Na Li po roce s novým koučem: Tenis mě teď baví mnohem víc

14. 8. 2013, 18:32
Aktuality 2
Na Li už rok spolupracuje s trenérem Carlosem Rodriguezem, který na tomto postu vystřídal manžela jednatřicetileté Číňanky. Rodriguez pomohl světové pětce stabilizovat výkony i posílit její pozici v žebříčku WTA. Pod novým vedením získala za rok dva turnajové triumfy a tento týden bude v Cincinnati usilovat o obhajobu toho prvního, který pod vedením nového kouče získala.
Profily hráčů
Na Li

Když před rokem Číňanka Na Li angažovala na post trenéra Carlose Rodrigueze, dali si jasný cíl. Rodriguez měl přinést do její hry nové impulsy, měl jí pomoci stabilizovat její výkony a přispět k obnovení rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.

Výsledky spolupráce na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned na prvním společném turnaji získala Na Li titul a odvezla si domů trofej z turnaje WTA Premier 5 v Cincinnati. Nový trenér neměl za úkol pomáhat jen na kurtu, jeho dalším úkolem bylo zachránit manželství čínské tenistky.

"Cítím se teď moc dobře a jsem moc ráda, že s Carlosem spolupracujeme," přiznala světová pětka. "Carlos pro mě není jen trenérem tenisu, který mě toho spoustu naučil. Zachránil mi i manželství."

"Myslím to zcela vážně, protože můj manžel nemůže být mým trenérem. Od začátku spolupráce s Carlosem jsme oba s manželem mnohem uvolněnější a spokojenější."

Čas od času, jako například minulý týden v Torontu, se ale přeci jen manžel tenistky vrací do role trenéra. Jde ale zejména o období, kdy s Na Li nemůže cestovat Carlos Rodriguez.

"Vím přesně, co mám na hřišti dělat, ale někdy je to těžké. Říkám mu trenére, ale ve své podstatě ho stejně moc neposlouchám. Někdy to je tak, že jedním uchem to poslechnu a tím druhým to okamžitě vypouštím," ukázala na levé a pravé ucho vysmátá tenistka. "Není to tak vždycky, ale někdy prostě ano. Teď když tu semnou týden byl, bylo to v pořádku, ale delší dobu by to už neklapalo."

Na Li také Rodriguezovi přičítá to, že v ní znovu vzbudil lásku k tenisu. Číňanka přiznala, že ne vždy tenis miluje a touhu hrát nemá každý den.

"Tento rok se cítím moc dobře," řekla. "Myslím si, že nejtěžším obdobím pro mě byla druhá polovina roku 2011. Vyhrála jsem sice French Open, ale pak jsem se nedokázala soustředit na hru, protože kolem mě se toho dělo tolik! To bylo opravdu náročné."

"Trenér mi stále říká, že musím být v pohodě, že musím hodně relaxovat a odpočívat. Já mu na to teď mohu říkat, že jsem v pohodě, což mi dělá velkou radost."

Tento týden čeká Na Li první obhajoba titulu, který získala pod vedením nového kouče. Obhájit titul z turnaje WTA Premier v Cincinnati ale nebude pro Číňanku vůbec lehké.

"Po uplynutí toho toku mi přijde, že mě tenis baví mnohem víc než dříve. Nepřemýšlím o tom, co se děje kolem mě, snažím se co nejvíce přemýšlet jen o mé hře a o tom, co mám a co nemám dělat na hřišti," zakončila jednatřicetiletá tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

2
Přidat komentář
Mayo
ty tuším každému držíš palce :)
Reagovat
Fandina
Zajímavé počtení. Nový trenér zachránil i manželství. Tak přeji ať se daří NaLinko. Držím palce. Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist