Nadal prohrál poprvé s Wawrinkou na antuce, Berdych bude světovou čtyřkou

15. 5. 2015, 23:48
Aktuality 285
ATP ŘÍM - Rafael Nadal v Římě poprvé na antuce nestačil na Švýcara Stana Wawrinka a na Roland Garros tak poprvé odcestuje bez jediného titulu z evropské antuky. Španělova porážka zároveň znamená, že Tomáš Berdych se stane poprvé v kariéře světovou čtyřkou.
Rafael Nadal

Rafael Nadal začíná ztrácet na síle i na své královské antuce. V neděli ve finále turnaje v Madridu na ní poprvé prohrál s Andym Murraym, dnes ve čtvrtfinále dalšího podniku Masters 1000 v Římě na ní poprvé nestačil na Stana Wawrinku.

Letos tak na antuce prohrál už 5 zápasů, kromě již zmíněných také s Novakem Djokovičem a dvakrát s Fabiem Fogninim, což je nejvíce od sezony 2003. A poprvé od roku 2005, kdy debutoval na French Open a hned při své premiéře získal první ze svých nyní již devíti titulů, odcestuje na grandslamový turnaj do Paříže bez jediného trofeje z přípravných turnajů na antuce.

Statistiky zápasu
Wawrinka - Nadal
1 esa 1
2 dvojchyby 0
59 % 1. podání 'in' 69 %
63 % úsp. 1. podání 67 %
25 winnery 18
32 nevyn. chyby 23
18/28 hra na síti 8/13
4/7 brejkboly 2/9
čas: 2:05

Nadal v prvních dvanácti vzájemných zápasech, z toho pěti na antuce. s Wawrinkou neztratil ani set. Až loni ve finále Australian Open, kde ho výrazně limitovaly problémy se zády, se Švýcarem poprvé nečekaně prohrál. Od té doby spolu nehráli, po téměř šestnácti měsících se utkali až dnes v Římě.

Osmadvacetiletý Španěl v prvním setu nedokázal potvrdit brejky z úvodního a sedmého gamu a na řadu přišel tie-break. Nadal si v něm vypracoval vedení 6-2, ale žádný ze čtyř setbolů nevyužil a tak poprvé s Wawrinkou prohrál set na antuce.

To třicetiletého Švýcara, který na předchozích pěti turnajích nevyhrál víc jak jeden zápas, povzbudilo. Wawrinka předváděl skvělý tenis, opíral se především o forhend a dobře rozehraný zápas nepustil. V druhé sadě odvrátil všech pět brejkbolů, sám dvě ze tří možností na brejk využil a po více než dvouhodinovém boji zvítězil 7-6 6-2.



Sedminásobný šampion Nadal, který je tento týden poprvé po deseti letech hráčem mimo Top 5 žebříčku ATP, tak v Římě neobhájí loňské finále a na French Open nebude mezi čtyřmi nejvýše nasazenými hráči. 

Berdych bude čtvrtý na světě
Nadalova porážka musela udělat radost Tomáši Berdychovi. Ten má navzdory dnešnímu neúspěchu proti Federerovi jistotu, že se v pondělí posune poprvé v kariéře na post světové čtyřky. Stejné číslo by mu mělo patřit i při nasazování na Roland Garros.

Devětadvacetiletý Čech sice za posledních dvanáct měsíců, za které se hráčům počítají body, získal jen titul z menšího turnaje ATP 250 ve Stockholmu, letos však odehrál devět turnajů, na všech byl ve čtvrtfinále a jen na dvou z nich se nedostal alespoň do semifinále. Navíc během léta má dobrou možnost své bodové konto ještě více rozmnožit.

 

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.830.295 eur
páteční výsledky (15. 05. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Federer (2-Švýc.) - Berdych (6-ČR) 6-3 6-3
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (5-Jap.) 6-3 3-6 6-1
Wawrinka (8-Švýc.) - Nadal (4-Šp.) 7-6(7) 6-2
Ferrer (7-Šp.) - Goffin (Belg.) 6-2 4-6 6-3
Semifinálové dvojice: Djokovič - Ferrer, Federer - Wawrinka.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

285
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Tom!!
Reagovat
Cico93
Na Roland Garros pôjdem s najnižším nasadením, znamená to, že ma čakajú veľmi ťažkí súperi. Svet sa však nekončí, povedal Nadal.

Ale tak nemusí to tak byť.
Možno bude los milosrdný.
Reagovat
a.magerova
No.... je třeba se na to podívat i z druhé strany sítě.... asi ti těžcí soupeři taky moc nejásaj, že na Rafu narazí dřív než je "zdrávo" :-))))
Reagovat
Cico93
Len nechytiť do 4finále Djokovica.
Ne žeby som z neho mal strach, ale bolo by to zbytočne skoro.
Keď už tak aspoň semi.
Reagovat
a.magerova
No tu jde o to, jak bude to losování férové, jestli si to organizátoři "nenalosují" tak jak se jim to bude nejlíp hodit čili Nole a Rafa až ve finále.... na 99,9 % bude Rafa v pavouku s Rogerem a né s Nolem.....
Reagovat
Cico93
uvidime, uvidime...
Som vo veľkom očákavani jak dopadne los a aj samotný turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, 99%...A že nevidíš farebnejšie..:)

Rafa už raz bol nasadený ako 5 alebo 6. v roku 2013 a Noleho dostal do rovnakej casti pavúka..Takže ak sa mu teraz vyhne, bude to v podstate fifty-fifty..

Ale ak ho náhodou nedostane, hneď sa tu objavia hlúposti typu, nalosované, alebo ved to na 99% bolo isté..
Reagovat
a.magerova
No právě proto TO píšu teď dlouho před losováním FO a né až po něm, takže uvidíme KDO Z KOHO :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Omg...Keď ti padne v kasíne raz červená a druhýkrát čierna, tak tá čierna bola zmanipulovaná?...Nie je predsa logické, že raz padne jedna a raz druhá?..

V roku 2013 bol nízko postavený Nadal prižrebovaný k Nolemu, bolo by spravodlivé, aby to teraz bolo naopak..
Reagovat
spaniel
Logické...je to o náhodě, logika v tom neni. Klidně muze padnout červená 10x. Fed mel jistou dobu Noleho v SF neustále. Každopádně neni to jen Nole, je tam více nebezpečí.
Reagovat
a.magerova
Prostě říkám, že pro organizátory by bylo výhodnější čili atraktivnější, kdyby měli ve finále Rafu a Noleho....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to bolo pre organizátorov atraktívnejšie aj v roku 2013 a bolo to naopak..
Reagovat
smazaný uživatel
Dost povystrihované pasáže z originálnej výpovede zo stránok ATP..Rafa má pred RG dobrý pocit, hovoril, že RG už vyhral mnohokrát a keď nevyhrá teraz svet sa nekončí..Taktiež spomína, že vždy keď na antuke dominoval, tak si uvedomoval, že to je niečo špeciálne, že to nebol bežný stav, takže súčasnosť plne akceptuje..
Reagovat
Cico93
jasne diky ...
ja to len skopiroval z jednej stránky.

Je určite pozitívne, že má dobrý pocit a že si verí.
Snáď si takto o 3 týždne zahryzne po desiatykrát do pohára mušketierov!
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo by to magické, už len tým ako prebieha antuková sezóna..
Reagovat
Kozoroh
Očekával jsem dnes od Wawrinky víc, než 6 vyhraných gemů. Měl dobrý start, vedl 3:0 v 1. setu, ale zasekl se a zbytek zápasu byl pod Maestrovou taktovkou.
Zítra to bude velký boj, Novakovi sice římská antuka víc vyhovuje (3x vyhrál Italian Open), ale Roger doposud neztratil jediný set na turnaj. Zítra asi uvidíme třísetový duel, No1e je favoritem, ale jen mírným. Budu rád za jakoukoliv výhru, klidně i v TB 3. setu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Roger :) celkem lehce si došel do finále za Noldou, tak snad mu nedovolí obhájit, titul z Říma bych mu moc přála. Wawrinka dnes vůbec nepředvedl to co proti Nadalovi, až na ten začátek, i když do stavu 3:0 jsem to neviděla, ale nakonec Roger easy otočka a Stan působil, že by to měl rád za sebou, což je škoda ten jeho přístup, akorát zas nedošlo na souboj Fedala :P Ale což, zítra je na programu nejlepší rivalita současnosti, a to Djokerer :)))
Reagovat
spaniel
Stan se celkem vztekal, myslim ze chtel moc, ale dosla mu šťáva. I podani mel o neco pomalejsi nez obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
včera sa vyšťavil a dnes...
Reagovat
smazaný uživatel
rozčiloval se, že mu to nejde no, dělal spoustu chyb, pak už na mě působil odevzdaně, což u něj není neobvyklé, Roger to bude mít těžký, ale mohl by o zvládnout, jsem optimista :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je pro Novaka nejhorší možný soupeř a zároveň asi jediný člověk na světě, který jej dokáže porazit. Kdo ví jak to zítra dopadne.

Jak víme všichni, tak Roger velmi rád ukončuje Novakovi vítězné šňůry. :)
Reagovat
Mayo
jediný človek na svete, ktorý ho dokáže poraziť :D och och
Reagovat
Kozoroh
To víš, takový Rafa má z porážek, které s No1em utrpěl, komplex...
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže..Úspešnejší hráč a komplex...Good one..:)
Reagovat
tito
Taky koukáš. co? Prý komplex, zvlášť z posledních finále na GS....:-)
Už mi leze na nervy, dnes fandím Federerovi.
Rogere Come on!!!
Reagovat
smazaný uživatel
4:0 na posledné 4GS finále...Je to srandista ten kamzík..
Reagovat
Mayo
neviem o čom točíš
Reagovat
spaniel
Rogerovi se konecne podařilo najit servis, ktery mel v posledni dobe mizerný. Je to jeho nejvetsi zbran a bez ni by s Nolem nemel sanci nikde, i kdyz na antuce to zrejme stacit nebude i tak. Plativala statistika, ze vzdy, kdyz mel RF 1.servis nad 72%, tak Noleho porazil. S timto servisem a hrou uz vidim Wimbledon optimisticteji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nad 72% rozhodne nie je bežné číslo, ani u Federera, to je ozaj výnimočné...Navyše v zápasoch s Nolem, kde sa predpokladá viac setov je skoro nereálne udržať toto číslo celý zápas..Tenisti sú vďační aj za 66%...Takže nemyslím, že zajtra dosiahne toto číslo..
Reagovat
smazaný uživatel
waw, gratulácia. Tenisu sme si neužili, ale tenisový kráľ ukázal, ako sa má hrať. Ešte to zajtra korunovať a som spokojná.
Reagovat
Mayo
(:
Reagovat
Tornes
První tři hry jsem neviděl, ale poté jsem nechápal, jak mohl Wáwra vést 3:0. Hrál nic moc, Fed celkem dobře, byť některé UE si mohl odpustit. Ve druhém setu mi to přišlo spíš jako Rogerova exhibice. Stana mi občas bylo skoro líto. Ty některý jeho chyby :/
Reagovat
pockerface
Fandím Rogerovi, ale Stan mě dost zklamal. První set se ještě snažil, ale druhý ostudně odfláknul. Na druhou stranu Roger pošetřil síly na zítřejší finále. Zítra to snad bude lepší tenis a tajně doufám, že by Roger mohl vyhrát.
Reagovat
SwissMaestro
Prej ze Djokovic vede H2H s Federerem :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
dobrej djoke :D
Reagovat
Kozoroh
Ještě letos to může být holý fakt...
Reagovat
Tornes
Kterážto alternativní (byť samozřejmě možná) budoucnost ovšem nic nemění na tom, že v současnosti je to pustá teorie a djoke.
Reagovat
a.magerova
Ale zatím není :-P
http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=F324&oId=D643
Reagovat
rod_laver
Na strankach ATP uz v roce 2012 byla anketa, zda bude vest do konce daneho roku v H2H Novak nad Rogerem. Dle me to nemusi byt ani do konce roku 2015. Nakonec tomu ale tak bude, je to nevyhnutelne, stejne jako Novak bude mit na konci kariery pozitivni bilanci s Rafou.
Reagovat
spaniel
Presne, uz to melo byt davno a porad stejny rozdil. Je to jako s Rafou na RG, jednou proste vyhraje posledni krat, staci cekat.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že bude mať Nole pozitívnu bilanciu s Federerom je isté jednak kvoli tomu, že sa už raz na neho dotiahol a jednak preto, že je o 6rokov mladší..

To, že bude Nole pred Rafom je skor odvážny tip a rozhodne nie je tak "zaručený" ako porovnanie vyššie..
Reagovat
a.magerova
Opravdu si myslíš, že je TO tak nedostižné, nebo máš jen takové zbožné přání ?!!!
http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=N409&oId=D643
Reagovat
smazaný uživatel
Link pošetri, poznám ich H2H..

Nikde nepíšem, že je to nedostižné..Len oni sú jak na húpačke, schopní sami seba porazit kdekoľve..A navyše majú pred sebou ešte dlhú dobu kariéry, takže predpovedať, ako to skončí trebars za 5-7rokov a hovorit to ako o istote je proste veľmi predčasné..
Reagovat
a.magerova
Tvrzení, "odvážný tip" je v Tvém pojetí jako bys napsal "nedostižný", jsi neskutečně zaslepen :-/
Reagovat
spaniel
10101100101
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..Moj vtip onehdy na magerkin účet..

Som rád, že si sa niečomu priučil..:)
Reagovat
spaniel
Vtip? V tom pripade mne to nedošlo, vypadalo to spis jako urážka z argumentační nouze.
Reagovat
a.magerova
Vtip nevtip.... stejně nevím co to znamená :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..Tak som rád, že si mi vysvetlila, ako som to myslel..:)
Reagovat
a.magerova
Jsi průhledný.... to tu vidí každý, kdo vidět chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo vidíš proste farebnejšie, priznaj to..:)
Reagovat
a.magerova
Jakože souboj Tvého rozostřeného vidění Rafy s mým zrakem ostřížím ?! :-P
Reagovat
Roger_Federer
Ja si dovolim klidne rict, ze Rafa do konce kariery uz Noleho dokaze pokazit v jednom z 5 pripadu na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, ľudia..Kolko sledujete tenis?..

Sa tu predpovedajú priam Sybiline proroctvá a na základe čoho?..:)..Akoby ste nepoznali históriu..Už koľkokrát sa hráči odpisovali a potom bolo vsetko inak..Djokovic vyzeral v roku 2011 neprekonateľný, zobral Nadalovi 3GS v rade..A čo prišlo potom?.:Bum, zobral si vsetky tri spat..
Reagovat
Mayo
možno že si myslia, že Djokovič nebude mať nejaké slabšie obdobie alebo ja neviem
Reagovat
spaniel
Jenze Nadal bych na vrcholu a v 2011 byl Nole proste lepsi. Pak se Nole vratil na zemský povrch. Ted je Nadal jen svym stínem, prohrava ne s Nolem ve finale, ale s kde kym a zatim se marně hledá. Jiste, je mozne ze se jeste zlepší, ale pochybuju ze na svou top uroven. On to bude mit s věkem tezsi nez RF nebo ND, nepomáhá si servisem, nezkracuje vymeny hrou na siti, jemu bude pulkrok chybět vic. Nedavno jsem se dival na zaznam finale RG07 a oba byli 10x lepsi nez ted.
Reagovat
rod_laver
Ano, není to, že Novak bude mít pozitivní bilanci nad Rafou, tak "zaručené" jako to, že na konci kariéry ji bude mít s Rogerem, nicméně vycházím z toho, že Rafovo herní zhoršení je dle mě způsobené stárnutím a už nepůjde na vrchol. Ale třeba se mýlím.
Reagovat
a.magerova
Jo takhle.... jakože Rafa už nebude mít tolik šancí bojovat s Velkým Sáhibem a proto si vzájemnou nadřazenost udrží.... jo taky možnost :-P
Reagovat
Kozoroh
Celkově sice ne, ale ve finále má No1e nad Fedexem převahu 7:5. Možná komentátor myslel na tento parametr a zaměnil ho s celkovým.
Reagovat
smazaný uživatel
Neprekvapilo by ma to..Aj tak to tak raz skončí..
Reagovat
pockerface
Stanovi, když to jde a má náladu, tak hraje jako bůh, ale když mu to nejde, tak je odevzdaný a je to ostudný výkon. Roger hraje výborně a už se těším na zítřejší finále Novak x Roger.
Reagovat
Mayo
tak Wáwra nevyhrá turnaj...Fedex pekne, tak ešte zajtra nech sa pokúsi aspoň 1 set, 2 by bol príjemný bonus (:
Reagovat
Vojtiik
Federer eazy školí
Reagovat
pockerface
Ano ve 2.setu školí, v 1.setu to do stavu 4:4 nebylo tak jednoznačný, ale po Rogerovo brejku Stan úplně odešel a jeho výkon je tragický a odevzdaný.
Reagovat
Vojtiik
stan hrál dobře do stavu 3-0.. to měl snad W/UE 7-1.. od té doby odešel do šatny a přišel volandri ve wawrinkově outfitu
Reagovat
pockerface
máš pravdu, mě vlastně úplně ušlo, že Stan vedl 3:0 :-)
Reagovat
pockerface
Roger dokázal vytěžit z minima maximum. Chvílemi vypadá, že to Wawroše snad ani nebaví.Jinak ta antuka je šíleně rozbitá, hlavně, aby se nám hoši před RG nezranili a platí to i u zítřejšího finále ať už bude hrát s Novakem kdokoliv.
Reagovat
tommr
informace o tom, že "Lukáš Rosol prošel dvoukolovou kvalifikací turnaje ATP ve švýcarské Ženevě" uvedená v expreskách není správná. Lukáš zatím pouze prošel do zítřejšího závěrečnýho kola kvalifikace ve kterým se o postup střetne s domácím hráčem Martim ...
Reagovat
Fandina
Tak to je škoda, že se ještě nekvalifikoval :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč hráje vůbec kvalifikaci? Žebříček má na dobrý, tak v čem je chyba? Pozdě se přihlásil?
Reagovat
George_Renel
Přesně tak.
Reagovat
PH94
No1e je král
Reagovat
Mayo
kráľ tenisa je Rožér
Reagovat
Roger_Federer
Rafa prohry sezona 2014 az 2015

Wawrinka2x,Djokovic 2x...Dolgopolov,Ferrer,Almagro,Brown,Kyrgios, Klizan,Coric,Berrer,Berdych,Fognini 2x,Raonic, Verdasco, Murray...
15 ruznych tenistu..sakra velky vycet.

Fakt myslis ze Federer 2010-2013 prohraval tolik a byl natom hur?kdyz prisel jeho "ustup" z pozic( ze to vubec muzu napsat o svetove dvojce :))?
Reagovat
Roger_Federer
sory to patrilo dolu..do diskuze
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri, ja si tu nepotrebujem opat merať pipíky...:)..Opakujem, ten menoslov je ovplyvnený zranením, s ktorým celú minulú jeseň odohral, resp. akoby ani neodohral...Naostro začal hrať až v sezóne 2015...

Kľudne ho može poraziť aj Noro Gomboš 10x., keď bude Rafa získavať GS, tak to je v podstate bezpredmetná štatistika..Jj, Federer je druhý, Berdych štvrtý, každý sa posunul o stupienok vyššie vďaka Rafovej absencii..Ak bude Roger druhý aj na konci sezóny 2015, tak mu pogratulujem, vtedy Nadala predbehne oficiálne bez dlhodobej absencie na okruhu, ktorá rebríček proste ovplyvní..
Reagovat
Roger_Federer
Jake mereni pipiku?

Vzdyt se bavime jenom o jedne veci.
Federer podle tebe zacal vyklizet pozice 2010, ale Rafa ktery prohral z 15 ruznymi souperi je jenom v krizi a ty si optimisticky.
Tak bud si zaujaty, nebo mas dvoji metr.Protoze ta Rafova krize je pak sakra dlouha a hluboka.
Reagovat
smazaný uživatel
No a to je práve ten problém, že nie je dlhá...Trvá pol sezóny, druhú polovicu tej minulej skoro vynechal a keď nastúpil tak zranený, tak snáď zachováme objektivitu a uznáme, že to malo na výsledky vplyv...
Reagovat
Roger_Federer
objektivitu...Federera v roce2013 celou sezonu drzeli zada, objektivne zoohlednujes to?2010 prodelal mononukleozu..zohlednujes to..?
pises pokles..tot vse.
Uz toho nechme ale, doufam ze se Rafa jeste zveti.. az zkonci Federer, byla b nuda jenom z Djokerem a v navazmosti nato Kozorohem tady.;)
Reagovat
spaniel
Mono mel 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, :-)
Reagovat
Mayo
Kénedá win.
Reagovat
Jardus
Nevíte někdo v kolik hodin se zítra hraje finále?
Reagovat
Kozoroh
16 hodin CET
http://novakdjokovic.com/en/news/tennis/nole-downs-ferrer-to-secure-final-spot/
Reagovat
Kozoroh
Výborně No1e!! Ještě zdolat Rogera/Stana a trofej z Italian Open bude opět tvá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně,další trofej do svírky je na blízku.
Reagovat
Kozoroh
Pokud postoupí Roger, tak zítra bude historické finále, neboť oba soupeři mají 23 trofejí z Masters 1000 a utkají se o 24., čímž se jeden z nich osamostatní na 2. místě historických tabulek za Nadala, který jich má 27.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinkovi dnes nevěřím - tip Federer ve dvou bez TB. Zítra se uvidí.
Reagovat
Nola
Nole sice vyhral, ale dnes jeho return nefungoval, tak ako sme zvyknuti, return bude potrebovat vo finale, je jedno proti komu sa postavi, obaja svajciari su fantasticki na servise
Reagovat
Kozoroh
Wawrinka nemá fantastický servis, resp. bych ho s podáním Federera nedával do jedné latě.
Reagovat
kada.tom
Novak dobře :-)
Reagovat
Mayo
Tak prve semi ocakavany vitaz..tetaz este Wawra a zajtra opat
Reagovat
Kozoroh
No1e se v Římě zápas od zápasu zlepšuje. Tak ještě jeden vyhraný set.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych řekl.Snad přejde přes Ferrera do finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chvílema úžasné výměny.
Reagovat
ipko
Kanada 1:0 po 1.tretine
Reagovat
smazaný uživatel
Ok.,ale tady je tenisový portál, :)
Reagovat
a.magerova
No a co ?!!!
Reagovat
spaniel
Kanada absolutne zaslouzene. Maji neskutecne dobry tym letos. Rekl bych ze 0:2 je docela dobry vysledek.
Reagovat
a.magerova
Škoda toho našeho neuznaného, ale souhlasím, že Kanada zaslouženě.
Reagovat
a.magerova
Tak snad zítra....
Reagovat
rod_laver
Kanada hrála velmi dobře, neměli jsme moc na ně recept a chybělo i trochu toho potřebného štěstíčka :-) Jinak jsem ještě ráno ofiko koupil vstupenky, o semi takový extrémní zájem nebyl, údajně ale bylo vyprodáno.
Reagovat
PH94
Nádherný tenis v 1.setu
Reagovat
PH94
No1e jede
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že problém Rafu je aj v premieňaní brejkbalov. Tu je kopa štatistických expertov, ktorí by iste vedeli o akú úspešnosť v tejto sezóne ide. Problém vidím aj v jeho psychickej labilite. Z okolia cíti tlak a napriek tomu, že sa snaží, nie je to ono. Rôčky pribúdajú a psychika zlyháva.

Rafa prehral, nevadí, jeho fans stoja pri ňom v dobrom i zlom. Ešte by som ho neodpisovala, ako to tu od niekoho odznelo. Každý hráč ide do zápasu s tým, že chce získať skalp antukového kráľa. Obávam sa, že Stan včerajší výkon nezopakuje, eufória opadne. Fedex na neho má a vyhrá. No, uvidíme, kto bude vo finále. Nepredpokladám, že sa tam Srb nedostane. Ferrer je dobrý, ale on je nezmar. Je známe, že ja Srba nemusím, ale uznávam jeho kvality. V Ríme síce výhry, ale jeho hra nič moc.

To, že na RG môže byť Tom nasadenou 4, nemusí znamenať, že bude úspešný. Mladíci si dnes brúsia zuby na Top 10 a vyšponujú sa k super výkonom. Najviac ma na ňom štve, že hrá dobre a nedotiahne to do konca. Kedy už túto smolu pretrhne?
Reagovat
Patri.k
Vaňková se nekvalifikuje, jak překvapivé :D
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se Rafa bude chtit jeste zmatorit, bude muset udelat nejake razantni zmeny, reagovat tak na "problem", stejne jako to udelal Roger po tragicke sezone 13.

Foregend

Peter prijde mi docela zajimave, ze i presto ze Rafa k krome jedne 250 nevyhral rok turnaj a z top hraci prohrava.
Jsi naplnen optimismem.
Ale kdyz timto utlumem prochazel Federer v roce 13, dostaval se "pouze" do zaverecnych kol turnuju, bylo to spatne, uz se odepisoval a tvrdilo se tady ze nic neuhraje protoze v teto konkurenci(Nadala a Djokovice) na to nema.
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnávaš neporovnateľné..Roger mal v sezóne 2013 už 32 rokov a nebolo to len o tej jednej sezóne..Výsledkovo začal na svoje doterajšie pomery stagnoval už cca 3 roky predtým so svetlou výnimkou W12..Takže prognózy vychádzali z dlhodobého horizonta, hoci osobne som ho nikdy neodpísal, GS stále može vyhrať, potrebuje však súhru okolností a pri zisku titulu minúť v pavúku aj Nadala aj Djokovica..

Rafa je v kríze, no stále je to pomerne krátke obdobie pár mesiacov od začiatku sezóny..Navyše nastupil po vleklých zdravotných problémoch, premenlivé výsledky sa dali očakávať..Určite nie je v pozícii, kedy ho možeme dlhodobo odpísať..Budúcnostl ukáže..

Áno, posledný zápas a výkon proti Wawrinkovi sa mi páčil, veľmi..Po Barcelone to vyzeralo blede, no v Madride a najma v Ríme hral úplne iný tenis..Samozrejme, na papieri to vyzerá tak, že prehral s Wawrinkom hladko 0:2, ale kto ten zápas videl vie, že Stanove víťazstvo, predvádzajúceho svoj najlepší tenis z AO celý čas viselo na vlásku..V prvom sete, ktorý Nadal celkom haluzne a skoro zázračne prehral hral určite Nadal najlepší antukový tenis od zaciatku sezóny a to je úroveň, ktorá je týždeň pred štartom RG potešiteľná..Preto optimizmus..Samozrejme, tieto skutočnosti zostanú ukryté pod včerajším výsledkom, ale jestvujú..:)
Reagovat
Roger_Federer
Ja Nadala neodepisuju..nikde jsem to nepsal.
Ale na drivejsi "nesmrtelnou" uroven, neporazitelnost pro ostatni hrace se uz nedostane.
Zaziva pokles, straci na rychlosti, presnosti, stim je spojene zvysene mnozstvi chyb, nepresnosti, straci body ktere drive "nedaroval" ,ostatni hraci si na neho zacnou verit(jako na Rogera), aura neporazitelnisti odesla.
Bude muset neco zmenit, aby se dostal zpatky do pohody a rytmu, podle me pokud na to netareaguje a budou jenom cekat..ceka ho "placani" na konci top 10.
Pul roku neni za tak malo, a v podstate to trva uz rok s pul.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvú polovicu sezóny 2014 mal viac, než solídnu, RG + smolné finále AO..

Ale samozrejme, to čo si načrtol je jeden z možných scénarov..Na druhej strane je tu aj kopec iných alternatív, ktoré možu všetko postaviť naruby..Ja si totiž stále nemyslím, že Rafa je už vo veku, kedy by nutne musel vyprázdniť pozície..Pozri sa na Berdycha, Ferrera, ale aj Isnera a ostatných..Hrajú svoj najlepší tenis v 29.r alebo po 30ke..Proste toto je veľmi individuálne a pri takých hráčoch ako Federer, Nadal, Djokovic je vek síce ukazovateľ, no tenisovou kvalitou sú tak vysoko, že ich vek nie je pre nich prekážkou..
Reagovat
George_Renel
Tedy nevím, 1. set si Nadál opravdu prohrál svou pasivitou, ale celkově rozhodně neviselo vítězství Wawrinky na vlásku. Bylo hodně přesvědčivé.
Reagovat
mahycek
Ještě k tomu hokeji, jak jste se dohadovali brzy ráno. Na MS ve Vídni 1977 jsme poslední den prohráli s Kanadou 2:8 a byli jsme smutní, ale potom večer Švédsko porazilo SSSR a tím jsme se stali mistry světa i když to zlato mělo poněkud hořkou příchuť. Na přebírání medajlí jsme večer přišli v civilu a v podroušeném stavu. Minochoden na tom šampionátu se s reprezentací loučil Jiří Holík, rekordman tenkrát za starty za národní mužstvo.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info

Na MS ve Vídni si skoro vůbec nepamatuji... Ale i tak mi ze statistiky mělo být jasné, že nám Švédsko skutečně pomohlo k titulu.
Reagovat
Kozoroh
Djokovič > Ferrer 2:0
Federer > Wawrinka 2:1

Co se týče zápasu Novaka a Keie, tak Djok hrál o poznání líp než s Bellucim. První dva římské zápasy se rozehrával a teď svůj výkon stupňuje. Dnešní soupeř Ferrer nemá zbraň, kterou by dokázal Djokoviče zmáčknout, proto očekávám dvousetovou výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole svůj úkol splnil, teď už se klidně může soustředit na RG.
Reagovat
tommr
Djokovic ještě musí vyřadit Ferrera a Wawrinku (pro případ, že by to nezvlád Federer) ... :)
Reagovat
r.Fever
Na Nadala bude nezvyčajne výnosný kurz na Roland Garros, hoci osobne neverím, že vyhrá - oplatí sa to hrať pri stávke aspoň 100-200 Eur. Jeho včerajšia prehra dosť pomohla stávkujúcim, pre mňa je stále 2.najväčší favorit v best of 5 zápase.
Reagovat
jackiec
el řiťuále, pověs tu raketku a mazej do tenisového důchodu, soustřeď se už jenom na hrabání a čuchání zadnice, come on
Reagovat
ta-dah
...inteligence vasich prispevku se neda nekomentovat, vskutku dilko...
Reagovat
kada.tom
Djokovic > Ferrer
Wawrinka >= Federer
Reagovat
Grape
Věřím Rogerovi, Stan podle mě včerejší výkon nezopakuje. A David Novaka potrápí. :-)
Reagovat
steve79
Roger hraje v Římě úžasný tenis. Kdo by to po Monte carlu a Madridu tipoval
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to zjišťuju, skvělé! Tak Tomášovi se to přece jenom povedlo! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Znamená to, že by mohl být na RG nasazenej jako 4.?
Reagovat
kada.tom
no, ne že by mohl, ale dokonce by měl být takto nasazen ... mám dojem, že se ten ranking bere právě po Římě
Reagovat
tommr
jj Tomáš bude na FO nasazenej jako čtyřka. Čistě z hlediska nasazení je to ovšem dvojsečná výhoda: Tomáš se sice v případným čtvrtfinále vyhne Djokovicovi, Federerovi a Murraymu, ale zase mu hrozí Nadal, Ferrer a Wawrinka. Těžko říct co je z těch možností pro něj horší ... :)
Reagovat
Chrenda
No pravděpodobně prohraje s kýmkoliv z nich, pokud se tedy di čtvrtfinále dostane. Si tedy myslím, ale třeba mile překvapí.
Reagovat
tommr
jj taky si myslím, že čtvrtfinále bude pro Tomáše konečná at už tam narazí na kohokoli. Už sám postup do čtvrtfinále na FO by ale byl pro Tomáše velkej úspěch .... :)
Reagovat
Grape
OT: Nevíte někdo, proč musí hrát Rosol v Ženevě kvalifikaci? To se tam pozdě přihlásil? Vždyť v hlavní soutěži jsou hráči, kteří jsou na žebříčku daleko za ním...
Reagovat
tommr
určitě je to kvůli pozdní přihlášce a kvůli tomu, že na něho nezbyla WC. Jinak by byl nasazenej jako trojka ... :)
Reagovat
steve79
Těšil jsem se na zápas Federer-Nadal. Co si budeme namlouvat Wawrinka vyhovuje Rogerovi více. Fedex nikdy neměl řád Nadalovi kopce a myslím, že by Nadal porazil Rogera i teď.
Reagovat
dappe
Neporazil, v tenise hraje sice i velkou roli psychika a je otázka, jak by se projevila do dnešního případného zápasu, ale není to všechno prostě. Federerovi sice Nadalova hra nesedí, ale to ani Wawrinkovi atd...Kdo by před několika lety řekl, že Nadal nebude vůbec stačit na Murrayho na antuce. Pokud by oba předvedli přibližně podobný výkon jako včera, tak by Federer vyhrál ve dvou setech.
Reagovat
Alois_Mlok
To jsou jen spekulace. Osobně si myslím, že by ve dvou setech vyhrál Nadal. Už sice není tím, co býval, ale to platí i pro Federera, jehož výsledky a hlavně hra na antuce jsou letos ještě horší než Nadalovy. Proti Berdychovi sice dobrý výkon, ale jinak nehraje nic extra.
Reagovat
Grape
Roger hraje v Římě o třídu líp než v MC nebo v Madridu. Přesto si myslím, že vzájemný zápas by vyhrál spíš Rafa.
Reagovat
Oin
El Řiťohrab by to už měl zabalit.
Reagovat
Grape
Rafu zrovna nemusím, ale tvůj příspěvek je hodně ubohý.
Reagovat
PH94
Díky Stane :D
Reagovat
smazaný uživatel
Krásny zápas..Fanúšik Rafu, čo videl len výsledok by v podstate mal biť na poplach, ale mňa ten zápas paradoxne naplnil veľkým optimizmom..Stan predviedol najlepší tenis sezóny a jednoznačne bol najlepší zo všetkých Rafových premožiteľov..

Nadal napriek prehre výborný tenis, ak udrží túto úroveň, bude ho skoro nemožné poraziť na tri víťazné na RG..Aj včera by som mu za stavu 0:2 veril na obrat..Prvý set prehral len akousi súhrou nešťastných okolností, ten druhý si prehral oba servisy, kde hrozila hrozba breaku, naopak Wawrinka odvracal jeden BB za druhým a bola by len otazka času, kedy by si ten servis prehral...Ale Stan hral naozaj výborne, fungoval servis, jeho nátlaková hra našla uplatnenie a hlavne, čo je na jeho pomery rarita, vobec nekazil..Rafa skvelý od baseliny, konečne píše FH i BH, jedine servis nebol včera na požadovanej úrovni..Ale to bolo určite aj psychikou...Suma sumárum, u mne dobrý, sme pripravení na RG..

Niečo pre matematikov..Nájdite postupnosť v antukovej sezóne Nadala a doplňte RG( SF, skoré vypadnutie, F, skoré vypadnutie, RG?)...:)
Reagovat
tito
Tak určitě lze včerejší zápas hodnotit kladně, nikoliv výsledek na turnaji. Rafa jde pomalu nahoru, proti nejlepším jej však stále sráží větší množství UE, než bývalo obvyklé. Opticky jich ubylo, ale stále jsou rozhodujícím faktorem. Viz včera- nepotvrzené BB, průběh TB. Takovéto momenty je třeba využít a nepřipustit návrat soupeře do setu. V případě potenciálního zápasu s Novakem, Rogerem, Andym může rozhodnout pár bigpointů, zde se příležitosti na kurtu válet nebudou... Druhým problémem je nekonzistence při vlastním podání. Neschopnost vynutit si převahu od servisu až po zakončení. K dokonalosti chybí na rozdíl od optimální formy stále ještě dost, ale v kontextu bídy předchozích turnajů je připraven. Do budoucna jsem optimista, na RG však radši zůstanu střízlivým pesimistou. Vamos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda..Pokiaľ súpera v sete dvakrát breakne, zrejme by to mal dopodávať..No včera to bolo iné, než v Barcelone alebo Madridskom finále trebars..Včera sa Wawrinka fakt odtrhol z reťaze, hral na riziko, ktoré extrémne vychádzalo, Rafa v princípe nerobil zlé rozhodnutia...Stan keď hrá týmto štýlom, tak prakticky sa len čaká, či mu to vydrží do konca zápasu a vyhrá, alebo sa zasekne..Včera to dotlačil...Rafa mal svoje šance, mal setbally, breakbally, prvý set stratil pomedzi prsty zo 6:2 v TB, to bola mega haluz, neopakovateľné..V druhom sete pribudli UE ako píšeš, najma z FH, ale opat Wawrinka, ktorý pol roka posobil ospalým dojmom hral stále výborne a využil vsetky sance..Nadal prehral v najlepšom antukovom zápase sezóny a to strávim lepšie ako nejakého Fogniniho..

Rafa bude nasadený 5-8. V podstate v tejto situácii to je asi aj dobré, že bude nútený zdolávať ťažký hráčov hned od druheho tyzdna..No práve po takých výhrach sa stane silnejší..Nie je to až taká nevýhoda..
Reagovat
dappe
Nevím jak matematikům, ale mně vychází skoré vypadnutie. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie..Každý druhý turnaj sa dostáva ďaleko a vždy o fázu ďalej ako "vydarený" turnaj predtým..Takže po SF v MC, finále v Madride by malo logicky nasledovať triumf v Paríži..Samozrejme medzitým, opat pravidelne sa opakujúce slabé výsledky, strieda sa to..
Reagovat
dappe
Já to pochopil, matematicky to tak vychází, proto jsem napsal "Nevím jak matematikům..." Myslím, že Nadal momentálně nemá na to, aby vyhrál větší turnaj, natož GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Aký je rozdiel oproti minulému roku?..Jeden Madrid so zraneným finalistom?..

Rafa už nevyhrá RG automaticky, no mám pocit, že ľudia ho akosi zbrklo automaticky vyraďujú z hry o titul..A to mu v podstate može pomocť..
Reagovat
dappe
Rozdíl je v tom, že loni se to dalo brát jako útlum, měl v zádech skvělé výsledky z roku 2013, finále AO... Letos je to prostě jiný, pořád je to výborný hráč, ale na jeho poměry je to strašně slabé a jsou tady už lepší hráči i na antuce, s tím se nedá nic dělat. Nadal na všech větších turnajích prohrál docela hladce 0:2, pokaždé s jiným soupeřem. Přesto úplně bez šance není samozřejmě, jak jsem psal minule, může mít štěstí na soupeře, dostat ze sebe všechno a může zafungovat faktor RG.
Reagovat
dappe
Ještě bych k tomu dodal, že to není moc o soupeřích, na antuce záleží hlavně na Nadalovi. Bohužel pro něj to vypadá, že ke svému top tenisu se už nedokáže ani přiblížit (alespoň na měsíc), proto poslední roky dostávali šanci i ostatní a letos už v podstatě není nic na tom, že ho někdo ze špičky porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme..Ja si myslím, že poraziť Rafu v Paríži na tri víťazné je trochu iný šport, ako pripravné turnaje..

Samozrejme, raz ho na RG niekto porazí, bude to koniec jednej éry..Nikto na nič iné už roky nečaká..Myslím, že aj Nadal bude rád, keď to bude mať za sebou..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsi sledoval jiny zapas, kdyz tvrdis ze rafa hral dobre. Zadna rana jen ty svoje kopecka ala erraniova... Potreboval by zmenu trenera jako sul, musi neco zmenit
Reagovat
Kozoroh
QF účast nazýváš brzkým vypadnutím?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno..
Reagovat
a.magerova
"Nesmí dostat puk !!!" řekl Giroux
Reagovat
a.magerova
https://www.facebook.com/gottkarel?fref=ts
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraném čtvrtfinále turnaje v Římě.
Hvězdička * znamená, že hráč postoupil v Římě do semifinále.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha ...

1. Djokovic 13205 (+7975) *
2. Federer 8995 (+3765) *
3. Murray 7040 (+1810)
-----------------------------------
4. Berdych 5230
-----------------------------------
5. Nishikori 5220 (-10)
6. Raonic 4800 (-430)
7. Nadal 4570 (-660)
8. Ferrer 4490 (-740) *
9. Wawrinka 3845 (-1385) *
10. Cilic 3325 (-1905)
11. Dimitrov 2760 (-2470)
12. Lopez, F. 2280 (-2950)
13. Simon 2255 (-2975)
14. Monfils 2065 (-3165)
15. Tsonga 2045 (-3185)
16. Anderson 1970 (-3260)
17. Isner 1935 (-3295)
18. Goffin 1835 (-3395)
19. Bautista Agut 1750 (-3480)
20. Robredo 1710 (-3520)
...

Tomáš Berdych si vedl dobře i na turnaji v Římě a díky postupu do čtvrtfinále a předčasným výpadkům Nadala a Nishikoriho se posunul už na 4.místo což je jeho kariérní maximum.
K tomu, aby se tam udržel i po FO ovšem bude muset v Paříži pořádně zabrat - ani čtvrtfinále mu nejspíš nebude stačit ...

z ostatních hráčů stojí za zmínku hlavně propad Raonice, kterýmu hrozí v případě delšího marodění vypadnutí z první osmičky (desítky) ...
Reagovat
Chrenda
Jo bude to mít těžké, ale mohl by to udržet. Nadal má evidentně problémy a bude mít co dělat obhájit body z Paříže, takže hlavně na něj bude tlačit Kei a David. Miloš je zraněný. No ale i tak je to super úspěch a bylo by skvělé, kdyby to udržel do Wibledonu, kde by nasazení na 4 pozici mohl opravdu zúročit, pokud tedy nasadí dle žebříčku, což není jisté.
Reagovat
darek.vrana
Ale zase pokud Nadal Paříž obhájí, tak pak už půje jen nahoru, protože už taky nic moc neobhajuje.
Reagovat
tommr
Nadal ted Tomáše nemůže ohrozit - ten bude rád když se po FO udrží v desítce. Největší nebezpečí pro Tomáše představuje Nishikori, kterej na FO obhajuje jen 10 bodů zatímco Tomáš 360. Tomáš proto musí bezpodmínečně dojít aspoň do čtvrtfinále a doufat, že Nishikori zase vypadne už v prvním kole. Pokud Nishikori postoupí do druhýho kola tak Tomáš bude k udržení čtvrtýho místa potřebovat dojít minimálně do semifinále ...
Reagovat
darek.vrana
Teď ne, ale výhledově po RG už bude jen získávat. Pokud obhájí, ten odstup nebude tak velký a pak už neobhajuje zhola nic. Takže vzhledem k jeho kvalitám je jasné, že se před Tomáše může zase rychle dostat.
Reagovat
tommr
já to dál než do konce antukový sezóny neřeším. Máš ale samozřejmě pravdu, že případnej titul z FO by pro Nadala znamenal velmi výhodnou výchozí pozici pro zbytek sezóny ...
Reagovat
spaniel
Uz jen získávat po RG? Už ho vidím jak triumfuje ve Wimbledonu :D
Reagovat
tommr
ve Wimbledonu mu stačí dojít do čtvrtfinále, aby získal plusový body. A ve zbytku sezony mu body většinou zaručí už postup do druhýho kola ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si nepoucitelný..Zacnem si robit screeny tvojich príspevkov..Do budúcna..
Reagovat
spaniel
Lol. Ty? Vzdyt ty jsi tady napsal tolik blbosti, ze ktere te vysmali, ze by to bylo přinejmenším trapne. Chces snad Nadala pasovat na favorita ve Wimbledonu? Směle do toho.
Reagovat
tito
A proč by nebyl? To, že má pokles formy neznamená, že nebude. Je na něj i po tom, co předvádí, kurz 7 ( mimochodem na Rogera 6).
Reagovat
spaniel
Tak nejde mu uz tři roky vubec. Na trave musi vic do kolen, navic kdysi byval tak rychly, ze ubránil ranaře i na trave, ted uz to neplatí, staci mala ztráta rychlosti. Za 7 bych ho rozhodne nedal, mozna tak za 20.

Apropo forehand, pokud chces delat screenshoty, muzes zacit svým vyhlášením, ze Rafa nebude mit letos vic nez 2 - 3 prohry na antuce.
Reagovat
tito
Rosol, Darcis beru. Už ne tak zápas s Kyrgiosem minulý rok. Jinak za 20 si můžeš vybrat více adeptů. Dimitrov 15, Cilic, Nishikori 20, Wawrinka 25.... :-)
Rafa se zlepšuje a až z něj spadne kámen RG, doufám v obrat ve výkonnosti, ať už to tam dopadne jakkoliv.
Reagovat
tito
Jo a ještě jedna poznámka. Pořád ubránil, ubránil, kopečky atd. Rafovo největší problém poslední doby je to, že se nemůže dostat do svého agresivního modu. To byl styl, který mu vyhrával zápasy na všech površích. Pinkaná už několik let neplatí.
Reagovat
darek.vrana
Nevím, jestli to už zaznělo, ale Tomáš nejen že poskočil na kariérní maximum, ale včerejší vítězství nad Fogninim bylo jeho 517. na okruhu, čímž vyrovnal Tomáše Šmída na druhém místě v naší historii. Před ním je už jen nedostižný Ivan Lendl s 1071 výhrami.

http://tenis95.webnode.cz/celkove-statistiky/
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé! Nepochybuju o tom, že se na druhém místě brzy osamostatní :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To zírám, že génius Šmíd, s nímž se dnes da srovnávat snad jen Ernie, je na (sdíleném) druhém místě, i před Kodešem, Kordou a Mečířem...
Reagovat
Stan_Borowitz
...promarněný génius...
Reagovat
darek.vrana
To jo, je to neuvěřitelný i vzhledem k tomu, že v deblu těch zápasů vyhrál 660. Podle mě sehrál vůbec nejvíc zápasů na okruhu dohromady singl/debl. Zkoušel jsem najít někoho s víc zápasy, ale nenašel... V singlu přitom nebyl úplná špička, ale sbíral výhry na menších turnajích, neprohrával překvapivě a hrál hodně turnajů, protože ho nebavilo trénovat:).
Reagovat
Stan_Borowitz
Talent od Boha s odporem k tréningu. Přesně jako Ernie.
Reagovat
Bloody13
Každopádně tvrdá realita mluví za vše: pokud by Nadal na French Open vypadl už v QF, vypadl by s největší pravděpodobností i z Top 10. Ale uvidíme, třeba dá alespoň SF a v Top Ten se udrží...
Reagovat
Mayo
Pred turnajom som písal, že Rím = Wawrinka ... tak uvidíme...
Reagovat
gigin
Kde je Cicek?
Reagovat
Mayo
hihi
Reagovat
Nola
zacinam tvojej predpovedi verit...
Reagovat
tommr
Federer ho zítra smázne ...
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsme si mysleli loni ve finále MC všichni taky...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych Wáwru nepodceňovala. Zdá se, že je zpět.
Reagovat
Jabadu
"Porazil jsi Rafu, Stane Gúdmene?"
"Jo."
"Jak jsi to mohl udělat?!"
"Docela jednoduše. Počkal jsem si, až Nadal bude sám a hodil jsem mu na hlavu pytel. Tak to dělá Černý Fred. Pak jsem mu nasmažil pár jednoručných backhandů. Tak to dělá Big Landers. A nakonec jsem ho dorazil forehandy po lajně. Tak to udělal Barry Brant ve Zlověstné koroptvi."
"No, to jsi udělal výborně, Stane Gúdmene." :-)
Reagovat
Alois_Mlok
Ano, pane Kejml.
Reagovat
Frick
Neni to snad až trochu divný, aby 4. tenista světa měl v těch bodech jen jeden titul a to ze slaboučké ATP 250.... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan Horník: "Důležitý jsou body a je jedno jak" :D
Reagovat
horska.kraslice
To jsou paradoxy řebříčku. Je prostě "konzistentní".
Reagovat
horska.kraslice
žebříčku :)))))
Reagovat
Jabadu
Zapomněls na daně. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Chodí ti účet za elektriku?
Reagovat
Jabadu
Ty máš dnes divnou, rejpavou náladu. Jsi Čech, tak si toho važ! :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
V pohodě, já mám radost, že máme čtvrtýho nejlepšího tenistu na světě. Ale nebudu dnes skákat "hop, hop, hop", když to je takové vlastně technické čtvrté místo. Jen vyzývám ke střízlivosti, nic víc. Tomášovo finále ve WB je podle mne daleko větší úspěch.
Reagovat
freeteepek
Zasloužil si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Plně souhlasím, momentálně hraje asi svůj nejlepší tenis.
Reagovat
Fandina
Joooooooooooooooooooooooo je to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
zasloužil první vítězství Wawrinky nad Nadalem na antuce?
Reagovat
Fandina
Tím, že má tolik bodů, aby se na to čtvrté místo právě v tomhle okamžiku dostal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tím, že má někdo nějaké body, si zaslouží výhru někoho nad někým? Nějak mi uniká kauzální souvislost...
Reagovat
gigin
Stane, nedráždi kobru bosou nohou.
Reagovat
Fandina
On nedráždí, on je chytrý.
Reagovat
Fandina
To je jednoduché. Za výhry jsou body a v jednom okamžiku se bodově posunu na vytoužené místo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Za vlastní výhry jsou body, tento článek ale není o vlastní výhře. Berdych dnes naopak prohrál, a to rozdílem třídy...
Reagovat
Fandina
Ale tenhle článek má v názvu dvě věty. A ať se ti to líbí nebo ne, tak to tak v tenise chodí, že se výhra a prohry jedněch vzájemně ovlivňují posuny na žebříčku u druhých.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořad postrádám odpověď na otázku, čím si Tomáš zasloužil dnešní porážku Nadala? Bez ní by čtyřkou (zatím) nebyl. Čím si zasloužil porážku jasně lepšího tenisty, než je on sám?
Reagovat
Fandina
Minule Berďa Rafu porazil a třeba kdyby byl dneska k němu nalosován a ne k Rogerovi, třeba by ho také porazil. Já bych mu to přála.
Reagovat
Mayo
minule Berďa s Rafom prehral (:
Reagovat
Stan_Borowitz
Minule s ním hladce prohrál, porazil ho předminule...
Reagovat
Fandina
Tak předminule, sorry, ale porazil ho, takže třeba by dnes také.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba k němu bude nalosován na RG.
Reagovat
Stan_Borowitz
Porč ne. Já bych si pro Rafu představoval třeba tento los:

1. kolo: Cuevas
2. kolo: Kyrgios
3. kolo: Foginini
4. kolo: Isner
čtvrtfinále: Berdych/Murray
semifinále: Djokovič
finále: Federer
Reagovat
Roger_Federer
minule urcite prohral Fandinko
Reagovat
Tornes
Hele tohle rýpání si můžeš nechat. To, že překroutíš, co napsal někdo jiný, a do toho se pak strefuješ, patří mezi řečnické fauly, které popisoval už Čapek. Strašák tomu říkal. Takže už je to celkem starý a nemoderní...

Samozřejmě, že předřečník mluvil o tom, že si Berdych zasloužil 4. místo, nikoli porážku Nadala. A to si zasloužil, byť už pouze z pohledu žebříčku a jeho bodů. Samozřejmě, pokud by ostatní hráli lépe, tak by si ho byl býval nezasloužil. Ale nehráli. Takže si ho zasloužil. I díky tomu, že Nadal prohrál s Wáwrou. Ale třeba i díky tomu, že Nadala porazil na AO. Díky každému jednotlivému zápasu, kteří ti dva (a potažmo i všichni ostatní) za poslední rok hráli.
Reagovat
smazaný uživatel
bravo :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zítra, nejpozději v pondělí, tady jistě bude článek o tom, že Berdych postoupil na čtvrté místo. Kdyby ta poznámka byla pod takovým článkem, ani nepípnu. Tady ale jde o Stana a jeho velké vítězství, takže mimo jste podle mne vy.
Reagovat
Fandina
V tomhle článku je i o čtvrtém místě Berdi, výsledky tenistů spolu souvisí. Obvzlášť, když pro někoho představují maximum, něco, co tu ještě nebylo. A navíc, kdo Berďovi fandí, tak má z jeho čtvrtého místa radost.
Reagovat
Tornes
I pokud bys měl pravdu ty, tak jediné, co bys mohl namítat, je, že to předřečník řeší pod špatným článkem. Smysl jeho prohlášení byl zcela zřejmý a nepochybuji o tom, že jsi jej pochopil také.

Další věcí je, jak zmiňovala i Fandina, že byť je článek převážně o Nadalovi (8 odstavců) a Wawrinkovi (5 odstavců), podstatná část článku je věnována i Berdychovi (jedna ze dvou vět nadpisu, stejně jako úvodního odstavce, a stejně tak i závěrečný odstavec, tj. 2). To je dle mého názoru již rozhodně dost na to, aby dané prohlášení nebylo OT.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je neúprosná řeč statistiky, proti tomu se nedá nic namítnout. Tož slavte úspěchy, děcka, šak se zítra nemusí vstávat do Kolbenky... až v pondělí! Už aj rozumím, proč je tak těžké počkat.
Reagovat
Jabadu
Kdyby se takto ptal španělský fanoušek, chápal bych to. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi mu fandil v hospode
Reagovat
tommr
Tomáš letos odehrál 9 turnajů - na třech došel do finále, na čtyřech do semifinále a na dvou do čtvrtfinále. A nešlo o žádný poutáky - všechny turnaje na kterých hrál měly špičkový obsazení. Za tak vyrovnaný výkony si čtvrtý místo zaslouží ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je záměrně špatně položená otázka, která navíc nedává smysl.
Reagovat
Fandina
Každá otázka má smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Znám mnoho takových, které smysl nemají. Navíc jsem napsala, že to nedává smysl, ne že to nemá smysl.
Reagovat
Fandina
Co jsi psala ty nevím, ale že každá otázka má smysl, ví každý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč nedává smysl pod článkem o prvním vítězství Wawrinky nad Nadalem na antuce?
Reagovat
Fandina
Nadpis článku má dvě části.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je vlastně pravda, tak jo, kapituluji před železnou logikou. Berdych si zaslouží být čtvrtý, přestože dnes dostal nakládačku a to místo mu musel vybojovat někdo jiný.

Ale na druhou stranu, pořád lepší než Raonic....
Reagovat
Fandina
Dneska dostal nakládačku a jindy vyhrál a klesnul. Tak to na žebříčkách chodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, v tenise to takhle funguje. Bylo by sice sladší, kdyby si to Berďa vybojoval sám a nemusel se ohlížet na ostatní, ale vzhledem k těm obhajobám bodů apod. to tak úplně není možný. Navíc to nic nemění na tom, že získal dostatečné množství bodů na to, aby se teoreticky posunul na 4. místo. A jelikož Wawrinka nedovolil získat potřebné body Nadalovi, tak to Berdychovi stačí. Tak to prostě je.
Reagovat
smazaný uživatel
"Čím si Tomáš zasloužil...?" Co je to za otázku?
Reagovat
Stan_Borowitz
... vítězství Wawrinky nad Nadalem". Tak zní celá otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěděla jsem, že neznáš význam tří teček. Stejně tvá otázka postrádá logiku.
Reagovat
tommr
ona to není ani tak otázka jako spíš provokace. Stan asi Tomáše nemá rád ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to už jsem taky pochopila :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To se děti pletete, Tomáše mám rád a vím, že ve druhé polovině roku by byl čtyřkou stoprocentně. Akorát dnes nevidím důvod k nějakým extra oslavám a nezřízené euforii.
Reagovat
a.magerova
Já bych řekla k dnešku toliko: "Když se dva bijoooo, třetí se směje."
Reagovat
Stan_Borowitz
Nepostrádá logiku, článek je především o vítězství Wawrinky nad Nadalem.

Jinak ty tři tečky byl zjevný úskok v diskusi, tak se nečerti. Když někdo chce, není problém citovat celou větu, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ty tři tečky tam byly proto, že zbytek věty nemá na její nelogičnost už vliv. Ona ta celá otázka je jedno velké blá blá blá.
Reagovat
Stan_Borowitz
V kontextu článku o výhře Wawrinky nad Nadalem nemá spíš smysl poznámka autora v nadpisu, ale hádat se o tom s někým, kdo má posvátnou pravdu, rozhodně nebudu.

Jen poznamenám, že Jan Kodeš musel na 4. místo v žebříčku vyhrát Wimbledon, Tomáš ani jeden turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, o co ti jde. "Nadal prohrál poprvé s Wawrinkou na antuce" je jedna informace a "Berdych bude světovou čtyřkou" je druhá informace. O tom, že si Berdych porážku Nadala zasloužil není v článku ani slovo. Souvisí to spolu pouze tak, že díky Wawrinkovu vítězství Nadal nezískal potřebné body na 4. místo, a proto na něj Berdychovi stačí bodů méně, než by potřeboval, kdyby Nadal vyhrál. Ale to ty moc dobře víš. Tak blbej zase nejsi. Jen máš potřebu rejpat a provokovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem ale nereagoval na nadpis článku, ale na poznámku v diskusi, která říká přesně to... tak blbej na to, abych to neviděl, snad doopravdy nejsem, to i ty ve své nesmírné chytrosti (možná) chápeš...
Reagovat
smazaný uživatel
Chytrý člověk pochopí, že příspěvek, na nějž si reagoval, znamená zaslouží si 4. místo. Neděláš blbce z něj, ale ze sebe.
Reagovat
Stan_Borowitz
jasně, jen se raduj, poskoč si a zakřič "hop, hop, hop"... já ti to přeju.

Nějak mi to připomnělo nějaké dávné mistrovství světa v hokeji, kdy jsme se stali mistry světa jen díky tomu, že Švédové porazili v závěrečném zápase Rusko, se kterým jsme předtím jasně prohráli.
Reagovat
smazaný uživatel
A? Už jsi někdy slyšel o tom, že každý zápas je jiný?
Fakt jenom prudíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak to spolu souvisí?
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale nemáš pravdu, že jsme se stali mistry světa jen díky tomu, že Švédové v závěrečném zápase (finále) porazili Rusko (SSSR). I my jsme ve finále porazili SSSR 4:3 a Švédsko 2:1, a tím si ve finálové tabulce zajistili první místo(1977).

To, že jsme se SSSR prohráli v základní skupině 1:6, konečný finálový výsledek nijak neovlivnil.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_sv%C4%9Bta_v_ledn%C3%ADm_hokeji_1977
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda byla na tvé straně.Takže se omlouvám a svoje tvrzení beru zpět.
Reagovat
Fandina
Ale za to, že Kodeš potřeboval na to samé místo vyhrát Wimbledon přece Berďa nemůže. A koukám, že jeden turnaj v době posledního roku Berďa vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Berdychových titulů, tak si dost málo lidí uvědomuje, že účast v SF by v řadě jiných sportů byla medailová. Tenis bohužel medaile nerozdává. Tomáš možná nesbírá tituly, ale právě jeho hojná účast v koncovkách turnajů mu ty body zajistí. Ono třeba 2x 2. místo a 3x 3. místo je v konečném důsledku víc než jedno vítězství a čtyři propadáky.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ale on hraje tenis, a ne spoustu jinejch sportů, že. Tam se bohužel počítají především tituly.
Reagovat
Fandina
Berďa má i tituly.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bohužel ale málo.
Reagovat
darek.vrana
Kolik máš ty? O co ti jde? Štvě tě to moc, že je Berdych 4.?
Reagovat
Stan_Borowitz
Neštve, jen mírním nezřízenou euforii.

A k tvé první otázce - Berdych je aktér showbusinessu, který mi poskytuje nějaký produkt, za který já platím. Nechápu, proč bych se měl vůbec snažit nahradit svého dodavatele, neřkuli s ním soupeřit. Tohle je otázka, která nedává smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nemírníš! Prudíš! Ve skutečnosti tu totiž žádná velká euforie neprobíhá. Napsalo se, že je to skvělé a že si to Berďa zaslouží. Nikdo tu o něm nepíše oslavné ódy, ani nepěje písně.
Reagovat
darek.vrana
Tak pokud ti ten produkt nevyhovuje, tak za něj neplať a nenadávej tady na něj. Máš s ním snad nějakou smlouvu, kolik titulů musí vyhrát, aby ti pokryl tvoje náklady?
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde jsi prosím tě vyčetl, že na něj nadávám? To by mě fakt moc zajímalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tohle jsem přesně čekala, proto jsem to taky více rozvedla. Opět děláš blbce ze sebe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, že proti tobě jsou všichni blbci, tak se neunavuje. Mne opravdu urazit nemůžeš. Ty ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To se dost pleteš. Já tady nikoho za blbce nepovažuju. A pokud bys správně četl, tak jsem napsala, že ho ze sebe děláš, nikoli že jím jsi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"Mne opravdu urazit nemůžeš. Ty ne." Jinými slovy jsem totální póvl a nesahám ti ani po kotníky :/ Tak se zkus nade mě přestat povyšovat a začni se chovat normálně!
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, na hrubý pytel hrubá záplata. Klidně si projdi celou diskusi a jistě zjistíš, že jsem tvoje osobní výpady dost dlouho přehlížel...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobní výpady? Myslíš ty, že tady prudíš? To nejsou výpady, to je prosté konstatování situace.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobře víš, o čem mluvím, tak blbá přece nejsi (abych ti trochu napověděl)...
Reagovat
smazaný uživatel
Napsala jsem, že se chováš jako blbec, protože se tak chováš.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je jako když napíšu, že nejsi piča, jen se tak chováš. Považuješ to za korektní diskusní výrok?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se tak budu chovat, pak ano.
Reagovat
Stan_Borowitz
A co když se tak právě chováš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ten pocit.
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, ani já nemám pocit, že se chovám jako blbec. V čem je tvůj pocit validnější než můj?
Reagovat
smazaný uživatel
Opět nechápu, o co ti jde. Na mou poznámku, že se chováš jako blbec, můžeš úplně stejně jako já na tvou poznámku o piče odpovědět, že ten pocit nemáš. Nehodlám tu s tebou soutěžit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesto se o to už několik hodin snažíš...
Reagovat
darek.vrana
Kdo je počítá především? Ty? Já třeba počítám i SF na GS. Rozhodně víc než nějaký titul třeba z 500, nebo i 1000.
Reagovat
Stan_Borowitz
Stačí pozorně a nezaujatě číst a zjistíš, že jsem napsal, že si daleko více než nějakého technického čtvrtého místa na žebříčku cením Tomášova finále ve WB, kde navíc porazil za sebou Federera a Djokoviče a nestačil až na Nadala ve finále.

To byl obrovský úspěch, největší v jeho kariéře. Tehdy byl důvod slavit, i přes tu porážku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a proto každý úspěch, který je menší finále Wimblu, Stan slavit zakazuje ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale kde a jak jsi přišla na to, že mám moc nebo ambice něco zakazovat?

Jen jsem položil dotaz, za který se mne tady pár fanatiků snaží ukřižovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten "dotaz", který je ve skutečnosti provokace, jsi dostal odpověď už několikrát, od několika lidí a v podstatě pokaždé stejnou. Sám se chováš fanaticky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud někdo odpověděl normálně a logicky, diskuse nepokračovala. pokračovala pouze v případě iracionálních emotivních výpadů, kdy jsem se přirozeně bránil.

Shodou podivných okolností probíhá nejdéle s tebou...
Reagovat
smazaný uživatel
Většinu vláken ukončuješ ty. Většina už pochopila, že je lepší se s tebou dneska nebavit. A já už to chápu taky. Akorát dnes kazíš radost z úspěchu českého hráče. Dobrou noc.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozhodně jsem ti nechtěl kazit radost, já ženám naopak radost rád dělám... Úspěch to určitě je. Tak dobrou.
Reagovat
a.magerova
To Ti potvrdí každý sportovec na světě, i ten co má 10 stříbrných medailí.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom žádná. Máš pravdu, blbě jsem to napsala. Myslela jsem to bodově, že je lepší být 2x2. a 3x3., ale samozřejmě je lepší jednou vyhrát GS, než být 5x v SF. To ano :)
Reagovat
darek.vrana
Kdybych chtěl rejpat, tak ti můžu říct, že Kodeš na to 4. místo musel sice vyhrát Wimbledon, ale v tom Wimbledonu chybělo cca 80 špičkových hráčů, a takový Wimbledon by možná Tomáš vyhrál taky... Navíc Kodeš na computeru 4. nebyl, byl nejlépe 5. Čtvrtý byl jen v subjektivně hodnocených novinářských žebříčcích na konci roku.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je samozřejmě pravda :-)
Reagovat
rib
Poctivou dřinou okouzlil sily přírody, které Stanovi vratily potřebnou sebejistotu :-D Co v tom hledat více?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono spíš jde o to, že Nadal si mohl tu pozici uhrát i přes Berdycha, ale nedokázal to. Berďa si "to neuhrál" a tudíž si "to nezasloužil", ale získal body. Nadal ztratil body, takže si "to nezasloužil" daleko víc než Berdych.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist