Nadal se uzdravuje podle plánu, ukázaly testy

6. 8. 2014, 16:53
Aktuality 33
Kvůli zraněnému zápěstí pravé ruky se musel odhlásit ze dvou turnajů, na kterých měl obhajovat titul, ale účast Rafaela Nadala na US Open stále není vyloučená. Jak dnes na svých stránkách uvedla Španělská tenisová federace (RTEF), lékařské testy ukázaly, že se druhý hráč světa uzdravuje podle očekávání.
Profily hráčů
Rafael Nadal se svým strýcem Tonim

Nadal si pravé zápěstí poranil při tréninku na turnaji v Torontu, kde ho měla čekat obhajoba loňského vítězství. "Lékaři mě vyšetřili a mimo hru budu alespoň další dva až tři týdny," oznámil Španěl, který se kromě Toronta odhlásil také z podniku v Cincinnati.

I přes své zranění může levou rukou hrající Nadal s ortézou omezeně trénovat a doufá, že se stihne uzdravit do US Open, kde by měl od 25. srpna obhajovat titul. A výsledky posledního lékařského vyšetření vypadají nadějně. "Podle ultrazvuku a klinického vyšetření se uzdravuje podle plánu, nicméně bude pravidelně podstupovat kontroly," uvedla na svých stránkách RTEF.

Sám Nadal v pondělí uveřejnil na sociálních sítích svoji fotku, na níž trénuje pod dohledem svého strýce a trenéra Toniho Nadala. "Většinu dne teď trávím na trénincích, neztrácím optimismus," napsal druhý tenista světa, který si pochvaloval i dnešní trénink:

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Amputace
Vy mu snad to zranění přejete, jak to tady čtu. Neuvěřitelné.
Reagovat
Roger_Federer
Tak to by me zajimalo kde to ctes.., jedna vec je mit rypkave narazky a druha nekomu neco umyslne prat..
Reagovat
slacker
U nekterych nadalovych "fanousku" me jiste dusevni porody uz neprekvapuji. Nejhorsi sekta na TP
Reagovat
gigin
Kromě rafaeoliho, nebo jak mu bylo, jsou náhodou Nadalovci cajk. Na tita a spol mi nešahej... :)
Reagovat
Amputace
Já v zásadě proti nadsázce nic nemám, ovšem k otázkám zranění se stavím vždy velice opatrně, ať už se týká jakéhokoli sportovce. Zlehčování této problematiky přičítám nedostatku respektu, který mnozí zastírají právě rýpáním, vtípky, narážkami. Nedá se samozřejmě předpokládat, že by kdo otevřeně přiznal, že někomu přeje zranění, nicméně nepochybuji o tom, že takoví jedinci jsou. Nebudu se pouštět do spekulací, zdali mezi ně patříš i ty, natolik dobře tě neznám, ovšem faktem je, že z tebe mám občas velice rozpolcené pocity. A co se týče samotných tvých úvah o Nadalově opotřebovanosti, tak ty jsou pochopitelně zcela scestné, už jen vzhledem k tomu, že si Nadal zranil pravou ruku. Se vší pravděpodobností tedy muselo jít o shodu nešťastných náhod, nikoli důsledek náročného herního stylu, opotřebovanosti či dokonce nenažranosti na tituly.
Reagovat
Roger_Federer
Tak rychle a stroze..Ne, nikdy me nenapadla myslenka ze bych komukoliv pral nejake zraneni z jakeho koliv duvodu.tvoje myslenka mi prijde zcestna.
Predpokladam ze kazdy kdo chodi na tak specificky zamerene stranky jako je Tenisportal.cz, je fanousek tenisu a tenistu ani takto nemuze uvazovat.
Snad jen nejaky tezky fanatik.
Reagovat
Amputace
Pokud někdo vtipkuje o něčím zranění, nebo touto cestou rýpe do fanoušků daného sportovce, není rozhodně nic scestného na tom, uvažovat, zdali dotyčný tomuto sportovci zranění skutečně nepřeje. Scestné by naopak bylo tuto úvahu dopředu vyloučit.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa
Reagovat
Roger_Federer
Na to Rafo nevykasles, nenech se furt usurpovat..v klidu to dolec at se stihnes vratit do AO..:)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, stejně se nemá cenu hnát do Londýna :D jenže on než by viděl na trůnu někoho jinýho, tak se radši sám vlastnoručně zničí
Reagovat
Roger_Federer
Taky jsem nad tim premyslel, kdyby nebyli z Tonim tak "nenazrani" na tituli, bral by si Rafavzdy od konce Rg-konec sezony pauzu jako v roce 2012, vydrzelo by Rafovo telo mnohem dele a od konce antukove sezony je to pro neho vpodstate jedno..Trava bez sance, Ameriku obetuje, konec sezony vetsinou spatny..Zacne v lednu a do konce Kvetna jede jak pila.Divim se ze se nepoucili..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik opäť vedľa. Ako pozerám, tak pozerám, Rafov apetít na tituly nie je veľký, veď také 250ky kompletne vynecháva, na rozdiel napríklad od RF, ktorý má z nich celkom pestrú a hlavne mimoriadne početnú paletu triumfov..
Reagovat
Roger_Federer
Na co sem tahat RF..?Hrace za zenitem, kteremu bude za 3 dny 33 let? :):), navic ja to myslim dobre Rafinovi by to pomohlo..tak jako loni.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, každý ťaháme svoje ;)

Ale áno, pár sa ich vyskytuje, väčšinou výhradne pred GS, kedy sa hráč proste niekde pripraviť musí a väčšieho turnaja niet. Federer ale 250ky obchádzal v mladšom veku celkom pravidelne a rád, každý titul dobrý..
Reagovat
smazaný uživatel
Některé 250tky mohou svou úrovní (silou hráčského pole) převyšovat 500vky. Basilej byla do roku 2008 250tka, ale tento turnaj byl tak skvělý a na takové úrovni, že ho ATP v následujícím roce povýšila do stavu 500. Naopak Memphis byl do loňska 500vkou, ale několik sezón v kuse se ho neúčastnil hráč TOP 10 a tak ho zařadili do 250tek.
Máš sice pravdu, že má Rog hodně titulů z 250tek, většina z nich však má na svou kategorii vysokou úroveň (Basilej, Halle, Dauhá).
Reagovat
r.Fever
Také Halle či Doha, v minulosti napr. Viedeň mali vždy lepšie obsadenie ako povedzme taká Barcelona, ktorú N/Adal okrem jediného razu snáď nikdy nevynechal. Nehovoriac o Acapulcách, Riách a podobne. Veď každý titul dobrý ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"250tky kompletne vynecháva." A co třeba Dauhá nebo Halle (v minulosti Queen's)?
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá teorie :D já bych ho zas až tak neeliminovala, posledních pár let to je sice na trávě a v halách bída, ale tak v některý části sezony snad s někým prohrát musí ne :D teď vážně, myslím si, že bez šance na trávě ani na tvrdým bez šance není, ale podle mě to prostě moc přehání a tímhle stylem se fakt brzo odrasuje, vždyť už se to stává pravidlem, viz 2012 nebo teď, on prostě musí dřít jak bejk a dát do toho všechno a pak přijde zákonitě zranění, loni brutus jak na antuce tak na betonech, v halách už to sláblo, pak zase brutální býkony v Austrálii a bum záda, pak zase pauza, ale makal, aby v tý Paříži prostě vyhrál a od tý doby co, zase kulový, měl by myslet na to, jak náročnej herní styl si zvolil a že to nejde donekonečna tímhle tempem, já jsem tušila, že na to zase dojde, když loni válel v Americe, Rafa do toho jde prostě po hlavě anebo stagnuje se zraněním a teď se chce vrátit ještě silnější, takhle se může pomalu chystat do důchodu, pač zdraví bude chátrat. Roger má oproti němu nejenom štěstí na pevný zdraví krom loňska, ale taky je ohleduplnější ke svými tělu a díky lehkýmu hernímu stylu může hrát třeba do 40, jsem zvědavá i na Noleho :)
Reagovat
Roger_Federer
Nedavno tady jeden nejmenovany (ze Peter :)), naplakal jak je nespravedlive, ze je vecnevzraneny jen Rafito..a kde mohl byt kdyby nebyl furt zraneny...mel by o (jeden titul z Rg mozna vic:), tak me napadla myslenka..tato jak by se posetril.
Reagovat
smazaný uživatel
to by ale zůstal pouze antukovým králem a on přece je všestrannej, dokládají to 2 tituly z Wimbledonu a US Open + několik finále, dokonce i na Turnaji mistrů umí zahrát, i když mu haly nesednou, prostě je jeden z těch, co mají smůlu na zranění a k tomu náročná hra, takže by mu fakt neškodilo nezahrávat si se zdravím a trochu víc poslouchat svoje tělo, jestli teda chce hrát do 30, i když nejsem jeho největší fanoušek a teď se mi hodí, že má Roger větší šanci :D tak přiznávám, že bez jeho elementu turnajům něco chybí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladám, že si jeden z novsich uzivatelov..R_F je samozrejme zaslepený Rafovými úspechmi a opantaný hrou jeho rivala, takže dehonetácia a bagatelizovanie jeho úspechov je už tradičným evergreenom TP..U mňa ti len mozem poradit, s faktami a číslami na neho nechoď..
Reagovat
Roger_Federer
Malo se doma vyspite? Ratolest hodne place?..byval si bystrejsi a chapavejsi..:).

"dehonetácia a bagatelizovanie jeho úspechov je už tradičným evergreenom TP..U mňa ti len mozem poradit, s faktami a číslami na neho nechoď.."

Dovolim si upozornit ze tuto "hru" jsi zde na techto strankach zavedl ty osobne..mozno by sis to mel konecne vzpomenout.
Reagovat
smazaný uživatel
Žiješ v minulosti. Si fakt jak obohratá platňa..Občasné provokácie sú znesiteľné, teda hlavne pokiaľ majú dôvtip, ale tlačiť to silou mocou do každého článku je už fakt celkom otravné..Sorry
Reagovat
Roger_Federer
Kazes vodu..pijes vino..
Reagovat
babolat.cz
ty máš snad větší komplex z RAfy než sám Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
haha,teraz si trafil:)
Reagovat
Roger_Federer
Jiste ze mam komplex :)..vtipne narazky forehenda a spol..jsou v poradku..jak se to ovsem dotkne Rafi hned je ohen na strese.
Reagovat
smazaný uživatel
to máš pravdu, že jsem tu poměrně nová, všechny vás tu neznám ;) už jsem si však přečetla pár diskuzí a nemám ráda, když se to stočí k osobním narážkám, urážení a podobně, taky si vtipně rejpnu, ale věčně tady proti někomu zbrojit nemá cenu
Reagovat
smazaný uživatel
To vsetko, co si napísal by malo zmysel, ak by si obnovil chronické zranenie a nie vykĺbil zápästie..Reakcia R_F je úplne mimo, celkom tradične..
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo to tak chceš?..Aby mali šancu aj ostatní? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě napadlo, že případný prostoj mu může pomoci k tomu konečně ovládnout World Tour Final. V případě tedy, že se protáhne. Mohl by pak být odpočatý a z toho těžit na konci roku v Paříži a Londýně. Počítám, že Nole dvakrát po sobě snové roky nezopakuje a bude mu v listopadu docházet šťáva, takže největším rivalem Rafy bude Roger. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, tiež ma to napadlo..Hoci sú to len dva týždne, hráči sú profíci, dobre trénovaní a nečakám, že bude mať toto dvojtýždňové manko až také následky...Ale možné to je...Uvidíme :)

Na druhú stranu, USO nie je pre Rafu este vobec isté..Ak si dá dole dlahu a BH mu nepojde podla prestav, podla mna celý turnaj folduje..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist