Nadal se brání nařčení z dopingu. Na Bachelotovou podal žalobu

25. 4. 2016, 20:35
Aktuality 48
Rafael Nadal se bude soudit s bývalou francouzskou ministryní sportu Roselyne Bachelotovou, která vítěze 14 grandslamů a aktuálně pátého hráče světa minulý měsíc nařkla z dopingu. Nadal dnes oznámil, že jeho právníci už u pařížského soudu podali na Bachelotovou žalobu pro pomluvu. Pokud soud vyhraje, věnuje celou částku některé z francouzských neziskových či charitativních organizací.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Nebráním jen svou bezúhonnost a pověst sportovce, ale také hodnoty, které jsem vyznával po celou svou kariéru," uvedl Nadal v prohlášení. "Chci rovněž zabránit tomu, aby někdo, kdo bez jakýchkoli důkazů uráží či křivě obviňuje sportovce v médiích, vyvázl bez trestu," dodal slavný tenista.

Bachelotová v březnovém televizním rozhovoru během debaty k dopingu ruské hvězdy Marie Šarapovové obvinila Nadala, že v roce 2012 dlouhou zdravotní pauzou kryl dopingový nález. "Víme, že Nadalovo slavné zranění, které ho vyřadilo na sedm měsíců, bylo způsobeno pozitivním testem," prohlásila bývalá ministryně z let 2007 až 2010.

Za Nadala, jenž kvůli častým zdravotním potížím a silovému tenisu čelil obdobnému obvinění již několikrát, ačkoli nikdy neměl pozitivní dopingový test, se vzápětí postavil řada sportovců i institucí v čele s Španělským olympijským výborem i tamní vládou. Jeho trenér a strýc Toni Nadal dokonce podle španělských médií nazval Bachelotovou imbecilkou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnes na turnaji v Praze prodávali bonbóny Sugarpova bez slevy?! za 99,-kč
Reagovat
Roger_Federer
Plnene meldoniem ?
Reagovat
George_Renel
Prý budou přejmenovány na Sugardopova... ;-)))
Reagovat
Mayo
Sranda, že práve na Býčka :/ :D
Reagovat
a.magerova
Ale koukám, že Máňa konečně dostala rozum a k těm želatinovým nesmyslům přidává i čokošku.... :-))

https://pbs.twimg.com/media/CaTSYDLVIAEdivX.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal to žene k soudu protože dobře ví, že nemůže prohrát, žádné důkazy neexistují, paní ministryně si akorát udělá doživotní vroubek a ostudu, snad bude muset platit i tučný odškodný, který jí pořádně zasáhne do rodinnýho rozpočtu, to bych jí moc přál.
Reagovat
Roger_Federer
Dukazi uz urcite znicily.Pochybnosti zustaly.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak takhle lze obvinit kohokoli z čehokoli, bez důkazů je to jen žalovatelná pomluva, jestli se nepletu, je s podivem, že už dopředu uznáváš, že nemůže prohrát, pak je dotyčná madam asi na hlavu padlá, když takhle riskuje. Skutečně nevím proč by měli tenisoví bossové chránit jeho a nechránit Šarapovou když jsou oba pro tenis obdobně důležití, to samý Contadora a další, on má snad jiná privilegia než všichni ostatní? Tak tomu skutečně nevěřím, prostě bylo vypuštěno obvinění, to mohlo být vypuštěno i v případě Djokera, Ferrera a jinych a jinych, kteří hrají stejně náročně, nevím proč byl vybrán zrovna on.
Reagovat
a.magerova
Třeba chtěli tenisoví bossové Mášu chránit, ale ona zvolila nesmyslnou tiskovku, na které to sama na sebe naprášila.... kdyby to neřekla, tak mohla několik měsíců nehrát pro zdravotní problémy, každý by jí to uvěřil, nikdo by za tím nehledal doping.
Reagovat
smazaný uživatel
Narazis na Rafu a 2012?
Reagovat
a.magerova
Nenarážím na Rafu, jen si myslím, že Máša jednala ukvapeně, kdyby zvolila tradiční cestu čili čekala na verdikt v tichosti, tak to mohlo proběhnout celé v tichosti a bylo by.

Na AO 2016 byla největší dopingová kontrola co kdy byla, všichni museli odevzdat vzorky. Nechce se mi věřit, že jen Máša byla chycena, tudíž si myslím, že ostatní chycení teď v tichosti vyčkávaj co bude.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Mayo
Rafa a Alberto moji obľúbení športovci dopingoví (: vamos
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tím zničením Fuentesových záznamů Španělé nasrali na hlavu všem svým sportovcům (těm čistým). Místo aby udělali radikální řez stylem padni komu padni, tak všechno zametli pod koberec a podezření zůstalo na všech - Nadal může být čistý, Contador může být čistý, kdokoli... ale pochybnosti jsou a může za ně španělský soud.
Reagovat
smazaný uživatel
Contador byl chycena trest už má za sebou
Reagovat
smazaný uživatel
Což automaticky neznamená, že zobal celou kariéru. Detaily z Fuentesových záznamů by to třeba potvrdily. A třeba ne. A o tom to je - pochybnosti zůstávají kvůli tomu, že španělské úřady měly velký zájem na tom, aby se nic z těch dokumentů nedostalo ven, ale všechno se zničilo. Logicky se spekuluje o tom, že tím chránili ty největší ryby. Já si osobně nemyslím, že v tenisu (na top úrovni) je nějak ve velkém rozšířený doping - nevěřím, že Federer, Nadal nebo Djoković mají tak amatérské týmy jako Šarapova (i když kdo by tomu věřil u ní), které je nechávají zobat něco, co je na seznamu WADA. Ale to, že Španělé tu Fuentesovu aféru zametli pod koberec, jejich sport celkově poškodilo - i když v danou chvíli možná míň, než by ho poškodilo zveřejnění detailů.
Reagovat
smazaný uživatel
Len do nej! Stačí, ak niekto vypľuje hlúpu vetu a šíri sa geometrickým radom. Je to obyčajná závisť. Neverím, že by Rafa niečo bral. Bez dôkazov je každý nevinný. Musí sa brániť a zavrieť všetkým hubu. Často je to boj s veternými mlynmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapová také byla čistá a najednou je vše jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď mu dokážu, potom budem súdiť.
Reagovat
Roger_Federer
Ja neverim ze by nic nebral.tak jako mnoho jinych.
Dobre udelala ze to rekla.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaraďuješ medzi nich aj Federera a Djokoviča? Tiež dosiahli výnimočné výsledky.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, si urcite ponahaji prostredky ktere jeste nejsou brbo jeste nejsou zakazane (jako az do tohoto roku meldonium nebo hak se to jmebuje).
Na Nadala se toho za ty roky objevilo dost, takze neprepokladam ze si to ministrine vycucala z prstu..A ten rok 2012..ta jeho slavna pauza.
Reagovat
Roger_Federer
Nejsou zakazane..nebo jeste nejsou zakazane...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič sa neraz po kurte ťahal akoby mal odpadnúť a z ničoho nič začal hrať ako pokropený živou vodou. To sa len tak nevidí a nezdá sa mi to normálne. Ospravedlňovať to bezlepkovou stravou je blbosť. O nej viem svoje.
Reagovat
darek.vrana
Ale tak to jsem zažil i u nás na amatérské úrovni že hráč sotva tahal nohy a najednou krize přešla a běhal jak fretka. A to byl třeba šedesátník. Takže tohle není žádný důkaz.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, není to žádný důkaz jako není žádný důkaz to, že někdo sedm měsíců nehrál, nevím co dokazuje to, velký nic.
Reagovat
Rafaeoli25
A když už jsme u té únavy, i Rafa byl xkrát totálně vyšťavený po některých zápasech, že druhý den nezahrál ani na třicet procent, tak vypadá hráč co je nezničitelný díky dopingu?
Reagovat
darek.vrana
Já snad obviňuju Nadala?
Reagovat
smazaný uživatel
1. post: "Rafa nic nebere, nejsou důkazy a bez důkazů se nemá obviňovat."
2. post o 90 minut později: "Sice nemám důkazy, ale Djoković určitě dopuje." :D

Holt Nadalovci :P
Reagovat
Mayo
dopujú obidvaja bodka
Reagovat
peggy
Mas naprostou pravdu zatim mu nikdo nic nedokazal a proc si to pani ministrine nedala hned overit.Kdyby kazdy tak Nadal NE.
Reagovat
Carloss
někoho křivě nařknout bez důkazů je pěknej hnus. doufám že to nadal vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dávám ti za pravdu, ale pochybnosti tu jsou už několik let.
Reagovat
Krisboy
Pochybnosti od hráčů, kteří s ním stále prohrávali.
Reagovat
smazaný uživatel
to se teprve uvidí. Rafa musel reagovat,to by se mu jinak hrálo špatně. Ministryně asi nebude tak hloupá,aby plácla do televize nějaké hospodské kecy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona sa pohybuje v tenisovom svete? Zaujímavé, že "povolaní" to nevedia a možno ani nechcú vedieť a ona ho verejne obviní. O mnohých neboli indície a predsa ich preverili, dokázali a potrestali. Šuškanda nebola a stalo sa. Menovať nemusím, všetci ich poznáme a bude sa to s nimi ťahať do konca života.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna česká tenistka bola tiež v podozrení a keď sa hovorí o dopingu, hneď ju spomenú. Aj tí, ktorí boli očistení, budú mať vždy nálepku. Aha, to je tá a tá.
Reagovat
janek_da
Tohle mi připomíná Švejka "To je bratr toho zavražděnýho. To bude asi taky pěkněj lump"
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak! Zlodej kričí: Chyťte zlodeja."
Reagovat
Haitik
Teď by byla sranda, kdyby fakt něco bral.. :D
Reagovat
martineq
Nejsem zrovna fanoušek Rafy ale věřím jemu a právě více než komu jinému , že on nezobe!!
Reagovat
brixner
Nedej se, bejku!
Ty nejsi Masha!!!!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale ani Mářa si nezaslouží odsouzení, v tomhle souhlasím s Djokerem, že jí podržel, v tomhle mě Rafa zklamal, že se do ní pustil, že Kvitovka to mě nepřekvapuje, ta se chytí ráda všeho aby zdůvodnila a zastřela svoje neúspěchy.
Reagovat
Fandina
Kvitová je neúspěšná? Co potom všechny ty ostatní, které nemají tolik titulů a dva Wimbledony jako ona?
Reagovat
Rafaeoli25
To jí neberu, cílím na její neúspěšná období, je snadný říct ale Mářa dopuje, já sice prohrávám, ale jsem čistá, chudinka. Tak to ale není, její reakce se mi nelíbila, ale kdo chce ten si hůl prostě najde.
Reagovat
George_Renel
Můžeš dát odkaz, kde se Kvitová trefuje do Šarapovové?
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe ten, kdo nic nebere je špatný a ten, kdo si pomáhá je v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
To si pleteš s Cibulkovou, případně s Mladenovičovou, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist