Nadal bude čestným občanem Madridu

25. 9. 2013, 18:30
Aktuality 70
Španělské tenisové hvězdě Rafaelu Nadalovi přibude další titul. Třináctinásobný grandslamový šampion bude jmenován čestným občanem Madridu. O poctě pro sedmadvacetiletého hráče dnes jednohlasně rozhodlo vedení španělské metropole.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Nadal je vzorem pro všechny jako sportovec i jako osobnost," řekla starostka Madridu Ana Botellová. 

I když Nadal pochází z Mallorky, je s Madridem úzce spjatý. Bývalý první hráč světa podporoval kandidatury města na pořádání letních olympijských her v letech 2012, 2016 a 2020, které nebyly úspěšné. Netají se také náklonností k fotbalovému Realu Madrid.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
steve79
Je fakt, že Nadal hraje odlišným stylem než ostatní, ale o dopingu bych nemluvil. Když nejsou důkazy, tak pořád to budou jen spekulace.
Reagovat
slacker
Jak casto tyhle dlouhodobe absentery jako Nadal nebo Sarapova navstivil dopingovy komisar? nebo se kolem tenisovych celebrit chodi po spickach? ... Nic osobne proti nic, jen kdyz to zrovnam s tim jak jsou sikanovani jini sportovci.
Reagovat
Rafaeoli25
A od koho víš, že u nich komisaři nebyli, to mi prosím tě pověz, odpověď jedna paní nebo Koellerer povídali neberu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Boj s dopingem be se měl v tenise zpřísnit. Krátce před začátkem Turnaje mistrů (2012) to řekl sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer, který se tak připojil k Andymu Murraymu. Britský tenista se minulý týden v Paříži pozastavil nad nízkým počtem mimosoutěžních kontrol.

Mám pocit, že letos jsem prodělal méně kontrol než před šesti, sedmi, osmi lety," citovala jednatřicetiletého Švýcara agentura Reuters. "Neznám přesné důvody, proč je méně testů, ale souhlasím s Andym. Během roku bychom měli také dělat více kontrol krve," dodal Federer.

Podle loňských statistik Mezinárodní tenisové federace prodělali hráči 21 mimosoutěžních testů krve. Mezinárodní cyklistická unie ve stejném období provedla 3.314 mimosoutěžních kontrol. "Je důležité provádět hodně kontrol, protože to pomůže sportu zůstat čistým. Máme (tenis) v tomhle směru dobrou pověst, ale musíme pro její udržení něco dělat," uvedl Federer.
Reagovat
Stan_Borowitz
Těch 21 mimosoutěžních testů, to je skutečně tristní.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkal to i Rafa, ne jen oni dva, což jen dokazuje, že nebere taky..
Reagovat
Stan_Borowitz
Druhý hráč světa Rafael Nadal znovu zkritizoval pravidla, která mají potírat doping v tenise a kvůli kterým si rok nezahrají Belgičané Yanina Wickmayerová a Xavier Malisse. Podle Španěla jsou taková pravidla příliš tvrdá. "Věřím, že tenisté jsou čistí," prohlásil na adresu svých kolegů.

"Jsem ten první, který si přeje, aby byl tenis čistý, věřte mi. Ale ten způsob, jakým se dělají kontroly, není správný," řekl Nadal v Paříži, kde bojuje na turnaji Masters.

Španěl, který dřív obvinil antidopingové komisaře z obtěžování hráčů, má prý problém s tím, že hráči musí hlásit každý den, kde se budou nacházet.

"Určitě bych uvítal pár změn," tvrdí Nadal. "Myslím, že je to moc, muset říkat každý den svého života, kde zrovna jste."
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale je pravda, že později ten názor poupravil.

Jinak ovšem řeči u nikoho nic nedokazují. Existuje presumpce neviny (která neplatí pouze v daňovém řízení), takže dokud není nějakému sportovci prokázán opak, tak je čistý.
Reagovat
Amputace
Mám pocit, že na podobnou věc si stěžoval také Berdych. Není to kritika - jak jsem to pochopil - dopingových testů a jejich četnosti, ale spíš zasahování do soukromí, které s těmito souvisí. Nevím, nerozumím tomu, v této problematice se neorientuji, nevím dokonce, jak testování probíhá v jiných sportech, ale pochybuji, že třeba fotbalisté musí hlásit, kde každý den jsou.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu, čo si napísal nižšie. Áno, Kolleler je blb, ktorý šíri fantazmagórie, na to aby aspoň na pár minút opäť upriamil pozornosť na svoju osobu, keďže tenisovou cestou to nikdy nešlo. O tom, že by Darcis Rafu priamo obvinil z dopingu neviem a Kližan tak učinil kedysi dávno, no s odstupom času uviedol veci na pravú mieru, vraj nikdy nič také nepovedal. Takže, okrem teba šíri podobné veci len Kolleler.

A spájať Nadala s Armostrongom, tak ako to rád robíš, či cyklistu s tenisom, nad tým sa proste triezvo uvažujúci človek pousmeje. Rafa vyhral 10 z 12 turnajov a Kolleler vidí dôvod automaticky v dopingu. Tak kedy vlastne dopoval, pred 7mesačnou pauzou, ktorú vlastne absolvoval len preto, aby zakryl doping alebo vlastne v súčasnosti, keď všetko vyhráva?..Veď si sami konšpiratóri protirečíte...V súčasnosti sa podrobuje viacerým dopingovým kontrolám, každopádne nahlodávanie jeho "čistoty" je jasným úkazom frustrácie všetkých Nadalových haterov. Kto chce psa biť, palicu si nájde, že áno..
Reagovat
Roger_Federer
maš pravdu jako vždy, všichni si to vymysleli, a do celeho tenisu jsem tuto myšlenku zahroul ja..:)
Reagovat
Rafaeoli25
Ty seš prostě ukázkovej hater, co se chytá čehokoli. Po jeho porážce ve Viňa ses mu smál, jak je špatnej, že už bude prohrávat s kdekým a ani na antuce nic nevyhraje..ano, Rafa se skutečně rozjížděl pomalu, ale nebylo divu po takové pauze. V Sao Paulu to bylo lepší, ale stále jen nadprůměr..na svojí standartní úroveň se dostal až v Acapulcu a pak v IW, přesto to mělo k jeho top formě ještě daleko. V Monte Carlu to bylo opět slabší, no a v Madridu a Římě byl na pokraji vyřazení..takže kde vidíš nějaké fascinující, přírodě se vymykající válcování soupeřů? Po RG byl tak vyflusanej, že se ve Wimblu skoro normálně nerozběh. A nebylo divu po tak náročný šňůře..kdyby dopoval, byl by neustále čerstvej jako Armstrong a Contador, taková je pravda! A že mu nakonec po x měsících ustoupil zánět v kolenu? Co je jako na tom zvláštního a nepochopitelnýho?..holt tebou cloumá cloumá vztek, myslel sis, že už je odepsanej a ejhle není, tak zas vytahuješ doping jako ty ubohý nýmandi Koeller a Darcis. Jinak Koellerer je rakouskej šašek, ne německej, ty experte..
Reagovat
Stan_Borowitz
Až na ten Wimbledon to dává celkem smysl.
Reagovat
Rafaeoli25
Díky, tak ale v tom Wimblu byl bez šťávy krom toho, že nebyl na trávu adaptovanej samozřejmě..
Reagovat
Stan_Borowitz
Za skoro tři týdny že by nebyl někdo, kdo dokáže bez problémů třeba vyhrát v australském vedru dva zápasy po sobě, z nichž první trvá pět a druhý přes čtyři hodiny, schopen zregenerovat?

Wimbledon podle mne prokaučoval strýček Toni tím, že Rafu nenechal rozehrát na trávě. Zřejmě si myslel, že na rozehrání budou první dvě až tři kola se slabšími soupeři. Napřesrok už určitě stejnou chybu neudělá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Povídat si může kdo chce, co chce, ale bez důkazů to jsou jen pomluvy a drby. Fakt je, že ta podivná pauza a zázračné vyléčení závažného zranění kolenou bez operace takovým spekulacím samozřejmě nahrávají. Další otázkou je, kam se poděly ty vrozené indispozice, které údajně Nadala dříve výrazně limitovaly (i zde se jimi často argumentovalo)? Zázračně zmizely? Kdyby šlo jen o samotného Nadala, tam bych nepochyboval. Ale "strýček Toni" na mne nikdy dojmem charakterního klaďase nepůsobil, od toho bych čekal leccos...

Ale jak píše vencape a další - na odhalení případného dopingu v úplné tenisové špičce nemá nikdo zájem, protože by se mohl zadrhnout dobře fungující stroj na peníze.
Reagovat
tito
Proč "údajně" limitovaly? Proč podivná pauza? "Zázračné vyléčení" čeho? Komplikací? Proč ne, od toho léčba přeci je. Indispozice? Nikoliv. Proč by měly zmizet? Proč by měla být jedinou možnou variantou úspěšné léčby operace? To je Rafa jediný, kdo měl v tenise pauzu, že tě to tak překvapuje? Radši jdu štípat.......
Reagovat
taffer
Jasně, operace nemusela být. Třeba nad tím kolenem točil Písařík pérem ...
Reagovat
Roger_Federer
Faktem je, že v roce 2009, se řikalo, že ta pauza je tež nucena..
Reagovat
Stan_Borowitz
"Údajně" limitovaly, protože to bylo ze stejných zdrojů jako údajný doping. Prostě to někdo tvrdil, bez relevantních důkazů.

Ale zbytečně se rozčiluješ, já opravdu netvrdím, že Nadal dopuje, ani si to nemyslím, jen říkám, že - s ohledem na okolnosti - se podobné spekulace musely dříve nebo později objevit.

Podle mne se zveličovaly Nadalovy problémy s koleny, nebylo to asi zdaleka tak vážné, jak se to jeho fanoušci snažili prezentovat. Jinak by konzervativní léčba téměř jistě nestačila - nebo možná stačila, ale bylo by to na Nobelovu cenu.
Reagovat
tito
zdroje k Rafově získaným problémům v dětství jsou relevantní na rozdíl od pár bulvárních výkřiků. Odkazů se dá najít víc než dost.
Ale abychom nechodili daleko, tak k stávajícím problémům:
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/128394/proroctvi-se-naplnuje-tri-sezony-pak-nadal-skonci-rekl-v-roce-2009-cesky-lekar.html

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/144643/ze-nadal-skonci-zapomente-hrat-muze-jeste-deset-let-tvrdi-lekar.html
A konzervativní léčba v případě zánětu je na Nobelovu cenu??? :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To ne, ale ono to vypadá, že se spolu s tím zánětem vyléčily i všechny ostatní problémy, které měly Rafu dříve limitovat, včetně v dětství získaných indispozic. Vždyť to je snad poprvé, co hraje delší dobu bez jakékoli bandáže. A to už na Nobelovku skoro je...
Reagovat
Roger_Federer
Stan chodi kolem horke kaše..

Po Wim. 2012, šel Rafa marodit, spoustu prohlašeni, članku o kolenech, o vrozenych indispozicich,spousta tiskovek..o tom a otom, posunovani navratu, mlženi jak na tom je dopravdy....Strašne težke to mel, pořad je limitovany..:)..No uzdravil se 100%, navrat vice než pompezni..dokonali.
Strejc Toni je dobry manager a manipulant..
Reagovat
tito
Dominiku, mohl bych argumentovat, ale nechci. Jsi monotematický. Zkus si přečíst oba odkazy. Mají logickou souvislost.
Reagovat
Roger_Federer
To ja jen k te zmene nicku...:):)
Reagovat
Rafaeoli25
Ale Rafa se zázračně nevyléčil, koleno stále cítí, i když je to zřejmě v normě, k čemuž jistě pozitivně přispěla dlouhá pauza, nejdelší od jeho sedmnácti. Nový zánět může bohužel přijít kdykoli, taková je realita, snad se tak dlouho nestane, i díky změně herního stylu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak uvidíme, ale ta absence bandáží dává do budoucna hodně nadějí. Opravdu si nepamatuje, že by někdy hrál tak dlouho bez nich.

K té změně stylu - zase až tak dramatická, jak to tady všichni líčí, podle mne není. Pro srovnání, v roce 2010 potřeboval na vítězství na US Open uhrát 1086 minut, tedy v průměru 2,6 hodiny na zápas, v roce 2013 to bylo 980 minut (2,3 hodiny na zápas). To o nějaké dramatické změně stylu nesvědčí, zejména pokud vezmeme v potaz, že v roce 2010 měl o něco těžší soupeře. Ještě jednou pro srovnání, Federer potřeboval ve své vrcholné době (2006) na vítězství odehrát 823 minut, tj. 1,9 hodiny na zápas.
Reagovat
Roger_Federer
No, Kollerer je sice blb, ale tohle si mysli spousta lidi, kteři do toho vidi a tenis hraji..
Když jsem si dovolil zde k tomu loni napsat informaci, byl jsem tvrde atakovan a osočen ze lži..a vymyšleni.
Po roce to veřejne vyřkli, Kollerer, Darcis..Neco v tomto duchu prohodil Rosol.. Takže, asi si to všichni vymysleli že Forehende?
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě to říkal tuším Kližko, ale to je jedno, dokud to nebude potvrzené vždycky ti co to hlásají budou za blbce, s tím se musíš smířit.
Otázkou je, zda chceme vědět pravdu, já se teda přiznám, že kdyby mi někdo řekl, že Roger dopoval, tak by se mi zhroutil sen o velkém vzoru a tenis bych nadále nesledoval.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, kdyby mi někdo řekl, tak by se nic nestalo, protože by to většinou přicházelo od lidí typu marty 28 a rafafeoli čili s vypovídací hodnotou -150, kdyby se to potvrdilo, byl by to problém.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč se otíráš zrovna o mě a dáváš mi -150?..já jsem ten poslední, kterej bude vyřvávat nepodložený nehorázný lži a výmysly! Asi si mě pleteš s individui Pe3kem a R_F, těm bys měl dát mínus, ale tak tisíc..
Reagovat
Pe3k
Jistě, že ten německý šašek je ostuda tenisu, ale v něčem má pravdu. Nikdo po 7 měsíčním zranění se nevrátí a nevyhrává turnaje jak na běžícím pásu...

Nadal je určitě bojovník, to mu nikdo nebere, ale je extrémně podezřelý z dopingu a je téměř jisté, že se v budoucnu provalí, jak to s ním vlastně bylo...Každopádně, pokud někdo sype, pak on.
Reagovat
smazaný uživatel
to se musí každej fotit v nemocnici, aby nebudil podezření???
Reagovat
tito
Mne jenom fascinuje, jak se toho někteří drží a hlavně co je na jeho výkonech nepochopitelného. Rafa začínal hodně nerozehraný( pouze kondiční trénink), proto také neabsolvoval AO(kde by vyhořel) a dal přednost přípravným turnajům. Tomu odpovídaly UE jak na běžícím pásu ve Vina Del Mar a v Sao Paulu. Vyhrál sice IW, ale stále byl jeho výkon zatížen přemírou chyb, benefitem byla snaha o brzké ukončení a jak si šel za winnery. Kdo ho má nasledovaného tak viděl, že forma začala gradovat až v průběhu antukové sezony 3-4 měsíce po vstupu na turnaje. O tom jsme se tady opakovaně bavili, nebylo to nic překvapivého. Ale své zápasy nevyhrával jen zvýšenou agresivitou ale hlavně hlavou, což je nejdůležitější aspekt hráčova výkonu. Ve W vyhořel hlavně díky pauze po antuce, kdy na trávu vstoupil 3-4 dny před prvním zápasem. Americkou sérii absolvoval po půl roce příprav a introdukovaného pozměněného herního stylu. Nevšiml jsem si, že by válcoval polomátožné vyčerpané hráče či odehrál nadměrnou porci zápasů. Nevšiml jsem si, že by někoho na kurtu utýral ( kde by se pochopitelně dalo o takové smyšlence hovořit). Nic, co by se vymykalo a bylo by nelogické. Každý, kdo sportoval takovou přípravu chápe a nárůstu výkonnosti rozumí. Rafa odehrál letos 64 zápasů, nebyl vyčerpán maratony z AO ani Wimbledonu. Pokud bych měl takto zcestně nahlížet na letošní výkony Rafy, tak jak bych se měl tedy dívat na výkony a počty zápasů Rogera nejen v letech 2004-2006?
Rafa (po pauze) letos dosud 64 zápasů
Roger 2003 95 2004 80 2005 85 2006 97, o celkovém počtu zápasů na okruhu ani nemluvě.
Navíc Roger v r. 2002 vyhrál 3 turnaje, 2003 již 9 2004 11 a to nemluvím o počtu zápasů a vyhraných turnajích v letech následujících. Bez ohledu na efektivitu hry Rogera je to neskutečná série a porce zápasů. A taky si ho z dřívějších let nepamatuji, že by v půlce sezony pletl nohama. Tak nač ten dvojí metr? Měl by jsi se dříve, než začneš spekulovat zamyslet.
Reagovat
Roger_Federer
Jsou to jen nepodložene spekulace a vždy zustanu..
Ikdyby to byla pravda a brala cela špička, nikdo stim nic neudela a nepujde ven, stači se podivat jak dopadla cyklistika..Nadal je svetova megastar, stejne jako Amstronk..A jsou v tom miliardy.
Reagovat
Pe3k
Žáden dvojí metr. Každému je přece jasné, že Federer je zcela výmečný talent a vyhrává díky své hře založené na útočném celodvorcovém tenisu. Kdežto Nadal vítězí stylem běhání sem a tam po kurtu neustáleho vracení balonu na tsranu soupeře dokud protivník nepokazí...
Reagovat
smazaný uživatel
je vracení a vracení, s takovou razancí to není žádní legrace a tyto projektily by ocenila i americká armáda.
Reagovat
Amputace
To přece ale neznamená, že nepotřebuje fyzičku, že odehraje dva pětiseťáky v řadě a bude mít suché triko, protože hraje úsporný celodvorcový tenis. To je pohádka vymyšlená vámi, jeho fanatickými přívrženci. V každém případě ta neuvěřitelná porce zápasů mnoho let v řadě je podezřelá, ať je to výjimečný talent nebo není. A o Nadalovi se rozhodně nedá říct, že se po sedmi měsících vrátil a válcoval soupeře. To víš dobře sám.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak..mně je taky podezřelý, že Federer hraje pětiseťák a ani po čtyřech hodinách z něj neukápne ani malá kapička potu a to i když jde o zápas kdy si pořádně zaběhá (s Rafou a Nolem)..nepřijde mi to normální, přesto ale neběhám a neřvu, že bere, protože na to nemám důkazy, stejně jako je nemají ti co útočí na Rafu. Jinak na Rafovi byla letos vidět únava tolikrát jako nikdy předtím, antukovou sezonu zvládal silou vůle, po RG už to nevydržel a potřeboval šestitýdenní pauzu, aby si odpočal a znovu mohl naplno bojovat. Jinak samozřejmě, že po sedmi měsících klidu a relaxu musel být jako znovuzrozený a pln sil, to dá rozum, přesto ty síly zas tak dlouho nevydržely a už po pouhých třech měsících mlel z posledního..
Reagovat
Roger_Federer
Nikdo tady netvrdi, že Federer nemuže brat podpurne prostředky, nikdo to nevi..
Jaka koliv diskuze je Vami trapne stočena na Federera..jediny hetři:) jste vy..
Akorad že o Federerovi se tyto "spekulace", nikdy nešiřili, kdežto o Nadalovi ano.. Jak se řika, na každem šprochu pravdy trochy..
A rozhodne si tutu diskuzi, nevymysleli učastnici tenisportalu.. Jak asi sami dobře vite..
Reagovat
Amputace
Ne, nejsme hejtři, ale už nás prostě sere (a myslím, že nejsme sami), že na téměř každý článek o Nadalovi se jako moucha na ho.vno přilepí nějaký fanaticky přisluhovač Federera a plácá kraviny povětšinou nesouvisející s obsahem článku. Myslím si, že je úžasné a hodné úcty, že se Nadal stal pro město Madrid natolik důležitou osobností a namísto toho se tady řeší jeho nikým nikdy neprokázaný doping, připadá ti normální?
Reagovat
Amputace
Rogere, zcela nezaujatě posuď ten rozdíl. Minulý týden tady byl článek informující o tom, že Djokovič je už sto týdnů na postu světové jedničky. Pod článkem se to zaplnilo převážně (ne výhradně) pochvalnými komentáři. Teď je tady článek o Nadalovi, který má podobně jako ten z minulého týdne silně oslavný charakter. A co se děje pod ním? Probíhá diskuze o dopingu. Hned prvním komentářem je odkaz na zcela nesouvisející článek. Ještliže se objeví nějaký pochvalný komentář, není pod znětí nevyargumentovaných konstruktů a konspirací ani vidět.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zaprvé, v diskusi pod tímhle článkem to rozjel Pe3k, pokud nejsi slepej a aby co nejvíc provokoval a urazil, vybral si právě tenhle článek. No a kdo tyhle diskuse rozvířil? Ubožáci typu Koellerera, Darcise a Kližana, kteří našli ochotné šiřitele mezi zarytými antinadalovci..tvoje logika je zrůdná a nebezpečná! Co bys říkal ty, kdyby o tobě někdo jen tak z fleku řekl, že si zloděj? Bez důkazů..i tehdy bys říkal na každém šprochu pravdy trochu? Ok, tak říkám si zloděj a je mi putna, že na to nemám jakékoli důkazy..
Reagovat
Rafaeoli25
Jakobys je neznal, když se Rafovi nedaří, posmívají se od ucha k ucha, jakej je to ubožák, kterej nic neumí, když se mu daří je to proto, že ostatní jsou špatný nebo (a) protože dopuje..odplivnout si nad nima, to je to jediný co člověk může udělat, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, jako bychom to nevěděli..
Reagovat
Roger_Federer
na tomto foru pusobim tak dlouho, že už si nepamatuji kdy jsem začal..
Pokud najdete, nekde v mem přizpevku, kde bych přimo Nadala uražel vulgarne.. Prosim.. Muj nazor a komentaře jsou jedna vec..Ale podsouvejte mi nejake osobni utoky a uražky Nadala.
Reagovat
Amputace
Já jsem ti žádné výroky nepodsouval, pouze jsem se ti snažil vysvětlit, proč se mnohé diskuze o Nadalovi stočí k Federerovi.
Reagovat
Roger_Federer
Rafa je samozřejmě vzorem všech
vzorů, to jak už od dětství tvrdě dře,
jak bojuje neustále se svými zraněními
a nebalí to, to je obdivuhodný,
ukazuje, že nic není nemožný, ač je
překážek sebevíc..kdo jiný by měl být vzorem když ne on?

myslim, že Nadal, Djokovič, Murray a mnoho dalšich jsou vzory..

Ale u tebe se jednoznačne jedna o posedlost Nadalem..:)
Reagovat
Roger_Federer
Rafa je samozřejmě vzorem všech
vzorů, to jak už od dětství tvrdě dře,
jak bojuje neustále se svými zraněními
a nebalí to, to je obdivuhodný,
ukazuje, že nic není nemožný, ač je
překážek sebevíc..kdo jiný by měl být vzorem když ne on?

myslim, že Nadal, Djokovič, Murray a mnoho dalšich jsou vzory..

Ale u tebe se jednoznačne jedna o posedlost Nadalem..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen technická poznámka k tomu, co píšeš o Federerovi a počtu odehraných zápasů - asi by bylo daleko serióznější počítat počet minut strávených na kurtu než počet zápasů. Skoro bych se vsadil, že Nadal má za svou kariéru více odehraných zápasových minut na okruhu než Federer.
Reagovat
Rafaeoli25
A já někdy napsal, že Noleho a Rogera nepokládám za vzory? Samozřejmě, že velkými vzory jsou všichni tři. Ty jen vytrháváš z kontextu, to ti jde opravdu dobře, s gramatikou je to horší..
Reagovat
tito
k té posedlosti...prosím změň si nick :-)))
Reagovat
tito
myslíš, že Roger odehrával na antuce zápasy o tolik rychleji, pokud vůbec? Dalším problémem této kalkulace je to, že na hardu Rafa ze začátku moc nebodoval, odehrál tam podstatně méně zápasů a daleko se nedostával. Ne. Rozhodně si to nemyslím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to zkusme namísto dojmů řečí čísel. Vezměme třeba poslední dva antukové turnaje, na nichž se oba probojovali do finále, tedy Roland Garros 2011 a Řím 2013. Na to, aby se na RG2011 dostal do finále, potřeboval Nadal v 6 zápasech 1073 minut, tedy v průmeru 173 minut (necelé 3 hodiny) na zápas. Naproti tomu Federer potřeboval celkem 772 minut, tedy v průměru 128 minut (lehce přes 2 hodiny) na zápas.

V Římě 2013 potřeboval Nadal na cestu do finále 463 minut ve 4 zápasech, tedy 115 minut (necelé dvě hodiny) na zápas. Oproti tomu Federer potřeboval 288 minut, tedy 72 minut (něco přes hodinu) na zápas. Jistě uznáš, že ty rozdíly jsou opravdu velké. Na RG strávil Nadal na kurtu o 34% času víc, v Římě dokonce o 61%. A na hardu a na trávě budou pravděpodobně ještě větší. A navíc by se zvětšovaly, kdybychom šli v čase zpátky.

Bohužel na přesné spočtení celkového času nemám k dispozici prostředky, ale na základě skutečnosti, že Federer odehrál na okruhu o 46% zápasů víc než Nadal a většina z nich byla na hardu nebo na trávě, pořád si myslím, že jsem pravdě blíž já...
Reagovat
smazaný uživatel
vždycky se najde nějaký blb,která cituje Novinky.
Reagovat
Tomasito
..myslim,ze vsichni zainteresovani ve skutecnosti vedi jak to s Nadalem je..nebudu to tady rozebirat..

..ale jeden z duvodu proc vsichni mlci je jednoduchy..je to vsechno jeden velky business..a bohuzel sport uz neni sportem..ale velkym businessem!! :-(

..a nejsem ani ten ani onen fanousek..toto je ciste pouze muj nazor..
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, jedině tenis je business, cyklistika a atletika vůbec. Až někdo předloží důkazy, můžeme se o tom pobavit, v opačném případě jsou to jen pindy z úst looserů, kteří na svojí bezvýznamnou existenci chtějí aspoň na chvíli upozornit. Jinak tenis je stejně z devadesáti procent o psychice a talentu, případný doping hraje jen zcela marginální, nepodstatnou roli. Bez talentu a dobré psychiky se nikdo jedničkou stát nemůže, takhle těmhle řečem se jen směju..
Reagovat
tito
No můj čistě osobní názor je ten, že každý, kdo šíří podobné spekulace je vždy "něčí" fanoušek a daného sportovce svými konspiracemi chce poškodit. A pokud by jsi to myslel obecně, přeci nechceš tvrdit, že každý, kdo v určitém období dominuje danému sportu "sype". To už je zvrácené.
Reagovat
smazaný uživatel
Hala Madridista! Vamos Real! Vamos Rafa!
Reagovat
Mayo
puta Madrid
Reagovat
smazaný uživatel
Čertví jak je to s celou tenisovou špičkou... Myslím, že je jasný, že oficiální zprávy tenistů(bezlepková dieta, zranění kolena,...) asi nejsou v souladu s realitou.. Ale všichni vidí, jaký je Rafa dřič v tom největším slova smyslu. Nehledě na to, že Rafa měl hrát už na AO... Házet takovou špínu by si mohla opravdu jen taková troska jako Koe... ani nwm jak se píše, když ho neznám, a asi nejsem jediný :) Rafa je král a takové řeči jsou jen chabou kompenzací vlastních neúspěchů... VAMOS
Reagovat
smazaný uživatel
Když dopoval Armstrong, tak to taky všichni zainterovaní věděli a v zájmu sportu roky tajili, čertví jak je to s Nadalem :-)
Reagovat
Amputace
A čert ví, jak je to s Federerem, Djokovičem, Murrayem...
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že o tom, jak si Rafy ve Španělsku váží, nejlépe svědčí to, že na řadu jeho finále doráží i španělská královská rodina včetně královny a to i když se turnaj koná za oceánem. Je zkrátka modlou a už teď nejlepším španělským sportovcem historie. Španělé na něj mohou být pyšní..
Reagovat
Mayo
olé Rafa pekne
Reagovat
Pe3k
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/511722-skandalni-obvineni-zraneni-nadal-mel-pauzu-kvuli-dopingu-tvrdi-kollerer-narkl-i-ferrera.html#hp-sez
Reagovat
tito
Reagovat
smazaný uživatel
toho nemůže brát nikdo vážně. Ale jedno se mu musí nechat, tak jak mě pobavil v tomto zápase (videu), tak mě nepobavil nikdo. A úder 3:47 času? To je z jiné planety, to jsem ještě neviděl. :D http://www.youtube.com/watch?v=OC-TiGHRciw
Reagovat
tito
Někdo jo :-)
Ale účel to splní. 15 minut slávy a oprášená videa na YT.
Nicméně ten úder i video parádní, to ano.
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa je samozřejmě vzorem všech vzorů, to jak už od dětství tvrdě dře, jak bojuje neustále se svými zraněními a nebalí to, to je obdivuhodný, ukazuje, že nic není nemožný, ač je překážek sebevíc..kdo jiný by měl být vzorem když ne on?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak zašťiťovat se takovým po všech stránkách zkrachovalym exhibujícím ubožákem jako je Koellerer, to už jsi klesl opravdu hluboko..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist