Nadal je připraven na návrat. V Astaně vyhrál exhibici proti Tsongovi

25. 9. 2014, 20:24
Aktuality 41
Rafael Nadal dnes v kazašské Astaně odehrál první zápas od Wimbledonu, po kterém léčil zraněné pravé zápěstí. Španělský tenista v exhibičním utkání zdolal 6-7 6-3 6-4 Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu a už se těší na příští týden, kdy se představí na turnaji ATP 500 v Pekingu.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga a Rafael Nadal

Rafael Nadal si po dlouhé zdravotní pauze opět vychutnal triumf na centrálním dvorci. Španělský tenista, jenž kvůli problémům se zápěstím téměř tři měsíce nehrál, porazil ve štědře dotované exhibici v Astaně Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

"Při každém comebacku cítím mimořádnou motivaci," prohlásil osminásobný vítěz French Open, jenž by se měl na okruh ATP vrátit příští týden na turnaji v Pekingu. Na návratu do bývalé formy bude ale muset ještě pracovat. "Teď jsem v první řadě šťastný, že vůbec ještě můžu hrát dobrý tenis," řekl.

Osmadvacetiletý Španěl odehrál poslední soutěžní zápas 1. července, kdy ve wimbledonském osmifinále podlehl Nicku Kyrgiosovi z Austrálie. Od té doby léčil pravé zápěstí, které si poranil během přípravy na americké betony. I když nemohl obhajovat tituly v Cincinnati, Torontu a na US Open, zůstal světovou dvojkou.

Naposledy Nadal chyběl v Davis Cupu, ve kterém Španělsko prohrálo na antuce v Brazílii a opustilo Světovou skupinu.

Po turnaji v Pekingu by Nadal v této sezoně rád zvládl ještě turnaje v Šanghaji, Basileji a Paříži. Rok chce uzavřít startem na Turnaji mistrů v Londýně, který je na programu od 9. listopadu. Účast v lukrativním mezinárodním projektu International Premier Tennis League, který se bude hrát na přelomu listopadu a prosince, už odřekl a bude se soustředit na přípravu na novou sezonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty nový fotky na profilech atpworldtour.com :D některý jsou vtipný :D
Reagovat
Davor1
V prípade víťazstva v Shenzhene sa Andy priblíži na rozdiel 100 bodov k ôsmemu miestu v ATP Race, dostane sa na úroveň Raoniča a tesne za Berdycha. To znamená, že predovšetkým štvorica Berdych, Ferrer, Dimitrov a Raonič to budú mať veľmi ťažké kvalifikovať sa na TM, Čiličovi už stačí len pár bodov a Nishi má šancu vyhrať v Kuala Lumpur, čo by ho tiež priblížilo do Londýna...verím, že Andy tie potrebné body uhrá a kvalifikuje sa, rozhodne by bol pre TM oveľa väčším prínosom ako Raonič alebo Dimitrov...
Reagovat
Kozoroh
Tak domácí by byli rádi, že tam mají i svého hráče, na druhou stranu bych chtěl na TM obměnu a proto přeju Raoničovi a Dimitrovovi postup.
Reagovat
Davor1
bude tam Čilič s Nishim, to je dosť čerstvý vietor si myslím ;)
A stále je veľká šanca, že sa tam dostane aj jeden z dvojice Raonič- Dimitrov, v tom prípade by ale zostal čierny peter pravdepodobne Berdychovi...
Reagovat
Kozoroh
Když vítr, tak pořádný :-D
Pokud by se osmička skládala ze čtyř matadorů - Noleho, Rogera, Rafy a Stana a druhou čtveřici tvořili debutanti Marin, Kei, Miloš a Grigor, vůbec by mi to nevadilo. I za cenu, že by tam nebyl Birdman...
Reagovat
smazaný uživatel
Šanghaj, Paríž, TM..Z týchto turnajov mu výhra ešte chýba, tak snáď ich postupne povyhráva..A začať može už tento rok..
Reagovat
Kozoroh
Ale kdepak! Všechno obhájí Nole! :-)
Reagovat
Mayo
tak ako mal vyhrať aj US Open ne
Reagovat
kada.tom
Andy nic moc výkon, ale na Lacka to bohatě stačilo. Tak snad Andy zvládne ještě dva zápasy na výhru :-)

Ten titul by potřeboval získat a já mu ho přeju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No uf, nic moc výkon, ale servis v 2. setu docela klapal. Bude třeba jít nahoru, i tak ale tenhle turnaj je povinnost vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy docela nervní dneska, výkon tak nějak průměrný, občas to Lackovi nabije až moc tím, že chce hrát za každou cenu přes BH a on si ho oběhne. Tříská, vzteká se, přitom vede a zase měl BB. Ale tak či ona, s tím, co v turnaji zůstalo, by byla ostuda ho nevyhrát.
Reagovat
a.magerova
No dovol, je tam přece Tommík ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toho musí v halovém prostředí prostě porážet i polomrtvý :-)
Reagovat
a.magerova
Musí nemusí.... já prostě přeju Tommíkovi :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká úleva..už jsem myslela, že ho uvidím zase až na AO. Rafo musííííííš!!!!! :-)
Reagovat
babolat.cz
a federerovci už usírají :-)
Reagovat
a.magerova
Ale no tak....
Reagovat
kada.tom
Rafa vyhraje Šanghaj, Paříž i TM :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://gfycat.com/BossySorrowfulGhostshrimp
Reagovat
smazaný uživatel
Hele stačí ten TM :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, přání otcem myšlenky :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, vypadá to, že od WB je to Toniho taktický cíl. Přípravu měl ideální, zbytečně se neunavoval jako ostatní, tak snad se konečně závěr sezóny povede.
Reagovat
smazaný uživatel
Vynechať GS z taktického hľadiska?..To moc nedáva zmysel..
Reagovat
Amputace
A rovněž z taktického hlediska nastoupí už v bezvýznamném Pekingu.
Reagovat
Roger_Federer
Peking na rozehrani bude rozhodne idealni..takze takticky zpravne.A pokud je v poradku, usetril 3 mesice zateze, coz muze byt hodne poznat na konci dezony, ale zruseni asiiske ligy, naznacuje, ze to zapesti neni vporadku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Potřebuje se rozehrát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já Tonimu do hlavy nevidím, jen říkám, jak to na mne působí. Ostatně o tom USO evidentně dlouho přemýšleli. Rafa asi hrát chtěl.
Reagovat
tito
To, že okolnosti umožňují lepší přípravu na TM je více než zřetelné, nicméně že by kvůli tomu vynechal USO je nesmysl. Už kvůli jeho horším výsledkům v hale ve srovnání s jinými povrchy a opravdu menší pravděpodobností úspěchu. To by byl hloupý vabank. Rafa asi hrát chtěl, ale doléčoval zranění a byl nerozehraný. Já si myslím, že jen reálně zhodnotili případnou účast, nic jiného bych za tím nehledal.
Reagovat
Hypertac
Konecne. Uz to byla celkem nuda. Vamos Rafa
Reagovat
Amputace
Cítím, že letos by ten TM mohl vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem přesně čekala, okopčená chyba ze sport.cz, opravte si to.
Reagovat
Mayo
Vamos Býk !
Reagovat
smazaný uživatel
Bejk ať se moc nerozjíždí, ještě letos chci vidět, jak se skloní před Maestrem ;)
Reagovat
Mayo
Hele, mne stačí "iba" TM (: ostatné nech si kľudne zoberie Féďa :P
Reagovat
smazaný uživatel
to víš žejo :D Rafa si bude muset počkat na antukovej TM :P
Reagovat
Mayo
ak to nedá tento rok , tak už nikdy...dvakrát tam bol vo finále, tak prečo nie :D už len o ten jeden krok viac
Reagovat
smazaný uživatel
Letos to vyhraje, Rogera dá v poho, to je jako už roky bez diskuse, Djoker je po Wimblu myšlenkama jinde, Del se asi nevrátí a když tak bude nerozehranej, nejvážnějšími překážkami budou Murray a možná Čilič, letos to má slušně umetený, takže pevně věřím :)
Reagovat
tito
Roger to měl na USO taky slušně umetený a jak to dopadlo. TM uvěřím, až ho získá. Na druhou stranu víme, jak Rafa na sobě umí zapracovat a když chce něco získat, dává tomu maximum. No a pokud by podával jako na USO 2010, tak proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka ho může zvlášť v hale vypoklonkovat s debaklem. Ostatně asi jako každého, když má zrovna den.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Wawřík ale v hale zas tak úžasný výsledky nemá a zatim v ní nikoho z velký čtyřky nedal pokud se nepletu, z velký trojky určitě nikoho, navíc se mu na sto procent povedla letos jen ta Austrálie, že by se probudil zrovna na TM, o tom silně pochybuji..
Reagovat
Stan_Borowitz
jako třeba v roce 2011? :-)

Ale vážně - to už asi nikdy nezopakuje, i když to není tak dávno. Jinak to ale vypadá, že po vypadnutí z WB a s tím zraněním, které se asi trošičku nafouklo, se Toni rozhodl veškerou další letošní Rafovu přípravu soustředit právě na zisk titulu z TM, který mu chybí ve sbírce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist