Nadal porazil Federera a s Djokovičem si zahraje o první titul z Turnaje mistrů

10. 11. 2013, 10:30
Aktuality 437
TURNAJ MISTRŮ - Rafael Nadal může svou životní sezonu zakončit prvním triumfem na Turnaji mistrů. Španělský tenista dnes porazil šestinásobného šampiona Rogera Federera a postoupil do finále, ve kterém se utká s obhájcem titulu a 21 zápasů neporaženým Srbem Novakem Djokovičem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal prožívá životní sezonu. Po zranění se sice vrátil až v únoru, z 16 turnajů se ale jen třikrát nedostal do finále a vybojoval 10 titulů, včetně trofejí z Roland Garros a US Open. Už má i jistotu, že sezonu zakončí potřetí v kariéře jako světová jednička, může ji však zakončit i způsobem, jakým to ještě nikdy nedokázal. 

Sedmadvacetiletého Španěla totiž dělí jediná výhra od premiérového triumfu na Turnaji mistrů, na kterém byl dosud jen jednou ve finále. V něm v roce 2010 podlehl Rogeru Federerovi, s nímž na závěrečném vrcholu sezony prohrál dokonce všechny čtyři vzájemné duely.

V celkové bilanci ale Nadal vedl 21-10, vyhrál i všechny tři letošní souboje a svou mnohem lepší aktuální formu potvrdil i dnes v Londýně.

Roger Federer a Rafael NadalFederer se sice jako první dostal k brekbolům, ani jednu ze tří příležitostí ale v šestém gamu neproměnil. Naopak Nadal využil hned svou první šanci a za stavu 5-4 podával na zisk sady. Švýcar se dokázal vrátit do hry, jenže vzápětí o svůj servis znovu přišel a Španěl už napodruhé dějství ukončil. 

"Na začátku mu dobře fungoval servis. Mám pocit, že v prvním setu hrál velmi dobře. Měl k brejku blíž než já, do stavu 4-4 byl lepším hráčem," hodnotil po utkání rodák z Mallorky.

Nadal ale v zápase méně chyboval a především byl lepší v důležitých výměnách. Zatímco sám využil každý ze čtyř brejkbolů, sedmnáctinásobný grandslamvý šampion jen jeden ze čtyř a nízkou úspěšnost měl i při hře na síti. Federer v zápase spáchal 32 nevynucených chyb, zatímco španělský tenista jen 14 při 15 vítězných úderech, kterých Švýcar zaznamenal jen 17. Nadal tak zaslouženě zvítězil po 79 minutách hry 7-5 6-3.



"Rafa si vyhrát zasloužil. Dnes byl lepší, hrál konzistentně. Mě nepodržely údery, když jsem je nejvíc potřeboval," uznal svou porážku Federer.

Dvaatřicetiletý Federer hrál na Turnaji mistrů 12. rok po sobě a pojedenácté byl v semifinále. Do devátého finále, v němž by usiloval o překonání vlastního rekordu v počtu šesti tituů, se ale nedostal. Za rok 2013 získal jen jeden "menší" titul z trávy v německém Halle.

"Hrát s Rogerem je vždy něco výjimečného. Dnes myslím nepodal svůj nejlepší výkon, ale já se svou hrou mohu být spokojen," řekl Nadal, který si cení více turnajového úspěchu než toho, že po dnešku už dokázal Federera porazit na každém povrchu. "Vždycky je více uspokojující vyhrát turnaj než dílčí vítězství. Takže pro mě je důležitější být ve finále posledního turnaje roku než mít šanci porazit Rogera," dodal Španěl.

V pondělí of 21:00 SEČ bude Nadal usilovat o svůj první titul z Turnaje mistrů proti obhájci titulu Novaku Djokovičovi. Srbský tenista v druhém semifinále porazil bez problémů dvakrát 6-3 Stanislase Wawrinku, se kterým si poradil už ve 14. vzájemném duelu v řadě.

Osmadvacetiletý Švýcar, který letos na Turnaji mistrů debutoval, sice v prvních třech gamech na světovou dvojku vlétl, brejk však nepotvrdil a otěže zápasu převzal favorit. Zatímco Djokovič předváděl skvělé defenzivní údery a udělal jen 14 nevynucených chyb, Wawrinka spáchal celkem 34 pokažených úderů při pouhých 14 winnerech. Djokovič měl zápas pod kontrolou a divácky nepříliš záživný duel nakonec zvítězil hladce ve dvou setech.

Šestadvacetiletý Djokovič tak vyhrál už 21 zápasů v řadě. Naposledy prohrál ve finále US Open právě se svým příštím soupeřem Nadalem, kterého však už na podzim také porazil. V celkové bilanci vede 22-16 o rok starší Španěl, jenž má mírně navrch (2-1) i v soubojích na Turnaji mistrů.

- TURNAJ MISTRŮ 2013 -(Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 6.000.000 eur)nedělní výsledky dvouhry (10. 11. 2013)
Semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Federer (6-Švýc.) 7-5 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Wawrinka (7-Švýc.) 6-3 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

437
Přidat komentář
smazaný uživatel
Určite sa dá súhlasiť, že veci nie sú čiernobiele a nemôžme na celú sezónu povedať, že v nej hral Rafa najlepší tenis kariéry.

Súhlasil by som, že v roku 2013 to na USO nebolo lepšie ako v roku 2010, no čo sa Masters týka, tak tie vyrovnané duely, ktoré nezvládol s Roddickom, či Andym, teraz s Gulbom, Isnerom, či Novakom zvládol aj preto, že v nich bol proste lepší. Zhodou okolností si na Miami (Roddick) aj Toronto(Andy) pamätám a Rafa bol v mojich v očiach v tej dobe na harde určite slabší. V tomto roku hral úplne najlepšie v Montreale, ten tretí set s Nolem bola fantázia, odvtedy to bolo kvalitatívne trochu nižšie.

Samozrejme ťažko to môžeme objektívne porovnávať, súhlasím, že na AO 09 to bolo možno dokonalé. Aj skrečovaná Austrália o rok neskôr sa mi pozdávala..Ten pohyb, ktorý vtedy Rafa mal dnes kompenzuje agresivitou a lepším servisom, ťažko sa to sčitáva a vydáva jednoznačné stanovisko, kedy to bolo NAJ. U mňa zatiaľ vedie USO 2010, kde sa stretol pohyb, servis, aj kvalitné útočné údery, vrátane backhandu..(ten v súčasnosti postrádam, Rafa sa bojí z neho dávať winnery plus lepší pohyb)

A čo sa hypotéz z roku 2011 týka. Áno, Nole vtedy s Rafom vyhrával, no ten onehdy zďaleka nepredvádzal tak aktívne pojatie, práve naopak, mal z Noleho už blok a podvedome bránil a čakal na súpera. Napriek tomu boli obe hardové prehry z GS veľmi herne vyrovnané, Nole psychicky zvládol kľúčové momenty a relatívne tesne vyhral. Tento rok to bolo naopak, kľúčové momenty zvládol psychicky lepšie Rafa a tiež vyhral, možno trochu hladšie..Takže medzi nimi to je čisto o hlave, ktorá výrazne ovplyvňuje herný prejav. A keď Petrík hovorí, že Rafa na Noleho z 2011 nemá ani v najlepšej forme, tak by si mal uvedomiť, že Nole to má na svojom fenomenálnom harde s Rafom 2:2 na finále a bilancia na antuke je snáď 5:0 pre Rafu..Myslím, že to je jasná indícia ako sa veci majú..
Reagovat
smazaný uživatel
Už len dodám, že tie hypotézy sú tak strašne relatívne, že východisko z nich proste nikdy človek nemôže nájsť.

Ak bol Nole v roku 2011 pre Rafu neporaziteľný, ako to, že skoro prehral s 30ročným Federerom, ktorý prehral v najlepších rokoch so 17ročným Rafom?..No, vidíte..
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejen skoro, na FO s Federerem Nole prohrál úplně, skončila tím jeho dlouhá šňůra neporazitelnosti.

Třeba se to samé bude opakovat na AO 2014...
Reagovat
Stan_Borowitz
" Nole to má na svojom fenomenálnom harde s Rafom 2:2 na finále a bilancia na antuke je snáď 5:0 pre Rafu." Tomu vůbec nerozumím, mohl bys to upřesnit?
Reagovat
spaniel
"Ak bol Nole v roku 2011 pre Rafu neporaziteľný, ako to, že skoro prehral s 30ročným Federerom, ktorý prehral v najlepších rokoch so 17ročným Rafom?..No, vidíte.."

Hrac A porazi B
Hrac B porazi C
Hrac C porazi A

Velice běžná vec, nejvic zalezi jak na sebe působí jednotlive styly. Pri sázení v tenise je to statistika c.1, kterou ukazuje h2h a ve ktere se dále pripadne zohledňuje povrch (v nekterych pripadech neni nutné).
Reagovat
smazaný uživatel
Mal som na mysli GS stretnutia na harde vs na antuke..
Reagovat
spaniel
Psal si finale. Jsem si docela jisty ze spolu nehráli 5x finale FO. Nebo u hardu počítáš finale a antuky vse?
Reagovat
Berny
Posledni mesice vsude ctu ze nadal se vratil v lepsi forme nez kdy vubec hral, ze ma zivotni sezonu a nevim co vsechno. Prosim z ceho tyto dedukce vznikaji ? Ano je urcite zajimave ze hral vyborne po dlouhe pauze, na druhou stranu on je na pauzy zvyklejsi nez kdokoliv jiny a vi co a jak.

Ted k te jeho hre, nadal hral letos famozne, ale ze by hral lepe nez v 2008, 2010 nebo i 2012 ? Nemyslim si. Pred pauzou hral na antuce famozne (krom Madridu to byla velka jizda), na betonech hral taky velmi dobre, prohra s Rogerem, skreč a na AO to byl z jeho stranky TOP tenis (nemyslim si ze by letos hral na nejakem turnaji na hardu lepe). Letos byla vyhodne v tom ze hral dobre na hodne turnajich coz bylo zapricineno taky tim ze Novak nehral genialne a murray se mu vyhybal a taky to ze zvladl vyrovnane matche (2x berdych, isner, gulbis, ktere v minulosti sem tam prohral a proto nemel na hardu tolik turnajovych vavřínů).

Podle me AO 2012 byl z jeho stranky spolu s US 10 a AO 09 nejlepsi hardovy turnaj. Nemyslim si ze by letos hral lepe nez v jinych sezonach, na antuce to bylo v desitkach zapasů trapeni, nadal 2013 by podle me s nadalem 2008 ci 2010 na antuce schytal kanara. A nadal z US open 2013 by s nadalem z wimbledonu 2008 taky prohral, ikdyz sou to jen uvahy :). Jen bych krotil to silene nadseni z nadalovi hry, nadal je byl a bude dobrym hracem vsude to ze letos to vyslo v 4 hard vavriny a v 2010 jen 1x nezbnamena ze letos hraje lepe. V 2010 vyrovnane matche s ljubiciem(IW), roddickem(Miami), murrayem(toronto) mohl vyhrat stejne jak letos mohl prohrat se zminovanym gulbou, berdychem, isnerem, federerem..
Reagovat
Pe3k
Vesmě bych i souhlasi, ale vzhledem k tomu, že jsi vynechal rok 2011 tak jde vidět, že jsi neobjektivní. Nadal v tom roce hrál stejně dobře jako o rok dříve, či později, jediný rozdíl byl v tom, že nole měl vrcholovou formu a Nedal Nadalovi šanci. Už jsem mnoho krát četl od Nadal fans, že v roce 2011 nehrál Nadal dobře. To je ovšem blbost...Nadal z kteréhokoliv roku by dostal od Noleho 2011 napr.el :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to diskutabilní , já myslím že Nadal hraje líp než v roce 2011 , nicméně i tak by s Djokovičem z roku 2011 prohrával , jenomže Djokovič hrál ten rok tenis jaký sem u nikoho neviděl, ale hlavni rozdíl mezi Nadalem a Djokovičem byla tehdy psychika , která byla jednoznačně na straně Srba .
Reagovat
Pe3k
Diskutabilní může být všechno. Faktem ale je, že Nadal prohrával čistě proto, že Djokovic hrál prostě lépe a to neznamená, že by hrál Nadal špatně, naopak. Vy Nadalovci soudíte vždy formu jen podle toho jestli vyhrál nebo prohrál, ale prohrtá může i hráč co hraje dobře né-li skvěle.

Např. Nadal nebyl pro Federera soupeř až do roku 2008. A to mnozí soudí z toho, že Nadal vyhrál Wimbledon, jenže on byl byl špička už o 4 roky dříve. Pravda je taková, že Nadal hrál v roce 2011 stejný jako o rok dříve, jen s tím rozdílem, že měl podstatně jiného soupeře.
Reagovat
Amputace
Důležitým faktorem, proč si tohle lidé myslí, je výrazné zvýšení agresivity (které bohužel od Pekingu zase upadá). Dokonce i jeho krajní odpůrci, včetně maestra Petříka, byli tímto zaskočeni a prohlašovali, jak jim najednou jeho hra připadá pohledná a agresivní. S tím AO12 určitě nesouhlasím. Turnajem prošel skvěle, ovšem to finále... Nehrál agresivně, míče do poloviny kurtu, vůbec nedokázal Novaka zatlačit, zisk čtvrtého setu pak lze přičítat obrovskému štěstí, kdy odvracel tuším za stavu 3:4 tři BB a vůbe byl celý zápas jasně horším hráčem. Až v pátém setu to bylo dobré, tam hrál zcela na Novakově úrovni, do stavu 4:2 byl dokonce o hodně lepší. Paradoxně však právě tento set ztratil a zápas prohrál. Daleko suverénější (když už budu brát GS, kde nezvítězil) mi připadal na USO11. Celý turnaj hrál velice přesvědčivě a zdálo se, že navazuje na formu z předešlého roku. Finále s Novakem potom bylo herně daleko vyrovnanější než to z AO12, byť výsledek tomu neodpovídá. V AO byl Nadal neustále v obraně, zatímco na USO se mu nezřídka kdy podařilo dostat Novaka do brutální defenzivy, často měl však problém s ukončením výměny a po třeba desátém winneru, který mu Novak vrátil, nakonec chyboval. Při pohledu na výsledek to tak nevypadá, ale bylo tam několik klíčových míčů, které možná rozhodly zápas. Nejsem si už jistý tím průběhem, ale tuším hned v prvním setu vedl Nadal 2:0 a pak následoval asi patnáctiminutový gem plný shod, výhod a breakballů. Nadal tam měl několik možností, jak jít do vedení 3:0. Jednou například zkazil jednoduchý úder na síti. Podobných situací bylo v zápase plno. Nadal byl ale prostě z Novaka rozhozený a míče, které by proti jinému soupeři bez problému ukončoval vítězně, s Novakem kazil a jeho psychická odolnost se rozpadala. Herně to však podle mě bylo nejvyrovnanější GS finále, které Nadal s Novakem prohrál.
Reagovat
Amputace
Takže jak jsem psal - Nadal se vrátil po víc než půl roce a hned od prvních turnajů v Jižní Americe začal svojí hrou naznačovat, že se něco změnilo. Chodil na síť, několikrát zahrál servis-volej, při každém úderu se pokoušel o winner. To dotáhl k dokonalosti až na betonech, kde hrál jednoznačně nejagresivnější tenis, který jsem ho kdy viděl hrát. Jediným malým zklamáním byl druhý a třetí set finále USO, kdy proti Novakovi opět zpasivněl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jenom napsal že je to diskutabilní , nicméně sem rozhodně nenapsal že by letošní Nadal , Djokoviča z roku 2011 porážel a nenapsal sem že Nadal hrál špatně , jenom že , Djokovič byl silnější psychicky. Ale tys reagoval , způsobem jak kdybych psal pravý opak.
Reagovat
Amputace
"Faktem ale je, že Nadal prohrával čistě proto, že Djokovic hrál prostě lépe a to neznamená, že by hrál Nadal špatně"
- Nikdo ale opak netvrdí. Ale pravdou jednoduše není ani to, že Nadal hrál v tom roce nejlepší tenis v kariéře. Pokud si to myslíš, Nadala moc nesleduješ.
Reagovat
Amputace
A nikdo rovněž netvrdí, že Nadal do roku 2008 nebyl pro Federera soupeřem. Někteří z nás si ovšem myslí, že nemohl být v osmnácti, devatenácti či dvaceti letech schopen pravidelně vyhrávat na všech površích. Žádný hráč ještě není v takovém věku komplexní. Podívej se na některé jeho zápasy z roku 05 nebo 06 a potom se podívej třeban a AO09. Zatímco v prvních dvou případech uvidíš neuvěřitelně rychlého tenistu, který všechno doběhne a deptá tím soupeře. Zatímco v druhém případě uvidíš tenistu s o poznání lepším servisem, ale především tenistu, který je schopen daleko techničtějších výměn.
Reagovat
nitrotaj
Hlavním rozdílem v letech 10 a 11 byl backhand a servis Nadala. Zrovna nedávno jsem koukal na zápasy co mám ve sbírce a Nadal vytahoval neuvěřitelné backhandy. A co se letošní sezony týče, tak sám Nadal přiznal, že musí ještě zapracovat na pohybu(ten podle mě ještě není úplně optimální). V Austrálii bude doufám stejně silný jak letos na USO, kde vyprášil Djokoviče ve velkém stylu.
Reagovat
Sonja
Nepamatuju si, že by vyprášil Djokoviče ve velkém stylu. Pamatuju si Djokoviče, jak drtil Rafu winnery a pak Djokoviče, který ztratil síly (a možná odešel i psychicky, když nedotáhl set, ve kterém byl lepší) a začal se vyhazovat...
Ale byla to jeho chyba no, nezvládl ten zápas takticky, nerozložil dobře síly.
Reagovat
Mayo
čo ste blázni ? niekto a drtiť Djokoviča ? neprípustné ... vďaka Bohu, že sa vyhadzuje
Reagovat
Sonja
Ty seš zas trapnej, až to bolí. I Amputace v tomhle vlákně píše, že byl Nadal v tom finále pasivní...prostě si počkal a dočkal se.
Reagovat
Mayo
to bude tou predzápasovou nervozitou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Každý má svoje muchy a u každého sa nervozita prejavuje inak. Rafa má vo zvyku spasívniť a byť zalezený príliš hlboko v dvorci a Nole má tendenciu sa vyhadzovať..Výsledok je rovnaký, prehra.

Aj dnes vyhrá ten, kto sa bude menej báť..
Reagovat
smazaný uživatel
Resp. príliš daleko od dvora, nie v dvorci..
Reagovat
Mayo
RN snáď bude mať kvalitnú dĺžku úderov...lebo tie jeho údery na téčko tak to nie dobre :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, Djokovič včera na okruhu ATP dosiahol víťazstvo s poradovým číslom 666.

Nechcem byť poverčivý, ale to číslo neveští pred dnešným finále nič dobré :)
Reagovat
Stan_Borowitz
A teď pro koho?
Reagovat
smazaný uživatel
jelikoz je to jeho 668 zapas, tak je to uctihodny pocet vyher
Reagovat
smazaný uživatel
666/164...

Zdroj TP.
Reagovat
Matti
Tam bude chyba, Nole tolik vyhraných ještě nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
žádná chyba. Tady na tenis portálu se berou úplně všechny zápasy včetně futures, challengerů a různých exhibic. Na okruhu ATP vyhrál do dnešního dne 540 zápasů.
Reagovat
Stan_Borowitz
ATP tvrdí něco jiného: 536/132
Reagovat
Matti
Ano i wikipedia.
Reagovat
Stan_Borowitz
To nebyla reakce na tebe, ale první příspěvek ve vláknu. Je mi jasné že na ATP nejsou ještě zápasy z WTF...
Reagovat
Roger_Federer
Při zapase Nadal-Federer, vedle me sedel Polak vek tak 28-30..
Od stavu 4:4 v prvnim setu do me hustil, jak je Nadal neporazitelny, užasny a jeho styl hry je v hale nejučinejši a nejlepši ze všech hraču..Ten Federer to snim musi hrat ze zadu od zakladni čary, jinak ho nema šanci porazit..řikal.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, vo svete sa ludia vyznajú, konecne si mal moznost vycestovat a spoznat aj nazor ludí z tenisového zahranicia..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak názor člověka z takové tenisové velmoci, jakou Polsko bezesporu je a vždy bylo, má samozřejmě velkou váhu...
Reagovat
smazaný uživatel
Korene nie sú dôležité :)

Je to v prvom rade názor "Londýnčana", človeka žijúceho v samotnej kolíske tenisu. Človek by ani nepovedal, že sa do tej kolísky zmestí neoficiálne milión Poliakov..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je jiná! Pak je to jasné. Federer musí s Nadalem hrát zezadu od základní čáry. Vždyť vlastně pokaždé, když ho porazil, tak ho utahal ve výměnách od baseline.

Federer by měl toho Poláka angažovat do týmu, beztak je tam volné místo po Annaconovi.
Reagovat
Roger_Federer
Polak nebo Slovak..to je jedno, radoby odbornici se najdou ve všech velkomestech..:)
Reagovat
spaniel
Ja zas slyšel nazor, ze by mel přejít na obouručný bekhend :p
Jsou různí experti :) faktem ale je, ze kdyby hral 3m za zakladni, tak bych asi jeho fanoušek nebyl.
Reagovat
a.magerova
Gratuluji finalistům a těm co nepostoupili přeju hlavně odpočinek a pohodu.

Je paradox, že jeden Švýcar prožil úžasnou sezónu a dostal se až do SF TM, zatím co druhý měl nejhorší sezónu za posledních 10 let a skončil už v SF TM :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je jiná! Pak je to jasné. Federer musí s Nadalem hrát zezadu od základní čáry. Vždyť vlastně pokaždé, když ho porazil, tak ho utahal ve výměnách od baseline.

Federer by měl toho Poláka angažovat do týmu, beztak je tam volné místo po Annaconovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Promiň, to patřilo jinam. Multitasking má v mužském pojetí svoje meze...
Reagovat
a.magerova
No nechci být hnusná, aaaaale Multitasking a Muž, ty dva pojmy snad ani nejdou dát v praxi k sobě :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Jsou výjimky. Na obou stranách. Moje dcera například neumí dělat dvě věci současně...
Reagovat
spaniel
Protoze je po tobě :D
Reagovat
Pe3k
Když jsem v minulosti sledoval jak se Nadal dokáže ubránit nechápal jsem, jak to může doběhnout a nyní když se člověk dívá na Djokovice tak to už je úplné sci-fi. Novak je jako postava z komixu nějaký gumový muž z fantastické čtyřky. to co on dokáže vychytat je už za hranicemi lidských možností, proto si myslím, že je to mimozenštan.
Reagovat
VlS
No snad bys nechtěl diskriminovat mimozemšťany, jen ať hrajou :-D
Reagovat
Sonja
:-DDDD
Reagovat
Bob
Takže dneska Noldo do toho dej všechno a dokaž, kdo je skutečná 1. Příští rok se tam opět vrátíš, o tom jsem přesvědčený. I přesto musím uznat, že Rafa měl letos famozní sezonu a všechna čest jemu. 13 000 bodů je slušný výsledek. Příští rok toho bude mít hodně na obhajování. I když na AO a Wibledonu neobhajuje nic. Ať se lidem líbí jeho tenis či nikoliv, nazývat ho antitenistou mi přijde směšné. Takový hráč tu ještě nebyl. Nejsem jeho fanda, ale nemám problém to přiznat. Je to fenomenální hráč, stejně jako je Novak nebo Federer. A já jsem rád, že je ve finále proti Noldovi právě Nadal. Tak držím pěsti.
Reagovat
Roger_Federer
Naprosto souhlasím, Nadal dokázal v této sezoně velkém veci.!
Otázkou je kde vlastně končí jeho možnosti ?,když takovou nálož zápasů, excelentní sezonu zvládne po tak dlouhé zdravotní pauze, problému z koleneny, který ho eliminuje celoživotně..Musím uznat, doktoři, kteří ho léči, odvedli velmi, velmi slušnou práci, když se dokázal vyhnout operaci a hraje lépe něž předtím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je dobře, že se stejně jako vloni i letos se ve finále potkávají hráči, kteří se během roku střídali na postu světové jedničky. Stejně jako loni, i letos tak může proběhnout jejich přímá konfrontace v zápase o "nejlepšího hráče roku". A snad i letos - stejně jako vloni - bude vyrovnaný, napínavý průběh zápasu a těsný výsledek odrážet špičkové kvality obou hráčů.

I když podle sázkových kanceláří je favoritem Djokovič, podle mne je výsledek naprosto otevřený. Nadal se o svůj případný první titul z tohoto turnaje bude jistě bít jako lev.
Reagovat
seshitec
vzhledem k pomalému povrchu, to může být zřejmě brutální řezba na 3,5hod, tak se asi rozhodne v koncovce komu dýl vydrží
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím až na to, že si nemyslím, že to bude duel o najlepsieho hráča roku..Ním je neoddiskutovatelne Rafael Nadal, rovnako ako je Djokovič hráč jesene a nič by na tom nezmenila ani jeho dnešná prípadná prehra..

TM je však čerešničkou na torte a sezónu končí víťazným zápasom len jeden hráč, čo je samozrejme štýlové..(nerátajúc DC, challengre, futures,exhibičné zápasy + vsetci zranení hráči)
Reagovat
Sonja
Zápas "o nejlepšího hráče roku" to nebude. Vím, že loni se tu pár jmen snažilo tenhle dojem vyvolat, jakože se ukáže, kdo je pravá jednička:-D Ale nejlepšího hráče sezony odráží prostě místo jedničky, takže loni to byl Novak, ať by finále dopadlo jakkoliv, a letos to je Nadal, ať finále dopadne jakkoliv. Každopádně taky doufám, že to bude parádní zápas...
Reagovat
Sonja
Možná si to sám myslel v nadsázce, když jsi to dal do uvozovek, v tom případě omluva;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, přesně proto tam byly ty uvozovky...
Reagovat
Sonja
Pardon, reagovala jsem na to zbrkle, protože se mi hned připomněl minulý rok (kdy to v nadsázce nemysleli) :-D
V tom případě je reakce na tvůj komentář jen: Souhlas:-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Bude to každopádně příští rok zajímavá sezóna. O hodně dramatičtější než tomu bývalo dříve. Tenisový terén se oproti časům, kdy bylo víceméně jasné, že na konci roku bude první Federer, druhý Nadal (a později i obráceně), hodně změnil. Z jednoho pohledu to sice bylo fajn :-), ale na druhou stranu, tohle drama je napínavější a zajímavější...
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte by som poprial Federerovi do buducej sezony viac dravosti a chuti do zápasov, aby ešte uhral nejaké dobré výsledky.A prajem mu viac súdnosti,aby sa prestal preceňovať,objektívne hodnotil svoju hru a svoje limity.A môj tip na viťaza finale je Nadal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty dvě věci se vzájemně vylučují. Víc dravosti znamená především více si věřit, a to především v zápasech s těmi nejlepšími, což ty nazýváš přeceňování se.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som to asi zle napisal.Myslel som tým hlavne to aby sa snazil hrat čo najlepšie hodnotil sam seba objektivne a radšej už neviedol tie reči o tom ako bude vyhravat turnaje a kazdeho porazi.A čo sa týka toho zápasu v cincinati o tom som už pisal včera to bol jeden z tých dobrych zapasov kde bol fed lepši,ale nič z toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hral na TM až na posledný set s Rafom vo vseobecnosti dobre..Na tom moze stavať..A dokonca si myslím, že može este uspiet aj na GS..Som si istý, že Rafa a Nole sú tiež len z masa a kostí a urcite sa raz stane, že vypadnú nečakane skoro, Nole mal viackrát namále (v dalsom roku to podla mňa raz zo styroch pripadov nastane a Rafovi sa to dokonca uz podarilo s Darcisom). Druhého z dvojice vyradí napríklad Murray a vtedy sa pre mňa Roger stáva favoritom na vitazstvo..

Je to ojedinelý scénar, no som si istý, ze za najblizsie dva roky nastane. V jednom, v dvoch prípade..
Reagovat
smazaný uživatel
* V jednom až dvoch prípadoch..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já už jsem o Cincinnati taky nepsal dost, zejména v reakci na komentáře zdejších expertů o tom, že Federer, který prakticky celou sezónu předtím i potom hrál objektivně hluboko pod svoje možnosti a schopnosti, den předtím málem vypadl s hráčem, který rozhodně nepatří mezi úplnou špičku, najednou jakýmsi zázrakem předvedl chvilkové zmrtvýchvstání, zahrál špičkově na úrovni svých nejlepších let, a přesto to na Nadala nestačilo.

Vždyť to je přece do očí bijící nesmysl. I když se Federer v zápase s Nadalem v Cincinnati vyhecoval k poměrně slušnému výkonu, k jeho špičkovému výkonu na takovém povrchu to mělo pořád daleko.

Na rozdíl od všech ostatních turnajů (s výjimkou semifinále RG), v Cincinnati pomohla Nadalovi k titulu kromě nesporného tenisového umu i hotná dávka štěstí. A abychom předešli zbytečné polemice s některými přispěvateli, dodávám, že to není z mé hlavy, to řekl on sám. Ale to samozřejmě k šampiónovi patří, i Federer nebo Djokovič k některým velkým titulům pomoc štěstí potřebovali/potřebují.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas. Dokonce si myslím, že stačí, aby vypadl jeden z nich a s druhým může být Federer schopen si poradit. Na trávě možná, ale to už je velké možná, s oběma.

Pořád je tady ale i Murray, kterého bych do budoucna nepodceňoval. Teď má navíc delší zdravotní pauzu a jak víme, ta bývá v poslední době předzvěstí špičkových výkonů po návratu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok Stan je predčastne hovotiť čo bude alebo nebude.Uvidime ako bude hrať buducu sezonu.Aje jasne že s Murrayom počitať treba to bez debaty.
Reagovat
seshitec
Nejenom Murray ale připočtěte si Del Potra, a hlavně nezapomínejte že se na GS hraje na 3 vítězný sety, což silně pochybuju že by byl schopnej Federer porazit někoho z těch dvou. Leda snad na wimbledonu, ale i tam to Djoker už docela zvládá...1titul, 1 finále a asi 3 semi není marná bilance. Letošní pohyb perfektní.Takže bych si nedělal iluze přátelé, že dokáže vyhrát ještě aspon 1GS. Dle mě je to tak na 15%. Nehledě, že ted už může po cestě vypadnout opravdu s kýmkoliv z TOP20....bohužel je mi líto pánové a dámy
Reagovat
smazaný uživatel
Už nech je Andy spať, bude určite spestrením..Na tráve, či harde kludne moze vyfúknuť obom rybník..Vďaka antukovému handicapu zrejme nezamieša karty na čele rebríčka, no práve zápasy s Andym mozu rozhodnut o poradí na konci roku 2014..Predpokladám, že tam totiz stále bude jeden z dvojice Rafa/Nole..

Inak sám som zvedavý na vzájomný duel medzi Rafom a Andym, posledný sa datuje na 9.10.2011 a to je sakra dlhá doba, vela sa odvtedy zmenilo..
Reagovat
smazaný uživatel
ja si o RF a jeho hre iluzie nerobim.A s Delpom počitam mám ho celkom rád.Mal slušnú sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Nadal-Federer som nevidel,ale vysledok ma neprekvapil.Ako som už písal niekolko krát podla mňa už Federer Nadala neporazí nikdy.Zostáva teda už len popriať Federerovi vela zdravia a aspoň o trochu vydarenejšiu sezonu 2014 aby potešil svojich fans. A čo popriať finalistom Nadalovi a Djokerovi?Hlavne pekný a vyrovnaný duel.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na rychlém povrchu jej klidně může ještě porazit i několikrát. Dokonce i letos v Cincinnati, kdy byl Nadal v životní formě a Federer totálně z formy, chybělo Federerovi k vítězství jen málo, to po zápase uznal i sám Nadal.
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy na finále:
(21:00) N. Djokovič x R. Nadal 1,676 - 2,36.
Reagovat
smazaný uživatel
kde su take kurzy?
Reagovat
Reti64
Rychle klesají, aktuálně 1,633 - 2,46.
http://www.pinnaclesports.com/
Reagovat
smazaný uživatel
a najnizsie kurzy ma aktualne fortuna:)
Reagovat
Reti64
Nolemu gratuluju k dnešnímu výbornému výkonu a k očekávanému postupu do finále:-) Pro Stana je semifinále odměnou za celoroční dřinu s Magnusem Normanem. V hale nikdy nepodával své nejlepší výkony, ale zvládnul to se ctí, příští rok se mají jeho soupeři na co těšit...
Reagovat
spaniel
Gratulace Djokolandu, predvedl skvely vykon. Nebyla to sice útočná smršť, ale ta vubec nebyla zapotřebí, jeho obrana a taktika neměla slabinu, rozdeloval to tam na strany jak metronom, počítám ze Stan nabehal tak 2x vice nez on. Skvely servis, zejmena po druhem podani letos dominuje, v průměru letos vyhrává pres 70% bodu, coz je skvele cislo a druhy servis je jedna z nejdůležitějších statistik v tenise.

Zitra bude obrovským favoritem, jsem zvedavy na kurz, pokud bude vyssi jak 1,30 tak ho nalozim jak soumara. Myslim, ze pokud bude hrat svoji hru, tak vyhraje ve dvou. Každopádně zitra mu budu držet palce jako nikdy, aby ubránil posledni tvrz a doufam, ze z dvorce vymete antuku do posledního zrníčka.
Reagovat
Denis92
1,6 na Djokovica..Vzhladom na okolnosti mohol byt aj vyssi,ale som rad aj za toto.Djokovic je pre mna jasny favorit a tiez si to nenecham ujst.
Reagovat
seshitec
další plus Djokra je že už turnaj 2x vyhrál, kdežto Rafoj tento 5tý nejcenější a obrovsky prestižní turnaj uniká, tak bude pod větším tlakem
Reagovat
Sonja
Já bych naopak řekla, že skutečnost, že Rafa turnaj ještě nevyhrál, ho maximálně vyhecuje... on není z těch, kteří by se zalekli.
Podle formy, kterou teď Nole má, je zdánlivě favoritem...ale on se rád vymyká očekávání:-D Uvidíme no. Budu drtit palce.
Reagovat
Sonja
http://i44.tinypic.com/24lvp7n.jpg

Nole zase Stana takticky zpracoval už před zápasem...v Paříži ho štípnul do zadku, tady zas pravděpodobně vypravoval nějaké legrácky...
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Je radost koukat na takovej tenis, kterej dneska Djoki předváděl. Doufám, že se vyburcuje i zítra proti Rafkovi. Minimálně velmi zkušeně pošetřil síly.
Reagovat
Fandina
dnešním vítězům. Jednička a dvojka ve finále, tak to má být!
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu stačí najlepšia defenzíva sveta na vitazstvá s prehladom..Stanovi nejde moc vecí vyčítať, mozno lepsi servis a menej nevynutenych chýb, no vacsina tých chýb bola vynútená Noleho výkonom, hoci v statistike sú ako nevynutené..

Djokovič je zajtra superfavoritom zápasu skrz formu oboch aktérov určite, ale písal som to aj pri finále USO, kedy bol favoritom Rafa a zopakujem to aj teraz, ich zápas je bez ohladu na predošlé zápasy turnaja vždy vo velkej miere otvorený..Rafa hlavne bude musieť útočiť aj cez Noleho FH, hoci to znie nezmyselne, no Djokovicov defenzivny BH je jeho najlepsi úder, vyžíva sa v nom a hlavne ním vobec nekazí..Z FH sa mu samozrejme moze vratit brutálny FH cross, no aspoň sem tam z neho Srb pokazí..
Reagovat
Mayo
no to moc nečakaj, žeby útočil cez jeho FH...on totižto proti každému útočí v 88 % cez BH , ja často až tomu nechápem prečo sa stále tlačí iba tade...je to stereotypné prečítané...a hlavne dúfam, že nebude podávať ako dneska proti RF stále do toho istého miesta...toršku nech to prestrieda
Reagovat
Sonja
Já doufám, že Nolemu bude psát BH po čáře jako nikdy:-)))
Reagovat
tito
Já doufám že ne :-) Jinak pochopitelně gratulace, forma je úžasná!
Reagovat
Amputace
Podání bylo naopak to jediné, co se mi dnes na Rafově hře líbilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, Rafa už v Austrálii, kedy s Nolem neuspel útočil často FH outside in, v Paríži a v NY pridal aj FH po čiare, ktorý bude zajtra tak nutný..

Rafa má už splneno, zajtra bude v pozícii outsidera a keď nevyhrá, nič sa nestane..Tie kľúčové duely s Nolem vyhral a to je dôležité. A možno motyka vystrelí, kto vie..Nole bol dnes bezchybný, ale vieš ako to chodí. Po hodoch býva bolenie brucha..:)
Reagovat
spaniel
Co outside in? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Inside out :)..Veľa hodín
Reagovat
Sonja
Tak Nole měl sice vlažný, ospalý rozjezd, ale v průběhu zápasu se do jeho hry zase dostal ten zápal, tá vášeň...a jsem nakonec spokojená:-)
Stan udělal příliš mnoho chyb, aby mohl pomýšlet na větší zdramatizování zápasu, přesto mu patří velká gratulace za semifinále TM. A já osobně doufám, že se v top 10 udrží i příští rok;-)
No, zítra finále...pořádně si odpočinout a IDEMO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Po dlouhé době, jsem s výkonem Noleho fakt spokojen!
Reagovat
Sonja
Jsem zvědavá, jaký bude zítra tuch...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho snad radši ani tentokrát vědět nechci :D stejně ho určitě nemáš ještě netrénovaný :D
Reagovat
Sonja
Tak já ti ho řeknu po zápase, to je jistota:-DDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, hezky napsat na papír, a v pozadí čas, ať vím, že nejsi šarlatánka : protože ty tvé tuchy jsou vážně prvotřídní! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Idemo!
Reagovat
Bob
AJDEEEEEEEEEEE! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace! Skvělý tenis. Perfekti obrana (uf, valil jsem oči), utok přesný, hra na siti technicky super, servis super. takhle nastoupit zitra! Když nepočítám zaváhání na začátku zápasu, potom to byl prostě Nole, jak se patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Nolemu, další výkon hodný mistra, ono, lidi se tu smějou Stanovi za výkon, ale na takovém superpomalém povrchu se proti Nolemu (alis zdi) hrát prostě nedá, když Novak předvádí takovou obranu jako dnes, člověk musí hrát na maximální riziko a doufat, že tam všechno padne. Stanovi to nevycházelo, pouštět se s Nolem do dlouhých výměn je sebevražda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Stanovi za celou sezonu absolutorium a klobouček. Společně s Nolem sehráli nejlepší zápas roku v Austrálii a jeho progres je patrný každému.
Reagovat
gigin
co? ;) Nejlepší.. prostě nejlepší... a to jako su Ernestkový typ :DDDD
Reagovat
Sonja
Ernestkový typ...:-(
Reagovat
gigin
:DDDDDDD
Reagovat
VlS
už Stan ani nezlobil. Tak Nole, zejtra to obhaj.
Reagovat
Nola
Nole mu nedovolil "zlobit", na všetko mal odpoveď, dnes predviedol pekný výkon, Stan behal z jednej strany kurtu na druhú, ale nestačilo to, Nole dnes pánes :D
Reagovat
smazaný uživatel
dost jednoznačné, čekala jsem od Stany větší potrápení..
Reagovat
VlS
Tenhle Noleho FH cross, to bylo něco
Reagovat
Sonja
Jn, Novak už byl ze záběru kamer a najednou je vidět míček, jak letí na druhou stranu...:-D Šílenost.
Reagovat
PetaM
Nádherná práce. Jak ke konci úplně zrychlil. Vůbec jsem nečekal, že to stihne, krása :)
Reagovat
VlS
ale z takovýho vyškrabováku takovej prohoz, úhel, poměrně razance, čuměl jsem.
Reagovat
Berny
Tak jsem projel diskuzi a neco me fakt pobavilo:

Re: nitro

A tobě snad připadá, že se Novak snažil? Pust si ten zápas znovu. Btw. ty jsi klasický případ toho, kdo nerozezná pravdu a jen slepě fandí svému idolu.

Hele (ne)chapu tuto hru, ze si tu nekdo potrebuje rypat nebo lecit mindrak a bla bla, vubec nemam chut nic resit, ale ted smrtelne vazne, ty si opravdu myslis ze nekdo (navic hrac ktery je prvni na zebricku) je schopen ve finale GS vypustit set ? Myslis to zcela vazne ? To je opravdu tvuj nazor nebo ti nekdo plati za to aby sis to myslel ?

Respektuji vsechny nazory, ale z jakeho duvodu tu pises komentare ? Nekdy mi prijde ze obcas pisnes neco co ma v jinych evokovat to ze si nemaji myslet ze si blazen a pak napises toto a jeste vypadas ze to nebyla sranda ale ze si to opravdu myslis, muzes mi to nejak osvetlit ? proc by nekdo ve finale GS vypoustel set ?

Diky za osvetleni
Reagovat
viitak
Pe3k mi ani nepřijde jako slepý, je to prostě úplně obyčejný internetový Troll. Takový jedinec se najde na každé diskuzi. On ten 4. set na USO podle mě vůbec neviděl.
Reagovat
Mayo
Wawrinka chyba za chybou
Reagovat
Sonja
Ušmudlaný set...Novak dnes opět působí unaveně, servisem si absolutně nepomáhá...ještě štěstí, že pomáhá Stan.
Reagovat
smazaný uživatel
To vidime jiny zapas Nole hraje nejlepsi zapas turnaje.
Reagovat
Sonja
Nejlíp hrál určitě proti Delpovi, nejhůř proti Richardovi. Proti Švýcarům to je chvíli super, chvíli bída, v obou zápasech si ale dost málo pomáhal servisem.
Reagovat
VlS
První set je v chalupě, ale lehce se to nevylíhlo, bitvajak řemen, pěkný pokoukání.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale 3 vítezné údery za set? To mi připomíná tenis Wozniacké...
Ale takovou defenzivu jsem už dávno neviděl, jako dnes. Klobouk dolu.
Reagovat
gigin
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
smazaný uživatel
V současné době ano, o tom není pochyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych , pokud tak usuzuješ podle prvního setu , tak nevim nevim , spíš než Djokovičův výkon , bych zduraznil Wawrinkův totalní kolaps.
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Jo je to k smíchu, co tam Wawrinka předvádá .
Reagovat
Amputace
Co myslíš tou současnou dobou? Týden, měsíc, půl roku, celou sezónu?
Reagovat
smazaný uživatel
O najlepšom sa rozhodovalo v lete..;-)
Reagovat
gigin
Ty buď rád, že Djokárna pohladila na RG sako a že Ernestek je magor a 2x toho tvého Elmatadora, tvl neklepl a to v Římě třeba i potupně.. Jo? Peťo? :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis je obycajny priemerny tenista,ktory sa zviditelnuje skor mimotenisovymi aktivitami,podobne ako svojho casu isty Jeff Tarango,nic poriadne este nevyhral,ale myslim si ze to najlepsie ma pred sebou,len je otazka ako velmi dobre to bude:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som rád. Všetko dopadlo tak, ako malo. Ja som spokojný. A Ernest tiež, takže aj ty by si mal byť :)
Reagovat
MarcelPersch
TUhle výměnu si Stan prohrál sám.
Reagovat
MarcelPersch
z Fh horší než Federer dneska.
Reagovat
slacker
Chybi mi tu diskuze o Petre. Nakej Bon Nadal a Rozer Federace nestoji za diskuzi ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, je večer, čas "slackerova rýpání" :))
Reagovat
smazaný uživatel
Stan ma pro me v soucasnosti nejlibivejsi tenis z top 10
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuju se :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"...vždy to bude jen Antitenista, který se zapsal do historie jen omylem..." :-))

Chudáček elegánovec DAN dvě tečky se po delší době zase přišel vyblít. Nejlepší tenista historie má s Rafou naprosto tristní výsledky, tak nezbývá než plivat špínu.
Legrační ovšem je, že údajně nejlepší tenista už brzo bude negativní bilanci i s Novakem. Murray i Nadal jsou na tom líp už dávno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Znamená to, že je Murray lepší tenista než Federer? Davyděnko lepší než Nadal?

jsou za H2H nějaké body nebo tituly navíc?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak ala, aby nedošlo k nedorozumění, s výrokem DANa absolutně nesouhlasím. Nadalův styl je svérázný, jedinečný a jakkoli mně se nelíbí, uznávám, že v současném tenise nesmírně účinný.
Reagovat
D.A.N
Já už myslel, že se neozveš, avšak to by jsi nebyl ty, aby jsi se neozval, čili parabola hola už nám volá :-)))...buď v klidu statiska tohoto tipu mne nechává klidným...Antitenista zůstane antitenistou pořád a že ho poráží Djoker to mě vůbec neva ted aspoň předvádí tenis, ikdyž je taky velký defenzák, ale na rozdíl od upoceného španěla má pestrou hru na kterou se dá koukat...víc netřeba komentu brozíku:-))))papapa
Reagovat
smazaný uživatel
Ten nástup tenistů mi připomíná K1 :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to vypadá na pěkný zápas....
Reagovat
smazaný uživatel
Djok se asi nechce dlouho na kurtu zdržovat, Stan chybuje..
Reagovat
gigin
Ajmo!! ;) Ve dvou, v suchým, s kafíčkem.. ale však víš ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtrajšiemu finále sa nebránim, táto sezóna si zasluzi dostojné a symbolické vyvrcholenie..
Reagovat
gigin
No když už sa tam oba došmatlali, tak co už ;)) teda Novak ještě ne, ale tak...
Reagovat
Sonja
ta Novakova úvodní připokakanost jako ve všech letošních důležitých zápasech proti Stanovi. Ale pro Stana teď daleko větší šance i vyhrát, když se hraje jen na 2 vítězný.
Reagovat
Amputace
Osobně si myslím - a buďte si jisti, že to píšu velice nerad -, že Nadal Djokoviče na TM nikdy neporazí. Což se samozřejmě vztahuje i k zítřejšímu finále. Novak možná chvílemi působí unaveně, ale pořád se to nedá srovnat s Nadalem, který už od Pekingu předvádí svůj nejhorší letošní tenis. Zítra to tipuji na jednoznačný dvou setový zápas ve prospěch Djokoviče. Vůbec mě nenapadá, co by se muselo stát, aby Nadal vyhrál. Ale člověk samozřejmě nikdy neví. Něco podobného jsem si myslel i o jejich konfrontaci v Montrealu a jak to dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy?..To sú velmi silné slová..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zachvili nas to ceka...Pripomenuti dvou velkych letosnich bitev z AO a USO. Snad se k temto vykonu aspon priblizi :-)

http://www.youtube.com/watch?v=pleqYnR2JPo
http://www.youtube.com/watch?v=iQnlsK_VQuM

BTW...Kdyz si tak v hlave prehravam zapasy, ktere mi letos prisly nejatraktivnejsi, tak Wawros ucinkoval v hodne znich :-)
Reagovat
nitrotaj
Wawrinka Djokovic (AO USO)
Del Potro Djokovic (Wimbledon)
Wawrinka Gasquet (RG)
Nadal Djokovic (RG)
Nadal Djokovic (USO)
Federer Tsonga (AO)

To jsou podle mne nejlepší zápasy roku.
Reagovat
nitrotaj
Murray Verdasco (Wimbledon)
Reagovat
Sonja
Nadal Djokovič USO je v tom výčtu jak pěst na oko:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal Djokovic (USO) = Ten se me treba nelibil
Federer Tsonga (AO) = Ten jsem zase nevidel

s ostatnima souhlasim a pridam ztech co jsem mi zrovna vybavujou:

Berdych Djokovic (Rome)
Del Potro Nadal (IW)
Dimitrov Nadal (Monte Carlo)
Reagovat
smazaný uživatel
Největší zdejší žumpa a supermega provokatér Petřík označuje jiné čtenáře za žumpy! Co ovšem taky jiného od tohoto tragéda čekat, tak špatný člověk se ani k lepšímu změnit nemůže.
Reagovat
Pe3k
Zalez ladit antény a neotravuj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Špatnej den? Rožér přece uhrál víc než se čekalo. SF je úspěch, pokud ovšem pomineme, že elegán si nečekaným postupem zajistil další potupnou porážku od Rafy :-D Jaké máme skore?
Reagovat
Pe3k
Skore máme 17:13 :) Ale máš pravdu, dnešní den, teda nic moc...
Reagovat
viitak
Já bych tady nikoho moc neprovokoval.. osobně mě fakt mrzí, že na sebe Nadal s Rogerem naráží, když Roger už z nějakých důvodů (fyzických-je starší, nebo psychických, možná obojí) nemůže hrát takový tenis jako dříve. Fandil jsem Rogerovi a postupně jsem přešel na Nadala, protože mě prostě už nebavilo jak Roger dominuje.. a nástup Nadala a jeho strašná chuť za vítězstvími mě prostě hrozně nakazila. Chci jen říct, že časy jejich nejlepších střetů už jsou pryč a tyhle diskuze o tom jak je teď jeden z nejlepších hráčů historie neschopnej mě prosě iritují. :) Kdyby oběma bylo stejně, tedy třeba 27 a 27 tak se možná 10 let díváme na ty nejlepší tenisové zápasy všech dob!! Pe3ku, prosím tě uvědom si, že OBA TITO HRÁČI JSOU JEDNI Z NEJLEPŠÍCH HRÁČŮ HISTORIE!! A není důvod ani jednoho z nich nějak shazovat...
Reagovat
D.A.N
Rafa nikdy nemůže tím svím stylem být nej.hráč historie..to by byla urážka tenisu a nerozumím jak někdo mohl přejít s fandění Rogera na antitenistu Nadala to jde mimo mé chápání...Rafa střídá za celý zápas jen snad 3 údery absolutní nuda tenis kopce 4m nad sítí to nemá s tenisem nic společného...
Reagovat
Mayo
D.A.N. ... Rafa neni naj hráč histórie on je jeden z naj hráčov histórie...a ináč čo je to teda za šport, čo on robí ak nie tenis ?
Reagovat
smazaný uživatel
Este aby som vysvetlil svoj výrok, ze pohlad na Mirku bol strasný..

Áno, v niektorých zápasoch posobí ako uzlíček nervov, minútu pred kolapsom..Je to naozaj strašný pohlad, proti jej vzhladu nic nemám, nahú si ju síce nepredstavujem, ale za vzhlad ako taký ju nekritizujem..
Reagovat
Roger_Federer
Hnulo se v tobe svedomi?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se divíš? Navíc ji kolikrát zabere kamera blbě, to se stane. A když se jejímu manželovi dlouhodobě nedaří.. každý to prožívá jinak. Já teda co jsem ji zatím viděla, připadala mi normální, jen tam prostě nepískala na prsty a nekřičela :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Svedomie?..Skor som sa spoliehal na to, ze ak moj príspevok vlozím minútu po dych chytajúcej Mirke, tak bude jasné, ze komentujem situaciu a nie jej vseobecný vzhlad..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za zakomplexovanou existenci? Každá věta, každá myšlenka cílí jen na to zesměšnit a znectit Federera. To je úplně směšné. Federer prohrál s Nadalem - znáte lepší vodu na mlýn těchto id.iotů z řad pseudofanoušků Nadala?
(neříkám, že všichni Nadalovci jsou pošuci, ale toto je moc pěkný příklad)
Reagovat
Mayo
poznám podobných z každého tábora
Reagovat
smazaný uživatel
Od nej jsem zatim nikde nevidel, ze by fandil Nadalovi. Ja myslim, ze to je jenom troll, ktery urazi Federera a spoustu jeho fanousku obecne...
Reagovat
spaniel
A kdo je podobny? Treba Pe3k? Ten je hater Nadala, ale umi i fandit Rogerovi. Je tady cely rok, dava sem odkazy na highlights a pise o Rogerovi. Zaregistroval si neco takove u Dcera.Pe3ka? Ne, ten je jen na te jedne strane, stejne jako Olympiada, 24 apod. Nenapadá me nikdo z našeho tábora, kdo by byl v te same kategorii.
Reagovat
Mayo
nemyslím tu z tp.cz
Reagovat
smazaný uživatel
No Freedome, četl jsem jak haněl Federerovu hru a za tím bylo, že nadal to je jiná. Dokonce mluvil ve stylu "Jo to my máme jinou obranu..." (jakože nadal má obranu :)). Ale te´d to nemůžu najít, možná jsem se spletl. Každopádně co jsi napsal platí - je to troll :)
Reagovat
woody
Já doufám,že Nole dneska porazí Wawrinku a ve dokáže kdo je opravdova tenisová jednička,alespon na tvrdem povrchu ;-)
Reagovat
woody
* a ve finale
Reagovat
Sonja
Idemo!
:-)
Reagovat
Nola
ajde Nole!!!!!
Reagovat
gigin
Milý Ernestku, chtěl bych ti poděkovat za tuto sezonu. Jsi jedinečný a neopakovatelný!! Skok ze 136 na 24 misto je peckovní! :) Vůbec nedbej řečí nepřátel, sojky a tak. Nejsi nudný ani bezradný a ani tradičně vteklý. Jsi úúúúúúžasný, Ernie!! Hodně štěstí v roce 2014, top10 je naše!!! COME ON, ERNIE!!!
http://www.q3.cz/images/79tp.jpg
Reagovat
Vojtiik
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jedinecny je stoprocentne :-) To mu nikdo vzit nemuze...
Reagovat
smazaný uživatel
Každý je svým způsobem jedinečný.
Reagovat
dappe
Nadal dobře podával, ale jinak nemusel předvést nic extra, od Federera jsem čekal víc. Přes tragickou sezonu, i nic moc formu zde na TM, jsem věřil v možný úspěch dnes.

Příští sezona rozhodne jak to bude pokračovat dál, už první turnaje budou hodně důležité a chci věřit, že ještě může hrát o nejvyšší příčky. Ale hodně věcí hraje proti němu. Stále je to výborný tenista a z top 10 nevypadne ani náhodou, jsem si jistý, že příští rok na TM nebude chybět, ale jeho cíle jsou asi vyšší. Vyhrát nějaký ten GS turnaj bude velmi obtížné, ale sezona by to měla být lepší než letos. Letos to bylo velmi ovlivněno i zraněním, musí se dát přes zimu 100% dohromady a uvidíme, co z toho bude.

Ještě bych napsal to, že na Federerovi je strašně vidět, jak mu škodí role outsidera. Samozřejmě je o hodně pomalejší než dřív, nemá takové reakce a je opotřebovanej, ale už dlouhou dobu čekám, až se konečně uvolní a bude hrát bezstarostnej tenis (vždyt už nemá nikomu co dokazovat), ale jakoby toho nebyl schopný. Je možné, že to prostě neumí a ty vlastnosti, které mu roky pomáhaly držet se na absolutním vrcholu, mu můžou uškodit v závěru jeho kariery.
Reagovat
smazaný uživatel
Feďo mi príde príliš premotivovaný. Aj na RG 2011 bol ousiderom a hral možno najlepší tenis na antuke.
Reagovat
spaniel
Dappe: souhlas, taky si myslim

SS: tys to ted ale skomolil :) Současný Fed je proti tomu z RG 2011 tak poloviční.
Reagovat
D.A.N
Nelze než souhlasit...Rafa dnes výborně servíroval a zahral asi 2-3 skvělé forhendy, ale jinak nehral nic extra, klasicky kopečkoval co nejvíše do bh.. tak prostě Rog se porazil sám...Snad příští season bude lepší...Tenisu schází jeho následovník jeho pestrost, jelikož zbytek hraje stereotipní tenis bez estetiky jediný komu to ještě jde je Djoko, když chce....
Reagovat
Stan_Borowitz
Zápas jsem bohužel prospal (kocovina po oslavě), ale průběh je z komentářů zřejmý a typický pro tuto Rogerovu sezónu - poměrně dlouho solidní výkon někde na úrovni cca 80% jeho někdejších vrcholných výkonů, pak najednou zaváhání na servisu, následný záchvat paniky z toho pramenící ztráta koncentrace. Proti hráčům "druhého sledu", jako je delPo to ještě často zvládne, ale v zápasech s Nadalem a Djokovičem to je konečná. Tí takové zaváhání potrestají.

Do příští sezóny to podle mne chce do týmu angažovat nějakého "rváče", který dokáže ve Federerovi opět probudit instinkt neporazitelného zabijáka. Pak to ještě minimálně rok půjde, protože herně na to jednoznačně má, jen ta hlava nezvládá.
Reagovat
LukasH
Myslím, že by v příští sezóně mohl ještě něco udělat ve Wimbledonu. Celkově tady na TM (kromě dnešního posledního setu) nehrál špatně a spoustu úderů mu soupeři doběhli kvůli pomalýmu povrchu. Říkal jsem si, že na trávě by to asi vypadalo jinak.
Taky má dost velkou úderovou nejistotu v bekhendu. Ještě bych ho rozhodně úplně neodepisoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím. Hlavně ať už nedělá žádné pitomosti typu zkoušení větší rakety a nehraje s bolavejma zádama. Kdyby tu půlku sezóny, co hrál s Kosmodiskem na zádech raději vynechal, nic zásadního by se nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych také velmi ocenil, kdyby Roger zapracoval hlavně na pohybu do stran...Nejvíc zřetelné to bylo asi v zápase s Novakem, že když ho soupeř rozběhá, tak to vůbec nezvládá. Se zlepšeným pohybem může narůst i sebevědomí, pevně doufám.
Reagovat
D.A.N
Já jsem osobně nikoho nenapadl, jelikož to nedělám, čili každý píšte si co chcete, ale nesmí to přejít v osobní nevraživost či na nepublikovatelná slova...
Reagovat
smazaný uživatel
jsou lepší-Tsonga, Monfils,Isner,Almagro,Tipsarevic,Gulbis...ale neměli tolik štěstí jako Wawras. ten si ho doslova nasysloval tuny. A také byli zranění, příští rok se uvidí, kde bude Wawras. A já tady končím s příspěvky, protože to je zbytečné.
Reagovat
Sonja
Kdyby byli lepší, tak jsou před ním:-) Zranění jsou samozřejmě nepříjemná, ale z těch, co si vyjmenoval, by byl před Stanem nebýt zranění možná jen Tsonga (a to taky kdo ví jestli)...
Jinak jasně, skonči, taky vidím, že to nikam nevede;-)
Reagovat
spaniel
Zavři za sebou
Reagovat
smazaný uživatel
Končíš tady? Jaké rozumné a racionální řešení! To bych do tebe nikdy neřekl :-)
Reagovat
LukasH
Jste tak trapní - vy, co tady urážíte a je jedno koho. Jak Nadal, tak Federer jsou výborní tenisti. Nadal je zrovna ve svý top formě a Federer už se prostě (přirozeně) se svým nejlepším tenisem loučí. Roger nemusí nikomu nic dokazovat a pokud neskončil kariéru jako No. 1, je jasný, že ten výkonnostní pokles někdy přijít musí.
Zlatá diskuze pod Petrou oproti tomuhle....
Reagovat
smazaný uživatel
Být tebou, vynechala bych poslední větu, to je totiž skvělá nahrávka na smeč :)) Tak až prosviští kolem tebe, aby ses nedivil :))
Reagovat
LukasH
Asi jo.:-) Chtěl jsem tím říct, že jsme na tom my Kvítisti docela dobře.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze nemate jiny nepratelsky tabor namireny primo proti Vam :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ale rejpal obecný :))) naopak, proti Kvitovcům se veškeré vzájemné nepřátelské tábory sjednotí v jeden a už to jede :)) Ale to nepíšu nic nového ne? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale notak...To se vzdycky shromazdili jednotlivci a bylo to mireny na jednotlivce a ne celkove na Vas tabor...Navic tedkon uz se to dlouho nedeje (aspon ne tak casto) a duvod je dost znamej... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D nech toho :D:D jednou jsme Kvitovci, tak se to musí brát celkově. Taky vím, že Rogerovci a Nadalovci mají normální fandy, ale ty nejznámější "diskutéři" vyčnívají a pak se hází všichni do jednoho pytle. :)) Ale vždyť je to jedno, nejde o život :)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rád,že se jediná z mála, která reaguje na příspěvky a ne na mě. To je důležité. Hodně se tady strefují do Rafy (jeho zvyky šahat si na různá místa, jeho topspiny, jeho strýček Toni... a já nevím co jim ještě vadí) a přitom já jeho hru miluji. Wawras mi prostě nepasuje mezi TOP8, jeho úroveň hrozně kolísá a jeho vzezření nemá s tenisem nic společného, ale to je již má osobní poznámka.
Reagovat
smazaný uživatel
nenapsal jsem ale to podstatné: kdo kydá hnůj na Rafu, je vlastně king.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo kdydá hnuj, nemůže být nikdy king...
A co má vlastně vzezření společného s tenisem?
Reagovat
smazaný uživatel
To ze nekdo (a Sonja to urcite neni) kyda hnuj na Rafu, tak to znamena, ze ty zase budes kydat hnuj na Wawrose? Ikdyby se ti jeho tenis nelibil tak to neni duvod aby jsi onem psal to co jsi psal. Proto Sonja reagovala. Kdyby jsi proste napsal, ze se ti Stanova hra nelibi tak to je neco jineho. KAzdej mame vlastni pohled na tenis a na styly hracu ale to neznamena, ze je musime spinit...
Reagovat
D.A.N
Milovat jeho hru hmmmm.?...nechápu nerozumím, ale respektuji...Pro mne ta jeho hra s tenisem nemá nic společného...a ten zbytek no coment....
Reagovat
Sonja
Stanova kolísavost není tak strašná...svědčí o tom fakt, že se dostal do top 8. Stačí si jeho letošní sezonu prohlédnout a kdokoliv objektivní (fakt nevím, jestli proti němu nemáš něco osobního...?) musí uznat, že si svou pozici v top 10 vydobyl naprosto zaslouženě. Pár let se plácal kolem 17.místa a teď konečně zabral a stabilizoval výsledky. Neporovnávej ho s těmi nejlepšími, porovnej ho s hráči kolem něj (respektive za ním)...jsou lepší (stabilnější) než on? Ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Že zrovna ty si tu stěžuješ, že ti někdo reje do oblíbence je docela kuriózní.
Reagovat
Pe3k
Chtěl jsem napsat, že po 10 letech snažení je Rafa konečně lepší na všech površích, pak jsem si ale uvědomil, že je zde stále ještě tráva, kde Roger letos získal titul a i ve Wimbledonu došel dál nnež Rafa :)

Zápas se mi vcelku líbil do stavu 4:4 v prvním setu, pak to šlo z kvalitou Federerovy hry rapidně z kopce a Nadalovi stačilo jen vracet do kurtu dokud to Fedex nezkazí...¨

Nadal dostal super lehkou skupinu a ještě lehčí semifinále. Pro celkovou výhru v turnaji je velký favorit. Novak je unavený o nic mu nejde, tituly z WTF má už dva, jedničkou už stejně nemá šanci být, takže to Rafovi odevzdá podobně jako letošní finále US Open.

Gratulace Nadalovi, ne však jeho fanoušků, protože jsou to největší žumpy ze všech lidí co se kolem tenisů točí.
Reagovat
Matti
Největší žumpa jsi ty, protože převracíš kábat, tak jak se ti to zrovna hodí.
Reagovat
Pe3k
Já? Raději si přečti komentáře svých kolegů níže...
Reagovat
Rafaeoli25
Kvůli třem čtyřem jedincům hážeš všechny do jednoho pytle? Je hnus co tu někteří předvádějí, já za sebe říkám, že Rogera maximálně uznávám a tak to vždy zůstane, jinak je ale zvláštní, že zrovna ty moralizuješ, ty se vůči Rafově odporně nechováš?
Reagovat
Pe3k
Tak to se omlouvá, těm co jsou slušní...Nechtěl jsem hodit všechny do jednoho pytle! Jen člověk když čte ty komenty tak si jaksi těch normálních ani nevšimne...Soráč všem normálním fandům Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3ku nech si ty tvé moralistické kecy, já se údajně včera diskvalifikoval,takže pokud ty patříš mezi ty vyvolené, tak se o úroveň TP obávám.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D Soráč, ale sem chodí normální fandové Rafy a Fédi? :D:D Když čtu vaše oboustranné výměny, to je prostě pro nestranného člověka fakt lahůdka :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Když Petrik mluvi o internetové slušnosti je to jako když Miloš Zeman má vyvěšenou standardu Pravda a láska zvítězí. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže podle tvé logiky, jediný silni soupeři pro Nadala na TM sů Djokovic a Del Potro , no ono se s tím da i souhlasit , Nadal nehraje nic extra , ale stačí mu to , takže v tomto máš asi pravdu. Celý první set byl pěkný , druhý už byl o ničem. Co sa týče Djokoviča , ano je unavený , ale neodepisoval bych ho , jak že mu o nic nejde protože už má 2 tituly ? Nadal si taky neřekne mám 8 titulu z FO už mě o nic nejde , de mu o spoustu bodů, které mu budů chybět v honu na Nadal. Že sou fanoušci Nadala žumpy? Ale notak , nemožeš šecky házat do stejného pytla , já myslím že tu sů aj žumpy z jiných taborů , ale je to individuální a né proto že někdo fandí tomu či onomu.
Reagovat
Pe3k
Ty jsi jeden z těch největší dementů tady tak raději mlč.
Reagovat
Pe3k
Já jsem nikdy nepsal, že jsem zde největší slušná a vzor! Snažím se oplácet Nadalistům stejnou mincí...Každopádně už mě to taky přestává bavit. Furt dokola a nic se stejně nemění...
Reagovat
Pe3k
Jenže Nadal není Djokovic. Nadal by nikdy nevypustil finále grandslamu jako to letos 2x ukázal Novak. No v tom Wimbledonu byl možná fakt marný, ale na US ten 4 set vyloženě pustil...
Reagovat
Rafaeoli25
Ubožáci se najdou ve všech řadách, s tím lze těžko něco dělat, Borg, Lendl a McEnroe měli štěstí, že se jako hráči "nedožili" internetovýho věku, i oni by si o sobě jistě přečetli spoustu nechutností..
Reagovat
nitrotaj
"takže to Rafovi odevzdá podobně jako letošní finále US Open"
Kopeš okolo sebe jako to miminko ty chudáčku.
Reagovat
Pe3k
No ne že bych chtěl jaksi neustále poukazovat na tvé chyby, ale všichni 3 se dožili internetového věku, protože jsou všichni 3 ještě naživu :)
Reagovat
Pe3k
A tobě snad připadá, že se Novak snažil? Pust si ten zápas znovu. Btw. ty jsi klasický případ toho, kdo nerozezná pravdu a jen slepě fandí svému idolu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já napsal nedožili jako hráči :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen na okraj, standarta (to není chyba, v tomto případě se píše "t") je "Pravda vítězí" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo finále USO bylo zvláštní , Djokovič na tom byl prostě psychicky špatně po prohře ve vyhraném 3 setu a už sa nezmohl na odpor , ale nejde to uvádět jako puštění zápasu , možná toho 4 setu. A nehledej dycky v jejich zápasech přičinu , jen ve výkonu Djokoviča , já vím že Nadala nemáš rád , ale co ten odpor prostě zkusit překonat a nekdy uznat že byl Nadal prostě lepší a že jeho výkon byl ten hlavni faktor.
Reagovat
Mayo
dokonca Djokovič nepúšťa GS iba Nadalovi ale už aj Murraymu ... :D šak ako ináč Djokovič by nikdy nemohol ani raz prehrať keby hrá naplno...to sú riadne sra-ky teda :D odkedy sa GS vypúšťajú ? a mimochodom to je jeho chyba a ne Nadalova a Murrayho :D .. šak to je totálna neúcta k tak dobrým tenistom
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to je tady taková mantra (některých) fanoušků Nadala, Djokoviče a Federera, že podle nich průběh a výsledek zápasu závisí jen na výkonu jejich favorita. Čili když Nadal, Djokovič, Federer vyhrávají, je to proto, že hráli výborně, a když prohrávají, hráli strašně a byl to hrozný zápas nízké kvality, na který se nedalo koukat.

Nejlépe to shrnul jednou Forehand, který napsal, že výsledek zápasu Nadal - del Potro vůbec nezávisí na tom, jak bude del Potro hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak a tento přístup je prostě špatný , ale nekteří lide hold nemají soudnost , nebo nedovedou byt objektivní , bohužel těch lidi je tu spousta.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že je to neúcta. Stejně jak je neúcta, když někdo napíše o Rogerových GS triumfech, že mají nižší hodnotu, protože pocházeli ze slabší éry.
Federer i Nadal se navzájem respektují. Proč to nedokážou i jejich fanoušci? :-/
Reagovat
Mayo
tak ja som nikdy nespomínal žiadnu slabú éru a nikdy som RF úspechy nespochybňoval...je jedno aká je éra podstatné je že dokázal vyhrať 17 GS čo nedokázal nik...ale viem, že to mylíš všeobecne
Reagovat
nitrotaj
V první řade si pust tohle, ale pochybuju, že umíš slovo anglicky.

http://www.youtube.com/watch?v=mDjUlruzi18
+
http://www.youtube.com/watch?v=zHbCLuEXfpM

Svými příspěvky si opět dokázal, že tenisu absolutně nerozumíš. Djokovič se po prohraném třetím setu nedokázal sebrat a Rafa byl na vrcholu = podle tvé chiméry odevzdaný zápas. Dále se s tebou nehodlám dohadovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan samozrejme trochu zavádza, lebo som sa za ten výrok niekolko ospravedlnil, ale on to rád pripomenie, lebo sa mu to práve hodilo do nôty..;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Promiň, ale opravdu to byl nejcharakterističtější výrok tohoto stylu uvažování, lepší příklad mne nenapadl.

Vím, že jsi se za to omluvil a vážím si toho.
Reagovat
viitak
Díky Niktrotaji za ty odkazy na US OPEN. Masakr jak může někdo (třeba právě ten zvláštní Pe3ík) vůbec napsat, že Djoker vypustil ten 4. set. :D :D Teď jsem se na to díval znovu, protože mi to nedalo a chtěl jsem se podívat zda tam Novak fakt na to nekašlal... Novak ze sebe podle mě ždímal co se dalo, ale Nadal hrál na USO tak 3x líp než teď ke konci sezóny a na něj to prostě nestačilo. Stejně jako teď málokdo stačí Novakovi. (teď zrovna teda nikdo, jeho poslední šňůra výher mluví za vše)
JInak tady ještě opakuji po Nitrotaji ten odkaz z krásného rozšířeného highlihts v HD.
http://www.youtube.com/watch?v=zHbCLuEXfpM
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, v poriadku ;)
Reagovat
Mayo
finále tipujem klasiku španiel vs srb
Reagovat
Marduch
Nemůžu si pomoct, příští sezonu vidim Rogera na konci TOP 10.
Dneska Stan konečně porazí Djoka, a finále tak bude Rafovo.
Reagovat
D.A.N
Když pominu spoustu chyb, které předvedl Roger tak stejně musím konstatovat vyhral Nadal, ale prohral tenis, jelikož tenis v jeho podání se ani tenisem nazvat bohužel nedá..Antitenis a jeho odporné kopce jen doufám, že ve finále prohraje...Už jen ty jeho trapácké rituály, ikdyby vyhrál 30 grandslamu vždy to bude jen Antitenista, který se zapsal do historie jen omylem...
Reagovat
Matti
Už jsi dobrečel? Výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z nejsměšnějších komentářu všech dob a to už tady padaly opravdu uctihodné hlášky .
Reagovat
Rafaeoli25
To myslíš vážně? Rafa po USO určitě nepředvádî svůj top tenis, ale poznámky typu "to vlastně ani neni tenis jsou ubohý, jeho forehand a rotace jsou úžasný, geniální..
Reagovat
smazaný uživatel
to sis spletl s wawrasem, to je trapák a tenisový omyl, geny prostě zabloudili a bohužel zabloudil i wawras a nepochopitelně se dostal na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
D.A.N. a castorpollux, vy dva ste ste se určitě vsadili, kdo napíše větší blábol, viď? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hare krishna promluvil...
Reagovat
D.A.N
Neber to osobně, ale já si nemohu pomoct jeho tenis" já prostě tenisem nazívat nemohu...Je naprosto nudně stereotipní nedá se na to koukat a vše kolem co provádí než-li podá servis to je hnus koukájí se na něho miliony diváků a on dělá jedno ucho, nos, druhé ucho nos, rameno, rameno zezadu zatáhnutí teď už i zepředu a otírání o tenisák v kapse...Nikdy v životě, ikdyby vyhrál ještě spoustu GS taky někdo takoví nemůže být ani vzorem..Cupiťák co se bojí stoupnout na čáru to je velebnosti pro mne trapák...Jinak pokud jsem tím někoho urazil tak se předem omlouvám, ale není to nic osobního...
Reagovat
Sonja
D.A.N- Nikoho si neurazil, akorát sebe ztrapnil...

castorpollux- Nechápu, co máš proti Stanovi. Hraje pěkný tenis a navíc se zlepšuje.
Reagovat
Mayo
aj s antitenisom sa dá zapísať do tenisovej histórie...to nedokáže len tak niekto :D
Reagovat
Mayo
a napríklad taký Tomic ho považuje za svoj vzor :) :D
Reagovat
spaniel
Prvni set byl vyrovnaný, ale klasicky Roger z posledni doby, ktery v kazdem setu ztratí nesmyslne gem, sa zase objevil a prvni set byl v háji. Tenis byl rozhodne koukatelny. Bohuzel v druhem setu hral naprosto otresne, na forehand si vubec nevěřil a pouštěl se do podivných dlouhých výměn s vysokými obloucky, jake nikdy nehraval v hale. Na sit se vydal snad 5x a prakticky vzdycky to mel spatne připravené. Po naději na zlepšení, kterou přinesli posledni týdny, byl toto jeho nejhorsi set a vratil me zpet na zem. Jestli na sobe pres zimu poradně nezamaka, nevidim 2014 moc ruzove.

Nadal hral obstojně, ale ne top. V životě jsem nevidel hrat v hale nekoho tak vzadu, pri jednom returnu snad vyběhl mezi diváky. Pokud vyhraje druhe semi Stan, dávám Nadalovi tak 80%. Pokud Nole, tak mozna 30%.
Reagovat
smazaný uživatel
Hold jsme byli namlsaný ze včerejšího obratu na JMDP a dnes opět těch chyb.Gratulace Nadalovi k postupu.
Reagovat
smazaný uživatel
federovští analytici a jejich obligátní vysvětlení neúspěchu Fedexe: Roger prohrál svými chybami a Rafa nemusel hrát nic. Nenapadlo vás, vy analytici, třeba že mu Rafa prostě nic nedovolil?
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou se rozhodně do debaty pouštět nebudu. Stačí mi tvoje příspěvky.
Reagovat
spaniel
Byl lepsi, zaslouzene vyhral. Do dalsich vysvětlení se pouštět nebudu, vcera jsi se diskvalifikoval z jakékoliv dalsi seriozní debaty.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, hraje hodně defenzivně, taky nechápu proč nechodí po útočnejch forehandech víc k síti, nicméně musíš brát v úvahu, že prostě hraje to co potřebuje, pro zápas s Nolem má určitě připravenou jinou taktiku, útočnější, dobře ví, že jen obranou nemůže Noleho porazit..
Reagovat
spaniel
Musi mit, s touto hrou by podle me prohral. Uvidime zitra, pokud tam Nole dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Namlsaný? Snad ne. Včera to byl zápas "blbej s hluchym". Dneska zbyl pouze ten "hluchej".
Reagovat
smazaný uživatel
Nedovolil no jako vždycky, zasypával ho winnerama, Roger se nestačil za těma míčema ani otáčet a jenom chodil z jedný strany na druhou.
Ty seš taky dobře mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Blbej měl být Juan? Pokud ano, tak mu teda hodně slušně konkuruješ..
Reagovat
smazaný uživatel
Všimli jste si někde, že pokaždé, když Rafa někomu vezme servis, tak ten následující game při vlastním podání v 90ti procentech ztratí? Budu si dělat čárky :-)))
Reagovat
Rafaeoli25
V devadesáti procentech jo :D :D :D
Reagovat
spaniel
To je docela bezne u vsech, dokonce i v jiných sportech. Proste polevis v koncentraci podvědomě.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tak, ale z devadesáti procent a zrovna v Rafově případě? To je dobrej vtip :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo myšleno tak, že ty gamy ztrací v zápasech, ne v prvních druhých třetích kolech, prostě s top hráči. Ale taky si ho umí zase hned následně vzít zpátky, tak jako dnes v prvním setu. Prostě až na druhý pokus potvrdí. Fakt se to stává pravidlem.
Reagovat
Lina
Na začátku zápasu jsem věřila, že dnes může Roger vyhrát, ale porazil se opět bohužel sám.
Reagovat
Sonja
Vždycky záleží na Rogerovi, na všech turnajích je to na jeho raketě, to je jas jasů.
Reagovat
Sonja
*kromě RG vlastně...

(prostě by nezaškodilo trochu úcty k soupeři)
Reagovat
smazaný uživatel
Spousta fandů se na dnešek těšila, ale Federer to odfláknul. Neumí dát do zápasu úplně všechno. Pořád jakoby si chtěl zachovat svoji aristokracii. Chybí mu nasazení a urputnost. Neumí se vyhecovat a ani povzbudit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá ani úctu ke svým fandům. Nenechá ani pro ně na kurtu všechno. Fanoušci mu fandily, ale někdo kdo tomu ani nejde naproti si to nezasluží. Akorát se bude zase na tiskovce čertit, když dostane otázku na tělo.
Reagovat
LukasH
Hlavně, že těch hráčů je, co se umí proti Nadalovi vyhecovat.
Reagovat
Sonja
Já bych neřekla, že Federer nenechal na kurtu všechno. Třeba včera proti Delpovi musel v každém setu dotahovat a v 2. a 3. se mu povedlo zvrátit set na svou stranu. Stejně tak mu nechybí hecování se a povzbuzování, naopak to teď, když se mu tolik nedaří, předvádí daleko častěji...
No prostě nevyčítala bych mu, že dost nechtěl, chtěl moc a bylo to vidět. Postoupil ze skupiny (těžké skupiny) a podle mě může být spokojený.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepočítám ty kteří na to nemají. Nejde mi o to že prohrál, ale jak.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní zápas jasně a stručně charakterizoval sezóny obou hráčů... Nadal výborně zvládal klíčové momenty, navíc výborně podával, věril si a míčky trefoval přesně k čarám.
Naproti tomu Roger nedokázal využívat nabídnuté šance. Byl příliš ustráchaný, na síti jsem ho viděl asi 5 nebo šest krát... To je proste málo. Naopak se přespříliš přizpůsoboval hře soupeře, když se pouštěl do dlouhých výměn od základní čary. Často tam hrál nepochopitelnou údržbu, míčky mířil většinou du středu kurtu nebo cross, ale podél lajny se odhodlal jen zřídka.1 set ještě ušel, jenže pak přišel útlum, Nadal výborně servoval a Roger se vůbec nedostal ke svojí hře.
Poslední zápas Rogera byl takový smutný, pochmurný, jaká byla v podstatě pro nej celá sezóna. Ale věřím, že příští rok to může být jen lepší (i proto, že o moc horší než letos už to být nemůže :-) ), má určitě co zlepšovat a že mu motivaci dodá poslední zápas proti Juanovi, kde Roger vydal ze sebe maximum...
Reagovat
Sonja
Nadal dnešním vítězstvím překonal hranici 13 000 bodů...když se vezme v úvahu, že nic neuhrál na 2GS, je to něco neskutečnýho:-X

No a pokud WTF i vyhraje, už mu z velkých titulů nebude chybět nic. Letošní sezona se holt vyvedla.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hrá v hale výborne, o to cennejsie je dnesné vítazstvo..patrilo by sa po nom prejavit viac emócií, mozno to uz Rafa berie ako rutinu, ale skor to bolo kvoli rešpektu k súperovi..Fajn gesto..

Prvý set bol vyrovnaný a rozhodla len lepsie zvládnutá koncovka, ktorú som z Rafovej strany tak trochu očakával..V druhom sete vsak Federer totálne zatienil svoj výkon zo setu prvého, vobec nekládol odpor a po prvom sete sa úplne polozil..Škoda, zápas tým utrpel..
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo fér gesto, určitě nechtěl, aby mu Roger na chodbě nerozflákal pantofl. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Snad už všichni Federrerovci (mezi který jsem svýho času patřil i já) pochopili, že sice Roger nepatří do starýho železa, ale na Nadala prostě už nemá a mít nebude. Ale ta 30tiúderová výměna v prvnim setu stála za to.
Reagovat
gigin
Stejně to dopadlo divně, když je Nadal v hale marný a Rožéřek nejlepší. To je asi dopad tej slabej éry, nebo co...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol v hale marný, len keď prehral s Ferrerom..

Keď vyhral s Rogerom, tak je vlastne v najlepsej forme a hral proti slabému súperovi za zenitom..
Reagovat
Roger_Federer
Přestan trapčit..všichni jsme jasně viděli, že Roger v roce 2012 a 2013.Nebe a dudy..Nikdo o tom nepochybuje, ani to nezpochybnujě..

Jen ty a pár tobě podobných to z radostí vnášíte do svého životního stilu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger z roku 2013 a Roger z TM 2013 sú nebe a dudy, tak nezavádzaj..

V roku 2012 dokonca neuhral proti Nolemu ani set, tento rok áno, takže sa trochu zlepsil..Rafa minuly rok nehral, preto to finále..
Reagovat
Roger_Federer
Petko , bavíme se o celé sezoně, tento zápas byl jejím zrcadlovým obrazem..

Ale řeknu ti, mel jsem tě za nadutého, svoje bezchybné názory nutícího diskutéra..Nadalistu..dotěd v pohodě a dalo se to zkousnout:).

Stal se z teba čistě "hater"
..Nic víc, nic mín.Tvůj dnešní kopanec)ne první) do manželky Federera hraničí z trapností roku mezi tvymy výroky:)
Reagovat
Roger_Federer
Pohlad na Mirku, to je strašné..

Este dobre, že tam nie sú dvojičky, nebol by to prijemný pohlad..Mám pocit, že aj to je jeden z dovodov, prečo zostávajú deti v zápasoch s Rafom doma..
Reagovat
smazaný uživatel
"V roku 2012 dokonca neuhral proti Nolemu ani set, tento rok áno, takže sa trochu zlepsil..Rafa minuly rok nehral, preto to finále.."

Dámy a páni, blb roka.

Takže toto je meradlo kvality hry ! Blahoželám, nechceš nobelovku ? :))
Reagovat
Mayo
podľa mňa je Mirka podarená
Reagovat
smazaný uživatel
Ty budes zrejme taký jednoduchsi..Inak by si vedel, ze narazam na hernú kvalitu z TM..Porazil tam hracov TOP 10 v dvoch zápasoch za sebou, to sa mu v sezóne 2013 ani raz nepodarilo..

Takze tahat do tohto zápasu formu z roku 2013 je alibistické..
Reagovat
smazaný uživatel
Viem presne na čo si narážal, aj keď tvoje vyjadrovanie je značne..zaujímavé:)

Každopádne v roku 2012 na TM Federer porazil Murrayho, tento rok ledva ledva Del Potra. A nehovoriac o celkovom pôsobení jeho hry. Katastrofálne chyby ktoré veru minulý rok nerobil demonštrovali jeho hru v celom tomto roku. Ak si myslíš, že Federer hral na TM dobre, si na omyle. Áno hral lepšie ako vo zvyšku sezóny, ale to nie je dobre nastavená latka. Takže nabudúce si trošku pri tom tenise otvor oči, dobre?
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko zápas hodnotit , první set byl velmi kvalitní a Federer hrál opravdu velmi dobře , nicméně ukázal se velký rozdíl v psychické odolnosti obou hráčů , druhý set už rozhodně tak kvalitní nebyl a od momentu co byl Federer break dole , už byl odevzdaný.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Roger dneska docela slabota.
Reagovat
gigin
Vamos, tvl :DDDD
Reagovat
Sonja
Aj ode mě jeden Vamos!
:-D
Reagovat
tito
Díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vdaka :)
Reagovat
Matti
Nechci být neskromný, ale kdybys takhle přál zítra, to by teprve bylo něco. Ale i tak díky chlape.
Reagovat
Mayo
vamos RAFA (: druhé finále TM hezky
Reagovat
smazaný uživatel
Necpu se do debaty mezi Federovce a Nadalovce, to je o život, Roger není moje krevní skupina, ale dokážu pochopit, že to fandy mrzí právě proto, že jsem Kvitovka a zažívala jsem celý rok hodně zklamání. Roger je vidět, že je prostě mimo a nejde mu to. Ale psát takové trapné komenty na jeho adresu může fakt jen jelito.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus 1!! tesat do kamene, vždy když se daří Nadalovi se tu vyrojí spousta pochybných existencí, které nemají radost z výhry Rafy, ale z prohry Rogera, asi si tu léčí komplexy méněcennosti a podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
hele, ty mi reješ do Tomáše, takže s tebou si to ještě vyřídím :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Delpo je s Fédou mým nejoblíbenějším tenistou takže se to kompenzuje ne? :-P :D
Reagovat
Amputace
Prosím tebe, a ty jsi neviděl, co se tady dělo, když byl Nadal zraněný? To už chvílemi zavánělo ryzí mizantropií.

Nelíbí se mi tohle jednostranné vidění problému. Problém je na obou stranách, někteří zástupci obou táborů na sebe bezdůvodně útočí, někteří jsou přímočaří, sprostí, jiní úskoční a lstiví. Ale tyká se to jak fanoušků Federera tak fanoušků Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
no řeknemě že trochu. :) Jen chci říct, že vím, že Kvitovci tu jsou snad nejméně oblíbení, ale je fakt, co si dovedou tady říct fandové N a F je někdy neskutečný. Dokonce mi přijde, že to snad některé přímo baví a kolikrát už coby nestranný čtenář těchto sporů vím, který nick bude tomu druhému nadávat. Takže mám pocit, že nejsem teda jediná fanatička na TP :))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč někdy neokřikneš někoho z vašeho tábora místo toho, aby si pozornost obracel na Federerovce? Mně to radost nědělá, když se tu Rafovi nadává, já nenadávám, vím, že i u Fedexovců je nějaké to procento provokatérů, ale sám s tím nic neudělám.
Lunej: jo, tak ty tři tebou zmíněné tábory jsou nejpočetnější a tak je logické, že tady bude nejvíc provokatérů. Ale je to takové koření, i když nadávat by se samozřejmě nemuselo.
Reagovat
Matti
Sam s tím nic nenaděláš, ale po Amputaci, chceš ať někoho okřikuje? Neprotiřečíš si náhodou?
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne, tu energii, kterou věnoval reakci na můj příspěvek mohl vložit do vyspamování castora a bylo by. Aspoň okřiknutím by ukázal snahu o slušnou debatu, kdežto takto jen přilívá olej do ohně.
Reagovat
Matti
A ty jsi kdy okřikl někoho ze svého tábora?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Rafovi i vám chlapci, zápas jsem neviděl, ale dokážu si to představit, Rafa je pánes, ale zítra to bude mít mega těžké.
Reagovat
Sonja
Ve skutečnosti to může mít hodně snadný...když postoupí hráč, který s ním má bilanci na sety 0-28 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude pod obrovským tlakem a navíc Wawrinka bude mít obrovské sebevědomí pokud porazí Noleho, navíc už ve skupině ukázal, že umí hrát srovnatelně, ne-li líp a samozřejmě nebude pod žádným tlakem.
Reagovat
tito
Díky :-) Postup do finále beru jako velikánský úspěch, při současné Noleho formě to je pravděpodobně maximum, co zde zvládne. Ale proč ne. Bylo by to skvělé :-)
Reagovat
Sonja
To nemůžeš myslet vážně:-) Stan by byl pod enormním tlakem, Rafa naopak, protože velké zápasy hraje celou kariéru a většinu jich i vyhrál. Navíc by hrál proti hráči, který mu nedokázal za všechny zápasy, které spolu odehráli, vzít jediný set, jakkoliv byl občas blízko...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím to vážně. Co by mohl Wawrinka ztratit v takovém finále? Nic, Nadal- až příliš mnoho. Navíc by Stan měl velké sebevědomí, protože by porazil Noleho s kterým má taky hrůzostrašnou bilanci a dokázal si, že umí s Nadalem hrát vyrovnanou partii. Ale je to zbytečné se o tom bavit, když je šance jenom tak 35 že k tomu opravdu dojde.
Reagovat
Sonja
Neumím si vůbec představit, že by Nadal pociťoval nějaký tlak...zvlášť kdyby stál proti svému oblíbenému soupeři. Je to psychicky nejodolnější tenista, kterého znám...až z něj jde občas strach, působí jak "robot":-D
Vážně mi přijde naivní si myslet, že šampion, jakým je Nadal, by se zalekl úspěchu:-) A co se Stana týče, ano, byl by určitě v euforii z toho, že konečně porazil Novaka, ale na něj aspoň víckrát ukázal, že hrát dokáže...to se z daleka neblíží tomu, jak to má s Rafou.
Reagovat
Sonja
Sorry, 2x jsem napsala tu samou věc, jen jinými slovy:-DD
Reagovat
Roger_Federer
Hm..Roger hral jak celou sezonu,.. Na hov.no.:)..Nadal zahral super, ale Roger mu to opet daroval svymi chybami.. Pokud tohle do dalšiho roku nejak neeliminuje, nema z Nadalem a Djokovičem vyhravat duležite zapasy narok..
Reagovat
LukasH
Nesouhlasím, že dneska hrál jako celou sezónu. V prvním setu už vůbec ne. Tam to bylo úplně vyrovnaný, bohužel Roger má ty svoje slabý chvilky. Ve druhým už chyboval mnohem víc. Jasně, že na Nadala, Djokoviče to nestačí, ale kdyby hrál celou sezónu jako na TM, nevypadával by v druhých kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal nezahrál dneska nic, vlastně to ani nepotřebol, nemusel nijak bojovat, krom možná jednoho gamu. Federer udělal 32 chyb, to je 32 fiftýnů 7 gemů z 21 prochybovat je hodně ubohé. SF turnaje mistrů je slušná odměna za tuhle sezónu.

Vynechal byl možná řeči, že na to Federer nemá fyzicky. On má na to vyhrávat Granslamy a porážet Djokoviče s Nadelalem. Herně a fyzicky určitě ano, ale psychicky na to zatím nemá. Je z něj troska, stačí se podívat na ty jeho výrazy. No comment.
Reagovat
Roger_Federer
Do stavu 4:4 hral fajn.Dovolit si pustit 2 podani po sobe proti Nadalovi se nevyplaci :):)..Druhy set..odevzdany, bez štavy..
Reagovat
Roger_Federer
Do stavu 4:4 hral fajn.Dovolit si pustit 2 podani po sobe proti Nadalovi se nevyplaci :):)..Druhy set..odevzdany, bez štavy..
Reagovat
LukasH
"On má na to vyhrávat Granslamy a porážet Djokoviče s Nadelalem. Herně a fyzicky určitě ano, ale psychicky na to zatím nemá"

To mě fakt pobavilo - zatím na to nemá. Doporučuju studenej obklad na hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano zatím na to nemá. Já jsem příznivec dobrého tenisu, je mi vcelku jedno kdo vyhraje. Kdyby se Nadal přestal hrabat na koulích a v zadku, tak by se na něj možná dalo i dívat, tenis má krásný. Djokovič je number 1, ale je fakt, že teďka dominuje obranný tenis od základní čáry, což je strašná škoda. Proto se více přikláním k Rogerovi, protože umí hrát trošku pestrý tenis a né se odpalovat od základní čáry, to je strašná nuda.

Co se týče Fedexe tak opakuji, že HERNĚ a FYZICKY má na to vyhrávat velké turnaje ale PSYCHICKY je tenhle hráč totálně na dně, dneska to šlo vídět živě. Hrál možná 30 minut s nějakou vášní, potom to bylo absolutně odevzdané. Kdyby proti němu stál 1000 hráč žebříčku, tak porazí. Nadal nepotřeboval nic zahrát, jenom vracet a Maestro se sám vyházel.
Studený obklad na hlavu nepotřebuju, stačí mi se racionálně podívat na průběh zápasu a odvodím si to sám. Djokovič, Nadal proti Rogerovi tenhle turnaj mistrů a všude stejná statistika - Federer 2x tolik chyb co soupeř. Nole s Rafou ho neporáží, on se poráží sám. Chápu, že se tady 90% lidí dohaduje a každý si obhajuje svého favorita, ale taky je dobré být sem tam objektivní.
Reagovat
Mr.Pink
Kdyby proti němu stál 1000 hráč žebříčku, tak porazí.

:D dalsi blazen
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát měl velmi dobrej začátek, škoda že nezískal ten 6.gam, tam ten jeden break měl na raketě, ale nejhorší je to odvracení breakballů, to sou takový minely, že to snad ani neni možný.
Nadal opět ničim moc nepřekvapil, hrál solidně, ale Roger mu to prostě zase odevzdal, jako vždycky
Reagovat
LukasH
Tady se nejedná o žádnou neobjektivitu ani fanatismus. Můj příspěvek byl asi špatně pochopen. Napsat, že Federer - 32 letý vítěz 17 grandslamů na to zatím nemá psychicky je úplně mimo mísu. Prostě stárne, je horší, já nejsem zaslepenej, naopak to všechno vidím úplně reálně, nic od toho nečekám, semifinále TM beru vzhledem k letošní sezóně jako úspěch. Ty chyby tam jsou, a? Buď to zlepší nebo ne...nebudu ho kvůli tomu pomlouvat a psát, jak je hroznej.
Napsat, že by vyhrál s 1000. hráčem - co to zase je? Takže ty hráči, co tady na TM porazil byli mimo top 1000?
Další věc, Nadal mu neseděl nikdy ani v dobách největší slávy. Sama za sebe mluví vzájemná bilance.
Objektivity já mám dost, ale jiní asi ne.
Ještě něco na konec. Ano, na ty hráče před sebou nemá a ani už mít nebude. Jsem na ty hráče zvědavej po třicítce.....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s LukasHem.
KamilSiuda, chtělo by to sprchu. A pořádně ledovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Herne aj fyzicky na to má, ale psychicky nie?..

Sorry, ale keď na to nemá psychicky, tak na to nemá ani herne..Ono sa tie faktory dosť prelínajú, to snáď chápeš..

A Roger robil chyby, ale často bol k nim, najma v prvom sete donútený..Ono, keď ti niekto odrazí 5pokusov o útok a šiesty pokazíš..Na súperov mimo Rafu stačia Rogerovi dva, tri pokusy..Hovorit preto, ze Roger bol lepsím, len urobil viac chýb je preto dost obmedzený pohlad, nielen vela fanuskov, ale aj komentátorov si neuvedomujú, ze chyby pramenia aj z bezradnosti a z frustrácie zo špičkovej defenzívy súpera..
Reagovat
smazaný uživatel
*Neuvedomuje.
Reagovat
Roger_Federer
Jistě , ne nadarmo je Rafa nejlepší obrář ..
Reagovat
Denis92
Tak a mame po sezone. Roger zakoncil sezonu symbolicky UE. Celkovo podal taky kolisavy vykon ako celu sezonu,nevyhol sa velkym vypadkom a totalne hlupym UE.Skoda toho 1.setu..
V 2.sete posobil dost odovzdanym dojmom,ako by mu to uz bolo jedno.Vedel ze uz to neotoci..zrejme ani fyzicky na tom nebol najlepsie.
Gratulacia Nadalovi k zasluzenemu vitazstvu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle byl jeden z největších humusů co jsem od Federera v životě viděl. Fandím mu 10 let, ale tohle bylo na blití. Nadal zahrál maximálně 10 winnerů, Federer 200 chyb. Ten člověk potřebuje psychiatra. 32 chyb neuhraje ani Honza Novák na vesnickém tenisovém turnaji.
Reagovat
SwissMaestro
Letos v Říme to bylo bohužel ještě podstatně horší :(
Reagovat
Amputace
A kolik winnerů si myslíš, že zahrál Roger? Humus to byl až v druhém setu. V prvním hráli oba dobře.
Reagovat
LukasH
Nepřeháněj, jo? Vzhledem k celý sezóně tohle nebyl tak špatnej zápas. Jo, dělá chyby, ale uvědom si, jaký míče lítaj od Nadala. V televizi se to zdá lehký, ale ty míče jsou tak liftovaný, že to pak vypadá jako laciná chyba.
Reagovat
MarcelPersch
a dokonce měl i Rafa více winnerů v 1., pak šla kvalita hodně dolů.
Reagovat
Mr.Pink
Jo, dělá chyby, ale uvědom si, jaký míče lítaj od Nadala. V televizi se to zdá lehký, ale ty míče jsou tak liftovaný, že to pak vypadá jako laciná chyba.

bohuzel, tohle si neuvedomuje vice lidi. napr. pan Bidrman :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten už Federera určitě nebere ani jako soupeře..... ten už ani s Rafou neprobírá žádnou taktickou přípravu na zápas, protože ví, že Federer je průhlednej jak folie...... a pořád hraje to samé.
Reagovat
anajka
Neuveriteľne rýchly koniec.
Roger odišiel hlavou, zneistel a už nedokázal zahrať ani z jasných pozícií.
Reagovat
MarcelPersch
Vamos Rafa! Gratulace k vítězství a Rogerovi k dobrému konci sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
nebudu kopat do mrtvého, ale tolik chyb na takového profíka, no nevím. asi budete muset přehodnotit ty včerejší komentáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda určitě nemusím nic přehodnocovat, za tím co jsem napsal, si stojím...A to fakt, že co si včera napsal na adresu Roger byl naprostý hyenizmus. Je mi tě líto.
Ano, Roger udělal až moc chyb, ale to není důvod nadávat mu do trapáku. Tyto urážky si nech pro sebe.
Reagovat
Bob
VAMOOS! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rikate mu tenisovy basnik a technik? Boze dyt to kopyto ani neumi zahrat drop shot... a ani drop voley, ktery ani nebyl z kategorie nejtezsich. Puta Federer... PUTA!
Reagovat
smazaný uživatel
Vuelve a tu cueva :-)
Reagovat
Denis92
Neskutocne ako sa Federer sam pripravuje o break..toto podanie mohol vziat Nadalovi cistou hrou a namiesto toho ju prehral na 30 po 4 UE
Reagovat
Denis92
Neskutocne ako sa Federer sam pripravuje o break..toto podanie mohol vziat Nadalovi cistou hrou a namiesto toho ju prehral na 30 po 4 UE
Reagovat
anajka
Nadalovi stačí podávať. Ostatné obstaráva Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohlad na Mirku, to je strašné..

Este dobre, že tam nie sú dvojičky, nebol by to prijemný pohlad..Mám pocit, že aj to je jeden z dovodov, prečo zostávajú deti v zápasoch s Rafom doma..
Reagovat
smazaný uživatel
Co ti vadí na Mirce?
Reagovat
Lina
Mirka se netváří nijak povzbudivě a to nejen dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se ptáš Forehanda? Dyt to je jasne.... Mirka je stara, skareda a tlusta nesympatiscka zapskla baba. Navic je Federer podpantoflak, jelikoz mu Mirka dela manazerku a tudiz finance ovlada ona. A ona je prece Wawrinec, takze bych se nedivil, kdyby mu i zahybala s Wawrinkou.... dyt Federer je normalne parohac.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se jí nedivím, když nemá důvod. A navíc když s ním jezdí tolik let, tak už člověk trochu otupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Takéto provokatívne komentáre istých degenerátov ti odporúčam prehliadať :) Užívajú si, že tenista v top forme v najlepšom veku poráža legendu, ktorá je už vekovo niekde rok za zenitom.
Ale sú aj takí! :)
Reagovat
smazaný uživatel
chápu, že dneska máš svůj super den, ale tebe jsem se neptala. A někoho pomlouvat jak vypadá apod. může jen chudák, takže na mě prosímtě nereaguj.
Reagovat
smazaný uživatel
Este dobre, ze máš svoju barličku, alibista..
Reagovat
smazaný uživatel
Pomlouvat někoho za vzhled může jen chudák. Přesně tak, Lunej.
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš mi nahovoriť, že Federer nie je za zenitom ?
To by si bol riadny komik :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skús tenis pozerať trochu pozornejsie a budeš vediet, ze vzdy rozhoduje skor forma, nez generická krabička veku..
Reagovat
smazaný uživatel
Ach bože môj, vieš čo pekne pokračuj v strápňovaní sa.. :)

Nielenže je Federer za zenitom, ani tá forma ktorú spomínaš nie je dobrá. Ba čo viac, je na jeho pomery veľmi zlá.
Reagovat
Lina
pokud si nezačne věřit, dopdne to skoro vždy takhle
Reagovat
Denis92
to su zase chyby..navyse je malo agresivny..to potom nema sancu Nadala porazit
Reagovat
smazaný uživatel
to vis no... Federer ma totiz naprosto tragickou obranu a neumi vracet.... jenze nejlepsi hrac planety musi byt kompletni... to znamena, ze Federer neni nejlepsi hrac planety, protoze neumi branit. To Rafael je jina pisnicka.... ma vyvazenou obrannou i ofenzivní stránku hry. :D
Reagovat
Roger_Federer
ty chyby rogera to je des..
Reagovat
smazaný uživatel
ten "nejlepsi tenista vsech dob s rukou ktera ma nejvetsi cit pro mic" a to tolik chyb? Jahahahaha je to drevak svycarsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nuž aj ten najlepší tenista v histórii má právo na zlú formu, navyše ak ju má v 32-rokoch, nie je to nič nezvyčajné..
Reagovat
smazaný uživatel
jak si jenom mlžeš dovolit kritizovatr takovou osobnost an tomto foru, to ti neprojde, protože Velký Bratr se dívá ( a kupodivu umí i číst). Já jsem byl již definovám tolika přízvisky, že ani nevím kdo jsem-dokonalé vymytí mozku. ani nevím komu jsem fandil, vím jen, že musím fandit Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
neděkujeme odejděte!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo tě proboha nutí mu fandit?? To když někomu nefandím automaticky znamená, že musím dotyčného pomlouvat a urážet???
Reagovat
Rafaeoli25
Zatim moc pěknej zápas z obou stran, Rafa vynikající, ale Roger se nemá zač stydět, pochvala oběma..
Reagovat
MarcelPersch
po tomhle BH si na něj už v celém zápase určitě nebude věřit.
Reagovat
Lina
Hlavně aby Roger psychicky neodešel?
Reagovat
smazaný uživatel
a jako stádo všichni povinně fandit mistrovi jedinému, bohatýru, panu bezchybnému, a pozlacenému (zřejmě ze zlata ukradené nacisty z celé evropy ze švýcarských bank. A kdo nefandí,fandí proti nám. Kupředu bratři,protože Velký Bratr se dívá!!
Reagovat
MarcelPersch
George Orwell.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč prudíš? Stačí, že je hnusně, prší, zítra jde spousta lidí do rachoty, tak to ještě nemusíš kravit, trollů a blbů je tu už docela dost ne? Myslela jsem, že jsi normální nick...
Reagovat
smazaný uživatel
To je pro castorpolluxe :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, pozeratelné..Strýko sa dobre pripravil, hrá snad najlepsí zápas, no tusil som, ze ak set príde do stavu 4:4, 5;5, tak to bude iná pesnička..Rafa by snáď mohol viac útočiť z FH po čiare, ale zatial to nie je extrémne nevyhnutné..

Takže spokojnosť, prekvapujúco Rafa lepší aj na servise, rovnako z FH, ale to prekvapením nie je..
Reagovat
smazaný uživatel
Nuž na to, že je Fedex absolútne mimo formy a za zenitom .. celkom slušné :)
Reagovat
Amputace
Jak jsi na to přišel, že byl lepší? Raději si prostuduj statistiky.
Reagovat
Amputace
To bylo samozřejmě na Petříka.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme niekto podlahol subjektívnym pocitom a 3nepremeneným BB..Dva z nich vsak Rafa odvrátil Winnerom, celkovo mal problém na servise len dvakrát, Roger trikrát..Rafa bol lepsim a zasluzene triumfoval..
Reagovat
Denis92
Dve hry bez 1.servisu po sebe je v takomto zapase velky problem.
Reagovat
Pe3k
Roger neumí zahrát forehand po lajně a hráje příliš bojácně a zbytečně nahrává Rafovi do forehandu.
Reagovat
Amputace
Škoda, že Rafa neumí BH po lajně a zbytečně tak nahrává Rogerovi do FH.
Reagovat
MarcelPersch
Vamos Rafa! Roger, ale zatím až na pár gamů hraje dobře.
Reagovat
anajka
Nič nepomáha, ani švajčiarske pralinky,ktoré ládujem do seba...:)
Reagovat
MarcelPersch
Ani v hale Rafa nemůže hrát více přímo :(
Reagovat
Sonja
V hale má zas on komplex z Federera asi:-D Servírovat na set a nedat ani jeden pořádnej míček....
Reagovat
smazaný uživatel
sonjo sonjo sonjičko... ty jedna malá husičko... 7-5 a v klidu doservírováno.... spokojená? :-* :-))))
Reagovat
Sonja
Ne, spokojená budu, až ty dostaneš ban. Jsi odporný.
A Rafan doservíroval až napodruhé, to bych od něj v zápase proti Federerovi nečekala. Je vidět, že má k němu v hale respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsi mohl zplodit neco takovyho???
Reagovat
dadaft
kuňa chlapi, čistá práce, na tohle se určitě dá dívat..... :-)
Reagovat
anajka
Mňa z toho vystrie. Každé podanie zvládne suverénne a potom naraz niekoľko chýb a príde o podanie. Radšej nech v každom game stratí dve-tri loptičky...
Reagovat
Pe3k
A je po zápase :D Nejprve pro.ebe 3 breakboly a pak krásnýma čopovanýma nahrávkama fo forehandu Nadala příjde o celý set. Klasicky to Roger nezvládnul psychicky. Co na plat, když byl v prním setu lepším hráčem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nauč se psát ty negramote. :-)
Reagovat
Lina
Proč??
Reagovat
smazaný uživatel
protoze elegofanatismus. ......... no mozna... protoze bagr neplave. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že to Féďa odkoukal od Tomáše a mrská to Rafovi do BH :))
Reagovat
MarcelPersch
to je fakt, ale i z toho backhandu je Rafa zatím poměrně úspěšný, na to že z něj hraje většinou obloučky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal zase vsechno serviruje Rogerovi do backhandu, takze si chlapci nemaji co vycitat. Zatim hezky tenis...
Reagovat
tito
Nejen Tom. Všichni. Taky je vidět na BH zlepšení :-)
Reagovat
Denis92
zase jeden mizerny game a je po sete..
Reagovat
smazaný uživatel
jaaahahah ,...... haha svycasky trapacek ve SVE HALE..... DOSTAVA na zadek od toreadora.... jak jsem rikala vcera..... klasika... Federer se opet zacina bortit jako domecek z karet. Chudinka... co nic psychicky neprostoji..... chujko trapne.
Reagovat
SwissMaestro
Komentátor dořekne jak Rogerovi píše servis a co se nestane....achjo
Reagovat
smazaný uživatel
jen plač ty malej spratek. jajajahahahaha
Reagovat
Denis92
skoda toho prestreleneho FH na BB..ale zatial fajn vykon
Reagovat
dadaft
no, zatím dobrý...
Reagovat
Sonja
V přímé konfrontaci se nejlíp ukazuje, kdo je na konci sezony víc vyždímaný (ten, kdo odehrál v jejím průběhu daleko víc zápasů) a komu víc vyhovují halové podmínky...
Reagovat
Roger_Federer
Sledovat ze 30 metru, ty Rafovi strojove pohyby před podani je opravdu desne smešne.
Reagovat
Sonja
Tak Federer je evidentně připravený trochu vyžehlit vzájemnou bilanci.
Reagovat
Bob
Dneska vyhraje Nadal, to musí snad být všem jasné.
Reagovat
Sonja
Ironie?:-D Zatím mi naopak přijde jako výrazný favorit RF.
Reagovat
Bob
VAMOS! :D
Reagovat
Lina
Roger si nechával závěr sezóny jako překvapení, pro někoho příjemné a pro někoho míň, jako třeba pro Nadala a jeho fanoušky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska si to opravdu užiju bez nervů, doufám, že bude na co koukat. Moji favoriti si už někde válejí šunky v Karibiku, tak mi o nic nejde :))
Reagovat
Lina
Já teda doufám, že se Tom i s Radkem připravují na DC a Karibik ještě odložili? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si dneska pořádně užij miláčka :)) Kdoví, jak se mu bude dařit příští rok.
Reagovat
Lina
Určitě opět skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je favorit , Federer tady rozhodně nehraje nijak zazračně , Nadal sice také ne , ale stejně si myslím že pokud Nadal nepředvede nějaký otřesný výkon , tak vyhraje a asi ve 2 setoch.
Reagovat
MarcelPersch
Ani jeden z hráčů v dnešním semi není můj neoblíbený, pokud Rafa vyhraje dnešní semi, tak budu přát Stanovi v druhém semi, tentokrát si myslím, že by mu to mohlo na Noleho vyjít.

Pokud vyhraje Roger, budu si spíš přát Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
No dnes sú Nadal aj Djokovič favoritmi, hoci viac by som veril Wawrinkovi.

Federer nie je vôbec vo svojej top forme, napriek tomu sa dostal z ťažkej skupiny do SF. S Nadalom vidím jeho šance pri väčšej únave, ktorá očividne kulminuje v posledných zápasoch tak na 33%.

Wawrinka bude mať šancu, takisto ako u RF aj u ND kulminuje únava a je to vidno. Stanov aktívny tenis by ho mohol rozporcovať :)
Reagovat
smazaný uživatel
jako antinadalistka fandím Rogerovi, ale když vidím, jak moji koníci vypadli, možná přinesu smůlu :))))
Reagovat
jackiec
fedex ho sfoukne jak svíčku za 59 minut jak předloni:)
Reagovat
smazaný uživatel
Byla bych spokojená i za těch 60 minut :)
Reagovat
PetaM
Doufám, že dneska vyhraje Rogeeeer! :D Pokud vyhraje, tak mi druhé Semi bude upřímně jedno (i když o malinkou píď bych více přál Novakovi :D ). Pokud ale v prvním nevyhraje Roger, ale Rafa, tak rozhodně budu přát ve druhém Semi Novakovi, protože pokud by byl Stan ve finále s Rafou, tak to Rafovi ten titul klidně můžete dát. Na druhou stranu by si možná přestal stěžovat na povrch a umístění TM ... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
dnes si to da Roger v dvoch setoch, Rafik sa bude zachmurene pozerat, pokruti ustocka a pojde domov :)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před dnešními semifinálovými zápasy na TM.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že se hráči dostali do semifinále a ještě tudíž můžou získat dalších body (400 bodů za výhru v semifinále a 500 bodů za výhru ve finále) :

1. Nadal 12630 (+8450) *
2. Djokovic 11210 (+7030) *
3. Ferrer 5800 (+1620)
4. Murray 5790 (+1610)
5. Del Potro 5255 (+1075)
6. Federer 4205 (+25) *
----------------------------------
7. Berdych 4180
----------------------------------
8. Wawrinka 3730 (-450) *
9. Gasquet 3300 (-880)
10. Tsonga 3065 (-1015)
...

Tomáše Berdycha nezastih závěr sezóny zrovna v oslnivý formě a i když na TM vyloženě neselhal přišel o šestý místo na který se zase vrátil Federer. Zatím má ovšem na Tomáše jen minimální náskok a je tedy ještě možný, že by ho Tomáš moh znovu předstihnout. K tomu by ovšem potřeboval, aby dneska Federer prohrál s Nadalem a on sám by musel vyhrát oba singlový zápasy ve finále DC. To první je sice dost pravděpodobný, ale to druhý vzhledem k formě Djokovice skoro nemožný ...

Tomáše by ještě teoreticky moh předstihnout i Wawrinka pokud by vyhrál oba svoje zbývající zápasy na TM. K tomu ale doufám nedojde a Djokovic ukončí Wawrinkovi sezónu už dneska. I tak je ale Wawrinka už nebezpečně blízko a příští sezónu bude mít Tomáš co dělat, aby se před ním udržel ...
Reagovat
PetaM
Doufám, že dneska vyhraje Rogeeeer! :D Pokud vyhraje, tak mi druhé Semi bude upřímně jedno (i když o malinkou píď bych více přál Novakovi :D ). Pokud ale v prvním nevyhraje Roger, ale Rafa, tak rozhodně budu přát ve druhém Semi Novakovi, protože pokud by byl Stan ve finále s Rafou, tak to Rafovi ten titul klidně můžete dát. Na druhou stranu by si možná přestal stěžovat na povrch a umístění TM ... ;)
Reagovat
PetaM
Sorry, to mělo být výše :D Nevím, proč to skočilo sem :D Asi jsem špatně klikl :D Pardon :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) prý "Švýcaři dneska nesmí vyhrát ..."
Člověče, dej si pohov. Nejde o život ;-)
Reagovat
VlS
A poslechnou tě?
Reagovat
LukasH
Já tedy nevidím vůbec žádnej rozdíl v tom, jestli Tomáš skončí 6. nebo 7. Zvlášť když tam jde o pár bodů.
Naopak, moc bych přál Rogerovi, aby vyhrál.
Reagovat
tommr
v průběhu sezóny je v podstatě jedno jestli je hráč šestej nebo sedmej, ale na jejím konci je to hodně důležitý - říká nám to jak byl hráč v daným roce úspěšnej a šestej nejlepší na světě zní určitě líp než sedmej ...
V tomhle konkrétním případě jde navíc i o to jestli se Tomášovi poprvé životě podaří na konci sezóny skončit líp než Federer ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme by to bylo hezky byt pred Fedexem na konci sezony ale pochybuju ze to je Tomasova priorita na jakem poradi v tabulce skonci. Podle toho sezonu Tomas asi tezko hodnoti...
Reagovat
smazaný uživatel
Máte tam chybu , v roce 2011 nehrál Nadal finále , sice s Federerm prohrál , ale bylo to ve skupině.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Rafu je dnes úplne otvorený..Moze sa skoncit jeho prehrou rovnako ako Rogerovým naprostým debaklom..Druhé semíčko bude rovnako zaujímavé, no Djokovicova rola favorita je predsa len čírejšia..
Reagovat
dadaft
tak Federer včera Del Potra dostával čopy, tohle ale Nadal vyřeší... - leda že by Roger něčím překvapil, třeba často chodil na síť.
a taky se nesmí vyhazovat - - - tohle zní v souvislosti s Federerem divně, ale už je to tak.
druhé semi by mohlo nabídnout lepší tenis, bych řekl. oba hráči jsou ve slušné formě.
Reagovat
tito
Obě dnešní SF budou velmi zajímavá právě díky neodhadnutelnosti konečného výsledku. Nikdo není jasným favoritem, a to píši i přes uvědomění si kvalit Novaka. Byť jel včera v rekreačním levelu, má už toho v nohou nepočítaně a únava se může projevit. Roger hraje "doma", a pokud si bude někde na Rafu věřit, bude to právě zde. Navíc přes rozkolísanou formu odehrál ve skupině velmi slušné zápasy. Tak jen doufám, že si s tím Rafa poradí a zdolá poslední baštu vzájemných utkání. Každopádně se dnes bude na co dívat :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist