Nadal: Brzy budu vyhrávat důležité zápasy

26. 1. 2010, 16:42
Rozhovory 31
Loni mu zraněné koleno znemožnilo start na dvou grandslamových turnajích, kde obhajoval tituly, letos zruinovalo šance Rafaela Nadala hned na tom prvním. Když můžu hrát, zápasy nevzdávám, ale nechtěl jsem opakovat loňskou chybu, řekl Španěl po skreči v zápase s Andym Murraym.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Můžete nám říct, jak na tom teď jste? Není moc obvyklé, abyste nedokončil zápas.
No, není toho moc co povídat. Stalo se to ke konci druhého setu u jednoho kraťasu, kdy jsem ucítil něco podobného jako loni. Potom už to nešlo, ten zápas jsem nemohl vyhrát. Když můžu hrát, nikdy se nevzdám. Věděl jsem, že bych prohrál jako v Rotterdamu minulý rok (Murray tehdy vyhrál 6-3 4-6 6-0, pozn.). Andymu jsem se za to omluvil. Cítil jsem (v koleni) bolest a neměl jsem šanci něčeho dosáhnout, tak by bylo zbytečné hrát dalších pět her, ne? Nevěděl jsem, jestli se to hraním nemůže zhoršit, tak jsem si řekl, že nebudu opakovat tu loňskou chybu. Můžu jet na doraz, ale nemůžu překročit hranice.

Hrál už Murray proti vám někdy agresivněji?
Myslím, že hrál moc dobře. Úroveň jeho tenisu je neuvěřitelná. Já jsem mohl hrát taky tak, řekl bych, že jsem hrál taky na hodně vysoké úrovni. Měl jsem šanci vyhrát oba sety, byl jsem hodně blízko. Takže na turnaji končím, ale jsem spokojený s tím, jak jsem hrál, vyhlídky teď mám lepší než před dvěma, třemi měsíci, když jsem prohrál na Turnaji mistrů. Znovu hraju na nejvyšší úrovni, dnes to byl v prvních dvou setech úžasný tenis, myslím.

Když jsem měl šance při jeho podání, servíroval neuvěřitelně, ať už to bylo 0-30 nebo jsem měl brejkbol. Musím mu pogratulovat, protože si vedl skvěle, a řekl bych, že má velkou šanci vyhrát tenhle turnaj.

Vaše zranění je stejné jako předtím?
Jak jsem řekl, ano.

A bolí to víc, nebo stejně?
To nevím, stalo se to před pár minutami.

Mluvil jste o úrovni zápasu. Kdy jste si věřil tak, jako dnes v prvních dvou setech?
Řekl bych, že to bylo tady před rokem.

Tady před rokem?
Ano. Potom jsem hrál pár zápasu v Indian Wells, ale potom jsem začal cítit bolest. Ani potom jsem nehrál špatně, ale měl jsem daleko do nejlepší formy. Hodně jsem doma makal, dřel jsem měsíce, abych hrál znovu na takové úrovni. Samozřejmě mě mrzí, že se bolest v koleni vrátila, protože jsem blízko tomu, abych vyhrával takhle důležité zápasy. Ale myslím, že to zase brzy budu.

Změníte nějak svůj trénink nebo herní styl?
Prosím, nezačínejte s takovými otázkami teď, myslím, že to není ta správná chvíle. Styl už jsem, myslím, změnil. Když se podíváte na moje zápasy z roku 2004, 2005 nebo 2006, dost se změnilo, ne? Dneska jsem hrál proti jednomu z nejlepších hráčů světa a nemyslím, že bych běhal víc než on. Hrál jsem agresivně, výměny jsem měl pod kontrolou, na returnu jsem byl agresivní. Když se podíváte na mé tři roky staré zápasy, takhle to nevypadalo. A nezapomeňte, že hrajeme na hardu. Na tomhle povrchu musím hrát svůj nejlepší tenis, když chci zvítězit.

Jak moc věříte tomu, že problémy s kolenem najednou zmizí?
Hodně na tom pracuju. V posledních šesti měsících jsem s tím moc problémů neměl, až dneska. Ucítil jsem to, když jsem udělal špatný pohyb. Myslím, že to bude v pořádku.

Takže se nebojíte, že vás koleno vyřadí ze hry na delší dobu?
Opakuju: po hodině a půl tohle vědět nemůžu.

Vy víte, co to obnáší, vyhrát Australian Open, loni jste tu zvítězil. Co musí udělat Andy?
No, určitě má velkou šanci. Hraje hodně dobře a už je v semifinále, takže mu chybí jen dva zápasy. Každý grandslam je výjimečný a každý titul z něj důležitý. Andy si, myslím, zaslouží vyhrát svou první grandslamovou trofej, a to se mu povede.

pva, TenisPortal.cz, australianopen.com

Komentáře

31
Přidat komentář
Martinac
To je velká škoda, že se mu ozvalo koleno, snad to bude v pořádku. Tohle si Rafa určitě nezaslouží, přeju mu příjemný odpočinek a úspěchy na nejbližších turnajích masters.
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdovi na jak dlouho to bude-to bude tezky propad...aby se vubec vratil,doktor muze rict a DOST
Reagovat
smazaný uživatel
V Rafově případě, to není vápník, viz. naše soukr. vzkazy, takže to nesrovnávej s prožitými bolestmi.. ;). To je pro tuhle fázi lepší. V konečné, to je pak jedno. Ale konečná to zdaleka ještě není. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ďalší obhájca, co skrečoval? No tak to je mi ale správa... :-(( prosímprosím len nech sa d finále nedostane Máry ..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vyhraje, nebo ještě Davyděnko...
Reagovat
smazaný uživatel
Co toto je za nick?? :-I
A kušuj, vyhraje to Djokovič.. :P
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel je to jenom takové suché, nicneříkající tvrzení Nadala, je prostě frustrovaný, chce se sám nějak povzbudit, ale všichni víme, že starý dobrý Nadal je nenávratně pryč...je to strašná škoda, strašná...
Reagovat
smazaný uživatel
teraz som si pozrel ten rozhovor na nete...obsahovo fajn,pochválil súpera,na hlúpe otázky novinárov odpovedal kľudne a bez émocií,takže v tomto smere v pohode...akurát by mu mal niekto dohovoriť a naučiť ho buďto počúvať keď sa pokladá otázka alebo keď už sa nato nesústredím,tak ho aspoň naučiť slušnú formu ospravedlnenia,pretože to jeho "h´h´h´?" prípadne "vot?" je ozaj zlé...
Reagovat
smazaný uživatel
Naviac sa pritom stále ometá, kriví ústami - robí grimasy. Hm, možno je to neistota, hanblivosť. Skôr by som sa priklonil k neistote. Preto hovorím, že by si mal rozšíriť rozhľad a zistiť, že život je možné žiť aj bez tenisu. Fedex má rodinu a nové perspektívy. On sa mi zdá niekedy mimo, horizont tenis a ďalej prázdno. Možno sa mýlim.
Reagovat
smazaný uživatel
tak v tomto pravdu nemáš:-)ja myslím,že Nadal nemá problém s tým,že by bol upnutý len na tenis a z toho pramenila neistota...mňa napadá pri pohľade na jeho sposoby pri interview a nemožem si pomocť slovo "sedliak" :-)...ale ono to pramení možno celkovo z jeho angličtiny a z toho že sa v nej nevie vyjadrovať...
Reagovat
smazaný uživatel
Môj dedko a babka bol sedliaci, ale boli to veľmi inteligentní a rozumní ľudia. Ja si práve myslím, že je to tým upriamením na tenis. Moya kedysi o ňom povedal, že keď s ním hrá, vidí krvilačné zviera, ktoré stále po ňom ide. Teraz nastal čas na zmenu. Všetko zlé je na niečo dobré ! Stará fráza, ale pravdivá. Človek nikdy nevie, aká bieda ho napraví.
Reagovat
smazaný uživatel
On nie je obmedzený, to si nemyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
ja som nemyslel "sedliak" v zmysle roľníka:-) ale v zmysle burana:-)
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle máš trošku pravdu, ale světe div se mně se právě tohle na něm líbí a samozřejmě ještě spoustu jiných věcí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je možné a verím ti to,ale pri rozhovoroch to neposobí najlepšie...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak komu sa nepaci Rafova anglictina, nech s nim hovori spanielsky, je to takisto svetovy jazyk ako anglictina akurat na rozdiel od anglictiny je to milionkrat krajsii jazyk.
Reagovat
carolyn
Tak já rozhovory s ním sleduju jen ve španělštině, víc toho nakecá a je kolikrát i dooost vtipný :-)
Reagovat
carolyn
A jen malý dodatek k jeho výslovnosti: španělé neumí říkat "h" proto to jeho happy "chapy" apod. stejně tak nevysloví "S" na začátku slova.
Reagovat
smazaný uživatel
Umíš španělsky? To bych taky chtěla...závidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tiež sledujem v španielčine, akorát tomu rozumiem už menej, o dosť teda, ale ževraj to je ľahký jazyk, tak ja sa na to asi dám :-) A na FuckBook dal "jeho zaplatený facebookový asistent" video, kde kecá furt a je tam celkom príjemný, tak snáď sa mu to vylieči.. ajkeď.. pochybujem ajkeby som moc chcela..
Reagovat
carolyn
jak říkáš je to také sv. jazyk, takže ano umím, jinak bych asi ty rozhovory nemohla skledovat ve špánině, né? :-))
Nezávid a začni se učit není to těžký jazyk a navíc je krásný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je to bozi jak se doslova tak mrni a osiva,mne to prijde mile,takove nenaucene a rozhodne lepsi nez nejaky nauceny rozhovor plny frazi..
Reagovat
smazaný uživatel
prosim rikal ve spanine vic o tom kolenu?mam totiz obavy,ze se nevrati...a i kdyz ho tady lidi nekteri radi nemate-videli byste jak by to bylo suche ty turnaje!prosim juknete na to video na FACEBOOKU,co tam nuhna...at vime,ale koleny mam tez uz 15 let spatna-tam jde o chronickou zalezitost,bude s tim laborovat dal a cim casteji,nevim...ma v rozpisu pak ROTTERDAM-POCHYBUJU,jen at to neni na 3 mesice nebo navzdy..
Reagovat
smazaný uživatel
co vim tak prave mimo kurt hodne ma jinych zajmu,holku,hraje fotbal,jezdi na vod.lyzich,chyta ryby,nemyslim,ze prave zije jen tenisem...dokonce rekl,az to skonci tak to skonci...bude to skoda pokud brzy..rozhodne si nemyslim,ze to skrecoval schvalne dnes-vymysly o kolene by se rouhal...spis co dal takto?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som tiez mala spanielcinu, ale len 2 semestre, perfektne sa uci, mozem len odporucit. Prve som sa naucila objednat si pivo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy som nepovedal, že skrečoval schválne. To si ani nemyslím, však to vysvetlil, celkom vierohodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Uff, buran, hm, tak to neviem. Ale ty Španieli všetci tak trocha pôsobia.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm,celkom sa to dá pochopiť. Ale s tým Márym to dúfam nevyjde. Ak áno, nehodím si rozhodne mašlu. Neviem, je to dobrý hráč, ale ja mu nemôžem prísť akosi na chuť. A v dnešnom zápase som mal dôvody. Ale fandil som Nadosovi, čo je u mňa nepochopiteľné ?!!! Už som z toho tenisu grogy.
Reagovat
smazaný uživatel
uz se tesime na Tva vitezstvi...Fedex Te pomsti, neboj
Reagovat
smazaný uživatel
murrayho na AO neporazi nik s tym jeho tenisom sa neda nic robit zial iba v kazdom udere byt este agresivnejsi este presnejsi do kym to nevyleti do autu,mozno roger nieco vymysli a castou hrou na sieti to mozno zvladne ale od zakladnej ciary andyho neumlati nik,rafa hral od zakladnej ciary naj za posledne mesiace zial nestacilo to hlavne koli slabsiemu servisu tam sa musi zlepsit ako nole,andy davydenko a vseci ostatny
Reagovat
smazaný uživatel
Som hovoril, že servis bol v porovnaní s Márym oveľa horší. Ak sa nemýlim, tak dal 1 eso. Ja si myslím, že Nadal chcel dosiahnuť na GS čo najviac, s titulom príliš nepočítal. Ja by som však nejaké konečné závery nerobil, treba pripomenúť, že je len začiatok sezóny. Uvidíme, kto bude na konci roka kráľom a uhrá najviac. Minulý rok všetci vieme ako to začalo .... a ako skončilo. Tak hor sa, nech žije tenis a tí čo ho hrajú, s ním!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist