Nadal osm měsíců nevyhrál, obhájí v Indian Wells?

11. 3. 2008, 12:02
Previews 0
Druhý hráč světa Rafael Nadal už osm měsíců nevyhrál žádný turnaj. Po triumfu na antuce ve Stuttgartu ho trápila bolest v kolenech, ale informace o ukončení kariéry byly založeny jen na spekulacích. Teď se pokusí konečně uspět - na turnaji Masters Series v Indian Wells obhajuje titul.
Profily hráčů
Obhájí Rafael Nadal titul v Indian Wells?

Rafael Nadal využil před rokem v Indian Wells zaváhání Rogera Federera už v úvodním kole a dokráčel si až pro titul, když ve finále porazil Novaka Djokoviče. Ukončil tak devítiměsíční "sucho", ve kterém čekal na turnajové vítězství. Naposledy totiž triumfoval na French Open.

A letos je "Rafa" v podobné pozici. Po loňském triumfu dominoval na antukových podnicích. Vyhrál v Monte Carlu, Barceloně, Římě, na French Open a navíc přidal ještě titul ve Stuttgartu - 23. v pořadí. Od té doby však uplynulo už osm měsíců a Nadal se pokusí navázat na loňský úspěch v Indian Wells.

Letos už měl možnost vyhrát v indické Čennaí, ale ve finále potupně prohrál s Rusem Južným 1-6 0-6. Na Australian Open nestačil v semifinále na překvapení grandslamu, Francouze Tsongu, se kterým ve třech setech uhrál jen 7 gamů. V Rotterdamu vypadl už ve druhém kole se Seppim a minulý týden v Dubaji nestačil ve čtvrtfinále na pozdějšího vítěze celého podniku Andyho Roddicka.

Před rokem v Indian Wells právě Roddicka nebo Djokoviče porazil, ale letos bude obhajoba velmi těžká; pokud narazí na Federera, který by už měl být zdravotně v pořádku, tak ho mimo antuku těžko porazí - povedlo se mu to zatím jen dvakrát, včetně antukových duelů šestkrát, ve vzájemné bilanci je však pozadu, prohrává 6-8. Nechybí Ani Srb Novak Djokovič, kterého Nadal před rokem zdolal ve finále. Srbský tenista je letos v dobré formě - vyhrál Australian Open a ikdyž minulý týden v Dubaji vypadl v semifinále, má v USA šanci minimálně loňské finále zopakovat. Mezi Nadalovými soupeři v cestě za obhajobou nebude chybět ani Andy Roddick, jenž je ve skvělé formě. Za poslední tři týdny vyhrál dva turnaje, a to nevíme, jak by dopadl v San Jose, kdy zřejmě nedal do čtvrtfinálového utkání se Söderlingem všechno, aby mohl odcestovat do Dubaje, kde získal titul - porazil Nadala i Djokoviče.

Jednadvacetiletý Nadal tedy bude mít obhajobu velice obtížnou. Na antuce asi bude opět těžko hledat přemožitele - za poslední tři roky na ní má zápasovou bilanci 107-3. Ale na rychlém povrchu ho dokáží porazit i slabší soupeři a tak se nedá předpokládat, že v Indian Wells loňský úspěch zopakuje. V 1. kole bude mít jako druhý nasazený volný los, potencionálního soupeře pro 2. kolo se dozví z dnešního losování.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist