Na podání jsem byla fakt trapná, vyčítala si Strýcová

11. 2. 2017, 17:05
Aktuality 5
Barbora Strýcová v prvním zápase Fed Cupu mezi Českem a Španělskem neuspěla. Proti jedničce soupeřek Garbiñe Muguruzaové se herně trápila a nejvíce jí dnes dle jejích slov zradilo podání, které mělo největší vliv na vývoj dnešního utkání se světovou sedmičkou. Třicetiletá Češka litovala i nevyužitých šancí v rozhodujícím setu.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Vlastní servis zradil tenistku Barboru Strýcovou v utkání se španělskou jedničkou Garbiñe Muguruzaovou na úvod zápasu 1. kola Fed Cupu v Ostravě. Světová sedmička i přes vzepětí české hráčky ve druhé sadě dovedla zápas k vítězství a zajistila Španělkám první bod.

"Podání bylo trapné celý zápas. Proti takové hráčce je nutné, abych měla vyšší procento prvního servisu. Když jsem ji nedostávala pod tlak prvním podáním, bylo to strašně těžké," řekla Strýcová novinářům.

Těžko hledala vysvětlení, proč jí první servis nelétal tak, jak by chtěla. "Nemohla jsem se do toho vůbec dostat. Abych dala v gamu tři dobré servisy za sebou, to se snad nestalo," prohlásila Strýcová.

První set, který prohrála bleskově 0-6, ale nebyl jen o podání. "První set jsem začala hrozně. Kdybych vyhrála první game, možná by to vypadalo jinak. Ale první set byl tragédie. Ona ale hrála moc dobře. Byla jsem pořád pod tlakem," řekla sedmnáctá hráčka světa.

Po "kanáru" zmizela do útrob haly vyčistit si hlavu a podle Strýcové to byl správný krok. "Bylo dobré se sklidit z kurtu a chvíli být sama. Potřebovala jsem si utřídit myšlenky. To bylo dobré, že jsem odešla. Petr (kapitán Pála) mi něco řekl, ale já sama to věděla, co dělám špatně. Potřebovala jsem se více hýbat, aby se ona unavila. To se dařilo druhý set. Ale snad až za stavu 5-3 jsem zahrála opravdu dobrý game," řekla Strýcová o sadě, kterou získala v poměru 6-3.

Rozhodující set v klíčových výměnách ztratila. "Prohrála jsem ho 1-6, ale ono to bylo o pár balonech. Měla jsem čtyři nebo pět brejků, které jsem nevyužila. Celý zápas byl o šancích, já jsem je dnes bohužel nevyužívala. Věřila jsem, že ten zápas začnu líp. Nechala jsem tam všechno, ale nevyšlo to," dodala Strýcová.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
že naše holky si loni od domácího prostředí trochu odvykly - a najednou musí čelit zase jinému tlaku, který Španělky naopak necítí. Věřím Barče, že zítra už bude nasraná zdravě a debl tentokrát nepřipustíme.
Reagovat
horska.kraslice
No, co je to zdravě? Dnes tam vzduchem létalo hodně "silných" (slušně řečeno) výrazů od Báry (nebylo sice slyšet, ale odezíráním to bylo velmi čitelné). A dnes to teda bohužel nepomohlo.
Reagovat
horska.kraslice
Nicméně je fakt, že Muguruza hrála dnes moc dobře. V 1. setu měla silné údery a téměř nechybovala. Pak sice nějaké chyby vyrobila, ale pořád to byla hra na vysoké úrovni. Zřejmě si na FC hodně věří.
Reagovat
FulnekUltras
A my věříme Káje, že její vítěznou FC-sérii zítra utne - doteď to bylo dokonce bez ztráty setu, takže Barča dnes Koťátko dobře nahlodala... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist