Nadal se vrací: Myslím, že jsem dobře připravený, tvrdí před startem turnaje v Pekingu

27. 9. 2014, 16:48
Aktuality 44
Rafael Nadal se po problémech se zápěstím konečně vrací na okruh ATP. Tento týden již odehrál exhibici s Francouzem Tsongou a už příští týden se představí na turnaji v Pekingu, kde bude plni roli druhého nasazeného hráče. Trvalo to dlouho, ale jsem zpátky a jsem připravený hrát, řekl Španěl před startem turnaje v Číně.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Posledním turnajem, který Rafael Nadal v letošní sezoně odehrál, byl Wimbledon, kde však španělský tenista vypadl již v osmifinále s Australanem Nickem Kyrgiosem. Na konci července si pak Nadal při tréninku poranil pravé zápěstí. Byť je levák, ve hře ho potřebuje při obouručném bekhendu. Vinou zranění tedy Španěl téměř tři měsíce nehrál a přišel o celou americkou část sezony, včetně US Open.

Na kurty se vrátil znovu až tento týden, kdy sehrál s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou exhibici v kazašské Astaně, kterou vyhrál 6-7 6-3 6-4. Příští týden už se aktuálně druhý tenista světa představí na turnaji kategorie ATP 500 v čínském Pekingu.

"Jsem v pořádku a jsem připravený hrát," řekl novinářům před startem turnaje, který v roce 2005 vyhrál. Celkově Nadal startuje na turnaji v Pekingu již počtvrté, z loňského roku tu obhajuje finálovou účast. "Cítím se už mnohem lépe. Bylo to dlouhé léčení, vzalo mi to hodně času, ale nedá se nic dělat."

"Zápěstí vždy třeba na začátku tréninku stále cítím, ale jen chvíli, pak to zmizí a dál mě to nijak neomezuje. Myslím, že jsem v dobré kondici a jsem připravený čelit soupeřům."

"Mám velkou motivaci vrátit se co nejlépe. Turnaj tady v Pekingu je opravdu velký, je tu většina kluků ze světové špičky, takže to bude těžké. Já se ale budu snažit o co nejlepší výkony. Mám za sebou špatné období, ale sezona ještě nekončí, ještě budu mít pár příležitostí, abych to napravil a abych si to nějak vynahradil."

Druhý nasazený Nadal vstoupí do turnaje v Pekingu utkáním s Francouzem Richardem Gasquetem, s nímž má na okruhu ATP neuvěřitelnou bilanci 12-0. V případě, že by se Nadalovi dařilo, mohl by v semifinále narazit na Tomáše Berdycha, nebo na Johna Isnera. Ve finále by pak mohl změřit síly s Novakem Djokovičem, který je turnajovou jedničkou.

Španěl si v Pekingu zahraje také podruhé v letošním roce čtyřhru, kde nastoupí po boku krajana Pabla Andújara. V úvodním kole budou hrát proti dvojici Tomáš Berdych a John Isner.

"Peking je v mojí kariéře důležitým městem. Vyhrál jsem tu v roce 2005 a minulý rok jsem tu hrál znovu ve finále. Cítím se tu dobře, líbí se mi tady a můžu říct, že se tu cítím skoro jako doma."

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

44
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tommy už poslední mečbol úplně vypustil a Můra nevěřila svým očím :D tak konečně se Andy dohrabal k titulu, snad ho to trošku nakopne, a abysme ty dojáky dneska završili, tak bych snad i přála ten titul Juliánovi, nikdo nechce bejt věčnej finalista, Kei má trofej už připravenou doma v Japonsku ;)
Reagovat
Davor1
Už tu máme na hlavnej stránke aj článok že Robredo zdolal Murrayho a slávi 13 titul, niekto asi nedopozeral TB no... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy už se ani nerozběhne. To extrémní vedro ho utavilo. Je mi ho líto docela. A Andy takticky kratší míč, delší, slajz doleva, doprava, chádák Tommy.
Reagovat
pockerface
je to tak,a asi mu pořád v hlavě zůstali ty neproměněné metčboly.To by asi většině hráčům.
Reagovat
pockerface
dobrá zpráva Nova sport bude vysílat muže Peking,Shangaj,Tokio-na Fandovi.Tak alespoň chlapi bude možno sledovat.Špatná zpráva pro mě bohužel v době vysílání budu v práci :-),takže to stejně uvidím jen skore na tenis portálu.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsme na tom podobně, taky jsem zajásala, že se aspoň na něco budu moct dívat v telce, jo jenže to bych nesměla bejt ve škole :D
Reagovat
Davor1
Kei brejk! konečne...
Reagovat
Davor1
Andy fantasticky zabojoval a vyzerá to na výhru, tak snáď to nepokazí.

Neskutočné, čo však v paralelnom druhom finále zahadzuje Nishi, stratil jeden servis a odvtedy zahodil 9 BP na vyrovnanie, teraz ide Benneteau podávať na prvý set, posledná šanca Nishi, poď !!
Reagovat
pockerface
vždyť to říkám.Nedáš,dostaneš.Robredo "odmítl" vyhrát turnaj.A teď to asi už projede.Andy to asi už neprojede.
Reagovat
smazaný uživatel
Je ale fakt, že ty MB si většinou Andy odvrátil sám aktivní hrou, od toho stavu 2:6 začal pálit ostrými a začalo to tam padat. Ono celý TB byl spíše o tom, co vymyslí Andy, jestli chybu nebo winner.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapnul jsem si posledních pár míčků v tie breaku. Murray si s Robredem hraje. Ale vždy ho srazí jeden nepovedený míček. Nedovedu si představit jak probíhal první set. Bud hrál Robredo neskutečně, nebo Andy nehrál zdaleka to, co vytahuje ted.
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si to níže. Andy ztratil hned 1. servis game, pak hru otočil, měl šance a za stavu 5:5 úplně podělal servis game chybami. Druhý set byl podobný, Andy vedl 4:2, pak rebreak, pak měl 2 setboly za stavu 5:4 a zas nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš mi ale poděkovat. Zapnul jsem si ho a tlačil jsem ho a radil mu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Díky, já ho tlačím od úvodu a nervuju se.
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě sis to pustil až od stavu 6:2 pro Robreda v tiebreaku druhýho, tohle ztratit by položilo leckoho, každopádně že takovej stav nedotáhne zrovna tak zkušenej hráč to je hodně smutný..
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON! Na pokraji sil, 2:6 a on to otočí. 5 mečbolů odvrátil, začal prostě do toho bušit a vyšlo to. Vypadá ale, že každou chvíli odpadne. Každopádně konečně ukázal bojovnost a touhu po vítězství. První turnaj chce fakt hodně.
Reagovat
kada.tom
juchůů, Andy v TB hodně dobrej od stavu 2-6 :-)
snad se Robredo složí a Andyho to anopak posílí :-)
Reagovat
Kozoroh
Ten turnaj snad ani jeden "nechce" vyhrát :-) 4 setboly a 5 mečbolů v druhém setu...
Reagovat
pockerface
Tomi zaber,tolik metčbolů abys nelitoval.
Reagovat
pockerface
tak jestli se Andy hodně rychle nezpamatuje,tak titul bude brát Robredo.A ví co?já to Tomimu moc přeji.Další z třicátníků co by letos vyhrál nějaký turnaj.Andy je letos holt marný a proto právě moc nechápu,že Andy se po zranění ne a ne dostat do nějaké optimální formy a Rafa většinou naskočí v ještě větší formě.Opravdu nevím co Rafa při té rekonvalescenci dělá a nebo spíše co Andy na rozdíl od Rafy nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno slovo: Operace
Reagovat
pockerface
to jo,vím,že Andy byl na operaci se zády.Ale i dřív,když jen léčil zranění a to nejen Andy,tak i ostatní se prostě do formy před zraněním dostávali dost pomalu.Na druhou stranu to Rafa asi neuspěchá a raději obětuje pár turnajů,ale vrátí se v top formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Operace ti tělo zničí daleko víc prostě, naruší mechanismy, daleko hůř se vracíš, než když na ni nejdeš. Rafa je prostě unikát, jak říkáš, neuspěchá to a vrátí se v top formě.
Reagovat
Kozoroh
Já bych v tom viděl motivaci a cit pro historii. Roger, Rafa a koneckonců i Nole se chtějí co nejhlouběji zapsat do historie tenisu a dělají pro to vše. Andy však tuto ambici nemá a proto je nejslabším článkem "Big Four".
Reagovat
pockerface
no protože asi tuší,že i kdyby se rozkrájel,tak tu první trojku prostě už nedožene.Má Wimbledon,tím se zapsal do historie z pohledu Britů.Je pravda,že po té operaci se vyčlenil z big 4 a je z toho big 3.Protože od Wawrinky až po top10 jsou na tom chlapci výkonostně plus mínus tak nějak stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDD Větší kravinu jsem dlouho neviděl. Ti tři jsou prostě lepší tenisti, s zápisem do historie to fakt nemá co dělat.
Reagovat
pockerface
píšu do historie z pohledu Britů!! Je jasný,že pro většinu ostatních to žádný zápis nebyl,ale Britové ho tam tlačili silou vůle.Hannmen to nikdy nedokázal.Kdyby se Wimbledon hrál jinde než v Anglii,tak Andy i Tim by možná vyhráli několikrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne, ne. Já to prostě nechápu a asi nepochopím, co to s Andym je. Ok, podělal 1. game. Pak se ale vrátil do zápasu a byl v druhé půlce setu lepším hráčem, měl brejkbol za stavu 4:3, pak měl drobnou šanci i za stavu 5:4, měl to spíše ve svých rukách a pak za stavu 5:5 předvede game s třemi úplně šílenými chybami. Proč se nedokáže koncentrovat celý zápas proboha? S tímhle chce bojovat o TM? Je fajn, že hraje aktivně, ale co z toho. Zbytečně ztrácí síly, bude zase muset otáčet v šíleném vedru. Už to vidí, jak to otočí a v Pekingu ho pak z toho jebne.
Reagovat
Pe3k
Ten turnaj mistrů tak nejdřív příští rok a to jen jestli se bude dost dařit...U Můry mi připadá, že splnil svůj cíl a to vyhrál grand slam potažmo Wimbledon a teď nějak neví, proč a jak má vlastně ten tenis hrát. Jeho problém je nejspíše v hlavě, stejně jako u Djokovice. Každopádně by člověk řekl, že ty už na to musíš být po všech těch letech zvyklý.
Reagovat
smazaný uživatel
Juhůůů, je to tu zas, nepotvrzený brejk!
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, ot je fakt kretén. Začne hrát skvěle, má setbol, ve výměně udává směr a pak jedním defenzivním úderem vrátí Tommyho do hry. Super no, místo 1:1 zas 5:5.
Reagovat
smazaný uživatel
A zas, stáhne minibrejk a pak zahraje z ničeho nic takový lazy BH půl metru mimo, nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
V 1.kole Gasquet..Žreb jak víno..Čo sa dá robiť, ostrá premiéra dodá comebacku este vacsie grády..
Reagovat
MarcelPersch
ve druhém možná Karlovič :(
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafo! Konecne se bude na co divat!
Reagovat
smazaný uživatel
a hraci budou mit konecne motivaci.. :-)
Promin, tito, ale bylo to silnejsi nez ja.. :-(
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador. Vyfackaj všetkých rad radom (:
Reagovat
pockerface
mě by jen zajímalo jaký mají Nadal se strýcem tajný recept na to,že Rafa po zranění hraje vždy lépe než před tím.Začne hrát a téměř vše vyhrává,zatímco 90% jiných hráčů se po zranění rozjíždí dost pomalu a trvá jim,než se herně srovnají viz.Murry,Nishikori,Novak(zápěstí)...
Reagovat
Pe3k
Rafa se určitě vrátí ve velké formě a bude na podzim možná tím nejlepším hráčem. Má stále šanci na světovou 1 obzvláště když Novak hraje tragicky.
Reagovat
Kozoroh
Nole se v Pekingu rozjede, je to jeho kolbiště. Do konce roku všechno podstatné povyhrává!
Nadal nebude nejlepším hráčem podzimu, protože není halista.
Reagovat
smazaný uživatel
To že není halař neznamená, že to šampion jako on nemůže prolomit, Nole se taky pochlapil na trávě a Roger několikrát na antuce, tvoje odepisování je dost směšný, žádnej loser to v hale není, o čemž svědčí dvě finále TM i finále dalších halových turnajů..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa snad obhajuje finálovou a ne semifinálovou účast
Reagovat
Petr.Pokorny
Opraveno, díky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist