Nadal možná přijde o Masters v Indian Wells i Miami

1. 3. 2018, 13:01
Aktuality 51
Rafael Nadal si při tréninku na kurtech v mexickém Acapulku obnovil zranění ohýbače kyčle, z turnaje odstoupil a teď mu hrozí, že zmešká i březnové podniky Masters v Indian Wells a Miami. Jednatřicetiletý Španěl stále zůstává v Mexiku, aby se podrobil dalším vyšetřením. Rozhodnutí by mělo padnout v příštím týdnu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal si na podniku ATP v Acapulku obnovil zranění ohýbače kyčle a bude muset zvážit svůj další program. Jednatřicetiletý Španěl se měl v prvním kole turnaje Abierto Mexicano Telcel utkat s krajanem Felicianem Lópezem. Při jednom z tréninků však ucítil bolest a po konzultaci s lékaři se rozhodl z turnaje odstoupit.

Nadal si zranění přivodil v zápase s Marinem Čiličem ve čtvrtfinále Australian Open, které v pátém setu skrečoval, a mimo kurty byl přes měsíc. Nyní ho zřejmě čeká další pauza.

Šestnáctinásobný grandslamový šampion se ještě v Mexiku zdrží, aby se podrobil dalším vyšetřením. V ohrožení je tak jeho účast na březnových akcích Masters v Indian Wells a Miami. První z nich startuje už za týden.

Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v příštím týdnu. Nadal chce být hlavně fit na antukové jaro, během něhož by měl obhajovat triumfy v Monte Carlu, Barceloně, Madridu a na French Open. Pokud bude zranění vážné, rozhodně si dá načas.

"Nebudu dělat radikální rozhodnutí. Uvidíme, jaký bude další krok. Mým momentálním cílem je zjistit závažnost zranění. Pokud stihnu Indian Wells, bude to fantastické. Jestli se mám vrátit až v Miami, fajn. Ale dřívejší návrat nesmí ohrozit antukovou část sezony," řekl Nadal.

V momentálním stavu nemůže rodák z Manacoru vůbec hrát. "Doktoři mi řekli, že v tomhle stavu bych zápas rozhodně nezvládl, a to bez ohledu na to, jestli mě to zrovna bolí, nebo ne. Riskoval bych tím zhoršení zranění. Nemám na výběr. Je to těžké. Byl jsem dobře připravený se na kurty vrátit a doufal jsem, že v Acapulku uhraju dobrý výsledek," smutnil.

Nadalovo odstoupení z Acapulka znamená, že Španěl nedokončil už pátý turnaj v řadě, který měl naplánovaný. Loni odstoupil také z pařížského Masters, poté i z Turnaje mistrů, omluvil se pořadatelům akce ATP v Brisbane a na Australian Open svému soupeři vzdal.

Nadal na doporučení lékařů striktně dodržoval jejich pokyny. Do Acapulka dorazil už minulý týden a trénoval tři hodiny denně. Ale v pondělí při tréninku s Adrianem Mannarinem ucítil znovu bolest v oblasti kyčle a dal na radu lékařů, aby se z turnaje odhlásil.

Aktuálně druhý hráč světa navíc odhlášením navýšil náskok Rogera Federera v čele žebříčku ATP. Španěl ztratí za loňskou finálovou účast 300 bodů a na Švýcara bude ztrácet 600 bodů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roger to má zase slušně vymetené až do US Open. :D

Murray - po operaci, bůh ví, kdy se vrátí a i kdyby hrál, tak pro současného Rogera stejně není velká překážka.

Rafa - Ten se musí soustředit hlavně na antuku, protože na těch hardech by dostal zase naloženo.

Nole - Jediná možná překážka pro současného Rogera, ale to zdraví ho zatím asi nepustí.

Takže RF bez větších potíží míří za dalším Sunshine doublem a pokud se nestane něco zvláštního, tak do Wimbledonu neprohraje ani jeden zápas, protože jej nemá kdo porazit.

Hlavně si vybudoval opět velmi slušný respekt. Co si budeme povídat, ale Roger se dobře porážel 2 roky zpět, kdy to byl starý děda, veterán, šampión za zenitem a mnoho hráčů si na něj věřilo. Teď to je zase GOAT, vítěz 20ti GS a letos neporažený šampión, což se v hlavě přebíjí velmi těžko.
Reagovat
Fandin
Já bych nebyl zase tak hrr. Na WTF 2017 ho taky "neměl kdo porazit". Na hardech je pro Rogera dnes spousta nebezpečnějších soupeřů než třeba Rafa.
Reagovat
Franky
suhlasim netreba z par lastoviciek hned robit leto...Jasne ze je favorit vsade kde pride (okrem antuky snad) ale presne tak pride horsi den alebo super sa dobre vyspi a moze prehrat (vid Donskoy/Haas minuly rok)...takze pomaly od zapasu k zapasu treba ist a uzivat si kazdy zapas ako Roger :)
Reagovat
annah
Tak, tak, radši nic neprorokovat předem, protože na Turnaj mistrů si taky jel pro "jasný titul", a pak vypadl v semi. To samé se mu může stát na IW nebo Miami. Mladíci jsou natěšení a někdo z nich ho klidně může smést. Třeba Zverev. Toho tipuju na budoucí No1.
Roger není stroj, někde se ta neskutečná jízda zadrhnout musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev na to zatím nemá mentálně. Hraje strojový tenis, který je strašně čitelný. Pokud něco nezmění, tak na GS nic neuhraje.

Souhlasím, že Fedexe může sundat více lidí, ale nemyslím si, že by se jim to podařilo na Masters, nebo GS. Tam si to pohlídá.

Fedex je za mě teď nejhorší možný soupeř. On de facto hraje v pohodě, o nic moc mu nejde, nehoní se za body, nebo tituly a pak to tak vypadá.
Reagovat
Nola
teba citat :D nehoni se za body.... samozrejme, ze mu ide o body, tak ako kazdemu normalnemu tenistovi, v Rotterdame startoval, lebo si potreboval oddychnut od rodinky :D
Reagovat
brixner
Čtu si "Příběh vopravdovýho člověka"-moje voblíbená a v tom SMS z vedlejšího baráku!Do mě jako když střelí,rychlá sprcha,ústní sprej,Kouros a už mažu přes sídliště jako Kárl Lujs.Zaklepu,vejdu a oněmím-sousedka vyšňořená,bohatá tabule připravená-samý masíčko a pečínky i lahvinka Napoleónka,svíčky,kávička...No,já hned zbystřil,páč sem čul ňákou levárnu,tadle sousedka na mě pokaždý hopla jako na koně převalskýho a pak mě hned vykopla a teď todle!Šla na to pěkně vod lesa,prej "Brixi,hezky papej,je toho dost,tady si vem řízeček,tady máš svoje voblíbený srnčí na víně,určitě si unavenej,naleju ti koňáček?"No tak, né, že bych si nedal,vařit vona teda umí,to zas jó,ale přesto sem byl furt ve střehu a raději to všecko cpal do sebe rychle pro případ,že bych byl třeba zase brzy odejit.A pak to přišlo..."Hele,Brixi,už sem chodíš dlouho,dycky se hezky najíš a i já sem ti po vůli,co kdybychom založili rodinu?Mimísek bude krásnej po mě a silnej po tobě..."No,já se vám tak vylekal,že sem si samou hrůzou ještě přitáh k sobě plnej talíř štrůdlu a s plnou pusou sem vynášel svoje trumfy v podobě náročný sezóny,která mě čeká a jestli bysme radši neměli ještě pár krátkých let počkat,protože sousedka je ve čtyřiceti ještě nezkušená a tudíž na mimísky má ještě času dost a já jak by smet,ale málo platný,buď rodina,anebo mam vypadnout a už se nevracet!No,vzalo mě to fest,takže sem ve spěchu zabalil do letáku z Kaufu zbytek řízků,zhluboka se napil Napoleóna,vzal si ty dvě krabky hábéček a řek sem,že si to du domu promyslet."A už mi nevolej,ty hajzle!",slyšim ještě ve vejtahu a došlo mi,že sem asi přišel vo jednu sousedku.Ale tydle nátlakový akce typu "Nic mimí-nic láska" mě moc neberou,radši ustoupim.S Čendou sme si dali řízečky,hopli do pelechu a já mu vysvětlil,že vona se stejně zas vozve,nejpozdějc do další ovulace,chce to jen trpělivost a tu já mam! Ale nervy to byly,to zas jó! :-))
Reagovat
janek_da
hlavně by mě štvala ta zbytečná sprcha
Reagovat
blixa
No to je taky rozum, já myslel že ty zkušeně jen se vdanejma ! Svobodná nebo rozvedená, věk 40, no to je peklo, to honem vzít nohy na ramena ! ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Čí?
Reagovat
blixa
Tak nějak komplexně ... :-P :D ;-)
Reagovat
brixner
No jo, špatně sem se vyjádřil...Vona vdaná je a dokonce už dvakrát, jenže ten její mamlas nemá na tydle vylomeniny čas! Ale jelikož je majitelem velice prosperující firmy, sousedka se do dalšího rozvodu moc nehrne, což jí schvaluju, ale sem pro ní prej vzorem všeho mužnýho, v čemž sem jí, já blb, utvrdil ještě tím, že jsem jejího chotě rozdrtil v tenisu 12:10 a proto tydle nátlakový akce! Prej by to zůstalo jen mezi náma-zaručeně! Mam lidi rád a důvěřuju jim, ale tady sem ve střehu a radši se pokaždý nenápadně spakuju a zdejchnu na loď, kápo po mě tydle kraviny nechce! Depá, v dnešní době musí bejt jeden furt vobezřetnej :-)
Reagovat
a.magerova
Těžký život dobrodruha....
Reagovat
Denis92
Ja si myslim, ze pre Nadala to je len dobre, ak to vynecha. Tych 1000b, ktore obhajuje ja tychto 3 turnajoch su zanedbatelne oproti 5000+ na antuke, kde bude na kazdom turnaji najvacsi favorit.

Podla mna by si Rafa mal zacat davat podobne prestavky ako Roger resp. vynechavat urcite turnaje. V jeho pripade by bola najlepsia volba travnata cast sezony, kedze tam dosahuje najhorsie vysledky a zarpven je dost skoro po antuke, kde absolvuje mega narocny program.
Reagovat
turista
No bude to muset dělat jako Federer a to i na té antuce. Hrát prostě 50 zápasů za rok a ne 80.
Reagovat
Nola
out je zrejme aj Stan Wawrinka ..... celkom by som prijala anketu: kto zastavi Fedexa?
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios. :)
Reagovat
Nola
ak to dokaze, zlozim mu poklonu :D
Reagovat
Jabadu
No jo, ale on bude časem chabrus na záda. Páteř rozhodně nemá normálně rostlou.
Reagovat
Krisboy
Asi ho rodiče v dětství zavírali za trest do truhly.
Reagovat
Kozoroh
2. místo - Rod Laver
http://www.tennis.com/pro-game/2018/03/50-greatest-players-open-era-m-no-2-rod-laver/72424/

Rodák z Rockhamptonu si vysloužil pomyslné stříbro v seriálu webu TENNIS.com. Ač je malý vzrůstem (173 cm), pro tenis je velkou postavou. Jeho kalendářní GS z roku 1969 je jediný, který se v otevřené éře podařilo dosáhnout v rámci mužského tenisu. Dodnes je inspirující osobností, což dokládá i loňský Laver Cup. Není bez zajímavosti, že tuto poctu zorganizoval tenista, který bude zítra uveden na 1. místě.
Reagovat
a.magerova
Tak jsi měl pravdu (už zase)... :-P
Reagovat
Nola
mam pocit, ze Fedex je liska mazana :D oddychol si cez antukovu sezonu a superov nalakal na Laver Cup, teraz jeden po druhom vcetne Rafu kolabuju
Reagovat
a.magerova
Takže štěstí pro Novaka, že TAM nebyl...
Reagovat
smazaný uživatel
pre mna je aj ten Novakov Grand Slam cisty,neuhral to v jednom kalendarnom roku,ale sucasne bol majitelom vsetkych GS co je uzasne,ohromna prestiz je uz vyhrat vsetky GS za celu karieru,len ma smolu na PR,si predstav ze by nieco take dokazal Roger,Rafa alebo Andy,sice sa srb casto chova ako idyot,ale nedoceneny teda je
Reagovat
Nola
suhlas vcetne toho i.diota
Reagovat
Fandin
Přesně tak. Je historicky druhý nejlepší na hardech, což je nejrozšířenější povrch, GS ze všech povrchů a navíc má ty 4 GS turnaje za sebou. Podle mne by měl být na 3. příčce za Federerem a Laverem.
Reagovat
janek_da
Rafa je velky tenista, vo neho strah nemam.
Nejlepsi inside out Forehand
Reagovat
Marduch
..ma Fedr, ne?
Reagovat
Roger_Federer
Na Rafovy prohlaseni, tak me nekdo vysvetlete, jaci doktori ho leci(pepe iman ?), kdyz jeden den tvrdi jak je pripraveny a zdavi a druhy den si obnovi to same zraneni, tak ze ted nebude dalsi mesic moct hrat..
Takze bud jsou doktori hodne spatni, nebo a to spise je Rafa magor a neposloucha jejich rady, protoze se chce hnat za bodama a titulama.
Reagovat
Krisboy
Docela by mě zajímalo, jak Rafa trénuje, jak udržuje (neudržuje) tělo v chodu. Tohle už fakt není normální.
Reagovat
Marduch
Nole na plac!
Reagovat
turista
Přesně tak.
Reagovat
panzer.dragon
Už na okruhu opravdu chybí, tu bezchybnost sem si zamiloval

Asi začínám bejt taky schiza :)
Reagovat
smazaný uživatel
AHOJTE, mám možnost získat za poloviční cenu vstupenky na French Open. Je úplně jedno jaké kolo. Stačí si říct a můžete jet i třeba na finále. Byl jsem tam již 3krát a pojedu tam po čtvrté, protože vidět nejlepší hráče v Paříži na grandslamu je úctihodný zážitek. Pokud nevěříte mohu poslat video jak přichází Djokovič na stadion a nebo pár selfie ,které jsem pořídil. Dále Vám mohu poradit s dopravou do Paříže a s dopravou v Paříži. Není problém. Pište mi do zpráv a jakmile si to přečtu odpovím. Ptejte se na cokoliv ohledně grandslamu. Budu se těšit.
Reagovat
Roger_Federer
Co z toho mas?, spemujesto tady uz mesic, kazdy rok..
Tak se ptam co, nebo kolik z toho mas??:)
Reagovat
smazaný uživatel
Napiš soukromou zprávu a dozvíš se více.
Reagovat
Mayo
Ach jaj, cele zle. Azda sa da čím skôr dokopy.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne aby bol ok na antuku a French Open,moji oblubeny hraci su zraneni,tak si dam aspon od tenisu pokoj
Reagovat
peggy
Rafovi,se lepi smula na paty,ale zdravi ma jen jedno.Je pravda prichazi o body I penize,snad bude zdrav na antuku,ale zajiste se neboji pana Federera.Stat se nejlepsim by mne netesilo,kdyz se na turnajich nesesli vsichni nej,kazdy mame jinou povahu.
Reagovat
janek_da
Rafa vypada, ze dopada hur nez Jagr
Reagovat
Krisboy
Třeba chce získat kariérní grandslam mezi vozíčkáři.
Reagovat
janek_da
přestane si backhand obihat a začne ho objíždět
Reagovat
blixa
Vole !!! Jsem si poprskal klávesnici :D :D
Reagovat
a.magerova
Takže doteď objížděl každý turnaj a odteď bude objíždět i každý backhand... ;-)
Reagovat
Krisboy
Objížděný backhand!!!!!! Tak to je mr.a!
Reagovat
Roger_Federer
Pak objede I Forehenda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho se Pe3k vožere z tyhle zprávy...
Reagovat
Franky
Nam je uplne jedno.ci Nadal startuje na turnajoch kde aj Roger, z neho uz strach nemame..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jenom další protivník s kterým se hraje 6:3, 6:2 maximálně.
Reagovat
Pe3k
Wtf? Dej si facku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist