Nadal porazil Murrayho a s Berdychem si zahraje o druhý titul

2. 7. 2010, 19:34
Aktuality 9
WIMBLEDON MUŽI - Rafael Nadal v semifinále Wimbledonu porazil ve třech setech Andyho Murrayho a na trávě v All England Clubu vyhrál už 13. zápas v řadě. Předloňský šampion bude ve finále soupeřem rozjetého Tomáše Berdycha.
Rafael Nadal

Soupeřem Tomáše Berdycha, který dnes postoupil přes Djokoviče, v nedělním wimbledonském finále bude španělská světová jednička Rafael Nadal. Ten vyřadil Brita Andyho Murrayho ve třech setech 6-4 7-6 6-4 a může zopakovat triumf na londýnské trávě z roku 2008.

Pátek ve Wimbledonu:

Berdych zastavil i Djokoviče a je ve finále Wimbledonu!

Kristýna Plíšková si ve Wimbledonu zahraje finále juniorek!

Antukový král Nadal loni ve Wimbledonu kvůli zranění kolen chyběl, letos ale opět prokázal, že je těžko k poražení i na trávě a připsal si již čtvrtou účast ve finále nejslavnějšího turnaje.

Proti domácí naději Murraymu vytěžil z minima šancí maximum a potřetí v letošním ročníku Wimbledonu neztratil ani set. Britský tenista byl sice lepší na servisu a držel krok i ve výměnách od základní čáry, koncovky setů ale nezvládl. 

Nadal využil jedinou příležitost k brejku a získal první sadu poměrem 6-4. V té druhé odvrátil dvě soupeřovy možnosti a přečkal i jeden setbol v tie-breaku. 

"Triumf v Paříži mi dodal hodně sebevědomí a byl jsem v těchto fázích klidnější než jindy. Na Andyho byl trochu větší tlak než obvykle, je to pro něj důležitý turnaj, když hraje doma. Ale je to moc fajn člověk a přeju mu hodně štěstí," prohlásil Nadal.

Murrayho však nepříznivý stav 0-2 nezlomil a rychle vzal Nadalovi poprvé v zápase servis. Vedení 4-2 však neudržel a bezchybný Nadal třetí set otočil. 

Při mečbolu Murray poslal smeč do autu a Španěl padl radostí na záda. Britští fanoušci tak opět musejí o další rok odložit sen o domácím vítězi mužské dvouhry. Tím posledním byl v roce 1936 Fred Perry.

"Abyste porazili Andyho, vždycky musíte hrát ten nejlepší tenis. Pro mě to je velké vítězství nad jedním z nejtěžších soupeřů na světě," vysekl soupeři poklonu Španěl.

Nadal se s Berdychem utkal zatím desetkrát a sedmkrát odešel z dvorce jako vítěz. Ve Wimbledonu na sebe narazili ve čtvrtfinále před třemi lety a Nadal vyhrál bez ztráty setu.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
páteční výsledky mužů (02. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Berdych (12-ČR) - Djokovič (Srb.) 6-3 7-6(9) 6-3
Nadal (2-Šp.) - Murray (4-Brit.) 6-4 7-6(6) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud Rafa bude držet Berďu vzadu a bude ty svoje přeliftované údery tlačit na zadní lajnu, tak to bude hodně těžké. Navíc to na té trávě odskakuje jednou tak a jednou onak. V podstatě víme, co předvede Nadal! Tomáš to má ve svých rukou. Je to bombarďák a stačí, aby do zápasu dobře vstoupil a aby mu ty těžké míče od Rafy ze začátku vycházely, pak si dovedu představit, že ho udělá! Ale pokud bude s takovýhle těžkých topspinů dělat nevynucené chyby, což si taky dovedu představit, tak nemá šanci... Samozřejmě mu taky musí v zápase abnormálně jít 1.servis, to je základ!
Reagovat
no1
ty si ale odbornik :DDD berdychovi davam 20% set by udelat mohl
Reagovat
smazaný uživatel
měl velké problémy s hráčem, co snad ani není v první stovce. V podstatě vyhrál jen díky ošetřování neexistujícího zranění. Berdych ho udělá s přehledem, pokud se nepodělá z toho, že hraje první finále GS. Nadal na to samozřejmě bude hrát a bude se ho snažit vyvést z rytmu častým ošetřováním. A kdyby to vypadalo na 3:0 pro Tomáše, tak to Nadal skrečuje a vymluví se na kolena, podobně jako Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
máš doma věšteckou kouli ne? jestli to tak nebude, tak se věštěním fakt neživ....
Reagovat
raduz
Nikdy jsem neměl rád takové ty bezchybné tenisty jako Borg,Lendl,Wilander,Nadal...Můj šálek kávy byli a jsou Gerulaitis,safin,Nalbandian.rafa je ale v současnosti tak nabušenej,že může mít bilanci podobnou té federerovi z let 2005 a 2006.Fakt si nedokážu představit,že by ho tomáš porazil.myslím,že rafa může fakt udělat i více než 12GS
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já i to dovedu představit za předpokladu, že Berdychovo první podání se bude pohybovat kolem 60%, bude jej dobře umísťovat a do zápasu půjde stejně nabušeně jako proti Federerovi.

Zřejmě by bylo ale nezbytné, aby vyhrál první set.

Ale asi tomu realisticky nedávám šanci větší než 10 % či 1:10.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje 3:1. Za stavu 2:1 na sety si Nadal - jak je u něj zvykem - nesportovně nechá ošetřovat neexistující zranění, aby Berdycha vyvedl z rytmu. Na rozdíl od zápasu s tím němcem mu to ale tentokrát nebude nic platný. Tenis tentokrát rukou Tomáše Berdycha zvítězí.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co predvedl Rafa, bylo excelentni. Berdak bude tezko neco hledat, aby tuhle masinu zastavil. Nicmene Hodne stesti, Tome.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo i nebylo. Například 3/4 druhého setu moc dobře nehrál (na svý poměry), dělal i dost chyb (opět na svý poměry). Celkově šlo o jeho standardní výkon --- s tím ovšem, že jeho běžný standard je holt stále proklatě dobrý. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist