Nadal je oficiálně světovou jedničkou

18. 8. 2008, 10:56
Aktuality 32
Panování Rogera Federera v mužském tenisu, které trvalo bez přestávky 237 týdnů, dnes oficiálně skončilo. V nejnovějším vydání žebříčku ATP ho předstihl čerstvý olympijský vítěz Rafael Nadal, který má na svém kontě 6700 bodů. Federer ztrácí 770 bodů.
Rafael Nadal

Dvaadvacetiletý Nadal si zajistil pozici světové jedničky už před dvěma týdny postupem do semifinále turnaje v Cincinnati a dnes je poprvé jeho jméno na prvním místě. Dočkal se po 160 týdnech role světové dvojky, což je rekord, stejně jako Federerových 237 týdnů v čele.

Podle Švýcara, který spolu se Stanislasem Wawrinkou vybojoval olympijské zlato ve čtyřhře, si Nadal první místo zaslouží. "Už přes týden se ví o tom, kdo bude světová jednička. To je v pořádku, Rafa hrál skvěle," řekl o víkendu Federer. "Léta jsem v to doufal, že když mě někdo předběhne, bude to někdo, kdo se vypořádá s náročným programem, vyhraje největší turnaje a ovládne hru. Byl bych nerad, aby se to stalo jen proto, že bych hrál špatně. Myslím, že Rafa si to zaslouží."

Češi vypadli ze světové dvacítky
Čtyřnásobný vítěz Roland Garros a letošní vítěz Wimbledonu Nadal je 24. světovou jedničkou od zavedení počítačového systému v roce 1973. Po Carlosi Moyovi (1999) a Juanu Carlosi Ferrerovi (2003) je třetím Španělem na vrcholu.

Své postavení v žebříčku si Nadal premiérově vychutná hned na posledním grandslamu sezony US Open, který v New Yorku startuje za týden. Poprvé v kariéře tak bude nasazen jako číslo jedna na turnaji, na němž zároveň startuje i Federer.

Ve stínu olympijských her a změn v čele žebříčku zažívá neobvyklou sérii devatenáctiletý Argentinec Juan Martin del Potro, jenž v neděli ve Washingtonu vyhrál už čtvrtý turnaj ATP za sebou a je neporažen 19 zápasů. Od 7. července se díky tomu posunul o 48 míst na 17. pozici na světě.

Český tenis už nemá svého zástupce v elitní dvacítce. Tomáš Berdych spadl po osmifinálové porážce s Federerem na OH na 22. příčku, Radek Štěpánek je devětadvacátý.

Žebříčky - muži:

Žebříčky:
Dvouhra: 1. Nadal (Šp.) 6700, 2. Federer (Švýc.) 5930, 3. Djokovič (Srb.) 5105, 4. Ferrer (Šp.) 2865, 5. Davyděnko (Rus.) 2700, 6. A. Murray (Brit.) 2415, 7. Nalbandian (Arg.) 1975, 8. Roddick 1845, 9. Blake (oba USA) 1825, 10. Wawrinka (Švýc.) 1695, 11. Gonzalez (Chile) 1615, 12. Gasquet (Fr.) 1595, 13. Verdasco (Šp.) 1425, 14. Karlovič (Chorv.) 1405, 15. Robredo (Šp.) 1360, 16. Simon (Fr.) 1350, 17. Del Potro (Arg.) 1345, 18. Almagro (Šp.) 1305, 19. Tsonga (Fr.) 1265, 20. Kiefer (Něm.) 1225, ... 22. Berdych 1210, 29. Štěpánek 1006, 82. I. Minář 533, 108. Vaněk (všichni ČR) 444.

Čtyřhra: 1. Nestor (Kan.) 5735, 2. Zimonjič (Srb.) 5110, 3. M. Bryan, B. Bryan (oba USA) oba 5075, 5. Knowles (Bah.) 3365, 6. Erlich, Ram (oba Izr.) oba 3205, 8. Ullyett (Zimb.) 3110, 9. Aspelin (Švéd.) 3005, 10. Knowle (Rak.) 2965, ... 13. Dlouhý 2589, 14. Vízner 2505, 31. Damm 1500, 35. Čermák 1445, 59. Levinský 909, 67. Škoch 875, 87. Pála (všichni ČR) 726.

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
ja osobne verim ze vyhraje nekdo z tyhle trojky..........ale nerikma ze treba takovej murray nebo nekdo takovej nemuze dojit daleko ale myslim ze vyhrat muze bud roger rafa a mozna novak!!!!!doufam ze ROGER:D:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Mario : Všechno může skončit úplně jinak , třeba někdo překvapí a nevyhraje nikdo s té trojice, ikdyž není to moc reálné. A ještě nevíš jak bude vypadat pavouk co když narazí Djoker na Nadala v semi to se taky může stát.A tvůj fanatismus a nadšení mi připadá jako , když lidé věřili komunismu a bylo heslo kupředu levá spátky ni krok. (ÚSMĚV)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si,že Novak v SF porazí Rogera a že finále bude Rafa-Novak !!! Rafa získá 3.grandslam v této sezóně !!! VAMOS RAFA !!!NUMBER ONE !!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim tě Mario radši nemysli a nech to osudu .... Nebo spíše je to jen na nich jak to všechno dopadne, nikdy nevíš co se stane .....:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Zuzi mám tu odkaz a pro všechny kdo fandí Rogerovi : You tube video- ROGER FEDERER -Viva la vida : Fakt pěkné a krásná píseň.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě na to hned mrknu, myslim že jsem to neviděla ..... děkuji.. Jinak co jsem viděla videa s Rogerem tak všechna byla krásná tak jsem zvědavá na tohle ......
Reagovat
smazaný uživatel
No co k tomu dodat?? Prostě nádhera !!
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím jak natom jsou ostatní ale Grand Slam vyhrát na to mají tak 3 hráči a psát je nemusím. Čili říci třeba , že Novak nevyhraje je dosti odvážné je určitě favorit tak jako Nadal a Roger nevím v jaké formě bude.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to taky nevidim na nikoho jinyho nez je novak roger a rafa............kdyz vemete zensky tam proste nevite!:D:Dtam je hodne hracek ktere mohou vyhrat
Reagovat
smazaný uživatel
na us open verim federerovi a dementevovy:D:D:D:Delena by mohla uspet ale nejvci to preju ROGEROVI!!!snad tam prijede s lepsim psychyckou a herni pohodou!!!!myslim ze nadal bude hrat dobre i tady
Reagovat
smazaný uživatel
jj, souhlasím ... o tom asi nikdo nepochybuje že by Nadal hrál špatně. Ale stát se může cokoli, tak uvidíme... Roger bude určitě v lepší pohodě než byl..( doufejme ) .....
Reagovat
smazaný uživatel
urcite rozhodne pavuk a to kto narazi na novaka kto sa snim unavy alebo ho nole vyradi finale rafa a roger by bolo uzasne som fans rafy ale us open vyhra asi djokovic i ked poslednej dobe nehra tak kako vie a zdaleka neni psychicky tak odolny ako o nom vsade pisu basne a to aky su nielen sportovci ale aj kamosi rafa s rogerom staci pozret you tube su tam krasne videa ako obzeraju kocky cestuju v lietadle lodami a pod.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni tu vykřikujete jak to nejspíš vyhraje Novak,ale já bych to zas tak jistě pro něho neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
ne asi......novak podle me nevyhraje uvidime jakej bude mit los!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Oba to řekli moc hezky,Roger o Rafovi,Rafa o Rogerovi,jsou to praví sportovci,kteří uznávají nesporné kvality toho druhého a to je správné,Roger byl absolutní špička,nyní jím je Rafa !!! VAMOS RAFA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Do špičky se prodere Andy M.,ale musí být zdráv a nesmí mít výkyvy,po vítězství na turnaji rád na následujícím turnaji prohrává v 1.kole/zklamal mě na Australian open a v Pekingu/,takové výkyvy Roger v minulosti nebo
Rafa nemají,protože Andy M.má na to,aby byl mezi 4 nejlepšími po boku mého Rafy,Rogera a Novaka !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na US open předpovídám,že ve finále se utkají spolu nejspíše Rafa s Novakem,protože při současné formě Rogera ho Novak v semifinále porazí,no nepředbíhejme a počkejme si na pavouka!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tady taky něco o tom jaký je Rafa pro AniRafovce:

Přesto 22letý rodák z Mallorky tvrdí: "Roger je pro mě stále technicky nejlepší. Je nejlepším hráčem v historii tenisu."

Nadal, který první zápas na okruhu vyhrál v 15 letech teď věří, že v nové roli se pro něj nic nezmění. "Mám velmi dobrý tým lidí kolem sebe. Byl jsem šťastný za pozici světové dvojky, jsem teď šťastný za pozici číslo jedna. Tlak na mou osobu? Žádná změna. Třeba bud za pár dní zase dvojkou. Nikdy nevíte."
Reagovat
smazaný uživatel
jj rafu sem nikdy moc nemusela......ale za poslední rok sem si ho celkem oblibila ale roger je pro me uplne nekdo jinej!!!!nic mene rafa ted hraje skvele
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný já taky nikoho nenutím aby začínal mít radši Rafu než někoho jiného,pro mě bude taky rafa vždy ten první.Jen jsem tím chtěl ukázat jakej Rafa je ....
Reagovat
smazaný uživatel
Mé proroctví vyslovené před pár lety se splnilo,Rafa je ode dneška světová tenisová jednička,pro něhio i pro mě bude toto datum památné,navždy si budu pamatovat 18.8.2008,dobře se to pamatuje,jsem šťastný moc,že tento skromný a famózně hrající tenista vyšplhal svým poctivým přístupem ke své milované hře na tenisový trůn !!! VAMOS RAFA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
staci sa pozret aky rafa je na you tube a da si rafa vs federer a uvidi ze su obaja nielen uzasny sportovci ale aj ludia je fakt pekne vidiet dvoch rivalov ako obzeraju kocky a ako sa zabavaju nielen na treningoch. tak tez som fans rafu ale na ¨RG budem aj ked to bude tazke budem drzat rogerovi aby sa stal najlepsim tenistom vsetkych cias bola by skoda keby koli jednemu titulu z RG nepovazovali vsetci za naj. vseckych cias
Reagovat
smazaný uživatel
Moc krásně řečeno od Rogera,doufám že se Roger zvedne a bude o ten post 1 bojovat.Ikdyž fandím Rafovi tak zápasy Roger vs. Rafa byli vždy tím nejlepším co jsem mohl v tenise vidět,nejde mi ani tak o jejich postavení ale o jejich hru i kdyby byl Roger 5 a Rafa třeba trojka tak vždy si myslím to bude krásný zápas. RAFA BRAVO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se také ukazuje jaký Roger opravdu je.... Rogi ty se stejně s tím popereš a na tu pozici jedna se zase vrátíš..... Go Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ty už seš tak trapná jak Mario
Reagovat
smazaný uživatel
Zuzo, zuzo, jen aby z Rogera nebyla po US Open světová trojka :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jéééé:D:Da i kdyby tak co??????tyhle recicky sou fakt chytrý..........roger na to ma aby vyhral takze uvidime myslim ze ted psychycky je na tom lip a kdyz nevyhraje nebo vypadne brzo tak co tak ma proste spatnej rok ale nikdo ho nemuzu odepisovat.........
Reagovat
smazaný uživatel
mario je v tehle discipline nedostihnutelny
Reagovat
smazaný uživatel
m ...... :-DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
jojo taky to tak vidím..za chvíli bude 3-kou..
Reagovat
smazaný uživatel
Jesli se stane trojkou,tak podle mě až za rok v Austrálii.Ale tam se může klidně vrátit na pozici svěotvé jedničky.Podle toho ,jak to půjde Djokovičovi.Po Us open asi stále povede Nadal,protože Federer obhahuje obrovský počet bodů.Na konci roku by měla být první trojka velmi vyrovnaná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist