Nadal bude hrát v úvodu sezony v Buenos Aires, Riu i Miami

5. 12. 2013, 09:52
Aktuality 33
Rafael Nadal si po exhibičním týdnu v Jižní Americe dal krátkou pauzu, nyní už se ale tvrdě připravuje na novou sezonu. Nevíte, kde všude se španělský tenista v úvodu roku 2014 představí? Připravili jsme pro vás přehled na první tři měsíce.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Loni touto dobou ještě léčil zraněné koleno, letos už je ale Rafael Nadal v plné přípravě na novou sezonu. Tu zahájí už koncem roku na prestižní exhibici v Abú Dhabí, kde se 27. prosince utká v semifinále s vítězem duelu mezi Švýcarem Stanislasem Wawrinkou a Davidem Ferrerem. Ve finále, nebo v duelu o 3. místo si pak o den později zahraje s jedním z tria Novak Djokovič, Andy Murray a Jo-Wilfried Tsonga.

Ze Spojených arabských emirátů se Nadal přesune do Kataru, kde bude na štědře dotovaném podniku usilovat o svůj první titul z Dauhá. V silně obsazeném startovním poli by neměl chybět dvojnásobný šampion Andy Murray, David Ferrer, Tomáš Berdych či obhájce titulu Richard Gasquet.

Po týdnu volna přijde na řadu první velký vrchol sezony Australian Open. Jak už sedmadvacetiletý Španěl řekl, grandslamový turnaj v Melbourne, kde v roce 2009 zvítězil, je pro něj v příští sezoně jednou z největších výzev. Letos totiž v Austrálii kvůli zranění chyběl.

Plán turnajů Rafaela Nadala do konce března 2014:
26. - 28. 12. 2013
exhibice Abú Dhabí (tv. povrch)
.
30. 12. 2013 - 5. 1. 2014
ATP 250 Dauhá (tv. povrch)
.
13. - 26. 1. 2014
grandslam Australian Open (tv. povrch)
.
31. 1. - 2. 2. 2014
Davis Cup Německo - Španělsko (tv. povrch)
.
10. - 16. 2. 2014
ATP 250 Buenos Aires (antuka)
.
17. - 23. 2. 2014
ATP 500 Rio de Janeiro (antuka)
.
6. - 16. 3. 2014
ATP Masters 1000 Indian Wells (tv. povrch)
.
19. - 30. 3. 2014
ATP Masters 1000 Miami (tv. povrch)

Začátkem února by Nadal mohl hrát Davis Cupu v Německu, svou účast ale kapitánu Alexi Corretjovi ještě nepotvrdil.

Stejně jako v sezoně 2013 si nejlepší tenista světa zahraje i příští sezonu na turnajích v Jižní Americe. Loňské finále v chilském Viňa del Mar, kde se letos vrátil po sedmiměsíční pauze, obhajovat nebude, od 10. února se však po devíti letech představí na antukovém turnaji v Buenos Aires.

"Po nějaké době se vrátím do Buenos Aires a jsem nadšený, že si zase zahraju na Copa Claro," řekl Nadal, který si koncem listopadu v Argentině zahrál exhibiční zápasy s Nalbandianem a Djokovičem. Turnaj ATP v Buenos Aires hrál naposledy v roce 2005, kdy prohrál ve čtvrtfinále s domácím úřadujícím šampionem French Open Gastonem Gaudiem.

"Jsme velmi šťastní, že máme Rafu. Dostali jsme světovou jedničku do Argentiny," pochvaluje si ředitel turnaje Martin Jaite, který je zároveň kapitán argentinského daviscupového týmu. V Buenos Aires bude naopak chybět obhájce titulu David Ferrer.

Z Argentiny se Nadal přesune do Brazílie na nový antukový podnik ATP 500 v Riu de Janeiru (nahrazuje Memphis), kde se bude v roce 2016 konat olympiáda.

"Už se moc těším, až si poprvé zahraju v Rio de Janeiru. O městě jsem toho sllyšel už hodně a teď mám konečně šanci se tam i podívat," těší se třináctinásobný grandslamový vítěz Nadal. "Když hraju po celém světě, cítím velkou podporu Brazilců," dodal.

V Acapulku Nadal titul zřejmě obhajovat nebude. V Mexiku se bude hrát poprvé na tvrdém povrchu a hlavní hvězdou by měl být Andy Murray.

V březnu se Nadal představí na obou podnicích Masters 1000. V Indian Wells bude obhajovat titul, do Miami se však vrátí po roční pauze. Loni totiž odpočíval, neboť jeho koleno nebylo po dlouhé pauze zvyklé na tak vysokou zátěž a Španěl tak dal raději přednost odpočinku a posílení svalu kolen problémového kolena. A jak se později ukázalo, rozhodně to nebylo špatné rozhodnutí. Teď už se však na návrat na Floridu moc těší.

"Moc mě mrzelo, že jsem se letos turnaje nemohl zúčastnit. Nyní už se moc těším na návrat. Hraji tam velmi rád, protože Miami je jedno z nejkrásnějších míst pro tenis a také tam mám skvělou podporu od fanoušků," řekl Nadal, který byl v Miami třikrát ve finále, ale ještě nikdy turnaj nevyhrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/12/50/Murray-Wimbledon-Facebook-Topic.aspx

Wow, pánes :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
hm, líbilo se mi umět hrát jako oni :))
Reagovat
carolyn
dnes slaví svátek, tak přeji vše nej jim i všem ostatním Mikulášům!! :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za připomenutí, hlavně mému oblíbenci Mahutovi vše nej.. a ať mi v následující sezóně dělá radost svou hrou a vítězstvím. :))
Reagovat
smazaný uživatel
4. prosince - Going to try and play points today for the first time since surgery....

McEnroe s Henmanem doufají v dobrý comeback

http://www.bbc.com/sport/0/tennis/25240733

http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2519108/John-McEnroe-hits-professional-doubles--says-Andy-Murrays-break-tennis-prove-blessing-long-term.html

Ross Hutchins může začít trénovat, o pomoci Adnyho a jeho titulu ve Wimbledonu.

http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2516190/Ross-Hutchins-pays-emotional-tribute-Andy-Murray-helping-cancer-battle.html

Snad teda pořádně potrénuje a bude fit na AO, když to bude nutné, tak ať vynechá klidně Abu Dhabi a Dauha, hlavně, aby byl ready do Melbourne. A to snad bude. Come on!
Reagovat
Mayo
Aussie nestihne
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím není důvod plašit a není jediný racionální důvod, proč by neměl.
Reagovat
Berny
Pocky a jaky je v tom rozdil ? Armstrong jezdil jezdil, byl to nekdo kdo ma potencial, ale este urcite nebyl TOP jezdec (1994-1995), pak rakovina, podezreni ze to skoro neprezije a najednou bum prask, zazrak a 7 vitezstvi na Tour de France. Tvymi slovy: ,,vratit se dokazal v daleko lepsim stavu a forme nez pred problemy´´. A jak vite ze ho prestali limitovat ? to by mne zajimalo ? Vy ste snad nekdo pred FO 2009 meli informace ze ma kolena temer v haji ? Vy jste snad nekdo pred semifinale FO 2012 s ferrerem vedeli ze rafa zvazuje zda hrat ? ze uz je to k nevydrzeni ? Pred FO 2012 o tom ani nikdo nespekuloval pac hral jak buh. To stejne muze platit dnes. Co kdyz rafa je pred dalsim kolapsem ? Proc by to vyhlasoval do sveta ? aby dodal souperum nadeji a zvysil sebevedomi ? Prijde mi ze zas vsichni vidi vsechno cernobile.

to Pe3k: kdy rekl strycek tony ze rafa leci psychiku ? on to nekdy rekl v souvislosti s prohrou s rosolem ? :D

A jinak proc by nekdo nemohl odehrat 800 zapasu ikdyz mel vazne problemy ? Takovych pripadů je milion. Predpokladam ze znas ,,zivotopis´´ Maria Lemieux, ten clovek mel problemy snad uplne se vsim a odehral temer 1000 zapasů ! (btw jeho kariera velmi kopiruje rafovu, s tim rozdilem ze rafa rogerovi rekordy snad prekona, coz mario waynove neprekonal :) ). Cetl si autobiografii agassiho ? Neustale na injekcich a obrovske problemy se vsim a kolik to odehral a dokdy hral ?? Haas ? kde se to v nem bere, ze ? Bryan Berard - hockey. Marian Hossa mu presekl ocni bulvu na pul a borec 11 mesicu na to hral a vydrzel hrat dlouho ( = vazne zdravotni problemy). Ve sportu existuje mnoho pripadu kdy hraci odehrali mnoho zapasu s extremnimi problemy. Takovych lidi by se melo vazit a ne zesmesnovat. Ty taky trpis vaznymi zdravotnimi problemy a dokazal si napsat stovky a tisice prispevku. A my te taky obdivujem ! Bravo Peťo !
Reagovat
Pe3k
Ano strýče Tony to řekl v souvislosti Nadalovy prohry s Rosolem.

Btw. ty jsi jasný pacient. Já nezesměšnuju někoho kdo i přes obtíže je schopen hrát vrcholově, ale Nadal, který se bojí šlápnout na čáru a po každé prohře si vymýšlí zdravotní problémy, se tak nějak zesměšňuje sám...
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda Nadala taky nemám ráda, ale mně připadá, že ty se vyloženě těšíš, až tu bude o něm článek, abys mohl psát své nesympatie. Neříká se tomu "posedlost"? :) Připadá mi, že sem admin ty články o Rafovi snad dává schválně :)
Reagovat
Berny
To že má rafa předzápasové a zápasové rituály znamená, že se zesměšňuje ? Ostatní hráčí a sportovci všeobecně je nemají ? Jde vidět, že si nikdy žádny sport nedělal a jen sedíš u PC a onanuje pod články o Rafovi a Rogerovi.

Vůbec se mi nechce s tebou bavit, protože zásadně odmítáš fakta a jen předkládáš bludy. Po které prohře se nadal vymlouval na zranění a pak nebyl nějakou dobu mimo ? Roger něco takového udělal Xkrát, že se na zranění vymlouval a pak hrál hned další turnaj (letos nebo W 2010).
Reagovat
Pe3k
Rafovy kolena jsou zcela v pořádku, stejně jako po Wimbledonu 2012. Jediný problém měl Nadal v hlavě, ale ten už překonal. Jeho rozvrh turnajů se někomu může zdát příliš přehuštěný, ale očividně to funguje, když se byl schopen, po tak dlouhé pauze, stát světovou jedničkou.
Reagovat
Berny
Ja myslim ze Armstrong nikdy nemel rakovinu varlat. Jediny problem co v roce 1996 mel byl v hlave, ten prekonal. A aby toho nebylo malo zacal zase jezdit. A to ocividne fungovalo, pac po diagnostice, ze existuje pouze 50 % sance na preziti, 7x vyhral Tour do France.
Reagovat
Vojtiik
a pak byl dohnan priznat se k dopingu, ta analogie je dokonala :)) (nadsazka RN lasky v čele s trollhandem :* )
Reagovat
Roger_Federer
no ja nevim jestli trochu nemichas hrusky z jablka..Rafa problemi z koleny urvite mel. jen se s nimi dokazal behem 6 mesivu poprat..na konec nemusel ani na operaci a vratit se proste dokazal v daleko lepsim stavu(kolen) a forme nez pred temi problemi..Evidentne ho ty vrozene problemi, letos prestali limitovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty snad kvoli mne ani nespíš..A veru Trollhand, nemal by som kŕmiť trollov..;)..Tak ti aspoň poprajem dobrú chuť..
Reagovat
Pe3k
Armstronga bych sem netahal.

Nadal v minulosti nějaké problémy měl, ale fakta jsou taková, že v kariéře odehrál téměř 800 zápasů, což by se nikomu, kdo má vážné zdravotní problémy asi nepovedlo, že? Jeho vůdce strýče Pony to řekl jasně, Rafa neléčí jen kolena, ale i zlomenou psychiku, protože v tom památném zápase s Rosolem se s jeho koleny nestalo zhola nic, ale jeho psychika dostala ránu obrovskou...
Reagovat
Roger_Federer
tvoje reakce je na kojo, co??
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, zvládl už tolik zápasů, vysvětlením ale může být, že má práh bolesti úplně jinde než ostatní, hrát skoro pořád s bolestí, nevím kdo jiný by to dokázal..
Reagovat
Vojtiik
ve třech měsících má naplánováno 8 podniků.. do roka se tímhle tempem klasicky zhuntuje a pak se tady bude brečet, že je sezóna náročná, ať se ubere turnajů... Každému, co jeho jest:)
Reagovat
smazaný uživatel
A potom bude jazdiť na exhibície aj koniec sveta...
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika, hlavně že 250-ka v BA je tak strašně důležitou.
Reagovat
Rafaeoli25
Jéžiš, tak to tolik nedramatizujte, Abu Dabí jsou dva exhizápasy na rozehrání, Doha je na vyladění formy (kde skončí třeba už v sf), pak AO, dva možná jen jeden mačík v DC, potom pro něj srandadvěstěpadesátka v Aires, Rio, kam už kvůli olympiádě chce jet okusit prostředí, no a pak Masters betony, z nichž jeden možná nakonec zase vynechá..
Reagovat
smazaný uživatel
Článok o Rafovi a klasický pokec hejterskej sebranky..:)

Až na BA úplne klasický program, teda pre hráčov, ktorým DC a vlastná krajina niečo hovorí..
Reagovat
smazaný uživatel
No právě to BA tam je ale totálně navíc, naprostá zbytečnost. Takhle si tam asere ještě zbytečnou Barcelonu a bude se divit, že vyletí ve Wimbledonu brzo.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když už se rozhodl jet do Ria, uvolil se asi současně pro menší jihoamerický turné, což je celkem pochopitelný vzhledem k tomu, jak je v téhle části světa populární. Jinak nastoupit v Barce to je pro něj skoro povinnost jako pro Rogera v Basileji, navíc pět set bodů a skoro zadarmo, tak proč ne, v souboji s Nolem o trůn je důležitejch někdy i každejch deset dvacet bodů..
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden turnaj hore dole..Navyše on na antuke hra vacsinou zapasy typu 6:2, 6:2, neocakavam ze by to v BA malo byt iné, skor naopak..Pohodovy tyzden..
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych bral jako důležitější kolena než podělaných 250 nebo 500 bodů.
Reagovat
Roger_Federer
forehend: vlastna krajina....ze ti to neni blbe:)

tomanho:jak zpiva IVan HLas.....na kolena na kolena jeejee
Reagovat
Rafaeoli25
Ono je to těžký, zánět může propuknout kdykoli jak se v jeho kariéře ukázalo..v r.2010 musel skrečovat v Austrálii a to za sebou v tu chvíli měl jen minimální zátěž, z toho plyne, že o dalším zánětu určitě nerozhodne jedna tréninková dvěstěpadesátka..
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sorry, ale vyjadrujem sa k tým exhibíciám. Všetci títo top hráči ma s tým pekne se*ú, ale dobre.. hlavne, že som hejter.

Ak ja som hejter a sebranka, a ty si uplakané dieťatko, ktoré nemôže akceptovať kritiku svojej modly. A sebranka tiež.
Reagovat
Rafaeoli25
To já s kritikou svého favorita problém nemám, nikdo není dokonalý, stejně tak pro mě není problémem ocenit soupeře, včetně těch které nemám rád..co se týče exhibicí, považuji je za běžnou součást nejen tenisu, ale sportu obecně a já jsem pro, na začátku sezony je to dobrej trénink, na konci zase zábava pro lidi v různých koutech světa, takže co je na exhibicích špatnýho?
Reagovat
smazaný uživatel
Špatné je to, ako hráči nariekajú aká je sezóna dlhá, náročná a potom nie je náročné lietať po celom svete za peniazmi po všakovakých exhíbach aj 3 týždne. Menovite Federer minulý rok, Djokovič a Nadal tento rok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist