Na Serenu dolehl tlak, řekla po porážce její matka

12. 9. 2015, 12:50
Aktuality 50
Samotná Serena Williamsová na tiskové konferenci po šokující porážce v semifinále US Open odmítla, že by s vidinou kalendářního grandslamu hrála pod tlakem. Její matka Oracene Priceová je ale odlišného názoru. Tíha očekávání podle ní na Serenu dolehla. Kouč světové jedničky Patrick Mouratoglou uvedl, že jeho svěřenkyni prostě potkal špatný den.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serenina matka je přesvědčená, že očekávání okolí bylo najednou moc. "Ano, od všech. A samozřejmě ještě tlak, který si kladete sám na sebe," uvedla na webu americké televizní stanice ESPN. Od začátku zápasu si prý všimla, že její dcera nehraje se svým obvyklým sebevědomím. "I z malých věcí se vám mohou do hlavy dostat semínka pochybností. A když moc přemýšlíte, neděláte to, co byste měli, když hrajete," řekla Priceová.

Trenér jednadvacetinásobné grandslamové šampionky ve dvouhře po jejím vyřazení řekl, že se jeho svěřenkyně nepohybovala tak dobře jako obvykle. "Od rána jsem cítil, že nemá dobrý den. Na grandslamech někdy jsou špatné dny a jde o to najít i tak cestu k postupu. Ona tu cestu dnes bohužel nenašla," doplnil.

Navíc po sesterské bitvě s Venus, v níž se musela vybičovat ke špičkovému výklonu, možná před zápasem s Vinciovou neměla pocit, že ze sebe bude muset dostat všechno. Věděla, že ve všech čtyřech dosavadních vzájemných zápasech Italku porazila hladce ve svou setech. "Není to vědomé, ale nejdete na kurt se stejnými záměry. Navíc se dnes necítila dobře, a když se tyhle dvě věci sečetly, tak nebyla mentálně dostatečně agresivní," dodal.

Světová média včetně amerického deníku New York Times v souvislosti s výsledkem pátečního finále hovořila o jednom z největších překvapení tenisové historie. Vždyť neotřesitelná světová jednička hrála s nenasazenou tenistkou, která se ve 32 letech vůbec poprvé dostala do grandslamového semifinále.

Údiv v rozhovoru pro BBC neskrývala ani dvojnásobná grandslamová šampionka Tracy Austinová. "Je to ohromné, je to šok," řekla. Také ona si myslí, že důležitou roli hrála psychika. "Vždycky jsem říkala, že Sereninou největší soupeřkou na letošním US Open budou její vlastní nervy," doplnila.

Naopak italská média oslavují velmi překvapivé italské finále na US Open, v němž se Vinciová utká s Flavií Pennettaovou. Deník Corriere della Sera na titulní stránce otiskl velké fotografie obou tenistek, které mají po svých výhrách slzy v očích. "Dvě normální italské holky právě přepsaly historii", napsal k tomu v titulku.

Pro obě třicátnice to bude premiéra v singlovém finále na grandslamu. Italský premiér Matteo Renzi kvůli tomu zrušil všechny schůzky a přiletí na dnešní zápas přímo do New Yorku.

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
No tak holt u tvého jména nebude v historických análech zanesen kalendářní grandslam, ale "pouze" dva Serena slamy.;-)

Ano, byl to šok a zklamání (a stále trochu je), to nezastírám. Ale vůbec o tebe, Serenko, nemám obavy v tom duchu, že by ses přes to nedokázala přenést a nastal nějaký propad, jak někteří věští.
Když ses dokázala vyškrábat např. z té herní hrůzy a krize (následované psychickou dekou) minulého roku, která trvala od jara až po přípravné zápasy na USO, a následně vyhrála 4 GS v řadě, tak vo to strah opravdu nemám.;-)

Naopak, věřím, že o motivaci je postaráno. Někdy mezi RG a W jsi na dotaz novinářů ohledně kalendářního grandslamu odpověděla, že nevíš, zda je to pro tebe a zda bys potom ještě našla motivaci pokračovat dál. A že by to byla škoda vzhledem k tomu, že už máš pro Rio vybrané pěkné šaty. Takže tě beru za slovo, a až si odpočineš, věřím v čistou hlavu a útok na absolutní rekord v počtu grandslamů!;-)

A navíc se v ženské části letošního USO napsala přece jen jedna krásná pohádka.... Flávia se rozloučí s aktivním tenisem po zisku grandslamového titulu. To je opravdu krásné završení kariéry a moc jí to přeju.:-)
Reagovat
FulnekUltras
Po zinscenovaném předchozím zápase SW velmi dobře věděla, že teď už bude muset hrát skutečně naplno a soupeřka - jakkoliv papírově slabší - jí nic nedaruje.
Reagovat
spaniel
Kdyby neco takove rekl Djokovic, Federer, Nadal, tak je sezerou zaziva. Urcite na tom mela zasluhu i Vinci. Ty posledni gemy, ty voleje a nervy ze zeleza, nevim kdo by to takhle dotahl.
Reagovat
ptpc
A co to vlastne povedala?
Reagovat
Pedronegro
teď to dávají znovu od 2. setu na ES1, doporučuji konkrétně některým :)
Reagovat
Pedronegro
a ten komentátor, to je taky něco ....
Reagovat
Pedronegro
a SW neskutečná Milka, opravdu její adoranty nechápu ...
Reagovat
FulnekUltras
možná i trochu oběti dnes tolik módní "korektnosti" za každou cenu...
Reagovat
smazaný uživatel
můžeš poslat link? díky.
Reagovat
Pedronegro
eurosport 1
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak! ;-) Ale musis ted se sramy do lakovny. :-( Ne, hrala blbe, zadny pohyb, uplne ty udery brzdila misto normalniho svihu a pary, jsem velmi zklamana a take si myslim, ze Bobina znicila historii.. :-))) Totiz dalsi mozny a naprosto skvostny zapis legendy v ni. Ale preziju to. Musela bych byt totiz blazen, kdybych nevnimala, jak nadherne a s jakou lehkosti ji Bobik rozebral. Bylo to sice na vlne euforie, ale bylo to hezke a ten moment interakce s divaky byl uzasny - pritom ty roztleskavace tak nesnasim! :-))
Reagovat
VlS
Víš co, to bylo úžasně spontánní gesto, který přineslo kouzlo okamžiku, ne umělá grimasa s naučeným cvičením prostných. Taky nemám rád programový šašky, ale to gesto včera působilo sympaticky.
Reagovat
VlS
A jinak - tu lakovnu nebude potřebovat, já bych to viděl na průjezd kaluží, to stačí opláchnout :-)
Reagovat
dadaft
jo jo, podle mě můžem vzít jed na to, že když tohle nevyšlo, bude chtít Serena 23 grandslamů. ))
Reagovat
smazaný uživatel
23 nemusí být konečné číslo, ale je tu hodně "ale"..sám se nechám překvapit. :))
Reagovat
VlS
A jestli někdo zničil historii, tak Bobina to nebyla, ta tam jen tak hopmala a dívala se, jak tvůrkyně historie pálí zlatou stránku
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, konečně někdo. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou prohrála a už z ní všichni dělají trosku..fakt nechutné
Reagovat
pockerface
Serena je člověk, ne robot. Podle mě jí to nakopne ještě víc, protože teď si hodně lidí bude myslet, že jí ta prohra zlomila, a že jí budou hráčky porážet lehčeji než doposud. Omyl, Serena naopak bude chtít ukázat, že to byl opravdu jen špatný den, a že je stále jedna z nejlepších hráček historie.
Reagovat
flex
Není troska, ještě může a asi hodně dokáže, ale už to nebude takové dominantní. Myslím si, že to ale spíš bude rychlejší než nepatrné. Pro publikum je už okoukaná (dají jí to znát), psychicky častěji propadne, ztráta motivace a stále více si bude uvědomovat, že jí tenis fyzicky bolí.
Reagovat
Meceon
Má letos tři grandslamy..proč by ji tahle absolutně náhodná prohra měla zlomit? Vyhrála všechno...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad máš pravdu a kéž by klapl golden slam, to by hodně lidí tady neuneslo. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tak těžce, jako ty neseš její porážku, by to nenesl nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
A co bys dělal, kdyby Serena příští rok vyhrála AO, RG, W, OH a pak jí v semifinále USO porazila třeba Kristýna Plíšková, která bude na turnaji jen díky divoké kartě do kvalifikace, v ní prohraje ve 3. kole, do hlavní soutěže se dotane jako LL, postoupí díky dvěma skrečím a dvěma WO a pak porazí Serenu 0-6 7-6 7-6? Já se bojím, že bys to nepřežil.
Reagovat
horska.kraslice
A pak zadrnčel budík a bylo ráno...
Reagovat
Tornes
Rozumíš česky? Protože jestli ano, tak bys možná poznal/a, že je to psané podmiňovacím způsobem...
Reagovat
horska.kraslice
Rozumíš vtipu?
Reagovat
smazaný uživatel
Mášu a Viku kritizujú za hékanie, ale Serema ich v tom suverénne predčí. Jej teatrálne správanie, vražedné pohľady a ziapanie sú tým, čím postupne u mňa stráca sympatie.
Reagovat
pockerface
tomu se říká, že je člověk v transu, takových sportovců je víc. Když se potřebují vypnout k heroickému výkonu přestanou vnímat okolí a dělají vše pro povzbuzení svého sebevědomí. A neplatí to jen u tenistů.
Reagovat
Pedronegro
mohl bys jmenovat, aby byla představa, co je to za skvělé sportovce, kteří se z čistě heroických pohnutek chovají jako zvířata? Mě teda napadl Tyson a Sanchez :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cesko ma jednu utajenou sportovni megahvezdu, nejvetsi talent soucasneho svetoveho lezeni, Adama Ondru. Uzasny sympatak, kluk, ktery to ma v hlave naprosto srovnane, jeho mluvni projev je jinak kultivovany a inteligentni, zadne "tak urciteeeeee", citite, jak svuj sport miluje, jak o nem premysli, jak jim zije, vtahne cloveka do deje zavodu i vlastnich niternich pocitu pri nem, ale kdyz je ve stene, neslysela jsem nelidstejsi rvani, vykriky a streky, neco nepochopitelneho, neco priiiiserneho.. :-)
Reagovat
blixa
Zajímavý. Pár skálolezců znám, ale jsou to takový klidní, tichý lidi, a to i ve stěně. Co ho k tomu proboha pudí ?
Reagovat
smazaný uživatel
ma nastudovanou svalovou praci a dychani - proto je nejlepsi.. A soukrome si myslim, ze v urcitem okamziku potrebuje mit cistou hlavu a v mysli jen ten ton, zadny pochyby, ale to si vymyslim, mam rada pribehy, to nerikal.. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
s horním jištěním se to panečku řve... ;)))
Reagovat
Pedronegro
ono to tak u něj ale úplně není ...
Reagovat
FulnekUltras
v normálních přírodních podmínkách si myslím, že je podstatně tišší... ;)
Reagovat
VlS
No, tak já bejt někde na stěně, tak řvu strachem ;-)
Reagovat
Pedronegro
četl jsem o něm teď někdy, superhvězda lezení, řvaní mu pomáhá dýchat v extrémní námaze, která je ale úplně jinde než u tenisu, a hlavně je to proti stěně, ne člověku ...
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, přesně. Navíc mne štve opakovaným postupem - úúú nemohu, prohrávám ... začínám hrát ... je to těžký, musím bejt děsná, fanděte mi ... jsem o 2 třídy lepší, prostě moc dobrá. Byť ví, že fyzicky je někde jinde a to stačí. Psýška, který se Bobina pustě vysmála. Moc dobrý představení a postup po zásluze.
Reagovat
Meceon
co to je za trapnej blábol?
Reagovat
FulnekUltras
naopak přesná trefa... ;)
Reagovat
darek.vrana
A co třeba soupeřka, ta se na tom nepodepsala vůbec?
Reagovat
Meceon
Upřímně? Ne.....
Reagovat
flex
To je fakt, hrála blbě celý turnaj, proto je ve finále..
Reagovat
gusticek
Tlak je jedna věc, ale to že je to to nejlepší co mohlo ženský tenis potkat je věc druhá. Letošní USO v ženských je podobné jako loňské mužské. Nečekané finále.
Reagovat
Meceon
Vážně je finále Vinci-Pennetta to nejlepší co mohlo tenis potkat? Jsi z Marsu?
Reagovat
flex
Ho.no. Větší vrchol už nebude. Ani nemůže být. Z jejího řvaní už nepůjde takový strach. Nic nepřekryje skutečnost, že se něco zlomilo.
Reagovat
Meceon
Co se zlomilo?
Reagovat
flex
Tvoje anténa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist