Na Li: Život se mi hodně změnil

30. 11. 2011, 09:47
Aktuality 0
Premiérové grandslamové finále, první grandslamový titul, debut na Turnaji mistryň. Devětadvacetiletá Číňanka Na Li má za sebou životní sezonu, na kterou prý nikdy nezapomene. Úspěchy jí změnily život.
Profily hráčů
Na Li

Na Li začala letošní sezonu fantasticky. Vyhrála turnaj v Sydney a na Australian Open se dostala do svého prvního grandslamového finále. Po 11 vítězných zápasech v řadě sice přišla šňůra pěti porážek, čínská tenistka se však nečekaně chytla na antuce, na které se na French Open dočkala premiérového grandslamového titulu. Nepovedený zbytek sezony nezachránila ani na Turnaji mistryň, na uplynulý rok však vzpomíná velmi ráda.

"Můj život se hodně změnil. Po triumfu na French Open jsem tušila, že až se vrátím do Číny, mohli by fanoušci být poblázněni," říká Na Li. "Když jsem se vrátila domů, paní na ulici mi říká 'Na Li, ja vím kdo jsi! Chci s vámi fotografii a autogram.' Mluvila tak nahlas, že ji všichni slyšeli a začali ke mě přicházet také," vypráví devětadvacetiletá Číňanka. "V soukromí už nemám takový klid, ale s tím jsem musela počítat."

Na Li v rozhovoru pro CNN také přiznává, že za úspěchy stojí také trenér Thomas Hogstedt, současný kouč Marie Šarapovové. "Thomas byl zcela jiný, než čínští trenéři. Vždycky mi dodával sebedůvěru. Právě on mi první řekl 'Můžeš být hráčkou Top 20'. A já mu odpověděla 'Děláš si srandu?', protože jsem v to nevěřila. Nikdy jsem neměla trenéra, který by mi řekl, že se můžu do dvacítky dostat," vzpomíná aktuálně světová pětka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist