Nadal je na nejlepší cestě znovu zaútočit na nejvyšší mety, říká Moya

9. 3. 2017, 10:52
Aktuality 22
Carlos Moya promluvil o herním i výsledkovém progresu svého svěřence Rafaela Nadala, do jehož týmu se přidal v prosinci. Bývalý profesionální tenista je přesvědčen, že Nadal je na nejlepší cestě k tomu, aby opět vyhrával ty největší tituly. Čtyřicetiletý Španěl dostal od novinářů také otázku srovnání svého momentálního svěřence s kanadským tenistou Milosem Raonicem, kterého trénoval předtím.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Carlos Moya

Bývalý profesionální tenista a v současnosti tenisový trenér Carlos Moya je zatím s letošními výkony svého svěřence Rafaela Nadala nadmíru spokojený. Čtyřicetiletý Španěl se do týmu o deset let mladšího krajana přidal v prosinci a spolupráce zřejmě funguje, protože Nadal zaznamenal oproti posledním měsícům výsledkové i herní zlepšení.

Španěl na úvod letošní sezony ovládl exhibiční akci v Abú Dhabi, ostrý start v Brisbane přeměnil ve čtvrtfinále, na Australian Open ho až ve finále zastavil Roger Federer a druhou letošní finálovou účast přidal minulý týden v Acapulku, kde podlehl Samovi Querreymu.

I když Nadal titul v Melbourne ani v Acapulku nezískal, posunul se v žebříčku díky solidním výsledkům o tři pozice na šesté místo a prokázal, že se s ním musí v bojích o ty největší tituly stále počítat.

"Rafa zřejmě nezopakuje výsledky, jichž dosáhl v minulosti, ale pořád má na to vítězit," řekl Moya. "Vyhrál už 14 grandslamů a byl světovou jedničkou. Moje práce je tak snazší. Dobrý trenér k sobě vždy potřebuje dobrého hráče, aby byl úspěšný," dodal.

"Chceme pro Rafu jen to nejlepší. Já a jeho tým se mu snažíme pomáhat, jak jen to jde. Úvod sezony byl slušný a myslím, že je na správné cestě k tomu, aby opět předváděl svůj nejlepší tenis a zaútočil na ty nejvyšší mety," uvedl čtyřicetiletý Španěl, který to ve své kariéře dotáhl nejvýše na druhou pozici žebříčku ATP.

"A to je právě náš cíl. Jsem přesvědčený, že Rafa si vede hodně dobře i fyzicky, má chuť i vůli makat a tenis ho stále baví. Myslím, že ještě pár let jeho jméno na turnajích uvidíme," doplnil.

Novináři se Moyi často ptají na srovnání jeho spolupráce s Milosem Raonicem, jehož trénoval před Rafaelem Nadalem. Rodák z Palma de Mallorcy tvrdí, že srovnání je nemožné, jelikož Raonic a Nadal jsou ve svých kariérách někde úplně jinde.

"Raonic teprve svou nejlepší hru hledá a má čas. Rafa je na druhou stranu hráčem, který už vyhrál úplně všechno a má před sebou posledních tak tři až pět let. Očekávání od obou jsou rozdílná. Kouč se vždy musí přizpůsobit podmínkám tenisty a o to se snažím."

Nadal si samozřejmě nenechá ujít momentálně probíhající podnik série Masters v Indian Wells. Loni si v kalifornském městečku zahrál semifinále a celkem třikrát tam triumfoval. Bývalá světová jednička samozřejmě nebude chybět ani za dva týdny v Miami, kde žádné body neobhajuje.

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
peggy
Moya,byl vyborny tenista a tak myslim,ze Rafovi hodne pomuze.Rafa jiz nebude takova hvezda,ale casto muze prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Fesaci ako hrom! Hned mam lepsiu naladu, Moya absolutne nezostarol,stale sa nanho dobre pozera
Reagovat
Nola
jejda, myslela som, ze na fotke je Rafa s Fedexom...
Reagovat
FulnekUltras
je to ve vrcholovém sportu už hodně o výdrži zdraví i ve velmi jemných nuancích, které často výrazně ovlivňují genetické dispozice a fyzický základ z dětství cca od 9 do 13 let. Čili jestli se v Rafovi něco zásadnějšího nepodělá, může ještě otravovat ;) na Tour hodně dlouho na vysoké úrovni. Jeho poslední výkony, zvláště na AO jsou toho pádným důkazem - a uvidíme, co předvede na RG, přičemž bych jeho možnosti rozhodně neomezoval jenom na antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Starý prebratý článok :)

Moya sa zatial javí pozítivne, ale vzťahy sú v počiatkoch velmi krehké a nevie sa akým smerom sa vyvinú v dlhodobom horizonte..

Moya sa inak vyjadril, ze Rafa bude na okruhu min ďalších 3-5 sezón...Súhlasil, myslim ze do OH 2020 vydrží..
Reagovat
janek_da
Koukám jak puk na Kukušku. Tam je ještě práce jak na kostele.
Reagovat
Krisboy
Kuku hraje nejlíp v DC.
Reagovat
George_Renel
Ten článek je spíš o Moyovi než o Nadalovi. "Dobrý trenér potřebuje dobrého hráče......"
Reagovat
fialka
ježiši, znovu článok, ktorý rozpúta 100 komentárovú debatu.
Reagovat
Pe3k
"Rafa zřejmě nezopakuje výsledky, jichž dosáhl v minulosti...
Reagovat
fialka
No, jasne, už nezíska ďalších 14 GS.
Reagovat
Krisboy
Třeba ano :)
Reagovat
fialka
Ja by som mu priala, ale dobre vieš, že to je nereálne.
Reagovat
Pe3k
Neco urcite jeste vyhraje. 30 neni zaden vek, staci mrknout na Fedexe ci Wawrinku (cili viteze poslednich gs). Za chvili tu je antuka a tam bude Rafa favorit navzdy :)
Reagovat
fialka
hej, verím, že ešte niečo ulapí.
Reagovat
turista
Určitě, ale Novak Djokovič taky.
Reagovat
FulnekUltras
no jistěěě ;)
Reagovat
Marduch
Bylo by to hezké, jenže Novakovým kolbištěm je teď vedle hardu, antuky a trávy ještě pískoviště:))
Reagovat
FulnekUltras
on se zase brzo zklidní... ;)
Reagovat
a.magerova
No, cenu "Tenista roku" už má, tak asi jede po ceně "Otec roku"... i když, nevím nevím, jestli má šanci.... ;-)
Reagovat
turista
To je pravda. Ale Andy a Roger jsou na tom podobně.
Reagovat
panzer.dragon
Krasnej uces rafy! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist