Nadal: Nebyl to šťastný rok

19. 11. 2014, 15:46
Aktuality 371
Letos sice vyhrál čtyři tituly, včetně toho "svého" na Roland Garros, přesto Rafael Nadal nepovažuje sezonu za dobrou. O další možné úspěchy totiž Španěla připravily zdravotní problémy. Snad už je všechno za mnou, doufá Nadal, který včera potvrdil účast na exhibici v Abú Dhabí a turnaji v Dauhá.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Osmadvacetiletého Španěla hned zkraje roku trápila záda. Pak dokázal podeváté vyhrát French Open, ale následně přišly problémy se zápěstím, kvůli kterým nehrál tři měsíce, a na konci roku zánět slepého střeva.

Po US Open, kde měl obhajovat titul, proto Nadal musel vynechat i Turnaj mistrů. V Londýně si alespoň trochu spravil chuť včera při pokeru, když v charitativním zápase porazil někdejšího skvělého fotbalistu Brazilce Ronalda a své nadaci přinesl 50.000 dolarů.

"Nebyl to pro mě šťastný rok, hlavně druhá půlka. Ale je to součást mého života, celé kariéry. Přicházel jeden problém za druhým, takové, které jsem dříve nemíval. Ale teď už je snad všechno za mnou," řekl Nadal, jenž má rovněž dlouhá léta potíže s koleny.

"Teď budu bojovat o návrat. Ještě potřebuju pár dnů na regeneraci, ale na konci listopadu nebo nejpozději začátkem prosince začnu s tréninkem. Hlavním cílem pro rok 2015 je v prosinci dobře potrénovat a být fit, abych mohl hrát v Abú Dhabí a pak na prvním turnaji ATP v Dauhá," nastínil Španěl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

371
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
Jestli Nadal říká, že to nebyl štastný rok, tak nevím co by chtěl. Vyhrál Grandslam, Masters a byl ve finále Australien Open. Podle toho co říká, tak v roce 2015 chce udělat kalendářní :D
Reagovat
Matti
To se mi snad zdá.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jen si to užívejte, chlapci :-)
Reagovat
Cico93
A zase to isté
Reagovat
Kozoroh
Steve79 má pravdu. Vyhrál GS, 1000 a přesto tvrdí "nebyl to šťastný rok"? Mně připadá, že pro něj už titul z RG tolik neznamená. Holt to pokládá za samozřejmost, vyhrát RG :-D
Reagovat
Cico93
Ale už nato nemam nervy. On má na mysli zdravotnú stránku, ved to tam je napísane!!!
Reagovat
Kozoroh
"Nebyl to šťastný rok, hlavně druhá půlka". Je pravda, že zmiňuje především období po Wimbledonu, ale proč tedy neřekne o letošní sezóně, že z ní má smíšené pocity? Proč nad ní celou lamentuje, když vyhrál RG?
Reagovat
Cico93
To nemá význam kto che pochopiť pochopí, kto nie nie. Váš problém.
Reagovat
Cico93
chce
Reagovat
blixa
Che Guevara ? ;-)
Reagovat
Kozoroh
Tebe štve, že nechci pochopit tvojí "pravdu". Já ho kritizuji za to, že lamentuje nad celou sezónou, kdyby jen druhou půlku, tak s tím nemám problém.
Reagovat
Amputace
Když se tady tak ohromně biješ za nějakou pravdu, četl jsi alespoň celou původní originální verzi toho rozhovoru, nebo ti k tvým prostoduchým závěrům dostačuje ten zdejší výtažek?
Reagovat
Kozoroh
Ano a tady je odkaz -
http://es.reuters.com/article/sportsNews/idESKCN0J31GX20141119?sp=true
Reagovat
smazaný uživatel
Ztraceno v prekladu???
Reagovat
Kozoroh
Ne, to jen neumíte číst mezi řádky.
Reagovat
Amputace
A kupříkladu to, co se mu stalo ve finále toho Australian Open považuješ za "šťastné"?
Reagovat
Stan_Borowitz
To ne, ale na druhou stranu považuji za (pro Rafu) šťastné, co se stalo ve finále Madridu...
Reagovat
Amputace
Jistě, ale GS a Masters přece srovnávat nechceš..
Reagovat
SwissMaestro
Stejně je sranda jak se často diskutuje o tom jestli Rafa zvládne překonat Rogerovi rekordy, ale jakoby se zapomínalo, že Federer bude tak 1-2 sezóny určitě hrát a svoje "skóre" i nadále navyšovat :) O to bych neměl obavu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vezmi studený obklad. Elegoun turnaj výjimečně vyhraje (jak dlouho ještě?), ale posledních pět let si spíš "vylepšuje" skóre prohrami ve finále a semifinále. A tahle statistika se zase až tak moc necení :-)
Reagovat
Roger_Federer
Nastesti si jako obycejne mimo..;)
Reagovat
smazaný uživatel
:))..Good one na záver..Tým príspevkom si u mňa obsadil tesné druhé miesto hneď za spanielovým, kde je Nadal challengrovým hráčom..

FFF sú s touto sezónou spokojní a pritom Roger vlastne nič nevyhral..Vies si predstavit, aká bude sezóna, keď budú nespokojní?..Nič nenasvedcuje tomu, že sa zmení to, čo tvrdím dlhodobo..Roger už na GS Rafu ani Noleho nikdy neporazí, šancu mať bude, jedine ak sa obom nejakým zázrakom vyhne..

Ja by som skor dodal, že sa zabúda, že Nadal má 28 a už desat rokov pripisuje min. jeden GS ročne..Haluz bude ak este zaboduje dvojnásobne raz-dva razy..
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda, že to tvrdíš dlouhodobě. Mám pocit, že jsi s tím začal někdy v Djokovičově zázračném roce 2011 a hned v dalším roce se ukázala hodnota tvého věštění.

Ale třeba máš teď pravdu, ta Rogerova záda nevěstí vůbec nic dobrého a prostě mu je tolik, kolik mu je.

Každopádně, když se člověk podívá na některé starší zápasy, jasně vidí, že dnešní Roger je pomalejší, méně agresivní a méně přesný než když byl na svém vrcholu. Částečně to kompenzuje zkušenostmi, ale rozhodně ne zcela. Přesto i ten dnešní Roger sváděl v roce 2014 boj o světovou jedničku, měl na dosah osmnáctý GS titul a se současnou světovou jedničkou svádí velmi vyrovnané zápasy, které rozhoduje jeden nebo dva míčky.

Co z toho plyne? To, že Roger z roku 2006 by dnešnímu tenisu kraloval úplně stejně jako v dobách své největší slávy a na Rafu by zbyla zase "jen" ta antuka. A někdy kolem roku 2022 by nějaký Backhand tvrdil, že Djokovič byl jen průměrný hráč a Nadal antukář a po roce 2010 byla slabá éra tenisu. Tož asi tak.
Reagovat
Roger_Federer
;)Ve 34 letech..Finale Wimbledonu, Finale TM, Finale DC, odehranych 90zapasu, Boj o 1..
Forhend je zoufalec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak na jednu stranu to má Forehand těžký a je mi ho svým způsobem i líto. Když ho popadne ten jeho premenstruační syndrom a začne zbytečně rejpat a popichovat, musí se většinou spolehnout na to, že vypálí od boku nějaký z prstu vycucaný údaj a spoléhat na to, že si nikdo nedá tu práci a nevyvrátí ho faktym, čísly a statistikami. Protože najít statistiku, ze které by plynulo, že je Rafa z komplexního pohledu lepší tenista než Roger, vlastně nejde. A to, že na antuce je Rafa jasně lepší, mu nestačí. Prostě NFF chybí pokora.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze nielen Roger, ale aj ty máš už svoj vek a pamat trochu pokryvkáva...Tvrdím to práve posledné dva roky, práve od Federerovho posledného triumfu..

Pride mi strašne krátkozraké pozriet si nejaký jeden zápas v roku 2006 a hneď ho brať ako bernú mincu..Z toho výkonu odčítať ten súčasný, a prísť k záveru akoby to dnes vyzeralo..Hlavne, keď je kazdý zápas iný..Veď Federer bol v roku 2004 v najlepších rokoch a prehral so 17ročným Nadalom..Porovnaj si hru Nadala, bol oproti súčasnosti jemnejší, neagresívny, neútočný a aj tak to stačilo..Predstav si, že by vtedy hral s Nadalom minuloročným?...Vidíš, a už má tvoja krátkozraká teoria velkú trhlinu..
Reagovat
Stan_Borowitz
S pamětí bych na tvém místě moc neoperoval, aby to nebylo jako s těmi
tituly na hardu od roku 2010... třeba si někdo dá tu práci a dohledá to v diskusích.

No tak přece snad ani ty nebudeš z jedné náhodné porážky na nejpomalejším hardu v Miami dělat dalekosáhlé závěry. Nebo snad chceš naznačit, že je třeba Kyrgios lepší tenista než Nadal? To je asi tak srovnatelná situace...
Reagovat
smazaný uživatel
Správne..Nebudem z jedného zápasu z minulosti robiť závery a hypotézy, akoby to na základe vtedajšieho výsledku a hry dopadlo teraz..Chcel som ti len naznačiť, že tvoj vztyčný bod, akýsi zápas z roku 2006, z ktorého si vychádzal pri predpovedaní súčasnosti bola hlúposť ako voda v koši, tak snáď si sa poučil..

Možeme samozrejme diskutovať, či bola vtedajšia Rogerova prehra so 17ročným Nadalom náhodná, hlavne keď o rok neskor vyhral s 18ročným len 3:2 na sety..Celkovo vzhladom na ich bilanciu mozeme polemizovat, ci su nahodne skor Federerove prehry s Nadalom alebo Nadalove s Federerom..

Kyrgios?..Tam je to 1:0, asi sám uznáš, že to má menšiu váhu ako 22:10, či 21:9?..Ani sám neviem, prestal som to počítať..
Reagovat
r.Fever
niežeby som ti chcel trhať tú tvoju intergalaktickú teóriu o tom, akoby hral Federer z roku 2004 s Nadalom v roku 2014 vytvorenú na základe toho, že v roku 2004 Roger prehral s Nadalom, ale uvedom si okolnosti, ktoré boli v tom zápase. Federer hral s horúčkou a len pár dní predtým vyhral Indian Wells, v tom zápase bol dosť mŕtvy...

ale nie, pre vás je ten zápas berná minca :) tak aj ja teda budem celú svoju optiku vnímať cez zápas z roku 2011 kedy Roger vytrieskal Nadala 6:3 6:0, veď to bol predsa Nadal v najlepších rokoch a Federer mal 30...ako je to možné?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď ja súhlasim..Vytahovat jednotlivé zápasy z minulosti a na základe nich vytvoriť rovnicu akoby to vyzeralo v prítomnosti je hlúposť..Prišiel s tým Stan, ja som len reagoval príkladom, aby som demonštroval relatívnosť tohto uvažovania..

Federer mal horúčku?..A o rok mal čo?..veď opat mal vzhľadom k svojej zivotnej forme vyhrať presvedčivo s akými španielským tínedžerským antukárom, ktorý v tom čase na harde rozhodne nepredvádzal svoje maximum..
Reagovat
r.Fever
ja by som to celkom chápal, proste v 2005 bol Nadal v prelomovej forme, ktorá určila ráz jeho kariéry, tam mal aj tú sériu víťazstiev na antuke myslím, a hlavne vtedy bol jeho tenis v niektorých aspektoch lepší ako dnes - výbušnejší, rýchlejší, pre mňa osobne aj krajší.

to že sa dostal v Miami do finále, kde bol ten kurt vždy pomalší je pochopitelné, a v tom zápase hral krásny tenis.. a tá super antuková forma sa prejavila aj mimo antuky, proste bol vyhraný a mal formu, nič nepochopitelné :)
Reagovat
Cico93
Roger z roku 06 by súčasnému tenisu kraľoval a možno aj nie. Veď tam na hardovych turnajoch ho vo finale čakal Ljubicic, Gonzales, Baghdatis, Blake. Ja ich nechcem znižovať, ale sakra rozdiel by to bol ak by tam čakal Djokino, tak ako tam čaká teraz na Nadala. RF v roku 06, 5 prehier 4 s Rafom. ;)))
Reagovat
dappe
Aby si tohle mohl posuzovat, musel by si tenis v roce 2006 sledovat stejně jako letos, což u tebe evidentně neplatí, takže bych to neřešil. Tohle porovnávání výsledků nebo dokonce jací hráči byli tehdy ve finále je blbost.
Reagovat
Cico93
Na harde bol vtedy len jeden šampion a to Roger. Teraz tam má Nadal za súpera velikána Djokovica. Roger vtedy takého na harde nemal.
Reagovat
dappe
Nepochopil si příspěvek od Stana, Forehand taky ne, takže nejsi sám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelá konštruktívna reakcia..Asi v štýle, ty vieš o tom houby, ja mám vacsie "péro", takze tvoj názor nie je relevantný.

.Práve naopak, cicko nacrtol pointu..Konkurencia bola nizsia, chýbali fenoméni, Roger mal ako hlavných súperov len plejádu dobrých tenistov, nie vsak legendy..Legendy sa vtedy na okruhu pohybovali, aj Nadal aj Djokovic to už vtedy výrazne naznačovali, ale určite ešte nedosiahli vek, v ktorom je tenista plne konkurencieschopný..Koniec koncov, aj sám Roger zacal vyhrávat až v okolí 22roku zivota..
Reagovat
dappe
Problém je v tom, že se to týká Federera, ničeho jiného. Takže když někdo viděl Federera 2006 ve 40 - 50 zápasech za rok, tím pádem vidí výkonnostní rozdíl s tím současným. Následně se takový člověk může zamyslet nad tím, jak by na tom Federer 2006 byl nyní, když i ten současný o světovou jedničku bojoval. Z toho může plynout i další myšlenka, není náhodou ta slabá konkurence v současné době?

Těžko na to ale může odpovídat někdo jako ty, když ses tady několikrát předvedl jako někdo, kdo tenis vnímá tak od roku 2010 a ještě řekněme docela zvláštním způsobem.
Reagovat
smazaný uživatel
O mňa starosť nemaj, ja tenis sledujem od 90.rokov, videl som rozne generácia a konkurencie..

Pointa je v tom, ze ten, čo videl Federera v roku 2006 zrejme uveril jeho dokonalosti bez toho, aby si uvedomil, že výsledky nie sú vždy len obrazom Federerovej hry, ale rovnako kvality jeho súperov..To, že bude Nadal a Djokovic o level vyssia konkurencia ako tá vtedajšia už vtedy solídne naznačovali nemyslíš?..
Reagovat
Cico93
Keď Novak dospel a Rafa dospel čo sa týka hardu, Tak Roger zrazu nemal výsledky na GS.
Čím toje? Vekom veď mal len 28.
Reagovat
smazaný uživatel
A áno, v roku 2014 nebola konkurencia výnimočná..Myslím, že v rokoch 2009-2013 bola vacsia..Rafa bol polovicu sezóny mimo hry, Murray nevýrazný, Delpo absentoval..Bolo to medzi Rogerom a Nolem..Čiže dvaja fenoméni..Stále sú však dvaja viac ako jeden, ktorý nemal protiváhu v rokoch 04-07..
Reagovat
Roger_Federer
;)..Jaka je tedy od roku 2005 konkurence na antuce, kdo?Mnohem vice hracu se v letech 2004-2008 dokazalo prosadit na vsech ostatnich povrsich, vcetne samotneho Nadala.Safin, Gonzales, Baghdatis, Roddick, Nadal...atd atd..Neni nahodou ta nejslabejsi konkurence prave na antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Dokázali sa presadiť ojedinele..That s the point..Raz uhrali finále, raz vypadli v treťom kole..Neboli dosť dobrí, aby sa presadzovali dlhodobo, rozumieš?..

Na antuke?..Dlhodobo úspešný Federer, potom Djokovic..
Reagovat
Cico93
like

Noo a jasne, že sa prsadzovali hráči ako Marcos a Gonzales no kto iný sa tam mal presadiť? žiadný velikán tam vtedy nebol. Sorry Roddick, ale ten pustil už pred zápasom s RF.
Reagovat
Roger_Federer
Takže, Federer byl Nadalovou konkurenci na antuce, kde ho Rafik porazel, ale ostatních površích byla slaba éra. ,Rafa mu konkurenci nebyl.Gratuluji k teto logicke hypotéze.:)
Reagovat
Cico93
Bol mladý. Na hardoch sa začal presadzovať v rokoch, ktorých Roger vyhrával prvé GS.
Reagovat
Roger_Federer
Ale prosím tě, podivej se pořádně do roku 2005..Uboze z hází je te účelového hráče který tehdy hrály..to je tak v cele. .
Reagovat
smazaný uživatel
Federer se dostal letos tak daleko diky tomu, ze byl Rafa zraneny. Buhvi jak by to vypadalo, kdyby se Rafa dostal do semi, tam by zase Fedexe prejel, tak jako vzdy. Takze Federer mu muze za letosni finalove ucasti byt vdecny. Proto ta lepsi sezona.
Reagovat
Roger_Federer
to myslus vazne tento blabol?
Reagovat
smazaný uživatel
Čomu na tom nerozumieš?..Alebo chceš povedat, ze ak by bol Rafa zdravý, tak by to mal Roger lahsie?..Odpovedz.
Reagovat
Roger_Federer
To nikdo neví, možno tak možno tak.
Reagovat
tito
Nebudu polemizovat, jak by dnes byl úspěšný či nikoliv Roger z 2006, spíše se zamyslím nad tím, jak by to vypadalo, kdyby byli vrstevníci.
Možná, že by Roger mimo antuku kraloval, ale nesměl by potkat Rafu.....
Úspěšnost Rafy proti Top 10 je v následující tabulce dána jistě dominancí na antuce
http://www.atpworldtour.com/Performance-Zone/Performance-Versus-Top-10-Career-List.aspx
nicméně přes zdánlivou nevyváženost proti antuce je Rafa na hardu třetí nejlepší hráč poslední dekády, neli 15 let.
Dá se tudíž předpokládat, že jako vrstevníci by se často potkávali ve F či SF a rozhodně si nemyslím, že by ve vzájemných zápasech Rafa tahal za kratší konec. Už jen proto, že například do zmiňovaného roku 2006 ( Rafa 21 let!) měli vzájemnou bilanci 2:2, jinak celková na hardu včetně haly 11:7 pro Rafu.
Můj názor je takový, že v hale by dominoval Roger, na antuce Rafa, na trávě by se s věkem přesouvala převaha na stranu Rogera, na hardu venku by měli pravděpodobně vyrovnanou bilanci, i když připustím, že Roger by se častěji dostal do finále. A co vím zcela určitě, tak to, že jeden bez druhého by byli podstatně úspěšnější než jsou. Ale to bychom si neměli zase až tak o čem vyprávět.
Reagovat
dappe
Souhlasím, Nadal by měl nepochybně ve vzájemných zápasech navrch a jsem rád, že jsi tam zmínil to, že by Federer postupoval častěji do finále. V tom byla totiž ta největší síla Federera, že hrál prostě pořád výborně, vyhrával celou sezonu (i na antuce téměř pořád finále), proto ty jeho rekordy v počtu semifinále v řadě atd. Dalším faktorem by bylo zdraví obou hráčů a s tím spojená délka kariéry.
Reagovat
SwissMaestro
Já budu spokojenej když příští rok vybojuje 1x Masters, Finále GS a tak 2 menší turnaje. 1000. vyhranej zápas je samozřejmostí. Na to, že mu bude 33/34....bylo by to super!
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu, ze Nole nikdy neprekona Rafu: Djoko je naprosto zdravy sportovec, vyhybaji se mu vsechna zraneni, kterymi trpi jeho protihraci. Nema zada, kolena,vlekle chronicke bolesti jinych casti tela. Naopak jeho fyzicka je jedna z nejlepsich, jakou jsem kdy u nekoho videla. Nepredpokladam, ze skonci karieru ve 30ti. Mozna tak nejdriv v 35 a porad bude fit. Asi ta zazracna bezl. dieta nebo co... sakra asi do toho pujdu taky. ...no muze se samozrejme zranit neocekavane, vyron v kotniku, to jeho slavne zapesti, nebo neco podobnyho. Ale kdyz se na nej podivam, je jak mrstna divoka kocka, co ma snad devet zivotu. Narozdil od Rafy a Roga, kteri se zranenimi bojuji celou karieru. Rafa celou, Rog posledni leta.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze pokud se neobjevi nejaky novy mladicky""Rafa"" nebo""Roge"" nebo Sampras a jim podobni sberatele rekordu a novi velci talenti, tak kdyz mu to zdravi takto bude slouzit, ma na to ho aspon dotahnout. Letosni vitezove GS mimo FO a W, byly jen vykriky do tmy. SOrry jestli vam pripada muj nazor neobjektivni nebo naivni, takto to proste citim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic ma ovsem horkou krev - a ta muze klidne vychladnout. Narazim na jeho vnitrni (skryvanou) labilitu, klidne muze prijit vyhoreni, ale taky nemusi a rozhodne ja to nejsem, kdo by nad nim chtel prilis mudrovat.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, ze jeho nejvetsim nedostatkem je psychika,ale ta se da natrenovat, zlomit. Se zdravim fyzickym nic nenadelas.
Reagovat
Roger_Federer
Nespominam si, ze by Federer mel do roku 2013 nejake problemy se zranenimi.
Reagovat
smazaný uživatel
Zada mel.
Reagovat
Stan_Borowitz
pustil zápas z TM v Šanghaji z roku 2006, tam to kluci hezky váleli.

https://www.youtube.com/watch?v=gwJjNpoHJgg
Reagovat
Mayo
Goat RF, 2. Rafael Nadal, 3. Pete Sampras...Borg, Agassi, Lendl...ďalej plevy :D:D
Reagovat
spaniel
RF, Sampras, Nadal
Reagovat
Mayo
alebo...ale prote táto trojka pre mňa
Reagovat
Cico93
ťažko mi porovnávať Samprasa a spol, keď ich poznám len z dokumentov a rôzných videí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi mlady moj :-) To ja Peta pamatuju velmi dobre a hrozne jsem mu fandila. No on si pak nasel takovou bloncku (jako ja:-)) a skoncil :-( u me..zarlila jsem :-D Na Xiscu nezarlim, neni blondyna :-D
Reagovat
spaniel
Nadal Sampras...každý má to svoje... Rafa má všechny GS, Olympiádu což Petovi chybí...ale ten má zas 5xTM, byl déle světovou i koncoroční jedničkou. Pro mě zatím těsně Sampras>Nadal...
Reagovat
Kozoroh
Souhlasím, navíc Pete s nikým neprohrál 7 zápasů v řadě a finále třech po sobě jdoucích GS turnajů.
Reagovat
Amputace
A kdyby prohrál pouze šestkrát nebo pětkrát v řadě, je v tom rozdíl? Byl by pak lepší než Sampras?
Reagovat
Kozoroh
Jde mi o to, že Sampras na vrcholu slávy neměl s nikým takovou negativní šňůru zápasů jako Nadal roku 2011.
Reagovat
Cico93
Keby bola vtom čase verzia Novaka z roku 11 tak by mal:)
Reagovat
Mayo
no to je mi už len dôvod, že prehral 7 zápasov v rade :D niekedy sa mi rozum zastavuje
Reagovat
smazaný uživatel
1.Nadal, 2.Laver, 3.Borg, 4.Federer, 5.Sampras, 6.Djokovič, 7.Agassi
Reagovat
dappe
Proč Federer tak vysoko?
Reagovat
smazaný uživatel
A proč bych ho měl dávat níž? Já nenávistí netrpim..
Reagovat
dappe
ani trochu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nemám ho rád, ale nenávist to není, Lavera i Borga opravdu považuji za lepší, není v tom nic pocitového.
Reagovat
spaniel
Neni v tom nic pocitoveho? Vzdyt tvoje nazory jsou založené pouze na pocitech.

Asi by sis zas mel založit par nicku, aby te v te osamocene fantasmagorii podpořili.
Reagovat
spaniel
Lol. Vysoce dementní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z tvýho pohledu ok, každý máme názor, nevim proč s nim máš problém.
Reagovat
spaniel
Nazor ma byt i něčím podloženy. Tvuj vychází jen z lásky k Nadalovi, ale argumenty chybi.
Reagovat
Davor1
neviem, z čoho sa mám smiať viac, či z toho Nadala na prvom, Federera na štvrtom alebo Djokoviča na šiestom mieste :-D
Reagovat
spaniel
Ja se smeju na vsem.
Reagovat
Roger_Federer
To je fakt mazec, loni pod nickem marty28 psal ze Novak je nejlepsi hrac vsech dob a vyhraje 10 granslemu za sebou..Nadala odepisoval., Dneska Nadal je 1..Novak 6..ma dos.
Reagovat
Davor1
a už stačí len, aby Novak porazil Rafu vo finále FO15 a bude 1. Rafa a 2. Novak :-D a Federer 5... :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ostatní budiž, ale Vůbec nechápu, proč máš Lavera na druhém místě, když byl ve všech měřitelných aspektech daleko lepší než je a kdy bude Rafa.
Reagovat
Amputace
A myslíš si, že je to až tolik podstatný údaj ve srovnávání kvality nějakých dvou tenistů? Novak prostě Nadala ten rok přejel, byl jasně lepší, Nadal nenašel zbraň, stejně jako ji Federer nenašel proti Nadalovi na GS posledních šest let. Stejně tak mohu napsat, že Sampras nikdy nedostával od žádného tenisty na GS takovou čočku, jako Roger od Rafy. Je v tom případě Sampras lepší než Federer?
Reagovat
Davor1
v skutočnosti je to úplne nepodstatný fakt, aj keby Nadal prehral 10krát v rade, tak by mi to pri porovnávaní ani len nenapadlo vytiahnúť...
Reagovat
Kozoroh
Je řada aspektů, v nichž Fedex převyšuje Samprase, ať už to je kariérní GS, větší počet GS titulů, víc týdnů na 1. místě atd. Ale Samprase nikdo "nešikanoval", jak to "dělá" Rafa Fedexovi. V tom je Sampras lepším tenistou než Federer.
Reagovat
blixa
Strovnávat Samprase s Nadalem ? Zbláznili jste se ? Skvělý tenista a úžasnou atraktivní hrou, jaká se od jeho doby nevidí a ten běhavej neutahatelnej pinkálista ? I kdyby měl Nadal 3x víc titulů (jako že nemá), proti Samprasovi je to jen šmudla.
Reagovat
Amputace
Buch, buch, buch, buch - 4 esa. Naprostý vrchol atraktivity.
Reagovat
blixa
Kdo umí, umí, kdo neumí čumí .. na esa .. ;-)
Reagovat
Amputace
Servis, volej je nuda, výměny o 0-3 úderech jsou nuda, lidi ale samozřejmě křičí, protože v dnešním tenise to chybí. Roger hraje krásný tenis, je to o naprosto všech aspektech té hry, nejen o servisu a kvalitní hře na síti - nemám problém, abych to přiznal. Chceš mi ale říct, že ten Samprasův styl tě skutečně tolik divácky bavil?
Reagovat
blixa
Jo líbí. Sampras, Fedex a Nole jsou pro mě tři nejatraktivnější hráči, co jsem kdy viděl hrát. I když každý hraje jinak.
Reagovat
Davor1
Federer bez debaty, Samprasa ešte viem pochopiť, aj keď bol antukové nemehlo a keby hral na dnešných hardoch, tak by to vyzeralo dosť smiešne, ale ten Nole ako vrchol atraktivity, to si teda dobre zabil... :-)
Reagovat
blixa
Proč ti přijde Nole neatraktivní ? Nechápu ..
Reagovat
Davor1
Nemá koncový úder. Hrá síce neskutočne konzistentný a po fyzickej stránke neuveriteľne premakaný tenis, ale na druhej strane dosť monotónny, vyhráva práve brutálnou konzistenciou od BL, vďaka pomalým povrchom, kedy ostatní proti jeho famóznej defenzíve nevedia ukončiť výmenu a chybujú. Zápasy Djokovica s Nadalom alebo "Djokomurárna" sú síce vrcholom dnešného tenisu, ale čo sa atraktivity týka, tak hrôza. Pre mňa je v súčasnosti najzábavnejšou variantou napríklad Wawrinka- Nishikori ako na USO... samozrejme, dobre sa pozerá aj na Novakove zápasy, ale musí hrať proti nemu niekto, kto sa nebojí útočiť (ako Wawrinka, Nishikori, či Fedex), keď vidieť nejaký kontrast...
Reagovat
smazaný uživatel
A na Rafovy se zápasy se podle tebe dobře nekouká? Na žádný?
Reagovat
blixa
No jeho fandům určitě kouká :D Mě ne ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A to je právě tvůj subjektivní pohled, jako je subjektivní ten můj :)
Reagovat
blixa
Nikdy jsem netvrdil nic jiného !!! Můj pohled je vždy a jednině ryze subjektivní, já se žádnou objektivitou nikdy nezaštiťuju, neb nejsem objekt a ani jím být nechci :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale pak jsou debaty o atraktivitě zbytečný, když každý si pod pojmem atraktivita představuje něco jinýho :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já zase jsem docela rád objektem sexuálního zájmu atraktivních žen. Nemusím toho ani nějak prakticky využívat, už jen ten pocit sám o sobě není k zahození...
Reagovat
slacker
No a co delas s tim prebytkem sexualniho zajmu sexualne neatraktivnich zen?
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá otázka:)
Reagovat
blixa
Nemá koncový úder .. no, ale má, jen v tom není ta výrazný jako jeho konkurenti. Zase je to neuvěřitelně elegantní tenista , velmi komplexní a pestrý, jeho obrana, to je prostě nádhera. Já prostě ocením jak brutální agresi Samprase, tak eleganci a skvělou obranu Nola. Jen na Rafovi nevím, co bych měl ocenit ... úžasně běhá, pravda, ale to zase radši koukám na atletiku ;-)
Reagovat
Cico93
Nadal a Djokovic sú dosť podobný svojím štýlom. A ty tu píšeš akokeby ich štýl bol tak rozdielný ako napr. medzi Karlovicom a Ferrerom.
Reagovat
blixa
Když dva dělají totéž, není to nikdy totéž ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Rafa je podle tebe Noleho horší kopie jo? Pak je zvláštní, že tahle otřesná ubohá kopie je daleko úspěšnější :)
Reagovat
blixa
Není kopie ani náhodou, proto píšu že když dva dělají totéž, není to nikdy totéž. Rafa je úspěšnější, ale co naplat, Noleho tenis mě těší a mému oku lahodí, u Rafy tomu tak není ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě sice nejvíc baví Rafův tenis, současně si ale u mě stojí skoro stejně vysoko ten Djokerův a i ten Federerův, já oceňuji všechny, každý z oněch styl je specifický a zajímavý.
Reagovat
Mayo
mňa baví napríklad aj tenis A. Murrayho a DelPa
Reagovat
blixa
aj mňa ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemozem si pomoct ale Djokov tenis ma absolutne nebavi...urcite niesom roztopeny ani z Nadalovho ale urcite je premna zaujimavejsi ako Djokovicov :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro každýho je atraktivní něco jinýho, jedni obdivují ofenzivní styl, druhým se líbí defenziva, kdy žádnej míč neni ztracenej a kdy se dotyčný z obrany dokáže neuvěřitelnými balony ještě dostat do útoku, takže odmítám tvrzení co je atraktivní když pro každýho je atraktivní něco jinýho..
Reagovat
smazaný uživatel
Spis naprosty vrchol demence..
Reagovat
Stan_Borowitz
Viděl jsi někdy nějaký Samprasův zápas? On měl sice skvělé podání, ale nebyl to žádný Karlovič nebo Ivaniševič. Sampras byl jedinečný v tlaku, který uměl vyvinout v prvních třech úderech po servisu. V tom byl a zatím je nepřekonatelný. Když člověk přežil ty první tři výměny, tak se s ním dalo hrát. Ale málokdo to dokázal.
Reagovat
Amputace
Já vím, že to nebyl Karlovic, že měl unikátní techniku a jeho um na síti byl raritní, přesto mě ale jeho tenis nebaví. Nebaví mě sledovat výměny o třech čtyřech úderech.
Reagovat
Cico93
je to jen šmudla.

Tak toto ani nekomentujem
Reagovat
blixa
No a není ? Fakt si nevybavuju tenistu, na kterýho by mě tak moc nebavilo se dívat :-P
Reagovat
Cico93
Se nedívaj. Každý ma daaký štýl.
Reagovat
blixa
No má, no. Taky koukám především na holky, dyk víš ;-) Na chlapy většinou jen semi a finále GS, semtam nějakej premier, ale on se mi tam ten Rafa občas plete :D
Reagovat
Cico93
Reagovat
blixa
Jééžiš, zase Rafa, :D ne, nelíbí ;-) Ale jako pěkný winnery sestříháš u každýho, o tom to přece není.
Reagovat
Cico93
Také nikto nemá:)
Reagovat
smazaný uživatel
To skutečně nemá, kdo není ochoten uznat, že jeho inside-out s rotacemi je geniální, tak nemůže mít rád tenis..
Reagovat
blixa
No vidíš, to nejsem ochoten uznat a přesto mám rád tenis :D
Reagovat
blixa
Jiní mají jiné .. hezčí ... :D
Reagovat
VlS
Už aby byl leden a hrálo se. Tady ta tenisová okurková sezóna a spory, kdo je na světě nejkrásnější, to je děs.
Reagovat
Cico93
nejkrásnější? a podla teba?
Reagovat
VlS
No já to mám jasný, Ana nemá kokurentku ani konkurenta. :-). Kdo je nejlepší tenista všech dob je nesmyslná otázka, protože to a) srovnat nejde, b) všechny doby ještě neskončily a doufejme, že hned tak neskončí.
Jak píše níže Spaniel, nejuspěšnější tak nějak přibližně srovnat jde, statistiky to dokážou zpracovat, pokud se lidi dohodnou, co v nich má být. V tomhle zatím vede Fedex.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ono do toho srovnání vnáší dost bordel to, co předcházelo Open éře, protože třeba ve statistice získaných major titulů pořád s dost nedostižnými 21 majory vede Laver.

V ryze Open éře pak jasně vede Federer, o tom žádná.
Reagovat
Fandina
Přehled rekordů viz odkaz a je pravdou, že Roger tam má nejvíc prvenství.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
Fandina
V rozhovoru pro Radiožurnál mě potěšil Radek, také došlo na krásné tenistky a on kromě těch svých, o který mluvil předtím vyzdvihl jako první Anu, tak to máme stejný pohled na věc ... úsměv
Reagovat
gigin
Taky tam došlo na spor s Tipsou.. nějak to nevyvracel..
Reagovat
Fandina
Ano, slyšela jsem to, že nepopřel, že měli spor. A také řekl, že na to oba zareagovali neadekvátně. To si cením, že to takhle řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu proc si Federovci proste nepriznaji, ze maji z Rafy strach, ze by jednou (pro me uz je) mohl byt nejlepsim tenistou historie. Potom by to byli oni, ti ""cry babies"" jak titulovala Mirka :-D A ze nemate strach z Djoka??? Nema konkurenci, kdyz Rafa je dle vas za zenitem a uz nic neuhraje. To je sice trosku v rozporu s mym tvrzenim ze strachu z Rafy, ale Djoko je daleko vetsi hrozba. Stejne si myslim, ze Roger letos ukonci karieru.
Reagovat
Stan_Borowitz
A pro mne je nejlepším hráčem historie Dominik Hrbatý, muž, který má souhrnnou pozitivní H2H bilanci s Agassim, Samprasem, Federerem a Nadalem.

Tím se nemůže pochlubit snad žádný jiný tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Volejte Dominikovi slava a tri dny se radujte :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, pristi rok.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli mu to dovolí ta záda, tak určitě ještě bude chtít odehrát Rio, a pak skončí.
Reagovat
spaniel
Šance, že Nadal bude nejlepším tenistou historie je mizivá. Chybí mu toho prostě moc. K tomu mu totiž chybí strašně moc na neantukových kurtech a pochybuju, že teď bude pár let vyhrávat AO, W, USO nebo TM, když mu to nešlo doteď.

Navíc mně vysvětli jednu věc, pokud je pro tebe nejlepším už teď, kdy mu toho tolik chybí, proč myslíš, že by nejlepším pro mě přestal být Federer jen proto, že by ho Nadal překonal v jednom čísle? :D To je strašná blbost. Pro tebe je nej, když zaostává o 3 GS a já ho pak mám brát jako nej, když bude mít třeba o 1GS víc? Kam na takovou logiku chodíš?

Navíc, jelikož se vůbec nechcete zabývat fakty a čísly, je zřejmé, že celá diskuse není o nejlepším hráci, ale o nejoblíbenějším. V tom názor nikdy nikdo nezmění, což by sedělo s tím, že už teď je pro tebe nejlepší Nadal.

Další věc je, že není nic jako nejlepší hráč historie, to je nezměřitelné. Může být maximálně nejúspěšnější. A tam by měli rozhodvat čísla a statistiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s predposlednim odstavcem. Jinak ja nejsem tak ortodoxni, ze bych trvala na tom, kdo z tech dvou je ""lepsi"". Nelibi se mi, jak Federovci sijou do Rafy a do jeho fanousku jen proto, ze nesnesou, ze dohani jejich idola. Ja si treba myslim, ze Nole muze Rafu v titulech prekonat, no neplivu na nej ani na jeho fans. A uznej, ze Djoko je na nejlepsi ceste.
Reagovat
Davor1
Djokovič nemôže Nadala reálne prekonať v počte GS, to je isté na 90%. Aj preto ho nechávajú Rafovci na pokoji...
Reagovat
smazaný uživatel
No ja myslim, ze muze. Ukaz mi jeho konkurenci, pokud nebude Rafa hrat. Nisi, Dimi, Rao??? To vime vsichni, ze je nonsense.
Reagovat
spaniel
Taky si nemyslim, ze ho Novak překoná, alespon podle dosavadního průběhu. Musel by sbírat vic nez 1GS ročně. Necekam ze zopakuje 2011, ale 2GS ročně by musel byt standard po nekolik let a zatim to nejak nejde.
Reagovat
Davor1
Tak nonsens tvrdíš? A s kým prehral tohto roku na AO a USO? S Wawrinkom a Nishim, s hráčmi, ktorých radíš do kategórie nonsens... Stále tu bude Murray, ktorý sa môže dostať do starej formy a potom bude pre Djoka hrozbou na každom GS okrem RG. Vráti sa Del Potro, ktorý vo forme môže Novaka poraziť kdekoľvek. Raonič má občas zápasy ako v Paríži proti Fedexovi, kde mu padá všetko a vtedy je len ťažko poraziteľný. Je otázkou času, kedy bude mať takýto superzápas aj na GS a vtedy môže Djoka sundať. Tento rok bol z pohľadu big4 najslabší vôbec, a napriek tomu Novak nedokázal vyhrať viac ako Wimbledon. Vlastne okrem 2011 nemal ani jeden rok, kedy vyhral viac, ako jeden GS. A takto to podľa mňa aj bude pokračovať, bude vyhrávať 1 GS, v jednej sezóne sa možno utrhne a vyhrá 2 alebo v lepšom prípade 3, ale tiež už nemá veľa času, triadsiatka bude na krku čo nevidieť...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic nikdy neprekona Rafu...
Reagovat
spaniel
Federerovci šíji do Rafy...napadlo te, ze my to treba vnímáme zas opacne? Ze tim jak se Rafa přibližuje, tak tim vic jeho fanousci jdou do porovnávání? Nevidim na tom nic spatne, nase dve skupiny to bavi a ostatni to muzou přehlížet, nikdo je samozrejme nenutí to číst. Nejsme jediní, je to i v jiných sportech. Ja treba obavy nemam. Jak pise VIS, je tam spousta kritérií a jejich důležitost, ktere se berou v potaz a nad kteryma se dohadujeme. Pocet GS je vseobecne považované za nejdulezitejsi, v tom se přibližuje az tam mozna ma sanci. Je ale spousta dalsich, ktere treba příležitostní fandy nezajímají, ale nas ano a proto ani Rafovych 18GS nemusi byt definitivní zlom, zejmena pokud by treba skončil s 13 RG.
Reagovat
Mayo
o čom točíš Nikkki ?
Reagovat
smazaný uživatel
??? Co se ti nezda???
Reagovat
Stan_Borowitz
nebyl to sice šťastný rok, to má pravdu, šťastné byly roky 2010 a 2013, ale z pohledu získaných titulů to nebyla nějak extrémně špatná sezóna, jen o něco málo horší než více než polovina v celé Rafově kariéře.
Reagovat
Cico93
Nebyl to pro mě šťastný rok
Nadal myslí po zdravotnej stránke, tak sa aj sám vyjadril.

on nepovedal Nebyl to pro mě šťastný rok
pretože som nevyhral toto alebo toto.

takže tak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Opět bych řekl, ano, nebyl, ale nijak výrazně nevybočoval z průměru posledních let.
Reagovat
Amputace
To jednoduše není pravda. Stačí, když napíšu, že má letos nejhorší antukovou bilanci v kariéře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, to neříkáš nic nového, přesně toto jsem psal v jednom ze svých příspěvků - že jediné, v čem je tento rok výrazně nestandardní, je to, že Rafa získal jen RG a se štěstím 1 Masters 1000 na antuce
Reagovat
Stan_Borowitz
Viz zde: 20.11.2014 00:04 Od: Stan_Borowitz

Taky se mi zdá, že by to chtělo víc pokory. Ono totiž pravdou je, že Rafa během své kariéry většinu let získal jen jeden GS titul, takže loňský rok není až taková výjimka. V zásadě byl loňský rok pro něj nějak výjimečně neúspěšný jen co se týká antukových Masters 1000, kde získal jen jeden titul, a to díky zranění soupeře. Jinak se dá říct že to byl víceméně standard.
Reagovat
tito
Bingo.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby som zo zhrnul, pre Rafu to bol najhorší rok v kariére..No pre Rogera by to bola najlepšia sezóna za posledných 5rokov..
Reagovat
spaniel
:D to myslíš vážně?
Reagovat
smazaný uživatel
A ktorá teda bola lepšia?..:))
Reagovat
Davor1
Čo tak 2010, kedy vyhral AO, TM a Cinci...alebo 2012, keď vyhral Wimbledon, IW, Madrid, Cinci ??
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy to je najma o GS..Rafa mal jeden GS a hral finále Austrálie..Stihol toho za pol sezóny viac ako Roger v rokoch 2010 a 2012, kedy okrem jedného GS na ostatných doslova prepadol..

Čo sa Masters týka, tam je to ozaj porovnatelne, pointa je tá, že Nadalova neúspešná sezóna by bola Federerovou úspešnou..
Reagovat
Davor1
tak Rafa nikdy nemal zlú sezónu,predovšetkým vďaka jeho neuveriteľnej dominancii na antuke... pretože ak by aj bol mimo antuky nulový ako tento rok, tak antuková časť ho zachráni...kdežto Roger mal na vrchole síl niekoľko neuveriteľných sezón s 3 alebo 2 GS, ale mal aj slabšie sezóny, predovšetkým teda potom, čo už spadol z toho svojho zenitu a naopak, dosiahol ho Novak (teda od 2011)...treba však povedať, že Nadal ešte nie je vo veku, kedy mal Roger slabšie sezóny bez GS (2011, 2013, 2014) a keď sa tam dostane, tak je veľmi pravdepodobné, že ani on už ten GS nevyhraje...
Reagovat
spaniel
2012, 2010, 2009
Reagovat
Davor1
2009 už nespadá do tých 5 rokov...to ti určite vytkne :-)
Reagovat
spaniel
To je fakt, já to bral z fleku 2014-2009
Reagovat
Cico93
jednoznačne 12. Wimbledon, OH medaila svetová 1.
Reagovat
Kozoroh
Jednoznačně? Roku 2010 vyhrál AO a TM, roku 12 Wimbledon, na OH bral jen stříbro. Jedničkou byl v obou sezónách. Ale je pravda, že v roce 2010 vyhrál jen jednu 1000, zatímco v sezóně 12 hned tři. Suma sumárum u mě těsně vítězí rok 10...
Reagovat
Davor1
jednotkou bol len v dvanástom, v desiatom bol dvojkou za Nadalom :-)
Reagovat
Kozoroh
Byl i v 10, nejprve jedničkou, poté dvojkou za Nadalem, po Wimbledonu dokonce trojkou za Djokerem, s nímž až do podzimu sváděl boj o dvojku. Nakonec skončil druhý za Nadalem.
Roku 12 začínal jako trojka, po Madridu byl na jeden týden dvojkou za Nolem, po Wimbledonu až do TM jedničkou a rok uzavřel na 2. místě, opět za Novakem.
Reagovat
Stan_Borowitz
pro něj jsou podstatnější dojmy. Ve vedlejší diskusi například napsal, že Federerovy tituly na hardu by se daly od roku 2010 spočítat na prstech jedné ruky. A jaká jsou fakta:

1 x GS (Austrálie), 2x TM, 6x Masters 1000 (Paříž, Šanghaj, Indian Wells, 3x Cincinnati - to je ten jediný rychlý hard). Možná máš na jedné ruce 9 prstů, nevím.

Pro srovnání ve stejném období Rafa: 2 x GS (USO), 0x TM, 3 x Masters (všechny ve výjimečném roce 2013).

To bych opravdu neřekl, že by o 5 let mladší Rafa hrající na vrcholu sil byl na hardu nějak výrazně úspěšnější, že. U něj paradoxně ta jedna ruka navíc vychází...
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz si odrátaj halu..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
A to prečo? Protože to v ní Rafovi nejde? Copak tam se nehraje na hardu?

Zase je potřeba statistiky upravit, aby "to vyšlo"? ;-)

Ale i kdyby, tak když se odečte TM a Paříž, pořád jsme na 6...
Reagovat
smazaný uživatel
Nie..Ale preto, ze hala sa ráta ako samostatný povrch..

Alebo tá Djokovicová 30zápasová šnúra je na harde?..
Reagovat
Tornes
Takže Čína je samostatný povrch, jelikož měl Djokovič šňůru i tam? Jako sorry, ale tenhle argument je dost mimo... Hala může/nemusí být samostatná, záleží na úhlu pohledu. Ale tímhle to fakt nedokážeš.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak pořád tam zůstává 6 velkých titulů, 1 GS a 5 Masters 1000. To většina lidí na prstech jedné ruky nespočítá. Rafovy tituly za tu dobu ano, a to je na vrcholu své kariéry, zatímco Roger dávno za zenitem.
Reagovat
r.Fever
+1
Reagovat
dappe
a 2014
Reagovat
r.Fever
:D to je blázon :D opakujem moju otázku, fakt ho tu niekto berie vážne ?
Reagovat
Kozoroh
Nejhůře bylo Rafovi roku 2011. Ne proto, že by špatně hrál, naopak, ale objevil se někdo, kdo to na něho a jeho hru uměl, Rafa se mohl zbláznit a přesto dotyčného přemoci nedokázal. Toho roku s ním měl skóre 0:6, věc do té doby nevídaná u Nadala. Přesto s pomocí Rogera vyhrál RG.
Reagovat
Cico93
2011 bolá dobrá sezona. RG, DC, Montre carlo, Barca.
Noo čo s Novakom som sa zmieril a sklaniam klobúk dodnes.
Reagovat
Kozoroh
Chtěl jsem jen vtipně reagoat na Forehanda, který je dnes mimo :-D
Reagovat
Davor1
aký rozdiel oproti tejto? Katar, Rio, Madrid, FO...vyhral prakticky to isté, čo v 2011....a menej toho prehral :-)
Reagovat
Cico93
Hlavne bol zdravý!
Reagovat
Amputace
To jim nevysvětlíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jsi vtipný, to se nedá popřít. To ti člověk i odpustí to poletování ve vysněných světech.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejne nerozumim tomu, jak mohl udajne nejlepsiho hrace vsech dob, neprekonatelneho mistra mistru, ztelesnenou dokonalost a poloboha pana Rogeera, porazit 23x z 33ti vzajemnych duealu nejakej bidak, co umi hrat jen na antuce???? Neni potom Rafa samotny buh?! :-DD
Reagovat
Vojtiik
ty nerozumíš ještě hodně věcem kloučku
Reagovat
kada.tom
tak samozřejmě ... ale Federerovci si to vždycky nějak obhájej, už aby Federer skončil
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa JE Buh!!! Stale v nej verim, ne jak vetsina zdejsich FFF ateistu :-D
Reagovat
Roger_Federer
Nechapu ocem tady furt meles?..Nadal uznava vetsina jako nejlepsiho antukoveho hrace vubec.. ceho vic chcete dosahnout?? Na nejlepsiho hrace historie nema vysledky..Tak se hodte do kludku.
Reagovat
smazaný uživatel
jj jeste 3 GS a udajne nejlepsi hrac historie jde do kytek brouku ;-)
Reagovat
panzer.dragon
ideálně všechny z RG
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorac, ja vlastne zapomnel, ze RG neni plnohodnotny GS..
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží podle čeho hodláš nejlepšího hráče určovat, pakliže by ti nestačilo, ani kdyby získal 20 gs tak je to zkrátka marný..a tobě přece ani 20 nebude stačit nebo se snad pletu?
Reagovat
spaniel
Kdyz tobe staci 14...tak o cem tocis psychousi?
Reagovat
Roger_Federer
Az ziska Rafa dalsi 3 na jinem nez antuce,dotahne pocet tydnu na no1, vyhraje turnaj mistru, dojdi,; budeme diskutovat..dote doby je Rafa cislo 2, a to jeste do doby nez ho prekona Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
rafa nech to skusi, ale ked sa v priebehu sezony zacne opat rozpadat, tak nech da zbohom tenisu...ved predsa nikto nechce byt v tridsiatke mrzak, ani rafa...
Reagovat
smazaný uživatel
To už mu radili před pěti lety..přijde mi, že dotyčným nejde o jeho zdraví (proč by jim o něj taky šlo, když ho tak nenávidí), jde jim o to, aby skončil a nemůžou se toho okamžiku dočkat, je to jejich již devítiletý permanentní sen. Já ale věřím, že jim tu radost ani tentokrát neudělá, tak jako xkrát předtím.
Reagovat
panzer.dragon
měl by přejít na poker jako na hlavní aktivitu
Reagovat
smazaný uživatel
To by se ti líbilo, chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Nadalovi nedávam žiadne číselné ciele, vždy to nosilo smolu..Budem rád, ak odohrá všetky štyri GS..To je pre mňa (vzhľadom na per. úspesnost v pomere start/výhra) priamou zárukou úspechu..(Od roku 2008, 24štartov/11Grandslamov)..Slušné.
Reagovat
Kozoroh
Ale zkus odečíst RG a antuku a čísla už pro Rafu tak vstřícná nebudou - 14 startů, 5 titulů. A čtyří z nich vyhrál před rokem 2011, kdy došlo k zrození Serbinátora...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je mi z top hráčů nejmíň sympatickej, ale proč by měl proboha odečítat RG? Protože se ti to hodí? ...
Reagovat
smazaný uživatel
Okej, tak rátaj od roku 2013..Sest startov, tri tituly...Veľmi slušné..
Reagovat
Roger_Federer
Z toho 2x RG..
Reagovat
smazaný uživatel
Správne..Z matematiky si silný..
Reagovat
r.Fever
dá sa na to pozrieť aj z toho pohľadu že od supersezóny 2010 získal len 1 gs mimo RG
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, z pohľadu, ktorý absolútne popiera logiku sa dá na to pozerať aj z tejto strany..
Reagovat
r.Fever
Logiku to popierajú iné komentáre kamoš..

to čo som napísal je holý fakt, ak chceš proti tomu bojovať, skús
Reagovat
spaniel
Problém je, že vždy když je debata, tak tady Forehand není a začne pak psát, až když to všichni uzavřeli. Věřil bych, že nemusí mít zrovna čas, ale aby to tak bylo vždy....spíš taková taktika :)
Reagovat
Cico93
A Federer mimo trávy 0 ! ;)
Reagovat
spaniel
Strasne se tesim, az bude mit Nadal 33, jakých vysledku bude dosahovat :D
Předpokládám, ze se tady ani neukazete anebo budete davat perly typu, ze je strasne silna era, ne jako kdyz mel Federer 33 a nebyla konkurence :D
Reagovat
Cico93
Federer ich prestal zbierať už v 28 rokoch.
Reagovat
Kozoroh
Rafu to samé čeká v příštím roce! :D
Reagovat
Cico93
Neprovokuj.
Reagovat
Mayo
on vždy vie, čo sa stane, kto čo vyhrá a podobné žvásty :D
Reagovat
r.Fever
problém je že títo ľudia žijú v tom, že Nadal bude po tridsiatke pridávať grandslamy ako na páse... po 30 vyhral okrem starých harcovníkov typu Rosewall, Emerson atd. grandslam len Sampy na USO 02, Fed Wimblas 12 a Agassi na AO 03.
Opravte ma ak sa mýlim.

RN má výhodu v tom, že na RG dokáže ubehať a upracovať hocijakého súpera, na iných GS potrebuje súhru okolností, hlavne s pribúdajúcim vekom.
Veď aj RF v 29 rokoch po výhre na AO prestal zbierať GS. A nech mi tu nikto nehovorí o silnej konkurencii, keď na USO 2010 bol Južny v semi, v roku 2010 aj 2011 mal na Djokera 2 matchbally v USO semi, v 2011 sa dostal so stratol 1 setu do finále RG, a pod..

Proste vek nezastavíš a fakt sa teším na sezónu 2016 povedzme, kedy bude mať ich Rafitko 30. Čo to budú za výhovorky vtedy.
Reagovat
Cico93
Ano jeto silná konkurencia.
Južny, že sa tam dostal noačo teraz? Keď môže byť Baghdatis vo finále.
Reagovat
r.Fever
Baghdatis bol v top ten hlavne vtedy a hral perfektný tenis, plus aspoň v tom finále čo hral herne nevybuchol.
Reagovat
Cico93
top 10?
V roku 2005 končil ako 56.
A ano nepoložil sa, len dostal kanára.
Reagovat
spaniel
Ja zajímavé, že Murray ve "slabé éře" GS nevyhrál, ale v supersilné hned dva :)
Je zajímavé, že v "slabé éře" se ke GS dostali 2 tenisté, Safin a Delpo během skoro 5 let a v supersilné Murray, Wawrinka, Cilic během roku a půl.
Reagovat
Cico93
Andy? áno zlepšil sa chlapec.:)
A ten tvoj 2 odsek? Tak asi, keď vyhrávaju aj iní hráči tak niečo natom bude.

A inak ja o slabej a silnej ére nič nepíšem. Len som reagoval na r.Fevera.
Reagovat
spaniel
Zlepšil...kdoví. Mně se mnohem víc líbil předtím, kdy dokázal porazit Rafu i Rogera. Pak to někam zmizelo. Líbil se mně jen na Wimbledonu, to USO bylo strašné selhání Djokovice.
Reagovat
Cico93
Djokovic je na tie zlyhania v poslednej dobe špecialista.
Nebol ďaleko aby totálne zlyhal aj na Wimbledone.
Kedy z podávania na triumf sa dostal až do 5 setu kde čelil BB.a ani sám nevie ako ho odvrátil:)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, i kdyby teď vyhrál dvakrát za sebou Wimbl stejně budeš mít řeči a budeš ho snižovat, je úplně jedno co vyhraje, klidně to přiznej.
Reagovat
r.Fever
Klud Rafaeoli, ak vyhrá 2x po sebe Wimblas tak ho aj ja uznám za najlepšieho tenistu histórie. Všetci ale dobre vieme, že to sa nestane..
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud by to nebyl Wimbl, ale USO nebo Austrálie, tak bys ho uznal taky?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že sa to nestane, lebo sa to už stalo, že áno..Vyhral ho 2x za sebou v rokoch 08, a 2010..2009 nestartoval, vtedy mali sancu aj ostatní..
Reagovat
spaniel
Vy žijete ve svém svete. Nadal tezi ze zpomalenych povrchu jako nikdo jiny. Mimo antuku by kdysi byval challengrovy hrac. A i po extrémním zpomaleni ma porad jen 5GS mimo antuky, pritom se na ni hraje jen 1GS ze 4! Na Masters to ma jeste horsi. Proste mimo antuky neni historicky ani v top 10. A vy tady blouzníte o dalsich Wimbledonech :D Hoši, proste ta trava uz vic zpomalit nejde, je to smutné, ale je to tak.
Reagovat
Cico93
Mimo antuky? Mimo RG? Sorry, ale už s tými vetami chodte do.....
Reagovat
spaniel
Fakty sa Cickovi nepáčia... Ale tim se nic nezmeni. Je to nej antukar, ale z komplexního pohledu zaostava. Hodne. Moc.
Reagovat
Cico93
Aké fakty? Prečo o RF nepišete mimo trávy? Pri Djokimu mimo hardu?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle nich se prosté antuka nepočítá, na ní člověk nemusí bejt dobrej. Kdyby vyhrával hlavně na trávě tak by se ale remcalo i tak, prostě je to Nadal a o tom to celé je, ne o površích a titulech..
Reagovat
Cico93
A to má Nadal na svojom najobľúbenejším povrchu len 1 GS ročne. Ale dvaja menovaní, hardovi špecialisti ti majú až 2 možností ročne. A aj napriek tomu, aj napriek častým zraneniam stráca na Rogera iba 3 GS. Preto by MAL byť Nadal o to viac uznávaný!
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ho někteří uznali, musel by mít z každého gs deset titulů, pak by se s čtyřiceti gs Rogerovi se sedmnácti možná trochu přiblížil, dřív ne..
Reagovat
Cico93
Nepáči sa mi ako tu niektorí znižujú jeho výsledky na antuke. Ja Rogerove GS neznižujem a to takych prípadoch by bolo.
Reagovat
spaniel
V životě jsem nesnizoval jeho uspechy na antuce. Jen poukazuju na jeho slabsi vysledky mimo antuky. A to jsem jeste ani nepočítal Masters, kde je na tom snad jeste hur, jelikoz jsou na antuce 3 a na hardu 6 a on ma pres 70% vsech M1000 titulu z antuky. Anebo TM, kde ma pěknou kulatou nulu.
Reagovat
Cico93
Nemyslím teba, ale všeobecne to tu tak proste je.
Reagovat
spaniel
Zajimave. Kdyz jde o Federera, vytahujete subjektivni teorie o konkurenci a slabe éře, kdyz jde o Nadala, tak i fakta jsou tabu.

Hard: 2GS 50%
Antuka: 1GS 25%
Trava: 1GS 25%

Federer
Hard 9GS ze 17 = 52%
Trava 7GS ze 17 = 41%
Antuka 1GS ze 17 = 6%

Nadal
Hard 3GS ze 14 = 21%
Trava 1GS ze 14 = 7%
Antuka 9GS ze 14 = 64%

Jen slepy by nevidel tu nevyvazenost a vliv antuky na jeho vysledky. V jednom se nechapeme, ja neříkám, nevsimej te si antuky, ale divejme se na hrace komplexně. Coz vy nechcete a je jasne proc.

K tomu challengrovemu hraci - mluvim o dobe pred zpomalenim povrchu. Nadal by krome antuky nemel jediny GS. Jeho styl, jeho raketa je uzpůsobena pomalým povrchum a na starých rychlých by nefungovala. Neříkám, ze je mimo antuky challengrovy hrac v teto dobe pomalých povrchu.
Reagovat
Cico93
Prečo si mu zobral jeden Wimblas.? ;)
Reagovat
spaniel
Sorry, chyba se vloudila. 14% z travy samozrejme. Takze ma na antuce skoro o 40% vic v porovnani s ideálně vyváženým poměrem. Komplexni a vyvazený hrac by mel mit cisla blízko 50-25-25. To musíte videt i vy...a pokud ne, tak proto ze nechcete...protoze se vam to nehodí.
Reagovat
Cico93
skôr by to chcelo tabuľku nie z (počtu dosiahnutých GS ale z počtu odohraných GS.
napr. Nadal 9 RG z 10 štartov.
Predsa mal Federer aj viac možnosti na dosiahnutie GS.
Reagovat
spaniel
Jo, ale ted se nebavíme o tom, kdo ma jakou úspěšnost na GS, ale o rozložení povrchů.

To co pises uz jine tema, ale dobre. Trochu me zarazi, ze na RG nikdy nechybí, absence ma jen u ostatnich GS.
Nemůžeme vedet, jak by to bylo, kdyby nic nevynechal, protoze on zjevne funguje jinak nez Federer. Ma pauzy, po kterych se vraci plný energie, je odpocaty a postupne uvada, az prijde zraneni a dalsi pauza. Mozna to souvisi s jeho stylem a zdravotním stavem. Kdyby nemel vynucené pauzy, treba by nemel tolik sil a takove nastupy. Ideální by u nej asi bylo, kdyby poznal, ze uz je na hraně a blíží se zraneni, zvolnil, udelal si pauzu jeste pred zranenim. Tim pádem by byla pauza kratsi, on by se dobil a byl by zpet rychleji. S planovanymi pauzami by se taky mohl lip zařídit, aby to nevychazelo prave na GS.
Reagovat
Cico93
Viem, že jeto niečo iné, ale veľmi to stým súvisi.
Reagovat
tito
Jasně, že antuka převažuje, ale krom Rogera a Noleho jej na hardu v titulech překonal v posledních 15 letech kdo?
Krom titulu má na hardu i ve W po 3 dalších finálových účastech. Pochopitelně ve srovnání s Rogerem je tam menší účast a zisk titulů na obou površích ve srovnání s antukou, ale tobě to číslo připadá tak malé? Fakt? Mně tedy osobně nikoliv :-) 5 titulů, dohromady 11 finálových účastí...
Nicméně léta sleduji, jak byl Rafa schopen se poprat s mimoantukovými povrchy, tak věřím tomu, že by se přizpůsobil i těm rychlým. Titul ze Cinci má. Nejslabší je na TM, ale i tam 2x hrál finále. A rozhodně si nemyslím, že by na hardu řekl poslední slovo. Wimbledon je diskutabilní, ale také by mne titulem nepřekvapil.
Reagovat
spaniel
Pokud bereme jen poslednich 15 let, tak neni o cem, je jiste top3 i na hardu a trave. Jde o to, ze zpomaleni povrchu umožnilo vetsi uspechy vsem současným hracum, každému v trochu jine míře.

Ja nechci počítat finale, protoze potom by na tom Roger byl jeste lepe, nemyslíš? A pak bychom mohli uz rovnou brát v úvahu i semi atd. Jak píšu, je top 3 za poslednich 25 let i mimo antuky, ale muj nazor je, ze na starých rychlých povrsich by na tom byl podstatně hur. Pises, ze by se přizpůsobil. Ja si to nemyslim. On neni ten typ, neporadil si s modrou antukou, nedaří se mu vyhrat TM. Navic pro rychle povrchy by musel kompletně zmenit hru, zlepšit servis, zmenit forehand, hrat na siti.

Mne by take jakýkoliv dalsi titul nepřekvapil (i kdyz mam pocit, ze uz je spis na sestupu, ale mohu se plést). Koneckoncu povrchy se nezrychluji, takze porad ma ideální hru pro současné podmínky a pujde jen o jeho formu.
Reagovat
smazaný uživatel
...boze to je demence...co jeste dalsiho fanatici vytahnou za stupidity?? Proc na ni odmitl hrat Nole, taky byla pro nej moc rychla??? Nebylo to nahodou protoze nechtel riskovat zraneni stejne jako Rafa a dalsi hraci?
Reagovat
Kozoroh
S tou modrou antukou to uspěchali. Měli ji nejprve vyzkoušet na challengerech, poté na ATP 250 a 500...
Modrá antuka sice byla dobrým nápadem, ale špatně provedeným...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale koukalo se na ni v TV výborně. Snad se časem vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane spaniel, tvrdis, ze na antuce se hraje jen jeden GS ze ctyr a kolik GS se hraje na trave, ctyri nebo pet????

Ty jsi hroznej dement, to je do nebe volajici...
Reagovat
smazaný uživatel
Chalengerový hráč, že ti neni stydno vypouštět z úst takový ubohosti, jinak který zpomalení máš konkrétně na mysli? Protože už v r.2006 byl ve finále Wimblu..
Reagovat
Cico93
Chalengrový hráč, čo ma na GS s veľkým RF tuším 9:2. A tu kľudne odpočitajme aj antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Chalengerovej hráč, kterej už v r.2005 získával na hardu Masters tituly..
Reagovat
spaniel
Neplac, praskne ti cevka. Navic s odpadem, ktery mění nicky, se nebavím.
Reagovat
Roger_Federer
Zajimave..ted uz v2005 ma titul z hardu, ale podle jinych nebyl udajne vyzraly a byla "slaba era", sice Roddick mel napriklad vyvazenejsi vysledky nez dneska zbytek top 10 7-10misto, ale byla slaba era..tragedi jste.;)
Reagovat
Cico93
Aaaa prečo dávaš Roddicka do tejto skupiny? Veď on bol najväčší konkurent Rogera predsa;)))
Reagovat
Roger_Federer
Nejvetsim souperem Rogera byl od roku 2005 R.Nadal, Roddick a dalsi byly vynikajici hraci, ktery meli smulu ze se utkavaly z tehdy nedostiznym Rogerem a nasledne Nadalem na antuce..
Vymysly o slabe erejsou fohendova specialita, ktetou Rafaeoli25 trad opakuje jako psik.
Reagovat
Davor1
challengerový je trochu prehnané, ale zvyšok je čistá pravda. Rozhodne by nemal 5 mimoantukových GS, mal by maximálne 1-2, možno ani to. Ak by hral v deväťdesiatych rokoch, tak by nemal Wimbledon žiadny a AO/USO bolo rýchlosťou niekde úplne inde, takže aj tam by bolo 1 víťazstvo fantastickým úspechom. Je jasným faktom, že v dobe Samprasa, Agassiho, Beckera či Edberga by bol Nadal považovaný za ortodoxného antukára a na hardoch by mal minimálne šance. Aj preto je pre mňa jeden z top3 hráčov Andre Agassi, ktorý dokázal vyhrať kariérny GS, zlato z OH aj TM v čase tak rozdielných povrchov, kedy to bolo neporovnateľne ťažšie, ako dnes...
Reagovat
Cico93
To už je. Čo by bolo keby bolo.
Reagovat
Davor1
ale musíš to brať do úvahy, keď porovnávaš dnešnú éru s tou pred desiatimi, pätnástimi, dvadsiatimi rokmi...
Reagovat
Kozoroh
A koho ještě považuješ za TOP 3 tenisové historie kromě Agassiho? Borga, Lavera?
Reagovat
Davor1
Uvažujem len o open ére, potom do top5 pre mňa patrí Federer, Agassi, Nadal, Sampras a Borg, tesne za nimi Lendl. V tej užšej trojke mám Federera a Agassiho, tretie miesto môže obsadiť hociktorý z tých zvyšných :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
nebyl to sice šťastný rok, to má pravdu, šťastné byly roky 2010 a 2013, ale z pohledu získaných titulů to nebyla nějak extrémně špatná sezóna, jen o něco málo horší než více než polovina v celé Rafově kariéře.
Reagovat
Stan_Borowitz
To patřilo nahoru....

Sem jsem chtěl napsat, že Laver získal v Open éře to, co od té doby nikdo jiný...
Reagovat
Davor1
myslíš kalendárny GS? to je pravda...
Reagovat
r.Fever
pre mňa je top 3 Federer, Sampras a Borg v open ére, Laver je tak na hranici Open éry, ale dosiahol kalendárny GS čo ho radí ako takého tieňového člena tejto skupiny.
Reagovat
Kozoroh
Obhájit wimbledonský titul z roku 2008 se Rafovi v roce 2009 nepodařilo, neboť tehdy na londýnském grandslamu scházel. A že vyhrál ročník 2010? To nic nemění na tom, že první titul prostě neobhájil!
Reagovat
Mayo
tak ak odčítame Djokovičovi AO, tak vlastne nevyhral 2 sezóny žiaden GS ............ lol
Reagovat
Mayo
Rafa, snáď sa dá dokopy poriadne a vyhrá 1 GS.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/B20cv5VCcAIRz-b.jpg
Reagovat
jackiec
el řiťuále, přeji ti takový rok neustále, nesnáším tvou hru, tvé drbání v řiti, prostě celého, na okruhu mi nechybíš a otravuješ trapnými články i z marodky, na které snad budeš veeeeeelmi dlouho!
Reagovat
Kozoroh
Co ty seš za hatera, když mu každý rok přeješ vyhrát RG? :-D
Reagovat
Hypertac
Ty asi budes pekny ubozak! Rafa vyhraje AO a Tobe prsskne zilka.
Reagovat
gigin
Ty zachráněný potrate, by mne fakt zajímalo co si zač. Minule jsme vyčlenili se zdejšími členy TP určité finanční prostředky, na vypátrání takových šulínů jak si ty... Počítej s tím, že u vás doma někdo brzy zazvoní... tak good luck, demente...
Reagovat
Roger_Federer
Covece, pruser rozpocet padl na pani F.; (
Reagovat
Fandina
Vážně a co jste vypátrali?
Reagovat
smazaný uživatel
třeba mysleli na vypátrání paní F - Federerové :D
Reagovat
Roger_Federer
Myslis ze si stredobod tenis portalu?
Reagovat
Fandina
Co jste vypátrali?
Reagovat
Roger_Federer
Ale, stavy se u tebe bratri S. ze Zlina, hned jak vylezou z krimu.
Reagovat
Fandina
A kde se staví?
Reagovat
gigin
No u tebe v Praze určo ne.. jedou přímo k jackiecovi...
Reagovat
Roger_Federer
U Vas na chalupe, ale bud v klidu do te doby nez vylezou z basy to stebou dtejne svihne samo.
Reagovat
Fandina
Píšeš nesmysly, jako obvykle.
Reagovat
Roger_Federer
Opravdu? prvni zminka o pani F., ktera nebyla ani adresovana tobe a uz jsi doletela jak drak.
Reagovat
Fandina
Jsi úplně mimo, jako obvykle.
Reagovat
gigin
Klid Dominiku.. borci to vyřídí u jackiece a valí k F... je na ně spoleh.. partička k pohledání.. zadarmo drazí...
Reagovat
Roger_Federer
V cem konkretne jsem mimo? Bud to vysvetli, nebo nereaguj do vlakna.
Reagovat
Fandina
Mimo jsi pořád, to ví každý, kdo tu čte.
Reagovat
Roger_Federer
Mimo si tady uz nekolik let ty.O to hur ze si stim nic neudelala, ikdyz se ti to tolik lidi snazilo vysvetlit..zbytecne.
Reagovat
Fandina
A na to jsi přišel sám, nebo ti to někdo poradil?
Reagovat
Roger_Federer
Roztacis kolovratek po mesici? Chyby ti to.
Reagovat
Fandina
Vždyť to říkám, že jsi mimo a neodpověděl si na otázku, jestli si na to přišel sám, nebo ti někdo radí, co máš psát.
Reagovat
Roger_Federer
;)..neknuc.
Reagovat
Fandina
Zase jsi mimo, je důvod kňučet?
Reagovat
smazaný uživatel
jebnuta je tady zas?Sem myslel ze ju konecne zavrel do blazince stary.A nic.
Reagovat
Fandina
Nazdar bruder, jak se vede?
Reagovat
slacker
UZ se chyta na hacek. Zavolat Admina ze se dostava opet do raze a mame ji
Reagovat
smazaný uživatel
Taky vám nahoře běží reklama a při každém pohybu na stránkách vám skáčkou dolů? Předtím jsem ji tam neměla a teď mě to dost štve, nedá se té reklamy nahoře nějak zbavit? Díky a sorry, že se neptám na Rafu :)
Reagovat
EllNino
ad block v google obchodu ;)
Reagovat
tito
Vamos Rafo! Příští rok útok na No1 a alespoň 2 GS :-)
Reagovat
Davor1
bude rád za útok na FO a No 2... :-)
Reagovat
Amputace
Já bych především už uvítal nějaký kvalitnější výsledek ve Wimbledonu. Nadevše ostatní bych chtěl ještě jednou vidět Rafu slavit W. titul.
Reagovat
Kozoroh
Chtít můžeš. Já bych si přál, aby Nole v příštím roce wimbledonský titul obhájil, a.magerova aspol. by zas chtěli, aby Roger předčil pistolníka Peta a Tomasinho by byl rád, kdyby turnaj vyhrál domácí miláček. Ale času ještě dost.
Reagovat
Amputace
Chtít mohu. Hlavně že tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele já Wimblík klidně oželím, pokud vyhraje RG plus AO nebo USO :)
Reagovat
Roger_Federer
Nejtezsi mozna vec..
Reagovat
Matti
Já budu rád za jakýkoliv GS a proč ne hned ten první :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo?..Prečo nie aj na AO alebo USO?..Veď posledné ročníky, kde štartoval buď vyhral alebo hral finále..To mi príde celkom optimistické..

Nehovoriac o tom, že sa už aj na Wimbledone musí na Rafu usmiať šťastie..Po RG bude o tyzden pauzy viac, co je pre Rafu totálne kľúčové..
Reagovat
Davor1
podľa mňa na AO ešte nebude po tej pauze dostatočne rozohratý, na harde poriadne nehral praktiky od IW/ Miami a v Austrálii vždy boli aj budú väčší favoriti...
Wimbledon vysvetľovať ani netreba, tam už podľa mňa Rafa žiaden prevratný výsledok neurobí...
a USO je turnaj, kde je zrejme najväčší rozptyl kandidátov na víťazstvo, posledné roky tomu dávajú za pravdu, tam môže prekvapiť hocikto zo širšej špičky, ale tiež tam dávam aj najväčšie šance Rafovi mimo RG... celkovo mu už ale na mimoantukových GS veľmi neverím, podľa mňa jeho zenit a maximum toho, čo mohol predviesť bol minulý rok, postupne bude fyzicky odchádzať a navyše dorastá a na vrchol sa dostáva druhá vlna (Nishi, Dimitrov, Raonič, Kyrgios...)... na jeden GS mu verím určite a na 80% to bude ten RG, ako zvyčajne...hoci najcennejší by bol pre neho určite ešte jeden AO...
Reagovat
Kozoroh
Naprostý souhlas Davore. A k tomu AO - jako nolefan doufám, že Nole Rafu k dvojnásobnému kariérnímu GS nepustí.
Reagovat
Davor1
ja verím na dvojnásobný kariérny GS dokonca viac Nolemu, ako Rafovi...
pre Novaka je totiž na antuke jediná konkurencia Rafa a čím ďalej, tým sa hranica medzi nimi čoraz viac ztenšuje...som si takmer istý, že ak nie tento rok, tak budúci už Nole ten FO získa...
naopak, pre Rafu bude vyhrať AO stále ťažšie, Nole totiž bude na harde favoritom a veľmi nebezpeční budú aj hráči druhej vlny, ktorí akurát chytia životnú formu (DelPo, Nishi, Wawrinka, Čilič, Dimitrov a podobne)
Reagovat
Amputace
Podle mě se velmi mýlíte. Zdaleka si nemyslím, že Rafův zenit už nastal. Abyste pak nebyli nemile překvapeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se musím smát, když tu někdo suverénně tvrdě, že je za zenitem, stejně tak se usmívám nad jmény, které ho mají stínat, z těch čtyř jmen co tu Davor nadnesl je pro Rafu velkou hrozbou jen Kyrgios na trávě a Nišikori pokud je stoprocentně ok, Raonič je jiná liga i nadále a Dimi žádný top progres neudělal a vyšla mu hlavně tráva. Rafa tedy může krom RG být i v dalších letech úspěšný i na hardu, samozřejmě, že nebude vyhrávat jeden gs za druhym, ale klidně může ještě jednu Austrálii a Ameriku vyhrát, pokud bude zdravej jako loni.
Reagovat
Mayo
aj tak Aussie vyhrá Andy Murray...a všetkých vás od jedu praští :D
Reagovat
Davor1
ja by som to bral, AO mu chýba do zbierky napriek niekoľkonásobnej finálovej účasti a určite tam bude mať najväčšiu motiváciu...snáď to klapne :-)
Reagovat
Kozoroh
Nynější Murray s trenérkou Mauresmovou to tam nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mladej kluk, život má před sebou ...
Reagovat
Chrenda
Život o berlích pokud nezvolní. Ale dneska už dělaj nový kolena a tak, takže nakonec asi dožije v klidu. Prachy na výměny orgánů má.
Reagovat
Pe3k
Souhlas. 2014 stál za ho.no!
Reagovat
Roger_Federer
No, rekl bych, ze sam citi ze se blizi konec.
Reagovat
smazaný uživatel
trapáčku :-D
Reagovat
Roger_Federer
co pak, spatne jsme vztaval, nebo tvoje tlusta zena chtela sex?
Reagovat
smazaný uživatel
A to si z ktorej časti toho odhodlanosťou nabitého článku vyčítal?..
Reagovat
Roger_Federer
To je podorahove zdeleni, ale ty jako fanitik ho nevnimas:)
Reagovat
smazaný uživatel
No to sa dá aj otočiť a ty ako hejter vidíš aj veci, ktoré chceš vidiet...
Reagovat
Roger_Federer
Nemyslim si ze bych byl hater Nadala..Kritik ano.
Reagovat
Amputace
Taky docela nechápu, z čeho jsi vyčetl, že to "sám cítí". To by mě zajímalo, z kterých vět nebo slovních obratů, cítíš tu "podprahovost", kterou my, fanatičtí fanoušci, schopni cítit nejsme.
Reagovat
Roger_Federer
Zada( dokonce udajne problemi celou sezonu), kolena, zapesti, slepak.Mas pocit, ze toho neni vcelku dost problemu, na to ze mu jeste neni ani 30.?Nikde jsem nenapsal ze rekl posledni slovo a ze v breznu ukonci karieru.
Reagovat
VlS
Neblbni, slepak muzes mit v 5 letech jako v 60, supersportovec stejne jako gaucak, to nema zadnou souvislost
Reagovat
Roger_Federer
To uznavam, ale naskladalo se to vsechno pravdepodobne vlivem unavy organusmu.
Reagovat
Amputace
Já se tě ptal ale na něco jiného. Já jsem se tě ptal, kde jsi v tom textu zachytil "podprahové" vyjádření, že cítí, že se blíží konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Že tě to baví, takový vyjádření dával vždycky, přečti si prohlášení a rozhovory z let 2009 a loni když se vracel, nikdy se nekasal jak to všem natře a že bude terminátor.
Reagovat
Kozoroh
O nešťastném roku bych na Rafově místě nemluvil. Když tvrdí, že "nebyl to pro mě šťastný rok, hlavně druhá půlka", tak má sice na mysli především období po Wimbledonu, ale mimoděk svými slovy shazuje triumf z Roland Garros. Když považuje letošní rok za nepovedený, ačkoliv podeváté vyhrál pařížský grandslam, tak tím dává najevo, že pro něj titul z Roland Garros už moc neznamená.
Uvidíme, co z huby vypustí za rok, pokud RG vyhraje někdo jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
zkus si to ještě tak pětkrát přečíst, když už máš chápání 3 dny starého psa ;-)
Reagovat
tito
Taky nevím, v čem je problém. Ten text je vcelku přehledný.
Reagovat
Kozoroh
No jo rafovci, vždyť pro Vás je titul z RG samozřejmostí! :-D
Reagovat
tito
Není. Ale nemyslím, že ve vláknu musíme pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo to meleš preboha?..To ako pol sezónu premarodil a mal povedať, že to bol dobrý rok??..

To vobec nesúvisí s hodnotou, ktorú pripisuje RG..Jasne a jednoducho, pol neodohratej sezóny zatieni akýkoľvek úspech..
Reagovat
Kozoroh
Co Nadal řekl - "Nebyl to pro mě šťastný rok, hlavně druhá půlka." Slova se sice z velké části týkala období mezi Wimbledonem a Turnajem Mistrů, ale proč tedy neřekl toto - "Z letošního roku mám smíšené pocity. Na jednu stranu jsem podeváté opanoval Roland Garros, ale o start na americké šňůře letních turnajů jsem přišel kvůli zápěstí a na podzim při návratu se mi ozval slepák." Já bych to okomentoval - OK, v sezóně ho postihla zranění, ale neláme nad ní celou ruce, neboť na svém nejúspěšnějším grandslamu opět přepisoval rekordy. Jenže když říká, že nebyl moc spokojen ani s první polovinou roku, kdy z velkých turnajů vyhrál "jen" jeden GS podnik a jednu Masters 1000, tak tím letošní dosažené úspěchy shazuje. A normální tenista by neřekl, že sezóna, kde sice marodil, ale dosáhl na GS trofej, byla nepovedená.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Nadal nie je úplne normálny tenista, že áno..Vyhral 14GS, od roku 2005 vyhráva aspoň jeden ročne, takže má logicky len tie najvyššie ambície..

Skús najsť horšiu sezónu v podaní Rafu ako 2014..Nenájdeš, vždy mal aj antuku úspešnejšiu..
Reagovat
Kozoroh
No jo, chlapci chybí pokora a skromnost. Uvidíme, co bude říkat o sezóně, kde nevyhraje ani jeden GS turnaj.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky se mi zdá, že by to chtělo víc pokory. Ono totiž pravdou je, že Rafa během své kariéry většinu let získal jen jeden GS titul, takže loňský rok není až taková výjimka. V zásadě byl loňský rok pro něj nějak výjimečně neúspěšný jen co se týká antukových Masters 1000, kde získal jen jeden titul, a to díky zranění soupeře. Jinak se dá říct že to byl víceméně standard.
Reagovat
smazaný uživatel
Veru..Jeden získaval vzdy, ked sezónu neodohral kompletnú a vynechával GS..09,12,14..Akurát 11 je výnimka..
Reagovat
Stan_Borowitz
05,06,07...

Ale jinak i ta tvoje zkrácená statistika je zajímavá - ukazuje, že nakonec ani sezóna poznamenaná zraněními není výjimkou a že jich v druhé polovině kariéry je vlastně víc než těch kompletně odehraných.

Takže kromě toho neúspěchu na antukových Masters ve všech parametrech víceméně standardní sezóna.
Reagovat
Amputace
Není rozhodně standardní, když ve finále Austrálie ho přepadlo zranění zad a v tom zápase nebyl konkurenceschopný, ve Wimbledonu vypadl velmi předčasně a na US nemohl kvůli zranění obhajovat titul. Tobě to připadá skutečně standardní? Zkus se trochu zamyslet před tím, než něco napíšeš. A těžko samozřejmě můžeš srovnávat tuto sezónu s lety, kdy mu nebylo ani dvacet let a byl ryzím antukářem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě, že jsem se zamyslel a všem vřele doporučuji totéž. Něco je standardní, když to nastává ve většině případů, naopak nestandardní, když to nastává méně často. Problém je v tom, že zarputilí fanoušci mají tendenci vidět věci trochu přibarvené do růžova a vydávat sezóny 2013 nebo 2010 za jakýsi etalon Rafovy výkonnosti, ale čísla a fakta bohužel hovoří jinak. V kontextu celé jeho kariéry v těchto letech zaznamenal mimo antuku naprosto výjimečné úspěchy.

Tím samozřejmě neříkám, že to nemůže zopakovat. Jen poukazuji na to, že na tvrzení, že by to chtělo trochu víc pokory a skromnosti, z pohledu čísel něco je.

A dovolím si ještě otázku - pokud mají někteří tendenci účelově vypouštět první roky Rafovy kariéry, znamená to tedy, že neuznávají ani jeho tituly z té doby? Ano, na jednu stranu byl velmi mladý, ale na druhou stranu byla přece podle některých v té době v tenisu prachbídná konkurence, takže tituly mělo jít přece i mimo antuku sbírat velmi snadno...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja otázka potláča elementárnu zákonitosť akéhosi prirodzeného vývoja tenistu..Konkurencia bola síce v tých rokoch o poznanie slabšia ako v súčasnoti, ale aj napriek tomu, ktorý hráč vyhráva v období medzi 19-21r. 2GS ročne?..

Tvoja otázka sa dá samozrejme aj otočiť a možem sa spýtať, ako to, že údajne najlepší tenista histórie Federer v rokoch 19-21r. prakticky akoby neexistoval?..Prvý GS vyhral mesiac pred svojimi 22 narodeninami, ale čo dovtedy?..mal tam nejaké dve smiešne štvrťfinále mám pocit a to je vsetko..
Reagovat
Davor1
každý má ten vývoj rôzny, Federer vystúpil na vrchol neskôr ako Nadal, vďaka tomu je ale schopný hrať a byť konkurencieschopný ešte teraz, vo veku, kedy už Nadal v tenise "akoby nebude existovať"...
Reagovat
Stan_Borowitz
Takový poměr teenagerů mezi vítězi na žádném jiném GS nenajdeš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Promiň, to patří níže.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ale predkladám fakty a ty domnenky, v podobe toho, či nebude alebo bude Nadal konkurencieshopný..To je fakt otazka, moj nazor je, ze bude viac ako Federer..
Reagovat
Stan_Borowitz
Antukáři vždy dorůstali rychleji, stačí srovnat věk hráčů při prvním vítězství na RG s ostatními GS. Nadal (17), Chang (17), Borg (18), Wilander (18).
Reagovat
Kozoroh
Nadalovi bylo 18, když poprvé vyhrál RG.
Reagovat
Davor1
mal už 19, v čase finále...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, mění se tím něco?
Reagovat
smazaný uživatel
Omg..Tak teraz si ma argumentačne knokautoval..

Borg, Chang (antukár) a ostatní..Tí s tým fakt súvisia..:))
Reagovat
Stan_Borowitz
Takový poměr teenagerů mezi vítězi na žádném jiném GS nenajdeš.
Reagovat
Amputace
První roky jeho kariéry nikdo nevypouští. Byl to tehdy ovšem především antukář, jeho hra byla se vším všudy přizpůsobena tomuto povrchu, těžko lze tedy tyto roky považovat za "standardní" v kontextu celé jeho kariéry. Dnes je to komplexní hráč, jehož cíle nejsou zaměřeny výhradně na RG a antukovou část sezóny. Rozumím tedy tomu, že není spokojen se sezónou, ve které smolně přišel o finále AO vinou zranění zad a nemohl obhajovat titul na US Open, kde by zajisté patřil k největším favoritům (rovněž jeho výkony v antukové části byly jednoznačně nejslabší za celou jeho kariéru). Navíc chtěl letos jistě navázat na jednu z nejlepším sezón v kariéře, tedy 2013, což se nepodařilo ani zdaleka. Pokud chceš srovnávat letošní úspěch v podobě zisku RG s léty 05, 06 a 07, zkus svůj obraz rozšířit. Za posledních šest let Nadal ve třech sezónách získal alespoň dva GS tituly, ve zbylých třech sezónách pokaždé vynechal alespoň jeden GS na rozdíl od let 05, 06 a 07, kdy vynechal pouze AO v roce 06 a přestože se tehdy účastnil všech GS, vyhrával "pouze" RG. Co je tedy potom "standardní", řekněme v kontextu těch posledních šesti let?
Reagovat
spaniel
Standardní je, ze nikdy nemel 2 silné roky po sobe. Vzdy to ma jak sinusoidu. Letošní rok byl podle me byl jeho standardní slabsi rok.
Reagovat
Cico93
On by aj mal, len má zranenia.
a v roku 11 mal mimozemšťana.:)))
Reagovat
Stan_Borowitz
To je to, o čem mluvím výše, účelové sestavování statistik, "aby to vyšlo", a vhodný výběr dat. Doplněno o takový ten obvyklý folklór, co by všechno ještě nevyhrál, kdyby se býval nezranil.

Pravdu má spaniel, s Rafou je to ty poslední roky jako na houpačce, jeden rok super a další rok výpadek, takže v tomto sinusovém rytmu byl 2014 standardní.
Reagovat
Amputace
Pak je tedy naprosto logická jeho nespokojenost s tímto rokem :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako člověk, který miluje řád a rituály by měl být naopak spokojen, že věci jdou v zaběhlém rytmu :-)
Reagovat
tito
Že se namáháš. Evidentně tady máme po letech dobrých vztahů s Djokolandem zakladatele FDF.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa páči aj skratka pdf.

Panic Djokovic fans...Prípadne paranoya Djokovic fans..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dobre napisane..:)
Reagovat
rib
snad ještě nemá "všechno za sebou"...
Reagovat
smazaný uživatel
Makej, at jsi zase n.1, tak jak to bylo a bude forever! :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist