Nadal po vyřazení: Letos mě koleno nebolelo, špatně jsem nehrál. Ale dnes to nestačilo

2. 7. 2014, 09:00
Aktuality 82
Rafael Nadal se ani letos poprvé od roku 2011 nepodívá do čtvrtfinále Wimbledonu. Ale zatímco v posledních dvou letech ho porážky bolely, letos byl s vyřazením mnohem smířenější. Hrál jsem dobrý tenis, koleno mě nebolelo, ale nestačilo to, řekl Nadal, který se chystá odpočívat na Mallorce.
Profily hráčů
Rafael Nadal (@ AELTC)

"S tím, jak jsem zde ve Wimbledonu hrál, jsem spokojený. Povrch je tu nebezpečný a neměl jsem snadný los. Nehrál jsem proti slabým hráčům," hodnotil Nadal svůj jubilejní 10. start ve Wimbledonu, kde v letech 2008 a 2010 triumfoval.

V prvních třech kolech s Martinem Kližanem, Lukášem Rosolem a Michajlem Kukuškinem ztratil vždy úvodní sadu, aby nakonec zvítězil 3-1. Ve včerejším osmifinále s Nickem Kyrgiosem znovu prohrál první set, počtvrté ale zápas otočit nedokázal a devatenáctiletému Australanovi podlehl 1-3.

Rafael Nadal ve Wimbledonu:
2014 osmifinále (Kyrgios 1-3)
2013 1. kolo (Darcis 0-3)
2012 2. kolo (Rosol 2-3)
2011 finále (Djokovič 1-3)
2010 vítěz (Berdych 3-0)
2009 nehrál
2008 vítěz (Federer 3-2)
2007 finále (Federer 2-3)
2006 finále (Federer 1-3)
2005 2. kolo (Muller 1-3)
2004 nehrál
2003 3. kolo (Srichaphan 0-3)

"Dnes můj soupeř skvěle podával a hrál agresivně od základní čáry. Během celého zápasu jsem nedokázal číst jeho servis. Nebyl jsem schopný returnovat do kurtu. V tie-breaku podával lépe než já a to je výhoda," komentoval Nadal svou porážku s talentovaným Kyrgiosem..

Osmadvacetiletý Španěl se v Lonýdně nedostal třetí rok po sobě do čtvrtfinále poté, co loni nezvládl úvodní zápas s Belgičanem Darcisem a před dvěma lety prohrál ve druhém kole s Lukášem Rosolem.

"Letos jsem tu hrál bez zdravotních potíží, koleno drželo. V každém zápase jsem bojoval až do konce. Dokázal jsem na tomto povrchu hrát dobrý tenis a to je něco, čeho jsem v posledních dvou letech nebyl schopný. Myslím, že jsem hrál dobře, ale dnes to bohužel nestačilo, takový je sport," byl Nadal smířený se svým vyřazením.



"K vítězství mu gratuluju. Já teď poletím na Mallorku a půjdu na pláž. Na pár týdnů vypnu, udělám si dovolenou s rodinou a přáteli a užiju si skvělé počasí," svěřil se Nadal, kterého v létě čeká obhajoba titulů na turnajích Masters 1000 v Torontu a Cincinnati a následně i na US Open.

"Po pár týdnech začnu znovu trénovat a budu se připravovat na důležitou část sezony," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
Mayo
vamos Rafa...choď nachytať bronz a potom vrhnúť sa na tvrdé povrchy (:
Reagovat
a.magerova
No.... Nole se chce po W oženit, Andy se chce po W oženit... a co Rafa? Nemáš nějaké zákulisní informace?
Reagovat
Roger_Federer
Rafaeoli25 rikal ze Rafa na to neni..a ten ma presnejsi info..; )
Reagovat
Mayo
aj Andy ? fíha nejako sa s tým roztrhlo vrece (:
Reagovat
smazaný uživatel
No jo Majko už nemáš šanci u Kim, nebo je problém v Jeleně, nebo snad v Andym??! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafu by som rozhodne neodpisoval a včerajsiu prehru vyrazne nedramatizoval..Prehral s hracom, ktorý mal 1,5 esa na gem a dalsi priamy bod z podania na gem..To je ako na kazdom prijme nastupovat za stavu 0:30, resp. 0:40 v prospech podávajúceho..Napriek tomu o vitazstve rozhodla jedna lopta v tretom sete, ku cti mladeho sluzi, ze si ju uhral sám..Rafa druhy TB mal vyhrat, uhral tusim dva alebo dokonca tri fiftiny na prijme v skratenej hre, to by hrac jeho kvalit mal premienat..

Kazdopádne, k diskusii nizsie..Rafa starne a straca pohybovo..No prejavuje sa to len na trave..Na inych povrchoch to kompenzuje agresivnejsim ponatím hry..Treba si uvedomit, ze na GS mimo Wimbledonu bol pri poslednych 6ucastiach vzdy asponvo finale (USO 11,USO 13, Australia 12 a 14 a samozrejme RG)..Takú seriu nemal ani v mladosti..Takže Wimbledon je za nami, ale ze by bol prave tento turnaj nejaký smerodajny, co do kontextu Rafovej celkovej buducnosti, to si ozaj nemyslim..Dokonca aj na Wimbledone dobry vysledok este uhrá, nie vzdy bude mat buduceho vitaza turnaja uz v 4.kole..Urcite vsak bude mat mensie sance, nez kdekolvek inde..

Inak, čo sa predpovede vitaza aktualneho rocnika tyka..Dlhodobo si myslim, ze Federer moze vyhrat GS len v pripade, ze sa vyhne Rafovi s Nolem..To stále platí..Takze ak Andy bude vo finale, verím Rogerovi, v opačnom prípade Srbovi..
Reagovat
rod_laver
s tvým komentář vcelku souhlasím až na poslední odstavec - ano, Roger by pravděpodobně Rafu na AO, US už neporazil, na W by ty šance byly o něco vyšší, i když i tam bych dnes favorizoval Rafu. Co se týče Noleho, tam ale s tebou nesouhlasím - Nole na trávě neumí (oproti hardu a i antuce, kde je po Rafovi poslední tři roky nejlepší hráč) a psal jsem to tady před začátkem W, že kurz je na Noleho neskutečně nadhodnocený + Roger umí s Nolem hrát, což už letos 2x dokázal. Na trávě bych naopak mírně favorizoval Rogera.
Reagovat
Roger_Federer
Dovolim si "forhendosky" zduch..

Treba si uvedomit, ze na GS mimo Wimbledonu bol pri poslednych 6ucastiach vzdy asponvo finale (USO 11,USO 13, Australia 12 a 14 a samozrejme RG)..Takú seriu nemal ani v mladosti...

O cem to asi tak vypovida?
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger je schopen vyhrát jakýkoli GS turnaj kromě Roland Garros, ať se potká s kýmkoli. Jediný rozdíl proti jeho nejlepším letům je ten, že dnes už není pravděpodobnost vyšší než 80% jako tehdy.

Nevím sice, co přesně znamená "dlhodobo", ale před dvěma lety vyhrál Roger Wimbledon, což je nejprestižnější GS, a v semifinále poměrně přesvědčivě porazil právě Noleho...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal už nemusí nikomu nic dokazovat ani na Wimbledonu. Je jasné, že jeho specialita je antuka, na ní je nepřekonatelný a prostě top - a i přesto dokázal 2x zvítězit na nejodlišnějším povrchu, jaký existuje - na wimbledonské trávě. A dokonce tam dokázal porazit i možná nejlepšího hráče na trávě vůbec - v nejlepších letech. Takže i kdyby v následujících letech jeho kariéry mu bylo konečné na Wimblu již první kolo, své tam má už dávno odehráté.

Kolik hráčů v historii open éry má na kontě 2 wimbledonské tituly? Najdeme celou řadu hráčů, co tohle nedokázali a tráva pro ně byla přitom mnohem přirozenější povrch, než je pro Rafu. Ze současných tenistů je s Rogerem jedinej, přitom Murray nebo Djoko mají mnohem větší předpoklady uspět na tomto turnaji, přesto se Rafovi zatím nemůžou rovnat ani tady ... A KDYBY Rafa nežil v době Rogera, zřejmě nejlepšího tenisty na trávě ever, tak mohl mít již 4 tituly, což by bylo naprosto něco neuvěřitelného v kontrastu s 9 tituly z Roland Garros, protože - povězme si to na rovinu - v těch letech 2006 a 2007 neměl Rafa krom Rogera jedinou konkurenci ani na té trávě. Něco podobného samozřejmě platí i o Rogerovi a pařížské antuce.

Takže suma sumárum, buďme vděční za to, že zažíváme na vlastní oči kariéru 2 nejlepších tenistů zřejmě v celé historii tohoto sportu a vězte, že ani jeden z nich už nemusí nikomu nic dokazovat na ŽÁDNÉM turnaji ;) .
Reagovat
Pe3k
Ano, Nadal už nic dokazovat nemusí, už nám dokázal, že na trávě nemá šanci.
Wimbledonská tráva není nejrozdílnější povrch od antuky, to jsou trávy na jiných turnajích.
Kdyby Nadal nežil v době Rogera, pak má Roger 3 kalendářní Grandslamy 5 titulů z Roland Garos a celkově přes 22 grandslamových titulů.
Vděčni můžeme být za výkony Lucky, Petry i Záhlavky, i když já jsem vděčný i za tragické výkony Rafy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale 5 finálových účastí a 2 tituly z tohoto travnatého Grand Slamu mi dokazují, že na trávě "něco" umí, co by za to dalších 99,99999 % hráčů na okruhu dalo. Jak jsem psal, zatím mu to mohou závidět i Djoko nebo Murray, kteří tam takových úspěchů ani zdaleka nedosáhli, přece jen 5/2 a 2/1 je dost markantní rozdíl. Takže tak, mně a troufám si říct, že všem objektivním fanouškům tenisu zde (ani nikde jinde) už nic dokazovat nemusí.

Dále - možná jsem to špatně napsal, ale tím "nejrozdílnějším povrchem" jsem samozřejmě myslel z turnajů velké čtyřky, moje chyba.

A pak co píšeš ohledně Rogera, tak to samozřejmě nikde nevyvracím, ano, Roger by skutečně měl s největší pravděpodobností 3 sezónní Grand Slamy a přes 20 titulů celkem, ale právě tohle vyzdvihuje Nadala, že takovému hráči dokázal jako jediný na celém okruhu konkurovat, Roger má celkem 7 finálových porážek na Grand Slamech a 6 z nich mu uštědřil právě Rafa, mimo jiné 4 na Roland Garros, 1 na Wimblu a 1 na Australian Open, což svědčí, že jej dokázal porazit na všech typech povrchů. Tohle všechno však řadí Nadala na stejnou, ne-li vyšší úroveň tenisty (finálová bilance na Grand Slamech je přeci jen 2:6 v neprospěch Rogera), zkrátka je to řadí jak jsem psal zřejmě na nejlepší 2 tenisty v historii tohoto sportu. A můžeme se přít, kdo je lepší a kdo ne, tohle je už dost subjektivní a nechme každému z nás mít toho svého NEJ hráče ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na toho magora P3eka bych vůbec nereagoval, vždyť je to uplnej trouba, místní trol a blb :D. Tím nechci ho urazit, však to pro něj nemůže být ani urážka. Tenhle klávesopych nikdy nic nedokázal jen si otírat hubu na tenisportále.

Rafu bych též neodepisoval, pevně mu věřím na USO :)
Reagovat
spaniel
Ahoj Rafaeoli, správně ma byt klavesopich
Reagovat
smazaný uživatel
já vím, ale on je s TVRDYM Y
Reagovat
Jiri
... pekne napsano.
Reagovat
malchar
Až na to že Roger na RG nevypadával v jeho letech s takovýma klaunama jako Rosol nebo Darcis v prvních kolech
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bych rozhodně nesrovnával. Příprava na Roland Garros byla a je úplně odlišná, je tam pozvolný přechod, Roger (a všichni ostatní hráči okruhu) před samotnou Paříží absolvovali 3, někdy i 4 antukové - mj. velmi prestižní - turnaje jako Monte Carlo, masters v Římě, masters v Madridu či Barceloně, pak vím, že zrovna Federer jezdil moc rád na masters v Hamburgu ... vesměs měli minimálně půlku dubna a celý květen na přípravu na červnovou Paříž.

Na druhé straně před Wimblasem je šibeniční doba, navíc přechod z antuky na trávu je něco dost jinýho než přechod z ne dvakrát rychlých betonů (Austrálie) na antuku, vzato čistě povrchově. Ve finále pak můžeš vidět, že předloni, kdy Nadal vypadl s Rosolem odehrál jen 2 zápasy v Halle a pak hned Wimblas, loni to měl ještě horší, kdy na trávě s Darcisem hrál vůbec první zápas na trávě. A také - jak říkal i letos - v minulých dvou letech na Wimblasu nebyl zdaleka zdravotně fit, o čemž svědčí po prohře 2012 s Rosolem absence až do konce roku a loni po prohře s Darcisem měl také téměř dvouměsíční pauzu od tenisu vlivem zranění.

Tímto nechci obhajovat Nadala a vynášet do nebes, jen podotýkám, že je naprosto nevhodné srovnávat vystupování Nadala na Wimbledonu s vystupováním Rogera na Roland Garros ;)
Reagovat
Roger_Federer
To mas pravdu, Federer je na antuce druhy nejuspesnejsi hrac sve doby, hned po fenomenalnim antukari Nadalovi, pro ktereho byl velkou cast jeho kariery jediny souper prave Federer ( z vyjimkou roku 2011), nikdo nemuze poprit fakt ze ve vzajemnych zapasech byl Nadal neoblibenym souperem, proti kteremu jedinemu Fedex neumel hrat..Kdezto Nadal na trave dosahl uspechu v dobe kdy na ni byla miziva konkurence (2010, finale 2011)..od te doby 3x vypadl.
Reagovat
Amputace
A Federer na trávě dosáhl úspěchů proti jaké konkurencí, řekni mi.
Reagovat
smazaný uživatel
"Nadal na trave dosahl uspechu v dobe kdy na ni byla miziva konkurence" ... tohle nemyslíš vážně, že ne? Finálové účasti 2006, 2007, 2008, 2010 a 2011, troufám si tvrdit, že v letech 2006 až 2010 se Wimbledonu účastnil asi nejlepší hráč na trávě v historii a netvrď mi, že v těchto letech, kdy mu bylo 24 až 28 let, byl za zenitem nebo nebyl ve formě, tohle mi opravdu netvrď. A v roce 2011 čelil ve finále hráči, kterej měl jednu z nejpovedenějších sezón v novodobé historii tenisu, v semifinále vyřadil Andyho, kterej v následujících 2 letech hrál v podstatě 3 "wimlbedonsky" finále, z nichž 2 vyhrál ... To pak můžeš mizivou konkurencí nazývat i všechny krom Rafana pro Rogera na Roland Garros a tak shodit veškery jeho Pařížsky úspěchy, což bezpochyby 5 finálových účastí a 1 proměněná ve vítězství jsou...
Reagovat
Roger_Federer
No 2 dny zpatky tady napsal "Amputace", ze na trave byla nejslabsi konkurence v dejinach.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečetl jsem, nevím jak to myslel a neřeším, co kdo psal. Já mám názor takový, že jsme nyní pár let zpět byli a doufám, že ještě pár let budeme svědky jedné z nejlepších ér tenisu, jaká kdy byla a troufám si tvrdit, že ji nikdo nikdy už nepřekoná, protože jak Roger, tak Rafa jsou dle mě nejlepší tenisté v dějinách tohoto sportu, ať se jedná o výsledky, statistiky, tituly či hru, k tomu se přidal Djoko, jehož sezóna 2011 také nemá v dějinách tenisu moc obdoby a vytvořil pověstnou konkurenci s Rafou ... Opravdu si troufám tvrdit, že takovou trojku, resp. čtverky když započítáme i Andyho, který je tu trošku outsiderem, ale takovou silnou čtverku si troufám říct už nikdy neuvidíme, už jen proto, že takoví hráči, jako Rafa a Roger se rodí možná jednou za sto let, ani to ne ... Ale je pravda, že před příchodem Rafana a Novaka a v začátku kariéry Rogera, čili v letech cca 2001 až 2005, v době odcházejícího Samprase, Agassiho a právě přicházejícího Rogera byla ta konkurence trošku slabší a tenis prožil menší krizi. Jak jsem psal, ikony odcházely, zazářily hvězdičky jako Hewitt či Roddick, kteří ale do té úplné top smetánky bohužel nedokázali dokráčet ... a v tomto období se také zrodila naprostá star v podobě Rogera, který mj. v tomto "chudším" období vyhrál 6 ze svých 17 Grand Slamů, čímž ale nijak nechci shazovat tento jeho neuvěřitelný úspěch, protože takové střídání generací a hluší místa jsou naprosto normální v každém sportu :)
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně jak píše "Amputace", když to bereš takhle, co za konkurenci měl Roger?? V letech 2003 až 2006, kdy získal 4 ze svých 7 titulů, kdo mu byl konkurencí?? Skleněný Hewitt?? Roddick s tehdy nulovou mezihrou? Henman? Philippoussis? Odcházející Sampras nebo Agassi? Safin? Ančič? Takhle shodit pak můžeš úspěchy úplně všech tenistů.
Reagovat
Roger_Federer
:)..nebudu se vubec bavit z dalsim prelogovanym "nickem", co dehonestuje hrace let 04-07..Roddick byl ba trave konzistcnejsi nez cely Nadal.
Reagovat
Amputace
Konzistentnější? :D Pokud bereš v potaz tři nebo čtyři roky z jeho desetileté kariéry, tak budiž.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co myslíš tím přelogovanym nickem, ale já to opravdu nejsem, přispívám sem teprve chvíli, jinak jsem se nikdy do diskuzí moc nezapojoval.

A já nikoho nedehonestuji a naopak píšu, že právě takhle můžeš shodit úspěchy každého sportovce na světě. Vidíte, jaké to je?? Vy jste fanoušek Rogera a jak se vás dotklo, když sem se trochu navezl do let 03 až 06, zatímco vy, když jste napsal, že Nadal své úspěchy (5 finálových účastí v letech 06 až 11) měl v době mizivé konkurence - je v pořádku?? Tady to vidíte ;) Akorát že já tím, co jsem napsal o Roddickovi, Hewittovi a spol. nebylo žádné shazování, ale pouhá ukázka, že takhle opravdu můžete shodit každou éru.
Reagovat
Amputace
Nikdo tě na základní škole nenaučil citovat? Jinak řečeno: pokud už si bereš do huby slova někoho jiného, neměl by sis je vykládat po svém.
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud se budeš bavit o konzistentnosti Roddicka a Nadala na trávě, tak věz, že to není tak jak píšeš.
- Nadal má 5 finálových účastí na Wimbledonu, z nichž 2 přetavil ve výhru a dále má 3 tituly z travnatých povrchů z okruhu ATP
- Roddick má 3 finálové účasti na Wimbledonu, z nichž žádnou nepřetavil ve výhru a pak má 5 titulů z trávy na okruhu ATP
... a to musíš brát taky v potaz to, že Roddick se účastnil mnohem více travnatých turnajů než Nadal. Takže tak jednoznačné jak vy píšete to rozhodně není a Nadal už opravdu nemusí nikomu nic dokazovat ani na té trávě, protože i na ní má více úspěchů než 99,999 % hráčů na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
tezky los? a s kym chtel hrat? se mnou?
Reagovat
McEnroe
Lucka s Petrou v semi, Nadal out. Druhé úterý se ve Wimbledonu se vydařilo...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vajadřuji se dnes poprvé, i když komentáře k článkům již delší dobu čtu. Vždy se divím, jací lidé se vyjadřují k někomu (převážně k Nadalovi) a kolik jich dosáhlo v životě takové mety jako třeba on. Kdo z vás byl někdy číslo jedna na světě v jakékoliv či jiné lidské činnosti? Kdo vám dal právo urážet takového člověka? Tuto otázku si kladu a vychází mi, že jste naprostí ignoranti, kteří si se svým životem nevědí rady. Zamyslete se nad sebou, samozřejmě jen ti, kterých se to týká.
Reagovat
smazaný uživatel
varechu do ruky a k hrncom...
Reagovat
smazaný uživatel
na tenisportal.sk
Reagovat
spaniel
Miluji tyto výroky, ze kritizovat by mel jen nekdo kdo dokazal minimalne to same.
Reagovat
gigin
Tady šel po zápasu s Ríšou.. to byla taková první indicie pro Rafu :DDD

http://imgup.cz/images/2014/07/02/pM38.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Nemas mejl na tu brunetku v pravem hornim rohu?
Reagovat
gigin
Jenom mobil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo. Trpělivý antukový tenis na trávě prostě nefunguje. A podle toho, co jsem viděl, to Rafovi tak úplně nedošlo. Řečeno v lehké nadsázce, protože vědět to musí, jinak by Wimbledon nikdy nevyhrál...
Reagovat
smazaný uživatel
mne skor prislo, ze mu dosla para...ono zvladnut dvojkombinaciu RG a W je uz aj pre nadala vela, ide to s vekom...
Reagovat
smazaný uživatel
skoda Rafo, mohlo to byť pekný tenisovy den dnes...nevadí, snažil si sa, budem fandiť Kyrgiosovi proti Milosovi....a medz i favoritmi budem fandiť určite : Comeee on Andy !!!! Žiadne Novak, Nlvak určite nie...ak by bolo finále Roger vs. Novak ? Fandím Rogerovi, ak Roger vs. Andy ? Andymu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem nesmírně ráda, že el řitopich vypadnul!!!!!!!! To mu patří..... sice bych byla nejradši kdyby to vyhrál Djok, ale hlavně jsem ráda,že to nevyhraje tento rádoby tenista, který kolem slušného chování jen chodil... Tudíž budu ráda za jakéhokoli vítěze!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako joke docela dobry...
Reagovat
Pesek12
Tento řiťopich má jinak velmi slušné chování a respekt k ostatním hráčům. A jen tak mimochodem vyhrál 9x nejtěžší GS na světě. Asi to někomu nestačí. Ale každý může mít svého oblíbeného i neoblíbeného hráče, ale respekt k výkonu druhých by měl zůstat.
Reagovat
Pe3k
Chtěl jsi napsat nejlehčí, že? Nebo spíš nejpodřadnější...S konkurencí co je na antuce posledních 10 let může takovou blbost napsat jen fanda Nadala...
Reagovat
Pesek12
Můžu Tě ubezbečit, že s fandovstvím Rafy to nemá co dělat. Vždy jsem ho považoval za nejtěžší GS od dob Connorse, Borga, McEnroe a Lendla. A myslím, že většina hráčů má stejný názor.
Reagovat
Roger_Federer
fascinuje me..schopnost fandu Rafy vymyslet porad nejake nove a nove argumenty..Muzes mi vysvetlit proc by melo byt RG nejtezsi? Kdyz na antuce se hrajehe 45% sezony a na Trave 3 turnaje , a adaptovat se na tu zmenu povrchu je prave natom jedna z nejtezsich veci?
Reagovat
Pesek12
Právě jsi sám uvedl jeden z důvodů - protože každý z hráčů má dostatek času na kvalitní přípravu na antuce a z toho vyplývající kvalitnější výkony. Jen se podívej na trávu - dost hráčů nehraje po RG ani žádný turnaj. A AO je z kraje roku a většina hráčů není taky po odpočinku ještě dobře rozehraná z turnajů.
Co bude mít tedy z GS větší herní kvalitu vyplývající z větší přípravy hráčů?
Reagovat
Pe3k
Jo větší příprava hráčů, kteří nemají šanci nic vyhrát :D Zajímalo by mě, kdo předvádí ty kvalitní výkony teda...Celá špička, krom Nadala za posledních 10 let je mnohem lepší na hardu než na antuce, tam je konkurence směšně malá...
Reagovat
Mayo
slušne hlupunká si :D
Reagovat
Amputace
Celá špička? Nějak jsi opomněl Djokoviče, který - nebýt Nadala - sbírá na antuce jeden titul za druhým, kdežto na trávě či hardu dokáže prohrávat i s Murrayem..
Reagovat
smazaný uživatel
respekt myslíte to, že při každém zápase musí odcházet po setu do šatny, zdržovat výměny, dělat furt nesmyslné pohyby rukou a já nevím co ještě? Neznám ho osobně,nemůžu posoudit jaký je v soukromí, třeba fajn, neodsuzuji ho, ale některé nesportovní věci by si mohl odpustit..... hráč je to samozřejmě dobrý, ale všeho moc škodí.... já ho moc nemusím, ale at si každý fandí komu chce, jen mi to udělalo radost....
Reagovat
Stan_Borowitz
V čem je jako Roland Garros nejtěžší? Můžeš to nějak konkretizovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, co bych mohl udelat vice, rika Rafa...
...Svou porazku okomentoval celkem klidne, ale rekl bych, ze v nem urcite zustava horkost, nebot by to bylo divne, kdyby ne...nakonec je to sportovec, a kazdeho takoveho porazka proste proste boli...

Spanel opousti Wimbledon, aniz by dokazal vzdorovat tezke strelbe Australana, coz Rafa komentuje z smutkem, ze bohuzel trava nedovili delsi vymenu, a je to takove pim pam pum, cili prask prask prask jak na divokem zapade...Stezuje si dale na travu, ktera mu nepovoli udelat nejake takticke zmeny...behem zapasu, a nepusti ho do jinych vymen...nebot vse se odehrava v strasne kratkem case....tezko se mu odhaduje pozice a krokovani na trave, dla shrnuje... Utocni hraci vas k nepusti ke hre, jak na jinem povrchu (((diky bohu, rikam ja))) (((no Rafo, si obcas pokecej s Rogerem, Ti vysvetli jak na to, nebo s Andym...bohuzel ty mas na vsechno cas, vid???;)))

Dale dodava, ze domu jede ze vztycenou hlavou, nebot udelal vse co mohl, a bylo to jen o par micich...v TB...no nejen o nich, chlape...Nick Ti daval v tech tB jeste dost sanci...jenze ty mas porad cas, jak bys stal na antuce...eh...

Sice Toni tvrdi, ze tenis Kyrgiose je dost nicivy, diky uderum, ale na te trave mel Nadal tedy problemy a ztratil set i s Klizanem nebo Kukuskinem...takze je otazka, opravdu v cem je problem...Rosola chapu...tam se to hodne tezko predvida, ale jini hraci si s nim vzdy poradili...
Reagovat
smazaný uživatel
Shrnul bych to asi takto... obcas je dobre se drzet nohami na zemi....coz je i citat Kyrgiose po vitezstvi nad Rafou, ktery novinari vyuzili...

No a Rafa by mel konecne pochopit, ze ten povrch potrebuje utocneho, rychle se rozhodujiciho hrace...velmi technicky schopneho, s perfektnim footworkem, ono Kyrgios neni neporazitelny...a mel celkem problemy s Richardem...sice technicky dobry hrac, ale to rychle rozhodovani chybi... na travu si proste stezovat nemuze, s timhle pristupem tu tezko neco jeste uhraje...krize stylu v tenis je za nami, ted si hraci na te travine zase chteji zahrat svou hru...a ne hrat v antukovem nebo betonovem modu...

Zdroj:
http://deportes.elpais.com/deportes/2014/07/01/actualidad/1404246338_079604.html
Reagovat
Matti
Dík za překlad. Po třetím setu jsem ještě věřil, že Rafa otočí, ale mladej mu na to nedal šanci a byl prostě lepší. Tvrdší, důraznější, rychlejší a hlavně si více věřil. Zklamaný jsem včera teda byl, ale už to odeznělo. Přeji australanovi, ať podobný výkon předvede i dnes a neprodá svou kůži Milošovi lacino.
Reagovat
hippos
Nadal je introvert, z tohoto vyplývá, že může hrát agresivní údery, ale nikdy nebude nebude útočný, rychle se rozhodující hráč, protože jeho psychice to není. Introvert dlouze plánuje, buduje, a udeří až si je 100% jistý, že neudělá chybu.
Reagovat
Jiri
Ja myslim, ze Rafa chape, co je na trave dobre hrat, jen uz mu to na ni nejde tak, jako driv. Jinak si nedokazu vysvetlit ty jeho predesle uspechy (?) Stale si myslim, ze tu porazku prijal stejne, jako kazdy jiny top hrac, ktery vypadne drive, nez by si predstavoval. Souperovu hru ocenil a hlavne nastesti nedodal nic o spatnem zdravotnim stavu, za coz je casto (zbytecne) pranyrovan. Je to velky hrac a jeste dokaze velke veci. Osobne jsem ale rad, ze se hraje na rychlem povrchu. Uvital bych i zrychleni americkych hardu.
Reagovat
tito
Útok a rychle rozhodování je samosebou důležité, ale není ani na trávě nutné pálit ze druhé či třetí :-) Útok je možné si pochopitelně připravit, ale příprava nespočívá v sice nepříjemných, ale dostatek času poskytujících čopech. A v tom je podle mne hlavní rozdíl mezi Rafou na W úspěšným a propadajícím. Kvůli kolenům musel předělat své postavení na bekhendu, což jej na hardu či antuce nelimituje, ale zde jej činí velmi zranitelným. Na trávě prostě do kolen díky nízkému odskoku jít musí. Pokud nemůže, musí se bránit čopy. A to je proti hráčům, kteří z nich umí útočit velká slabina. Nemusí těch útoků být moc, ale udělají celý zápas. Navíc returnovat zvl. prvním podáním do bekhendu takového hráče je radost a jistota, že se nevrátí žádný smrtící, či útok zahajující return. A obojí šlo včera Nickovi parádně. Rafa má do budoucna jen málo možností, jak alespoň trochu zlepšit své šance na trávě. Tou nejzásadnější je první servis, který také včera nebyl žádá sláva.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze on to jeste aspon jednou zvladne...aspon SF nebo F;)
Tak Andy take nepali z druhe nebo treti;) Tohle asi chapu...
Krokovani nepodcenuji, hlavne na trave, ale take jsem tu nekdy daval rozhovor, kdy to Rafa sam zminoval...to, co ve vysledku popisujes...
Nejsem od toho, aby toto nejak soudil...
jen pretisknu a neco k tomu plknu;)
...souhlasim s jeho strycem Tonim...musi zmenit svuj pristup, byt aktivnejsi...tezka zkouska, hlavne vzhledem ke zmene krokovani a jeho problemum, a po RG, ktery bezpecne ovlada, a dokud nepadne, ovladat asi bude...

Takze na vysvetlenou, ta moje narazka, je defacto stejna, jako jeho stryce...(((zadny BL hrac to tam nema jednoduche)))
...ja si myslim, ze ho Toni bude pucovat tak, ze pristi rok nas muze prekvapit vsechny;)
Reagovat
tito
No pravda je ta, že pokud překvapení, tak dobrým výsledkem, to ano- D Snad mu pomůže i ten pozdější termín Wimbledonu.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, to posunuti Wimbledonu by mohlo pomoct vice hracum se lepe adaptovat a pripravit se.
Reagovat
woody
Jen pro zajimavost,Djokovic 13x v rade prohral na GS s vitezem,nebo turnaj sam vyhral!RG 14 prohra Nadal Finale,AO 14 prohra Wawrinka,US 13 prohra finale Nadal,Wimbledon 13 prohra Murray!RG 13 prohra semi Nadal!AO 13 vyhra!US 12 prohra Murray finale,WIM 12 prohra semi Federer,RG 2012 prohra Nadal finale,AO 2012 vyhra!US 11 vyhra,Wim 11 vyhra a az na RG 11 prohra v semifinale s Federem,ktera tuhla snuru ukoncuje!Je tedy videt,kdyz uz za posledni roky Djoker s nekym prohraje je to vzdy vitez!
Reagovat
Roger_Federer
By me co myslel tim, ze povrch je nebezpecny..?
Reagovat
Faddova
tráva klouže
Reagovat
Roger_Federer
;), 4x byl ve finale, dvakrat vyhral, tehdy to byla jina trava?
Reagovat
smazaný uživatel
trava byla zelenější, nebe modřejší
Reagovat
Faddova
nebyla, taky si ve světle jeho výsledků za poslední roky nedovedu vysvětlit, že to dvakrát vyhrál :-D ...možná měl větší štěstí na los a bylo míň rubačů
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se to už tady probíralo, ale musím to napsat. Připadá mi, že letos je to poslední rok Velké Čtyřky. Jednotlivě ještě budou vyhrávat, ale ve finále už spíš budou hrát s jinými hráči než mezi sebou.
Víc a víc bude záležet na losu ne jenom na tom, že jsou nasazení do první čtyřky. Za mě, čekají nás dobré časy.
Reagovat
Faddova
Nemyslím... tráva je specifická a jediný Wimblas nereaguje na vývoj tenisu směrem k silovosti zpomalením povrchu, proto se prosazují takoví hráči. Měli by tu trávu udělat delší, protože jinak hrozí, že diváci budou sledovat jenom podání...
Reagovat
tito
Vamos Rafa :-) Mohlo to být trochu lepší, ale dnes by stejně Milose nedal. Tak se alespoň mohu odlepit od monitoru, titul budu přát někomu z trojice Andy, Nole, Milos. Ale asi nejvíc Nolemu, potřeboval by zlomit to prokletí na GS. Ajde !!!
Reagovat
smazaný uživatel
+
Reagovat
Pe3k
Vypadl 3 roky po sobě s hráčem mimo top 100!!!Parodie na nejlepšího hráče a parodie na světovou jedničku.

Federer oproti tomu drží všechny grandslamový rekordy od čtvrtfinále až do vítězství.

Most wins: Roger Federer (17)
Most finals: Roger Federer (24)
Most semis: Roger Federer (34)
Most quarters: Roger Federer (42)

+

most consecutive wins
most consecutive finals
most consecutive semifinals
most consecutive quarterfinals
Reagovat
Alois_Mlok
"Most consecutive wins" asi ne, to by měl kalendářní grand slam. Zbytek jo.
Reagovat
Pe3k
No mimo Lavera...
Reagovat
Jiri
Prijde mi zbytecne hladat stale nove argumenty pro schazovani takoveho hrace. Jsem fanouskem Rogera, ale predevsim dobreho tenisu a ten Rafa rozhodne produkuje (viz. vysledky).Tech 5 jeho finalovych ucasti snad hovori za vse. A to je trava jeho nejmene oblibenym povrchem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si dokonalou paródiou na tenisového odborníka...
Reagovat
Mayo
A to si ho tipoval ako jasné víťaza Wimbledonu :D
Reagovat
Jiri
je proste borec. Sice tezko rict, ale s tech par vet usuzuji, ze je dost nad veci a devate vitezstvi na RG ho uspokojilo natolik, ze s te prohry opravdu neni nejak zvlast zklamany. No nic, Rafo. Trava te jiz nepotrebuje, pojdme na hard!
Reagovat
smazaný uživatel
Podivej se na video. Z napsaných vět nevidíš, jak je nad věcí.
A je velkej srandista, viz závěr interview.
Reagovat
Pe3k
No zvykl si na to, že na trávě nemá šanci...
Reagovat
Jiri
Na video se bohuzel momentalne podivat nemohu, jelikoz to mam v praci blokle, ale bezprostredne po zapase nebo v zapase moc nepocitam, ze by se smal. Je to vitezny typ a pro takove je kazda prohra tezka, ale neverim, ze z toho ma nyni tezkou hlavu, ac mu do ni nevidim :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist