Nadal může vyhrát Roland Garros počtvrté v řadě

7. 6. 2008, 20:00
Aktuality 2
Rogera Federera a jeho věčný stín Rafaela Nadala nečeká v neděli obyčejné finále Roland Garros, oba nejlepší tenisté světa budou bojovat o zápis do historie. Pokud vyhraje Švýcar Federer, zkompletuje svou sbírku grandslamových titulů, Nadal zase může jako první muž po Björnu Borgovi vyhrát v Paříži počtvrté za sebou.
Profily hráčů
Rafael Nadal slaví triumf v roce 2007

"Budu se hodně snažit a porvu se s historií," uvedl před třetím finále proti Federerovi Nadal, jenž na pařížské antuce ještě neprohrál. Letos předvádí snad ještě dominantnější výkony než v minulých letech - nejenže dosud neztratil ani set, ale na cestě do semifinále prohrál jen 25 gamů, což se ještě žádnému muži na grandslamu nepodařilo.

V semifinále už Nadala sice čekal těžší boj proti světové trojce Novaku Djokovičovi, ale ani jednadvacetiletý Srb nedokázal o rok staršího Mallorčana připravit byť jen o jednu sadu. "Ani jsem nečekal, že tu budu hrát tak dobře. Dominuju na forhendu, dominuju na bekhendu a ani nepřemýšlím, že bych mohl udělat nějakou chybu," popsal svou současnou formu Nadal.

Federera však herní pohoda dlouholetého rivala nestraší. Světový hráč číslo jedna sice neměl tak hladkou cestu finále jako jeho soupeř a má s ním zápornou zápasovou bilanci, přesto neskládá zbraně. "Jsem v situaci, kdy ho můžu porazit. Mám rád tuhle výzvu. Jsem jediný, kdo nad ním na antuce zvítězil, a doufám, že to v neděli zopakuju," řekl dvanáctinásobný grandslamový vítěz.

Federer v dosavadních devíti utkání na antuce porazil Nadala jen jednou, loni ve finále turnaje v Hamburku. Odveta se však letos vydařila Španělovi, jenž Švýcara porazil ve třech setech a navázal tak na dubnové vítězství 7:5 a 7:5 ve finále v Monte Carlu. "Tenis je jednoduchý sport. Nemusíte nic měnit, když se vám daří. Prostě hrajete pořád dobře," poznamenal antukový suverén.

Varování před velkým sebevědomím však Nadalovi vyslal jeho předchůdce Borg, jenž triumfoval v areálu Rolanda Garrose celkem šestkrát. "Hodně lidí říká, v jeho současné formě na něj nikdo nemá. Ale já myslím, že Roger má letos skutečně velmi dobrou šanci. Pokud to dokáže, nebude pochyb, že se stane nejlepším tenistou historie," dodal slavný Švéd.

Finále druhého grandslamového turnaje roku začne v neděli v 15:00.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nadal to vyhraje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Blbec je ten kdo si myslí že je roger blbec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist