Nadal: Míče jsou tu špatné

2. 10. 2014, 15:56
Aktuality 252
V Pekingu dnes bez větších problémů vybojoval postup čtvrtfinále, ale po svém vítězství si neodpustil kritiku na adresu míčů, s nimiž se v čínské metropoli hraje. "Jsou tady hodně špatné," řekl druhý hráč světa, který si na výběr míčů nestěžuje poprvé.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Když pustíte míč na zem, může se odrazit kamkoliv. Nejde o to, jestli jsem vyhrál, nebo prohrál. Už jsem s těmito míči vyhrál (letos) v Riu. Ale je to o tom, že hrajeme na nejvyšší úrovni a míče jsou moc důležité," řekl Nadal.

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz už dříve zpochybňoval kvalitu míčů značky Head, ale kritizoval i fakt, že na každém turnaji jsou jiné typy míčů. To podle něj může mít za následek zranění. "Teď hrajeme jedním typem míčů a za týden budeme hrát jiným. To je nebezpečné pro rameno, nebezpečné pro loket," mínil Nadal.

Osmadvacetiletý Španěl hraje poprvé od Wimbledonu, po kterém měl tříměsíční pauzu zaviněnou zraněním zápěstí, během níž vynechal i US Open.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

252
Přidat komentář
gigin
jsem na našem kurtu objevil plechaňu zlatých Headů. Vzpomněl jsem si na tento článek a hodil jsem obsah psom.
Reagovat
Stan_Borowitz
...a ti stáhli ocas a s kňučením utekli pryč...
Reagovat
gigin
Jj, byli z toho celí šišatí...
Reagovat
smazaný uživatel
napíše se článek " Nadal: Míče jsou tu špatné " a hned 239 komentů ? No to je tedy zase síla....
Reagovat
gigin
To víš, El Matador...
Reagovat
Stan_Borowitz
Míra legendárnosti hráče se poměřuje počtem hádek v diskusi pod články o něm.

Nebo jinak, kdo ze špičkových hráčů nemá svého Barneyho, nemůže si dělat nárok na to být legendou.
Reagovat
Roger_Federer
aspon je tady diskuze, protoze to 400 prizpevkove plkani o Petre o WTA je dost nudne, az na nejake obcasne vyjimky.
Reagovat
MartinPa
Lidi neblázněte, myšlenka, že by v areálu vybudovaném za miliardy hráli s balony, které jsou šméčkové je prostě kravina a argument - 'Je to vyrobené v Číně' je volovinou ještě větší, když většina světové produkce je z Číny. Turnajové balony musí splňovat kritéria dle pravidel (tvrdost, výška odskoku, rozměry, váha, tlak) a firmy, které je dodávají si toto určitě hlídají. Kšefty s tenisovým vybavením jsou velmi výnosné a nechat se z nich odstavit v případě náznaku nějaké nekvality by bylo pro ně zničující a konkurence na taková selhání jistě čeká. Proto, pokud nejsou věcné důkazy, bych se ani nedivil, kdyby firma Head požadovala oficiální omluvu.
Navíc ATP ani takové případy nemůže nijak řešit, zvlášť pokud nebyl podán protest legální cestou - vysílat komisi kvůli nešťastným výrokům (předpokládám, že bylo řešeno, aby řeč nestála v rámci vykecávání se po zápase) by bylo směšné. Beru to tak, že někteří hráči jsou prostě více spontánní ve svých výrocích a je to dáno zvýšeným prožíváním hry. (Ve stolním tenise si vzpomínám na Petra Korbela, který ačkoliv vyhrával, pravidelně se rozčiloval na fotící díváky, míčky byly šišaté, atd.)
Reagovat
Stan_Borowitz
takový věcný a promyšlený názor je na TP až škoda...

Nicméně to neřekli Tim Smyczek a Joao Sousa, ale Andy Murray a především čtrnáctinásobný vítěz GS a druhý nejlepší hráč posledních deseti let a možná celé historie tenisu, kterému naslouchají miliony fanoušku po celém světě. Takže podle mne ATP by se k takovému zpochybňování toho, o čem píšeš nějak postavit měla. Proč by nemohla? Co jí v tom brání? Nějaký zákon?
Reagovat
MartinPa
Hm, asi máš pravdu, pokud si stěžovalo více hráčů (a ne ledajakých), tak už by nějaké stanovisko mohlo vzejít - už jen pro očištění dodavatele míčů, uklidnění hráčů, případně potvrzení, ano míče jsou aušusy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja len sucho dodám, že za posledných 10 rokov je Nadal už najlepším hráčom..Letí to, čo? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, nechce se mi to přepočítávat, ale jestli tě to po ránu potěší, tak nejúspěšnějším hráčem poslední dekády...
Reagovat
Fandina
I kdyby byl nejúspěšnějším hráčem, tak tomu tak bude, ale není tomu tak.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
Roger_Federer
urcite je jednim ze dvou nejlepsich hracu poslednich 2 let, akorad si musel 7 let aktivni kariery pockat, az na Rogera dojde vek a pujde do utlumu..:)
Reagovat
MartinPa
Ještě mě napadla taková hnusná myšlenka, která doufám pramení jen z mého pesimismu a chci věřit, že je to jen fantazie. Turnaje v Asii má jako dodavatel pevně v rukou firma Head a Babolat, coby smluvní partner Nadala, by určitě také rád rozšířil své pole působnosti = je možné, že by se takový hráč nechal oblbnout a začal by poškozovat konkureční firmu ve prospěch svého štědrého chlebodárce?
Reagovat
rib
to není vůbec od věci, takové chování je dokázáno vědecky - není to žádné uplacení, ani prvoplánové tlaky od firmy. Rafa prostě zcela nevědomě vztahuje míče k těm, co mu nejvíc vyhovují. Pokud je rozdíl větší než jeho podvědomá ochota vzdálit se od jeho osobní normy, tak může vnímat míče jako nekvalitní. A jiný hráč tuto "ochotu vzdálit se od osobní normy" má třeba větší. Platí, že čím rigidnější člověk, čím méně riskující, tím se víc drží svých norem a nevzdaluje se od nich. Pro zvídavé - D. Kahneman, Myšlení rychlé, myšlení pomalé, nositel Nobelovky za ekonomii, ale psycholog :-))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, navíc ten tlak setrvačnosti může být tak silný, že dokáže zlikvidovat i jinak dobrou věc. V tenisu máme dobrý příklad z nedávné doby s modrou antukou, která - přestože se na ní nezranil jediný hráč či hráčka - díky tlaku tvou hráčů, kteří se na ni nedokázali dostatečně rychle adaptovat - byla prohlášena za nesmírně nebezpečný povrch a stažena. Kdoví, třeba t tak dopadne i s Heady. I scénář je podobný - ohrožení zdraví hráčů jako klíčový argument...
Reagovat
tito
No paradoxně ale zrovna Andy M. nemá s Babolatem nic společného, hádejte s kterou raketou hraje. Tím dostává ta teorie vážnější trhliny a podstatnější roli bude hrát kvalita míčů. A nejen míčů. Profesionálové jako Roger či Rafa staví kvalitu nade vše a velmi špatně tolerují změny materiálů a jejich vlastností. O tom, jak je problematické učinit např. změnu rakety, by mohli v Babolatu či Wilsonu vprávět. Já osobně se Andymu či Rafovi nedivím a vyjádření chápu tak, jak bylo sděleno. Heady jsou plečky.
Reagovat
tito
dopl: rce na MartinPa
Reagovat
MartinPa
Vidíš to, to sem si neověřil, že Murray je vlastně přívrženec Headu :-)

Nicméně žádná oficiální stížnost nepadla a kde není žalobce není soudce.

ATP by měla vlastně jen 3 možnosti řešení:
1. Poslat kontrolory, kteří prověří jak to s těmi míči vlastě je, což by mělo 2 výsledky:
a) míče stojí za starou bačkoru = ostuda Head, soudní tahanice, vyslání kontrolorů Head, kteří potvrdí skvělost míčů = následkem bude v podstatě ostuda celé ATP
b) potvrdí se, že míče dosahují hvězdné jakkosti a výroky hráčů se tudíž nezakládají na faktu = následkem bude pouze přilévání oleje do ohně na adresu hráčů a zbytečné dodávání munice jejich posměváčkům

2. ATP vydá prohlášení, že pošle doporučení Head na kontrolu míčů, ti následně oznámí, že interní kontrolou bylo zjištěno, že míče jsou dobré a mohlo se stát (jednou za 10 let), že jeden či dva míče mohly být vadné z důvodu blablabla a pro jistotu budou provádět preventivní kontroly při přejímkách na turnaje, atd. = řešení chytré horákyně, asi nejvíce košer pro pověst ATP a hráčů

3. ATP zachová status quo a nic nebude nijak komentovat = po pár desítkách komentů zde vše utichne a jede se dál (zůstane jenom ta pachuť, že si zase ten hráč stěžoval a nic se nedělo, případně se to vytáhne až zase něco)
Reagovat
rib
Jj už dnes je prohlášení zapomenuto, to jen my si to užíváme :-) Další vlnu čekám jen pokud Rafa vypadne. Ale to myslím nehrozí
Reagovat
George_Renel
Dnes asi ne, ale co zítra? ;-)
Reagovat
rib
pokud si Tomáš vymění hlavu, ta to půjde. Hru by na Rafu měl, ale nezdá se, že by si myslel, že ho může porazit. Už párkrát ho měl na lopatičce a nakonec skončil sám v peci
Reagovat
Roger_Federer
rafaeoli25

Jinak říkáš že se obsahově neschovám, ale prosím tě, pod jiným nickem tu chválím i Noleho, ani netušíš pod kterým, tak tu nemachruj :)"

tak to uz musis byt hodne zmateny, pokud tady vlastnis 10 a vice nicku..
Reagovat
spaniel
Nevím jestli jsou zrovna teď ty Heady špatné, nejspíš ano. Neustálé střídání míčů je rozhodně špatné a bylo to kritizivané už dost krát.

Každopádně jediný uplakánek co tady je, je schizofrenní trapák s x nicky M.M Rafaeoli. Že tě ostuda nefackuje. Měnit nicky, přitákávat si v diskusích jak ubožák a ještě věčně plakat.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje pod Ceskym tenisovym svazem se hraji s wilson, takze temer na vsech turnajech je wilson us open. Jednou jsem zkousel Prince a skakali na antuce jak zaby ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvákně nějakou blbost a hned 160 komentářů :D
Reagovat
smazaný uživatel
200? Na konci jich bude nejmíň 500 tipuju, jinak žádnou blbost nekváknul..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak k jeho hre mu nejvice pasuji ty co skacou vysoko, myslim ze naopak Berdych bude spokojen s jejich nizsim odskokem, taky docela vali. djokerovi to myslim jedno ten hraje se vsim dobre
Reagovat
jackiec
z nadalovy huby nikdy nevzešlo nic dobrého, jen nářky, stěžování, každou chvíli se musí projevit nějakou cipovinou
Reagovat
smazaný uživatel
hrac,ktory hra tenis skoro nonstop,to asi vie ohodnotit
Reagovat
George_Renel
sjednotit směr a sílu větru. To se také mění zápas od zápasu, kurt od kurtu. A co teprve teplota, tlak a rosný bod. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zjednotiť si to v tvojej hlave.
Reagovat
Fandina
George_Renel ... to by chtělo. A možná i nadmořská výška, také problém ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý je, že když si furt stěžuje Berdych, tak to skoro nikomu nevadí, zkrátka dvojí metr..
Reagovat
PetaM
Asi špatně vidíš :D Na Berdycha se taky těžce kydá hnůj, když si začne stěžovat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně se na něj nekydá tak jako na Nadala, na něj jsou všichni nachystaný, i kdyby měl krvavej puchejř přes celou dlaň tak tu budou někteří kvákat o ubrečenym bolestínkovi. S chutí bych jim pak tu kůži strhnul a poslal je tři čtyři hodiny hrát, k.tény..
Reagovat
VlS
A na co si Berďa stěžoval a kdy?
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně? :D. Tak to je přesně to o čem tu mluvím, když si stěžují Berdych nebo Murray, žádná smršť urážek a posměšků nenásleduje, Nadal to schytává po každym rozhovoru a dokonce je úplně jedno co řekne, když něco kritizuje je to špatně, když se vyjádří s pokorou tak je to taky špatně, vždycky se to nebude někomu líbit, to je prostě fialovej hnus!
Reagovat
PetaM
Nikdo se nezavděčí všem. S tím se smiř ;) A to, že ty ho miluješ, tak jiný ho nenávidí. Ty někoho nenávidíš, tak druhý ho miluje. :)
Reagovat
VlS
Buď konkrétní, vypouštíš mlhu Rafa fanatickýho fandy.
Reagovat
smazaný uživatel
me by take velmi zajimal konkretni souhrn Berdovych technickych stiznosti a primlouvam se za jeho uvedeni.. :-)

Tim ale nijak nerozporuji v toto konkretnim pripade Rafu, nepravidelny odskok mice je zpusobeny jeho nekvalitou a svetova spicka si zaslouzi spickovou kvalitu, samozrejme. Dalsi vlastnosti uzivanych micu jsou otazka nastavenych reguli.. Ale napr. uz jen odlisna gramaz je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
v tomto... jeee :-)
Reagovat
VlS
Ale to jsem sem dával jako jeden z prvních příspěvků, že v tom je reálný základ a že je asi blbost, aby byly na každým turnaji jiný míče.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo mice...;)
1/ muj tip, vyrobeno v Cine;)
2/ stiznosti nejak nesleduji, ale co si namatkou pamatuji, tak Rebel si stezoval na organizatory turnaje ve Washingtooonu...ale ikdyz se tam vracet uz nechtel, tak se vratil, ale nejak mne to nebere, zebych ty stiznosti nejak sbiral...specialne...;)
3/ Za to stiznosti Nadala mam rad;) Ja je vetsinou hned zapomenu, ale ta jeho kriticka poznamka na to, ze tenis se hraje na neprirozenem povrchu, a ze nikoho by nikdy nenapadlo ve fotbale ho hrat na betone, mne fakt nadchla;) Jen je skoda, ze to chlapec nedotahl do konce;) Kdyz je ta hvezda, tak to mohl pekne poradne potlacit, a hralo by se jen na trave a obcas na antuce...no ja bych bylk spokojeny;) a Rafa by se aspon zbavil te grassofobie;) Takze jestli jde o stiznosti Rafy, jsou super, jen to chce nektere proste dotahnout konstruktive do cile;) to mne tam nejak chybi, no...;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) staromilci, mate s Rafou smulu, cely svet bude za chvili jen takova nahrazka.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Reagovat
jackiec
kdyby ten anální skalpinista držel tu raketu správně tak nemá puchýře, leda že by to měl z věčného masturbování
Reagovat
Stan_Borowitz
A tož to zas neni korekturní, totok! Ty příklady, ano, kritizujme, všecko, ale hlavně konstruktivně, soudruzi, konstruktivně! Vítr je snad ten viz majór, co nosí velkou hvězdu a před branou ho potkala, né?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty míče jsou tvrdé a těžké, nehraje se s nima nikde jinde, tento rok tedy ještěě v Riu a stěžovalo si na ně v minulosti už víc hráčů.
Reagovat
tito
U nás na vesnici nejméně oblíbené míče. Přinést je na kurt je tak trochu faux pas. Na rozdíl od takových Slazengerů, že gigine :-)))
Reagovat
gigin
:DDDD
Tož jako každý má něco. Ale já na ty Slazengery nedám fakt dopustit. Ale musí to být tamty, v plechu, však víš které :)) Kůpím zase karton a pošlu ti. Nebo dovezu :))
Reagovat
Stan_Borowitz
jako děcka jsme se rozhodovali mezi Optimitama a Optimitama. A džíny jsme kupovali za bony směňované v průchodu u Tuzexu. To byly časy, ty už se nevrátí.

Doufejme.
Reagovat
Fandina
To doufejme mě dostalo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se asi těžko může vrátit, když už i komunisti jsou kapitalisti, požadující jen korektury v rámci systému..
Reagovat
Stan_Borowitz
... mnohý súdruh aj dnes ujde za hranice, ale taký súdruh už snad nie je súdruh! On ten kapitalismus, súdruhovja, má aj vela nedostatkov... nie je všetko, čo sa blyští!
Reagovat
tito
Letos jsem ještě trochu zkoušel Dunlopy, nejsou špatné, ale Slazengery vítězí. Příští rok již jen s nimi. Už se těším :-)))
Stan: jojo, Optimity pomalu bez chlupů, to byla doba. A začínal jsem na betonu. Regulérním. Tenkrát jsem si vytvořil všechny ty blbé stereotypy, kterých se ne a ne zbavit -D
Reagovat
gigin
Hlavně ten tvůj BH slajz. Jak Bobina. Hrozný šmatlák, tvl.. :DDDDD
Reagovat
tito
Neboj, pracuji na tom a ze slabiny se stává hrozná zbraň :-)
Reagovat
gigin
Po.....ač! Já vím. Su z toho nesvůj, ale na náš další vzájemný duel sa těším. Budeme hrát myslím s těma šišatýma Headama.
Reagovat
tito
Než hrát s Headama, tak radši večírek. Ale dva dny??? Nejsem nejmladší.
Ne. Ty je nepřineseš, já je nepřinesu, tak pokud vyjde počasí, můžeme se těšit na ničím nerušený fajn tenisový víkend :-)
Reagovat
gigin
Tak :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
byly ty lepší... A dřevěná Artiska za 110 Kč - kombinace, o které se dnes nikomu ani nesní. Já jsem taky vyrostl na hardu. Dával jsem přednost asfaltu, bo míň ničil klouby. Ale dobře se tam trénoval pohyb do strany, tenkrát totiž ještě po našich kurtech sem tam projelo auto. To pak byl trochu problém, když se mu "síť" zachytila o zrcátko...
Reagovat
tito
Nám projelo občas po hokejovém plácku. Ale to se asi týkalo i vašeho multifunkčního areálu. Jo a Artistku jsem měl taky. Jak jsem záviděl Slazengerku v dřevěném rámu....
Reagovat
smazaný uživatel
Tito, Gigin, Stan..Super debatka mimochodom...

Ja som síce o generáciu mladší, ale drevenú artisku som tiež mal..Bola to moja prvá raketa, tak pred 22-24 rokmi bola ešte v obchode dostupná..
Reagovat
rib
já jsem pinkala s Dunlopkou, byla to velká frajeřina. Jednou mi u jedné upadlo držátko prostě tak, že mi zůstalo v ruce a zbytek rakety letěl do dálky :-)))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
to byly, samozřejmě, já tam to "s" psal, ale asi neprošlo cenzurou...

Moje nadějná kariéra skončila tím, že jsem tou nebohou Artiskou v návalu hněvu nad zkaženým úderem práskl o zem - no a hard je hard, že. Takže jsem musel přípravu přerušit, dokud si na letní brigádě nevydělám na další. No a to byla pauza na deset sezón, protože mezitím mne začalo bavit víno, holky a rock-n-roll...
Reagovat
VlS
A Optimity byly s modrým nápisem za 5 Kčs a se zeleným za 3 Kčs za kus. Výplet tý Artisky takovým tlustým rybářským silonem stál 25. Tenisky byly za 45 Kčs.
Já jsem začínal s jakousi raketou po tatovi z první republiky a ta byla ještě vypletená strunou z ovčích střev. Jak to navlhlo, tak to povolilo, jak to uschlo, tak se to vyšponovalo ( eště bych ju někde na půdě asi našel).
Reagovat
rib
jj, náhodou u nás v oddíle jsme občas měli Babolat struny z ovčích střev. A když začalo mrholit, schovávali jsme to pod bundy. No, v těch časech se ještě prasklá struna opravovala, nevyřezával se celý výplet... nostalgie veliká
Reagovat
VlS
Holka, za mě firma Babolat ještě nebyla. Všichni měli Artisky a profíci a frajeři buď Dunlopky, nebo Wilsonky nebo Slazenger. Pak začly kovový rámy Kneisl, který při hře vydávaly divný zvuky, ale dřevo bylo dřevo. Ale to už je 40 let :-). Ale Zedník podával 220 km/h i s tím dřevem.
Reagovat
rib
tož to jsme asi stejný ročník :-), babolat existuje od 19. století :-) , k nám do oddílu to vozil jeden člověk od bráchy emigranta z Německa. Největší frajeřina byla mít Dunlopku s babolatkama. A ke Kneislům (kterýma hrál jeden velmi bohatý spolužák na faktultě) bych ještě vzpomenula polský drnčivý kovový rám Stomil (ty jo, fakt se to stalo???)
Reagovat
Stan_Borowitz
Na VŠ jsem byl hrdým majitelem Stomilky. Ale to bylo bohužel už po té pauze, o které píšu výše, mezitím mi svět - a Ivan Lendl především - hodně utekl.
Reagovat
VlS
Jo, máš pravdu, Stomil, to byl rachot.
Reagovat
tito
Raketa pro nerváky. S tou se dalo mlátit o zem a nic se nestalo. Ta šla maximálně ohnout....
Reagovat
VlS
Že by i pro Baghatise?
Reagovat
smazaný uživatel
stydim se strasne.. (za vsechny mastnaky) ;-) ale Stomil vubec neznam a zasnu si tu. I jsem si vygulgila: STOMIL CZ s.r.o. :-)))
Reagovat
gigin
To byla polská raketa. Taky jsem měl :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
http://allegro.pl/rakieta-tenisowa-stomil-i4548193131.html
Reagovat
VlS
Nene, Stomil byla polská původně pneumatikářská firma a zkoušeli tu a tam i něco jinýho, ale ty kovový rakety se myslím nějak neuchytily.
Reagovat
Stan_Borowitz
kde udělali soudruzi z PLR chybu...
Reagovat
smazaný uživatel
ja vam to tak zavidim, vidim, ze mi ukradli detstvi se vsim vsudy, Dunlop, Slazenger, Spalding, Donnay... abych ted vrazila hlavu do pisku.. :-)
Reagovat
tito
Hned mám veselejší dopoledne :-)
Reagovat
rib
Já též :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Se slazegerame se snad u nas zadny turnaj nehraje, takze trenovat s nimi je k hov......
Reagovat
gigin
Uklidni se. Hraj si s tema svýma šupkama Wilson, no.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nerikam, ze jsou spatne, ale pikud hrajes na tour, musis trenovat s tema, s kteryma se hraje
Reagovat
jackiec
snad se brzy zraní, ty jeho několikaměsíční pauzy jsou super, snad jich bude čím dál víc, doufám že ho loket nelimituje v hrábání kulisek, to by bylo špatné pro jeho psychiku
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si s prepáčením neskutočný blb, nikomu neželaj nikdy nič zlé!
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikrát ses dneska už udělal? Flusání na Nadala to jsou jediný orgasmy v tvym bídnym životě co..
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis bez Nadala je jako ms ve fotbale bez Brazilie
Reagovat
jackiec
doufám že řiťolezci ty míče oddělají tělo, týden je zpátky a už zas hloupě mele pantem, radši už jdi do tenisového důchodu, to bude paráda!
Reagovat
smazaný uživatel
A ty běž rovnou do díry, ty určitě nikomu chybět nebudeš to se vsaď..
Reagovat
smazaný uživatel
Zatrpknutý tlčhuba na tenisovom dôchodku sa ozval.
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
Stan_Borowitz
Panna v Číně?
Reagovat
smazaný uživatel
Preklep....
Reagovat
Stan_Borowitz
Stará panna? Služka?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale dosti kočkování, taky si myslím, že tady by mohl být zakopaný pes...
Reagovat
smazaný uživatel
´
Reagovat
blixa
No a o tom to je. Někomu ty míče vyhovují, někomu ne. Není tu žádná "pravda", jen různé nároky a názory.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, ľudia :)

Rafa sa vrátil po zranení, no niektorí z vás si zranenie stále nedoliečili..
Reagovat
smazaný uživatel
A seš si jistej, že je to zranění? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aj duševná porucha je určitý sposob zranenia..Pozri na toho jackieho hore, čistý pacient..
Reagovat
smazaný uživatel
Jackiec není o nic horší než Barney. Tím ale neobhajuji prvního jmenovaného.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna ten by tu neměl chybět! Rafa už se vrátil a pod jeho články se hojně diskutuje. Zrovna teď je Rafa za vyjádření o míčcích kritizován. Rafafan jako Rafaeoli by to neměl nechat bez odezvy a vrátit se na TP! Pod svým pravým nickem!
Reagovat
gigin
Tvl, však tady je. Ty ho nepoznáš??
Reagovat
smazaný uživatel
Rafafeoli, Marty, M.M, Nikky. Na každé roční období má jeden nick.
Reagovat
Roger_Federer
Marty28, M.M.1993, rafaholic009, adalsi to vse je ...rafaeoli25
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jste tak na dvacet zapomněli :D
Reagovat
Kozoroh
A kdo to vůbec je ten Rafaeoli25? Tento nick jsem od svého debutu na TP nezaregistroval, ale všim jsem si, že se o něm na TP pořád píše.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele to jsem já, tamten, támhleten a pak ještě asi sto dalších, všichni jsme rafaeoli :)
Reagovat
Stan_Borowitz
to nejde jak za komoušů, nařídit, že se bude hrát jenom míčkama vyrobenýma v Mytyščinskom mašinostroitějnom zavodě. ATP by prostě měla stanovit nějakou přísnou normu na tvrdost, odskok a další měřitelné parametry, a pokud se do nich jakýkoli výrobce vejde, tak ať se s jeho balónama klidně hraje. A kterýkoli hráč by měl mít právo nechat míče oficiálně přezkoušet, jestli normu splňují.
Reagovat
Fandina
A ty máš dojem, že ty míčky s kterými se hraje nesplňují normy? Tak to mě tedy ani ve snu nenapadlo. To je asi předpoklad, aby měly předepsané parametry. To snad je každému jasné.
Reagovat
gigin
Fandino, kdyby zamrčel Berďa nebo Kvítí, tak plkáš jinak.
Reagovat
Fandina
Já řeším obsah, ne kdo co říká. Každý rozumný člověk se rozhoduje za sebe a ne za to, co říjí druzí. Každý má svůj rozum a svoje zkušenosti, vědomosti. S druhými to lze jen porovnávat, ale rozhodujeme se každý za sebe.
Reagovat
Stan_Borowitz
pardon, nějak špatně jsem to vložil, patřilo to o něco níže...
Reagovat
gigin
Já tomu nerozumím, o čem zase točíš. Rafa něco řekl, tak to řešíme, ne?
Reagovat
Fandina
Nevím o čem točíš ty, já točím o tom, že se řídím vlastní hlavou a ne tím, co říká Rafa, Berďa nebo Peťa. Pokud jsou na turnaji míčky, které vyhovují normám, tak se s nimi hraje. Pokud Rafa má podezření, že ty míčky jsou vadné, tak určitě existují mechanismy, jak to napravit nebo dát do pořádku.
Reagovat
Stan_Borowitz
O to právě jde. Rafa de facto pořadatele, potažmo ATP, obvinil, že na turnaji nechají hráče hrát neregulérními míči. Dokonce zdraví nebezpečnými. Jak je možné, že ATP mlčí? Neměla by vydat prohlášení s nějakými tvrdými čísly z akreditované laboratoře, které to vyvracejí?
Reagovat
Fandina
Ano, řekl to, je ale otázka, proč to řeší takhle. Proč to říká na tiskovce atd.
Reagovat
gigin
Měl to napsat na papír a dát za okno asi.
Reagovat
Fandina
Tak to já samozřejmě nemohu vědět, jak fungují mechanismy uvnitř ATP. Jestli vystoupením na tiskovce, tak pak je to v pořádku. Já si osobně myslím, že takhle se to nedělá.
Reagovat
gigin
Je vidět Stane, že se řídíš vlastní hlavou a neřešíš, to co řekl Rafa nebo tak.
Reagovat
Fandina
gigine ... až ti bude tolik kolik mě a budeš mít tolik zkušeností jako já, tak se budeš také řídit vlastní hlavou, protože pochopíš, že je to nejlepší co lze v životě dělat ... úsměv
Reagovat
gigin
Jak víš kolik mi je? A jaké mám životní zkušenosti? Nevíš nic.
Reagovat
Fandina
Stačí, když si přečtu, co tu kdo píše a vím kdo je kdo ... úsměv
Reagovat
gigin
Nevíš, Fandino. Nevíš nic. Můžeš mít roků kolik chceš, ale nemáš odhad na lidi. Vůbec. Možná si dobrá v jiném oboru, ale tady těžce propadáš.
Reagovat
Fandina
Já se tu jen bavím, v ničem a s nikým nesoupeřím ani nesoutěžím. To mám všechno za sebou.
Reagovat
Fandina
gigine ... ale jinak si mě pobavil. Jak si myslíš, že víš co já vím. To je zábavné ...
Reagovat
gigin
Cituji tě: "..gigine ... až ti bude tolik kolik mě a budeš mít tolik zkušeností jako já,.."

Nevíš nic.
Reagovat
Fandina
gigine ... tak to ber s nadhledem, nevěřím tomu, že jsi mladší než já a i kdybys byl, je to jedno, moc slovíčkaříš, chce to úsměv.
Reagovat
gigin
46. Stejně už jsem to tu psal. A asi máš pravdu. Není třeba to hrotit.
Reagovat
Fandina
Jo jsem starší, věkem máž blíž k mé dceři než ke mně ... co s tím nadělám ... úsměv
Reagovat
Fandina
máš ... oprava, ach joooooooooo
Reagovat
Fandina
ježiš oprava nevěřím tomu, že jsi starší než já ... úsměv
Reagovat
babolat.cz
ty seš fakt kráva nebeská
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
já se vždycky snažím řídit vlastní hlavou. Občas se mi ale odkrví, když je krve náhle třeba někde jinde. To pak bývám volaaký zmätený a nevím, kde je moje místo. Ale moja drahá polovička má mechanismy, jak to napravit nebo dát do pořádku...
Reagovat
gigin
Jas! :))))))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak řečeno, pokud hned dva špičkoví hráči tvrdí, že míče mají nepravidelný odskok, je to natolik vážné, že by ATP okamžitě měla na turnaj vyslat nezávislé experty, aby prověřili, nakolik jsou tato tvrzení objektivní. Třeba by se nakonec zjistilo, že ty míčky nejsou Heady, ale třeba Haedy, jak je v Číně, která je pověstná vysokou ochranou duševního vlastnictví, dobrým zvykem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nevím, jestli splňují, nebo ne, ani nevím, jestli nějaké takové normy existují a jestli jejich dodržování ATP kontroluje a jak. Pokud ano, a hráči mají přesto pocit, že jsou mezi nimi příliš velké rozdíly, měla by ATP uvažovat o jejich zpřísnění nebo lepší kontrole. Toť vše.
Reagovat
Fandina
Já předpokládám, že na každém turnaji jsou míčky, které splňují normu. To by bylo špatné, kdyby tomu tak nebylo. A evidentně každý turnaj má jiné míčky a jiné výrobce a zřejmě tam rozdíly budou. A každému mohou vyhovovat jiné. Proto se asi také různé vyrábějí a používají. Někomu vyhovuje to, jinému to.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viz výše.
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc, když nějaký hráč, dokonce dva, de facto tvrdí, že míčky tu normu nesplňují, je na ATP, aby prokázala opak.
Reagovat
gigin
Nando psal, že vedení ATP vůbec nereaguje a nebere v potaz názory a stížnosti hráčů níže postavených, kolem dvacky a tak. Na ty míče si stěžuje víc hráčů, je to prostě nepříjemné. Rafa jak top hráč to řekl, což je super. Jak mne někdy se*e, tak s tímto dělá fajn. Moc fajn. Mám aj podezření, že kvůli tomu dnes "odešel" se zády Gulbis.
Reagovat
Amputace
Palec nahoru.
Reagovat
rib
si mazánek z Mallorky musí stěžovat... už jen čekám, kdy to prohlásí ještě strýček. Plky, plky, plky, přece míče jsou stejné pro všechny hráče, tak co?
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý je, že stejně neútočíš i na Murrayho, i kdyby si postěžovalo devět hráčů z deseti, budeš flusat jen na něj, tak si to přiznej hrdino..
Reagovat
Hypertac
Rafo, vyhraj to tam i s tema mickama, at tady ti zaslepeni fanousci Rogera prasknou vzteky!
Reagovat
Mayo
on to nevyhrá predsa ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by to nemohl vyhrát? Bude hrát jedinej těžší zápas, ve finále..
Reagovat
PetaM
Já nejsem tak zoufalý, abych praskl vzteky, když vyhraje Rafael :D Nejsem vy :D
Reagovat
Stan_Borowitz
To ale vůbec není hezké, přát někomu smrt, a tak ošklivou k tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si přeju jeho výhru, to ale na věci nic nezmění, to co schytává je prostě za hranou všeho, jeho hateři už se ani nezabývají podstatou, jim stačí přečíst si titulek a plivnout si, děs..
Reagovat
Mayo
vamos El Matador ... haters gonna hate
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Stan_Borowitz
+ oo
Reagovat
Stan_Borowitz
o má být položená osmička, jinak tady bohužel nejde zadat. Má to být souhrnné vyjádření úcty největšímu fanouškovi dobrého tenisu :-)
Reagovat
Pe3k
Nevím jak míče, ale dneska byl špatný hlavně jeho backhand...
Reagovat
smazaný uživatel
Téměř jako vždy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A ten bh je tak hrůzostrašně tragický, že s ním vyhrál 14 GS, to je ale ostuda :)
Reagovat
smazaný uživatel
No on ich vyhral vďaka FH, to je jasné. Ak by vedel výmeny zakončiť aj z BH, mohol ich mať aj 20..Ale pracuje na tom, jeho BH sa trochu podceňuje, nie je až taký tragický, výrazne je však v tieni brutálneho FH, to je prirodzené..
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl, copy hral umyslne, slysel jsem s nim rozhovor
Reagovat
smazaný uživatel
PS: Ještě že si Rafa ty sračk. co tady píšete nemusí číst. Měli by jste se stydět.
Reagovat
PetaM
Za co? Za názor? Ale :D Nebuď vtipný :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, za takovejch osmdesát let si na tyhle sračky málokdo vzpomene, pokud tedy místní hejti nevychovaj svoje následníky..
Reagovat
Amputace
Ano, toto je železná a osvědčená čecháčkovská logika. Ten, kdo si neustále stěžuje, nemůže mít pravdu, i kdyby pravdu měl.
Reagovat
PetaM
A jaký máš důkaz, že pravdu má?
Reagovat
gigin
Andy Murray echoed Nadal's complaints about the difficulty of adjusting to a new ball each week.

''If you want to see consistently high level tennis, it's very difficult when you're changing balls from week to week -because they all react differently,'' he said after his 6-2, 6-2 win over Pablo Cuevas.

''I'm sure if you gave golfers a different ball to play with each week, it would take them time to adjust to that, as well.''
Reagovat
PetaM
Však já neříkám, že pravdu nemají :D Každý míč je jiný, jinak skáče a tak. Ale hráči by měli být natolik dobří, aby se s tím dokázali srovnat :) Názor je názor, ale to je tak bohužel vše :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa by len zaujímalo, prečo sa nikdo nenaváža do Andyho (neznamená, že to podporujem), prečo je vždy ten zlý Rafa?
Reagovat
PetaM
Až tu bude článek, tak možná pak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že to schytává proto, že je to Nadal, na něj je každej nachystanej, kdyby si postěžoval Roger, bude většina souhlasně pokyvovat hlavou, dokážu si to představovat. Jen nechápu tu logiku, kvůli míčům se špatným odskokem se zraní nejen on, ale i další, že jeho hatery těší u srdce představa jeho dalšího zranění mě už překvapit nemůže, že jim ale nevadí zranění i dalších, třebas i těm, co fandí, to mě fascinuje, zkrátka, to je fuk, že se jich zaní víc, hlavně že mezi nima bude Nadal..
Reagovat
Fandina
Problém je v tom, že Rafa si stěžuje pořád a na všechno. Kdyby to nedělal, tak mu to nikdo nebude vyčítat, ani o tom mluvit. Ale on to dělá permanentně, pořád mu něco vadí. To neznamená, že je super tenista, s tím to nesouvisí, ale znamená to jen a to jedno jediné, že si pořád na všechno stěžuje.
Reagovat
Amputace
Zároveň ale nemůžeš přece s jistotou říct, že nemá pravdu. Třeba si zkrátka stěžuje proto, že ty věci, na které si stěžuje, nejsou v pořádku. Takže na to na rozdíl od jiných, kteří buďto slabošsky mlčí nebo si příliš hýčkají svojí mediální image populárních dobráků, poukazuje.

Tady si neustále někdo stěžuje, že Nadal si stěžuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, vsaď se, že i kdyby si třeba Murray stěžoval čtyřikrát a Nadal jednou, schytá to jen Nadal a od všech, nenávist je strašná věc..
Reagovat
PetaM
Opět hádáš s tím, že ostatní slabošsky mlčí. Třeba jsou tak dobří, že si na to dokáží zvyknout. To je kvalita.
Reagovat
smazaný uživatel
A co mu jako "pořád" vadí? Že kritizuje povrch, kterej ničí klouby a míče, který ničí ramena to je jako špatně a trestuhodný? Co dál, na co dalšího si tak moc stěžuje?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty povrchy bych nechal na pokoji, to se pouštíš na tenký led. Zůstal bych u těch míčů, tam má pravdu.
Reagovat
Fandina
Ona je otázka, komu všemu ty míčky vyhovují a komu ne. Když jsou na různých turnajích různé a od různých výrobců. Také může jít o konkurenční boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na trávu si nikdy nestěžoval, ta zkrátka klouže a jinak to být nemůže, hard ale klouby poškozuje, to není jeho výmysl nebo výmluva, to tvrdí i experti, podle kterých je zločin, že junioři musí na hardu hrát, tím je řečeno mnohé ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Vrcholový sport je jedno velké ničení zdraví... a navíc dnes víc než kdy jindy platí, že co expert, to názor, podle toho, na čí výplatní listině je uveden.

Podle této logiky by problémy s klouby měli mít tenisté z USA řádově vyšší než tenisté z Evropy. Nemyslím si, že by nějaká taková statisticky významná korelace byla zaznamenána.
Reagovat
Mayo
neviem o tom, žeby si STÁLE na NIEČO sťažoval (:
Reagovat
PetaM
Pouze polemizuješ, nikdo tady nic takového nenapsal. Ale to je přece běžná praxe ne? Až se něco stane, tak se to začne řešit, do té doby není důvod. Děje se to tak všude :)
Reagovat
Amputace
To je tvůj přístup? Řešit věci, až se pose.rou a ne těm průs.erům předcházet?
Reagovat
PetaM
Ne, to není můj přístup. To je přístup všech. Viděl jsi snad něco, co se vyřešilo bez toho, aby se před tím něco někomu stalo? ;) Taková praxe není.
Reagovat
Roger_Federer
napr:.vyresili modrou antuku, postezovali si a bylo vynalovano.
Reagovat
Amputace
Ty jsi na zamyšlenou..
Reagovat
PetaM
To je fakt. Přemýšlím dost často.
Reagovat
Amputace
A jaký ty máš důkaz, že ji nemá? Ověřoval sis to, zajímal se dál o to, co řekl, jak to koresponduje nebo odporuje vyjádřením jiných tenistů? Třeba.
Reagovat
PetaM
Takže jsme na tom oba dva stejně :D
Reagovat
Amputace
Já ho na rozdíl od tebe nenapadám a nepodsouvám mu něco, co neřekl, ba ani nenaznačil.
Reagovat
PetaM
Neříkal náhodou, že tvrdé kurty ničí tenistům zdraví, a že by mělo být více turnajů na antuce? ;) Pouze jsem k tomuto příkladu použil hyperbolu, toť vše.
Reagovat
Amputace
Řekl to v rozhovoru, který nyní komentuješ a o němž se bavíme?

Protože mlátil Federer kdysi s raketama, znamená to, že je to nevyrovnaný nervák?

Už ti dochází, že tady neprezentuješ nic jiného než předsudky?
Reagovat
PetaM
Jaké předsudky? Mám pravdu. Sám to řekl.
Reagovat
Amputace
Ale ty uvádíš jako příklad úplně jiný rozhovor. To nedává přece žádný smysl. Je to jako bychom se bavili o jabkách a ty do toho najednou zamíchal hrušky a obhajoval to tím, že kdysi v minulosti už jsme se bavili i o hruškách.
Reagovat
PetaM
Ne, kdysi jsme se bavili o jablkách, a teď do košíku přibylo další jablko. Takže jsme si to sesumírovali ;)
Reagovat
rib
jj, a taky že míče jsou moc těžké, že časy zápasů pro následující soupeře mají být identické, že ... co to bylo naposled s tím strýčkem, kterého pak Rafa papouškoval???
Reagovat
Roger_Federer
Pravdu mit muze, ovsem kdyz nekdo 3 mesice nehraje a pak si za 14 dni 3x stezuje je to trosku na palici.
Reagovat
Amputace
Co má to, že tři měsíce nehrál, společného s tím, že by si měl/neměl stěžovat? Jestliže má někdo vzhledem ke svému postavení v současném tenise nárok si stěžovat ať už na organizaci či herní podmínky, je to spolu s několika dalšími právě Nadal. Koho jiného stížnosti mohou být eventuálně vyslyšeny, než těch nejlepších?
Reagovat
Mayo
Rafa je legenda, on si môže dovoliť (:
Reagovat
George_Renel
To by ale ti nejlepší také měli jít příkladem a dodržovat pravidla. Třeba ta o časech mezi servisy. Takhle by chtěli kázat vodu a pít víno.
Reagovat
Roger_Federer
to myslis vazne?
Vzdyt Rafa si stezuje furt, zadny jiny tenista nema tolik co rict..
Reagovat
Amputace
Co bych na tom neměl myslet vážně? Já se tě normálně ptám, co má společného to, že tři měsíce nehrál, s tím, že by si měl/neměl stěžovat?
Reagovat
Amputace
Navíc ty jsi napsal "pravdu mít může, ale...". Co je podle tebe důležitější, než mít pravdu? Podle tebe by tedy byla nejlepší varianta, kdyby měl pravdu a ty míče stály za ho.vno a on držel hubu?
Reagovat
Roger_Federer
co nechces nevidis..realita je takova ze z Rafy secstava morous a ma potrebu si neustale stezovat.
Reagovat
Roger_Federer
Tak nekdo kdo 3 mesice nehraje a tesi se na navrat na kurty by mohl byt trochu v klidu be si furt delat problemi.
Reagovat
Amputace
Opět - jak je u tebe zvykem - jsi neodpověděl na žádnou otázku, pouze dokolečka jako malý kluk zpíváš svoji písničku. Jsi v tomto směru úplně stejný jako Fandina, kterou za to tolik kritizuješ.
Reagovat
Roger_Federer
Ne, pokud ty mice stoji za ho-vno je dobre ze to nekdo rekl..jen to opet rekl, stezoval si prave Nadal.
Reagovat
Amputace
Co třeba giginův příklad s Murrayem, Fandino? Ten se nepočítá?
Reagovat
gigin
Já jsem se ještě tak porozhlížel na netu, co tam ještě Rafan říká a mimo jiné:
I am not talking for me only. That?s the feeling of the players out there on the locker room. Lot of players comes to me and tell me that.
Reagovat
rib
a tož to je nějaký plk, aby měl alibi? Jestli si tenis neužívá takový jaký je, tak přece nemusí... Tituly má, slávu a prachy taky, tož o co mu kráčí?
Reagovat
Amputace
Ty, kdybys měl zaměstnavatele, který by ti na jednu stranu platil hodně peněz, ale na druhou stranu by ti nevyhovovaly pracovní podmínky, jež ti umožňuje, neohradil by ses vůči tomu?
Reagovat
gigin
Rib je doktorka. Bacha.
Reagovat
rib
zaměstnavatele jsem dávno amputovala, milá Amputace.
Napadá mě - Rafa je vlastně takový odborový předák :-)))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, odborový předák je Roger, jakožto šéf té jejich hráčské asociace. Ale asi je zkorumpovaný jako Hoffa, bo si málo stěžuje.
Reagovat
rib
tak to bude Rafa Rožérkův odborový vyzyvatel, na další schůzi usiluje o zvolení :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Pan Tenista Rafael Nadal je momentálně druhý hráč na světě, tak když něco řekne k tenisu tak je to pravda (něco jako Jarda Jágr v hokeji). Nechápu kolik závisti se ve vás bere. Nikdo z vás by se nedostal ani na žebříček tak do toho nekecejte když tomu nerozumíte.
Reagovat
PetaM
Proč myslíš, že tomu nerozumíme? Rafael je jediný na světě, co hraje tenis? ;)
Reagovat
blixa
Ale TP je tady od toho, abychom do toho kecali, když tomu nerozumíme :D. Kdybychom tomu rozuměli, tak budeme v TOP10 a kritizovali ty míče ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas.
Reagovat
Roger_Federer
Novy nick z cislem?...obsahove se nezkovas.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to zase bacha, jo? Já jsem na žebříčku byl taky, před chvílí jsem z něj slezl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně jsem to já, mám tu ne dva nebo tři, ale sto nicků :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak říkáš že se obsahově neschovám, ale prosím tě, pod jiným nickem tu chválím i Noleho, ani netušíš pod kterým, tak tu nemachruj :)
Reagovat
Stan_Borowitz
když už to neudělá nikdo z jeho fanoušků. Rafa je sice chronický stěžovatel, ale v tomto má částečně pravdu. Heady jsou obecně dost špatné míče, a pokud jsou ty, se kterými hrají v Pekingu, navíc stejně "genuine Head", jako Adidas se čtyřmi pruhy (čemuž bych se vůbec nedivil), tak asi fakt blbě odskakují.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevis jake Rafa preferuje? Babolat?
Reagovat
smazaný uživatel
priamo z manacoru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som sa ho zastal, ale nemám skúsenosť s Headmi. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná jsem to trochu moc zobecnil. Já prostě nemám s Heady dobré zkušenosti, pokaždé mne po hře s nimi bolí celá ruka. Třeba Wilsony mám daleko radši. Ale jak píšu, kdoví s jakými "Heady" v tom království faků hrají...
Reagovat
gigin
Heady sů jak kameně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, článok o Nadalovi tu nemôže byť bez blbých komentov. Mne tiež množstvo hráčov a ich vyhlásení vadí, ale nemusím kvôli tomu tapetovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Jine mice skacou jinak, ale povrch take meni odskok. To by pak musel vsude navozit jen antuku, kde mimochodem mice skacou vzdy vselijak. Proste head mice nema rad, ja mam taky nejradeji wilson us open
Reagovat
Alois_Mlok
A co barva kurtu, šašku?
Reagovat
VlS
Nevím, proč by nemohly být stejné míče na celou sezonu ( možná stejné na jeden povrch).
Reagovat
smazaný uživatel
pokial budu tie z pekingu tak v pohode, to sa nam el matador naplace :)
Reagovat
tommr
problém je v tom, že Nadal je s tím věčným stěžováním si na všechno už tak profláklej, že už ho nikdo nebere vážně i kdyby měl náhodou jednou pravdu ...
Reagovat
VlS
A tak to je jiná věc, nezda' se mi jako zcestná myšlenka, aby míče byly celej rok stejný ( a nevím, jestli musí být jiný na ruzný povrchy)
Reagovat
gigin
No třeba Srbini loni ve finále DC zvolili míčky Dunlop Fort Clay Court. A na čem se tam hrálo víš...
Reagovat
gigin
The Head balls are the official ball of the ATP, which doesn?t mean as much as you might think. Tournament officials decide which ball their event will use, usually depending on sponsorship deals. Wilson boasts that its balls are used in 45 tournaments on the ATP and WTA, the most of any manufacturer.

No a na GS - na hardoch Wilsony, RG - byly Dunlopy od roku 2011 Babolaty (změna hodně kritizována), Wimbl - Slazengery.
Reagovat
Kozoroh
Nebuď trapnej!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
fnuk fnuk...
Reagovat
George_Renel
že pokud nechce,nikdo ho hrát nenutí. Může přece skončit a doma na zahradním kurtu si klidně může hrát stejnými míčky až do důchodu.
Reagovat
PetaM
No jistě .... Zrušíme hard, zrušíme trávu, zrušíme různé typy míčů a celá sezóna se bude hrát na Roland Garros na antuce. Geniální.
Reagovat
aligo
WoW ses nějak rozvášnil :D ale mas pravdu..... je to blbec v tomhle ohledu....
Reagovat
PetaM
Ale on (potažmo i jeho strýc) má pořád nějaké problémy. Připomíná mi trošku rozmazlenou holku, která je zvyklá z domova, že jí všichni obskakují a vše je po jejím a najednou je ve světě a .... NIC ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, rozmazlená holka, co musela hrát od dětství na nejrozbitějších kurtech, aby hned na začátku poznala tu největší dřinu a bolest, tak to se ti fakt povedlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Co mám říkat já se svýma míčkama :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty aby sis na něco nestěžoval :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist