Nadal: Snad mám v New Yorku nejhorší výkon za sebou

2. 9. 2008, 09:02
Aktuality 3
Aktuálně nejlepší tenista světa Rafael Nadal si v osmifinále US Open vybral slabší den, když proti Američanovi Samu Querreymu udělal 41 nevynucených chyb a šest dvojchyb. Přesto ve čtyřech setech vybojoval postup a doufá, že hůř už letos na tomto grandslamu hrát nebude.
Rafael Nadal

"Na každém turnaji máte jeden špatný den, to je normální. Když nehrajete úplně nejlépe, je nejdůležitější vyhrát. A to se mi dnes povedlo," řekl dvaadvacetiletý Španěl po pondělní vydřené výhře.

Olympijský šampion ve čtvrtfinále narazí na dalšího domácího tenistu Mardyho Fishe, který vyřadil turnajovou devítku Jamese Blakea a v osmifinále Francouze Gaela Monfilse. Podle Nadala bude nebezpečným soupeřem, protože se opírá o skvělý servis a dobrý bekhend i voleje. "Proti Fishovi to bude těžký zápas. V závěru turnaje musím hrát na maximum svých možností," řekl Nadal.

Querrey svému krajanovi vzkázal, jak španělského favorita porazit. "Když bude agresivní a půjde do toho ve správných chvílích, především do Nadalova bekhendu, tak myslím, že může mít šanci. Musí být agresivní a využívat šance, nemůže s Rafou hrát od základní čáry," popsal přemožitel Tomáše Berdycha možný recept na úspěch.

Sám byl rád, že na US Open došel takhle daleko. "Hrál jsem dobře a byl to dobrý týden. Vypadnout s jedničkou není to nejhorší na světě," poznamenal Querrey.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak hrajou šampióni!Není umění vyhrávat když se daří,ale když se nedaří.V příštím kole Fish,na toho už by tahle hra stačit nemusela.Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
No jo "kdyby" to je u spousta lídí hodně používané slovo.Nikdo jinej tam nebyl byl tam Querrey a prostě to nezvládnul.Nemůžete tu tvrdit že by ho nikdo jinej poslal domů protože by ten zápas třeba vypadal úplně jinak.Proti Fishovi nepředpokládám že zahraje takto špatně,doufám že fish poplave hezky domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna odemě bys tohle Rorogerovi neslyšel,protože já si si vážím Rogera on to dokazoval 4 roky,taky se mu v každém zápase nedařilo a vyhrával!Teď už to tak není ... to tu nebudu rozebírat.Lepší nebyl,jedině v půlce druhéhoa třetího.Pokud bude hrát Rafa tak jako proti Querraymu tak je to možné,ale pochybuju o tom že bude hrát tak jako včera a věřím že Fish se s US Open rozloučí.A i kdyby ne Tak Rafa svoje body z loňska už obhájil takže by se dalo říct že je splňeno a to pokud postoupí dál tak to bude jen něco navíc!RAFA VAMOS
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist