Nadal po více než měsíci zpět na kurtech. Španěl hlásí, že je před dnešním zápasem fit

27. 2. 2018, 11:49
Aktuality 47
Rafael Nadal se od Australian Open, kde si ve čtvrtfinálovém duelu zranil ohýbač kyčle, na turnajích nepředstavil. Nyní se druhý hráč světa na kurty vrací na akci ATP 500 v mexickém Acapulku a po více než měsíční pauze odehraje soutěžní zápas. Loňský finalista se cítí fit a připravený na návrat.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal dnes na turnaji ATP 500 v mexickém Acapulku odehraje první soutěžní zápas od Australian Open. Jednatřicetiletý Španěl si ve čtvrtfinále úvodního grandslamu sezony poranil ohýbač kyčle, utkání skrečoval a od té doby se na kurtech neukázal.

Aktuálně druhý hráč světa se na návrat nesmírně těší. "Jsem rád, že tu jsem. Z toho, co se mi stalo v Melbourne, jsem se už zotavil. Dopřál jsem si několik týdnů odpočinku a poctivě rehabilitoval. Minulý týden jsem se vrátil k plné tréninkové zátěži. Cítím se připravený," uvedl na tiskové konferenci.

Se zraněními má už šestnáctinásobný grandslamový šampion bohaté zkušenosti. "Zranění prostě patří k mé kariéře. Nezranil jsem se poprvé. Samozřejmě je pořád těžké se s tím vyrovnat, obzvláště když cítíte, že byste mohli uspět. V Austrálii jsem měl velkou šanci zaútočit na další velký titul. Ale stalo se to, co se stalo. I nadále na sobě budu tvrdě pracovat."

Nadala v prvním kole podniku Abierto Mexicano Telcel čeká krajan Feliciano López, který bude první překážkou v cestě za obhajobou loňské finálové účasti. S Američanem Samem Querreym, s nímž loni prohrál ve finále, by se letos mohl potkat už ve čtvrtfinále.

Rodák z Manacoru před týdnem přišel o tenisový trůn. Na post světové jedničky se po triumfu v Rotterdamu vrátil Roger Federer. Na Švýcara momentálně ztrácí 345 bodů. Jeho ztráta na letos neporaženého Federera se může v Acapulku v případě triumfu zmenšit. Pokud však Nadal neobhájí finále, rozdíl mezi prvním a druhým místem žebříčku ATP se naopak prohloubí.

Pořadatelé mexické akce se mohou letos pyšnit fantastickým obsazením. Na turnaji budou startovat také Alexander Zverev, Juan Martín Del Potro, Dominic Thiem, Jack Sock nebo Kei Nišikori.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

47
Přidat komentář
Roger_Federer
Odstoupeni Rafy je sok, jeho prohlaseni pred turnajem , ze je fit a citi se dobre, tesi se a bude hrat, vypada jako pominuti smyslu.
Nebo uz bere tolik drog, ze mu to ani neni blbe, delat si z vlastnich fanousku srandu :)
Reagovat
Roger_Federer
5 mesicu,listopad-unor "odehral", Rafa pouze 4turnaje a 4x odstoupil..
Tohle uz je vic nez do oci bijici.
Reagovat
Franky
Rafove 'zranenia' su vzdy take zvlastne...akokeby je ok ok ok a v den zapasu zrazu odstupi...
Reagovat
Rogers
V jeho věku a stavu je každý zápas dobrý. Je to už jen bonus - přesčas. Rafa má splněno. Ohromně je hecuje železný dědek Fedex.
Reagovat
dorons
Ten je tak fit,az z toho odstupil.
Reagovat
panzer.dragon
má smysl vstávat na rafana?
Reagovat
Pe3k
Ne.
Reagovat
Tornes
Vzhledem k tomu, že odstoupil, tak asi ani ne...
Reagovat
panzer.dragon
Jasně, ale já tu informaci potřeboval už nějak z kraje večera, protože buď bych šel spát dřív a nastavil si budíka a nebo bych šel spát později s tím, že si budíka nenastavim a rafu neuvidím, každopádně tvůj komentář v 1:38 bych neměl šanci si přečíst ani za jedny situace :), nemyslím to špatně..
Reagovat
Mayo
Takze by mal vyhrať turnaj pretože zdravý Nadal neprehráva.
Reagovat
turista
Pouze se zdravým Djokerem ano.
Reagovat
Kozoroh
4. místo - Pete Sampras
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-4-pete-sampras/72400/

Vynikající servis, prvotřídní hra na síti. Tyto a další herní atributy pomohly hráči zvanému "Pistol Pete" k tomu, aby si v 90. letech minulého století podmanil tenisový svět. Před érou Federera byl Sampras držitel několika prestižních rekordů (14 grandslamů, 286 týdnů na 1. místě, 7 wimbledonských titulů), stále drží prvenství v počtu sezón, které ukončil na 1. místě (6, 1993-98).
Reagovat
a.magerova
3. Nadal
2. Federer
1. Laver

Co myslíš Ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Lavera by som na prve miesto nedal,neverim ze vtedy bola vyssia uroven,hlavne ze prvy nebude Dimitrov,to je skaza tenisu
Reagovat
Kozoroh
Jedná se o žebříček open éry a Rod první nemůže být ani omylem. Proč se vešel do první trojky jsem vysvětlil v komentáři 17:24.
Reagovat
smazaný uživatel
som prekvapeny,ze je pred Samprasom ten okrem antuky s Federerom takmer fifty-fifty,akurat ze americana to tolko nebavilo,preto takmer
Reagovat
Kozoroh
Federer určitě první, nejvíc grandslamů, nejvíc týdnů na 1. místě, dvě šňůry 5 titulů ve W a USO, 15 let mezi prvním a posledním GS titulem...

Laverovi Tignor kompenzuje "ztracené roky před open érou" tím, že mu započítává i výsledky před rokem 1968, ale nedovolí si ho zařadit před Rogerem. Obzvlášť, když Fedex před měsícem dosáhl 20.
Reagovat
a.magerova
Dobrá tedy dobrá... ale slyšels (tedy četls), Roger by s dřevěnou raketou byl podle BB marný... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale to zase Borg mozno s dnesnou
Reagovat
babolat.cz
to nejde srovnávat, viz poslední olympiáda. Norsko překonalo počet medailí. Dávají tam takové hovadiny jako bigair, smíšené štafety, to se pak medaile hromadí. za chvíli budou smíšené štafety ve všem, možná i v atletice...
Reagovat
annah
V Monte Carlu se dnes předávají světové sportovní ceny Laureus. Ve své kategorii jsou nominovaní i Roger a Rafa.
Na facebooku akademie Laureus má být v 17.30 přenos z červeného koberce při příchodu hostů. Roger bude asi osobně přítomen.
https://www.facebook.com/LaureusSportforGood/
Reagovat
Franky
Kral odrbov fejkovych zraneni a sedlackych vyrokov je spat! Tato hlaska ma pobavila: Nezranil jsem se poprvé. Samozřejmě je pořád těžké se s tím vyrovnat, obzvláště když cítíte, že byste mohli uspět. V Austrálii jsem měl velkou šanci zaútočit na další velký titul. Ale stalo se to, co se stalo :D Ano uz som ta videl ako dvihas titul ....sasek
Reagovat
smazaný uživatel
a sasek TP je spat tiez ako vidim
Reagovat
Pe3k
jj forehanda jsem tu viděl.
Reagovat
Franky
ja tiez nie neviete co je s nim? nejak sa zacal po Rotterdame zavrtavat do zeme...
Reagovat
manacor
Tak Pe3k ho viděl a ty ne?,máte v tom nějaký bordel, Rogerovci
Reagovat
Franky
uz dobehol ;) nizsie vykydal kopku hnoja
Reagovat
smazaný uživatel
:D tak je ich tu viac, kazdy myslime niekoho ineho :D
Reagovat
babolat.cz
co ty můžeš být za člověka??? zadus se svou nenávistí...
Reagovat
Franky
ze to pises ty :D HEJTER NA HEJTU ...ked zacitis meno Federer uz stekas jak ten cokel z petrzalky..
Reagovat
smazaný uživatel
Nielen hejter, ale v prvom rade velmi hlúpy človek. Sprostý jak žito.
Reagovat
Mayo
jak bagandža (:
Reagovat
Franky
daj si tabletku Mayo
Reagovat
Franky
to pise clovek co si musi platit za zensku spolocnost :D ale tesi ma ze si to tak vysledoval z tych par veci co tu obcas napisem ;) velka sikulka si...taky nerdik z petrzky
Reagovat
Roger_Federer
Tak tady se zastanu forehenda, zeny si a za zeny platime cely zivot..
Takova manzelka to je nejdrazsi investice v zivote..:)..
Kdyz ji lovis, nadbihas platis, kdyz ji, ulovis, platis, kdyz se poznavate, berete se, decka, furt platis a platis..nedej boze ze by te napadlo, se chtit rozvest..:), to se nedoplatis :)
Reagovat
Franky
suhlasim...ale myslel som to inak ;) FH vie o com hovorim :))
Reagovat
Pe3k
Jsou i chlapi co jim nemusí nadbíhat a platit jim...
Reagovat
Roger_Federer
Tak to me je ukaz, protoze nakonec platis, nebo koncis :)
Reagovat
Pe3k
Tak nakonec ano, ale já mluvím o začátku.
Reagovat
Roger_Federer
Takze ty kdyz pozves holku na rande ji nechas zaplatit veceri, nebo listky do kina??
Ja teda ne, takze platim.:)
Reagovat
Franky
tak to ti poslem svoju ;) popozyvas ju vsade mozne a potom si ja pridem po odmenu k prenu :D
Reagovat
Pe3k
To zas ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon vidis s akými sockami sa tu bavis a drukuješ..:)

Ale Pe3ka tipujem za panica, co vobec nevie ako to so zenami funguje a Franky je slovenský sedlák z východu, zabrzdený krčmový tip, určite aj smrdí.
Reagovat
Franky
1 - ten sedlak ta sfukne aj s 5pivami v sebe na sprinte a mozno aj v tenise... 2 - mozes napisat mojej caji a opytat sa ci smrdim ;)
Reagovat
panzer.dragon
V ty Dubaji by mohl padnout ještě Grigor a bude to úroveň Challenger 125 :)
Reagovat
panzer.dragon
;)
Reagovat
a.magerova
Vědmo :-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist