Nadal se v Acapulcu se na kurty nevrátil, obnovil si zranění

28. 2. 2018, 07:03
Aktuality 64
Rafael Nadal v mexickém Acapulcu nenastoupil k utkání prvního kola proti krajanu Felicianu Lópezovi. Druhý hráč světa si prý obnovil zranění kyčle, kvůli kterému před měsícem nedohrál čtvrtfinále na Australian Open.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Mít Rafaela Nadala přihlášeného na svůj turnaj je snem každého pořadatele. V současnosti je to ale spíše starost navíc. Za poslední čtyři měsíce byl jednatřicetiletý Španěl přihlášen na šest akcí, ale žádnou z nich nedohrál.

Minulý rok v listopadu kvůli zranění kolena odstoupil z Masters 1000 v Paříži i Turnaje mistrů, na začátku nové sezony se kvůli přetrvávajícím bolestem odhlásil z exhibice v Abú Dhabí a podniku v Brisbane. A z posledních dvou turnajů ho vyřadilo zranění kyčelního svalu. 

Ten si poranil před měsícem ve čtvrtfinále Australian Open proti Marinu Čiličovi, kterému vzdal v průběhu pátého setu. Na kurt se měl vrátit včera večer v Acapulcu, pár hodin před soubojem s krajanem Felicianem Lópezem, s nímž poslední dva duely prohrál, se však pořadatelům omluvil.

Důvod? Obnovené zranění z Melbourne.
'
"Lékaři mi řekli, že je nemožné hrát přes bolesti. Existuje velké riziko zhoršení zranění a já tak nemám na výběr," oznámil Nadal.

Přitom ještě o den dříve si v Mexiku pochvaloval, jak se cítí fit a připravený na návrat. Jenže v úterý prý v předzápasovém tréninku ucítil ostrou bolest ve svalu a věděl, že se problém vrátil.

"Byl jsem na turnaj dobře připravený a doufal, že tu udělám něco důležitého," řekl zklamaný druhý hráč světa, kterého po Australian Open připravil o post světové jedničky Švýcar Roger Federer.



V Acapulcu Nadal neobhájí 300 bodů za loňské finále a je nejisté, zda stihne březnové turnaje Masters 1000 ve Spojených státech. V Indian Wells se začíná už za dva týdny.

"Stále nevím, co s nohou přesně je. Ale zdá se, že to snad není tak špatné, jako to bylo na Australian Open. Teď je mým hlavním cílem zjistit rozsah zranění," dodal Nadal. Loni v březnu prohrál dvakrát s pozdějším šampionem Federerem - v Indian Wells v osmifinále a v Miami ve finále.

Místo Nadala zasáhl do hlavní soutěže v Acapulcu japonský lucky loser Taro Daniel. Proti Felicianu Lópezovi začal dobře, ale vedení neudržel a prohrál 6-4 3-6 4-6.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
Kozoroh
3. místo - Rafael Nadal
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-3-rafael-nadal/72420/

Na bronzové příčce se umístil antukový král z Mallorky. Nadal se do popředí tenisových statistik propracoval především impozantními výsledky na antuce, vítězil ale i na ostatních površích. Mezi jeho rekordy vynikají především 10 titulů z jednoho GS turnaje (RG samozřejmě) a 10 po sobě jdoucích let s GS triumfem.
Reagovat
Roger_Federer
Tak tohle si zabil, toto tady nerozdychaji..az 3..
Reagovat
Kozoroh
Forehand to stoicky přejde, ale Amputka bude z toho hysterčit :-D
Reagovat
Pe3k
Ja ho mám na 4. Lidi upřednostňují gs před vším ostatním.
Reagovat
smazaný uživatel
a co maju uprednostnovat,nejake exhibicie?
Reagovat
Mayo
Ja ho mám na 2. mieste ale aj 3. je Ok
Reagovat
Franky
prvy je u teba psychiater :D
Reagovat
Pe3k
S příchodem antuky bude Rafael zase fit...
Tvrdil, že mu nejde o post jedničky, ale jede nesmyslně hned po zranění do Acapulca...herec jak oscarová Serena.
Reagovat
Franky
klasika ktora sa tu deje uz desatrocie...bude behat jak sarkanik jak zaciti antuku
Reagovat
Krisboy
Jako kdo..?
Reagovat
Amputace
Dva Oscary vyhrál Roger, ne?
Reagovat
Pe3k
Jop, ale na rozdíl od těch dvou, to nebylo za herectvi či porod ;)
Reagovat
Amputace
Oscar a ne za herectví? :O Tak za co?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to není nějaký dlouhodobější problém. Za 10 dní má první zápas v IW, které může klidně vypustit. Pak mu začínají mraky obhajob počínaje Miami a antuka je bez Rafy neúplná. A to jsem milovník Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna mu doktor Fuentes na zdravi nepridal ..
Reagovat
Roger_Federer
Fuentes udrzoval to telo roky v chodu, na nezkutecne silove urovni.
Reagovat
Pe3k
S Fuentesem řešil jen Epo a toho po silent banu nechal.
Reagovat
Franky
:D Fuentes uz nemal zaludok na tie odrby a klamstva do telky asi :P
Reagovat
steve79
Doufam, ze bude fit na antuku. Urcite by mel jeden antukovy turnaj vynechat- Barcelonu nebo Řim.
Reagovat
smazaný uživatel
Rim
Reagovat
insanezy_
Jojo jednoznacne Rim, jednak Barca je pro nej lepsim mistwm a take kvuli regeneraci na RG
Reagovat
turista
Barcelonu ne, tam má Rafa titul prakticky jistý. V Madridu a v Římě by mohl narazit na uzdraveného Djokera a pokud budou oba nerozehraní tak má vyléčený Novak možnost Rafu porazit pokud na sebe narazí. Jistě do toho zasáhne i Dominic Thiem.
Reagovat
Roger_Federer
Vidim to, ze si Fedex chvilku to 1misto podrzi, takovych 10 tydnu by mohl v pohode pridat,a pokud by dal 2turnaje na antuce, tak ho nema kdo ohrozit. neverim ze fnukal, se dokaze vratit na americke betony vcas do formy..pokud vubec.
Reagovat
Roger_Federer
Jinak se hrozne smeju, jak tady 3 nejvetsi zdejsi hateri forehend, kadlec, Frantz breci :):).horke,horke kluci:)
Reagovat
smazaný uživatel
Verim, ze sa z toho rekordu vdaka zraneniu RN tesis ako správna ovečka :)

Vzdy som tvrdil, ze RF je mimo RN a ND najlepsi hrac, takze bez nich na okruhu si opat moze pripisat nejaký ten rekord..
Reagovat
Roger_Federer
Zkus jiny, tento me uz do debaty nevtahne.:)
Reagovat
turista
RF se může se k dalším milníkům dostat tím svým paběrkováním, jak tady kdosi nedávno napsal. Není ani v oblíbené Dubaji ten pacholek.
Reagovat
Franky
neni frajerina zahrat rok dva dobre (Djokovic) alebo iba na oblubenom povrchu (Rafa) ale hrat dlhodobo na vysokej urovni a vzdy vediet konkurovat ostatnym urobit z tazko technickeho sportu krasnu podivanu a zaroven neskrecovat zapasy nezvalovat vinu na milion inych veci a priznat si kvalitu supera..To u Nadala brutalne chyba...este skor Djokovic uzna kvalitu niekoho ineho...Nadal je potkan ktoremu ide len o prestiz a rekordy aj ten jeho biceps je smiesny jak ho vkuse ukazuje
Reagovat
Fandin
kdyby Feli neměl svůj den, určitá šance na postup tu při notné dávce štěstí byla.
Reagovat
peRFect
Rafa hodně tlačí na pilu, je to škoda. Měl by si víc dáchnout, abychom ho ještě na krutech viděli. Vykašlat se na betony a připravit na "jeho" antuku. Vzhledem k náročnosti antuky se ale obávám, aby ji vůbec dokončil.
Reagovat
Fandin
Náročná není ani tak antuka jako jeho styl hry. Jinak by nevynechával na ostatních površích, když antuku hraje vždycky.
Reagovat
peRFect
Antuka je sama o sobě nejnáročnější. Resp. nejvíc se tam naběhá a časté jsou vyosené odskoky míčků. Když se to přidá k hernímu styl Rafy společně s jeho věkem a opotřebením, tak je to pro něj prostě problém. V minulosti skoro žádný začátek sezóny nevynechal, ale naopak pro něj byly komplikované druhé půlky roku a to proto, že ho antuka vyšťavila. Rychlá tráva a betony pro něj pak byly už moc...tedy, když se to dobře nesešlo. Vyjma loňska a pár sezón kdy byl podstatně mladší, se to ale nesešlo.
Reagovat
turista
Loni Nadal přežhavil sezónu a na pilu Rafa tlačí vždycky a o to víc že chce sundat Fedexe z místa jedničky i když se tváří, že mu o to nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den, chtěl bych Vám nabídnout jedinečný zážitek a být přímo na 2. grandslamu sezony v Paříži. Budu mít k dispozici několik vstupenek za zvýhodněnou cenu. Také se orientuji v letenkách takže zpáteční do Paříže za 1500 není problém. Poté Vám mohu poradit s ubytováním a s orientací v Paříži. Byl jsem tam již 3 krát a pojedu po čtvrté. Kdo by měl zájem o větší info napiště. Mohu zaslat i videa, které jsem pořídil z dejiště areálu Rolanda Garrose a několik selfie např s Boris Becker, Radwanska atd. Napiště a domluvíme se na všem podstatném. Děkuji a přeji příjemný den.
Reagovat
Krisboy
To už je trochu trapné.
Reagovat
Frantz
Celá špička světového tenisu marodí a jedna švýcarská krysa na tom jen parazituje... ano, je to trapné!
Reagovat
kada.tom
přesně takhle to bohužel je :-(
Reagovat
Fandin
Tak jste si pobrečeli, blbečci, a život jde dál...
Reagovat
Ondra979
hateri zustanou hatery..ted muzou zase zalest do der, chudacci
Reagovat
Roger_Federer
Chuti, chuti :)
Reagovat
Franky
pekne si to vyzieraju chlapci ;)
Reagovat
peggy
Rafa,ma nejlepsi lekare,ale jeho telo je take trochu unavene.Nyni to asi trochu prehnal, chce znovu post jednicky.Vse se neda zlomit,preji mu rychle uzdraveni.
Reagovat
Roger_Federer
Nejlepsi lekare zavřeli, jmenuje se se Dr.Fuentes..
Vis proc peggy?
Reagovat
Mayo
Legendu zavreli? Človek sa dozvie na tp dosť
Reagovat
Mayo
Ach to je smola. Keby Rafa nemá celu kariéru kopec zranení, tak je dnes jasný Goat z cca 22 GS :/
Reagovat
Mercury
vy mate na Slovensku jiné pravidlo pro psaní s/z? :)
Reagovat
Mayo
Pre Kristove nohy, to bola hrúbka. Pardon neuvedomil som si to. sssssss
Reagovat
Franky
mayo je na liekoch
Reagovat
nagini6
:)
Reagovat
panzer.dragon
Může mít titul "Kdyby-GOAT"
Reagovat
smazaný uživatel
Má 16GS a to odohrá zdravý len kazdu druhu sezónu. Je to este vacsi zahul, nez 22 gs kompletne zdravy..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehandík, expert na množinky a podmnožinky. Zdravý, nemocný.
Dobrý, lepší, nejlepší,peRFect :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem kto si, ale +1 za sympatický vstup :)
Reagovat
Franky
neviem kto si ale -100 za tvoje kazdodenne vstupy
Reagovat
peRFect
omg, ty jsi naivky, další kebák. Keby mal Raikkonen nejlepší formuli, mohl být 10x mistr světa, keby Jágr neodešel do Ruska, mohl mít více rekordů NHL, keby Čech nedostal laciný gól s Turkama, mohli Češi vyhrát celé Euro, keby mal Nadal méně zranění, mohl mít 22 GS, nebo 25 GS. Anebo tak ne, na kdyby se nehraje v životě, ve sportu, v ničem, protože kdyby i u Rogera jsou kdyby a kdyby vyhrál každé GS finále, může se jít Rafa s případnými 22 i 25 GS tituly bodnout a logicky bych jich měl Nadal podstatně méně, protože těch finále spolu odehráli dost. Proč furt kdybujete? Nechápu. Asi nějaká forma útěchy, nebo co.
Reagovat
Mayo
Raikkonen je slabý. Ešte ta doplním, keby je zdravý SuperMario tak by získal drvivú väčšinu rekordov.
Reagovat
peRFect
Keby som sa na tenis v šesti rokoch nevysral, mohol som všetko vyhrat ja! :-))))
Reagovat
Ondra979
jen 22 GS - a nepodecenili jste trochu RAfu? on ma chudak fakt strasnou smulu, vubec to neni jeho hernim a chozenim pres zavit, to je prece uplne jasne..komici
Reagovat
Marduch
Jako, kdyby měl tělo Terminátora T1000 (ten, co ho hrál Robert Patrick), prostě to tělo z té tekuté oceli, víte, tak bych Rafu tipoval na takových 14 sezon krát 4, celkem asi tak 56 grandslamů.
Ale neříkejte to Forehandovi, nebo nás bude tímto pádným argumentem bude tlouct do smrti smrťoucí.
Reagovat
Marduch
:DDD Mayotroll v akci, kdyby Rafa neměl zranění, znamenalo by to, že by trénoval max 3/4 jeho standardu, a to by pak vyhrál leda prd, protože krom techniky jede brutálně na sílu a vytrvalost.
Reagovat
turista
Možná by byl GOAT, ale robotického Djokera by Rafa nedával za žádných okolností ani na antuce. Ukázalo se ale bohužel, že Novaka jeho robotický tenis také stál velký kus zdraví.
Reagovat
PetaM
Kdybych se začal věnovat tenisu o par let dříve, mohl jsem být Federer České republiky ... :D :D :D :D :D
Reagovat
Roger_Federer
Rafa by si mel uz uvedomit, jak natom jerealne z vekem, stavem sveho tela. A netlacit porad nato leceni tech zraneni,honem honem se vracet. chce to cas a trpelivost..
Omezeni turnaju.
Ale me to dojde ze Nadal chce dohnat Rogera, tak se bude na kurty chctit vracet furt..az mu upadne hlava :)
Reagovat
turista
No jsou všichni stejní. Djoker taky řekl, že neskončí dokud nebude mít celkově víc titulů než Rafa Nadal. O GS bilanci se ale nezmínil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist