Nadal: Dokonalost neexistuje. Zlepšovat se můžete pořád

24. 1. 2009, 22:50
Rozhovory 4
Ani ve třetím vystoupení na letošním Australian Open neztratila světová jednička Rafael Nadal set. Španělský tenista porazil Tommyho Haase 6-4 6-2 6-2 a chystá se na Gonzaleze. Dokonalý výkon dnes nepředvedl, to prý nejde.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Můžete vůbec hrát ještě lépe, než jak jste tu dnes předvedl?
Ano, vždycky se přece můžete zlepšoval, ne? Dokonalý zápas neexistuje. Ale dnes, hlavně po prvních třech čtyřech gamech, jsem hrál opravdu dobře. Na začátku jsem hrál trochu vlažně a Tommy měl své údery pod kontrolou. Ale pak nastala změna. Jsem šťastný, že jsem ve 4. kole.

Myslíte, že hrajete lépe než ve stejném období loňského roku?
Nikdy jsem to takhle nesrovnával. Nemám srovnávání rád. Minulý rok jsem tu hrál semifinále. Na začátek sezony to byl dobrý výsledek. Nyní jsem ve 4. kole. Nejtěžší zápas určitě ještě přijde. Proti Gonzalezovi to bude těžký zápas. Po dvou velkých vítězstvích, v 1.kole nad Hewittem a nyní nad Gasquetem po neuvěřitelném obratu, nastoupí s velkým sebevědomím a odvahou. Bude to velice těžký soupeř.

Před dvěma lety vás tu velice jednoduše porazil, dlužíte mu tedy porážku, že?
Ano, před dvěma lety mě tu velmi snadno porazil. Nebyl to jeden z mých nejlepších zápasů. On hrál skvěle.

Ano, je silný, je to skvělý hráč. Může mě porazit zase, ale doufám, že ne. Udělám vše proto, aby se ta situace neopakovala, pokusím se hrát na stejné úrovni jako na loňských olympijských hrách.

Váš zápas dlouho netrval, naopak Gonzalez byl na kurtě přes čtyři hodiny. Jak hodně myslíte, že tento fakt ovlivní váš zápas?
Já doufám, že ovlivní hodně (směje se). Ale myslím, že to zas tak hrozné nebylo. On hrál večer, takže nehrál v tom vedru a za sluníčka. To je velice důležitý faktor. Samozřejmě, že bude trochu více unavený. Ale je silný, ne? Je to velmi fyzicky silný hráč. Bude hrát s velkou sebedůvěrou, neboť porazil tak velkého hráče, jako je Richard a dokázal skore neuvěřitelně obrátit. To je pro sebevědomí velice důležité.

Půjdete do zápasu s nějakou speciální strategií?
Nemyslím. O tom nikdy nepřemýšlím. Zajímá mě jen to, abych hrál svou hru, byl agresivní z forhendu a byl maximálně soustředěný při servisu.

Jak jste byl spokojen s dnešním počasím?
Paráda. Žádný vítr. Hraje se pak mnohem snadněji. Byla i velmi dobrá atmosféra. Diváci mě vždycky podporovali. Je to krásný pocit, když vstoupíte na kurt a cítíte oporu v hledišti. Chtěl bych všem Australanům moc poděkovat.

Loni jste se stal světovou jedničkou. Jak jste se na tento turnaj motivoval?
Motivace je stejná jako v jiných letech. Každý rok jsem přiletím s nejlepší motivací - pokusit se hrát dobrý tenis. Tento rok je to stejné. To, že jsem na vrcholu žebříčku, přece motivaci nezmění, ne?

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil, australianopen.com

Komentáře

4
Přidat komentář
Tenista
Nutno podotknout, že dneska to z jeho strany byl tak přesvědčivý výkon, že se pro mě stal největším favoritem AO...obzvlášt jeho dokonale umisťované inside outy mě taky jakožto levorukýho hráče úplně fascinovaly...pokud ještě vylepší servis, neměl by ho tady nikdo ohrozit...
Reagovat
smazaný uživatel
To nemůžeš takhle brát,proti Hassovi se hraje líp než proti Murrymu.Jak říká v rozhovoru může se stát že fenomenální forehand Gonzáleze ho zas pošle domu.Jinak to byl dnes ale opravdu perfektní výkon a veli dobrý rozhovor.
Reagovat
smazaný uživatel
urcite moc pekny rozhovor ale gonzalesovi nepomoze ani forehand lebo rafa ho k nemu v drvivej vacsine nepusti a ked iba ked to bude isty bod alebo priprava na zakoncenie v dalsom. Rafa to proti jednorucnym B vie jediny hrac s jednorucnym B co sa vie proti rafovi vymanit z pod tlaku je gasquet ani roger na vysoky odskok do teraz nenasiel odpoved a andy musi porazit verdasca aby sa stretol s rafom tam som si neni isty
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzalez má sice jeden z nejlepší forhendů na okruhu..je to vážně šílená rána, ale jinak není v extra formě. Už proti Gasquetovi to urval spíš bojovností, podle mě ho Nadal vyprovodí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist