Nadal je poprvé v semifinále US Open

4. 9. 2008, 09:03
Aktuality 0
Ani Američan Mardy Fish nezastavil světovou jedničku Rafaela Nadala v cestě za třetím grandslamovým titulem v sezoně. Domácí hráč sice vyhrál nad Španělem první set, potom už se ale prosadil Nadal, který zvítězil 3-6 6-1 6-4 6-2.
Rafael Nadal

Nadalův zápas s Fishem téměř vešel do dějin US Open. Skončil totiž až dvě hodiny a deset minut po půlnoci místního času, o pouhých 16 minut méně, než je turnajový rekord.

"Noční atmosféra tady je vždycky úžasná, ale dal byych přednost tomu skončit o něco dřív. Děkuji všem, že tu vydrželi až do dvou," řekl Nadal uznale po utkání.

Ne všichni fanoušci ale nejlepšího hráče světa potěšili. Za stavu 3-2 ve čtvrtém setu na něj začal křičet jeden z diváků během servisu. Mardy Fish zastavil výměnu a po několika minutách, kdy se ochranka postarala o výtržníka a rozhodčí vyzval publikum ke klidu během výměn, se hra znovu rozeběhla.

Nadal od té doby už nepřipustil žádné překvapení, vyhrál tři gamy v řadě a poprvé tak postoupil na newyorském grandslamu mezi poslední čtyři.

Murray ukončil del Potrovu sérii
O účast ve finále si zahraje s Britem Andym Murraym, kterého zatím ve všech pěti vzájemných utkáních porazil. Také Murray se dočká své semifinálové premiéry, a ne jen na US Open: šestý nasazený hráč si vůbec poprvé zahraje mezi nejlepšími čtyřmi na kterémkoliv z grandslamových turnajů. Skotský tenista o tom rozhodl svým vítězstvím 7-6 7-6 4-6 a 7-5 nad devatenáctiletým Argentincem Juanem Martinem del Potrem.

Del Potro před středečním duelem vyhrál třiadvacet zápasů za sebou, ale proti Murraymu jeho vítězná série po boji skončila. Během čtyřhodinového zápasu přitom v konečném součtu nasbíral jen o pět fiftýnů méně než jeho soupeř, ale koncovky setů patřily zkušenějšímu Britovi.

"Měl za sebou neuvěřitelnou vítěznou sérii. Věřil si a já věděl, že mě čeká tuhý boj," řekl po utkání šťastný Murray. "Musí to být pořádně unavující, vyhrávat podobné zápasy jeden za druhým. Nejspíš je naštvaný, protože měl šanci vrátit se do zápasu a nepodařilo se mu to. Na konci už se mu moc nedařilo," dodal.

Del Potro, nejmladší čtvrtfinalista US Open od roku 2001, kdy se mezi nejlepších osm dostal Andy Roddick, si během zápasu nechal kontrolovat koleno, ale po utkání měl hlavně slova uznání pro svého soupeře. "Bolelo mě celé tělo. Prostě jsem odvedl, co jsem mohl, lidi viděli dobrý zápas. Andy je v dobré formě. Tvrdě makal a byl lepší. Hrál jsem s jedním z nejlepších hráčů na světě."

US OPEN - výsledky - muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Fish (USA) 3:6, 6:1, 6:4, 6:2, A. Murray (6-Brit.) - Del Potro (17-Arg.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:1), 4:6, 7:5.

Čtyřhra - semifinále:
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Robredo, Roitman (Šp./Arg.) 6:2, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist