Nadal a tři tenistky v nominaci na 'sportovního Oscara'

12. 1. 2011, 06:50
Aktuality 7
Hned čtyři tenisté figurují v nominacích na ocenění Laureus pro nejlepší Sportovce roku. Mezi muži bude o vítězství usilovat Rafael Nadal, polovinu z šesti nominovaných žen tvoří Serena Williamsová, Kim Clijstersová a Caroline Wozniacká.
Rafael Nadal

Tenisté a tenistky bývají na předávání cen Laureus, označovaných za sportovní Oscary, tradičními účastníky. V jedenácti ročnících získal titul Sportovce roku hned čtyřikrát Roger Federer, mezi ženami vyhrála dvakrát Serena Williamsová a po jednom vítězství si připsali Jeniffer Capriatová a Justine Heninová. 

V šestičlenné nominaci mužů letos figuruje světová jednička Rafael Nadal, jenž v uplynulém roce vyhrál tři grandslamové turnaje. Jeho konkurenty jsou pilot formule 1 Sebastian Vettel, filipínský boxer Manny Pacquiao, basketbalista Kobe Bryant a fotbalisté španělské Barcelony Lionel Messi a Andres Iniesta.

Vítězkou v ženské kategorii se mohou stát hned tři tenistky: Serena Williamsová, Kim Clijstersová a Caroline Wozniacká. Společně s nimi jsou v nominaci americká sjezdařka Lindsey Vonnová, britská vícebojařka Jessica Ennisová a výškařka Blanka Vlašičová z Chorvatska.

Ceny se budou předávat v únoru v Abú Dhabí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
ATP prej uvazuje, ze pokud Španel ziska A.open, tak termin MATCHBALL, v roce 2013 přejmenujou na NADALBALL !!!! Z duvodu neskutecne převahy. Oduvodnovano tim, ze TENIS=NADAL a NADAL=TENIS. Odkaz na oveřeni dokumentu -

http://static.guim.co.uk/sys-images/Sport/Pix/columnists/2010/9/17/1284752210810/Rafael-Nadal-Roger-Federe-006.jpg
Reagovat
Mercury
to bylo ze slabšího soudku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
O.K. tak trochu na serveru nuda ....
Reagovat
smazaný uživatel
a co ten švýcarskej génius alias permanentní světová jednička až do důchodu Rožéééééééér??? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych to Rafaelovi a Blance Vlasic.. a taky si myslím, že tihle dva to vyhrají.. ;-)
Reagovat
Mercury
Nadal asi vyhraje a asi poprávu, ikdyž tohle meziodvětvové hodnocení je dost složité. Já bych volil Messiho :) to je prostě kouzelník. K ženským jen poznámku - Jessica Ennis je pěkná kočička, díky ní jsem se vždycky rád díval na ženský víceboj. Lindsay Vonn - mimochodem velká Rogerova fanynka - by se taky dala..s Kim a Serenou je to už horší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadale, dúfam, že si pôjdeš pre výhru...zaslúžiš si ju..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist