Nadal: Lépe jsem se vrátit nemohl

18. 3. 2013, 09:58
Aktuality 92
Rafael Nadal definitivně rozmetal pochybnosti o tom, v jaké formě se vrátí po dlouhodobém zranění na kurty. Španěl ovládl tři ze čtyř turnajů a po dvou triumfech na svém oblíbeném povrchu antuce ovládl i turnaj série Masters na betonu v Indian Wells.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Bývalý první hráč světa po nedělní výhře nad Juanem Martínem del Potrem ve finále v kalifornské poušti řekl, že o sobě nikdy nepochyboval. "Pokud jsem v pořádku, bez omezení, jsem schopen vyhrávat na každém povrchu," řekl. 

Nadal měl od loňského Wimbledonu potíže s levým kolenem. Vrátil se před měsícem a na antuce ovládl turnaje v Sao Paulu a Acapulku, jen ve finále ve Viňa del Mar prohrál. Triumfem v Indian Wells dovršil báječný návrat. 

Rafael Nadal"Skutečně, je prakticky nemožné vrátit se lépe. Ze všeho jsem nadšený," řekl Nadal. Jeho slova potvrzuje i statistka - letos má bilanci 17 výher proti jediné porážce, což je jeho nejlepší vstup do sezony v kariéře. "Zdá se, že jsem to zvládl. Budu si navždy pamatovat lidi, kteří mi v těžkých časech pomohli, abych to dokázal," děkoval na dálku svým blízkým a týmu. 

Nadal v Indian Wells porazil tři hráče světové desítky v řadě, což byl jeho největší test. Nejdříve zdolal Švýcara Rogera Federera, pak Tomáše Berdycha a nakonec Del Potra, který mu jediný ze zmíněné trojice dokázal vzít set. "Rafa je vynikající, hrál úžasně a brzy bude zase bojovat o post jedničky," předpověděl Del Potro. 

Během sedmiměsíční pauzy se Nadal často cítil špatně. "Každý z těch momentů, kdy jsem byl dole, si budu pamatovat a o to víc se můžu radovat z každé výhry. Musím říct, že jsem se ve finále fantasticky pohyboval," řekl Španěl. 

Teď už je cílem Roland Garros
Koleno musí Nadal šetřit, proto neodletí na Floridu a další turnaj série Masters v Miami vynechá. "Lékaři mi doporučili odpočinek a přípravu. Potřebuji získat ještě více síly do levého stehenního svalu, musím tvrdě pracovat," vysvětluje rodák z Mallorky své rozhodnutí.

Chce se teď soustředit na oblíbenou antuku. Vrátit do akce by se měl v Monte Carlu, pak budou následovat turnaje v Barceloně, Madridu a Římě. "Antuku miluju a mám na ní největší úspěchy," těšil se sedminásobný vítěz grandslamového French Open. 

Právě v Paříži by chtěl být šestadvacetiletý Nadal v nejlepší formě. Turnaj v Roland Garros je jeho hlavním cílem. "Proto se musím ještě zlepšit, tak jako každý rok. Musím dělat nové věci, abych měl šanci na dobré výsledky," plánoval Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
Amputace
Pe3ku: Lidé jako ty jsou nebezpeční pro společnost.
Reagovat
Nola
páčia sa mi tie nekonečné zbytočné diskusie, kto je lepší vo vesmíre :D
aby ste sa mali o čom baviť, prikladám Vám aktualizované rekordy ATP
http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records
rivalita:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tennis_rivalries
zoznam hráčov na 1. mieste rebríčku
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players
ak budete potrebovať poskytnem aj iné štatistiky, aby ste vaše tvrdenia mohli vierohodne podložiť
pre každého z nás je najlepším hráčom jeho favorit, nedaj bože, ak ho začne biť /porážať/ nižšie postavený hráč na rebríčku...potom máme tendenciu ho "nenávidieť", urážať a hľadať dôvody prečo ten náš je aj tak najlepším hráčom v celej galaxii...
prepáčte, že som sa vám zamiešala do diskusie
Reagovat
Berny
dekuji Nolo, ja nikoho neurazim, jen kolega za hodinu nebyl schopny udelat to co si zvladla za vterinu. Jinak ja si ani nemyslim ze muj favorit Nadal je nejlepsi, me spis fascinuje kolik fanouscku rogera, nadala a djokovice ma tak absurdni nazory daleko prekracujici pojem fanatismus.
Reagovat
Pe3k
To sedí od člověka co sleduje tenis 15 let a přesto neví kde si zjistit rekordy :D

Btw, Já nikoho neurážím...Opravdu? No přečti si znovu co jsi napsal...Absurdní je to, že ty máš názory, já ti píšu fakta a i tak jsi přesvědčen o tom, že ty tvé názory, jsou důležitější než fakta...
Reagovat
Pe3k
No sice jsi postnula odkazy, které zde již byly 1000x a ve kterých není přesně to co jsem Bernymu psal, ale nic se neděje, protože on to stejně není schopen rozeznat...
Reagovat
Berny
Ucelem diskuze neni urazet ale presvedcit, musim rict ze pokud tam jeste nejsi mel bys jit to politiky, dotahl bys to daleko.
Reagovat
Berny
Takze na jednoduchou otazku na kterou je schopen odpoved kazdy z techto diskutujicich mi neodpovis jo ? proste si dosel na to ze nemas pravdu nebo jak ?
Reagovat
Pe3k
To mě opravdu neláká...Mám rád klid, raději chodím na ryby...
Btw. účelem diskuze je diskutovat, nikoliv přesvědčit...
Reagovat
Pe3k
Pravda je něco, co tě obchází obloukem. Navíc ty nejsi typ člověka, kterého zajímá pravda. Tebe zajímá demagogie. Odpověděl jsem ti už před 2 měsíci...
Reagovat
Berny
Tak asi jsem zapomnel ( ted bez ironie) tak mohl bys mi to napsat jeste jednou. Dekuji (jak rikas ucelem je diskutovat, tak pis..)
Reagovat
Mayo
pre mňa nie je najlepší hráč môj favorit
Reagovat
Pe3k
Speciálně pro tebe, protože mě tvá demence vytočila...

Počet grandslamových rekordů Rogera Federera 34

Počet grandslamových rekordů Rafaela Nadala 8
Reagovat
Berny
Takze si to shrnme ktere federerovi rekordy z GS nadal muze prekonat teoreticky, ktere prakticky, a ktere nemuze prekonat vubec ok ?

Řady
Pocet GS bez vypadnuti v 1.kole ? nadal prekonal
Pocet GS ctvrtfinale v rade - prakticky nemuze, teoreticky muze
Pocet semifinale v rade - prakticky nemuze, teoreticky muze
Pocet finale v rade - prakticky muze

Vitezstvi
Pocet viteznych zapasu na GS - prakticky muze ( dle veku je Nadal před Rogerem)
Pocet vyhranych GS - prakticky muze

Počty
Pocet vyhranych GS bez ztraty setu ? prekonal (Nadal 2x, Roger 1x)
Minimalni pocet ztracenych gamu na GS ? prekonal
Pocet viteznych zapasu na GS - prakticky muze
Pocet viteznych setu na GS ? prakticky muze ( rogeruv vykon je 36 )
Počet finale GS ? roger ma 24, rafa 16, roger dosahl 16ti v pozdejsim veku, cili zde je rafa opet výše, cili celkove cislo 24 prakticky muze

Specialni
Vyhrat všechny GS v 1 roce ? nedokazal ani 1, verim ze zde ma sance vetsi Nadal
Vyhrat kalendarni GS ? vyhrali oba, Nadal to dokazal v mladsim veku a na mensi počet odehranych GS od startu kariery
Vyhrat vsechny GS 2x za karieru - toto nedokazal ani jeden, zde vidim sance na zdolani teto mety u obou stejne ( Roger musí vyhrat 1 x FO, rafa 1x AO a 1x UO)
Uspenost vyhra/prohra na GS ? 1.Borg 89,9 % 2. Nadal 87,7 % 3.Federer 86,9 %
Nejvíce za sebou jdoucích let, v nichž hráč zvítězil alespoň na jednom grandslamovém turnaji: 8 let, tento rekord Rafa vyrovnal, a jako jediny z nich ho muze prakticky prodlouzit, roger pouze teoreticky

Věkové
Vyhrat GS v co nejmladsim veku - tady je vitez Hewitt ( blize byl Nadal)
Vyhrat GS v co nejstarsim veku - to nam ukaze (verim ze daleká) budoucnost
Reagovat
Pe3k
Demence.

Hned první rekord co zde uvádíš Federer ani neměl takže ho samozřejmě Nadal nemohl překonat...

druhý rekord - nemůže
třetí - nemůže
čtvrtý - nemůže

Dál to snad ani nemá cenu psát.
Protože v případě tvé teorie můžu já taky teoretizovat s tím, že Federer překoná Nadalův rekord 7 vítězství na FO když ho ještě 7 vyhraje, protože teoreticky je to možné...

Hlavně si prosím tě uvědom, že to co jsi napsal je celé nesmysl. Není to ani zlomek Federerových rekordů a naopak píšeš zde rekordy co ani nejsou jeho...Takže z mého úhlu pohledu demence...nech psát raději amputaci a nepleť se do toho...
Reagovat
Berny
cituji tvou vetu ,,Federer drží prakticky všechny grandslamové rekordy v mužské dvouhře a tomu se Nadal nemůže přiblížit ani teoreticky... "
Takze k tomu prvnímu výlevu - Jelikoz roger nejaky rekord nevlastni tak se nepocita ? To mi prosim asi vysvetli.
A z tve vety vyplývá ze federer ma tolik GS rekordu ze nadal toto cislo(sumu rekordu) nemuze atakovat, proc by je nemohl atakovat dalsim rekordem (ktery roger nevlastni) to je trochu nelogicke. Rad si to necham objasnit.

Za druhe kde si dosel k cislo 34 pro RF a 8 pro RN ? diky za odkaz

Za treti, proc nadal nemuze prekonat 10 finale v rade ? Do prohry s Rosolem si pro tento rekord pekne sel, nevim proc by to nemohl dokazat ted..

Jinak vypsal jsem vsechny rekordy ktere me napadli + jsem uvedl ze pokud znas(nebo nekdo jiny) dalsi tak ze si je rad prectu, takze misto aby si je uvedl tak urazis druheho slusneho diskutera. Takze pan Petre cekam na ne.

Plus stale uz par mesicu cekam na vysvetleni pojmu konkurence, jestli si na to zapomnel rad ti to objasim, protoze pokud aktivni diskuter se snazi diskutovat a nerozumi pojmu konkurence tak je to spatne. Nebo pokud neni schopen ponekolikate odpoved na easy otazku tak je to jeste horsi takze stale cekam.

Co by se muselo stat v letech 2005 - 2010 na antukovem poli aby si uznal ze nadal mel konkurenci ? Dekuji.
Reagovat
Pe3k
To jsou boží tresty si s tebou a tobě podobnými psát...
Sory člověče, ale vzhledem k tomu, že sám nejsi schopen pochopit, co jsi sám napsal, tak nemá cenu s tebou komunikovat...

Btw. alespoň ty rekordy na wikipedii si vyhledej sám...
Reagovat
Berny
Ale petriku dosly argumenty ? Kolik je ti 12 ?

Vetsina zde diskutujicich se shodne ze ty nejsi ten v poradku. Ja kladu otazky a ty akorat urazis. Rikam posli odkaz - nejsi schopen.

Nevim jak to mate ve Vasem svete kde zijes ale v mem svete kdyz se clovek na neco 5x optat a nedostane odpoved (pri cemz vim ze si to prectes) tak to znamena ze uznavas ze mam pravdu, za coz Ti dekuju, netrvalo to dlouho aby si priznal ze nadal mel uplne normalni konkurenci jak kdokoliv jiny na antuce za minulych X let..
Reagovat
Pe3k
Připadá ti, že mi je 12? Ok, pak ale jsi blbější než 12 leté dítě...
Vyjadřovat můžeš max svůj názor, nemluv za všechny, tím jen ukazuješ na svou stupiditu...Jestli mi došly argumenty? Ne. Problém je v tom, že všechny co jsem ti napsal neakceptuješ a pořád se ptáš dokola na nesmysly...Já ti napíšu fakt a ty mi napíšeš kde sem ho vzal...

Neznáš ani základní fakta a proto si s tebou nechci psát. Nezlob se, ale je to jak do dubu. Nech psát někoho inteligentnějšího a pak se třeba i dozvíš co chceš vědět...
Reagovat
Berny
Ja ctu tady diskuze pravidelne a ,,zaujaly" me tve nazory. Jelikoz tenis sleduju pravidelne 15 let a verim ze mu rozumim tak proto se chci dozvedet neco cemu nerozumim, necemu za cimž si stojis silne. A myslim ze ani druhe se nepresvedcil v minulych diskuzich se svym nazorem na to ze na antuce v letech 2005 - 2010 neexistovala konkurence. Takze jeste jednou chci slyset FAKT + NAZORY na tuto otazku ? Si ochoten na to odpoved ? pokud ne chci slyset proc.
Reagovat
Berny
Doted me fascinuje jak si rekl ,,federer pro nadala neni konkurence, staci topsin do BH + na antuce velky odskok, cili federer neni konkurence´´ pote si napsal ze obracene to plati ,,nadal konkurence pro rogera na trave je protoze je pro nej neprijemny"... stalo si myslis ze takovy nazor je v poradku ? Podle tvych reakci nevypadas ze bys to bral z prdele ale ze si to vazne myslis :D to me absolutne ohromuje, ze si to vazne myslis.
Reagovat
Pe3k
Djokovic je již 3 sezonu jasně lepší než Nadal.
Na zákldě jakých faktů?
Takže fakta

1, žebříček
2, H2H
3, tituly
4, prize money
5, grandslamy

Snad ti těchto 5 prostých faktů postačí a mrzí mě, že si je nejsi schopen zjistit sám...
Reagovat
tito
Nole vystřídal Rafu 4.7.2011. Na jednu stranu špatně, že ho začal přehrávat, Rafa přišel o tituly, které mu nikdo jiný vzít nemohl. Na druhou dobře, rivalita vedla ke změně a zkvalitnění hry. A co bude dále, uvidíme. Pro tenis jen dobře. Sám si myslím, že dosažení 17 nemusí být tak nedostižná meta. :-)))
Reagovat
Pe3k
Určitě to Nadal může dohnat. 6 grandslamů není nedostižných. Důležité bude letošní FO pokud Nadal nevyhraje tu 17 už nedostihne, pokud ano, pak má šanci. Rafovi bude 27, je zde Djokovic a jeho zdraví a psychika jsou velmi narušené. Ted se sice veze na vítězné vlně, to ale nevydrží dlouho...Uvidíme, alespoň je to zajímavé...

Osobně si myslím, že i Djokovic má šanci takových 13-15 získat...
Reagovat
Berny
Prvne bych chtel vedet co znamena jasne lepsi ? Pod timto vyrazem si predstavim ze Berdych ma jasne lepsi vysledky nez Stepanek, a ne ze Djoko ma jasne lepsi vysledky nez Rafa.

Sezona 2011 - Djokovic ma lepsi (a mozna lze pouzit vyraz JASNE) vysledky
Sezona 2012 - do Nadaloveho zraneni stejne vysledky oba 1 GS + 2 Masters + Nadal ATP 500... takze ?
Sezona 2013 - z toho co nadal odehral ma lepsi vysledky, ale verim ze kludný clovek nebude tvrdit o sezone ktera se hraje chvilku tvrdit ze je nekdo jasne lepsi..
Reagovat
Pe3k
2012 Nadal se nezranil, prohrál ve 2 kole s Rosolem...Takže Djokovic Jasně lepší. 2013 Djokovic vyhrál AO, takže zatím jasně lepší...Ale sezona pokračuje.
Reagovat
Berny
Oba meli 1 finale a 1 vyhru - a pokud djokovic tim semifinale na W oproti nadalove prohre s rosolem je jasne lepsi tak to hold videt nechces :)
Reagovat
Pe3k
Takže mi chceš tvrdit, že prohrát ve druhém kole se rovná prohrát v semifinále? Demence.
Reagovat
Berny
Smysl toho je ze pokud uvadis prohru s Rosolem jako relevatni (kdyz po ni clovek 8 mesicu nehraje) tak k tomu neni co rict.
Reagovat
Berny
Pokud budes stroj ktery umi pocitat jen body a ne vsechny logicke a vecne okolnosti tak ano dojdes k cislu ( body za AO, FO a W 2012) Djokovic = 3920 b , Nadal = 3245 b. Coz znamena vsechno jen ne ,,jasne lepsi" + kdyz vezmes v potaz nasledujici okolnosti ze nadal nehral 8 mesicu po te prohre + djoko nemel ve zbytku roku zadny problem. Ale klidne priznam ze na to nemusime brat az takove ohledy a reknu ze djokovic ziskal vice bodu a proto byl lepsi, ale urcite ne jasne, mozna o prsa japonske maratonkyne.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkdy je pro tebe h2h duležitý fakt , nedávno psals o tom že je to jen zajimavost protože kdyby to byl duležitý fakt tak Federer nesahá Nadalovi ani po kontníky :D , ale pro tebe je vcelku časté že si protiřečíš. Ve 3 sezonách ? Tuto sezonu nepočítáš že ne? To by bylo trošku moc , v tom případě mluvíš o sezonách 2010,11,12 a to by tvoje fakta dostavali velké trhliny a určitě by se nedalo říct že byl JASNĚ lepší ,vždyt do zranění v minulém roce měl s Nolem bilanci 3-1 navíc měl i víc titulu pak bohužel příšlo zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně lepší byl v sezoně 2011 a taky Nadal byl jediný kdo mu v té sezoně kokuroval a vyhrál grandslam a díky teto sezoně vyznivaji ta fakta z posledních 2 sezon pro Djokovice jinak je bilance 5-1 pro Nadala ,grandslamy 5.2 atd . Takže tvrdit že Djokovic poslední 3 sezony jasnš lepší než Nadal je naprosto šílené.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja osobne moc nevidím rozdiel v tom, či sa niekto dostane 25krát do QF, alebo 23 z 25 pokusov do QF grandslamového turnaja. Obe štatistiky vypovedajú o jednom, tá prvá akurát opticky lepšie vyzerá. Z tohto pohľadu sa často zabúda na štatistiku, že Rafa je jediným hráčom na svete a asi ním aj zostane, (dúfajme), ktorý nikdy v živote neprehral v 1. kole GS. To je celkom unikát, na ktorý sa zabúda.

V skutočnosti však jak Nadal, tak Roger vypadávali za posledných 5-6 rokov na GS s rovnakými hráčmi (Soderling, Tsonga, Del Potro, Murray, Djokovič), Rafa tam má navyše Ferrera+výpadok s Rosolom, Roger zase 2xBerdycha..Práve v konkurencii spomínaných hráčov je ťažké dominovať rebríčku, možno práve preto má Rafa nejakých 100 týždňov na čele, Roger v konkurencii tých hráčov ešte menej..

Samozrejme Federer má slušný náskok, čo sa počtu GS týka, no celé svoje pôsobenie na TP tvrdím, že "nekrájajme prasa, ktoré ešte behá po lese". Inými slovami, Rafa sa nachádza v zrelej tenisovej fáze, Roger klope na dvere tej poslednej. Ťažko sa to predvída, no ak Nadal dokáže vyhrať RG ešte 2-3krát, počty sú zrazu jednoduchšie..Navyše do celej "súťaže" určite výrazne zasiahne Djokovič, ktorý nanešťastie pre Rafu dosiahol vrchol až po vrchole Federera.
Reagovat
Heather_Fedex
ty si vazne psychopat
http://en.wikipedia.org/ wiki/List_of_Grand_Slam_related _tennis_records#Players_with_the_fewest _first-round_losses_in_Grand_Slams
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem preco hned "psychopat", netreba sa nejako zbytocne urazat ;)
Link mi nejde otvorit takze neviem posudit co v nom je.

Roger ma vsak pred Rafom dost velky naskok, a hoci je pravda ze Rafa je o 5 rokov mladsi, neznamena to ze tych 5 rokov ktore mu chybaju vobec odohra. Rafov nastup na najvyssie priecky zacal v roku 2005 a Federerov v roku 2003 takze tam zas taky rozdiel nie je. Jasne, Nadal bol tinedzer ked vyhral RG, ale fyzicky bol uzasne pripraveny (od dob Agassiho a Changa uplny top). Samozrejme clovek neovplyvni do akej doby sa narodi, ale povedzme si pravdu - vela to na veciach nezmeni, lebo nariekat nad takou vecou, ako je to, ze Rafa ma teraz tazsiu konkurenciu je trosku slabe alibi. Rafov tenis je obrovsky neprijemny pre vsetkych hracov (preto ma pozitivnu bilanciu so vsetkymi hracmi v top 10) ale v dlhodobom hladisku mu to prinasa dost zraneni alebo jednoducho proste nezvladne celu sezonu na jednej urovni. Nic to vsak nemeni na tom, ze minimalne v mojom zozname patri medzi 5 najlepsich tenistov historie vedno s Laverom, Samprasom, Borgom a Federerom.
Reagovat
Heather_Fedex
link nejde otevrit, protoze jsou v nem mezery. myslim, forehand dobre chape, co jsen timhle komentarem sledovala.
co ja osobne nechapu, proc ma tak velky problem zistit se zakladni statistiky tenisu: je vazne tak neschopny, nebo to dela schvalne, aby jeho chranenec vypadal jako kral a ostatni hraci (federer) jako nejvetsi odpad?
podotykam, ze se to forehandovi nestalo poprve.
vid, petricek?
Reagovat
smazaný uživatel
Měsíčky Heather, měsíčky?
Reagovat
Heather_Fedex
petricek, tohle je tva nejlepsi reakce?
Reagovat
Pe3k
Forehand psal, že Rafa je jediným hráčem na světě, který nikdy neprohrál v prvním kole grandslamu - lež! Krom Nadala to jsou ještě Björn Borg, Don Budge a Fred Perry...Takže forehande nepleť si své naivní domněnky a fakta...

Federerova výmečnost (krom jiného) je právě v tom, že nemá na grandslamech žádné výpadky se slabšími hráči a 8 let v kuse se dostal minimálně do semifinále...Federer drží prakticky všechny grandslamové rekordy v mužské dvouhře a tomu se Nadal nemůže přiblížit ani teoreticky...
Reagovat
Pe3k
Nic jsem ti nepsal, tak proč mi píšeš jestli je to moje nejlepší reakce?

Jestli sis mě spletla z forehandem tak jdu zvracet :D
Reagovat
Heather_Fedex
pe3k, civilni meno forehanda je peter
Reagovat
Heather_Fedex
pe3k, ale mate s forehandem par spolecnych vlastnosti, diki kt. by si vas dva clovek nohl splest :))
Reagovat
Pe3k
ojojoj takže forehand je taky Peter :D ale není rybář a každý Petr by měl chytat ryby, né nadarmo se rybáři zdraví Petrův Zdar!
Reagovat
gigin
Baby majú měsíčky a jepice prej vteřinky....
Reagovat
Berny
pro Pe3k ktereho si rad uzivam :) Kolego diskutere nize si tvrdil ze nadal rogerovi vykony na GS nemuze prekonat ani teoreticky, ja tvrdim ze jich pres 90 % muze prekonat prakticky, teoreticky muze prekonat vsechny ( doufam ze chapes vyznam tohoto slova). Jestli je tam nejaka chyba tak mne oprav + jestli nekoho napada dalsi rekord z GS tak sem s nim.

Takze si to shrnme ktere federerovi rekordy z GS nadal muze prekonat teoreticky, ktere prakticky, a ktere nemuze prekonat vubec ok ?

Řady
Pocet GS bez vypadnuti v 1.kole ? nadal prekonal
Pocet GS ctvrtfinale v rade - prakticky nemuze, teoreticky muze
Pocet semifinale v rade - prakticky nemuze, teoreticky muze
Pocet finale v rade - prakticky muze

Vitezstvi
Pocet viteznych zapasu na GS - prakticky muze ( dle veku je Nadal před Rogerem)
Pocet vyhranych GS - prakticky muze

Počty
Pocet vyhranych GS bez ztraty setu ? prekonal (Nadal 2x, Roger 1x)
Minimalni pocet ztracenych gamu na GS ? prekonal
Pocet viteznych zapasu na GS - prakticky muze
Pocet viteznych setu na GS ? prakticky muze ( rogeruv vykon je 36 )
Počet finale GS ? roger ma 24, rafa 16, roger dosahl 16ti v pozdejsim veku, cili zde je rafa opet výše, cili celkove cislo 24 prakticky muze

Specialni
Vyhrat všechny GS v 1 roce ? nedokazal ani 1, verim ze zde ma sance vetsi Nadal
Vyhrat kalendarni GS ? vyhrali oba, Nadal to dokazal v mladsim veku a na mensi počet odehranych GS od startu kariery
Vyhrat vsechny GS 2x za karieru - toto nedokazal ani jeden, zde vidim sance na zdolani teto mety u obou stejne ( Roger musí vyhrat 1 x FO, rafa 1x AO a 1x UO)
Uspenost vyhra/prohra na GS ? 1.Borg 89,9 % 2. Nadal 87,7 % 3.Federer 86,9 %
Nejvíce za sebou jdoucích let, v nichž hráč zvítězil alespoň na jednom grandslamovém turnaji: 8 let, tento rekord Rafa vyrovnal, a jako jediny z nich ho muze prakticky prodlouzit, roger pouze teoreticky

Věkové
Vyhrat GS v co nejmladsim veku - tady je vitez Hewitt ( blize byl Nadal)
Vyhrat GS v co nejstarsim veku - to nam ukaze (verim ze daleká) budoucnost
Reagovat
smazaný uživatel
Na obsiahlejsiu reakciu som nemal čas, ani chut..A áno, chytili ste ma na nepresnosti, heuréka..Teraz skúste reagovat na pointu, ďakujem..;)
Reagovat
spaniel
Co treba 3GS za sezonu?
Reagovat
Heather_Fedex
forehand alias peter, mel by sis na to davat pozor....vypadas cim dal vic vetsi a vetsi blbec....nebo trol, kt. je tak moc zaslepen nenavisti k 1 hraci, ze je schopny roznaset lzi, aby jeho oblibenec vypadal co nejlip
Reagovat
smazaný uživatel
Heather..Miláčik..Obraz, ktorý vytváram pred tebou je mi pomerne lahostajny, kedze mam o tebe vlastný názor a nie si pre mna dolezitá..
Reagovat
Heather_Fedex
ok, v poho...tak si v klidu tedy nadale troluj, hazej spinu na druhych a roznasej lzi. kdyz ti je to lhostejne, proc ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytočne dramatizuješ, ako vždy..

Jediný, na koho som nevedomky hodil spinu bol Borg s partákom, takze viac kludu a menej afektu.
Reagovat
Heather_Fedex
ok...beru na vedomi

rada odemne: nejdriv si nejakou informaci pro jistotu prover, nez ji pustis do eteru
Reagovat
smazaný uživatel
No, vidím, že jsem fanoušky RF svým příspěvkem pěkně vytočil. To jen dokazuje má slova. Já toho švýcarskýho elegána mám docela rád, fandím mu hned po Rafovi a Delpovi, ale toto jsou prostě fakta a s tím nelze nic dělat, ani před tím zavírat oči. Roger je legenda, ale Rafa má na to ho dohnat, ba i překonat.Jako jediný v současném tenise.

Mohlo být přijít nějaké mládí, jako Rafa tenkrát jako teenager, a trošku to rozvířit.
Reagovat
spaniel
Vygoogli si logicky klam Einsteine. Takze to, ze si nekoho popudil je dukaz, ze mas pravdu? Neni to spis treba proto ze si napsal hloupost? Ja bych treba mohl napsat ze jsi hlupak a kdyz te to popudi, tak to je dukaz, ze mam pravdu. Kdyz te to nepopudi, tak si to priznas. Win-win.
Reagovat
smazaný uživatel
Vratil sa Nadal,do starej formy sa dostava Del Potro,je tu Novak,Andy ani Rogera by som neodpisoval hlavne na tráve,do popredia idu Raonic,Dimirov,Tomic,Janowicz(na toho som obzvlast zvedavy hlavne v hale) dalej stary znamy Tsonga,Berdych,Cilic bude to zaujimava sezona aj ked na major maju momentalne traja max styria hraci(nemyslim tym Federera,ale mozno prekvapi,ano ak vyhra GS bude to pre mna,mnohych? prakvapenie).
Reagovat
Amputace
Netvrdím, že souhlasím s jordinim, ovšem napsat "Přitom i Djokovic je už 3 sezonu jasně lepší než Nadal." je přinejmenším diskutabilní. Nadal vyhrál tři turnaje ze čtyř, lépe se po zranění uvést nemohl, s Djokovicem se zatím neutkal, ale přesto tvrdíš, že ten je už třetí sezónu JASNĚ LEPŠÍ než Nadal? Na základě jakých faktů jsi k tomuto závěru dospěl?
Reagovat
spaniel
1xAO > 2xMM turnaj.
Reagovat
Amputace
Ano, jenže na těch turnajích Nadal nehrál, takže je to tvrzení stejně scestné. Kdyby Nadal v AO vypadnul v semifinále a Djokovič ho vyhrál, tak budiž, řeknu, ano, Novak je momentálně jasně lepší, ale venkoncem je tomu tak, že v jediném turnaji, do kterého nastoupili v této sezóně oba, Novak vypadl v semifinále a Nadal ho vyhrál.
Reagovat
spaniel
Ja ti rozumim, ale na to se historie ptat nebude. Navic, pokud se neutkali primo, tak to zas neni 100% objektivni. Ono se ani neda rict, kdo je lepsi, jen kdo je uspesnejsi.
Reagovat
Amputace
Jaká historie? Já jsem reagoval na poznámku Petříka, že je Djokovič třetí sezónu jasně lepší než Nadal a zajímalo mě, na základně jakých skutečností k tomu kategorickému názoru dospěl, když se spolu ti dva ani neutkali. To, že Djokovič vyhrál AO, kde Nadal vůbec nenastoupil, nepovažuji za důležité kritérium pro porovnávání formy těch dvou. Jestli historie řekne, Djokovič měl v roce 2013 úspěšnější sezónu, jelikož hned zkraje vyhrál AO, mě upřímně nezajímá a ani to nebylo předmětem sporu. Faktem naopak je, že nic zatím nenasvědčuje tomu, že by měl v této sezóně Djokovič dominovat (vzhledem k tomu, v jaké formě se Nadal vrátil).
Reagovat
spaniel
Vidim ze jste nepoucitelni. Nadal vyhraje, pisete jak je nejlepsi ve vesmiru, pak prohraje nebo hraje hur a koleno je spatne, neni to ono, snad vyladi formu do RG. Je proste brzy na soudy, ale kdyz to chces vedet, Djokovic je zatim lepsi, pac vede v race.
Reagovat
Amputace
Nic takového já přece ale nepíši, pouze zpochybňuji výrok, že je "Djokovič třetí sezónu jasně lepší než Nadal". Nic tomu momentálně nenasvědčuje. A ano, na soudy je rozhodně brzy, tudíž soudit, kdo je tuto sezónu jasně lepší je trošku nesmyslné. Že je Djokovič lepší v rate je mi jedno, nebudu přece posuzovat výsledky dvou tenistů, z nichž jeden ani nehraje od začátku sezóny. Bavím se o jejich formě a která z nich je lepší, se teprve ukáže, takže jaképak "třetí sezónu jasně lepší"? A to, že s tebou coby fanouškem Federera nesouhlasím, prosím, nezaměňuj s nepoučitelností.
Reagovat
Amputace
race*
Reagovat
Roger_Federer
Rad bych se zeptal fanoušku Rafy, z čeho usuzuji, že je to hodny a zkromny kluk.. A Federer, nebo jiní nejsou?
Z medialniho obrazu?
Reagovat
Amputace
Z čeho usuzuješ, že je RF elegantní slušně vychovaný gentleman, který nebije a nepodvádí svoji ženu s děvkami? Z mediálního obrazu?
Reagovat
spaniel
Nic jineho nemame. Kdovi, treba neco vyplave na povrch a budeme v soku jako u Tigra. U obou jsou nejake negativa, ale zanedbatelne. Kyz to porovname se staryma dobama, tak tato era ma az neskutecne slusne hrace, co nedelaji chyby, umi to s medii, kazdy ma charity (pomalu povinnost pro top 10). Jen ten Gulbis ted ozivil stare zvyky.
Reagovat
Amputace
Přesně tak: nic jiného než mediální obraz běžnému divákovi tenisu nezbývá. Proto nechápu, proč RF naznačuje, že by mělo být snad až něco ostudného z něj vycházet při vytváření vlastního názoru na nějakého hráče. Stejně jako u Nadala vytváří média auru skromného chlapce, vytvářejí kolem Federera obraz spořádaného otce od rodiny, přitom ani jedno nemusí být vůbec pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby mel Roger kazdej den po celou jeho karieru 3 devky denne, tak to nezmeni nic na tom, ze je nejlepsi tenista vsech dob, a na jeho hru, se diva nejlip. A jelikoz je to hoooodne velkej kamarad Woodse a Jordana a travili spolu x dovolenejch, tak bych se ani nedivil... Takze tahle informace, by me nemohla v zadnym pripade rozhodit, stejne jako u Tigera....
Reagovat
Amputace
Tobě by to možná bylo jedno, ale statisícům jeho fanoušků rozhodně nikoli. Vždyť něco podobného byl i Woods - ctnostný, hodný, gentleman a stačila jedna aférka, která pohled golfové veřejnosti na tyto jeho údajné vlastnosti zcela obrátila (a musím dodat, že právem). Jestli se na hru Federera nejlépe dívá je subjektivní, není to žádný fakt (to, že je nejlepším tenistou lze alespoň podepřít statistikami, tohle však ničím). Elegance ještě neznamená, že se na to nejlépe dívá. Já osobně například od sportu, při kterém se člověk potí, rudne mu obličej, bolí ho celé tělo, nevyžaduji ani neočekávám eleganci, tu očekávám od umění či módy. Mnohem lépe se mi tedy dívá na tenistu, na němž jde alespoň vidět, že sportuje.
Reagovat
spaniel
Sorry Aputace, ale ted si mimo. Kdo tvrdi, ze se na nej nejlepe diva kvuli jeho elegantnimu pohybu? Ja se na nej rad divam protoze:
- hraje celodvorcovy tenis, ovlada a pouziva vsechny udery a taktiky
- ma pravdepodobne nejlepsi FH v historii
- jeden z nejutocnejsich hracu poslednich 10let
- neskutecny pocet winneru
- specialitky jako tweenery
Reagovat
Pe3k
Pure arogance and demencia.

Nadal vyhraje 1 turnaj mimo antuku po 3 letech navíc na super pomalém hardu, aniž by hrál s Djokovicem a díky tomu je nejlepší hráčem všech dob? Není ani schopný dostat se na post světové jedničky, hlavně, že je jednička v historii...

Btw. 17 je pro něj sice dosažitelných, ale jen teoreticky...Co je ale pro něj nedosažitelné je 300 týdnu jako světová jednička a 6x vyhrát turnaj mistrů.

Odborníci, znalci, novináři a veřejnost pasovali Federera jako nejlepšího tenistu všech dob, jen psychopatičtí fandové Nadala si myslí něco jiného...Přitom i Djokovic je už 3 sezonu jasně lepší než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu,Federer je naj v historii,ale ja FANDIM Nadalovi,ak prekona Rogerov rekord v GS tak ho posle do historie ako druheho naj hraca a s tym ani odbornici vela neurobia,nemusi to vyjst preto je to na tom to najlepsie.
Reagovat
spaniel
Ani kdyby ho prekonalv pocti GS, tak to nebude stacit. A vis proc? Protoze ted ma nejvic Roger a Rafovci to stejne neuznavaji. Takze snad necekaji, ze to pak bude opacne?
Jinak to je jen jeden z asi 70 rekordu, ktere drzi a spoustu z nich Rafa nejen ze neprekona, ale ani se jim nepriblizi.
A na rovinu, jak muze byt c.1 v historii, kdyz neni c.1 ani za sve kariery? Vzdyt v poctu tydnu na c.1 je vetsi rozdil mezi Federerem a Nadalem, nez mezi Nadalem a mnou :D
Reagovat
Amputace
Solidní argumentace. Já osobně tedy Rogerovy rekordy nikdy nezpochybňoval, vypovídají o mnohém, ale právě rekord s počtem týdnů na postu sv. 1 mně při srovnávání s Nadalem nepřipadá toliko důležitý a vypovídající. Nadal se svým sklonem ke zraněním nikdy nedokáže a nedokázal obhajovat body tak, aby na postu sv. jedničky vydržel tři sta týdnů, tak je to prostě dané, ale to ještě nic nevypovídá o tom, zda je lepší nebo horší tenista než Federer. Nemluvě o tom, že tam hraje velikou roli rozvržení turnajů: KDYBY byla Nadalova neoblíbená hala na začátku sezóny, kdy je ještě plný sil a antuka, kterou si může se svým talentem pro tento povrch dovolit více méně odchodit, byla na konci, mohlo vše vypadat úplně jinak. Nějaké obhajování bodů bych tedy příliš nezohledňoval v porovnání těch dvou. Daleko víc vypovídající jsou statistiky jako nevím kolik SF účastí na GS v řadě nebo to, že Federer nemá na kontě tolik smolných zápasů typu Nadal - Rosol, na GS snad vůbec žádný. Na tyto bych se být fanouškem Federera obracel spíš. Nadal v roce 2008 válcoval, v roce 2009 se zranil, aby v roce 2010 znovu válcoval. Rozhodně měl potenciál na to, aby klidně ty tři roky úřadoval a byl světovou jedničkou, ale nemělo tomu tak být, Rafa se hold zdravotním výpadkům nevyhne. Co chci říct, že při srovnávání těch dvou jsou určující jiné statistiky.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě ten příklad s halou a antukou je záměrně dost extrémní - také by za těchto okolností Nadal nemusel mít 7 titulů FO.
Reagovat
spaniel
Tech faktoru je skutecne mnoho, nektere dulezitejsi, nektere mene. Ja osobne zas pokladam postaveni v zebricku za dulezite. Koneckoncu je to krome poctu GS nejzminivanejsi statistika. Mas pravdu, ze byt hala na zacatku roku, mohlo by to byt jine. Na druhou stranu, kdyby bylo mene antukovych Masters a alespon jeden na trave, zas by to mohlo vypadat jinak. I pocty Masters, kde Nadal naskok urcite jeste navysi. Ma jich myslim 18 z 22 z antuky. Proste jsou to kdyby, ale je to jak to je a s tim musime pracovat.

Jinak nekde mam odkaz na stranky (jednou jsem to sem daval), kde je analyza toho co zmiňujes a to jakou ma kdo tendenci prohrat s vyse/nize postavenym hracem. Fedex ji vevodil, je neskutecne jak se dokazal vyhnout necekanym vypadnutim.
Reagovat
Amputace
To s tím Masters na trávě je pravda. Ale zrovna tak by mohly být dva GS na antuce, když jsou teď dva na hardu :) Jinak Nadal má tu statistiku 16-6 (antuka-hard). Není to na hardu zas až takový nazdárek, jak se možná zdá.
Reagovat
Mayo
aby bol naj musí hrať s djokovičom ináč to je na nič :D dokonca som aj čakal že ked vyhral konečne mimo antuku niečo tak zase sa nezabudne dodať "superpomalý hard" :D ale aj tak je to slabá výhra však neporazil tam Djokoviča to akoby sa nerátalo :D
Reagovat
Amputace
Však to je jisté. IW je v podstatě antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa už se odpoutal od Fedexe. Ještě má dost času dohnat tituly GS a pak už bude jasno, kdo je nejlepším tenistou všech dob. Už to Rogerovi natřel v počtu titulů na Masters. Už vím, proč ho tak fanoušci RF nemají rádi. Prostě se bojí, že by ho tento skromný klučina mohl předstihnout a zbořit vše, na čem teď jeho fanoušci staví. Kdyby byl Rafa stejně starý jako Roger, tak je bilance někde úplně jinde. O tolika GS titulech by si Roger mohl nechat jen zdát. Naskočil na okruh později holt. Proto Rafa forever :-D
Reagovat
Mayo
17 GS je nedostihnuteľné a to aj pre takého tenistu akým je RN
Reagovat
smazaný uživatel
Chcem sa len spytat, Sampras ma 11 titulov zo serie Masters, alebo Super 9. Djokovic ma 12 a urcite este nejake prida. Robi to z neho lepsieho hraca ? Podla mna nie. Grandslamy su jedna vec, turnaje Masters druha. Aj taky Agassi ma 17 masters a nerobi to z neho lepsieho hraca ako je Pete. Ci vari hovorim zle ?
Reagovat
smazaný uživatel
Urobil som si prieskum a Novak ma 13. Nic to vsak na kontexte prispevku nemeni.
Reagovat
smazaný uživatel
nehovoris zle .. :-) rozumny prispevek, problem je v tom, ze samotnou hru objektivne posoudi nemnozi, pocitat do dvaceti vsak zvladnou vsichni.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samprasa vůbec nezmiňuj, ten jeho bum bum tenis ho nikdy nemůže zařadit mezi nejlepší. Ví vůbec S.jak vypadá antuka??
Reagovat
spaniel
Jordini: cista demence
Castopollux: Nemusis mit rad Samprase, ale kdyz nevidis ze to byl vyjimecny hrwc, tak jsi jen dement, co nerozumi tenisu. Mimochodem, v te dobe to byl nejucinnejsi styl, tak jak je ted nejucinnejsi ten Rafuv.
Reagovat
Mayo
pretože tebe sa ľahko povie spoza PC "stačí ješte 4 x vyhrát RG" ...lenže vieš čo je to vyhrať ešte 4 x RG ? to je šialené a ja osobne tomu neverím že by 4 x vyhral RG ani náhodou...
Reagovat
carolyn
Ještě snad nikdy před tím, jsem neviděla Rafu tak štastného:
http://www.youtube.com/watch?v=SSGB33ZAmX0
Reagovat
Torresek
Já si myslím že Rafa si cení toho že se dokázal vrátit ikdyž zranění kolena je pro sportovce těžké zranění ale on je zpátky a jede! Né že by předtím Rafa si nevážil toho kým je al myslím si že po návratu je to šťastnější člověk a myslím si že půjde za úspěchem ještě víc než kdy dřív.
Reagovat
Stan_Borowitz
kdyby ještě porazil Zeballose. Pak by měl bilanci 18:0, což je ještě o něco lepší než 17:1.

Ale i tak je to hodně dobrý a skoro to nemohlo být lepší.
Reagovat
Mayo
a teraz vyhrať Roland Garros
Reagovat
Olympiada
Unuděny, všude žadany, intelektualní Ing Pe3k/armstrong a s autem do každeho počasí co tenkrat psal že vlastní - je v žumpe až po tu jeho žvanivou hubu
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo to nečekal,fanoušci doufali a teď vydržet hlavně do RG!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist