Na DC do Belgie odletěla trojice tenistů, Dlouhý dorazí z Dubaje

28. 2. 2010, 18:32
Aktuality 4
Bez deblisty Lukáše Dlouhého odletěli dnes čeští tenisté do Belgie, kde je v závěru příštího týdne čeká zápas prvního kola Davisova poháru. Dlouhý ještě v sobotu hrál finále čtyřhry na turnaji v Dubaji, kde s Indem Leanderem Paesem podlehli švédsko-australskému páru Simon Aspelin a Paul Hanley, a do dějiště utkání dorazí po vlastní ose.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Kapitán loňských finalistů soutěže Jaroslav Navrátil vyrazil do městečka Bree s trojicí Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a Jan Hájek. Nebrání se přitom roli papírového favorita, ale před soupeřem varuje. "Vidím to tak 60:40 v náš prospěch. Žebříčkové postavení mluví pro nás, ale to v Davisově poháru není pokaždé nejdůležitější. Rozhodně soupeře nesmíme ani trochu podcenit, Malisse s Olivierem Rochusem již něco odehráli," uvedl Navrátil na letišti. 

Belgičané nominovali pro utkání na antuce bratry Oliviera (58. hráč ATP) a Christopha (87.) Rochusovy. Tým doplňují Xavier Malisse (102.) a Steve Darcis (104.).

Malisse začátkem února v San Jose zdolal Štěpánka v prvním kole poměrně hladce 6:3, 6:4. "Ale to bylo na tvrdém povrchu, kde je Malisse lepší. Jeho návrat do belgické sestavy po dvou letech rozhodně sílu soupeře zvýšil. Dlouho ale nehrál a je otázka, jak je na tom po fyzické stránce. Davisův pohár je něco úplně jiného než nějaký turnaj," řekl Navrátil.

S Belgií hrál český tým před dvěma lety v Ostravě o výsledku bylo rozhodnuto již v sobotu, kdy po čtyřhře vedli domácí tenisté 3:0. "To bylo na taraflexu, na antuce budou určitě silnější, nemůžeme nic podcenit," řekl Štěpánek. "Ať se třeba rozhodne až v posledním zápase, hlavně ať vyhrajeme a vyhneme se baráži," přidal Navrátil.

Zatímco Berdych se v Davis Cupu představí poté, co na dvou turnajích za sebou postoupil do čtvrtfinále, česká jednička Štěpánek se výsledkově trápí. Při prvním startu v sezoně sice v Brisbane prošel až do finále, na třech následujících turnajích ale jen jednou přešel přes první kolo.

"V poslední době na mě padla únava. Jedu druhý rok v kuse a ta krize musela přijít. Ale já vždy v Davisově poháru zabojuji a těším se na to," řekl Štěpánek, jenž přiletěl na zápas po tréninku v USA.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Konská hlava opět udeří v Belgii to bude ostudy zas a jak jsem viděl tu jeho čepku dneska tak ještě chyběl náhubek a byl kompletní ......
Reagovat
smazaný uživatel
No uvídíme, snad to dopadne. Ale nebudou hrát doma, kde mají jako dalšího hráče publikum. Hlavně Radu vždy nepředstavitelně ženem. Bývám doma přitom. Je to vždy super atmosféra.Tak kluci do toho a pak hurá do Ameriky za nějakým lepším výsledkem.
Reagovat
smazaný uživatel
By sa mohol ukazat v DC a dako ho to nakopnut aby sa dostal do formy na Masters v Amerike. Lebo rebrickovo pojde dole. Ved teraz len Ferrero, Juzny a Ferrer pojdu pred neho. Myslim si ale celkovo ze proti Belgicanom by CR malo vyhrat jednoznacne, predsa len Belgicania nemaju ziadneho top hraca plus aj ta stvorhra Berdych/Stepanek v DC vyhrava stale
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist