Nadal: Cítím se dobře a věřím, že můžu bojovat o solidní výsledek

2. 7. 2018, 08:04
Aktuality 21
Rafael Nadal před dvěma týdny pojedenácté ovládl Roland Garros a po náročné antukové části sezony si před Wimbledonem udělal volno, vypustil turnaj v Queensu a věnoval se odpočinku. Do slavného All England Clubu však aktuálně nejlepší hráč světa přijel i tak v dobrém rozpoložení. Cítím se dobře a věřím, že tu můžu uhrát dobrý výsledek, řekl Španěl před startem třetího grandslamu sezony.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Dvojnásobný wimbledonský šampion Rafael Nadal se letos do londýnského All England Clubu vrátil v pozici světové jedničky. Španěl, jenž v polovině června pojedenácté dobyl Roland Garros, před Wimbledonem vynechal turnaj v Queensu a věnoval se odpočinku a přípravě na vrchol travnaté části roku.

"Mluvil jsem se svými doktory a musím naslouchat tomu, co mi říká mé tělo," omluvil první hráč světového žebříčku a majitel 17 titulů z grandslamů svou neúčast. "V Queen's jsem v roce 2008 získal titul a chtěl bych se tam vrátit, ale sezona na antuce byla strašně dlouhá a vyčerpávající," dodal.

Na londýnském grandslamu Nadal v minulosti uspěl `jen` dvakrát v letech 2008 a 2010. Od roku 2011, kdy si ve Wimbledonu zahrál finále, pak ale ani jednou nedokázal překročit bránu osmifinále, i přesto však Nadal věří, že může nezdary z posledních let prolomit a znovu uspět.

"Očekávání jsou pokaždé velmi vysoká. Nejsem tu jen proto, abych se zúčastnil turnaje, mým cílem je předvést co nejlepší hru a poprat se o co možná nejlepší výsledek," konstatoval před startem turnaje aktuálně nejlepší hráč světa.

"Je ale pravda, že příjezd do Wimbledonu není úplně jednoduchý. Pauza po antukové části sezony je hodně krátká, takže jsem si musel vzít volno, abych si odpočinul. Když jsem teď přijel do Londýna, tak jsem zpočátku moc nevěděl, jak na tom jsem. Hrajeme na jiném povrchu a v úplně jiných podmínkách, takže chvíli trvá, než si člověk zvykne."

"Myslím, že právě v tom je Wimbledon specifický a já to zažívám dost pravidelně, když po Roland Garros nehraju žádný turnaj na trávě a přijedu rovnou až do Londýna na Wimbledon. Je to jeden z těch turnajů, kdy se musím dostat do tempa až v týdnu před startem nebo dokonce až v průběhu samotného turnaje," uvedl Španěl, kterého v prvním kole vyzve potřetí v kariéře 127. tenista světa Dudi Sela z Izraele.

"Když přijedu na French Open, mám za sebou celou řadu zápasů, takže ve své podstatě vím, jestli hraju dobře, nebo špatně. Vím, na čem mám pracovat a co chci ještě zlepšovat, to mi tady v Londýně chybí," doplnil Nadal. "Naproti tomu je Wimbledon skvělá událost, kterou miluje každý tenista."

"Cítím se dobře a věřím, že můžu bojovat o pěkný výsledek. Mrzí mě, že jsem nemohl odehrát nějaké zápasy v Queensu, ale nedá se nic dělat, musím se s tím vypořádat i bez nich. Už mi není dvacet, takže musím vždy hodně důkladně přemýšlet o tom, jak program upravit, abych příliš nezatěžoval své tělo."

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

21
Přidat komentář
Roger_Federer
Jsrm z Rafovím losem moc spokojeny, to finale by dat mel.
Letos mu to moc hraje do karet..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen los, ale rychlost travy je letos pro nej velmi prizniva...
...teoreticky by do toho QF mel dorazit.
Reagovat
Patik
Rafa nerozumne..len si ublíži..mal si dať pauzu a pripraviť sa na betóny..to by mu rozhodne viac prospelo ako ísť z grandslamu na ďalší rýchlejší grandslam na povrchu ktorý mu ani nesedí..po toľkých zraneniach som si myslel že sa poučí..ale vidím že sa chce totálne rozpadnúť.
Reagovat
peggy
Myslim,ze Rafa jde do Wimbledonu,ze nejak to dopadne.Take se nechvali,uvidi se.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa musi byt vyžmýkaný ako pomaranč...

Dobrá správa je, ze po W. je v podstate mesiac volno pred Kanadou, Cinnci, USO..
Reagovat
Rafaeoli25
Čf by měl dát bez problémů, v něm bude asi čekat DelPo, proti kterému by si i na trávě věřit měl, no a pak už tu budou jen dva zápasy, sf s Djokerem nebo Kyrgiosem a finále s Čiličem nebo Federerem, sf je tedy zcela reálné a pak už budou rozhodovat detaily.
Reagovat
spaniel
Jeste jen rano a ty uz se zas ukajis.
Reagovat
smazaný uživatel
To si říkáme posledních pět let :D
Reagovat
Marduch
Mě u Rafy pobavil los prvních kol, kde ve své sekci má Marca Cecchinata s asi třemi výhrami na trávě v kariéře, antitravaře Fogniniho a Diega Schwartzmana, který na trávě ještě nevyhrál zápas :D
Takže tu travnatou část prvního týdne by fakt měl dát. A druhý týden už bude vzhledem k údajnému suchu v Londýně probíhat defakto na hlíně.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně pořád nedokážu přijít na to, jak Rafa Wimbledon jako takový pojme. V každém rozhovoru zmiňuje fráze jako "Jsem unavený z antukové sezóny, přechod na trávu je těžký, hraji o pěkný výsledek", je tam absolutně bez přípravy, tak uvidíme.

Soupeři nejsou podstatní, pro Rafu na trávě je hrozba úplně každý. Tráva je to, co mu nesedí ze všeho nejvíce. Je o to servisu, hraje se strašně málo a Rafa se potřebuje dostat do provozní teploty. Nedovolím si tvrdit, že ČF má vymetené atd. Hráči si na něj na trávě věří. A ještě teď rupnul s Pouillem. No nechám se překvapit, co nám Rafa ukáže.
Reagovat
Ondra979
souperi podstatni jsou, netravari maji prece jen mensi sanci ho porazit. Douofam, ze se k nemu dostane Mischa Zverev, to by mohl byt zajimavy zapas, protoze takovy Diego pri vsi ucte je na trave neskodny, takze pak to bude na Jurovi, jen se tam musi probojovat. Jirko pojd pojd!!
Reagovat
Marduch
Podle mě to pojímá v posledních letech podobně. Prostě to bez větších očekávání a tlaku sám na sebe zkusí a teprve když projde ta první travařská kola a zároveň se mu během nich podaří hlavou dostat se do turnaje, tak až v tu chvíli se začne reálně upínat k nějakému úspěchu, tím spíš na té hlíně v druhém týdnu..
Reagovat
Marduch
bych si tipnul, že celkově prostě tu trávu bere spíš jako zpestření pauzy mezi antukou a druhou půlkou sezony.. Ta únava z antuky asi nebude jen fyzického rázu s ohledem na to, jaká očekávání si sebe v antukové části klade.. S tím, že když by první kola klapla, tak viz výše:)
Reagovat
Marduch
*si na sebe
Reagovat
turista
Kdyby Nadal na antuce letos vyhrál pouhé 2 tituly tak by tady byl víc nebezpečný než momentálně, kdy je po 4 vyhraných antukových titulech unavený.
Reagovat
annah
Já myslím, že do Wimbledonu jede hlavně proto, aby si udržel post světové jedničky. Stačí mu dojít do osmifinále, obhájit loňské body, a pak je jedno, kam v pavouku dojde Federer. I kdyby znovu vyhrál, Rafa zůstane na čele žebříčku.
Reagovat
turista
Možná.
Reagovat
Mayo
Solidní vysledek = 1/4finale
Reagovat
smazaný uživatel
1 kolo.
Reagovat
Krisboy
Solidní výsledek? To jako, že si věří na Selu? Hmm...
Reagovat
turista
No tak Rafa přes "Dudy" přejít prostě musí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist