Murray zastavil Nišikoriho, čeká ho repríza loňského finále s Djokovičem

25. 1. 2012, 15:45
Aktuality 96
AUSTRALIAN OPEN muži - Lepší obsazení semifinálových zápasů si pořadatelé Australian Open a většina tenisových fanoušků přát nemohla. O finále na úvodním grandslamu sezony si totiž zahraje kvarteto nejlepších tenistů světa, Už včera si místo v semifinále zajistili Nadal a Federer, dnes ve čtvrtfinále nezaváhali ani lonští finalisté Andy Murray a Novak Djokovič.
Andy Murray

Andy Murray se na konci loňského roku domluvil na spolupráci s Ivanem Lendlem a letos ještě neprohrál. Včetně exhibice v Kooyongu a triumfu v Brisbane má na kontě již 11 vítězných zápasů v řadě. Ten poslední si připsal ve čtvrtfinále Australian Open, když porazil hladce 6-3 6-3 6-1 Japonce Keie Nišikoriho.

Dvaadvacetiletý Nišikori hrál jako první japonský tenista v historii Open éry ve čtvrtfinále Australian Open, prvním japonským grandslamovým semifinalistou se ale nestal. Proti světové čtyřce Murraymu mu dnes chyběly především síly, neboť v Melbourne odehrál tři náročné zápasy: ve 2. kole točil zápas z 0-2 na sety proti Ebdenovi, následně svedl čtyřhodinovou bitvu s Benneteauem a v pondělí ve vyčerpávajícím pětisetovém boji udolal šestého hráče světa Tsongu.  

O dva roky starší Murray sice v zápase nabídl deset brejkbolů a o podání dvakrát přišel, Nišikoriho ale ani na chvíli nepustil do vedení. Pomohl si 21 body při hře na síti, na které chyboval pouze ve čtyřech případech. Celkem předvedl 36 vítězných úderů, zatímco soupeř se dopustil 39 nevynucených chyb.

"Myslím, že to byl hodně dobrý zápas. Především divácky atraktivní," narážel Murray na řadu strhujících výměn, z nichž v jedné Nišikori zahrál 'tweener' a následně trefil winner. "A já měl asi víc paliva v nádrži. On (Nišikori) tu už odehrál několik dlouhých zápasů a dlouhých výměn, takže to pro něj dnes nebylo vůbec jednoduché. On se svým stylem potřebuje hrát dlouhé výměny, takže to byla moje výhoda," dodal britský tenista, který tak už na pátém grandslamu v řadě postoupil minimálně do semifinále.



"Samozřejmě, že jsem chtěl dnešní zápas vyhrát. Moc jsem se těšil, ale bohužel jsem dnes nebyl dostatečně dobrý fyzicky, psychicky, ani herně. On (Murray) se hodně zlepšil na servisu... a má skvělou obranu. Není jednoduché proti němu hrát," komentoval Nišikori, který se díky nejlepšímu grandslamovému výsledku posune v žebříčku ATP poprvé do Top 20.

Murray byl na Australian Open v posledních dvou letech ve finále, předloni s Federerem ani loni s Djokovičem ale neuhrál ani set, stejně jako ve finále US Open 2008. O třetí finále v řadě se utká právě se svým loňským přemožitelem Novakem Djokovičem. Srbský tenista si dnes poradil 6-4 7-6 6-1 s pátým hráčem světa Davidem Ferrerem a na sedmé grandslamu v řadě postoupil minimálně do semifinále.

První set dnes obhájce titulu získal bez ztráty servisu. Ve druhém se ujal vedení 2-0, o náskok ale rychle přišel a nvíc se během jedné z výměn chytil s bolestivou grimasou za levé stehno. Žádné ošetření si ale nevyžádal a pokračoval dál. Za stavu 2-3 odvrátil v dlouhé výměně brejkbol a naopak sám šel v 12. hře servírovat na ukončení sady. Ferrer se ale nevzdal, vynutil si tie-break a v něm se dokonce ujal vedení 4-2. Jenže světová jednička získala pět fiftýnů v řadě a definitivně odrazila odpor španělského 'válečníka'. Třetí dějství už bylo v režii vítěze tří loňských grandslamů Djokoviče.

Středa na Australian Open:

Kvitová je v semifinále Australian Open! O finále se utká se Šarapovovou

Štěpánek s Paesem jsou v semifinále čtyřhry!

Hlaváčková s Hradeckou na druhý grandslamový titul nezaútočí, končí v semifinále

Juniorská čtvrtfinále si zahrají tři Češi! Pavlásek, Staněk a Krejčíková


"David (Ferrer) se nikdy nevzdává. Věděl jsem, že to bude dlouhý a náročný zápas," řekl rodák z Bělehradu. "V druhém setu jsem měl štěstí. Když jsem ho vyhrál, byla to pro mě velká vzpruha," řekl Djokovič s tím, že problémy s nohou nejsou nikterak vážné. "Nemám žádný problém. Cítím se svěží fyzicky i psychicky. Jen jsem měl občas potíže s dýcháním, protože jsem měl ucpaný nos," dodal.

"Odehrál jsem dobrý zápas. V druhém setu jsem měl šanci, ale v tie-breaku jsem ji neproměnil. Když jsem prohrál druhý set, on (Djokovič) už hrál lépe. Ale se svou hrou jsem spokojený," komentoval své poslední vystoupení na turnaji devětadvacetiletý Ferrer, který hrál před rokem v semifinále. Dnes po triumfu v Aucklandu prohrál první letošní zápas.



Dvojnásobný vítěz Australian Open Djokovič si dnes v 510. zápase kariéry připsal 399. výhru a o jubilejní čtyřsté vítězství bude usilovat proti Murraymu. S Britem má bilanci 6-4, z posledních pěti zápasů na rychlém povrchu ale vyhrál jen v loňském finále právě v Melbourne.

"Murray má skvělou formu, musím se na něj dobře připravit," uvědomuje si čtyřiadvacetiletý Djokovič. "Je to skvělý turnaj, v semifinále jsou všichni čtyři nejlepší tenisté světa," dodává mimo jiné vítěz Davisova poháru. Druhou semifinálovou dvojici totiž vytvořili Rafael Nadal a Roger Federer. "Jejich zápas si budu užívat na gauči, vždyť jde o dva z pěti nejlepších tenistů všech dob. Každý jejich zápas je velký zážitek. Dám si dobrou večeři a budu se dívat," uvedl Djokovič.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky mužů (25. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (5-Šp.) 6-4 7-6(4) 6-1
A. Murray (4-Brit.) - Nišikori (24-Jap.) 6-3 6-3 6-1

Semifinálové dvojice:
Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (4-Brit.), Nadal (2-Šp.) - Federer (3-Švýc.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

96
Přidat komentář
smazaný uživatel
ahojky ! no jen se nebojte, ja vim moc dobre co to je,sem to taki us videl u svoji holky,vona vrchilola kdyz se hadala s ucou ve skole,kdo ma lepsiho mobila! ale nejhorsijenatom,ze zase ani jedina sprava vo tenysu,ale stejne sem moc rad,ze svama muzu tadi diskovat vo tenysu a ze vas moje nazori na teenys zajimaji,tak mne zase informujte mne prosimvas. diky
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už bud hodný a nezlob ;) však ty víš..
Reagovat
smazaný uživatel
no ty vole, to musi dat strasnou paci delat tolik chyb:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
muzete mi nekdo rict,kdo je ta rafa ? porad tadi o ni ctu naki vase clanki a hledal sem trochu na intru,ale kde nic tunic.tak to tedy fak nevym, ale asy musi bit docela dobra, kdys vo ni furt pisete.informujte mne prosimvas !
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-D a dost :-D
Reagovat
smazaný uživatel
doporučuji informovat se u svýho psychiatra o změnen léku, tyto co teď bereš ti zjevně nezabírají tak šup do kazajky...
Reagovat
smazaný uživatel
NO,Federer na Nadala neumí ale to neznamená že ho porazí enom v hale . A že ted prohraje 0:3, myslím že to bude dost vyrovnaný zápas ale také věřím mirně Nadalovi,ipřes vybornů Federerovu formu.
Reagovat
ladka
ja RF prajem vyhru,ale vyhra Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
vubec nevim, proc my tadi nadavate a kaslate ne mne! ja nejsem moc velki tenysta, ja hraju zavodne hokej, z hokejistu myluju robetra karluše a taki grecki bil docela dobrej! ja na tenhlencten tenys koukam spis kuli svoji holce, ona ma taki palku a hraje a fandi ty blontce,jak vloni zalezla pod ten stul v tom kine nebo kde to vubec bila.me se docela libi ten feder, ale ja sem fakt spis na ten hockej,jenomze mamka chce vydet toho nemce a ja nevym, skym bude hrat to finale. informujte mne prosimvas ! diky
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Miláčku, Ty si říkáš o pozornost, vid? Chceš pohladit po hlavičce? :-)
Reagovat
gigin
přesně tak to je!! Tys na to kápla:-) ale proč my? Ale proč zrovna my?? :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tak někdo musí, vždyt chudáček tak prosí o pozornost, že dělá schválně takový chyby, aby na sebe nějak upoutal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
agoj!ja nechcy hladit po hlavice, todlencto kdybi videla moje holka, tak ta bi mi tedy dala co proto !ja hrozne radd ctu tadydlenc ty vase clanki vo tom tenysu, je vydet ze vo tomlenctom sportu vite hodne informaci, jen nevim kam na to jako chodite, protoze ja furt hledam a furt proste nic jako.tak mne kdyztak informujte mne prosimvas. diky
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, bude to jen mezi námi, třeba se pak naučíš psát správně a vzpomeneš si, kdo je to Rafa :-))
Reagovat
gigin
jasně, že to dělá schválně. Ale co to je? Kdyby to bylo jednou,člověk se pobaví, odpoví mu nějakou blbost a je sranda. Ale toto.. Ale čert to vem, teď nás čekají super zápasy do neděle, tak si nebudem kazit radost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
On mně vůbec nevadí, je neškodný..:-)
a radost si zkazit nenechám, máš pravdu, nejdřív Petra a pak chlapi, to bude teprve vyvrcholení dne :-))
Reagovat
gigin
nepiš žádné jména, nebo se bude zase ptat :-D anebo se zeptá, co je vyvrcholení.... tys tomu teď dala :-DD
Reagovat
gigin
ano, bude to super. Já se sice nejvíc klepu na pátek, ale zítra je taky den s velkým D !!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tys na to kápnul, napsala jsem to tak schválně..:-)))
Jen at se zeptá, já mu to vysvětlím.;-)
Reagovat
gigin
s tou Petrou bych mu možná poradil taky, ale to vyvrcholení.. :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite prosimvas,jak se menuje ten nemeckej tenysta a kdy bude hrat, se menuje neco jako conga nebo tak nejak. On se moc libi moji mamce, ale jasem to nikde nenasel, imformujte me prosimvas,jo!dikes
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Heather_Fedex
nemeckej tenysta boris beker zmychani s tsongou a bude hrat nejspYs na souboji veteranu. joo, nenY zac!!
:P
Reagovat
gigin
on tu prudil i včera, kašlete na něj.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dekuju ti, zes si mne informoval, fakt ste tadi superlidi a hrozne rat ctu tadi ti vase spravi vo tom tenysu, to mne bavy vic nez ta hnusna fizika ve skole, to je sama paka a kivadlo a tak, ale vo tenysu nam v skoli nereknou vubec nic. takze dekuju vam zeste mne informovaly !
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuji finále Djoker-Roger. Rafa mi nepřijde v úplně ideálním rozpoložení.
Reagovat
ladka
Federer ma na Nadala akurat tak v hale Nadal vyhra 3 0 na sety...
Reagovat
Heather_Fedex
ve skole si blicnu- kaslu na to! nenecham si ujit souboj 2 nejvetsich tenisovych hviezd. pevne verim, ze to BUDE STAT ZA TO, a ze mne roger nezklame!! ma jedinecni prilezitost, lepsi formu nez lonsky rok. come on rog, at se neulivam ze skoly zbytecne!!
;))) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Djoki porazi andyho, vyhraje AO..pokud vyhraje Andy..vyhraje AO on...druha skupina nema sanci proti nim a myslim, ze kdyby brali v jinem semifinale tak jsou opet spolu ve finale...tot muj nazor..
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko mozna, Andy by byl podle me bez sance
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím že Djokovič Murrayo porazí ale ve finále bych mu tak moc nevěřil. Druhé semifinále - v tom věřím Nadalovi už enom když sa podivám na tu bilanci 19-9 . Samozdřejmě každy zápas je uplně jiný Federer ma formu ale Nadal sa hecne a podle mna vyhraje.
Ale može to dopadnut uplně jinak .
Reagovat
a.magerova
Novak vs Andy ? repríza finále AO 2011,
Roger vs Rafa - repríza finále AO 2009,
ještě by to chtělo OPAKOVÁNÍ finále AO 2010 - samozřejmě se stejným výsledkem :-))
Reagovat
taffer
Tak to by mě potěšilo asi nejvíc!
Reagovat
W.G.M.
Vcera jsem se zamyslela na budoucnosti tenisu a jeho popularity po odchodu do Rafy a Rogera do duchodu. Asi jsem moc pesimisticka a asi to souvisi s tim, ze je mam oba nesmirne rada a budou mi chybet, ale pripada mi, ze Rafa a Roger jsou tenisove osobnosti pritahujici miliony fanousku, ktere nikdo asi nedokaze nahradit.

Predstavte si okruh bez nich, kdo tak vycniva, kdo bude k televizi lakat tolik divaku? Novak, ktery je celkem kontroverzni osobnost a vzbuzuje spise negativni emoce, Andy Murray, ktery take nepatri mezi tahaky a zustava vzdycky tim 4. vzadu, par nejakych mladiku (Tomic, Raonic, i kdyz ten neni o tolik mladsi nez treba Andy a Rafa) nebo nas ceka par klidnych let, kdy nikdo nebude vyrazne dominovat, zajem bude upadat, dotace se budou snizovat...?
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl, tohle si také říkali určitě fanoušci na koncích různých ér, když končili McEnroe s Lendlem, Aggasi taky nevzbuzoval příliš pozitivní ohlasy například. Když končili oni dva, tak se zase říkalo, že už to nebude takhle. A objevili se Nadal a Federer.
Reagovat
Pe3k
Vzdálená budoucnost?

Nevím z čeho vycházíš, ale Federer chce hrát minimálně do 35 let a vzhledem k tomu, že zdraví je jedna z jeho "superschopností" velice snadno se může stát, že bude hrát i po 35...

Rafa má teprve 25 let a i když je jeho zdraví mnohem více diskutabilní než u mého "oblíbence" je to velký bojovník, kterého žene spousta věcí kupředu a který jen tak s tenisem končit nebude...

Takové zamyšlení nad tím co bude za x let až nebudou hrát tyto naše "ikony" není na místě, protože zítra se hraje semifinále Federer - Nadal, tedy to nejzajímavější pro většinu tenisových fanoušků :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevidel by som to tak skepticky..Hlavne u Rafu to nie je aktuálne, s dotyčnými tenistami, ktorých si spomenula sú de facto rovesníci, takže majú pred sebou ešte stovky zápasov...Federer bude hrať podľa mňa aj do 34, on je človek, ktorý tenis miluje a nevzdá sa ho za žiadnych okolností..Teda nepredpokladám, že by sa výrazne prepadol v rebríčku..
Reagovat
ArcusII
Tohle je vážně blbost a spíše tenisová depka než fakt. Vždycky bude nějaká hvězda a je fakt že ikdyž nikdo není jako Roger, tak třeba Gregor Dimotrov má velmi podobný styl. Sleduju tohodle mladíka už dlouho a jeho hra se mi líbí čím dál víc a je to i sympaťák. Neříkám že jednou bude velká hvězda, ale jeho styl se mi strašně líbí, dokonce bych řekl že některé údery má lepší než Roger ;-) hvězdy byli, jsou a budou ;-)
Reagovat
W.G.M.
Jo, mozna je, ale ja jsem nad tim zrovna vcera premyslela a dole, jak psal Forehand o te nove generaci, jsem si na to zase vzpomnela, a tak jsem to sem napsala, abych zjistila, co si treba mysli ostatni.

Ja jsem zazila Agassiho a Samprase jako mlada zaba, kdyz Sampras v roce 2002 koncil, bylo mi teprve 19. Tudiz jsem to tenkrat tolik nevnimala, mela jsem navic vzdycky i dost jinych zajmu nez jen tenis. Ale pripadalo mi, ze kdyz skoncili (ano, vim, ze Agassi az v 2006), tak nastalo takove bezbarve a bezkrvne obdobi, ktere trvalo do doby, nez zacal zarit Roger a pak se pridal na antuce Rafa. Pripadalo mi, ze v novinach se tolik tenisu nevenovali. Byl to proste jeden ze sportu a zajem nebyl takovy...
Reagovat
ArcusII
Tohle by Roger treba nezahral uz by to nechal bejt ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=H8zNApQuv4U
Reagovat
smazaný uživatel
Federer by snad do 35 let mohl hrát, uvidíme. Ale loni po Wimbledonu Nadal v rozhovoru pro španělský media hovořil o tom, že bude muset kvůli zdraví rapidně zkrátit svou karieru, aby se nezničil úplně. Mluvil o tom, že tenis miluje, ale přes bolest chodit nebude. Takže u něj to právě je aktuální dost, ale myslim že takový 3 roky ještě bude schopný hrát. Každopádně na 95% Nadala ve 30 letech hrát neuvidíme. Co bude až oba skončí, tak nevim a ani to vědět nechci.
Reagovat
VlS
Tak když tobě bylo už 19, tak mě bylo teprve 47 a pamatuju tedy střídání cca 5 - 6 generací. Já jsem jako začínající tenisovej fanda (a taky rekreační spíš herec než hráč :-))ještě viděl hrát Roda Lavera, Stana Smithe, Santanu, Borg byl 15 letej klučina a Ivan Lendl hrál za žáčky. Tenis je kontinuální, není to tak, že jedna generace odejde do důchodu a čeká se na příchod nové. Hvězdy Stana, Kodeše ... vystřídala hvězda Bjorn, tu John a Ivan, ty Boris ........... a tak to pokračuje. Co říkáš na kluka Andyho, na kluka Tomiče? a tak to půjde pořád dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky to bylo tak, že přišli noví hrdinové :-). Tak kliiid, tahle fixace na R a R je taková...no podivná :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Po roce 2006 kdy skoncil bozsky Andre nastalo nemastne obdobi nez zacal zarit Roger? To snad proboha nemyslis vazne. Jen tak pro zajimavost ten rok vyhral Roger po ctvrte za sebou Wimbledon. Ten rok mel bilanci 92/5 a byla to jeho asi nejdominantnejsi sezona Muzes mi prosimte rict kdy teda zacal zarit, a jak dlouho trvala ta nemastna doba?

Problem je v podle me v tom, ze Federer je, at si rika kdo chce co chce, neskutecna osobnost i mimo kurty, zatim co Rafa a Djoko jsou jen kluci co umi hrat vyborne tenis. Skvelejch tenistu je a bude a nekdo Rogera driv nebo pozdejc urcite prekona, ale jeho osobnost jen tezko nekdo nahradi. Rafa to nebude a Djoko nejspis taky ne...
Reagovat
W.G.M.
Myslela jsem tu rivalitu mezi Samprasem a Agassim, Sampras skoncil v 2002 a Andre zustal sam a stejne uz byl prakticky za zenitem (zraneni). A nechapu, proc jste hned tak utocny. Dalo se to napsat i mirneji, ne slovy: to nemyslis vazne. Myslela jsem si, ze to je pochopitelne, kdyz jsem napsala, kdyz skonciLI. Do zavorky jsem dala rok ukonceni Andreho kariery, aby si tu nahodou nekdo do me nerypl, ze jsem uplne blba a nevim, kdy to vlastne bylo...
Reagovat
gigin
mohl bych se zeptat, kdo, nebo spíš která éra ti přišla ta nej? Jako víš, co myslím, na kterou budeš jednou nejvíc vzpomínat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ctu si ten prispevek porad dokola a furt v tom nejak nevidim ten smysl kterej jsi mi ted osvetlila, asi jsem pitomej:)
Reagovat
W.G.M.
No tak ja nevim, asi se vyjadruji prilis abstraktne... Nicmene uz asi vidim, kde jsem udelala chybu, mela jsem explitictne zminit rivalitu RAfy a Rogera (ja to zahrnula do slov, ze jsou to velke osobnosti a ze nikdo nebude takto vycnivat). Pak jsem ve stejnem duchu chtela pokracovat u Peta a Andreho. Proto jsem napsala, ze jsem je zazila jako mlada... a ze kdyz skoncili, pripadalo mi nasledujici obdobi nevyrazne...
Reagovat
smazaný uživatel
"...aby si nahodou nekdo do me nerypl, ze jsem uplne blba...". To by nebylo ani tak nemístné rýpnutí, jako spíše konstatování faktu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdopadne vim, co jsi chtela ric a omlouvam se, ze jsem po tobe vyjel, ja to fakt pochopil tak ze az po ukonceni kariery a ne po ukonceni rivality a v tom je rozdil:)
Reagovat
W.G.M.
Ano, Armstrongu, jen houst... Kazdy, kdo s tebou nesouhlasi, je prostoduchy mamlas intelektu konzervy kociciho zradla.
Reagovat
W.G.M.
Vpohode :-), ja vim, ze se mi obcas stane, kdyz pisu, ze se nevyjadruji uplne presne, obcas se mi to stava, i kdyz mluvim. Proste ja jsem zvykla na naznaky, na cteni mezi radky, hodne premyslim o vsem, co slysim i co ctu a hodne to analyzuji. Mam potom tendence ocekavat, ze to tak dela kazdy a ze kazdy preci musi poznat, co jsem tim chtela rict :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, ty asi víš mnohem lépe než já, jak si některých svých oponentů vážím. :-)
Reagovat
VlS
To je těžký, člověka to svádí k nosdtalgii a to je špatně. Vem si, že tenis na konci 60 let u nás znamenal jen antuku, rakety byly dřevěný a dostupný míče Optimit - asi 50 let stejný. Kdo měl dřevěnou Wilsonku nebo Dunlopku, to byl pane profík, protože všichni ostatní jsme měli stejný Artistky.
Doby před 40 nebo 45 lety se nedají vůbec srovnávat s dneškem určitě ani tenisobvě, ale hlavně možnostmi tenis sledovat (a to jsem měl kliku, že jsme doma chytali rakouskou televizi). Nebylo základní dnešní médium - internet a v podstatě si žil z novinovejch článků a komentářů televizních hlasatelů, protože proti normálním lidem to byli informovaní bozi, dneska je považujem e s prominutím za poloinformované tupce, protože každej skutečnej fanda toho ví víc.
Já si tenis jako fanda asi nejvíc užívám teď (cca posledních 5 let) s rozvojem satelitu, streamů na internetu a hlavně informací na internetu a myslím si, že nemá smysl srovnávat nesrovnatelné. Hrdina Stan Smith by dneska neprošel kvalifikací na okresní soutěži. Chlapskej tenis byl servis - volej, protože málo lidí umělo returnovat tak, jako to umí ti kluci teď. Dámskej tenis před nástupem generace Kingové, Navrátilové, Evertové, to byla taková trochu pinkaná, až Martina a Chris do toho daly opravdu atletiku, agresivitu a tak dál, ale když se podíváš na historický záběry, tak by dneska byly asi bity jako žito (ale dneska by hrály jinak, konec konců Martina se držela na úrovni ještě ne tak úplně dávno.
Pro mě je tenis krásnej a věřím, že i dlouho bude a pokud chce někdo srovnávat, tak ať to dělá, já tuhle potřebu nemám, jsem ještě mladej na to, abych vzpomínal na starý zlatý časy :-))
Reagovat
W.G.M.
Vis, tady neni moc lidi, kteri se s tebou pousteji do diskusi, myslim debaty, ne prizvukovani.Proto krome fanousku Rafy, kteri na tebe reaguji, protoze ty je k tomu svymi vyjadrenimi casto nutis, tu proti tobe prakticky nikdo nevystupuje. A vsimla jsem si, ze pokud nejsi prilis osobni (rozumej neutocis na Rafaela), tak oni sami na tebe take prilis neraguji. Ovsem ty mas pro kazdeho, kdo se ukaze, ze fandi Rafovi, jen slova opovrzeni. Prakticky vsechno, co napisi, zesmesnujes, pri nejlepsim o nich reknes, ze nejsou tak fanaticti a jsou docela slusni. Ohledne uznani oponenta jsem tu od tebe nic lepsiho necetla. Co si myslis ty, to samozrejme nevim, ja soudim podle toho, jak se projevujes tady.
Reagovat
gigin
Děkuji za hezkou odpověď !!No to je jasný, že jsi mladý, nechtěl jsem se tě nějak dotknout, promiň.. taky jsem psal - až budeš jednou vzpomínat :-) Jasně ten vývoj je nezastavitelný. Nejde srovnávat hru tehdy a teď, o přípravě hráčů, jejich vybavení a nárocích, které jsou na ně kladeny, ani nemluvě. A možná ta má otázka byla i hloupá, když se tak nad tím zamyslím. Každá doba má své hrdiny, své kouzlo, takže něco vypichovat je blbost. V každém případě ještě jednou děkuju.
Reagovat
W.G.M.
Moc hezke, dekuji i ja za mily prispevek.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět se asi budu muset opakovat. Drtivá většina zdejších Nadalovců zde na webu dělají rozbroje. Nemluvím o situaci za posledních pár měsíců, platí to už léta letoucí. Mezi touto sortou by se dalo najít několik bezúhonných vyjímek (tzn. nepomlouvají jedince fandící jinému hráči než Nadalovi, neútočí na Federera). Kvůli těmto 2-3 vyjímkám z celé skupiny ale NEBUDU rozlišovat a v komentářích se vždy budu vyjadřovat o skupině Nadalovců jako celku. Čili mě nezajímá, že se tady dá se dvěma fanoušky Nadala rozumně bavit, s drtivou většinou to nejde a to je podstatné. Jak už jsem to psal dříve, pytlík shnilých brambor si kvůli pár pěkným kouskům nekoupíš, což? Snad jsi, lingvistko, pochopila, co jsem tím chtěl napsat...
Reagovat
gigin
tita mi nešahej !!!!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že to bylo na mě. :-) Tak tedy odpověd´: na toho ti šahat nebudu, jelikož je jednou z vyjímek, je to jeden z Nadalových fanoušků, kterého respektuji jako fanouška i jako svého názorového oponenta.
Reagovat
W.G.M.
Samozrejme, ze vim, co chces rict, ovsem jelikoz umim i dobre cist a nejsem tu dnes poprve, take vim, ze nemas pravdu. Ty jsi trochu do sebe zahledeny, myslis si, ze jsi ta jedina moralni autorita, ktera se muze vyjdrit k tomu, jak tady kdo smysli a pise, ovsem kazdy s nadhledem musi videt, ze kazes vodu a pijes vino. To, co kritizujes, delas sam. Tak dva roky zpatky to tu bylo desne, vyostrene, ale ted je tu klid. Tak se prosim te taky uklidni a bude to tu jako v raji.
Reagovat
gigin
jo bylo to na tebe :-) a tak tedy fajn, to máme vyjasněné :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V době A po Agassiho a Samprase bylo určitě více skvělích hráčů..GUSTAVO KUERTEN,Marat Safin,Tomas Muster,Patrik Rafter... a další.Trošku jste tady na to opoměli

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/105799/mladicek-federer-ten-kluk-v-sobe-neco-ma.html

slušnej článek
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu se nepovažuji za morální autoritu, ale uznej, že mé chování je proti projevu např. Barneyho nebo Nadalista ještě dost vybrané. Já tady nikdy neútočil na nikoho, kdo mě dříve nepomluvil či jinak nepošpinil. A bylo mi skutečně jedno, komu dotyčný fandí. Ve společnosti mi totiž dost vadí dvojí metr, takže mi nebude dělat problém se v diskuzi zastat fanouška Nadala, pokud se do něj bude vulgárně navážet fanoušek jiného hráče. Z toho, co jsem zde zatím viděl a čeho jsem byl svědkem, bylo to vždy naopak. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
s.wikipedia.org/wiki/Žebříček_ATP

Tohle je nádhera to číst a ty hráče si pamatovat....
Reagovat
W.G.M.
No myslim, ze jsem na to nezapomnela :-), Patricka Raftera jsem milovala, ale proste to nebylo ono, bylo vic dobrych hracu, ale nic, co by vylozene tahlo masy, tak jako to byly souboje Sampras x Agassi, Federer x Nadal a treba Borg x McEnroe. Ja nechci snizovat nici kvality, slo mi jen o vliv, jak to napsat, dominance a atraktivity vzajemnych souboju nekterych hracu a sily jejich osobnosti na popularitu tenisu jako takovou...
Reagovat
W.G.M.
Jasne, slusnak Armstrong. Ze jsem te tedy jeste nevidela zastavat se nekoho, naopak na me jsi treba utocil prakticky od zacatku, a to proto, ze jsem Nadalova fanynka (a zapominas ale, ze i Rogerova) a dovolila jsem si ti oponovat. Ty proste zijes v minulosti, uz jsem to psala, porad se tu ohanis kydanim spiny na Rogera a chovanim Rafovo fanousku a pak z tebe vypadnou lide, kteri uz tu davno nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak si můžeš zpětně projít minulost a zavzpomínat třeba na Maria, Olfesse, Barneyho, Saskii, Nadalista a další. Z které fanouškovské základny tito všichni byli...?
Reagovat
W.G.M.
Hele, tohle uz zase zavani diskusnim odpadem, ktery ostatnim bude akorat prekazet. Ja si je pamatuji, mam k tomu take sve pripominky, ovsem uz to tu nebudu psat z vyse zmineneho duvodu. Konec debaty, tohle nikdy nikam nepovede. Ja napisu, ty napises, ja budu reagovat, vysvetlovat, analyzovat, ty budes oponovat atd. atd. atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo! V předešlém příspěvku píšu, že ještě nenastala situace, kdy jsem se mohl zastat Nadalovce, který byl neoprávněně pod palbou vulgarismů. Na to mi ty položíš otázku, proč jsem se zatím nikoho nezastal...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to tak bude nejlepší, jelikož už je dost pozdě.
Reagovat
VlS
Ale určitě jich bylo ještě daleko a daleko víc i před open érou.
To bych musel začít taky třeba s Nastasem, nemůžu si těď vybavit jméno toho gruzínce, kterej hrál finále Wim s Kodešem a pak se dostaneš k lidem, o kterejch jsem já jako kluk slyšel jako o legendách (Drobný).. prostě celej seznam neuděláš.
Fakt je, že se elita více méně postupně přestěhovala z austrálie a Ameriky do Evropy, do světový špičky pronikli zástupci mnoha zemí, které tam dřív nebyly (Balkán - Goran, Monika, Rusko)
Reagovat
smazaný uživatel
Metreveli :-)
Reagovat
Jan
Dovolím si přidat svůj názor. Samozřejmě, vždycky bude nějaká světová jednička nebo dvojka. Od toho je bodování. Ale nikde není psáno, že to vždy musí být výrazná osobnost, která bude výrazně přečnívat ostatní jako např. současná TOP 3. Klidně to může být nějakou dobu střídání ne moc výrazných tenistů, kteří se budou navzájem porážet a nikdo nebude příliš vyčnívat z řady ani výkonem ani jako osobnost. Než se znovu někdo objeví. Od toho jsou legendy tenisu, že se někdo čas od času objeví. I když při pohledu zpět docházelo k docela dobré kontinuitě: Borg, Lendl, Sampras, Agassi a současní Federer, Nadal, Djokovič. Na někoho jsem možná zapomněl nesleduji tenis zas tak důkladně a pořád. Djokovič je v současnosti excelentní hráč, ale jako člověk mi úplně sympatický není. Třeba zrovna v době, když byli světovými jedničkami Hewitt a Roddick, tak tam nebyl příliš výrazný bodový odstup od ostatních, bylo to zrovna podle mně takové nevýrazné období (nesledoval jsem to v té době příliš, tak mě omluvte, pokud tomu tak nebylo) zatímco v současnosti je mezi TOP 3 resp. TOP 4 a ostatními propast.
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš, na Gorana jsem uplně zapoměl...skvělí hráč své doby
Reagovat
tito
někdy stojí za to si pustit ty "staré" legendy. Nekvalitní záznam ale .. zlaté ruce. http://www.youtube.com/watch?v=lJubuKDN7Fk
Ale jinak W.G.M. chápu, ta několikaletá rivalita byl obrovský magnet pro fanoušky. Koneckonců zítřejší zápas není výjimkou.
Reagovat
baggik
Až skončí tak tady pořád bude Djokovič, Del Potro, Tomič může být budoucí hvězdou... A ty negativní emoce vzbuzuje Novak tak maximálně u některých zde diskutujících, protože si dovolil v davis cupu udělat obstrukce, který Štěpánek dělá úplně běžně, jinak v tenisovým světě je Novak nazírán pozitivně, včetně jeho napodobování jiných hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy ma formu. Zápas s Džokym bude lepší než Nadal x Feďák (tam uvidíme samé kopce do Fedákova bekendu).
Džoky má ovšem ještě lepší formu a Andyho smázne. Ferer se rozpadnul po 2 setu, kdy už neměl morální sílu na nadlidský výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Andymu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci sa špekulovalo nad nástupom novej generácie, je zrejmé, že to nebude až tak horúce..V súčasnom tenise je naozaj kuriózna situácia, kedy sa tábor rozdelil na vedúcu štvoricu a zvyšok tenisového pola..Víťazom AO sa pravdepodobne stane NOLE, som zvedavý kedy sa chlapík zastaví..Murrayho asi porazí, hoci vôbec nemám prehľad o jeho hre, Andyho zápasy mi vždy unikli..
Reagovat
smazaný uživatel
No třeba se hodně trápil na servisu, ten mu šel předchozí dva zápasy. Opravdu velkou prověrku ještě nemá za sebou, Djokovič má za sebou těžší zápasy s Hewittem a Ferrerem. Celkově je lepší, Murray by musel předvést fakt top výkon, aby měl šanci.
Reagovat
tito
Já bych ho tak nepodceňoval...
Reagovat
gigin
já taky ne. Ale my máme něco domluvené, takže je to stejně fuk a já bych do toho nerýpal :-)
Reagovat
tito
O.K. beru zpátečku, ale znáš to, takový malý čertík na zdi, kterého teda nechci malovat...:-))))
Reagovat
tito
Ne nic, už toho nechám. Hajde Nole, Vamos Rafa!!
Reagovat
gigin
jaký máš pocit, před zítřkem? Reálně, popravdě, s chladnou hlavou. Já ti tito nevím. Jak to mám s těma dvěma já, to víš dobře, na čí su straně. Ale když mám napsat, co si opravdu myslím, tak to vidím 50:50.
Reagovat
gigin
ho...o !!! Máš recht !!! VAMOS RAFA a ´AJDE NOLE !!! Nebudem se s tím fakt mazat!! Jakési 50:50, prd !! Ne!! Nic!! :-))))))))
Reagovat
tito
Hele, já se rozepsal, napsal celkem dlouhý odstavec a pak skouknul dolů a vidím ten Tvůj příspěvek. Tak jsem všechno smazal a jasně. Ne! Nic! Finále!
Reagovat
tito
-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
gigin
se poch..m!! :-DDD neměl jsi to mazat, moc mne to zajímá, když tak mi to hoď do sz.. fakt, mne to zajímá :-o
Reagovat
taffer
půjde do tuhého. Beru si kvůli semi Roger-Rafa den dovolenou a věřím, že se to vyplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si dám oddych od školy radši oba dny teďka :D Teda pokud mi bude doma napsaná omluvenka.
Reagovat
Pe3k
Napiš Rogerovi mail, že si bereš k vůli zítřku dovolenou, tak ať kouká vyhrát!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist