Nadal udolal Nalbandiana, bude znovu třetí na světě

29. 3. 2010, 09:59
Aktuality 7
Téměř dvě a půl hodiny bojoval Rafael Nadal o postup do osmifinále turnaje v Miami. V duelu s Davidem Nalbandianem prohrál první set, zápas ale otočil a zvítězil 6-7 6-2 6-2. Kromě účasti mezi nejlepší šestnáctkou pro něj výhra znamená, že se vrátí na třetí místo světového žebříčku.
Rafael Nadal

Když Rafael Nadal prohrál s Davidem Nalbandianem úvodní set, zdálo se, že by nečekaně rychle mohl skončit třetí ze čtyř nejvýše nasazených hráčů. Španěl ale Novaka Djokoviče a Andyho Murrayho nenásledoval. Přesto, že v tie-breaku prvního dějství vedl 5-4 a podával, z nezvládnuté koncovky se rychle oklepal a v dalších dvou setech zvítězil shodně 6-2.

"Ve druhém setu jsem měl příležitosti, ale byl jsem už unavený a Rafa je Rafa, jeho síla jde nahoru," přiznal po utkání Nalbandian, který ve druhé sadě nevyužil brejkboly za stavu 2-1.

Argentincovy horší fyzičky si všiml i Nadal, který po dnešním vítězství srovnal vzájemnou bilanci na 2-2. "Cítil jsem, že je o něco unavenější než já. Začal víc chybovat. Je zajímavé, že hráč jako David ještě nezískal žádný grandslam, protože mu k tomu nic nechybí," dodal na adresu hráče, pro kterého bylo Miami teprve třetím turnajem od loňského května, kdy prodělal operaci kyčle.

Výhra nad Nalbandianem pro Španěla neznamená jen postup do osmifinále, ale také jeho návrat na post světové trojky. Pomohla mu v tom i sobotní překvapivá porážka Brita Andyho Murrayho, která tak neobhájí loňské vítězství a přijde o body.

Dalším soupeřem bývalého nejlepšího hráče světa je jeho krajan David Ferrer. Ten si v nedělním utkání poradil s Chorvatem Ivo Karlovičem, kterého výjimečně nepodrželo obávané podání. Karlovič si držel úspěšnost prvního servisu těsně nad 50 procent, proti Ferrerovi vystřelil jen deset es a za necelou hodinu a půl prohrál 6-7 3-6.

Pokud Nadal zvládne i další souboje a dostane se do finále, mohl by v něm narazit na současnou světovou jedničku Rogera Federera. S ním Španěl sice odehrál už dvacet soubojů, ten poslední se ale odehrál už před více než deseti měsíci. O jedenadvacátém měření sil ale Nadal odmítl dopředu přemýšlet.

"Když se dostanu do finále, bude mi to jedno," reagoval Španěl, který před rokem v květnu v Madridu prohrál a zhoršil si bilanci na 13-7.

Radost domácím fanouškům udělal v Miami svým hladkým vítězstvím šestý nasazený Andy Roddick. Ten ani ve svém úvodním zápase neztratil set a proti Ukrajinci Sergeji Stachovskému se příliš nenadřel. Na kurtu nestrávil ani hodinu a zvítězil 6-2 6-1.

Američana nyní čeká relativně snadný los, až v semifinále může narazit na Nadala.

 

Výsledky - Miami - muži (tvrdý povrch, dotace 3.645.000 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (4-Šp.) - Nalbandian (Arg.) 6:7(8:10), 6:2, 6:2, Roddick (6-USA) - Stachovský (Ukr.) 6:2, 6:1, Tsonga (8-Fr.) - Kohlschreiber (28-Něm.) 6:2, 7:5, Ferrero (12-Šp.) - Isner (17-USA) 6:2, 3:6, 6:3, Ferrer (15-Šp.) - Karlovič (24-Chorv.) 7:6(7:5), 6:3, Becker (Něm.) - Robredo (18-Šp.) 1:6, 6:4, 7:6 (7:1), Bellucci (27-Braz.) - Rochus (Bel.) 6:3, 6:4, Almagro (Šp.) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:7 (9:11), 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (7-ČR/SR) - Lindstedt/Tecau (Švéd./Rum.) 7:6 (7:1), 6:4.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
NADAL SUCKS...
Reagovat
smazaný uživatel
nadal by mohl s těma bicákama zastoupit švancíka na akčnim filmu
Reagovat
smazaný uživatel
No udolal, takhle bych to neřekl, v prvním setu byl úderově David lepší, ale má smůlu, že je tím typem hráče, na kterém se únava projevuje tak, že ztuhne. Vytuhnul, tudíž už se tak dobře k balónům nestavěl a začal víc kazit. Rafa byl na tom trochu úderově hůř než v Miami a v tiebreaku opět nebyl psychicky ok, ale ve druhým a třetím setu šel trochu nahoru.

Jinak byl na oba dva hráče úžasný pohled v jednom směru, oba už hráli v životě 100x líp než včera, oba jsou trochu limitovaní zraněním a i když byli samozřejmě nešťastní ze zbytečných chyb, tak tam absolutně neexistovalo nějaký otrávený lágání se na kurtu a pod., prostě to vzali tak, jak to je a se stejnou zarputilostí se ze sebe snažili dostat maximum. Tak jenom, aby v budoucnu, hráče jako je např. Djokovič, jejich dnešní přístup nemrzel.
Reagovat
smazaný uživatel
velmi pekny zapas konecne je david spat aj ked som fans rafy tak na davida sa tez vzdy rad pozeram a hlavne tie jeho backhandy v plnom behu sa mi strasne pacili no a rafova hra sa mi tez pacila vyzera dobre az ako pises na tu psychiku aj ked je stale mozno najlepsia uz nie az tak ,tak tez musim pochvalit oblecenie zlta mu ide a snad sa dockame konecne finale rafa roger aj ked sa dost obavam o rafu a jeho pripadnu unavu lebo pavuk neni idealny a v dalsom zapase sa zase dost nabeha
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem viděl a i když bych přál vítězství Nalbovi, byl jsem spokojen. Ovšem popravdě řečeno, nedokážu si přrdstavit, jak chce David se současnou kondičkou odehrát náročné antukové zápasy. Ano, ten první set byl asi vyčerpávající, ale pořád je to jen jeden set na hardu! A co teprve na French Open? A nemusí hnedka jít o pětiseťák... i 4 sady mi připadají (kondičně, nikoliv "herně") nad jeho síly. Druhý grandslam se blíží a teda nevím, jestli Nalba stihne ty kilometry naběhat...
Reagovat
smazaný uživatel
david sa vzdy rad napapal a na jeho brusku to casto vidno ze behavat ho zrovna nebavi ale prave takyto zapas so 6nasobnym grandslemovym vytazom ked vydel ze dokaze poprehanat stale tych najlepsich mu moze dodat tu potrebnu motiavciu a chut do treningov a zaradit sa opat medzi najlepsich
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbi: já bych za tím zas tolik nehledal, byl na operaci kyčle a je jasný, že musel vynaložit velkou energii, aby hlavně dobře zregeneroval a mohl hrát vrcholovej tenis, to se zdá se podařilo, dostává se dobře do úderů. Mimochodem zhubnul.., a očekávám, že to bude chtít svůj čas než dostane tu fyzičku na dobrou úroveň, i když to nikdy nebyla jeho extra silná stránka. Mně spíš přišlo, že se po prvním setu ošíval, že ho i trochu táhly záda a pod., že byl prostě rozlámanej. Jen ať se rozjíždí raději pomaleji, než to přepálit a zmizet zase na půl roku. Nalbi je jedinečnej hráč a na okruhu jeho hra velmi chybí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist