Nadal bude v Monte Carlu bojovat o pátý titul za sebou

18. 4. 2009, 19:19
Aktuality 24
Španělský tenista Rafael Nadal si zahraje o pátý titul z turnaje série Masters v Monte Carlu za sebou. Dnes si poradil ve dvou setech s Britem Andym Murraym a jeho posledním soupeřem bude v neděli srbský tenista Novak Djokovič. Ten španělskou světovou jedničku sice v minulosti porazil čtyřikrát z 15 pokusů, nikdy se mu ale nepodařilo zvítězit na antuce.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Na prvním velkém antukovém turnaji sezony dnes zdolal nejprve Djokovič po dvou a půl hodinách Stanislase Wawrinku 4:6, 6:1 a 6:3. Švýcar svému soupeři dokázal vzít podání v devátém gamu prvního setu, poté ale tahal za kratší konec. Naděje mu proti třetímu hráči svitla ještě v úvodu třetí sady, ale od vedení 2:0 uhrál jedinou hru.

Djokovič si zahraje finále v této sezoně potřetí. V Miami podlehl Murraymu, v Dubaji získal titul po výhře nad Španělem Davidem Ferrerem.

To Nadal nedával od začátku utkání Murraymu, jenž ho porazil před dvěma měsíci v Rotterdamu, šanci. Brit se vzepřel až za hrozivého stavu 2:6 a 2:5, kdy při vlastním servisu odvrátil několik mečbolů. To mu dodalo na sebevědomí a dokázal ještě set dotáhnout do tie-breaku. Tam jej ale příliš nepodržel servis a prohrál 4:7.

Nadal tím prodloužil svou sérii zápasů bez ztraceného setu v Monte Carlu. Naposledy mu sadu dokázal sebrat Švýcar Roger Federer před třemi lety ve finále. Na turnaji v monackém knížectví si Nadal vylepšil celkovou bilanci na 28 vítězných zápasů při jediné prohře. Jen v roce 2003 nestačil na Argentince Guillerma Coriu.

Výsledky - Monte Carlo (dotace 2,750.000 eur):

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - A. Murray (4-Brit.) 6:2, 7:6 (7:4)
Djokovič (3-Srb.) - Wawrinka (13-Švýc.) 4:6, 6:1, 6:3

Čtyřhra - semifinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) 6:7 (3:7), 6:3, 14:12

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jediný, kdo měl někdy proti zdravému Nadalovi na antuce šance, byl Federer, který se teď trápí. Djokovič udělá max. 1 tiebreak.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj by ma zaujímalo, kde je tá Noletka teraz :)
Reagovat
smazaný uživatel
sem zde :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba nole vyhraje ale aj kdyby né, hlavněže tam není pán ze skotska :))
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak... možno by mu mohol zobrať aj set, keď sa dobre vyspí, lebo dobre vieme, akí sú blíženci :P To som rada, že postúpil Nadal, keby tam byl Andas Maras tak už by Djokérkovi nepomohol ani zázrak. A do zoznamu nenávidených vecí som si pridala aj biele anglické nohy :D
Reagovat
smazaný uživatel
co máš proti murrymu? nechápu né že bychmu fandil ,ale mě příjde docela normální
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, nedá se na to dívat když hraje Muráj Samuráj, ale zas musím uznat že, hraje dobře, ale tenista musí přece nějak vypadat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nj je mi to jasné, s váma babama se o tom hádat nejdu:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje viac než dobre, ale načo je to nám dvom dobré? :) Na nič... dúfam, že nevydrží v takomto tempe... a pravda je, že musí nejak vyzerať, ako si povedala. Lebo dobrý tenis vie zahrať skoro každý, ale ako pri tom vyzerá, to je už vec druhá a pre nás podstatná, nie? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto souhlasím :))
Reagovat
smazaný uživatel
nevite v kolik?
Reagovat
a.magerova
Přibližně kolem 14.00
Reagovat
smazaný uživatel
no, ajkeď moc šancí tomu nedávam, ale dúfam, že aj motyka vystrelí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes som si pozrela cely zapas a musim uznat (aj ked som fanusik Fedeho) ze Nadal hral a hra velmi dobre, preto mu drzim mu palce vo finale!!
Reagovat
smazaný uživatel
To všetko ja viem moc dobre, ale taká malá iskrička ešte žije, človek mieni a Boh mení... pre TTTTT: presne o 14:00 :)
Reagovat
smazaný uživatel
dik
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nezaváhal a poradí si i ve finále ve kterém taky neztratí set.Ale musim uznat že Murray se hodně zlepšil to co předváděl na antuce vloni to bylu strašný......včera ve výbornym zápase porazil Davyděnka a dneska? Myslim že dostat se ze stavu 2:5 do tie breaku je proti Nadalovi na antuce docela frajeřina.Jinak ve finále fandim Rafovi.Djokovič si asi moc neškrtne.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze novak zabojuje a bude to pekny zapas, ve vitezstvi proti nadalovi na antuce moc neverim, ale aspon trosku zdramatizovat by to mohl
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že o vítězi už není pochyb...bylo by velké překvapení, kdyby už to Nadal nedotáhl dokonce... a když už má ve finále Djoka, tak ať si to 5. vítězství vyhraje :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo sympatický, že Murray si z toho hrozivýho stavu nesed úplně na p*del a ještě zamakal. Od půlky druhýho setu hrál víc agresivně, asi na hranici svejch možností na antuce a vycházelo mu to..ale ani na set to nestačilo. Dá se říct, že skoťák hrál jednu čtvrtinu mače vyrovnanou partii..což je s Nadalem na antuce vlastně úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda v 1. setu to mohl být klidně kanárak.Nadal na antuce to je fantazie jeho hra není 100% ale stejně ještě neprohrál set.VAMOS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
yes VAMOS RAFA!! :-)ale musím uznat ,ža taky murray se zlepšil,včera ten zápas s davyděnkem byl hodně povedený:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jn Murray nehraje vůbec špatně ale na mistra to zatim nestačí a jak to vypadá (nechci to zakřinkout) tak nějakej ten pátek ani stačit nebude.No neni se čemu divit když ani mistr Federer na něho neměl tak by bylo blbé kdyby Murray Nadala porážel na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D lol:-D, no bylo by to drsné no:-D zítra to taky vidím na pěkný zápas,kéž by zopakovali loňské semifinále v hamburku to byla paráda:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist