Nadal v Abú Dhabí neuspěl, s Djokovičem si o titul zahraje Ferrer

27. 12. 2013, 15:41
Aktuality 17
Novak Djokovič si na exhibičním turnaji v Abú Dhabí zahraje o svůj třetí zdejší titul v řadě. Srbský tenista dnes porazil Francouze Tsongu 7-6 6-3 a postoupil do finále. V něm ho čeká David Ferrer, který dnes bez ztráty setu porazil Rafaela Nadala.
Rafael Nadal

Pro Rafaela Nadala i Novaka Djokoviče znamenaly jejich dnešní semifinálové zápasy v Abú Dhabí začátek nové sezony, která naplno vypukne příští týden. Zatímco srbský tenista ve svém prvním utkání od listopadového finále Davis Cupu proti Jo-Wilfriedu Tsongovi uspěl, španělský tenista na svého krajana Davida Ferrera tentokrát nevyzrál.

Jako první dnes nastoupil k boji o finále exhibičního turnaje ve Spojených arabských emirátech Nadal, jemuž byl rozehraný Ferrer od začátku vyrovnaným soupeřem. Favorit v úvodním setu nedokázal včerejšímu přemožiteli Stanislase Wawrinky sebrat podání, v desáté hře naopak sám kapituloval a sadu prohrál 4-6. O nic lépe si Nadal nevedl ani ve druhém setu, který po dalším prolomeném servisu ztratil stejným poměrem jako předchozí.

Nadal tak v Abú Dhabí přišel o možnost navázat na své tituly ze sezon 2010 a 2011,  zítra si však před odletem na turnaj v Dauhá zahraje ještě zápas o 3. místo proti Tsongovi.

"S výkonem být spokojený nemůžu, ale byl to první zápas. Myslím, že se od toho mohu odrazit dál. Dnes mi chyběla rozehranost," řekl Nadal, s čímž souhlasil i jeho přemožitel.

"Myslím, že díky tomu, že jsem na tomhle povrchu už jeden zápas odehrál, jsem byl připravený líp než Rafa," řekl po svém postupu do finále třetí tenista světa. "S tím, jak teď hraju, jsem spokojený a budu se snažit předvést co nejlepší tenis i ve finále," dodal.

O titul si Ferrer zahraje s Novakem Djokovičem, s nímž prohrál posledních sedm zápasů, mezi nimi dva právě v Abú Dhabí. Vítěz dvou posledních ročníků turnaje dnes sice také nastoupil proti rozehranému soupeři, Jo-Wilfried Tsonga ale proti favoritovi nepřekvapil a po porážce 6-7 3-6 ho zítra čeká jen zápas o 3. místo.

Dvojnásobný obhájce titulu Djokovič dnes potvrdil, že před Australian Open nebude hrát žádný jiný turnaj,

"Během prvních týdnů sezony nebudu hrát na žádném turnaji, protože mám pocit, že jsem neměl dostatek času na to, abych se dostal do soutěžní formy," uvedl šestadvacetiletý Srb. "To je důvod, proč jsem se rozhodl odehrát pár zápasů tady a pak se přesunout rovnou do Melbourne."

V Austrálii bude Djokovič hrát první turnaj pod vedením trenéra Borise Beckera, kterého angažoval před pár dny.

"Měl skvělý servis a může mi pomoct i v různých částech hry, včetně psychického aspektu. Kombinace Borise a Mariana (Vajdy), který je stále na palubě a součástí týmu, bude pro mě doufám kombinací vítěznou. Snad to pro mě bude znamenat zlepšení," těší se Djokovič na nově vzniklou spolupráci.

Svého prvního vítězství v nové sezoně se v Abú Dhabí přeci jen dočkal Andy Murray, který včera vypadl v zápase s Tsongou. Brit, který v září podstoupil operaci zad, dnes v souboji o páté místo porazil Stanislase Wawrinkou 6-3 6-4.

"Cítím se výborně, o dost líp než před pár měsíci," řekl v rozhovoru na kurtu Murray. "Potřebuju jen odehrát víc takových zápasů, protože jejich intenzita je o dost vyšší, než na jakou jsem zvyklý z tréninků. Dva zápasy proti top hráčům se hodí - všichni se teď potřebují rozehrát, a já obzvlášť. Je to perfektní začátek a doufám, že to bude jen lepší," dodal Brit, který "naostro" odstartuje sezonu v Dauhá.

Výsledky - exhibiční turnaj v Abú Dhabí:
Semifinále:
Ferrer (3-Šp.) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 6:4
Djokovič (2-Srb.) - Tsonga (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3
O 5. místo:
Murray (4-Brit.) - Wawrinka (Švýc.) 6:3, 6:4
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
Mayo
Rafa vyhral , vamos :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor! RafaHaters budú útočiť.
Reagovat
Sonja
Ty seš ale blesk...
Reagovat
smazaný uživatel
nikoho to nezajima, nic to neznamena a dokonce to ani nic nesignalizuje, ale jako forbina pekne, Davide. Jo a jsem rada, ze nejsi povercivy.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo ako píše samotná biblia. Súboj Davida s Goliášom môže dopadnuť v Davidov prospech vždy len v období bujarých silvestrovských osláv a žartíkov..
Reagovat
Rafaeoli25
Ale já to nemyslím zle, David je po Rafovi jeden z mých nejoblíbenějších hráčů, ale vzpomeň si jak to letos vypadalo, v Madridu a Římě ho David trápil a málem vyhrál a pak ho na RG Rafa jasně přejel, to samý v Paříži, kde ho David porazil, ale na TM bylo všechno opačně, Rafa ho prostě na důležitejch turnajích většinou poráží, to je holej fakt, každopádně Davidovi to přeju, snad si tou výhrou aspoň trochu pozvedne sebevědomí, potřebuje to..
Reagovat
Pe3k
Slabý výkon, který na sebevědomí určitě nepřidá, navíc Tsonga bude pro něj velmi nebezpečný soupeř. Na OA bude určitě připraven, ale už nebude mít ten luxus 7 měsíčního odpočinku a hrozí, že brzy po antukové sezoně vyhoří...
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa si sebevědomí zvedat nepotřebuje, dobře víš, jak se většinou rozjíždí, prostě hrál na půl plynu a možná i chtěl nechat Davida vyhrát když o nic nejde. A jak už jsem psal u předchozího článku, ani Doha nebude nijak směrodatný, loni tam Rafu v sf rozsekal Monfils a na AO bylo všechno jinak a byl tam nakonec pár míčků od titulu..co se týče toho utavení po antuce, to samozřejmě možný je jako tomu bylo letos, do srpna se ale určitě zase dá dohromady, takže pokud nepřijde další zánět potom obavy nemám, mně ale bude stačit když vyhraje AO a FO, všechno další budu brát jako příjemný bonus.:)
Reagovat
rod_laver
"I am happy to announce that beginning in Melbourne, Stefan Edberg will join Severin Lüthi on my coaching team. Severin, who has been part of my team for the last 7 years, will do most of the weeks and Stefan has agreed to work with us for at least 10 weeks starting at the Australian Open in Melbourne. Stefan was my childhood hero, and I am really looking forward to spending time and learning from him."
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
Rafa zase exkluzívne oblečený plus tie boty, ako ináč proste El Matador
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
tak on málokedy nemá dobrý outfit, je v tom klassa (:
Reagovat
a.magerova
Jj co začal nosit rukávy, tak se jeho sportovní šatník hodně zlepšil ;-)
Reagovat
Mayo
ale už tak nevyniknú jeho bicepsy :/ :D
Reagovat
a.magerova
Ale zase vyniknou jeho kolena, když zkrátil gaťata ;-)

Už jsi viděl?
http://www.zimbio.com/photos/Rafael+Nadal/browse
Reagovat
Mayo
tak tie dlhé gate čo mával bolo dosť zlé :D ... nevidel, ďakujem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist