Murray vítězí dál, v Petrohradu je opět ve finále

25. 10. 2008, 21:30
Aktuality 1
Finále hrál na US Open, před týdnem v Madridu triumfoval. A v Pterohradu, kde loňské prvenství obhajuje, je znovu ve finále. Řeč je o jednadvacetiletém Andy Murraym, který v Rusku navázal na svou formu a dnes z kurtu smetl Španěla Verdasca.
Andy Murray

Britský tenista Andy Murray bude v nedělním finále obhajovat loňský titul v Petrohradu. Nedělní vítěz turnaje série Masters v Madridu porazil v dnešním semifinále Španěla Fernanda Verdaska 6:0 a 6:3 a zahraje si o svůj letošní pátý titul.

"Hrál jsem solidně, spokojen nemůžu být jen se začátkem prvního setu, kdy jsem hodně chyboval. Jinak si ale myslím, že jsem měl zápas pod kontrolou. Především vstup do druhé sdy mi vyšel skvěle, popisoval Murray.

Čtvrtý hráč světa Murray se ve finále utká s kazašským outsiderem Andrejem Golubjovem, jenž před tímto turnajem nehrál na okruhu ATP ani čtvrtfinále.

Jednadvacetiletý tenista, kterému patří v žebříčku 150. místo, dnes deklasoval za 54 minut 6:3, 6:0 Rumuna Victora Haneska. Semifinále v Petrohradu se hrála dohromady jen dvě hodiny a deset minut.

Simon v Lyonu končí
Francouzský tenista usilující o Turnaj mistrů Gilles Simon už další třísetový zápas nezvládnul. Finalista z Madridu si tak po týdnu o další titul nezahraje: v Lyonu podlehl Robinu Söderlingovi ze Švédska 7-5 3-6 3-6.

Druhým finalistou se stal překvapivě domácí Julien Benneteau, který si poradil s krajanem Tsongou.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Verdasco je hráč, který s velkou úspěšností trefuje první servis..okolo 70%, ale jsou zápasy, kdy má i hodně přes. Jeho problém je však ve druhém podání, které mu v některých zápasech kolabuje a pak roste číslo v kolonce dvojchyb. Jak jsem se dočetl, tak včera díky dvojchybám prohrál hned první dva své servisy, Murray za chvíli vedl 4:0 a byl na koni. Vsadím se, že pak Verdasco ztratil náladu a začal tam pálit svůj jinak vynikající forhend hlava nehlava..jak je jeho dobrým zvykem, když je otrávený. No a výsledek vidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist