Nadal je v Praze. Poker a tenis mají hodně podobného, řekl před svým prvním turnajem

12. 12. 2013, 16:52
Aktuality 9
Poker je zábava, která má hodně podobného s tenisem či fotbalem. Před pokerovou exhibicí v rámci turnaje seriálu European Poker Tour v Praze se na tom shodli světová tenisová jednička Rafael Nadal a bývalý ukrajinský fotbalista Andrej Ševčenko, kteří svedou u stolu souboj s dalšími sportovními hvězdami.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal a Ševčenko se u jednoho stolu sešli s někdejší brazilskou fotbalovou hvězdou Ronaldem, sjezdařem Alberto Tombou z Itálie, bývalou pozemní hokejistkou Fatimou Moreirovou de Melovou a nejlepším pokerovým hráčem za letošní rok Danielem Negreanu.

"Tady jsem favoritem já," upozornil ještě před hrou Negreanu sportovní celebrity na tiskové konferenci. "Kdyby se hrálo na antuce, tak vyhraje Rafa, na svahu Alberto a na trávě Ronaldo, ale tady bych měl vyhrát já," řekl Negreanu.

Budu nervózní, řekl před pokerovou premiérou Nadal
Nadal hraje poker od loňského léta. Začal v době, kdy si léčil zraněné kolena. "Jsem dost soutěživý. I v životě. Rád vyhrávám," říká o své vášni pro poker. Začal hrát přes internet, učí ho pokerový trenér Alfonso Cardald a v Praze hraje poprvé veřejně u stolu. "Tenis je můj život a při pokeru se bavím. Snažím se pokeru porozumět a už vím, že štěstí je jen malou součástí hry," řekl Nadal.

Nadal i Ševčenko našli podobnost pokeru a svých sportů. "Když si odmyslíme fyzickou náročnost, tak bezpochyby. Tenis je hodně o hlavě a zápas se může zničehonic se otočit, když zakolísáte. To samé je v pokeru," řekl Nadal. "Obě hry jsou nevyzpytatelné, plné emocí, které musíte ovládat."

Kanaďan Negreanu, který chtěl v mládí hrát hokej, ale pořádně nevyrostl, uvedl, že předvídavost spojuje různé sporty a poker. "Tenista musí vědět, co chce soupeř zahrát. Brankář se snaží vystihnout penaltu a v pokeru se snažíme proniknout do mysli protivníka," prohlásil. "V pokeru blafujete a ve fotbale taky můžete v pokutovém území blafovat, aby byla penalta a mohli jste vyhrát," dodal Ševčenko.

Ukrajinský střelec si karty oblíbil až po kariéře. "Ve fotbale jsem je nemusel, zvláště červenou, ale ani žlutou. Ale ani jedna taková v pokeru naštěstí není."

Nadal předpokládal, že bude před pokerovou premiérou nervózní. "To je dobře," usmála se Moreirová de Melová, která je už čtyři roky pokerovou profesionálkou. "Ale jako v tenise nervózní nebudu, takže žádné rituály tady nemám," řekl Nadal, který je pověrčivý. Cestou na kurt nešlape na čáry, musí mít přesně srovnané lahve s pitím u lavičky a před každým míčem si sahá na obě uši a na nos.

Tomba přišel na tiskovou konferenci v černých brýlích a v dobré náladě. Moderátor skvělého slalomáře představil a zmínil jeho tři zlaté olympijské medaile. "To není špatné, ne?" smál se Ital a vtipkoval dál: "Každé vítězství od prvního do posledního bylo skvělé, ale v roce 1998 jsem skončil, abych mohl hrát poker."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Dr.Pepper
prej poker a tenis maji hodne spolecneho, solidni reklamu dela pokerstars :D
Reagovat
carolyn
s jeho pokerovým trenérem :-)

http://abcblogs.abc.es/poker-ajedrez/public/post/alfonso-cardalda-rafa-nadal-ha-venido-a-praga-a-ganar-16873.asp/
Reagovat
carolyn
i bez rituálů :-)) Tak gratulka, nečekala jsem to. borec :-)
Reagovat
smazaný uživatel
snad panes, ne? :-)
Reagovat
carolyn
to nevím, tenhle výraz jsem nikdy nepoužila.
Nijak víc to neprožívám, jak píšu: nečekala jsem že vůbec postoupí natož že by vyhrál, nesledovala jsem to, vím jen to co jsem zaslechla z rádia překvapil a tím to pro mě hasne
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Uprimne - na tuto akci jsem se od zacatku divala "skrz prsty", ale taky jsem prekvapena, ze uspel. A dobre, ze tak, Rafa rozhodne neni salek meho caje, ale sproste utoky na neho jsou ubohe..
Reagovat
carolyn
já ale na něj neutočím .....
Reagovat
smazaný uživatel
smeruju to prece na to, co by se zde vyrojilo, kdyz by hral mizerne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist