Na síti je častěji než Federer. Mám na to hrát na trávě takový tenis, říká Strýcová

7. 7. 2019, 10:24
Aktuality 15
Barbora Strýcová dává ve Wimbledonu vzpomenout na časy, kdy na londýnské trávě kraloval útočný styl. Česká tenistka se letos víc než jindy snaží tlačit k síti, soupeřky vyvádí z míry taktikou servis - volej a slaví úspěch. Podruhé v kariéře je v osmifinále.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© AFP)

Aktivní hrou včera Strýcová vyřadila turnajovou čtyřku Kiki Bertensovou z Nizozemska 7-5 6-1. "Na trávě jsem si dost věřila, že mám proti Kiki největší šanci," řekla Strýcová, která byla na síti ve dvou setech častěji než Švýcar Roger Federer ve třech. "Mám na to hrát na trávě takovýhle tenis a cítím se na síti dobře," prohlásila.

Světová deblová trojka je jedinou hráčkou, která ve Wimbledonu ve dvouhře aktivněji využívá servis - volej. "Na trávě tenhle styl funguje, snažím se to hrát. Holky na to nejsou zvyklé. Moc jich takhle nehraje. Když jdu po podání hned na síť, paradoxně i můj servis se zlepšuje. Pomáhá to ve více věcech," uvedla Strýcová.

Možná škoda, že se neodvážila častěji hrávat v All England Clubu stejně i v minulosti. "To je vývoj. Nejde říct, jestli to je škoda. Jsem hrozně ráda, že tak hraju aspoň teď ve svém věku. Tak to je, nechci si nic vyčítat."

Ve Wimbledonu dřív kralovali tenisté s útočným stylem. Devětkrát triumfovala Martina Navrátilová, mezi muži excelovali Američané John McEnroe a Pete Sampras, rybičkami na síti proslul Němec Boris Becker. A kdo se nejvíce líbil Strýcové? "Patrick Rafter," zmínila Australana, který dvakrát skončil ve Wimbledonu pod vrcholem.

Před turnajem Strýcová nečekala, že by se podruhé v kariéře mohla dostat ve dvouhře do druhého týdne."Kdyby mi někdo řekl, tak mu nevěřím a budu ho líbat dva dny," řekla plzeňská rodačka. Ráda by šla ještě dál. "Samozřejmě myslím na to, že můžu jít znova do čtvrtfinále. Tyhle věci mi pomáhají," uvedla.

Čtvrtfinále už si už v areálu na adrese SW19 zahrála před pěti lety. A vzpomínky na rok 2014 jí vytanuly na mysli těsně před duelem s Bertensovou. "V hlavě jsem si projížděla zápasy, koho všeho jsem tady porazila. Je dobrý si to připomínat, protože to jsou pozitivní věci a pomáhá mi to," řekla Strýcová.

Znovu zvládla v jeden den dvouhru i čtyřhru. Čekala ráno zase bolavé tělo, ale před sebou měla volnou neděli. "Udělám regeneraci, tělu zase pomůžu, aby bylo na pondělí ready," pronesla. Přijít na jiné myšlenky tenistce pomůže i přítel Petr, který dorazil v pátek. "Je to úplně skvělé. Už byl na několika turnajích, ví, jak to funguje. Od něj je podpora největší. Můžeme se jít někam podívat, rozmělním tím nervozitu. Neviděli jsme se asi čtyři a půl týdne, jsem hrozně ráda, že přijel," řekla Strýcová.

Podporu bude potřebovat v pondělím utkání čtvrtého kola, v němž nastoupí proti turnajové jednadvacítce Elise Mertensové z Belgie.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Jan
Mě po přečtení titulku napadlo: na sociální síti :)
Reagovat
VlS
trhej!
Reagovat
Ela-fon-isi
Trhej, ale ne rozhodčí. :-)
Reagovat
com
By me zajimalo kolik z Vas by pak fandilo Strycove, kdyby hrala v dalsim kole pro Kvitove :D
Reagovat
annah
Já bych se radovala, že obě postoupily tak daleko, a mírně bych přála vítězství Kvitové, protože mi připadá, že na turnaji může dojít dál než Strýcová. A taky je mi osobně víc sympatická než ranařka Bára.
Reagovat
blixa
Bára je "ranařka" ? No to mě pos.. :D :D A Petra je co ? Pinkálistka ? :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Já jsme to pochopil jako ranařka slovem:0)
Taková ta holka od rány, nebo jak se to říká...
Reagovat
blixa
Jo tak. A já blbec se domníval, že hodnotíme tenis :D
Reagovat
annah
Přesně tak. Mluvila jsem o osobnosti, NE o tenisovém umění. Petra je elegantní, milá dáma, Bára hubata dracice. Ale mám je ráda obě.
Reagovat
Ela-fon-isi
Já bych Báře fandila. Vim, jak těžké je žít s převahou cholerických rysů a taky proto, že její tenisový čas se krátí. Petru mám moc ráda, ale viz výše.
Reagovat
Torn
Jako osobně po těch divadlech, co Bára předvedla ohledně trenérů atd., tak mám radši Petru, ale nějak pro mě Petra ve Wimbledonu není zajímavou hráčkou, takže mi příjde zajímavá představa Báry, která se pere o SF, ale na titul určitě nemá, by se musela předvést maximum a zvládnout to v hlavě a Bára těžko zvládne v hlavě finále internacionálu, natož pak GS.Nicméně, nevěřím, že by Bára Petru dokázala porazit, by jí do té bolavé ruky musela při přechodu k lavičce praštit a i tak se obávám, že by jí Petra vystřílela pravačkou. :D
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Blondie
Nicméně, nevěřím, že by Bára Petru dokázala porazit, by jí do té bolavé ruky musela při přechodu k lavičce praštit a i tak se obávám, že by jí Petra vystřílela pravačkou. :D

**vyprskla smíchy**
Reagovat
blixa
To já bych Báře docela věřil. Petra je bez tréninku a budou jí ubývat síly.
Reagovat
Torn
Báře taky, hraje ještě debla a už je to taky tenisová stařenka. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist