Nadal stihne začátek sezony, vrátí se v Abú Dhabí

18. 11. 2014, 15:16
Aktuality 121
Rafael Nadal oznámil datum svého návratu na okruh ATP. Španělský tenista, který po operaci slepého střeva musel vynechat Turnaj mistrů, odehraje na začátku roku exhibici v Abú Dhabí a poté bude bojovat o titul v katarském Dauhá.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Budu hrát v lednu v Abú Dhabí a potom odehraju svůj první oficiální turnaj v Dauhá," citovala třetího hráče světa agentura AP. Exhibice ve Spojených arabských emirátech začíná 1. ledna a trvá tři dny; Dauhá, jeden ze tří úvodních turnajů sezony, startuje 5. ledna.

Nadal se v Abú Dhabí představí fanouškům po více než měsíční pauze. Rodákovi z Mallorky, který už po Wimbledonu nehrál téměř čtvrt roku kvůli zraněnému zápěstí, diagnostikovali lékaři začátkem října zánět slepého střeva. Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz se léčil antibiotiky a oddaloval operaci ve snaze dohrát sezonu, po turnaji v Basileji ale přeci jen podstoupil chirurgický zákrok. Přišel tak o účast na Turnaji mistrů, který minulý týden vyhrál Novak Djokovič.

Komentáře

121
Přidat komentář
smazaný uživatel
On má těch GS 14? Myslel jsem, že tak 10-11... tak jestli se dá do kupy, tak klidně může Rogera překonat..
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to taK 9x RG, 2x WB, 2x USO, 1x AO, jestli se nepletu.
Reagovat
panzer.dragon
na mě dělá taky dojem, že má spíš těch 10
Reagovat
smazaný uživatel
A neni 10 moc? Co 8, 7 nebo 3, prostě on nic neznamená a všechny gs se ani nepočítaj..
Reagovat
Roger_Federer
podle me jak vyhraje 10 Rg, meli by mu to pocitat jako jeden.
Reagovat
Amputace
Pro některé jedince musí být věru těžké překousnout fakt, že nikdy nikdo nebyl a pravděpodobně nebude tak dominantní na nějakém povrchu, přičemž tento "někdo" dokáže dosahovat výborných výsledků i na zbylých površích.
Reagovat
Roger_Federer
Myslis Rogera?
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslí asi Roda Lavera, který z 21 majorů, které získal, vyhrál celkem 15 na trávě, výborných výsledků dosahoval ale i na zbylých površích.
Reagovat
Amputace
Na jakém povrchu byl Roger dominantnější než Rafa na antuce? To mi tedy prozraď.
Reagovat
spaniel
On spíš narážel na tu druhou část bych řekl "přičemž tento "někdo" dokáže dosahovat výborných výsledků i na zbylých površích."

Jinak máš recht, nikdo nedominoval žádnému povrchu jako Rafa antuce...možná ještě Borg, musel bych se podívat na jeho % V/P...
Reagovat
smazaný uživatel
Nestrácaj čas s hatermi..Teda po novom, s kritikmi..
Reagovat
Stan_Borowitz
Stačí se pohybovat v realitě, ne v rovině snů a zbožných přání, a těch kritiků bude rázem výrazně méně.
Reagovat
smazaný uživatel
A co takhle nepočítat mu ani jeden co ty šašku?
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, niekto má 9 z jedného turnaja a niekto 11 z obdobia krátkeho špecifického obdobia 4rokoch, a to na okruhu 16rokov..Mrzuté..
Reagovat
Roger_Federer
specifickym obdobim myslis 10 let nulove antukove konkurence??
Reagovat
Cico93
Píšeš akokeby hral Nadal tie finále s Bagdatisom, Gonzalesom:)))
On ich hral s Djokovicom a hlavne s Federerom.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý, že někteří neví nebo spíš nechtějí vědět kolik gs má..nebo že by svý překvapení hráli?
Reagovat
Titan
Konečně se opět píše Abú Dhabí a ne Abú Zabí, ještě si opravte Doha místo Dauhá...
Jak se to píše viz obrázek...;-)
http://i570.photobucket.com/albums/ss142/civonavi2/vlcsnap-2009-10-28-01h25m04s232.png
Reagovat
darek.vrana
A to jako proč to mají psát anglicky a ne česky?
Reagovat
Titan
To místo není v Česku, nepřísluší cizincům rozhodovat o místopisných názvech a navíc měnit atlasy podle toho, jak si který bezvýznamný parazit ve státem dotovaném ústavu usmyslí...
Opravdu netuším, proč před deseti lety absolutně nikomu nevadil přepis do latinky v podání anglicky mluvících kartografů a teď tahá na svět hověziny...
O tom, jak fekální jsou tyhle moderní překlady krásně vypovídá právě Abů Dhabí, které se vrátilo po přechodných halucinacích z Abů Zabí a nový patvar užívá jen ČTK, Blesk a iDěs propaganda...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, že bych s tebou částečně nesouhlasil, ale pak by se to mělo psát v arabštině, ne?
Reagovat
darek.vrana
Asi tak.
Reagovat
darek.vrana
A to určil kdo, že zrovna anglicky je to správně?
Reagovat
George_Renel
Něco tak blbého jsem dlouho nečetl. Mimochodem (btw), můžu ti to napsat i anglicky....
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně chybí a hodně. Brzo mě zas bude srát, ale chybí mi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, líp bych to nenapsal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tenisova sezona skončila
ale mam na vas prosbu

viete mi povedať kedy presne začína biatlonova sezona? ženy aj muži :)
neviem sa dočkať Fourcada, Kuzminovej, Domračevovu a všetkých Nórov :D
Reagovat
Pe3k
Reagovat
tito
Konečně. TM by pravděpodobně neurval, ale rozhodně by to s ním nebyla taková nuda. Počítám, že na AO se bude ještě rozkoukávat, přeci jen krom těch pár říjnových zápasů neměl od W žádný turnajový rytmus. Tam bude maximálním úspěchem dostat se do SF. Ale v IW by již mohl slavit. Proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfajme, že kým sa na AO začne lámať chleba, tak bude mať Rafa za sebou už nejakých 10zápasov, vrátane exhibícií..Tam bude doležitý žreb..Ale super, ze sa chce vratit, cim skor..Snad konecne odohrá celú sezónu..
Reagovat
tito
I když stihne takový počet před AO, tak přeci jen ty tréninkové výpadky byly taky dost dlouhé. A fakt nevím, jestli by byl schopen odehrát na AO nějaké náročné zápasy v sérii. Každopádně Vamos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to někdo může dokázat tak on, snad se v Abu Dabi a pak v Doha rozehraje dostatečně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak na letošním TM by s trochou štěstí mohl Rafa, kdyby neměl ten slepák, dát semifinále a kdyby tam narazil na zraněného Rogera jako Stan, tak možná i finále. Tam by s největší pravděpodobností následovala nakládačka od Novaka, ale (semi)finále by bylo taky dobrý.

Jinak naprostý souhlas s Forehandem, klíčový pro Rafu bude na AO los v prvních kolech. Když dostane možnost se rozehrát na soupeřích, kteří mu sedí, tak bude kolo od kola silnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud dostane nejaky bombery typu Kirgiose, tak se bojim o postup.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dvakrat za sebou ho snáď nedostane..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Není jen Kyrgios...
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý rok hral Rafa na TM celkom s prehladom finále...
Reagovat
Roger_Federer
A letos byl ve stejne forme myslis?
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdeže ty loňské sněhy jsou. Každý rok je jiný. Loni prohrával Federer s Delbonisy a Robredy a Nadal vyhrál na jediném rychlém hardu v Cincinnati.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když to tak po sobě čtu, byl to prostě hodně divnej rok...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže už máme aj rýchly hard, pomalý hard..Čo všetko sa dá nájsť, aby sa človekovi realita ľahšie príjimala, to je pozoruhodné..Este len doplním, že vyhral len jeden titul z rýchlej antuky..Nech to má este vacsie grády..
Reagovat
Stan_Borowitz
Zrovna jsem nad tím taky přemýšlel, když jsem si přečetl tvůj příspěvek.

Realita je prostě taková, že "kvalifikovaná většina" Nadalových titulů je z antuky, a to se asi do konce jeho kariéry už těžko nějak výrazně změní. Pokud v nějakém roce dosáhl výraznějších úspěchů mimo antuku (a že to dokázal samozřejmě nikdo nepopírá), byl to rok v jeho kariéře výjimečně úspěšný. To ho jednoznačně pasuje do role nejlepšího antukáře všech dob, který se mimo antuku řadí do sledu skvělých hráčů, ale na úplnou historickou špičku to prostě (zatím) není. A můžete to omlouvat zraněními, kouzlením s čísly a vytrháváním vybraných úseků kariéry z kontextu jejího celku, a vytvářet jakoukoli jinou virtuální realitu, ale tím se na té skutečné realitě nic nezmění...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a si to paradoxne ty, kto vytrháva jednotlivé antukové faktory z uceleného celku...Tri výnimočné roky kariéry považuješ za ojedinelé, výnimočné..

Ako sa potom pozeráš na Federera, ktorý má 33 a výnimočné úspechy dosahoval v krátkom 4ročnom období, ktorá je charakteristická slabšou konkurenciou?..A keď chýbajú Rafovi triumfy na harde alebo rýchlom harde, nechýbajú ti Rogerove triumfy na antuke?..Vedl Nadal je dokázateľne výsledkovo na harde o dve triedy lepším hráčom ako Roger na antuke..Nehovoriac o tom, ze karierny GS dosiahol v 24r..Roger to dosiahol kedy a za akych okolností?..
Reagovat
spaniel
Nemá smysl se bavit, pokud píšeš o slabší konkurenci, jako by to byl fakt. Je to jen tvůj názor, ne fakt. Rafa tehdy nehrál? Když to bylo tak slabé, proč nenahrabal spousty titulů?

Rafa je prokazatelně top na antuce, což nikdo nezpochyňuje. Federer nemá víc titulů z antuky, protože ho vždy zastavil Rafa ve finále. Kdežto Rafa se k Rogerovi do finále ani nedostal. Roger je druhý nejúspěšnější antukář posledních let, Rafa není druhý nejúspěšnější na hardu a trávě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Sice nevím, která má být ta třetí výjimečně dobrá sezóna, ale budiž - pořád to bylo u Federera o rok víc, že, a v těch letech tenisu prokazatelně dominoval na všech površích kromě antuky, kde pravidelně končil ve finále na Nadalovi.

K té bajce o slabé éře, které nevěříš snad ani ty sám, jen tolik - pustil jsem si zápas mezi Federerem a Nadalem z TM Šanghaj 2006. Na první pohled je vidět, že tam Federer hraje líp než dnes. Je rychlejší, agresivnější, přesnější. No a ten dnešní - horší Federer - dávno za zenitem, v 33 letech, bojuje s Djokovičem o post světové jedničky, má s ním letos lehce aktivní H2H a když nemá blbej den, tak kohokoli od 3. místa dále v podstatě lehce poráží. Divné, že?
Reagovat
Amputace
2008 - samozřejmě. Dva GS, OH. Extra výjimečná sezóna.
Reagovat
spaniel
Ty jsi nevěděl, že není hard jako hard? Představ si, že i ATP má klasifikaci hardů podle rychlosti. Hm, to je mrzuté, že?
Reagovat
smazaný uživatel
A na ktorých hardoch bol teda povedzme od roku 2010 úspešný?..Pravdepodobne ti budú stacit prsty jednej ruky..Preco predtým bol a potom uz nebol..Nebolo to výmenou generácii tak trochu?..
Reagovat
Stan_Borowitz
1 x GS (Austrálie), 2x TM, 6x Masters 1000 (Paříž, Šanghaj, Indian Wells, 3x Cincinnati - to je ten jediný rychlý hard). Možná máš na jedné ruce 9 prstů, nevím.

Pro srovnání ve stejném období Rafa: 2 x GS (USO), 0x TM, 3 x Masters (všechny ve výjimečném roce 2013).

To bych opravdu neřekl, že by o 5 let mladší Rafa hrající na vrcholu silbyl na hardu nějak výrazně úspěšnější, že.

Bodově je to dokonce 4000 ve prospěch Rogera...
Reagovat
Stan_Borowitz
Až teď mi došlo, že jsi možná myslel Rafu, protože na něj by ti prsty jedné ruky skutečně stačily...
Reagovat
smazaný uživatel
Caute spicky!! Sledujem vas tu uz dost dlho ale az teraz som sa rozhodol pridat nejaky ten komentar :) Tesim sa na spolocne komentovania zapasov a vymienanie si roznych nazorov...:P
Reagovat
panzer.dragon
vítej mezi Federerovce
Reagovat
Roger_Federer
vitej ;)
Reagovat
smazaný uživatel
čaute a vítej, tak se nám maličko představ, koho tlačíš a tak ;)
Reagovat
gigin
Sis vybral dobu. Teď se okruh zápasy jenom hemží...
Reagovat
panzer.dragon
:-)

asi příprava na sezónu
Reagovat
Roger_Federer
bude cas na fylozoficke debaty..
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj cype viem preco som to spravil teraz ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Caute:) Moja srdcovka je Roger od mala neviem preco ale ten sa ma drzi vkuse, kdezto u zien to mam dost na vazkach, pretoze od mala som fandil Marii Sharapke som bol zamilovany do nej jak blazen ale posledný rok sa mi zacala dost pacit ta vasa Reznica a dost som na pochybach teda komu viacej fandit :) Ale to sa dako utrasie no :) Zaujimave je ze hravam profesionalne futbal cize je to taky paradox mozno ze sledujem viac tenis :) ale to uz je na ine debaty :P
Reagovat
Cico93
Ja som zamilovaný asi do 5 ;) ale vymenit Mariu za Petru;(((
Reagovat
blixa
No co, dospěl, dostal rozum i vkus !!! :D ;-)
Reagovat
gigin
Čekal jsem nějakou pohromu, ovšem tohle předčilo veškerá má očekávání.
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Cico93
Noo na ďalšieho fandu Gulbisa si musis počkať ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Gulba je spicka otom potom...
Reagovat
smazaný uživatel
Zamilovany som neni urcite :) Skor sa mi paci ako osobnost a tenisovo...
Reagovat
Cico93
No ved píšem ;))) trochu my tu preháňame.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to si budem přinejmenšim kvitovat :))
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar, jestli nevíš komu fandit, tak já verbuju fanoušky pro Anču :P
Reagovat
Kozoroh
Před chvílí jsem volal na Divácké centrum ČT a ptal jsem se, jestli bude ČT Sport vysílat finále Davisova poháru mezi Francií a Švýcarskem. Nadějí, že by tomu tak mohlo být bylo odvysílání finále z roku 2011 mezi Španělskem a Argentinou, které jsem sledoval.
ČT bohužel vysílací práva nekoupila. Pan Ševčík, jak se muž na druhém konci linky jmenoval argumentoval takto:
1. ČT se zaměřuje na české hráče
2. Skladba sportů musí být vyvážena (ten samý důvod, jaký jsem měl v e-mailové odpovědi, když jsem se ptal na Turnaj Mistryň). Slovo musí dostat i házená, basketbal nebo golf

Přál jsem si toto finále sledovat, ale holt se budu muset vystačit si s online reportážemi na sport.cz, aktualne.cz atd. :-(
Reagovat
panzer.dragon
by snad mohlo bejt na nova sportu, za ty prachy je nova sport na tenis zlatej
Reagovat
babolat.cz
ach jo. teď v zimě těch sportů moc není, tak jakápak vyváženost. Kdykoliv to zapnu je tam floorball...ať se jdou vycpat.
Reagovat
smazaný uživatel
klasika, vyváženost na entou... když slyším "sledujte tenis na ČT sport" tak se směju, kolik toho tenisu tak za rok asi tak dávají...
Reagovat
Kozoroh
Dávají FC, DC, HC a RG, a to jen, když tam jsou čeští tenisté. Holt je třeba dát přednost basketbalovému magazínu...
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, nedávají ani důležité zápasy, finále Roland Garros jsou schopní utnout od začátku, když budou takto vesele pokračovat dál, tenis u nás těžko bude víc populární, když je tam pořád jen fotbal, hokej, volejbal, basket, florbal, cyklistika a podobně záživné sporty
Reagovat
Kozoroh
Letos neutnuli finále RG, ale semifinále mužů Nadal-Murray a obě v dámském singlu...
Reagovat
mrafe
ještě jsi zapomněla na golf
Reagovat
smazaný uživatel
ano, to jsem skutečně zapomněla, to je velice napínavej sport :D ještě tam chybí šachy a šipky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Leta jsem hrala voley profesionalne, na nej nedam dopustit, je to super hra,kdyz se hraje na urovni. Ted po dvou detech miluju tenis :-) a Rafuuu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě je to tak, že tenis má ve sportovní redakci ČT minimální lobby. I ten Svačina mi přijde, že to dělá spíš z "donucení" než s radostí. Třeba Bosák - miluje golf, tak nebyl problém protlačit si na ČT celou sezónu PGA, která určitě nebyla levná. Díky Bažantovi je na ČT i relativně dost basketu (s ohledem na jeho sledovanost v ČR) atd.
Reagovat
Kozoroh
Zrovna o tom golfu jsem se s ním dal do řeči, zeptal jsem se ho, jaké reprezentantyv něm máme. Žádné jméno mi nebyl schopen vyjmenovat. Ale když jsem mu řekl, že golf na ČT vysílají jen díky Bosákovi, tak mi to nebyl schopen uvěřit :-D
Reagovat
mrafe
Mě dojalo, asi tak před měsícem v BBV, ukazovali jak se Bosák zúčasnil nějakého turnaje v golfu.Ukazovali ho, jak se tam klátí i se svou krosnou po golfovém hřišti.
Reagovat
smazaný uživatel
Coooo?!! To je nějaký vtip, ne?!! Ojééé! Tak spoléhat na sekající se streamy. :-( Všechno jsem měl po celou sezonu pěkně pokrytý, 3 GS (vyjma Wimbledonu) Éčka, Wimbledon + Masters+ menší turnaje Nova Sport a teď na vrchol sezony ostrouhám, no to je konec. :-( Asi budu muset navštívit španiela a Tennis TV. :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
A přitom je to pěkná blbost. Tenis je v současnosti v Česku třetí nejpopulárnější sport po dvou nedostižných konstantách. :-(
Reagovat
babolat.cz
Vítej!!Jeden končí, druhý se vrací...
Reagovat
dappe
Podle toho, jak letos vypadal na kurtu, tak se vrací fakt asi jen chvíli.
Reagovat
dappe
na chvíli
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už vypadal v r.09, 11 a 12 a vždycky se vrátil aspoň na rok a půl, takže se netěš..
Reagovat
dappe
Proč bych se měl těšit? Jen píšu svůj názor, ani trochu by mě nepřekvapilo, kdyby letošní RG byl Nadalův poslední GS titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Posledni GS, to uz se pise 5 let a on porad ne ne vam splnit prani :-D
Reagovat
steve79
Stejně ho Roger porazí v Australii:D
Reagovat
Mayo
vo finále ?
Reagovat
smazaný uživatel
Na grandslamu naposledy v roce 2007! Ale tentokrat to urcite vyjde!!! :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To, že stihne zaciatok sezóny sa čakalo..Zaujíma ma, či stihne aj jej koniec :)
Reagovat
spaniel
Já jsem zvědavý, zda to bude návrat ala 2013 nebo jako teď na podzim... Nevěřím, že se dá pokaždé vracet v takové formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze takovy navrat to nebude, je mene casu na regeneraci a na trenink. Budu neskutecne happy alespon za RG a dva tri masters. Konec klasicky s vynechavkama, uz je to preci jen starsi pan :-D
Reagovat
Marduch
No asi takle, jestli vážně touží po TM, tak by měl ten návrat ještě krapet pozdržet..až tak někam kolem USO :)
Reagovat
Alois_Mlok
A jak by se na ten TM dostal?
Reagovat
Marduch
Úplně stejně jak Wawrinka. Jeden GS a pár turnajů k tomu.
Reagovat
Roger_Federer
Ja myslim ze Rafa ma jenom jednu moznost, musi jeste 3-4x vyhrat Roland Garos a tomu by mel podvolit zbytek kariery..Je to nejlepsi antukar historie, takto ho uz nikdo neprekona.
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepší antukár v histórii, to je celkom zavádzajúca nálepka..Chlapec dosiahol kariérny Grandslam v 24. rokoch, toto antukári nedokážu..Ani najlepší v histórii..

Neviem, či vyhrá RG2015, ale nejaký RG ešte isto pridá..Na ostatných turnajoch bude taktiež mútiť vodu, určite na harde, ako tradične posledné roky..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten jesenný návrat ani návrat nebol, kedže jedno zranenie vystriedalo druhé..Absolútne mu doverujem na návrat do vedúcej dvojičky a úprimne, to je veľmi blízko na najvyšší stupienok..

Už len to, že bude hrať novoročnú exhibíciu značí, že je hladný po tenise, a hladný Nadal je vždy úspešný..
Reagovat
MarcelPersch
já Rafovi taky věřím, že má ještě co nabídnout, klidně to příští rok může být ještě lepší než v roce 2013, třeba ty kmenové buňky zafungují zázračně
Reagovat
Roger_Federer
Nadal bude mit co nabidnout vzdycky..Je to jeden ze 3 top hracu..Otazka bude jeho realne zdravotni stav, ne ty vyplody co pousti do medii.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogu, Tys dnes neco pil? Tady ty komenty tvoje dole jsou celkem na palec nahoru :-D ..ted jdu cist dal nahoru.
Reagovat
rod_laver
Vzácná náhoda, že s nickem rafaholic009 se naráz vrátil i nick Nikkki.
Reagovat
spaniel
;)
Reagovat
Roger_Federer
myslim, ze tech nicku bude mit mnohem vice..Nekteri nove prichozi v posledni dobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis, tak jako fanynka Nadala je asi logicke, ze si pisnu neco kdyz je clanek o nem. Nemam duvod prispivat nekam jinam. A muzete si klidne zjistit u admina, kdo odkud pise a kdo je kdo. No ono je ale jednodussi delat ze sebe blbce, ze :-D me je to k smichu. Ale kdo chce psa bit, hul si vzdy najde aneb rejpat do fanousku Rafy je proste ucel.
Reagovat
kada.tom
už aby byl Rafa zpět, není skoro komu fandit :-))
Reagovat
spaniel
Ale na druhou stranu vždy je proti komu fandit...
Reagovat
Cico93
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prave kvuli tomu snad bude elegan hrat (trapcit) jeste aspon 10 let ;-)
Reagovat
panzer.dragon
doufejme
Reagovat
VlS
musíš se naučit víc písmen než jen tři a hned budeš mít širokej výběr na fandění :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu díš, bez něj to stojí za prd, Djoker skoro ani nemusí nastupovat..
Reagovat
Cico93
Vamooos
Reagovat
smazaný uživatel
Já se těším na někoho jinýho. ;)
https://m.facebook.com/245291448857687/photos/pb.245291448857687.-2207520000.1416322255./749764988410328/?type=1&source=42
Reagovat
Cico93
:) Tak to aj ja.
Ešte Haas a Almagro!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist