Murray: Verdasco měl dostat varování

27. 11. 2009, 16:00
Aktuality 13
Zdál se vám včerejší zápas mezi Andym Murraym a Španělem Verdaskem příliš dlouhý? Pak nejste sami. Britský tenista si po utkání, které trvalo rovné tři hodiny, postěžoval, že jeho soupeř často "přetahoval" pauzy mezi výměnami i při změnách stran. Něco takového přece není možné, zlobil se Murray.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray směřoval svá slova především k rozhodčím, kteří mají hlídat čas vymařený hráčům. Ten podle čtvrtého tenisty světa, který včera vydřel vítězství nad Fernandem Verdaskem, jeho soupeř často ignoroval.

"Podle mě, když máte 25 vteřin mezi výměnami, na některých turnajích, myslím, dokonce 20 vteřin, a když to několikrát překročíte, tak byste měli dostat varování," zlobí se Murray.

"Pro to není žádná omluva. A když umpire řekne, že se má (po výměně stran) začít hrát, měli byste prostě vstát a jít. Hotovo. Kvůli tomu jsou přece časové limity. Nemělo by být možné, abyste, když rozhodčí řekne, že se má začít hrát, mohl sedět dalších 15 vteřin."

Včerejší zápas Murrayho s Verdaskem se pro britského tenistu vyvíjel dobře téměř celé dva první sety. Pak si ale Španěl vynutil tie-break a když v něm uspěl, zápas protáhl do třetího setu.

"Když se na zápas díváte, chcete vidět, jak to odsýpá," říká Murray. "Dnešní zápas ale trval dobré tři hodiny. Kdyby se hrálo pět setů, bylo by to ještě o hodně víc. Pro diváky to není nic jednoduchého, sledovat tak dlouhý zápas, zvlášť když si hráči mezi výměnami dávají pauzu," dodal Brit.

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mě ty dlouhé pauzy též vadí, myslím, že by se na to měli rozhodčí začít soustředit a něco s tím dělat, nebo za chvíli budem čekat na jeden odehraný míček třeba pět minut. Těch, co zdržují je více, např. Djokovič, Sharapova atd.... to je doba než se dostanou k servisu, to by si člověk mohl dát dvacet.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Andy má pravdu. A že je to věc rozhodčího, o tom není pochyb. Nemůže to řešit soupeř zdržujícího hráče na kurtu nějakými stížnostmi, tím by se jen zbytečně rozhodil. A tomu, že si někteří hráči neuvědomují,že zdržují, nevěřím. Plánovitě nasírají soupeře. Nadal je v tom přeborník.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě jubilejně přijde, že má Andy pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim vas, vy kritici, co na tom, co rekl, neni pravda? Nesouhlasit s necim nazorem jen proto, ze ho nemam rad?? Obcas se fakt zamyslete.
Reagovat
smazaný uživatel
murray by mal dostat varovanie od vedenia ATP ze kazi zapasy to neustale pinkanie ,vracanie iba do stredu dvorca vrieskanie a stazovanie tez divakom vadi nech zacne od seba a svojimi prejavmi k superovi to jeho povzbudzovanie pri chybe supera tez neni nikomu priemne
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sice tobě dlouhé pauzy nevadí, ale těm, co to sledují, tak jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Andy, stačilo kdyby sis to včera pohlídal a vyhrál bys 2:0, nic takového bys pak neřek, a navíc je Murrayho chování na kurtu někdy taky na varování.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ty chujo jeden zubatý.... furt ti niečo vadí. Mne osobne "dlhé" pauzy teda nevadia... a keď mu to tak moc vadilo, tak si mal otvoriť hubu skôr a nie teraz do novin...
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby behem zapasu pokrikoval na umpire a Verdasca, tak napises, ze to bylo od nej hloupy a chova se jak dite, nemam pravdu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě je něco na tom, co říka Murray, ale neviděl bych to jako takovou tragedii. Nezdá se mi, že by to Verdasco protahoval schválně. Už to má v té hlavě zafixovaný takhle, ale dělat by to neměl.
Reagovat
a.magerova
No ale to, že Verdasco zdržuje už předvedl s Rogerem, taky si musel odskočit a taky nepospíchal, Štěpánek hrál s Karlovičem 6 hodin a odskočit si nemusel :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No ešte tady začnite ríšit, kdo bol kedy prečo na záchode a to teda bude vrchol dnešnej konverzácie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, to s vámi souhlasím. Je fakt, že to zdržuje, ale myslim, že si to ani moc neuvědomuje, že to tak prodlužuje. O pravdě se můžeme pouze dohadovat. Nějak bych to ani neřešil, ono je to vcelku jedno :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist