Musetti je prvním italským medailistou po 100 letech, v souboji o bronz porazil Augera-Aliassimeho

3. 8., 21:54
Aktuality 239
OH PAŘÍŽ - Lorenzo Musetti (22) vybojoval pro Itálii teprve druhou tenisovou medaili z olympijských her. V souboji o třetí místo přehrál v areálu Rolanda Garrose 6:4, 1:6, 6:3 Félixe Augera-Aliassimeho (23) z Kanady a navázal na krajana Uberta De Morpurga, který získal bronzový kov přesně před 100 lety právě v Paříži.
Lorenzo Musetti je prvním italským medailistou přesně po 100 letech (© AFP)

Musetti – Auger-Aliassime 6:4, 1:6, 6:3

Lorenzo Musetti se včetně olympiády v Paříži dostal na posledních pěti turnajích minimálně do semifinále. Zatímco při debutu pod pěti kruhy v Tokiu 2021 vypadl hned v prvním kole, v areálu Rolanda Garrose to dotáhl až k bronzové medaili.

Do semifinále prošel bez ztráty jediného setu, ačkoli narazil na Taylora Fritze a zlatého medailistu z posledních her Alexandera Zvereva. Nad jeho síly byl až Novak Djokovič. Chuť si spravil v sobotním duelu o bronzový kov, v němž porazil Félixe Augera-Aliassimeho.

Musetti se nenechal rozhodit jasně prohraným druhým setem a na ten rozhodující se dokázal zkoncentrovat. Kanaďanovi nenabídl ani jednu brejkbolovou příležitost a v osmém gamu udeřil na returnu. V závěrečné hře žádné známky nervozity nejevil a zápas suverénně dopodával.

Rodák z Carrary je teprve druhým italským medailistou z olympijských her. Přesně před 100 lety se radoval právě v Paříži Uberto De Morpurgo, také jeho krajan tehdy vybojoval třetí místo a tedy bronzový kov.

Zisk medaile pod pěti kruhy by mohl Musettiho vyburcovat k ještě lepším výkonům na nejvyšším tenisovém okruhu. Na posledních turnajích sice exceloval, nicméně na svůj celkově třetí triumf na akcích ATP čeká už od sezony 2022, kdy slavil v Hamburku a Neapoli.

Auger-Aliassime neodjíždí z francouzské metropole s prázdnou. Jeho semifinálová účast byla vzhledem k více než ročnímu trápení překvapivá a bronz získal alespoň ve smíšené čtyřhře po boku Gabriely Dabrowské. Jedná se o teprve druhou kanadskou medaili, v Sydney 2000 byli zlatí Sébastien Lareau s Danielem Nestorem.

Mužská dvouhra na letošních olympijských hrách vyvrcholí nedělním finále. To obstarají 37letý Novak Djokovič a o 16 let mladší Carlos Alcaraz. Španělský supertalent, jenž pod pěti kruhy debutuje, je jasným favoritem. Srbský veterán bude útočit na kýžené zlato, které mu chybí ke zkompletování fenomenální sbírky úspěchů.


Výsledky mužské dvouhry na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

239
Přidat komentář
fialka
Gratulujem. Zapíše sa do dejín tenisu. Nikdy však nebude taký obľúbený ako Federer a Rafa. Dosiahol, čo chcel, tak by sa mohol pakovať a odísť do dôchodku. Uvoľnil by miesto mladším a perspektívnym hráčom.
Odchádza sa na vrchole. Práve to zazlievam Federerovi, ale viac Rafovi.
Reagovat
ipko
Reagovat
paddy
Agassi má doma 2x Golden Slam, kdo jiný to má smile
Reagovat
Orgasmator
Takže jediný Novak má Super(goldenMasters)Slam
Reagovat
ladinec
Hola se Slovan. Kdyby byl anglosan....
Reagovat
Blondie
Reagovat
Nola
chudak Rafa, tento plac si nezasluzi.......
Reagovat
QacO
Psy stekajú djokovic ide ďalej.....ha
Reagovat
baggik
Velka krec
Reagovat
hanz
Já mám největší radost z toho, že sympaťandy Mária Sakčojc s Laurýskem Zýgemundojc nemaj žádnou medajly. Navíc Laurýsek už je poměrně starý, tak ta už by nemusela prudit na další OH.
Reagovat
Pavol
Len tak na skúšku som vsadil na psychopatického srba a ono to vyšlo. smutné
Reagovat
Walda58
smile Je jenom jeden bůh na nebi a jeden na zemi Novak Djok. Velká gratulace šampionovi. Zasloužené.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
diskuse
Dnes se zde bude asi hodně plakat. Soudě podle predikcí zdejších fanatiků to vypadá, že nebude dostatek kapesníčků..... Ondrášek a padDICK zapomněl objednat, protože finále mělo být formalitou. Hihi.
Reagovat
Walda58
bohužel, zrovna hrají Srb hymnu. Moc pěkné.
Reagovat
paddy
řekl zbabělec, který se tady během zápasu neukázal smile

ještě přidej pár urážek, ať jsi plně ve formě smile
Reagovat
diskuse
Já jsem fanoušek tenisu. Sleduju zápas TP závisláčku, ne diskusi. Hihi. :))
Reagovat
paddy
fanoušek tenisu neuráží hráče jako to děláš ty, australane

navíc jsi zbabělý, protože ses tady chtěl infiltrovat jako slušňák s novým nickem, ale byl si hned odhalen smile
takže si zase mohl rozjet to své urážení

nikdo horší na TP snad nebyl smile smile
Reagovat
diskuse
Hihi

Jediný zbabělec jsi tu ty, pakobro. Já nic neskrýval, ale pouze jsem se po banánu vyhnul invektivám, abych nemusel zase zakládat nový nick před koncem tenisového turnaje. Mně pozná každý podle mých mimořádných analýz a vtipného vystupování i bez invektiv. Hlavně moji věrní fanatici.. :)) Jsi trapný a nezvládáš. Hihi. :)
Reagovat
paddy
mně si přece říkal, že žádný ban si nedostal, zase jsem tě chytil smile

škoda, že jsem nemohl vidět tvé vystrašené oči před TV během zápasu smile smile
Reagovat
diskuse
Taky jsem tu říkal Blondie, že mě žádný ban nezastaví, ani ten na IP adresu. To ti zase ušlo... Jako vždy jsi pomalý a opožděný o několik dní. Hihi, práskačská komunistická sketo. :)))
Reagovat
paddy
finále krásně ukázalo, jaký je rozdíl mezi DjoSinAlc a zbytkem pole, současnou generací, tzv. pseudotenistů v čele s Tsitsipasem smile
Reagovat
Walda58
a Pavláskem
Reagovat
ipko
inak teda Djokovič má stále jedinečnú šancu skončiť na vrchole na rozdiel od Rogera, Rafu a Andyho, tak som zvedavý, či vycíti ten správny čas na skončenie kariéry.. možno ešte bude chcieť hlavne ten 25. GS, ale ktovie, či sa mu to s určitosťou podarí..
Reagovat
paddy
nikdo tak neskončil kromě Borga, protože dokud budou cítit malou šanci, tak to budou zkoušet
Reagovat
GaelM
Imho ještě jedna kompletní série GS a konec na Wimbledonu 2025 by bylo tak akorát. Věřím, že by ještě aspoň 1 z nich vyhrál, pokud bude zdravý.
Reagovat
Ondra979
realnou sanci ma asi jedina na pristim W, kdyz nepotka Sinnera ani Alcaraze..je iluzorni delat si nadeje, ze bude hrat podobne jako dnes, maximum bude podobne jako hral letos na W, protoze bude zase starsi a jeho veku zu se pocita kazdy rok..a stacit to muze jen za velmi priznivych okolnosti, snad se to nestane
Reagovat
hanz
Ani jeden z nich mi nebaví, ale přál jsem Novakovi, za tu splachovačku odporných vraceček ... takže je to v pořádku, žádný španělský zlato...pápá
Reagovat
ipko
absolútne mu to neprajem, ale tak gratulácia, lebo Djokovič asi vycíti tu negatívnu energiu aj cez televízor a ešte viac mu to pomôže ako vo finále Wimbledonu 2019 proti Rogerovi
Reagovat
Ereinion
Djokovič zahrál jednoznačně nejlepší zápas tuhle sezónu, zasloužené zlato...Carlos měl své šance, ale musel by zahrát úplně TOP aby dnes vyhrál
Reagovat
Amputace
Otázka je, jak by to vypadalo, kdyby neprohospodařil ten první set. Jestli by se i přesto Djokovič rozehrál k tomu výkonu ze závěru zápasu. Djokovič měl po prvních šesti nebo sedmi hrách 38% trefeného prvního servisu, Alcaraz z toho nevytěžil ani jeden break. S takovým výkonem se prostě nedá vyhrávat proti hráči, co má 24 GS - i kdyby měl třeba 40 let.

U Alcaraze vidím největší problém v koncentraci. Dnes mi přišel i hodně frustrovaný. Plus se nedá ani říct, že by štěstí stálo na jeho straně. Ale nejspíš to tak mělo být. Djokovič si to za tu skvostnou kariéru určitě zasloužil a Alcaraz to vyhraje v budoucnu.
Reagovat
Ereinion
Alcaraz byl podle mě na začátku dost nervózní, dělal hodně chyb z forehandu, to bylo hned poznat že to nebude takové galapředstavení jak ve finále Wimblu. Tam měl i štěstí, že neztratil hned na začátku podání...na příjmu pak Djokovič při těch brejkbolech snad vždycky vytáhl první podání, ale i tak tam měl Alcaraz asi udeřit...v TB pak byl Djokovič skoro nehratelnej a na konci už se Carlos složil
Reagovat
Amputace
Byl brutálně nervózní. Až mě to po těch letošních velkých vítězstvích zarazilo.
Reagovat
Ereinion
jo mentálně má ještě rozhodně na čem pracovat...tam byl dnes hlavní rozdíl
Reagovat
gigin
Djokovi páska vyhazovala míčky do autu, ale podle Amputky neměl dnes prostě Alcaraz štěstí...
Reagovat
Orgasmator
takový podobný bláboly jsem dnes slyšel od Svačiny no Už od debla...
Reagovat
Amputace
Máš pravdu, že přesnější by bylo napsat, že Djokovič měl štěstí, jakým způsobem Alcaraz prasil v tom prvním setu. Ale uznávám, že v druhém se Djokovič o hodně zlepšil a v závěru už byl prakticky nehratelný - s tímto Djokovičem by měl velký problém i Alcaraz v top formě. Takže vítězství rozhodně zasloužené. Ale první set byl převážně o Alcarazovi, to přece musíš uznat.
Reagovat
gigin
Uznávám. A dnes dost chyb a někdy až dost laciných. To není u něj vídané. Z nalitého FH to pražil do půlky sítě. Bylo to o štěstí, pár míčcích, sem tam to spadlo na lajnu apod. Prostě klasika vyrovnaného souboje. Djok to moc chtěl, kdyby tam měl pojít, tak tam létal. U mladýho jsem až takové chtění necítíl. Ale zase, jen moje subjektivní pocity u telky.
Reagovat
Amputace
Reagovat
diskuse
Carlitosuv výkon by dneska stačil na jakéhokoli hráče mimo Djokovice. Jeho druhý servis je nejlepší na okruhu.

A platí co jsem ti řekl před pár dny. Kdyby si Djokovič nezranil koleno, tak bere French Open po tom, jak hrál Carlitos se Sašou ve finále.

Finále Wimbledonu samozřejmě o Djokovicovi .... Carlos se možná letos zlepšil na antuce, ale objektivně se zhoršil na trávě.
Reagovat
Amputace
Na Sinnera by nestačil ani omylem. Dost možná i se Zverevem a Tsitsipasem by měl s tím, co předváděl v prvním setu, velký problém.
Reagovat
Ondra979
tak jasne ze ne..to si tady malujou zase fanatici..at si to dnes uzijou, ale na GS uz to bude jine..toto je specificky turnaj
Reagovat
Ereinion
tam byla škoda, že Zverev měl nějaké problémy v zápase s Musettim, na to SF s Djokovičem jsem se dost těšil
Reagovat
diskuse
Tak určitě, teď tu o červené karkulce. :))

Teď si jenom vezmu popcorn, než usnu a budu se koukat na to, jak nezvládáš. Hihi. :))

Alcaraz by určitě rozdrtil trapného Feňu Gonzálese. Hihi. Levels baby. Ale proč to říkat gaučákovi. Hihi.
Reagovat
Dovodo6
Reagovat
Amputace
Vezmi. Hlavně že až doteď jsi byl se staženými půlkami zalezlý kdesi v australské noře
Reagovat
Walda58
Reagovat
Walda58
na to že tam šmatlal s tím kolem, super výkon. smile
Reagovat
paddy
ve 2. setu Djo extrémně vycházel servis 83 % in, 83 % 1st
Alc byl už horší, ale přesto se Djo dostal jen k 1 BB

byla to těsná TB bitva, bohužel ani jeden BB neproměněn, jsou to slabčáci smile
i když je 21letý Alc vyspělý hráč, tak potřebuje ještě sbírat zkušenosti

Djofans slaví smile
Reagovat
Mistic
Bravó, bravísimo!?!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Mistic
Reagovat
elsky
Si to užívá jak v osmnácti. A má recht .
Reagovat
farr
A co teprv sázkovky jak si užívaj. Ovečky úplně mimo zblbnutý (nakladali 98% pred na tipáci haha) zápasem ve Wimbledonu který absolutně nebyl žádný lakmusový papírek pro odvetu ma antuce na 2 sety. BRUH
Reagovat
Random33
Nakonec Djokovic prestal vyhravat Grandslamy jen diky motivaci. Protoze jich ma tri prdele. OH do ted nemel, udelal proto vse, a bez zavahani si pro ne dosel
Reagovat
Ondra979
tak to tezko..ze by nechtel porazit Sinnera na AO? to urcite ne, ale byl horsim hracem, stejne jako ve finale Wimbledonu..dneska to dal, i diky horsimu vykonu Alcaraze, ale na to se historie ptat nebude..no ale podle me uz GS nejspis nevyhraje, pokud se vrati Sinner coz je jasne, tak uz to bude mit sakra tezke a potreboval by zase cestu do finale jako letos ve wimblu a tam se vyhnout Alcarazovi nebo Sinnerovi...jinak uz fakt tezko
Reagovat
Dovodo6
Tyhlety bláboly se tady jedou pořád. A Djoker mezitím stále vyhrává
Reagovat
Ondra979
tak ma letos prvni titul, jinak nic nevyhral..jestli vyhraje USO a porazi tam Alcaraze nebo Sinnera, tak jsem se spletl a klidne to priznam,ale to se tezko stane..uvidime uz cca za mesic
Reagovat
Liverpool22
Letos se soustředil pouze na OH. Finále W částečně vypustil a šetřil nohu
Reagovat
Ondra979
a AO bylo co?? na FO taky bojoval dokud nemel problem s kolenem..na W by na to nemel ani zdravy, to je jasne ve finale
Reagovat
baggik
No jasne vyhral jenom olympiadu a byl ve finale Wimbledonu, to je nic. Realne z tech mladych ho porazet umi jen Alcaraz a Sinner a to ne vzdy. To v 37 neni vubec spatne.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Ondra979
neni to spatne, ale na velke tituly uz to nebude, pokud nebude mit velkou kliku..oh je specificky turnaj a tady mu to sedelo..na USO uz to bude jine
Reagovat
baggik
Federer hral mozna 5let bez vitezstvi na GS. Takze Djokovic to jeste nemusi balit, pokud je zdravotne ok a ma motivaci. Navic Sinner sel dolu plus zraneni, takze v Australii by ta sance byla docela velka.
Reagovat
Ondra979
no to nesedi, Federer se vracel v 35 po zraneni, Djokovic ma 37 a to je rozdil,v 37 uz sel Fed taky trochu dolu, sice zahral velmi dobre pak ve W, ale to uz bylo skoro naposled, az na par vyjimek pote treba TM proti Djokerovi..v australii nesmi potkat sinnera ani alcaraze a i Zverev uz by mohl byt problem..toho ale porazit porad muze, tyto dva ve forme na GS uz podle me nejspis ne..leda by byly oba mimo kvuli zraneni, to se stat muze
Reagovat
GaelM
Reagovat
Random33
Ne nechtel. Ale nedal tomu tech 1000%, co vzdycky. Samozrejme to bylo kvalitou Sinnera, mel by to strasne moc tezky, ale jeste pred 2-3 rokama by se pokusil v tomhle zapase o nemozny. Ted uz mu to za to nestalo.
Reagovat
Ondra979
no proste na to nemal, jak na AO, tak na W..mohl chtit stokrat ale ne..dnes to vyslo, nefandim mu ale ma to zaslozene..jen necekejte, ze zase zacne vyhravat jako driv, to je opravdu malo pravdepodobne, jsem fakt zvedav co predvede na USO, ale na vyhru to tezko uz tezko bude, na SF asi ano, pak zalezi na souperi
Reagovat
Dovodo6
Ráčil sis všimnout, že ve W měl pár týdnů po operaci kolene ?
Reagovat
Random33
Neni i SF v jeho letech uspech? A pak staci souper, kterej se z nej podela, bude menit behem zapasu hnedy trencle a stat se muze vse
Reagovat
Ondra979
je, ale on chce tituly..verim ze toto byl posledni vetsi, paradoxne mu chybel, tak ho ma..ale dal uz by to mel mit tak tezke, ze by potrevoval mimoradnou kliku a to se doufam uz nestane na GS
Reagovat
diskuse
Hihihihihihihuhi

GOATak GOATkovic :))
Reagovat
com
no uz se cekalo, kdy vylezes ze sve nory smile
Reagovat
diskuse
:-****
Reagovat
Liverpool22
NOLE BOMBA Klobouk dolů jak dnes Nole zvládnul zápas. Hlavně v TB hrál nadpozemsky - prostě tenis z jiné galaxie
Reagovat
farr
Starej dobrej Novak, mladý by se meli na USO bát. Idemooooooooo!!!!!!
Takhle sem si dlouho nezařval. Není tenista který by si to zasloužil víc. Paráda!!!!
Reagovat
Liverpool22
Souhlas
Reagovat
Orgasmator
A vyhrál jako jediný z Big 3 vše! a vytvořil propast z Big 3
Reagovat
QacO
Pesne tak peeesne tak
Reagovat
Trojchyba_Mat
Fantastické Tohle mu snad musí přát každý
Reagovat
Liverpool22
přesně tak
Reagovat
Blondie
Strašně, strašně to chtěl :)
Reagovat
GaelM
Reagovat
Djokovicking
Golden slam je tam! Teď už může klidně skončit!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Dovodo6
Proč by končil, když je stále nejlepší ?
Reagovat
Djokovicking
Tak on neskončí, ale teď už vyhrál úplně všechno a může hrát úplně uvolněně
Reagovat
Blondie
ON TO DOKÁZAL!
Neuvěřitelný... neskutečný... GOAT.
Strašně jsem mu to přála, jsem dojatá :D
Famozní finále, jen si zabreč
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Blondie
Mám ráda i Carlita, a to moc - ale jsem přesvědčená, že OH ještě vyhraje.
Novakovi na tom zlatu očividně strašlivě záleželo, tak mám radost, že mu to klaplo.

Aww :-)
Reagovat
Orgasmator
paráda! Šel si skutečně pro to!
Reagovat
Vestec
On to dokázal. Ty ne, ty špíno spinava lesbická. Špíno.
Reagovat
Blondie
Vsadil jsi hodně, veveruško? :D
Doufám, že jo :D
Hihihi, směju se ti :D

Novak the beeeeest!
A krásný zápas, užíval sis ho? :D
Reagovat
Vestec
Špinavá kundo
Reagovat
GaelM
Reagovat
Patik
Sa divím že ešte niesi zabanovany.
Reagovat
Blondie
To přijde ;)
Reagovat
paddy
a proč by měl, když australan (nově diskuse) také není smile
Reagovat
GaelM
Reagovat
honza.khp
reakce Noleho nevypadá na to že by tenistům na olympiádě nezáleželo ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Pe3k
Djokovic je babrák, vždyť nevyhrál ani Prostějov.
Reagovat
wojtop
A ani Tatra banka Open
Reagovat
Patik
Reagovat
baggik
Ani na Machaci.
Reagovat
Vestec
Chcipni Alcarazi.
Reagovat
elsky
Nemáš sázet.
Reagovat
Blondie
Proboha, proč tu musí komentovat taková stvoření?
Reagovat
Vestec
Drž pysk tu kundo spinava lesbická
Reagovat
Blondie
Přestaň kopírovat to samé a vymysli něco originálního, mám vysoké požadavky.
I když... co chtít od sázkaře ;)

Já mám z toho Novaka takovou radost, užívala jsem si každý míček.
K.A.Ž.D.Ý. M.Í.Č.E.K :D
Reagovat
misa
Turista může být spokojený. 99. kousek je na světě
Reagovat
com
pro cislo 100 bude muset na nakou 250ku
Reagovat
Orgasmator
Zapomíná se, že na jeho nejhorším povrchu v areálu RG je stále neporažen
Reagovat
Amputace
Carlos tento zápas absolutně neunesl. Přesto gratulace Novakovi, v tom druhém setu se rozehrál k neuvěřitelnému výkonu. Šílené na ten věk.
Reagovat
Random33
O Federerovi se rikalo, ze starne ve 30. A Djokovic ve 37 predvadi toto? No jsem zvedavej, co v ty jeho fenomenalni kariere jeste dokaze. S vyhrama nekonci.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Ondra979
ja bych naopak rekl, ze to je jeho posledni vetsi vitezstvi...porazil Alcaraze, ktery si to prohral v prvnim setu, tak to je zaslouzene, ale ted uz to bude jizda dolu..ale tady hral fakt nad ocekavani dobre, navic je to na dva vitezne coz je pro nej uz jednoznacne plus
Reagovat
ipko
teraz je to už konečne špičkový tenis z oboch strán, ale Djokovič má podľa mňa veľkú výhodu na podaní, prakticky vždy v dôležitý moment vytiahne priamy bod
Reagovat
farr
Nejlepší tenis od loňského SF RG/ F Wimblu. Bez debat...
Reagovat
Amputace
Tomu Djokovičovi nemůže být 37... Tohle není normální.
Reagovat
misa
Asi dobrá genetika ve spojení s perfekcionismem v oblasti regenerace, výživy, atd.
Reagovat
Ondra979
asi, v tomto a nejen v tom by si z nej meli vzit priklad mladosi..
Reagovat
Patik
No horkotazko vydrel....
Reagovat
paddy
Federer ve 38 málem vyhrál Wimbledon a měl větší převahu, než dnes Djo
Reagovat
Patik
Ti rozhodcovia tiež vyzerajú jak keby vyšli z gauča rovno na zápas..tiež im tam mohli dať aspoň nejaké krajšie outfity.
Reagovat
ipko
Djokovič v druhom sete jasne lepší na returne, ale neviem celkovo to prvé podanie Alcarazovi mi príde, že príliš nelieta rýchlo a priamych bodov má minimum
Reagovat
fialka
Čo sa deje? Carlos by mal Srba preháňať zo strany na stranu, ale je to naopak. Zdá sa mi, ako by bol zlomený. Dokonca prejavuje negatívne emócie. To sa len tak nevidí.
Reagovat
Patik
Ste si ho všetci idealizovali a keď vykročí mimo váš ideal tak sú všetci šokovaní.
Reagovat
Amputace
Tak idealizovali... vyhrál poslední 2 GS a v jednom z nich zničil i Djokoviče. Byla to celkem pochopitelná predikce, že v dnešním zápase bude diktovat. Že zahraje takovou hrůzu asi nečekal nikdo.
Reagovat
Patik
Nieje to až taká hrôza..áno kazí..ale treba si uvedomiť podľa mňa že prvý set trval hodinu aj pol a hralo sa tam kopec výmen v ktorých nielen pokazil ale aj zahral slušný winner..v tiebreaku stratil jeden servis ktorý rozhodol.
Reagovat
Ondra979
urcite hraje hur nez se ocekavalo, ale neni to zas tak hrozne, djokovic zase o neco lepe a je to proste zkuseny lisak, i proto vyhral prvni set a ma sanci, ted se to asi bude lamat
Reagovat
Amputace
Jak jsem psal: v druhém setu se Djokovič hodně zlepšil, i pohybově zdá se mi, a chvílemi opravdu Alcaraze přehrává. Ale první byl prakticky jen o Alcarazovi.
Reagovat
Patik
Djokovič sa trochu uvoľnil po zisku setu podľa mňa a stým začal aj uvoľnenejšie podávať a následne viac tlačiť.. Alcaraz je stále v kŕči.
Reagovat
Amputace
Je to tak.
Reagovat
Orgasmator
Utkali se 2 neporažení hráči na kurtech RG a vyhrál ten s delší šňůrou a zaslouženě
Reagovat
fialka
O akom šoku melies? Ešte má pred sebou úspešnú kariéru, tak nie je o čom.
Reagovat
Patik
Ale stále je to mladý chlapec ktorý tiež môže občas prehrávať a prejaviť nervozitu s tým spojenú.
Reagovat
Amputace
Djokovič se teď hodně zlepšil. Naopak Alcaraz totálně frustrovaný.
Reagovat
Ondra979
ted by to uz chtelo break, ten by mohl otocit momentum zapasu a Carlos by se uvolnil k lepsimu vykonu..dokud bude djo drzet serv tak to bude hodne tezke, psychika v tomto hraje nemalou roli
Reagovat
Patik
Stratiť servis v tomto zápase by podľa mňa znamenalo stratu setu.
Reagovat
Ondra979
je to sice antuka, ale dnes nejspis ano..no a hned je to opacne, carlos potrebuje podrzet
Reagovat
Patik
Tak to bol vydrety set..ten rozdiel v rýchlosti dynamike sile je dosť veľký Djokovič z môjho pohľadu viacmenej len odrážal nátlak..a snažil sa držať krok a čakal na príležitosť..tiebreak už je len lotéria..kazdopadne už tak aj keby to prehral som spokojný ktorý atlét v jeho rokoch siahal takto na zlato..
Reagovat
paddy
Laver určitě ne, tomu OH zakázali smile
Reagovat
paddy
1. set
Alcaraz tradičně doplatil na neproměněné BB (0/8, Djo jen 0/5), netrpělivě se snažil ukončit s UE
celk BB 0/13
W/UE Alc +5 Djo -1
Alc má problém trefit 1. serv 54%
celkově byl Alc o něco lepší, ale v klíčových momentech volil jeho typická hlupácká řešení
uvidíme, na kolik bude Alc rozhozený, každopádně v jeho silách je zápas otočit
Reagovat
paddy
doteď Djo jako outsider (30/70) neměl, co ztratit
ve 2. setu to bude obráceně, Alc je donucen jet na krev
Reagovat
Ondra979
jo, ale zase ho bude posilovat vedomi, ze mu staci vyhrat nejak jeden set, dva jako to bylo na OH driv ve finale by tezko dal
Reagovat
paddy
ještě jsem zapomněl na to nejdůležitější
je otázka, na kolik olympijská svoloč v hledišti, která si může potykat s NY žumpou, ovlivňuje kvalitu hry smile
Reagovat
Ondra979
hm servis Alcaraz teda nic moc, a ten return taky ne..tady musi pridat a hlavne hrat takticteji
Reagovat
Ondra979
loni na wimbli po prvnim setu, kde dostal Alcaraz dardu jsem jako jeden z nemhoha dal predpoved, ze pokud vyhraje druhy set a bude se hrat dlouhy zapas, tak muze vyhrat a nikdo mi neveril..stalo se. dnes je to trochu podobne, i kdyz se hraje na dva sety - pokud se budou hrat tri sety a dlouh zapas, velmi pravdpepodobne vyhraje alcaraz a ma na to, to je bez pochyb..pokud bude hrat jako v prvnim setu, netakticky a zbytecne chybovat, muze prohrat ve dvou
Reagovat
ipko
hlavne na returne Alcaraz podľa mňa musí hrať ofenzívnejšie, ale ten return ďaleko za základnou čiarou mu príliš nepomáha
Reagovat
Random33
Ten Alcaraz je nervoozniii. Tohle bude rozhodovat.
Reagovat
Pe3k
Karlos doplatil na to, že nedal žáden breakball podobně jako jeho idol Federer
Reagovat
Orgasmator
To jsem myslel, že je Rafík
Reagovat
Pe3k
není
Reagovat
Amputace
Petřík ví zase všechno nejlíp - že mě to vůbec ještě překvapuje...

https://www.tennis365.com/tennis-news/carlos-alcaraz-reveals-player-remains-idol-rafael-nadal-roger-federer

"Of course I look up to Federer. But, you know, it has been always, always Rafa."
Reagovat
Pe3k
To říká takto jen proto, že je Španěl a nechce urazit Rafu...
Reagovat
Amputace
Ty jsi naprosto tragikomická bytost.
Reagovat
Vestec
Alcaraz je naprostý trotl. O 26 let starší týpek si s ním vytira rit. Hvězda španělská. Asi před zápasem nedodal tělu dostatek anabolik.
Reagovat
Amputace
Reagovat
Orgasmator
Prohlašoval "velkohubě" že vyhraje zlatku pro Španělsko, bral to asi jako hotovku
Reagovat
paddy
stejně jako Krejčíková na Livesport smile
Reagovat
Orgasmator
Reagovat
Liverpool22
PARÁDA NOLE Ještě 1. set a zlato je doma Klíčem k 1. setu byla 9. hra, kdy Ježíš geniálně odvrátil několik brejkbolů
Reagovat
Amputace
Ty myslíš to, jak se Alcaraz asi 4x vyhodil?
Reagovat
Ondra979
asi to, ale parkat si i pomohl servisem..to je taky fakt
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Nole si na BIG míčích vždy pomohl servisem
Reagovat
Amputace
Prý vždy Ty jsi taky dobrý komediant.
Reagovat
Liverpool22
Tak ok - skoro vždy. Buď dal přímák ze servisu nebo si vytvořil servisem lepší pozici do výměny
Reagovat
Patik
Súhlas v tomto je Djokovič asi naj..v dôležitých momentoch mu to tam zvykne padnúť na servise.
Reagovat
Patik
Aj keď na staré kolená už nič ani nie ale zase niekedy trafí aj pririskovany druhy servis.
Reagovat
Patik
*už ani nie
Reagovat
Liverpool22
Holt silná hlava nejlepšího hráče historie
Reagovat
Trojchyba_Mat
Ty kráso, to byl set
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
com
no teda Carlíto
Reagovat
Amputace
Neuvěřitelný haluzák... Ale teď na síti vážně pěkně.
Reagovat
Ondra979
jo zakoncil to pekne,ale celkove prvni set ma jako darecek...jestli to dotahne je proste strasne moc o Alcarazovi, pokud budou hrat dalsi dva sety pres dve hodiny, tak by mel vyhrat, pokud bude dal hrat podobne nervozne, tak muze prohrat i druhy set coz je asi jedina sance, jak muze djokovic vyhrat
Reagovat
Djokovicking
Prostě nemůže ten BB využít
Reagovat
ipko
no zatiaľ ma to nejako nebaví, pretože podľa mna obidvaja nehrajú ani zďaleka najlepší tenis, ale aj tak Alcaraz už zahodil dosť šancí a bojím sa, že to potom nezvládne v TB
Reagovat
Amputace
Ten Carlosův výkon mi zatím nápadně připomíná jeho hru z prvního setu finále loňského Wimbledonu.
Reagovat
Patik
Mne to pripomína ich prvý set na RG.
Reagovat
Ondra979
hraje pod svoje moznosti...ale pokud zapne, tak ho prehraje i kdyz tento set ztrati..jdeme na tb
Reagovat
Amputace
Teď zas... Proč s ním radši nepinká? Snaží se to hned ukončit zázračným BH po čáře. Dnes Carlos zatím vůbec netěží ze své herní inteligence.
Reagovat
QacO
Djokovic je kráľ
Reagovat
Orgasmator
Reagovat
Ondra979
otazka do placu, jak moc si myslite, ze djokovice limituje noha? ja bych rekl, ze minimalne, jestli si stezoval tak to byla klasicka maskirovka ale nic noveho od nej pod sluncem..od te operace je uz ted dost dlouho, ve wiblu to bylo jine
Reagovat
Djokovicking
Tak má ji obvazanou tak asi to nemá 100% v pořádku
Reagovat
Amputace
Pohybově nějak zvlášť limitovaný se mi nezdá být. Spíš už je prostě ve srovnání s Alcarazem pomalý a nestíhá.
Reagovat
Djokovicking
Ten Alcaraz neztratí servis
Reagovat
Ondra979
tak ted djokovic utekl skoro ani nevi jak..ted muze prijit slabsi chvile na servise pro Carlose a ma set..i tak by ale mel otocit, ale to uz by bylo tezsi..ale to je tenis, ja necekal ze ho prejede, za to ze ted nebreknul si muze sam a mel trochu smulu
Reagovat
Amputace
Přesně jak píšeš. Viděli jsme, jakým způsobem vyhrál tehdy Wimbledon proti Federerovi, takže možné je opravdu všechno. Djokovič je snad ve všem horší, ale zatím to kupodivu stačí. Carlos zbytečně nervózní. Potřeboval by se trochu zklidnit a spíše se snažit Djokoviče utahat v delších výměnách, než se to tam snažit za cenu chyb sypat.
Reagovat
Patik
Už zrazu nejak není Alcaraz v suchom triku a Djokovič bez šance
Reagovat
Amputace
Že bude hrát až takto špatně jsem vážně nečekal. Ale tohle má společné s Nadalem, ty pomalé rozjezdy, takže neboj nic, i kdyby Djokovič nějakým zázrakem ten první set urval, Carlos se pak nas.ere a v klidu otočí.
Reagovat
Orgasmator
Ano
Reagovat
Ondra979
presne, chce to ho tahat do delsich vymen a ne za kazdou cenu sypat winnery nebo stopbally..
Reagovat
Djokovicking
Proč všichni tak fandí Carlosovi? To si neuvědomují že to je poslední OH finále pro Djokera?
Reagovat
Amputace
Vždyť většina stadionu fandí Djokovičovi...
Reagovat
Amputace
Síťař
Reagovat
Ondra979
no tak zatim alcaraz zbytecne chybuje..pokud se srovna, tak by to mel zvladnout, djoker se zatim drzi diky zkusenostem, ale tezko to muze vydrzet cely zapas
Reagovat
Amputace
Drží ho pouze nervozita a chyby Alcaraze.
Reagovat
Pe3k
Není jak dát finála OH v tenisu ve stejný čas jako v pingpongu
Reagovat
Patik
Komentátor na HBO to celkom vystihol ten 16 ročný rozdiel je tam cítiť.. bezchybné božstvo vamoš má strasne veľa energie v porovnaní so starším Djokovicom.. najmladší finalista proti najstaršiemu finalistovi v histórii Oh..ale to je prirodzené rovnako tak ako Alcarazov pád v budúcnosti.. kombinuje extrémnu silu s rýchlosťou keď vidím jeho muskulaturu na nohách už teraz sa zdravotné trápi..ešte tak dve tri sezóny a príde to ..barle operácie invalidne vozíky..tejpy sem a tam s Nadalom si budú dávať rady.
Reagovat
Amputace


Jo, Nadalovi se taky věštil konec kariéry před třicítkou a kolik že pak ještě vyhrál GS?
Reagovat
Patik
Tak pokiaľ bude Wada udeľovať výnimky tak si predĺži kariéru ako Nadal.
Reagovat
Amputace
Anebo jako Djokovič. Ten vyhrává i s trhlinami ve svalu, s tím by mohl Alkáč též pokecat a vzít si nějaké rady.
Reagovat
Patik
Odkedy sa Nadalovi vestil koniec kariéry odvtedy si tenis prešiel slušným progresom.
Reagovat
Amputace
No a?
Reagovat
Patik
Tenis je zase o čosi rýchlejší a vyspelejší posúvajú sa zase hranice čo sa fyzickej záťaže týka zranenia su na bežnejšej báze nez predtým podľa mňa..a keď vidím ako sa maruju medzí sebou Alcaraz a Sinner a budú sa ešte navzájom posúvať dopredu už teraz sú podchvíľou marodi..dve tri sezóny a budú obaja fyzicky v prdeli.
Reagovat
Amputace
To ano, ale v přímé úměře se zvýšenou fyzickou zátěží se zvedá i kvalita servisu. Jak by jinak bylo možné, že se dlouhověkost sportovců stále zvedá? Před třiceti lety ti nejlepší v průměru končili kolem třicítky, dnes v průměru končí kolem čtyřicítky.
Reagovat
Amputace
*nebo asi ne v průměru, ale 35 už je dnes standard, kdežto před lety tak dlouho vydrželo jen pár jednotlivců a považovalo se to za raritu.
Reagovat
Patik
Nemusí to byť len servisom ale aj starostlivosťou, fyzio ,regeneračné metódy medicína atď.
Reagovat
Amputace
No však právě...
Reagovat
Djokovicking
Snad to Djoker dá aby měl kompletní sadu z velkých akcí, Carlos má ještě čas na zlato z OH
Reagovat
fialka
Má 37 rokov. Mal dostatok času na kompletnú sadu.
Reagovat
Amputace
Alcaraz je zjevně nervózní a extrémně chybuje, až se jeho hra trošku stabilizuje, bude Novak bez šance. Pohybově ho vůbec nestíhá a kdykoli zahraje Carlos tvrdší úder, je u něj Djokovič pozdě. Díky Alcarazovým chybám je to alespoň výsledkově vyrovnané.
Reagovat
com
Vámos, pěstička
A Djok uz pění a postvava si proti sobe celej stadion smile
Reagovat
fialka
Admin mohol vedieť, že bude bohatá debata k duelu o zlato a žiaden priestor.
Reagovat
Amputace
Nejlepší současný síťař opět úřaduje.
Reagovat
Patik
Smečiar.
Reagovat
Amputace
Ten je dokonce nejlepší v dějinách.
Reagovat
Pe3k
Federer hraje nebo co?
Reagovat
Patik
Federerove klince a kladivá nad hlavou.. zlaté časy..niet nato.
Reagovat
fialka
Fíha, Carlos sa oholil. Azda mu to prinesie šťastie.
Reagovat
Patik
1-0 milosrdny gem od božského Alcaraza..
Reagovat
Krisboy
Srovnávat Nadala s Berrettinim (zvlášť na Pařížské antuce) může opravdu jen zaslepený hater...a jak se na kurt dostal ten Ebden bylo pořadateli vysvětleno také
Reagovat
Krisboy
Sorry, mělo být dolů pod Paštika.
Reagovat
Nola
tiez tu trolujes, Matteo asi nemohol startovat kvoli Jannikovi, ktory sa odhlasil na poslednu chvilu, inak nechapem, preco by staty nemohli nahradit svojho reprezentanta inym, divne pravidlo, potom tam supnu hraca, ktory uz 100 rokov nehra dvojhru.... aj tak porusuju pravidla, lebo kazdy nominant by mal reprezentovat na DC, co sa nedeje
Reagovat
Patik
Je jedno o aký turnaj ide či antuku alebo čo.spanieli majú kopec hráčov čo hrajú celé sezóny a sú v top 20 30. .fokina agut bazéna a neviem ešte kto.namiesto nich tam šiel hráč 161. rankingu
Reagovat
Patik
Baena
Reagovat
Krisboy
Mluvil bys stejně, kdyby se jednalo o Djokoviče? Kdyby byly hry v Melbourne, Nole se vracel po dlouhé absenci, vlivem zranění by byl 161. na světě a od pořadatelů by dostal WC? Taky bys tlačil místo něj třeba Djereho nebo Medojeda?
Reagovat
Patik
No bohužiaľ asi by som musel tlačiť iných aj keď by ma to určite hnevalo ale tak keď nato nemá ranking tak Holt musí čeliť následkom.
Reagovat
Amputace
Reagovat
Krisboy
Forza Lorenzo!!!
Gratuluji, OHBH rulezz forever!
Reagovat
Patik
Obaja tam nechali na kurte všetky zvyšné sily...jeden unavený z Djokoviča druhy z mixu..FAa nemusí sklanat hlavu stále má bronz neodchádza naprázdno..obaja odohrali dobrý turnaj ich vlasť môže byť hrdá.
Reagovat
Nola
ten chvostik a prejav to cele dokresluju, dalsi narcis ala Tsitsipas a Zverev, je to dobry tenista, ale vyzera zzenstilo, chlapi su nastastie na spici rankingu, ale hral velmi dobre, ved porazil vela skvelych hracov a BH ma ovela lepsi ako Tsitsipas
Reagovat
Patik
Nedávno sa mu tuším narodilo dieťa.. vyzerá zženstilo možno ale ak chces mať nejaký účes a chces s ním aj hrať bez toho aby ti zavadzal tak bohužiaľ..inak je to určite atraktívny chalan mimo kurt pre mladšie dámy..aj keď ma manželku.
Reagovat
ipko
gratulácia Lorenzo, ale ešte máš čo zlepšovať ako sa včera ukázalo, inak je škoda, že Berettini nešiel vyskúšať olympiádu, lebo s tou formou zo Gstaadu a Kitzhubelu mohol možno vybojovať pre Taliansko s trochou šťastia aj lepšiu medailu
Reagovat
Ereinion
Berrettini neměl ranking podle mě
Reagovat
Patik
A Nadal ho mal ? A Ebden ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist