Nadal: Fyzicky jsem v pořádku, příští rok chci zase vyhrávat

22. 12. 2016, 09:46
Aktuality 18
Rafael Nadal ukončil v říjnu předčasně letošní sezonu, aby plně uzdravil zápěstí, které ho od jeho srpnového návratu na kurty limitovalo. Španěl na sobě momentálně tvrdě pracuje a fyzicky se již cítí v pořádku. Bývalá světová jednička promluvila o zranění zápěstí, jak k němu došlo a co přesně vedlo k jeho rozhodnutí letos už nehrát a jaké má cíle do dalšího roku.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Posledních pár měsíců v životě Rafaela Nadala bylo hodně náročných. Bývalá světová jednička musela v říjnu předčasně ukončit sezonu, aby se stoprocentně zotavila ze zranění zápěstí, které si přivodila na letošním French Open. "Spíše jsem se trápil, než že bych si tenis užíval," uvedl Nadal.

Vypadalo to, že se Španěl v průběhu antukové sezony vrací do své dřívější formy, což dokázal titulem z turnaje Masters v Monte Carlu a vzápětí triumfoval na domácí půdě v Barceloně.

Na French Open smetl antukový král Sama Grotha i Facunda Bagnise. K utkání třetího kola však kvůli zraněnému zápěstí nenastoupil a jeho pouť za jubilejním desátým vavřínem z pařížské antuky skončila.

Následovala téměř tříměsíční pauza a návrat si chtěla španělská jednička vychutnat na letošních olympijských hrách v Rio de Janeiru. A právě uspěchaný návrat nehodnotí rodák z Manacoru zpětně vůbec kladně, jelikož mu způsobil otok zápěstí.

"Na olympijských hrách jsem si předčasným návratem na kurty způsobil otok zápěstí. Ale teď už je to dobré, několik týdnu tvrdě trénuju. Fyzicky jsem v pořádku a těším se na další sezonu. Mým cílem je poprat se o největší tituly," řekl Španěl.

Otok neboli edém značně limitoval Nadalovu hru. Sám třicetiletý Nadal se bál hrát odvážněji a liftovat údery tak, jak je zvyklý. Omezení způsobená otokem vedla k předčasnému ukončení sezony, ke kterému se Nadal rozhodl po brzkém vyřazení na turnaji Masters v Šanghaji.

"Snažím se nejlépe, jak umím. Chci sezonu zahájit dobře. Vím, že to nebude jednoduché, protože jsem několik měsíců nehrál," dodal. Nadal odstartuje sezonu exhibicí v Abú Dhabi, kde se utká 29. prosince s Tomášem Berdychem.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
janek_da
pěkná fotka. Takhle nějak si představuju typického antukáře
Reagovat
Pe3k
Pristi rok bude antukova cast sezony zarucene zajimava. Na rozdil od let kdy Nadal zcela ovladal nejdulezitejsi antukove turnaje je soucasny tenis schopen nabidnout vyrovnanou a pocetnou spicku hracu, kteri mohou pomyslet na zisk velkych titulu. IMHO sestupne to jsou. Nole, Kvetak, Bycek, Stan, Del Po, Nisi, Dom. 7 rekneme spickovych antukaru znamena, ze to Nadal bude mit dost tezke (na antuce). Mimo antuku uz ty ambice budo minimalni, tam ho prakticky porazi kdokoliv z top 100-200.
Reagovat
Roger_Federer
I 300sta ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A čo pán Elegán, s ním nepočítaš?..údajne najkomplexnejší tenista vobec...Alebo antuka sa do tej komplexnosti nepočíta?..:)
Reagovat
Pe3k
Na antuce necekam ze bude mezi nejlepsimi. Takovy druhy sled s Fererem, Foginim Tsongou. V 34-35 od nej necekam ze se bude prosazovat na svem nejslabsim povrchu. Vem si jak bude hrat takovy Nadal v 35 na trave, nejspise by neprosel kvalifikaci na futures...Roger si to pohlida na trave, hardu a v hale, to nam bude muset stacit. Rafa at si necha Barcelonu a Buenos aires.

Btw.dneska vyslo dlouhe video s treningu od Rogera a fyzicky je na tom velmi dobre. Jeho trening dnes sledovalo 500 000 lidi zive.
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=PEneF7SV6Qk
Reagovat
Mayo
Pozrel som si to video cele ako inak. Roger je veľký tenista.
Reagovat
a.magerova
Luxusní barva hader... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Čo to znamená, že si to pohlída na tráve, hardu a v hale?...Že zas nikdy nič nevyhrá?...
Reagovat
Pe3k
To znamena ze nam staci Wimblas, Cinci a wtf ????
Reagovat
smazaný uživatel
Ked chces vyjadrit počudovanie, píše sa:

Wtf Wimblas?...:)
Reagovat
Roger_Federer
Pocuj, nevis jak se vyvyji ta zaloba na tu Fram.ministrini??.
Slysel ;), jsem , ze Rafa raci stahl a upustil od toho napadu.:);); )
Reagovat
turista
Zajímavá bude. Ze současných hráčů má s Nadalem aktivní bilanci pouze Novak Djokovič 26:23 a myslím že toho už Rafa ani na antuce nikdy neporazí.
Reagovat
Pe3k
O5 jsi mimo. Co Brown Coric a dalsi...
Reagovat
peggy
Rafo,jsem rada,ze se citis dobre a chces vyhravat a to musis.Dokaz to nad panem Berdychem,Ty na to mas.V roce 2017 jen same vyhry a dobre zdravi.
Reagovat
janek_da
Pan Rafa
Reagovat
babolat.cz
FO10
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist