Nadal s Federerem chystají dvě exhibice

19. 11. 2010, 13:28
Aktuality 26
Oba sice volají po delší přestávce mezi sezonami, sami si ale letošní pauzu bez tenisu zkrátí. Rafael Nadal a Roger Federer si spolu těsně před Vánocemi zahrají dvě exhibice, utkají se v Curychu a Madridu.
Profily hráčů
Sesadí Nadal Federera z trůnu?

Souboj dvou nejlepších tenistů světa je vždycky tahákem, kterého se tenisoví fanoušci dočkali letos jen jednou. V tomto roce se však Federer s Nadalem utkají ještě minimálně dvakrát. Oba se nejprve představí 21. prosince v Curychu a poté odletí do Madridu, aby tam následující den odehráli další exhibici. Výtěžek z celé akce poputuje na charitativní účely.

"Zápasy s Rafou mě vždycky baví, a když to pomůže vybrat peníze pro naše nadace, bude to o to lepší," napsal Federer v prohlášení.

Oznámení o chystaných exhibicích přišlo krátce předtím, než bude ATP rozhodovat o případném zkrácení sezony. Právě Nadal s Federerem po změně volali dlouho s tím, že si chtějí po sezoně víc odpočinout.

"Je to jejich právo, když chtějí hrát, zvlášť když to dělají kvůli charitě," zastal se jich šéf ATP Adam Helfant, který je v těchto dnech v Londýně. Kdyby se ale kvůli hráčům sezona o dva nebo tři týdny zkrátila, mohla by ATP zavést pravidlo, které by v tom období zakazovalo exhibice hrát.

"Nechystáme se změnit pravidla ohledně exhibicí a podobných zápasů v celém roce. Diskutujeme ale o tom, že by v těch dvou nebo třech týdnech měli hráči nařízenou pauzu," uvedl Helfant.

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Většina exhibicí se dělá s výtěžkem pro nadace,nikde ale nepíšou jaké.Tady problesklo,že to dělají pro vlastní nadace,takže vlastně chtějí oba vyvézt ze svého ročního příjmu zhruba 1 000 000 dolarů do nadace,což bývá uznaný nákladový výdaj ve většině zemí.Nadaci ovládají a nepřímo peníze dál používají......
Reagovat
smazaný uživatel
Chvíli jsem si začínal myslet,že jsi těch svých nemístných komentářů na Federerovu adresu nechal,ale nejspíš jsem se zmýlil.Jak jsem už psal,uznávám i Nadala,sice přece jenom o hodně víc fandím Rogerovi,ale k Nadalovi mám respekt.Finále AO 2009 bylo jedno z nejlepších finále Grandslamu všech dob,ten zápas pro Rogera strašně moc znamenal,tak prostě neudržel emoce a rozplakal se.Projevy emocí patří ke sportu,tenis nevyjímaje.Zřejmě jsi nikdy nedělal žádný vrcholový sport,protože zjevně vůbec nechápeš,jak s někým jako je Roger taková prohra zamává. Na jeho místě by ses zachoval úplně stejně,jenže chápu,že z pohodlné židle u PC se to snadno mluví.
Roger a Rafa = nevětší a nejlepší rivalita v tenise,nejlepší hráči, nejlepší zápasy,nejlepší body...co si budeme nalhávat,nemám Nadala nijak v lásce,ale za to co dokázal mu patří uznání
Reagovat
smazaný uživatel
Už se dávno stalo :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Pozoruji už 2 roky,že Federrer už nemá tu jistotu výher jako v minulosti.Všichni se na něho dotahují,kopírují jeho hru nebo její prvky.Nadal koho nepředčil hrou,tak zničil postupně protahováním hry a výměnami.To se mu začíńa vracet viz kol ena,kotníky atd.Roddick také mění hru,už není schopen hrát celý zápas servis a volej.To,co předváděl Llodra v Paříži bylo fyzicky strašně náročné a v závěru už nemohl.Jakmile ztrácel jeho první servis rychlost na cca 180 už Soderling byl schopen úspěšně returnovat a druhý cca 155 kmzah už byl skoro winner pro Soderlinga.Ten si stále držel až do závěru 1.servis cca 220 kmzah.Takže komu vydrží fyzička a 1.servis má velkou šanci na vítězství TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš ten obrázek? Tys asi ten zápas neviděl,jinak bys tohle nemohl napsat....děláš tu ze sebe akorát vola
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já ten zápas viděl - elegán se rozfňukal, protože mu Rafa OPĚT namlátil, prostě taková už dobře zaběhnutá tradice :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Magore, jeste jednou nam prosim povypravej, jak jednoznacne bylo finale AO 2009. To si vsichni radi poslechneme. :DDDDDDDD

Takovychto jednoznacnych zapasu bylo urcite vic, treba finale Masters 1000 v Rime 06, taky snadna prace pro Nadala. :DDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
byl to jeden z nejlepších zápasů vůbec a nemyslím si, že pláč po prohře je něco špatného. Ten zápas pro Fedexe znamenal hodně, a tak prostě neudžel své emoce.
Reagovat
smazaný uživatel
To ovsem takovemu dementovi jako je on nemuzes vysvetlovat.
Reagovat
smazaný uživatel
a já snad napsal něco o jednoznačném zápase, ty fejknikařskej psychopate? :DDDD
Reagovat
Matti
Myslím, že ten 5 set byl více než jednoznačný. A to měl Rafa za sebou 5 hodinové semifinále s Verdascem. Ale je fakt, že tak jednoznačně, jak Rafa vyhrával s Rogerem French Open to nebylo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hnupe, napsal jsi, ze Nadal Federerovi namlatil, coz se ale o ctyrapulhodinovem zapase rict neda, nebo snad jo? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
"protože mu Rafa OPĚT namlátil" - protože ho Rafa opět porazil :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
tak tááák .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupaku, nakladacka vypada jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Armstrongovi nic nevyvětluj on to stejně nepochopí.:D
Reagovat
smazaný uživatel
to se zase ozval ten pravej
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, hlavni je, ze tys to vsechno pochopil spravne. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Čum na ty bukvice!Fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj
Reagovat
Ananas
Tak ty si další případ který utekl z Jedlíčkova ústavu jinak si totiž nedovedu vysvětlit jak todle můžeš napsat!! A jen tak mimochodem oba 2 maji přítelkyně!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě to bude živě někde na internetu,potažmo normálně na satelitu (mohlo by to být třeba na DSF nebo Eurosportu) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Změna nicku ti nepomohla Warpete....nejsi náhodou retardovaný? Komu cpeš takovéhle zhovadilosti?

Jinak na ty zápasy se těším,Nadal a Federer jsou sice rivalové na kurtu,ale mimo kurt jsou přátelé a sympatáci.....je skvělé,že po vyčerpávající sezoně,kdy všichni ostatní hráči odpočívají, uspořádají exhibice pro dobrou věc...repsekt oběma
Reagovat
a.magerova
Když se těšíš to znamená, že někde budou ke zhlédnutí?! Taky bych je moc ráda viděla hrát jen tak pro radost :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
jdi do p*dele i s tou svojí armádou. vůbec nevíš co mluvíš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist