Na Paříž nemyslím, říká před Wimbledonem Berdych

17. 6. 2010, 17:25
Aktuality 44
S nabitým sebevědomím, ale zároveň s nohama pevně na zemi zamíří Tomáš Berdych do Wimbledonu. V Londýně už český hráč od pondělí trénuje a po semifinálové účasti na Roland Garros je považován za jednoho z favoritů i na trávě v All England Clubu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tráva je přitom pro Berdycha možná ještě příznivějším povrchem než antuka, což dokládá fakt, že ve Wimbledonu měl dosud nejlepší výsledky na grandslamovém turnaji. Může tedy dojít dál než v Paříži? "Pomalu s tím," řekl Berdych v rozhovoru na facebooku českého daviscupového týmu.

"Nejdříve mě čeká nějaký soupeř v prvním kole, a to bude takový odrazový můstek, aby turnaj začal. Člověk to musí vzít od prvního balonku a vůbec nemyslet na to, že něco uhrál v Paříži. S tímhle opatrně a na sto procent do každého zápasu," řekl Berdych.

Čtyřiadvacetiletý Berdych nyní musí očekávat, že bude hrát pod větším tlakem. Soupeři si na něj budou dávat větší pozor a zároveň se proti němu pokusí vytáhnout.

"Já mám výhodu hodně vyhraných zápasů. A když člověk udělá takový výsledek, tak mu naroste sebevědomí, které se pak líp v těch zápasech prodává," řekl aktuálně třináctý hráč světa Berdych, který bude v Londýně plnit roli turnajové dvanáctky.

Na trávu si bude zvykat v Hurlingtonu
Po pařížském úspěchu nedržel Berdych týden raketu v ruce. Potřeboval si odpočinout. "Každý den byl znát a bylo příjemné, že si člověk oddechne, odloží raketu a přijde na jiné myšlenky," řekl rodák z Valašského Meziříčí. Svěřenec kouče Tomáše Krupy ale odpočíval aktivně. "Třeba jsem si byl dvakrát zahrát golf," poznamenal.

Přechod z antuky na travnatý povrch je pro tenisty asi největším skokem v sezoně. "To je, je poměrně velký," přitakal Berdych. I proto si nejdříve zvykal na umělé trávě a od pondělí už na klasické.

V Londýně před Wimbledonem ještě absolvuje exhibiční zápasy v privátním klubu v Hurlingtonu. "Aby si člověk pořádně zvykl na trávu," řekl tenista, který si roku 2007 zahrál wimbledonské čtvrtfinále.

Při Wimbledonu se Berdych se svým realizačním týmem i s přítelkyní tenistkou Lucií Šafářovou nastěhují do pronajatého domu. Nepodařilo se jim ale zajistit stejný jako loni. "Ale je to kousek vedle a kousek blíž k tenisu, takže možná lepší, než byl ten loňský," řekl.

Berdych pozorně sleduje i světový šampionát fotbalistů v Jihoafrické republice. Před začátkem turnaje si spolu s trenéry každý zvolil svůj tým. "Já Španělsko," prozradil Berdych. To znamená, že neměl po nečekané prohře Španělů se Švýcary velkou radost. "Jo, zatím nic moc spokojený nejsem, ale doufám, že se to otočí," dodal Berdych.

pva, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
smazaný uživatel
jak je tak stránka na facebooku českého daviscupového týmu.
Reagovat
nando
Tak to je fajn, tady je článek o Berďovi, je tu tisíc komentů, který ale vůbec nemají co do činění s tématem !!! Takže prosím vás, přestaňte tu psát tady ty voloviny a soustřeďte se na tenis, neřešte žádný tupce dne a podobný chujoviny, který vymýšlí nějakej ufňukánek co nepozná rozdíl mezi forhendem a bekhendem!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak rozdíl mezi forhendem a bekhendem znám.

Forhend je jeden ze základních úderů kterým hráč zasahuje míč po odrazu od země na pravé polovině těla u praváku,nalevé polovině těla u leváků.

Bekhend je jedním ze základních úderů, jímž hráč zasahuje míč po odrazu od země na levé polovině těla u praváků, na pravé polovině těla u leváků.

O tobě,Nando,jsem si už zcela udělal obrázek. Nedávno jsi mě zde slovně napadl jenom proto,že jsem řekl,že pokud bude Nadal chtít získat titul z Wimbledonu,nebude to pro něj jednoduché.

P.S.Kdybys chtěl ještě něco k tomu forhendu a bekhendu,stačí napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=54463&auth=

to už je opravdu síla když stádo tupců vyhání krále blbů ze svého fóra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tomto jsem neměl ani tušení, je to vážně síla. Zlatá dovolená. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu diskuze k tématu fakt, že jo.
Reagovat
Stan_Borowitz
jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Co se takhle někdy bavit o tenisu, pánové?
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutní souhlas! ;) Bavte se dobře u Wimbledonu!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že není od věci, si připomenout některé diskuze našeho Armstronga za posledních 36 hodin, předem upozorňui, že tupcem bych ho nikdy nenazval, ale naopak ho ubezpečuji o tom, že jistě již několik let prahne celý portál tp.cz po tom, aby nám tu udělal pořádek a rozdělil nás do kolenek právě ON, protože jeho poznámky, jsou jedním z významných skvostů tohoto fóra:

Mistr Armstrong zahajuje diskuzi a odpovídá:

Od: armstrong Neřešte Barneyho
Všichni přece víme,že Barney je jen zklamaná žena,která chtěla Federera klofnout při Davis Cupu 2007 v Praze.A když Federer podepisoval fotografie,chtěla také nějaký ten autogram získat.Bohužel ale stála v poslední řadě a když si jí Federer nevšímal,ve své už tehdy fanatictvím zaslepené mysli to brala od Federera jako úmysl.Od té doby špiní jej i jeho manželku a tajně myslí na Nadala který ještě zadaný není.

Od: Mutademus
Re: armstrong
Na čem jedeš? herák?

Od: RIMMER68
Re: armstrong
A vy jste kdo?To co jste napsal je holy nesmysl,ja jsem tez zamilovan?Jen bohuzel mam oci,coz vy asi ne,ze?

Od: Mutademus
Re: armstrong
A mimochodem:Jen jestli jsi tam v té poslední řadě nestál(a) ty?

d: armstrong
Re: Mutademus,Rimmer68
Tohle byla jenom legrace.Bylo to myšleno ironicky.Já jsem jenom chtěl zjistit,co si o Barneym myslíte.Byli byste tupci,kdybyste mi na to skočili.Ve skutečnosti se věc má tak,že Barney je jenom provokatér,nic víc.

Od: Red_Boss
Re: armstrong
:-D
Tady končí veškerá legrace, vtipný může být jenom Barney ;-)

d: Mutademus
Re: Red_Boss
Á další skvělá posila....a zas je tu o blba víc.

Od: armstrong
Ty sklapni,MUTANTEDEMUSI!Příjde mi divné,že se ho tak zastáváš!Já to fakt myslel v legraci,co víc za tím hledáš?!

Od: michaele
Tak na tohle jste se dobře chytli :D Z toho ironie přímo čišela :D

Od: armstrong
Re: Michaele
TY DO TOHO NEZVRACEJ!!!!

Od: Mutademus
Re: armstrong
Že bych uhodil na citlivou stránku?
Reagovat
smazaný uživatel
Od: armstrong
Re: Mutantedemusi,ty kupo hoven!
Jak ti mám říct,že to bylo myšleno v legraci,ty trotle????Co pro to mám udělat????

Od: Mutademus
Re: armstrong
Prostimtě, radši s tim skončíme ty nerváku, nebo to s tebou ještě šlehne. .. ATD. ATD..

Piš, Armstrongu, piš! Jsi mi velkým diskuzním vzorem a vůbec nepochybuju o tom, že ostatním rovněž, ty naše volavko ;))). Děkuji ti, že jsem s tebou mohl sdílet alespoň na okamžik diskuzi pod článkem, dojal si mě, díky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To byla jen legrace,zdůraznil jsem to tady několikrát!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš si,že jsem jediný kdo si o tobě myslí,že jsi tupec????Ha!!!!Svou včerejší krasojízdou si hodně lidem potvrdil,že budeš stále stejný Olfess který bude podporovat Barneyho v jeho prasárnách!
Reagovat
smazaný uživatel
:D Tam nejde o to, že někdo pochybuje o tom, že si nemyslel svůj první příspoěvek v legraci, kdyby né, tak už pro tebe jede rychlá s kazajkou... to je snad všem jasný ;)
Reagovat
smazaný uživatel
S Mutademusem jsem se pohádal.protože nechtěl pochopit,že jsem ten příspěvek k Barneymu myslel v legraci,později to uznal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč to tady vytahuješ????
Reagovat
smazaný uživatel
netahej to toho Barneyho nepadlo o něm teď ani slovo, já jsem pořád stejný a ty též, ale nevim jestli je to jenom můj názor, ale na diskuzního gurua to zdá se zatím s tebou nějak nevypadá., ČÉČÉ..

Nj, člověk míní, život mění. Ale pracuj na sobě dál, věřim že na to máš.;) Hele sorráč, další pokec už bohužel dneska nestíhačka.. čus!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? To tam snad máš napsaný!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že s tebou to na diskuzního gurua vypadá:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je právě ten problém :DDD, do ničeho takovýho se nepasuju. Ty si tady začal s rubrikama a najednou se ukáže, že nemáš v pořádku vlastní diskuze ani za poslední 2 dny, ty bláho... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já jsem zde nepsal takovéhle věci jako ty!Já se jen chytl s Mutademusem kvůli nedorozumění!Zatímco ty si zde kydal o zaujatosti pořadatelů Wimbledonu vůči Nadalovi a své chyby ani nejsi schopen přiznat!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
..viz. dole, bavíme se o tom, že vyhlašuješ ankety, když máš máslo na hlavě, to je všechno, je jasný, že si nepsal to samé co já, psal si jiný věci - jeden za 18., druhý bez dvou za 20 ;))

Hele, poslední věc, už musim fakt běžet.. vzhledem k tomu problému s kopírováním textů na cizí weby a tomu, že se tu poslední 2 dny objevují oba dva nicky současně, takže to dle mých zkušeností brzo začne znova, upozorňuju tě předem, ať jsi informován, že si po dovče s tebou budu psát jiným ... tak ať z toho neděláš halÓ. . už je tu tágo, pádím!
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,zdravím vás u dalšího vydání rubriky Tupec Dne! I dnes zde přibylo několik desítek komentářů a tak je čas zvolit dnešního Tupce Dne!

Dnešním tupcem byl zvolen:Notes

Proč byl zvolen?
Pro svou blbost a nepřiznání svých chyb!

Hlavní zásluha:
Svým projevem si částečně titul zasloužil už včera,dnes ho jen potvrdil dalšími "kousky". Tady jsou frky dne:

Za třetí, stejně mě to nezajímá a považuji to za nespravedlivé, Nadal byl v poslední účast? vítěz, navíc tam porazil Federera, má lepší sezónu a je aktuální jednička, od pořadatelů je to plivanec.

Mě se neptej, jejich mechanismy jsem nepochopil, třeba je to podle toho, kdo se nejvíc líbí členům klubu ;))).

Psal si, že už se nemůžeš dočkat, to je dobře. Já ne, už jsem ten turnaj poslal i s Anglánama a jejich spešl pravidlama do pr...

Hodí za sebou flaškou - hvízdot - , nastoupí na kurt po blbejch kecech před zápasem (psychologická hra proti soupeřům) - hvízdot -.. ale těch lidí možná bude spíš přibejvat, pokud totiž bude hrát tak, jako doposud, tak mu začnou krysy z jeho tábora opouštět loď. Ale nepředbíhejme...

Obávám se, že ani tvůj současaný pohled včetně historie Wimbledonu není 100% shodný s pravdou.
(Přitom měl pravdu Potěšitel,Notes si jen nechtěl přiznat chybu)

Co dodat:
Poupravím známé rčení:Není hádky bez Notese.

I zítra tady budu s mojí ribrikou Tupec Dne,tak se těšte!
Reagovat
smazaný uživatel
:))))))))
děkuji ti za uznání, velmi si mě potěšil a rozesmál, i když tam máš chyby a občas si za posledních 48 hodin něco vycucáš z prstu, ale to je jedno, .. hlavně že mě popularizuješ, co by za to jiní dali od takového odborníka ;)).
Bohužel už nestihnu zaznamenat žádnou další rubriku a anketní vyhlášení dne, ani moc reakcí, ale pokusim se to po návratu dohnat, jestli se mi bude tedy ještě bude chtít.

Slibuji ti, že pokud tady někdo vyhlásí další soutěže a ankety a zaznamenám jejich existenci, můj hlas máš jistý :D. Nepochybuju o tom, že si velmi rád ;). Tak ať ti šlape na Wim tvůj koník, doufám, že to není Roger to by nebylo asi moc veselý ;((, ale to snad né, určitě budeš mít jiné favority, s tvým smyslem pro spravedlnost je to téměř jisté, že nebudeš fanda velkého R!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak :-), myslela jsem, ze to byl nejaky vtipek s tim Tupcem dne, ale asi neni... Rekla bych, ze to je nedustojne, oznacovat nekoho za tupce, zvlast kdyz to je jen subjektivni hodnoceni, ktere nemusi nutne vyjadrovat nazor vsech :-). Nechme kazdeho vyjadrit jeho nazor, mysleme si o nem, co chceme, pripadne mu tu oponujme, ale necejchujme ho :-).
Reagovat
smazaný uživatel
tak vidím, že jsi měl dnes úspěšný den nejen na Rafafóru jako "pitomec", tady jsi byl dokonce poctěn titulem "tupec dne" Gratulace veliká! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi úspěšnej den, děkuji za optání, to bude ten pán, co se zmínil o vaší diskuzi, kde jsem figuroval jenom jednou v životě a několik měsíců jsem tam nebyl! A měl pravdu, jen jsem tam vlezl, už nadávky. Pozdravuj, pa pá !!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a Bary, místním osazenstvem na tp.cz opovrhujete a považujete svoje plky narozdíl od lidí zde za inteligentní a odborné, tak snad aby jste zase šli pokračovat v intelektuálních rozhovorecech o šatičkách, či Vojtíškových varlátkách nebo kde jste byli naposledy ;)) ... že? Hodně štěstí v pomlouvání i v budoucnu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on si o ten titul vyloženě koledoval!Navíc jak se to tady dnes snažil všechno "urovnat" si to podělal ještě víc!
Reagovat
smazaný uživatel
polib si, blbečku, už mě tu víckrát neuvidíš, doufám, že já tebe na rafafóru taky ne! Pápá :P
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nic jsem si nesnažil urovnat, odpověděl jsem na otázky a zveřejnil jsem tvé projevy ze včereška, to je všechno, gurue ;)
Reagovat
smazaný uživatel
O TITUL SIS KOLEDOVAL!!!!Proč si nepřiznáš nějaké své chyby,když už nic????
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já jsem to přiznal(Dumcovi jsem za to dokonce vysekl poklonu za jeho námahu)! Ovšem nemá pravdu Potěšitel, že to tak bejvalo vždycky a u žen taky nic. Nesouhlasim s tím a na Wimbledon se dívat nebudu, protože mě nas.rali, na to mám právo, takže jsme měli jet na dovolenou na last minute v červenci a jedeme už teď. Takže neuvidím, žádnej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale titul sis zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
mohl bys svoje tvrzení "nemá pravdu Potěšitel, že to tak bejvalo vždycky", nebo zase jen tak mlžíš a blábolíš? A o ženách nebyla řeč.
Reagovat
smazaný uživatel
Svuj titul ze vcera si hyckam jako obrovskou odmenu...Jen na spouste i nasich adresach a i zahranicnich- je velmi trefne napsane, ze jednickou je nasazen ten, co velmi dlouho nic neuhral a je mu zajiste umeten chodnicek, jak to nekdy byva zvykem....Ano, vim uz vse, je to tradice, jen je to opravdu subjektivni nazor jistych lidi a zde je bohuzel kazdy, kdo nefandi "byvale" svetove jednicce nazvan TUPCEM DNE! V tomto pripade si ceny velice vazim! Pekny vecer.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co je trefného na věcně nesprávné a zavádějící informaci? Je snad blbost menší blbostí, když ji tvrdí více lidí? Mohl byste tuto pozoruhodnou myšlenku prosím nějak rozvést?
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš být dvojnásobným vítězem rubriky Tupec Dne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ze existuje nasazeni jako tradice,ale spousty lidi s ni nesouhlasi, nelibi se jim...jiste- nenadelaji zhola nic, jedine co mohou udelat je- ze to ventiluji atd...maji pravo to rict, za to nemusi byt TUPANI...Kolik tady bylo blbin napsanych a rubrika se neotevrela-TUPAN DNE...Az ted, nepripadne vam, ze je to jak se to nekomu hodi? Ale to je jedno, necht kazdy se vyjadri ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Vami nominovan RAD!
Reagovat
smazaný uživatel
to pořád nic nemění na tom, že věta "je velmi trefne napsane, ze jednickou je nasazen ten, co velmi dlouho nic neuhral a je mu zajiste umeten chodnicek, jak to nekdy byva zvykem." je zaujatá a nepravdivá. Jedničkou je nasazen ten, kdo podle vzorce pro nasazování ve Wimbledonu dosáhl nejvíce bodů. O spravedlnosti či nespravedlnosti nemá smysl debatovat. Někomu se může zase zdát, že je nespravedlivé, aby byly na antuce 3 turnaje Masters1000 a na trávě ani jeden, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,to zcela vystihuje moje tvrzení,že Rimmer je zaujatý maniak a že mu nic nevysvětlíš,kdybys to do něj bušil sebevíc.
Reagovat
smazaný uživatel
V kterem bufetu jsi koupil tu chytrost? V hodne levnem, vid?Ty zde rozhodne nepatris k tem, kteri mohou nazyvat lidi maniaky?Dotaz PRO POTESITELE??Tento pan vam lahodi na dusi? Prosim o vysvetleni,jA JSEM MANIAK???A co jste pane armstrong vy?
Reagovat
smazaný uživatel
pánové, trochu to přeháníte...
Reagovat
smazaný uživatel
Ukaž mi jeden příklad,kdy jsem obhajoval neschopnost nějakého hráče,když jsem takový fanatik!!!! Já tobě nic dokazovat nemusím,to,že jsi maniak všichni mohli nedávno vidět!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist