Na baráž do Indie bez Berdycha. V nominaci jsou Veselý, Rosol, Štěpánek a Pavlásek

8. 9. 2015, 11:09
Aktuality 194
Čeští tenisté odehrají baráž o Světovou skupinu Davis Cupu proti Indii bez Tomáše Berdycha. V nominaci jsou Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Adam Pavlásek. Složení týmu dnes oznámil kapitán Jaroslav Navrátil. Zápas se uskuteční 18. až 20. září v Dillí.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní)

Složení týmu dnes oznámil kapitán Jaroslav Navrátil pár hodin poté, co Berdych vypadl v osmifinále US Open s Francouzem Richardem Gasquetem. Uvedl, že absenci šestého hráče světa v boji o záchranu mezi daviscupovou elitou chápe a respektuje. 

"Cesta do Indie by od něj byla velkou obětí a riskováním výsledků v závěru sezony. Boj o Světovou skupinu je důležitý, ale je třeba mít též na paměti, jak cenné a důležité zápasy odehrál Tomáš v minulých letech, a jak přispěly ke dvěma našim vítězstvím," uvedl Navrátil v tiskové zprávě na adresu daviscupového šampiona z let 2012 a 2013. 

"Tomášova neúčast je samozřejmě velkou ztrátou. Je to náš první hráč, je to hráč pro dvouhru i čtyřhru. Přesto by bylo alibistické letět do Indie se skloněnými hlavami. I bez Tomáše máme natolik zkušený a silný tým, že by měl v tom těžkém prostředí uspět a Světovou skupinu vybojovat," řekl český kapitán. 

Těší ho, že Berdych dopředu slíbil účast v příštím ročníku. "Doufám, že hlavně budeme hrát první Světovou skupinu. Pomůže nám v prvním i druhém kole," uvedl Navrátil.

Na tom, že Berdych baráž vynechá, se s ním a manažerem Miroslavem Černoškem dohodl v noci na dnešek. "Tomáše po US Open čeká velmi náročný konec sezony. Usiluje o sedmou účast na Turnaji mistrů v řadě, což je sportovně nesmírně cenná a prestižní záležitost, od které se odrazí celá sezona 2016. Proto jsme si zavolali a společně nahlas vyslovili to, na co zřejmě všichni v duchu mysleli, totiž že Tomáš v dané konstelaci do Indie nepoletí," uvedl Černošek, jehož společnost Česká sportovní české zápasy v Davisově poháru zajišťuje. 

"Tomáš v minulých letech udělal pro daviscupový tým mnoho a výrazně přispěl ke dvěma vítězstvím, proto má nyní plné právo na to soustředit se na své potřeby. Již proto, že letošní rok velmi dobře začal a všichni mu přejeme, aby ho ještě úspěšněji skončil. K potřebnému úspěchu by cesta do Indie v žádném případě nepřispěla," dodal Černošek. 

Štěpánek je v pořádku
Indové nominovali už dříve. V jejich výběru nechybí dvaačtyřicetiletý Leander Paes, který doplnil v nominaci dalšího deblového specialistu Rohana Bopannu, Somdeva Devvarmana (152. ve světovém žebříčku dvouhry) a Yukiho Bhambriho (145.). 

Český tým bude hrát baráž po čtyřech letech poté, co v březnu podlehl v Ostravě v oslabené sestavě bez Berdycha a Štěpánka australským tenistům 2-3. S Indy hráli čeští reprezentanti naposledy v roce 1997, kdy je v Příbrami porazili 3:2. Papírovými favority budou i nyní, neboť Veselý (48.) i Rosol (87.) jsou v žebříčku výrazně výš než soupeři. Pavlásek figuruje na 149. příčce, Štěpánek po zdravotních problémech spadl na 285. místo.

Potíže se mu nevyhnuly ani na US Open, kde skrečoval zápas prvního kola. "Zradil ho krk, ale je v pořádku, zdravý a připravený. Samozřejmě mu chybí trochu zápasová zkušenost, ale je nesmírně důležitým a zkušeným hráčem pro tým," prohlásil Navrátil na adresu šestatřicetiletého tenisty.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

194
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak podle argentinské nominace myslím, že vyhraje Belgie (i když ona asi Argentina nic moc lepšího postavit nemohla - holt bez Delpa jsou ani ne poloviční). A myslím, že pro Andyho je to hodně velká šance na mísu. 2 body musí v případném finále udělat a ten třetí půjde v deblu nebo přes Darcise. S Austrálií to ale budou mít těžký, nemusí se do toho finále ani dostat. Ale zase platí, že Murray musí jako základ uhrát 2 body, dál se uvidí.
Reagovat
Frick
Co kdybych ještě to zkusil se Štvanicí? To taky máte rádi.
Reagovat
EllNino
Máš rád pozornost, zkus absurdní drama, tam byses našel :)
Reagovat
marta
Tak co myslíte,jak Navrátil postavi hráče?
Reagovat
smazaný uživatel
záleží na Štěpcově zdraví, na trávě bych ho určitě postavil. Druhého do dvouher Jirku, debl nevím - Štěpec + někdo, nebo bych zkustil znovu Jirka + Adam...
Reagovat
EllNino
na trávě ? :)
Reagovat
Frick
Chtěl jsem napsat nějakou erektilní narážku, ale nic mne nenapadá :-/
Reagovat
blixa
Která si ho nepostaví, ta si ho nezaslouží ? ;-)
Reagovat
EllNino
u Štěpce bych to neriskoval :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Singly jsou asi jasné, Adam hrát takovýhle zápas ještě asi nemůže a Štěpec při momentální výkonnosti a zdravotním stavu taky sotva. Sice se zas bude nadávat co tam dělá Rosol, ale nic lepšího k dispozici asi nemáme.

Debl nejspíš Radek a dál je to otevřené...
Reagovat
Jan
Já bych si tipnul, že Štěpec si opět vymůže nasazení do singla. Tam se unaví, prohraje ho nejpozději v 5. setu a unavený nastoupí do debla, který také prohraje. Pokud se v singlu nezraní a debla nebude hrát vůbec. Jak dopadnou ostatní hráči, je ve hvězdách.
Reagovat
EllNino
nač ta přehnaná skepse zas ...Radek dobře ví, co je v jeho silách a je tam především pro debla, ale v singlu má za Davis Cup zkušeností daleko víc, než Jirka s Lukym dohromady ...i tak si stejně myslím, že bude hrát Jirka s Lukášem :) a klidně bych místo Lukáše střehnul Adama :) ať se otrká
Reagovat
Jan
Jak hrál Adam s Austrálií debla, tam se mi líbil. Mohl by to být perspektivní hráč. Rosol se svou zbrklostí a Veselý se svou antivítězností už ukázali, co umí.
Reagovat
EllNino
Nech toho Jirku trochu ...teď na US Open ukázal, že vyhrávat umí, jen se potřebuje otrkat ve velkým tenisovým světě ...:) a Adam zatim dobrej na antuce, na tom betonu už tozase tak slavný není, snad z něj nebude druhej Hájek :)
Reagovat
marta
Přesně Jirka ted super na US OPEN,škoda jen toho krku na Isnera by možná měl.
Reagovat
tommr
s Karlovicem to byla výjimka potvrzující pravidlo. Hned v následujícím zápase proti Isnerovi to už ale byl "starej dobrej" Veselka, kterej se strachy podělal ještě v noci před zápasem ...
Reagovat
EllNino
děláš si srandu ? Jirka nemohl pořádně servírovat a skrečoval, takže ten zápas vůbec neberu vážně ...
Reagovat
EllNino
Navíc si na něj věřil, proč taky ne .... a chtěl skrečovat už po pár gemech, ale netroufl si vzdát ...
Reagovat
marta
A věřím že to Jirku hodně štvalo :(
Reagovat
tommr
k tomu zranění ale přišel hodně podivně. Říká se, že takový neobvyklý potíže můžou bejt čistě psychickýho rázu ...
Reagovat
EllNino
no můžu tě ujistit, že když si přeležíš krk, tak je to čistě fyzická bolest :D
Reagovat
marta
A nebo to mohlo bejt klidně i z průvanu a klimatizace :( Ale přesně přeležený krk není žádná legrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpec je v tomhle směru naštěstí poměrně soudnej a nemá potřebu se do singla cpát za každou cenu.
Reagovat
marta
Taky si myslím že se tam Štěpánek nebude cpát.
Reagovat
Jan
Co byl Štěpec v DC, vždy se do singla cpal a hrál i když se jevilo výhodnější nasadit Rosola proti hráči, který Štěpce stejně jasně porazil (v posledních letech). Takže tady se mi ta soudnost tak nejeví.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš pravdu. Pokud byl Štěpec zdravej a schopnej podávat nějaké výkony, tak varianta, že by bylo lepší nasadit Rosola, existovala leda v hlavách "expertů" z řad laických fandů a pokud zdravej nebyl, jako onehdá v Kazachstánu, tak se do singla necpal.
Reagovat
Jan
Kazachstán byla jediná vyjímka. Jinak hrál v posledních letech proti Del Potrovi, Tsongovi a dalším, kde bylo jasné, že je nemůže porazit a bylo takticky lepší šetřit ho na debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád měl na ně podstatně větší šanci než Rosol. A to taktické šetření do debla je taky dost sporné. Právě v Kazachstánu se do debla takticky šetřil a projeli ho.
Reagovat
Jan
Šnci ano, ale když to měl prohrát on nebo Rosol, tak to bylo jedno. A v tom Kazachstánu, krátce po operaci, byl poloviční, proto to prohráli. Tady taktické šetření nepomohlo :)
Reagovat
Jan
Šanci
Reagovat
smazaný uživatel
V Argentině sice s DelPem prohrál, následujícího debla ale vyhráli. Ve Francii proti Tsongovi nastoupil Rosol, ne Štěpec.
Reagovat
Jan
Jo to jsem se spletl. Ale jindy hrál v pátek Štepec, když to bylo také jasné, že nemůže vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Ale v deblu ho to obvykle nijak neomezovalo.
Reagovat
Jan
Teď už jak je starší, si myslím, že by to už znát bylo. Navíc, když měl bloknutý ten krk. Zraní se v singlu a proti Paesovi v deblu Rosol, Veselý či Pavlásek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proto taky není moc pravděpodobné, že by do toho singla naskočil.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto taky není moc pravděpodobné, že by do toho singla naskočil.
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/cernosek-cesti-sportovci-ztroskotavaji-na-prepocitavani-penez-17105/#comments

(Jelikož už to jde dost dolu, tak jsem to posunul sem)

No tak především ten článek zatajuje informaci, že všechny tenisové příjmy jsou daněny v místě turnaje a nebudou nikdy daněny v ČR. Další přímá lež je ona výše daňového "odklonu", to je naprostý nesmysl. Už vůbec pak nevysvětluje, které příjmy vlastně jsou daněny onou Monackou nulovou sazbou. A nejde o všechny mimotenisové přímy, řada z nich může (a musí) být rovněž daněna v zemi svého vzniku. Dále zatajuje podstatnou informaci, že onen "daňový odklon" je totiž velké míry umožněn díky neexistenci smlouvy o dvojím zdanění s Monakem, což je problém státu nikoliv plátce daně. A už vůbec nevysvětluje, jak je to z daňovou rezidencí pro "světoběžníky", tedy jedince kteří se v ČR zdržují jen velmi malou část roku. Celkově jde o tendenčí blábol, který zcela odpovídá bolševickému duchu periodika. Fakt nechápu, někdy se jevíš jako celkem inteligentní kluk ale pak seš schopen argumentovat takovým dementním blekotem.
Reagovat
Frick
Tento komentář je od Blixy, následuje reakce na Blixu od Stana B.

Od: Stan_Borowitz Re: Ano, a ještě bych doplnil,
že se autor tak nějak zapomněl zajímat o to, proč jsou lidé tak málo ochotní platit daně, a to napříč příjmovými skupinami. A nejde jen o Kvitovou a "boháče", na které je samozřejmě víc vidět než na "obyčejného člověka", který si nechá třeba opravit pračku "bez dokladu", že.

Proč tedy ta neochota? Například proto, že daňový poplatník vidí, jak nehospodárně stát s jím těžce vydělanými penězi nakládá, jak ten stát neustále bobtná a roste jeho arogance. Jak ubývá poměr osob přispívajících do systému a přibývá osob z něj čerpajících (tím samozřejmě nemám na mysli bez vlastního zavinění sociálně handicapované osoby) formou výplaty mezd za zbytnou až škodlivou práci (všelijaké úřady, jejichž jediným smyslem je úřadování), dotací na nesmysly, výdajů na zbytečné instituce a projekty. Jak se stát snaží z člověka vytáhnout peníze, kde to jde, ale na výstupech to není vidět.

Možná je na tom Monaco (mimo jiné) tak dobře, protože tyhle věci nedělá, nebo alespoň ne v takovém rozsahu...

-----------------------------------------------------------
Reagovat
Frick
http://a2larm.cz/2014/07/kvitova-monako-a-komunismus-pro-bohate/

1) Fakt, že se výhry na turnjích daní v místě jejich konání a že jde o příjmy z reklamy, je ve článku zmíněno:

"?To, že má trvalé bydliště v Monaku, vůbec neznamená, že by neplatila daně,? prohlásil o Kvitové tiskový mluvčí českých tenistů. Možná měl na mysli to, že se prémie tenisových turnajů často daní v zemi jejich konání. To je ale jen půlka pravdy. Ta druhá zní, že v Monaku skutečně jako fyzická osoba platíte nulové daně z příjmů, což je neuvěřitelně výhodné ? například tenisté nemusí danit mnohamilionové příjmy z reklamy, které často tvoří hlavní část jejich výdělku."

To, že jsou některé reklamní smlouvy daněny v místě svého vzniku, to beru, ale asi to nebude tak horký. Protože kdyby to bylo "tak horký", tak by vůbec neměla důvod mít tu papírovou monackou rezidenturu.

Tak "světoběžník" by měl danit v zemi, kde má středisko životních zájmů (Ok, to v tom článku na A2larmu nebylo). Petra má v Česku, milence, rodiče, svůj realizační tým, trénuje v Prostějově, reprezentuje nás.
Reagovat
Frick
To Stan B.:

Opravář si díky "bez dokladu" vydělá za rok třeba místo 300 000 Kč 320 000 Kč, díky čemuž bude moct vzít děti k moři.

Petra si díky Monaku vydělá (dejme tomu) místo 200 000 000 Kč 220 000 000 Kč.

Je ti tedy jasný, že opravář/jeho rodina to rozhodně pocítí.

Petra by to nepocítila jinak.

Pardon, ale myšlenky na to, že Petra (ne)daní v Monaku na základě nějakýho osobního (politickýho) uvědomění je někde na úrovni 15 letýho brejlounka, co se "důležitě" zajímá o politiku. Je evidentní, že je to Černoškova práce.

OK - tak ale připusťme, že Petra je tak politcky uvědomělá a nechce cpát peníze do chřtánu státu, kterej to "všechno rozfrncá". Tak proč tedy dávno není založena nějaká "Nadace Petry Kvitové", do který by sypala veškerý prostředky, který ušetří díky bydlení v Monaku?

To by snad bylo fér, ne?
Reagovat
Frick
A ještě k Blixovu komentáři: Tam z toho Petřina okolí (Tejkal a spol.) atp. nikdo nedal nějaký komplexní vysvětlení. Samozřejmě to bylo jednak o ohrazení se proti Humlovejm (resp. Pospíchalovejm) výrokum a jednak neustálý vykrucování se typu, že do doby přestěhování se do Monaku na daních odvedla více než 99% jiných občanů (a to, že i vydělala více než 99% procent občanů za celý život, to už se jaksi zmínit zapomnělo) nebo že si v Česku platí trenéra, maséra a vypletače. (To je stejný model, jakoby nějaký dobrák, co si ukradl ze státního rozpočtu, se vymlouval na to, že si za ty rozkradené věci koupil zboží, které podléhalo DPH)

A tedy myslím férová hra: Blixo, zkus mi tedy odhadnout, které Petřiny příjmy podléhají 0% monacké dani a které, kdyby měla rezidenturu u nás, by tedy podléhaly 15% české dani z příjmu.

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/243876/petra-kvitova-vydelala-za-posledni-rok-188-milionu-kde-k-nim-prisla.html

Podle Forbesu si tedy vydělala za poslední rok na reklamách 44 000 000 Kč.

Kdyby to všechno podléhalo monacké 0% dani, tak by v Česku za to zdanila 6 600 000 Kč - tento "6,6 melounový fakt" vidím jako důvod toho, proč žije v Monaku.

Pokud by to tak bylo, tak nechť má koule (ona sama nebo její manažer) to říct. "Bez dańové rezidentury v Monaku bych vydělala pouze 182 000 000 Kč místo současných 188 000 000 Kč"

(Ok, ještě je třeba odečíst daně z prize money, tak škrtněme dalších cca 50 mega)

Ale bohužel, na to nikdo koule neměl. A já se ptám proč? Že by to Petře uškodilo na pověsti?
Reagovat
Frick
A znova podotýkám - nesouhlasím s tím, že v některých zemích podléhají prize money drakonickýmu zdanění.
Reagovat
George_Renel
Ještě prosím rozbor spolurezidentky Lucie Šafářové. :-b
Reagovat
Frick
Až vyhraju Eurojackpot, tak Lucii podplatím k návratu do Brna + aby to zdůvodnila prohlášenim o národnim uvědomění.

ha, to byste čuměli! :o)
Reagovat
EllNino
ty seš fakt najivka :))
Reagovat
blixa
Ale prd čuměli, řekli bychom si Lucinka nám zešílela, no co, to se stává i v lepších rodinách ... :-P
Reagovat
blixa
Tak nevím. Trochu jsem doufal, že časem se díky komunikaci v trochu jiném prostředí, než jsi byl dříve asi zvyklý tvé mozkové závity pročistí a budeš poněkud lépe schopen vnímat realitu života, ale bohužel, jsou prostě oblasti, kde tvoje mysl stále bloudí ve světě šílenství a není jí asi pomoci.

"Středisko životních zájmů" je pojem, který je pro vztah Petra - ČR zcela irelevantní. To už jsem ti několikrát vysvětloval. Jde o pojem, který obsahuje většina bilaterálních mezistátních smluv o "dvojím zdanění". Mezi Monakem a ČR žádná smlouva není, tudíž tento termín nemá žádné naplnění ani smysl. Nechce se mi věřit, že by si to přehlédl, takže tady jde z tvé strany vyloženě o zle myšlenou lež.

Představa, že Petra udělá nějaké veřejné "zúčtování" svých financí je dokonale absurdní. Jednak do toho absolutně nikomu nic není, jednak by tím určitě porušila i smlouvy se svými partnery, které obvykle toto zakazují. Nechceš náhodou, aby Petra udělal ještě k tomu striptýz, jestli něco náhodou neskrývá :D :D

Co se nějakého fondu týče, zase něco do čeho nikou mic není. Osobně nesnáším okázalosti typu "zřizování fondů" či "darů na charitu". Lidi kteří opravdu chtějí pomáhat to dělají většinou anonymně a směřují svoje peníze přímo, což je daleko efektivnější. Osobně to dělám stejně.

Celkově se dá říci, že si ve svém "daňovém zacyklení" nijak nepokročil, což je poměrně smutná zpráva.
Reagovat
slacker
"Trochu jsem doufal, že časem se díky komunikaci v trochu jiném prostředí, než jsi byl dříve asi zvyklý tvé mozkové závity pročistí a budeš poněkud lépe schopen vnímat realitu života, ale bohužel, jsou prostě oblasti, kde tvoje mysl stále bloudí ve světě šílenství a není jí asi pomoci. "

Co tim modrobolsevik zase chtel rici? Ze se mu podari vymyt pres TP mozek a upravi jeho mysleni k obrazu svemu?
Reagovat
EllNino
Jseš až zbytečně zaujatej :D
Reagovat
Frick
No ale pokud by ten zákon o tom zdanění byl, tak by problém mít mohla, protože "středisko životních zájmů" má více v ČR než v Monaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on není. A nebude.
Reagovat
Frick
No a co jí tedy vyvázalo z povinnosti platit daně u nás?

Kdyby žila v zemi se kterou je smlouva o zamezení dvojího zdanění uzavřena, tak by to byla právě tato smlouva.

Ale s Monakem tato smlouva není, tak jí vyvazuje co? Když už nic jiného, tak je to občanka ČR.
Reagovat
smazaný uživatel
Zákon č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu, § 2, odst. 2

"Poplatníci jsou daňovými rezidenty České republiky, pokud mají na území České republiky bydliště nebo se zde obvykle zdržují. Daňoví rezidenti České republiky mají daňovou povinnost, která se vztahuje jak na příjmy plynoucí ze zdrojů na území České republiky, tak i na příjmy plynoucí ze zdrojů v zahraničí."

Zákon č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu, § 2, odst. 4

"Poplatníky obvykle se zdržujícími na území České republiky jsou ti, kteří zde pobývají alespoň 183 dnů v příslušném kalendářním roce, a to souvisle nebo v několika obdobích; do doby 183 dnů se započítává každý započatý den pobytu. Bydlištěm na území České republiky se pro účely tohoto zákona rozumí místo, kde má poplatník stálý byt za okolností, z nichž lze usuzovat na jeho úmysl trvale se v tomto bytě zdržovat."

Celý zákon zde: https://portal.pohoda.cz/zakony/danove-a-financni-pravo/zakon-o-danich-z-prijmu-2015/

Zákony, a ty daňové obzvlášť, nebývají psané dvakrát srozumitelně, v tomto konkrétním případě ale hovoří stručně a jasně: Petra nemá bydliště v ČR ani zde netráví více než 183 dní v roce, tudíž NENÍ daňovým rezidentem ČR.

Btw. v celém zákoně není o "středisku životních zájmů", o kterém tu tak často hovoříš ty a tvé zdroje pochybné kvality, ani zmínka.
Reagovat
smazaný uživatel
Zákon č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu, § 2, odst. 2

"Poplatníci jsou daňovými rezidenty České republiky, pokud mají na území České republiky bydliště nebo se zde obvykle zdržují. Daňoví rezidenti České republiky mají daňovou povinnost, která se vztahuje jak na příjmy plynoucí ze zdrojů na území České republiky, tak i na příjmy plynoucí ze zdrojů v zahraničí."

Zákon č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu, § 2, odst. 4

"Poplatníky obvykle se zdržujícími na území České republiky jsou ti, kteří zde pobývají alespoň 183 dnů v příslušném kalendářním roce, a to souvisle nebo v několika obdobích; do doby 183 dnů se započítává každý započatý den pobytu. Bydlištěm na území České republiky se pro účely tohoto zákona rozumí místo, kde má poplatník stálý byt za okolností, z nichž lze usuzovat na jeho úmysl trvale se v tomto bytě zdržovat."

Celý zákon zde: https://portal.pohoda.cz/zakony/danove-a-financni-pravo/zakon-o-danich-z-prijmu-2015/

Zákony, a ty daňové obzvlášť, nebývají psané dvakrát srozumitelně, v tomto konkrétním případě ale hovoří stručně a jasně: Petra nemá bydliště v ČR ani zde netráví více než 183 dní v roce, tudíž NENÍ daňovým rezidentem ČR.

Btw. v celém zákoně není o "středisku životních zájmů", o kterém tu tak často hovoříš ty a tvé zdroje pochybné kvality, ani zmínka.
Reagovat
EllNino
chtěl si říct, co "je" vyvazuje, Lucka v tom jede taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je přeci "chráněná", za všechno zlo může ta ošklivá Petra :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je přeci "chráněná", za všechno zlo může ta ošklivá Petra :-))
Reagovat
blixa
Bože, zase plácáš blbosti. Co se týče toho "Střediska životních zájmů", tak to uvádím jen proto, že poukazuju na to, odkud vlastně ten pojem pochází, protože už byl mockrát různými joudy otloukán Petře hlavu. To co Petru vyvazuje z povinosti být daňovým rezidentem ČR jsou faktory že má :

1) bydliště a tomu odpovídající majetek (dům, byt) v zahraničí, ať už vlastněný nebo pronajatý
2) na území ČR nežije ani její manžel/manželka, ani děti (ani jedno nemá)
3) zdržuje se mimo ČR více než 180 dní v roce.

Pokud toto splňuješ, můžeš být daňovým rezidentem v jiné zemi. Samozřejmě že je zároveň potřeba, že ti nějaká jiná země umožní být v ní daňový rezident.
Další výhrady které tu bývají , že se v místě bydliště vyskytuje méně než v ČR a pod. jsou zcela irelevantní, to už není pro české úřady žádné kritérium.
"Středisko životních zájmů" slouží pro posouzení něčeho úplně jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
No dle ZoDP jsou důležité akorát faktory 1 a 3, kde by případně žili její manžel a děti, to se tam neřeší.
Reagovat
smazaný uživatel
No dle ZoDP jsou důležité akorát faktory 1 a 3, kde by případně žili její manžel a děti, to se tam neřeší.
Reagovat
blixa
To je výklad FÚ. Pokud rodina (manželka, děti) žijí v ČR, bere se bydliště mimo ČR v podstatě jako jen formální, ne skutečné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle, aha. Akorát by mě zajímalo, jak by ten výklad obstál u soudu, když zákon nic takového neřeší.
Reagovat
blixa
Mám právě dojem, že už obstál. Jako že smysl zákona je právě takový. Ale nemáme precedenční právo, takže je otázka, zda by obstál vždy.
Reagovat
blixa
Ještě bych to ale měl upřesnit. Ono je to vlastně doplňující kritérium. Pokud máš třeba koupený byt v Monaku a v ČR nemáš ani nic pronajatého, tak není co řešit a bydlíš v Monaku. Ale pokud máš třeba zároveň koupený byt v Praze, tak právě přijde do úvahy tohle doplňkové kritérium, aby se určilo, kde vlastně bydlíš.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zrovna Petra má byt v Prostějově i v Monaku.
Reagovat
Frick
Dobře, ostatně já jsem se vždy spíše bavil o otázce morálnosti než vyloženě legality jejího počínání.

A tam to jasně řekl Klaus - "Nechci přilévat oleje do ohně. Podívejte, já jako bývalý ministr financí jsem se musel vždycky mračit logicky zákonitě na všechny pokusy o daňové úniky, všechny pokusy, jak se zbavit placení daní v zemi, kde žiji, ke které patřím, které fandím a tak dále. V tomto smyslu jít platit daně někam do nějakého jiného státu znamená, že ubírám něco státní pokladně. A opakuji znovu, jako občan i ministr financí tomu nemohu nijak fandit. Já jsem proti tomu, aby se sekaly hlavy a brutálně zacházelo, ale tyhle věci jsou u mě jasné. To zjednodušení té debaty, které u nás proběhlo po výroku pana Humla, ničemu dobrému nesvědčí"
Reagovat
EllNino
legální to je, jestli je to morální, do toho nám vubec nic NENÍ !
Reagovat
Frick
Tak snad se od toho pak třeba odvíjej sympatie k tý či oný hráčce. Nemáme rádi Bouchard za to, že nafoukaně si nepodá ruku, nemáme rádi Sabine, že simulovala.

A taky neporušily zákon.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmyslné srovnání.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmyslné srovnání.
Reagovat
EllNino
ale prosímtě, ty akorát nemužeš skousnout, že Lucinka není naše jednička, nic víc v tom nehledám :D a nějaký peníze mě při fandění tenistce nemůžou hrát roli ...jo a jak teda vysvětlíš, že Lucce fandíš a Petře ne, když jsou na tom obě dvě naprosto totožně :)) ...to mi teda vysvětli :D
Reagovat
Frick
To souvisí se sportovními úspěchy.
Reagovat
EllNino
ne vysvětli mi, proč o jedný píšeš jako o vlastizrádkyni a druhý to promíjíš :) a chci nějakou relevantní odpověď, protože obějsou na stejný lodi ...šup :)
Reagovat
Frick
Neschvaluju to ani u jedné. Samozřejmě, že by nebylo fér to jedný vyčítat a druhý ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Petřině chování nic amorálního není, to jednak a dvak je nám po tom prd. A brát zrovna Klause za nějaký vzor morálky..
Reagovat
smazaný uživatel
Na Petřině chování nic amorálního není, to jednak a dvak je nám po tom prd. A brát zrovna Klause za nějaký vzor morálky..
Reagovat
blixa
Tak pro národního socialistu Klause, který měl sice plnou hubu liberálních keců ale reálně provozoval nenažraný socanský stát je pochopitelné, že se nad tím bude mračit :D Já bych to postavil jinak. Je opravdu legitimní okrádat lidi o daně, když je nejsem schopen pro ně efektivně využít ? Není to náhodou mnohem horší zločin, než dle zákona díky tomu, že jsem světoběžník platit daně jinde ?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá.
Reagovat
Roger_Federer
Myslute, ze mu pokazde u toho ztvrdne??
Protoze jinak nedokazu pochopit, proc se to resi 13 mesicu furt dokola.
Reagovat
slacker
To je prece jasne, protoze se zakony nezmenily a vinici nebyli potrestani proto problem pretrvava a bude pretrvavat.
Reagovat
bIbec
všecko sem to nedočet, ale koukám, že se tam objevuje velmi často jméno Petry Kvitové. Můžu se zeptat proč zrovna vypichuješ toto konkrétní jméno? Myslíš snad, že Petřin záměr, důvod trvalého bydliště v Monaku je odlišný od ostatních tenistů či jiných sportovců a celebritek? Pokud sem přehlédl i jiná jména, omlouvám se.
Reagovat
Frick
U Petry se ten problém nejvíce řešil, ale samozřejmě, že v principu to lze aplikovat na všechny Monačany. Překvapivě jsou od Černoška.
Reagovat
George_Renel
Já bych to aplikoval hlavně na Mirku Dušínovou Lucii Šafářovou... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Prekvapive, jsou ti od Cernoska nejuspesnejsi.
Reagovat
EllNino
Seš vul ...Petře se daří a tak vylezeš s daněma, abys ji zase co nejvíc shodil, proč tohle neřešíš i u Lucky, její příjmy a tak ? :)
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/pliskova-nezavahala-cesky-jsou-sedmy-rok-po-sobe-v-semifinale-fed-cupu-15896/#comments

Najdi si "Gratulace ze zahraničí :-)" a uvidíš, že tehdejší daňový flame začal u Lucky.
Reagovat
EllNino
mně to jen přijde hrozně smutný, že místo radosti z uspěchu se tu řeší prachy
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, proč tě ta její daňová rezidentura tolik sejří? Co ti tak ošklivého provedla, že to tady furt řešíš?
Reagovat
Frick
Beru to jako projev neúcty ke své zemi.
Reagovat
EllNino
Kamaráde, ty jsi asi slušně maluješ ideály současnýho světa co :) ...
Reagovat
blixa
Je to Mirek Dušín :D Já sice tak úplně nechápu, co je neuctivého na tom nekrmit nenažrané socanské vlády, které daně rozkradou, nesmyslně vyplejtvaj, prožerou a na potřebné věci se dostane jen zlomek, ale Frick je prostě tak trochu šílený :D
Reagovat
EllNino
ne, já vím, co v tom je, on nedokáže mluvit o tenise, protože je to naprostej amatér, tak tady víří prach, něčím, aby byl zajímavý :) ...
Reagovat
blixa
To si nemyslím. On sice není praktik, ale to nijak nezastírá. Na druhý straně zase ví co se kde šustne, kde kdo hraje i na těch nízkých úrovních, to je docela dobrý když o tom někdo informuje. On je prostě takový ujetý národoveček a idealista k tomu, tak ho to trápí že jeho tenisové idoly dělají podle něj špatnou věc. Jak mu pomoci, nevím ;-)
Reagovat
EllNino
Já mu pomáhat nebudu, mě štve, jak si tu hraje na slušňáčka, ale každou chvíli tady zkritizuje vzhled kdejaký tenistce a jeho uchylný řeči jsou někdy trochu nechutný :D
Reagovat
Frick
Ano, to máš pravdu. To je snad normální, že člověk nerad vidí, když jeho idoly dělaj věc, kterou považuje za špatnou.
Reagovat
EllNino
Pokud někomu fandím, tak mu fandím takovému, jaký je, a vubec nic na tom nemuže změnit :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem neviděl nikoho, kdo by na daních platil víc než je nezbytně nutné. Říká se tomu daňová optimalizace a přihlédneme-li k tomu, že by se člověk o svůj majetek měl starat s péčí řádného hospodáře (a pokud to nedělá, může to v extrémním případě skončit i vězením), je to vlastně z hlediska zákona ten nejsprávnější postup.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby, prostě tě žere, že má víc peněz a víc možností než ty. Dám hlavu na špalek za to, že ty a tobě podobní by v Petřině situaci byli první, kdo by do toho Monaka zdrhl.

Jinými slovy tě nežere, že (podle tebe) ojebává systém, ale že ty ho takhle ojebat nemůžeš.
Reagovat
Frick
No a právě stát by měl od tohoto pokušení ochránit tim, že když to udělám, tak příští rezidence budou Valdice.
Reagovat
smazaný uživatel
Valdice by byly na místě, kdyby o nějaké ojebávání opravdu šlo. Ale ono nejde, jak už jsme ti tady několikrát dokázali.

Btw. ve tvém případě by tvou příští rezidencí měly být spíš Bohnice.
Reagovat
blixa
No fajn, jistě, to můžeš, jsem si jist že naše tenistky by v případě takových zákonů jistě danily v Čechách. I když asi spíš ne, protože by ses dočkal toho, že by nebyly jen daňové rezidentky Monaka ale rovnou jeho občanky (nebo USA, nebo jinde). A s nima spousta dalších šikovných a schopných lidí a firem. Jen pak nevím, kdo by ti vydělával na tvé sociální dávky hochu ;-)
Reagovat
Lina
Je svobodné rozhodnutí, kde člověk člověk žije. A že se Petra zdržuje v ČR, má tu jak jsi sám zmiňoval, má tu rodinu a pracovní zázemí. Nikdo Ti nebrání, abys měl bydliště v Monacu nebo kdekoliv jinde. Bydlíš v paneláko co, že Tě to tak žere?
Reagovat
Frick
Pak by ale bylo logický, aby tu měla i bydliště.
Reagovat
Roger_Federer
Z jakejo duvodu?
Senator Valenta ho ma tez v Monacu.
Resis ho?
Reagovat
Frick
Valenta je lidem zbožňovanej tenista?
Reagovat
smazaný uživatel
Irelevantní poznámka.
Reagovat
blixa
Tvl. za termín "lid" bych nejradši střílel za úsvitu ! Kdo to je, ten lid ? Když nezbožňuju tenistky, už nejsem "lid" ? Nebo co mě řadí do "lidu" a co do "nelidu" ? Ty sám seš "lid" ? A pokud ano, co tě činí "lidem" ? Tohle slovo když slyším nebo čtu, tak mě bere čert !!!
Reagovat
blixa
Hele, je mi jasný , že tvůj názor nezměním. Ale přemýšlej. Není ti divný, že názorovou shodu nacházíš na TP jen u naprostých magorů, jako je skalní stalinista FulnekUltras nebo dementní anarchista slacker ? (Myslím že anarchista podporující výběr daní je světový unikát :D ). Fakt myslíš, že je to normální ? No jestli jo, tak máš teda fajn kámoše :D ;-)
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/pliskova-nezavahala-cesky-jsou-sedmy-rok-po-sobe-v-semifinale-fed-cupu-15896/#comments

Třeba tady se se mnou shodli i uživatelé s nicky blue, Larsson, vencapeRF, Jan
Reagovat
blixa
Hmm, Jan to je další ultralevičák vzpomínající na zlaté bolševické časy, ty ostatní neznám. No dobrý, hlavně když jsi spokojený s odezvou ;-) Pak je asi vše v pořádku :D
Reagovat
slacker
Ty jses taky neci "fajn kamos" modrobolseviku.
Reagovat
Lina
Pořád nechápu, proč to někomu nedá pořád spát? Fricku, to si myslíš, že bys z toho měl nějaké výhody, protože by měl Náš stát více peněz? Měl, ale kde by skončily, bylo zde již zmíněno.
Reagovat
EllNino
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/245683/tenisovy-kanec-lopez-kdyz-jde-do-sprchy-satna-ani-nedycha-prasknul-becker.html

:D :D to je zase článek, který vymejšlel nějaký velký inteligent :D
Reagovat
Frick
Šel za kouzelnou babičkou, že chce zlepšit svůj tenis, ale babička to blbě slyšela?
Reagovat
EllNino
:D :D :D Fricku
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde chlap do baru, v jedné ruce krabici, v druhé láhev. Dá si panáka a barman se ho ptá, co má v té krabici. Chlap mu ji beze slova ukáže a vevnitř je maličký kurt, na něm pobíhají maličký Federer s maličkým Djokovičem, zápas řídí maličký umpire, kolem kurtu maličcí diváci.. Barman se ptá: "ty jo, chlape, kde jste to vzal?" - "No, ta láhev, co mám, je kouzelná, je v ní džin, co plní přání." - "A můžu to vyzkoušet?" - "Jasně, není problém." Barman vezme láhev, otevře ji, zjeví se džin a ptá se: "jaké je vaše přání?" - "Chci mít sklep plný doláčů. - "Staniž se." A džin zmizí. Chlap celý natěšený vběhne do sklepa a tam samé koláče. Tvarohové, makové, marmeládové, no prostě samé koláče. Tak naštvaně vyletí zpátky za bar a povídá tomu hostovi: "ten džin je snad hluchej, já chtěl doláče a on mi dal koláče." - "No jasně, že je hluchej, snad jste si nemyslel, že jsem vážně chtěl dvaceticentimetrový TENIS." :-))
Reagovat
EllNino
lol :D :D ...
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
Jan
Já to znám s 30 cm :)
Reagovat
FulnekUltras
To už by mělo nějaký smysl... ;)
Reagovat
slacker
Iqemu totiz uz 20cm evokuje velky pero
Reagovat
EllNino
:D :D :D bože
Reagovat
a.magerova
Žádná žhavá novinka..... mi je to jasné už dávno a proto ten můj letitý zájem o něho :-)))
Reagovat
EllNino
no magu :D :D
Reagovat
a.magerova
No co co co :-P
Reagovat
EllNino
no nic :D :D já nic neříkám přece :D
Reagovat
Fandina
Má krásné modré oči, určitě je to zajímavý chlap.
Reagovat
Frick
Ale na tweenery to je blbý. Místo aby míček normálně vyletěl, tak mu trefí žalud.
Reagovat
EllNino
ty seš si tím nějak jistej :D :D
Reagovat
Jan
Když nebude hrát tweenery, tak se nic nestane. Bez toho se obejde :) Stejně to není tak časté.
Reagovat
FulnekUltras
snad to zase nějak upytlíkujeme... ;)
Reagovat
tommr
na semifinále i baráž nesvědčí zrovna o tom, že by o DC nebyl žádnej zájem jak se tady na TP často s oblibou píše ...
Jedinou výjimkou je bohužel ČR. Tomáš Berdych je zřejmě po dalším selhání na GS ve špatným psychickým rozpoložení a odvolal účast, kterou už předtím přislíbil. Je to z jeho strany další špatný rozhodnutí, kterým si pranic nepomůže a naopak vážně ohrozí účast ČR ve Světový skupině ... :(
Reagovat
s7RanG
Prý potřebuje nahnat body. Jak to je s body v DC? Versus třeba přihlášený Petrohrad? Díky
Reagovat
tommr
no za DC baráž nejsou skoro žádný body: za jeden vyhranej zápas je 5 bodů, pokud hráč vyhraje dva tak dostane 15 bodů ...
Reagovat
Jan
Austrálii bychom s Tomášem porazili, pak tam byl Kazachstán, mohli být v klidu v semifinále. Se stárnoucím Štěpánkem by to dál bylo těžké, ale takhle Tomáš zazdil celý ročník DC. A neúčastí v baráží možná zazdí další rok. Chápu, že se mu nechce to všechno táhnout na svých zádech, když ostatní hráči jsou slabí, ale netěší mě to.
Reagovat
Fandina
OT ... Adam live na challengeru v Genově. Proti Bassovi má první set a ve druhém vede 4:1. Super. Adame pojď!
http://livestream.com/ATP/genova2015centrecourt
Reagovat
Fandina
Adam to dal a je ve druhém kole. A večer má hrát Šátral s Almagrem. To je samozřejmě těžký los, ale turnaj je docela silně obsazen.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tedy zklamaná, protože to slíbil a sliby se maj dodržovat. Zraněnej není. Jenom pořád ty řeči, jak je všechno fajn, jak dře, jak trénuje, jak dobře změnil tým atd. A výsledky tristní. Po tomto roce si fakt myslím, že Berďa GS nevyhraje. Měl si nechat Davida, nikam se neposunul a můj pocit je, že se neposune. Už se vykašlal na první kolo, nemuseli jsme do baráže. V současný sestavě se může stát cokoliv a vůbec bych se nedivila, kdyby hukli. Ach jo. Na zlaté časy DC můžem zapomenout. Ještěže máme naše zlaté holky.
Reagovat
FulnekUltras
se zlatým charakterem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bol jedným z kľúčových hráčov daviscupovej reprezentácie Španielska v roku 2004. Najprv v prvom kole zvíťazil v piatej, rozhodujúcej hre proti reprezentácii ČR, keď porazil Radka Štěpánka. Neskôr v semifinále zvíťazil v štvrtej hre proti Francúzsku a zabezpečil tak Španielsku účasť vo finále, kde porazil Andyho Roddicka.
Neznámy chlapec z malej španielskej dediny Manacor sa stal najmladším hráčom histórie, ktorý zvíťazil vo dvojhre vo finále za krajinu, ktorá získala Davisov pohár. Ďalší Mallorčan Carlos Moya, konečne dosiahol na trofej, ktorá mu chýbala po celú dobu kariéry.
zdroj: wiki
Dúfam, že sa mu aj teraz bude dariť. Vamos!!
Reagovat
Fandina
Na Rafu si v tom DC moc dobře pamnatuji. Vím, že tam za nás tenkrát hrál Jirka Novák a poslední den nemohl nastoupit. Rafa hrál úžasně.
Reagovat
Fandina
V DC v roce 2004 u nás.
Reagovat
darek.vrana
A Jirka je dosud jediný, kdo Nadala v DC porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
A od té doby má 21 výher v řadě, sice většinou na antuce, ale i tak slušné číslo.
Reagovat
Frick
JJ, to si taky pamatuju. Místo Jirky Nováka tehdy nastoupil takový dlouhovlasý kluk.
Reagovat
Fandina
Nadal s Ferrerem budou hrát DC. Tak doufám, že to tak bude.

Rafael Nadal se po dvou letech vrací do davsicupového týmu. Kapitánka Conchita Martínezová nominovala na barážový duel o záchranu v evropsko-africké zóně v Dánsku silné kvarteto, neboť po dokonce třech letech se vrací také David Ferrer, dvojici hráčů Top 10 pak doplňují Roberto Bautista a Fernando Verdasco.
Reagovat
Fandina
Federer a Wawrinka nechybí v nominaci Švýcarů

Roger Federer a Stan Wawrinka dodrželi dohodu a příští víkend nebudou chybět Švýcarům v boji o udržení mezi daviscupovou elitou. Kromě hvězdného dua jsou v nominaci na utkání proti Nizozemsku, které se bude hrát v hale v Ženevě, také Marco Chiudinelli a Henri Laaksonen.
Reagovat
Fandina
Belgie si příští víkend zahraje po 16 letech v semifinále Davisova poháru a kapitán Johan Van Herck povolal nejsilnější možnou sestavu. Lídrem výběru je patnáctý hráč světa David Goffin, kterého doplňují Steve Darcis, Ruben Bemelmans a Kimmer Coppejans.
Reagovat
lars
je treba mit ucast (lehkou) v DC kvuly OH 2016 :))
Reagovat
Fandina
To je možné.
Reagovat
smazaný uživatel
S rozhodnutím souhlas, a na IPTL nebo jak to je, ať si klidně zajede, zazlívat mu to nebudu :) Davis Cup v této podobě už mi je celkem jedno, takže z mého pohledu dobře, že se tam nebude zbytečně dřít, když je to pro něj úplně k ničemu. Jinak věřím, že DC časem nějak předělají, protože teď je to vyhaslá soutěž s tím pozitivem, že se domácí hráči občas ukážou doma.
Reagovat
Fandina
Vyhaslá soutěž to určitě není, pořád se na ní chodí a hraje se.
Reagovat
smazaný uživatel
Z mého pohledu ano, vyhaslá soutěž. Tenis se hraje, lidi chodí fandit, to jo, ale mě už nepřijde, že se o něco vážně hraje. A stačí se podívat, jaké týmy se letos dostaly do semifinále. To taky poukazuje na kvalitu soutěže.
Reagovat
Fandina
Nebudu ti to vyvracet. Mám jiný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak DC, ale na FC v posledních letech chodím pravidelně. Hala plná, atmosféra úžasná a holky dřou na krev - loňský Petřin zápas proti Anděle si asi budu pamatovat do konce života. Jestli takhle vypadá vyhaslá soutěž, tak to potěš..
Reagovat
smazaný uživatel
až na to že mluvím o DC... drobnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že mluvíš o DC, sám to zmiňuju.
Reagovat
smazaný uživatel
začátek tvého komentu tomu nasvdčuje, konec už ne. Proto se ozývám.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tím, že atmosféra na DC je úžasná. Je to týmová soutěž a má své obrovské kouzlo, větší než normální turnaj. DC navštěvuji snad víc než FEDy. Byla jsem i v Bělehradě předloni. Úžasné zážitky. Nádhera.
Reagovat
Fandina
Na DC chodím, jezdím pokaždé, když je k tomu příležitost. Když se hraje v ČR, tak málokdy nejdu. Letos jsem byla jak na DC, tak na FEDu v Ostravě. Vloni si to už ani nepamatuji, kolikrát jsem byla. Předloni to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak DC, ale na FC v posledních letech chodím pravidelně. Hala plná, atmosféra úžasná a holky dřou na krev - loňský Petřin zápas proti Anděle si asi budu pamatovat do konce života. Jestli takhle vypadá vyhaslá soutěž, tak to potěš..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak DC, ale na FC v posledních letech chodím pravidelně. Hala plná, atmosféra úžasná a holky dřou na krev - loňský Petřin zápas proti Anděle si asi budu pamatovat do konce života. Jestli takhle vypadá vyhaslá soutěž, tak to potěš..
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče diváckého zájmu v místě konání, tak týmové soutěže - FC i DC - předčí spoustu řadových turnajů, čili jsou divácky nesmírně atraktivní. DC se stávajícím formátem hraje téměř od vzniku soutěže. V zásadě není důvod ten formát nijak měnit, nikomu a ničemu by to neprospělo. O tom ostatně hodně napovídá i to, že o změně formátu týmových soutěží se mluví už dlouho, doteď ovšem nikdo nebyl schopen přijít s jakýmkoliv smysluplným návrhem.
Reagovat
a.magerova
Ano, je to lokální nikoli globální záležitost.... ale tím pádem ubývá i peněz od televizních společností a ty jsou nemalé a citelně budou chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Že ČT jiné zápasy než zápasy našich v týmových soutěžích nedává ještě neznamená, že by o to TV vůbec zájem neměly..
Reagovat
Fandina
Ale vůbec. Když se hraje DC, tak ho vysílá spousta televizí a nejen ty, v kterých se hraje. Zájem o DC je a bude. Už jenom kvůli tomu, že je to snad druhá nejstarší týmová soutěž na světě.
Reagovat
a.magerova
Ale v pozdějším termínu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
s7RanG
Taky mě to hned napadlo.
Reagovat
Fandina
Bude, myslím, že už smlouvu podepsal. A dobře dělá.
Reagovat
lars
Tomas mel hrat 1.kolo DC v Ostrave a pak treba vynechat dalsi kolo.
V IW se letos ukazal s horsi formou i servisem nez mel v unoru a lednu.
Reagovat
Jan
V té Ostravě to bylo hratelné. Mohlo to být v klidu. Takhle hrozí, že se budou plácat v 2. světové skupině.
Reagovat
kada.tom
Dalo se to čekat, že tam nakonec Tomáš nepojede. Jak je to takhle týden po GS, tak to je blbý, všichni jsou vycuclí a půlka zraněnejch k tomu. To jsem na to indický klání zvědavej, tedy.
Reagovat
pockerface
Radek zablokovaný krk, Jirka zablokovaný krk, Lukáš bez formy, Adam mlaďoch, který teprve sbírá zkušenosti. Bude to boj, ale snad to klukům vyjde.
Reagovat
Jan
Budou muset zablokovat krk všem Indům, jinak nevím :)
Reagovat
lars
Lukas nejakou formu asi ma , kdyz porazil Andresona v Montrealu a na USO postoupil do 2.kola
Reagovat
mahycek
Trochu jsem to čekal, že Beerdych v Indii v DC hrát nebude. A hlavně dnešek ho k rozhodnutí nasměroval. Po dnešku je psychicky na dně. Zase skončit, tak brzo, když se cítil před US- Open výborně, testy měl o 5-7% lepší atd.
Reagovat
babolat.cz
jaké testy :-)
Reagovat
mahycek
Kategorie na sílu, vytrvalost, VO2 max a další měl oproti jaru nárůst 5 -7 %. Ve fyzičce je to docela dost. A stejně mu to nebylo platné, když nevariuje svojí hru.
Reagovat
darek.vrana
A hlavně nemá vůli.
Reagovat
smazaný uživatel
třeba by v baráži konečně zúročil tu avizovanou tréninkovou dřinu před USO....tam by si to už určitě všechno "sedlo tak, jak má", tomu věřím.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))
Reagovat
darek.vrana
To jo no, ale musí si z toho vzít to pozitivní a jede se dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě, je to na dobré cestě.
Reagovat
lars
tak to bude mozna drama :(
Reagovat
Jan
To můžou docela dobře projet.
Reagovat
Oin
Ať projedou. DC už zdaleka nemá takovou prestiž, jakou míval kdysi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, DC má furt stejnou prestiž..
Reagovat
a.magerova
Nesmysl, prestiž DC skončila už dávno, jen teď ji na chvíli vzkřísil Rogerův hon na mísu......
Reagovat
Jan
A Djokovičův hon na mísu, semifinále a finále hrají kvalitní týmy.
Reagovat
a.magerova
No ale Djokovič už mísu má, Nadal taky, tak snad ještě někdy Francouzi, ale už to nebude takové bouřlivé.... a letos, tak maximálně kvůli Hewittovi, že končí, ale určitě né kvůli Murraymu, ten tu světovou popularitu furt nemá, stačí kouknou do hlediště, když hraje... poloprázdné :-/
Reagovat
Jan
Tak proč by se vůbec někdo namáhal to hrát, že ? Měli tu Indii zrovna odpískat že to je pro ně nezajímavá soutěž :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prestiž DC je pořád plus mínus stejná.
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Pochopitelně, že pro ty, kteří DC už mají a jsou na špici tak zajímavý není, ale pro ty, jako je Andy určitě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist