Nadal s Murraym si ve Wimbledonu zopakují loňské semifinále

29. 6. 2011, 21:34
Aktuality 27
WIMBLEDON MUŽI - Složení semifinálových dvojic na letošním Wimbledonu se podobá loňskému ročníku. Chybí pouze Tomáš Berdych, kterého překvapivě nenahradil Roger Federer, domácí Andy Murray však bude mít šanci na reparát proti Rafaelu Nadalovi.
Andy Murray

Rafaela Nadala po osmifinále s Del Potrem vystrašilo bolestivé zranění levé nohy, důkladná vyšetření ale zranění neodhalila a španělský tenista mohl v turnaji pokračovat. V dnešním souboji s Berdychovým přemožitelem Mardym Fishem ho navíc žádné problémy nelimitovaly a až na klopýtnutí ve třetím setu si došel pro výhru 6-3 6-3 5-7 6-4.

Pětadvacetiletý rodák z Mallorky ve Wimbledonu získal v letech 2008 a 2010 tituly, přičemž předloni kvůli zranění nehrál. Dnes si tak na londýnské trávě došel pro 19. výhru v řadě.

První polovina zápasu se vyvíjela jasně ve prospěch světové jedničky, jež vedla už 2-0 na sety s brejkem ve třetí sadě. Fish si nakonec v závěru dějství vynutil zdramatizování, na více než zisk jednoho setu dnes ale neměl.

"Třetí set jsem si zbytečně zkomplikoval, byl jsem až příliš pasivní. Ale pak jsem hrál zase agresivněji a bylo to mnohem lepší," komentoval Nadal. "Noha mě dnes vůbec nebolala, za což jsem rád," dodal.

Nyní Nadala čeká domácí naděje Andy Murray. Skotský tenista zvládl jako jediný čtvrtfinálový zápas se Španělem Felicianem Lópezem ve třech setech a dál živí naději na první grandslamový titul. Zároveň může navázat na legendárního Freda Perryho a stát se prvním britským vítězem dvouhry po 75 letech.

"Murray je kamarád, mimo kurt se občas scházíme a zahrajeme si na playstationu. Na naše semifinále se moc těším," uvedl Nadal, který má s o rok mladším Britem bilanci 11-4. Ve Wimbledonu na sebe narazili už dvakrát a Španěl neztratil set jak před třemi lety ve čtvrtfinále, tak loni v boji o finále.

- WIMBLEDON muži (Velká Británie, tráva, 6.631,000 liber) -
středeční výsledky (29. 06. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Fish (10-USA) 6-3 6-3 5-7 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Tomic (Austr.) 6-2 3-6 6-3 7-5
Tsonga (12-Fr.) - Federer (3-Švýc.) 3-6 6-7(3) 6-4 6-4 6-4
Murray (4-Brit.) - López (Šp.) 6-3 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Nadal - Murray, Djokovič - Tsonga

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Lindstedt/Tecau (8-Švéd./Rum.) - Clément/Dlouhý (Fr./ČR) 3-6 6-1 4-6 6-4 12-10
Kas/Peya (Něm./Rak.) - Fleming/Hutchins (Brit.) 6-4 6-4 6-7(2) 2-6 6-4

Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erakovicová/Tanasugarnová (N. Zél./Thaj.) - Huberová/Raymondová (3-USA) 4-6 7-6(1) 13-11
Mirzaová/Vesninová (4-Ind./Rus.) - Llagosteraová-Vivesová/Parraová-Santonjaová (Šp.) 3-6 6-4 7-5

Junioři:
Dvouhra - 3. kolo:
Broady (15-Brit.) - Veselý (1-ČR) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Golding/Veselý (1-Brit./ČR) - Bettles/Martin (Brit.) 7-5 6-3
Novak/Vrňák (Rak./ČR) - Bourgue/Couacaud (Fr.) 6-1 6-1

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Vekičová (Chorv.) - Krejčíková (ČR) 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Malečková/Škamlová (6-ČR/SR) - Askewová/Hornová (Brit.) 7-5 6-4
Pavelková/Smitková (ČR) - Cadarová/Kovalecová (Rum./Ukr.) 6-7(1) 6-3 6-2
Chromačevová/Krejčíková (Rus./ČR) - Kozlovová/Tomovová (Ukr./Bul.) 6-4 6-4
Fabíková/Sasnovičová (ČR/Běl.) - Biancová/Vekičová (Švýc./Chorv.) 7-5 3-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
baggik
Federer byl největší favorit, vypadl a kdekdo tu vymýšlí všelijaké teorie jak to dopadne. No tak jsou jen 3 hráči kteří letos mohou vyhrát grandslam, jeden vypadl ale ti zbylí dva jsou tu stále tak klid. Jako by nestačilo, že v televizní upoutávce na wimbledon má nejvíc prostoru Murray, kterýho nikdy nevyhrál (a nevyhraje) na úkor šampionů jako Sampras, Federer, Grafová, Navrátilová... Nemám rád tyhle protekční spratkyy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal jasnej vitez Wimbledonu, prestante tady porad spekulovat, vy radoby odbornici!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj kromě Federera ho přece nikdo jinej nemá šanci porazit viď? fanatiku
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to nehrotil. Nejdříve "Federer number 1 forever", nyní "Nadal je šampion". To je pouze provokatér, nikoliv zarputilý fanoušek. Tak já to vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
mas prece ve zvyku se druhy tyden vytracet......co tady pohledavas ?!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty lůzo, já tady budu kdy já budu chtít, ne když bude chtít retardovaný blb jako ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty blbe, je asi jasny, ze Nadala dokaze porazit na Wimbledonu pouze Roger!
Tak se sklidni.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že Rafael předvádí na trávě zkrátka lepší hru než na "jeho antuce !!! střílí daleko ostřejší úhly úderů, naprosto spolehlivé voleje a s bekhend si rozumí více.... .

Španělovo výsledky ve Wimbledon nejsou vzdálené od jeho královské Paris ( samozřejmě, že na trávě se musel jaksi přiučovat ) ale jeho stabilita právě v London je dokazujicí. Od ročníku 2007 už předvádí vyšší kvalitu nad Federer !!!

Nemyslíte si, že Potro by Rafaela spíš právě na antuce porazil ????? ( už i zde na portálu opanují názory - Nadal ve final Novaka porazí !!!
--------------------------------------------------------

Pozor: Tsonga je podle mojich přepkoladů favoritem v semi proti Mému klukovi !!!!!

Murray: proti Nadal má poslední skóre v anglii 0 : 6 sety .....

---------

Odhad: Francous bude tahat po celou dobu mače za delší konec, ale v pátém setu nezvládne tzv bigpojnty a Novak postupuje do velého Final !

NADAL - MURRAY je jedna velká neznámá ?????????????????????????????????????????????????????,
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to se nedá ani číst, nešlo by to česky?
Reagovat
smazaný uživatel
vzpominamjakprivyrazeniNadalvAObylvReji kazdejpsychopatfanaticfederererovec azatimprivyrazenipravesvycarajezdemirnaatmosfera. zazivnoudiskuziavzrusenirozpoutalopetRafaelpozapasesPotrem. Jak jsem jiz uz nekolikrat napsal....je to proste uz jen Svycarska Troska.
Reagovat
spaniel
Ty jsi retard. Uz radeji nikdy nikam nepis.
Reagovat
smazaný uživatel
Před čtvrtfinálovými zápasy jsem Andymu nevěřil, že by mohl mít na Rafu, ale teď už to vidím trochu jinak. Andy se tu zlepšuje zápas od zápasu. První tři zápasy byly celkem rozpačité. Ovšem proti Gasquetovi a Lopezovi předvedl suverénní výkon. Lopezovi včera povolil jen 2 neviužité BP v závěru zápasu. Naopak Nadal mě teda zatím moc nepřesvědčuje. Fish včera v prvních dvou setech hrál a především podával dost špatně, takže to Nadal celkem v pohodě zvládnul. Když se Fish dostal do tempa Nadal ztratil set. Až ve 4. setu se zlepšil. Tak uvidíme. Go Go Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyz Andymu fandim a preju mu zisk titulu,mam obavy ze brany finale mu zavre spanelsky toreador Rafael Nadal.Andyho"pinkana" pres sit na Rafu platit nebude.Nechme se prekvapit,vcera uz jedno bylo.A docela mile.Nebyl bych vubec proti aby se to stalo i v patek.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět jen komentář k juniorce:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-juniorky-uspechy-ve-ctyrhre.html
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych Andyho dokonce mírně favorizoval. Hraje tam zatím opravdu skvěle, servis mu píše, zatímco Rafan mi neporazitelný teda rozhodně nepřijde. Můj tip je 3:1 pro Andyho.

Stejně tak mi přijdou akcie Tsongy v zápase s Djokerem mnohem cennější, než jak to vidí sázkovky (zhruba 1,40 - 2,75). Dle mého to je zápas 50/50, pač dneska Jo-Wilfried nevyhrál proto, že by Roger hrál špatně, ba naopak, ale proto, že sám hrál úchvatný zápas. Si dovoluji tvrdit, že s tímhle by z big4 porazil kohokoli. Otázkou je, jestli mu to vydrží, ale pevně věřím, že jo. Můj tip je 3:2 pro Djokera, ale fandím Tsongovi všema deseti.
Reagovat
smazaný uživatel
No Tsonga odohral famózny zápas, lebo mu ho Federer dovolil odohrať..Celkom tvrdohlavo sa s ním pretláčal vo forehandových výmenách. Roger ho nemá horší, ale proste v tom čase Francúzovi fungoval lepšie..Možno mal ubrať na razancii a radšej smerovať lopty Tsongovi do zarputilo backhandu...Vo forehandoch sa Francúz doslova vyžíval...Taktiež mohol zmeniť občas rytmus hry...Po vojne je však každý generál..

Čo sa Rafovho semi týka, myslím si že Andy hrá dobre, ale chýba mu to, čo je na tráve najdôležitejšie..Agresivita..Pokiaľ neodohrá hviezdny zápas na svojom servise, pevne verím, že Rafa ho herne prehrá..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on Nadal žádný velký agresor taky není. Já prostě věřím Andymu a to hodně. Bojím se jen toho, aby se z toho tradičně neposral, ale ve finále grandslamu už byl 3x, tak proč by to nevyšlo počtvrté.
Reagovat
smazaný uživatel
Agresor neni, ale hrá razantnejšie údery, hlavne keď je možnosť, vždy zagresívni výmenu, čo Murray nerobí..Ten aj keď môže útočiť, tak stále "pinká" a to na tráve nie je dobré know-how..V Semifinále viac verím Rafovi, vo finále však ktorémukoľvek jeho súperovi..Tsonga a Djokovič majú dobré šance ho zdolať..
Reagovat
smazaný uživatel
No, řekl bych, že když už se Tsonga dostane do takového laufu, aby sebral Djokovičovi dva sety, uhraje už i ten pátej. :-)

A Murraymu opravdu nevěřím.
Reagovat
VlS
mám přání a mám tip:
Přání je :
AM-RN 3:0, ND-JWT 0:3
Tip je:
AM-RN 1:3;ND-JWT 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
Proč je tvým přáním, aby oba semifinálové zápasy skončily 0:3 na sety? To jako v pátek pospícháš zahradničit na chatu, nebo co? :-))

Není z diváckého hlediska lepší, když aspoň jeden zápas je pořádné drama?
Reagovat
tito
Tak tahle možnost přichází u obou zápasů :). Rafa pravděpodobně Andyho dá ale i kdyby ne a AM by vyhrál W tak by to pro mne byla asi " nejspravedlivější " varianta. Jinak Tomic pěkné, že? Ty jsi rozebíral techniku, mne krom toho velmi potěšilo, že se po prvním setu nepoložil a začal Novaka pěkně prohánět :). To, že nespadne hráč dolů když se nedaří a naopak přepne na vyšší level a začne měnit strategii , tak to je vlastnost, která mne u tenistů fascinuje. Náš Tomáš jí bohužel nemá...Hodně rád v souvislosti s tímto vzpomínám na BB.
Reagovat
Matti
Kdyby nebyl ve hře ještě Rafa, tak také přeju Andymu titul.

Co se týče Tomiče, tak včera byl blízko výhře i ve 4 setu. Nedal v závěru brejkbol a sám pak přišel o servis následně. I v tenisu platí nedáš dostaneš. Ale hrál parádně bez respektu, stejně jako na AO, kde proháněl Rafu. Djoko mi přijde, že je trochu dole s formou, oproti předchozím měsícům. Pořád špička, ale jakoby už mu chyběla ta sebejistota, kdy z něj přímo vyzařovalo, že prostě míček nezkazí a zakončí z kterékoliv strany nakonec.
Reagovat
VlS
Obávám se, že schopnost přepnout nebo šlápnout na plyn, když se nedaří je vlastnost vzácná a Tomáš zrovna v ní nijak nevyniká a to je ve skutečnosti to, co ho trochu limituje. Ale ani zdaleka není sám, včera i Fedex předvedl, že na Tsongu neměl plán B a moc mě mrzí, že Mardy neodvedl výkon srovnatelný s výkonem proti Tomovi, možná by se nám i u Rafana zdálo, že neumí najít plán B.
Reagovat
VlS
Oni si tu kluci stejně udělají podle sebe a na moje přání se vykašlou.
Reagovat
Matti
no on Rafa měl včera plán B a předvedl ho ve 4 setu.(ikdyž on to asi ani plán B nebyl, to je fakt, je to spíše o mentalitě a hlavě) Prostě ještě zvýšil své úsilí a ještě s větší vervou do toho začal bušit. Žadné znejistění typu - prohrál jsem set, co když prohraju ještě jeden atd. Přitlačil a nedal Fishovi ani pomyslet na výhru v dalším setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je pasivní, ale zapomínáte, že právě proti Rafovi hraje na své poměry ultra agresivně, tlačí se dlouho ve výměnách do jeho bekhendu a pak zakončuje do forhendu. Já ani nevím proč, rozum mi říká, že vyhraje Rafa, ale stejně mám tušení, že Andy vyhraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist