Nadal po roce ocenil Rosolův výkon v pátém setu

23. 6. 2013, 20:56
Aktuality 15
Rafael Nadal ocenil po roce výkon Lukáše Rosola. Český hráč loni šokoval na trávě ve Wimbledonu výhrou nad favorizovaným Španělem v druhém kole v pátém setu, v kterém skvěle podával.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Rosol odehrál fantastický pátý set. Nejspíš by mě porazil, i kdybych byl zdravý," řekl Nadal v All England Clubu před začátkem turnaje. Nadal loni přijel do Londýna a věděl, že má problém s kolenem, přesto nastoupil a prohrál s Rosolem. 

"Před rokem jsem nebyl připraven ve Wimbledonu hrát. Dostával jsem od začátku injekce proti bolesti, ale hrál jsem, protože tenhle turnaj miluji. Zkoušel jsem to, ale koleno na tom nebylo dobře. Bylo to špatné rozhodnutí," řekl Nadal. 

Dvojnásobný vítěz Wimbledonu Nadal nehrál po loňském turnaji skoro osm měsíců a na kurty se vrátil až v únoru. Od té doby je ovšem opět k nezastavení, vyhrál sedm turnajů včetně rekordního osmého triumfu na antukovém French Open. 

Po triumfu v Paříži Nadal nehrál před Wimbledonem žádný přípravný turnaj na trávě. Strávil pár dnů doma na Mallorce a na trávě jen trénoval. "Musím být opatrný a pozorný od prvního kola," řekl tenista, kterého na úvod čeká Belgičan Steve Darcis. 

Na případné čtvrtfinále se Švýcarem Rogerem Federerem Nadal nemyslel. "Pokud se tam dostanu, tak budu připraven, ale uvidíme, bude to těžké," řekl. 

Rosol, letos vítěz turnaje v Bukurešti, přijel do Wimbledonu s přítelkyní Michaelou Ochotskou a už není stým hráčem jako loni, ale v žebříčku se dostal na 34. místo. "Pokusím se hrát možná i líp," řekl Rosol před cestou do Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ano , v pátem setu by Rosol porazil každého , jenomže kdyby byl Nadal zdravý tak na ten 5 set nikdy nedojde a Rosol by počítal gemy.
Reagovat
smazaný uživatel
to mu ten preklad z anglicky psanych for a diskusi, kde se mu lidi z celeho sveta za ty jeho dojemne vymluvy po prohre mohutne smali, trval jenom jeden rok? tak to respekt, masivni progres...

no uvidime letos, jestli zase vylovi ze sve trdele dostatecne velkou kliku. mohl by, hleda ji tam strasne dlouho..
Reagovat
MarcelPersch
Mel bys mit k nemu trochu respektu ty capku :P
Reagovat
TheRoyalBlue
Áno, Nadala už len trápia krčmovo-internetové diskusie =)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na tiketu Rosola mam, tak doufam, ze pres prvni kolo projde
Reagovat
smazaný uživatel
To rika ze slusnosti, nikdy by ho samozrejmne neporazil, na zadnym povrchu. Pokud opravdu hral pod injekcema, tak je blazen, mohlo mu to ukoncit karieru a muswl vedet, ze nema sanci
Reagovat
Stan_Borowitz
To ale nebylo první kolo...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak samozřejmě, v tom pátým setu by porazil kohokoli. To byl výkon, proti kterému neexistovala protizbraň.
Reagovat
rod_laver
Rafo, tos neměl říkat.. teď budeme čelit dalším Lukášovým velkohubým prohlášením :-))
Reagovat
Mayo
už dnes oléé...vamos RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
Co ta záležitost ze vzkazů, nezkusíš to?
Reagovat
Mayo
no neskúšal som to ... neviem či by som sa v tom vyznal :D
Reagovat
PetaM
No nic. Nezbývá než popřát všem Českým zástupcům ve Wimbledonu hodně štěstí, pevné nervy, dobře umístěná podání, skvělé returny, dělové forehandy, vynikající backhandy a psychickou odolnost. Třeba i proti matchballům :D A pevně doufám, že nějaké české zástupce uvidíme i za 14 dní!!! :) :) Ve finále singlu, či deblu :D Hodně štěstí Českým barvám!!! :) :)
Reagovat
brixner
Ať si říká kdo chce co chce, z Nadala se prostě stala osobnost !
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky Rosolovi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist