Murray ve čtvrtfinále utrpěl prohru se Söderlingem. Švéda čeká Roddick

20. 3. 2010, 09:46
Aktuality 32
ATP INDIAN WELLS - Federer, Djokovič ani Murray. Ti všichni v Indian Wells skončili dříve, než dojde na semifinálové souboje. Nejdéle vydržel Brit Murray, který ve čtvrtfinále nestačil na Söderlinga. Švéd si o finále zahraje s dosud suverénním Roddickem.
Robin Söderling

Finalista Australian Open Andy Murray měl v úvodních výměnách s Robinem Söderlingem navrch. Jenže v prvním gamu nevyužil čtyř brejkbolů a pak si lehce podvrtl kotník. Zranění nebylo vážně, nicméně Söderling se ujal hrozivého vedení 5-0 a soupeři už v úvodní sadě povolil uhrát jen čestný bod. 

"Před zápasem jsem si byl téměř jistý, že přehrát Andyho takovým způsobem je skoro nemožné. Fantasticky se pohybuje a téměř vše vám vrátí," uvedl Švéd. "Důležitá pro mě byla první hra. Nehrál jsem nijak agresivně, spíše jsem čekal na příležitosti."

Dvaadvacetiletý Brit nezačal dobře ani druhý set. Ztratil podání a v šestém gamu odvrátil další tři brejkboly. Za stavu 3-5 dokonce čelil už třem mečbolům, všechny však odvrátil a následně poprvé v zápase prolomil Švédův servis. Jenže nakonec stejně nezvládl tie-break a s turnajem se rozloučil.

"Myslím, že Robin hrál opravdu dobře, já ne," uvědomoval si Murray svůj špatný výkon. "Hlavně jsem se mizerně pohyboval a hrál krátké údery. Z mé strany to bylo špatné,ale on byl schopný diktovat většinu výměn, dobře trefoval údery a když potřeboval, pomohl si servisem."

Söderling tak při 44. startu na turnaji Masters 1000 poprvé postoupil do semifinále.

"Je to úžasný pocit. Obzvlášť zde v Indian Wells, kde jsem dosud neměl dobrou bilanci," připomněl sedmý hráč světa pět předchozích startů, během nichž byl jen dvakrát ve 3. kole. "Už jsem si myslel, že tu prostě dobře zahrát nemůžu, ale teď vidím, že to jde."

Dále čtěte:

Berdych s Nadalem držel krok, v semifinále je Španěl

Pětadvacetiletý rodák z Tibra za sebou v pavouku nechal Koroljova, Feliciana Lopeze i Tsongu a zatím neztratil ani set. Nyní finalistu loňského French Open čeká Andy Roddick.

O dva roky starší Američan v Indian Wells postoupil do semifinále už počtvrté, když i v jedenáctém vzájemném souboji porazil Španěla Tommyho Robreda. V minulých letech ho o finále připravil Hewitt a dvakrát Nadal. 

Roddick v souboji s Robredem, který v osmifinále porazil Federerova přemožitele Baghdatise, stejně jako v předchozím utkání s Melzerem nečelil žádnému brejkbolu. Po prvním servisu prohrál jediný fiftýn.

Klíčový moment úvodního dějství přišel v osmé hře, ve které Roddick využil první možnost k prolomení Španělova servisu. Ve druhém setu se Robredo držel deset her, za stavu 5-5 si ale podruhé v utkání neudržel podání a nakonec prohrál 3-6 5-7.

"Cítím se moc dobře. Daří se mi na servisu, zatím jsem ho ztratil snad jen jednou," pamatuje si Roddick svou bilanci, když z 42 gamů na podání prohrál jen jeden. 

"Teď se chci konečně dostat do finále a potažmo získat i titul. Indian Wells je jedno z mála míst v Severní Americe, kde jsem ještě nevyhrál," vzpomínal Roddick, který na ostatních třech podnicích Masters 1000 v Severní Americe již vyhrál - Miami 2004, Montreal 2003 a Cincinnati 2003 a 2006.

Roddick se Söderlingem utkal před dvěma lety dvakrát v hale a neuhrál ani set. Tři ze čtyř skončily v tie-breaku. Na otevřeném dvorci se střetnou poprvé.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
páteční výsledky (19. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Söderling (6-Švéd.) - A. Murray (4-Brit.) 6-1 7-6(4)
Roddick (7-USA) - Robredo (18-Šp.) 6-3 7-5

Semifinálové dvojice:
Nadal (3-Šp.)- Ljubičič (20-Chorv.), Söderling (6-Švéd.) - Roddick (7-USA).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Hele nepruď tady a nedělej ostudu, prosím.
Rafa je Pan Tenista, tak neurážej !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak splnilo sa mi ze nevyhra turnaj ze na to nema formu proste ale musim uznat ze som necakal ze vypadne s Ljubicicom pozeral som cely zapas od zaciatku druheho setu. Ljubicic keby nemal podanie nepostupi proste vo vymenach bol Nadal lepsi ale nehral proste dostatocne dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Ljubičič kdyby neměl podání, tak nehraje ani challenger! Na příjem by skoro nemusel vůbec chodit! Rafa si to zesral sám...
Reagovat
D.A.N
Také souhlasím Rafa hrál ve výměnách lépe, nicméně v rozhodujících momentech selhal a to Rafa běžně nedělá, čili cítím, že ještě není úplně v pohodě ale pomalu se dostává do tempa.
Reagovat
D.A.N
Ták a je to už aktuální Rafa karovanééé šortky jsou venku :-).hlavně, že jste psali Ivan nemá šanci dovolte, abych se zasmál:-)))))).A honem fandit Robinovi to je můj favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Rafa, takhle podělat dávačku na postup do FI a ještě prohrát s takovou veteránskou lapkou už téměř vyhranej zápas musí dát velkou práci! No, asi nám začíná kráčet ve stopách Djokovice, takhle mě snad ještě nenasr.l, ještě že na pár dní zmizne z očí, UF!
Reagovat
D.A.N
Já bych neodepisoval ani Ljubičiče, jelikož postoupil do semi, tudíž není tam náhodou.A ještě bych se vás a tedy hlavně ženy :-) zeptal jaký mají dojem ze šortek od Rafy, jelikož já jsem vždy zastával názor, že je mi to úplně jedno co kdo nosí a to i tehdy, kdy Rafa měl růžové tričko, čili připadalo mi to dětinské a to tričko, ikdyž bylo růžové na mne to nezanechalo žádný negativní dojem, nicméně co jsem viděl Rafu v těch šortkách musel jsem se smát, čili tak hrozné oblečení už jsem dlouho neviděl:-) tak jsem zvědav jaký máte na to názor. Raději bych ho viděl v růžovém, néž-li v těch šortkách.
Reagovat
a.magerova
No ty šortky už jsme tady probrali, samy o sobě nejsou až tak nejhorší, ale k tomu tričku jaksi dle mého soudu barevně vůbec neladí. No probírali to i v IW, protože Rafa prý řekl, že tento outfit má jen na tento turnaj. Je pravda, že to růžové tričko bylo víc "šik" než ty šortky.
Reagovat
D.A.N
a.magerova: víš nikdy mne ty věci nějak nezajímali, nicméně jak jsem je viděl okamžitě mne to rozesmálo vůbec to nesedí jak barva tak vzor dle mého názoru.
Reagovat
a.magerova
Mám stejný názor, taky by mě zajímalo, jak Rafovi vysvětlili, z jakého důvodu musí mít právě tohle na sobě, protože předpokládám, že Rafa není tohoto iniciátorem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
na trenky dnes měním názor, k tomu co dneska na kurtu předvedl se trenky jak pro d.e.b.i.l.a, hodí přímo excelentně!
Reagovat
smazaný uživatel
Hral vcera dobre ale rovnako Murray hral slabo. Potom uz ked Murray zvysil tempo bolo to vyrovnane v tie-breaku to Murray nezvladol naopak Soderling super servis. Vcera rozhodoval servis a Murrayho nervy- prehraval nic mu neslo zosypal sa v prvom sete. Dneska naopak Soderling bude hrat s Roddickom- ktory ma rovnako dobry servis a bude doma podporovany divakmi. Vidim to na samy tie-break ale viac verim Roddickov. Nadal Ljubicic je jasna 1.
Reagovat
majjkaa
Soderling je sikula!! mohol by aj vyhrat...priala by som mu
Reagovat
QPR_Draxter14
zápas jsem viděl a myslím že roddick ve výměnách bude ztrácet, Robin je v naprosté pohodě a předvádí excelentní tenis... A taky si myslím že jako jediný bude mít na to aby porazil Rafu...možná že ho i zatluče tak jako Murrayho ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a v kolika finálových duelech masters 1000 už Söderling hrál? Jestli bude ve finále, jenom velmi těžko někoho zatluče!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je možné, že Rafovi v průběhu zápasu rupne v koleně a bude mít vystarané :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pravda, že se Soderling rozjel na svůj věk relativně nedávno (díky trenérovi atd.) a proto těm finálových účastí nemá moc... ale zkušenost z důležitého, velkého turnaje už má (FO) - neměl by se sesypat. No bude to zajímavé!
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych výkon Robina nepřeceňoval, protože Murray hrál otřesně! Absolutně jsem nepochopil co se s nim v posledních tejdnech děje! Vzhledem k tomu, že se hraje doma a ARod je docela rozehranej, tak bych ho favorizoval....
Reagovat
QPR_Draxter14
Stačí aby Rafu brejknul co nejdříve v 1. setu a Rafa si hned vzpomene na RG jak s ním vymetl :-D ... a myslím že po zraněních na tom není s psychilkou úplně nejlíp...
Reagovat
QPR_Draxter14
tak si ho potom asi neviděl jak vymetl s Tsongou... A Murray včera nehrál hrozně, ve druhém setu krom toho breaku hned ze začátku obstojně vzdoroval... A Roddick jak proti de Bakkerovi tak proti Robredovi(s Melzerem jsem neviděl) ve výměnách jen vracel a těžil body z toho že se sami vyhazovali soupeři.. Za to Robin ho bude valit, a jak znám Andyho ze San Jose nebo Memphisu tak nějaký ten zkrat při svém podání určo bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, anebo si Robin vzpomene, jak s nim Rafan vyběhl letos v lednu na hardu, že.. :DDD? To si asi opomněl ;). Teď vážně, jsou to oba dva velmi psychicky silní hráči, Rafan se ještě z nikoho na okruhu psychicky nepo... a Robin je typem hráče, který s přehnaným respektem rozhodně problém nemá!
Reagovat
QPR_Draxter14
No tak nevím jestli je dobré srovnávat exhibici s Masters 1000... Robin má velkou motivaci plus si myslím že do formy se dostal až tady v Indian Wells byť vyhrál turnaj už v Rotterdamu kde si myslím že až na Davyděnka měl dobrý los, ale tenis který hraje teď v rotterdamu ani zdaleka nepředváděl..
Reagovat
smazaný uživatel
ARod - jestli dokáže udržet výměnu a počkat až se vyhodí soupeř, je v jeho případě max.plus a velký pokrok, útočnou hru umí zahrát dokonale. Očekávám, že bude hladový po vítězství a že si za nim půjde.. diváci budou ječet jak blbý, nevim no, asi bych tipoval prostě ARoda, pokud se vyloženě špatně nevyspí...

Jinak Murray nehrál svůj tenis, přiropvnal bych to k Djokerovi v současnosti a vůbec nechápu, co se s nima děje, že by jim vadilo to horko?
Reagovat
QPR_Draxter14
K těm úderům andyhoR mám takovej postřeh, lítá mu to moc vysoko nad sítí a celkem dost vysoko se to odráží a moc velkou rychlsot to nemá, při výšce a stylu Robina si myslím že si Andy zadělává na takové ty "placky" od Robina které třeba mmnt předvádí - tvrdej úder do kříže... Jinak jsem fanda Andyho ale prostě si myslím že to nebude stačit na Robina
Reagovat
smazaný uživatel
To prece neni zadna novinka, ze Roddick se stal komplexnejsim hracem pod novym koucem. Trva to uz urcite rok, co umi zahrat i velmi chytrou vracecku na dobre urovni. Dokonce kvuli tomu ztratil i par fandu, kteri mu vycitaji, ze uz to neni ten stary Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ti totiž přiznám, že mi sice přijde, že hraje dobře, to jo, ale žádnu super formu v tom nevidim, šel mu servis, to je pravda, ale koncentrace nic moc, docela hodně kazí... už jsem ho viděl hrát líp. A v lednu to bral hodně vážně ten zápas, největší nepřátelé na okruhu ;), jinak kdyby se nám Rafan zhroutil ze soupeře, bylo by to poprvé v kariéře, tak bych na tom moc nesázel. Když překonal výstup Robina na WIM, tak vydrží spíš od něj všechno, ne? No, ale kdyby přece jen Robin vyhrál v IW všechno, tak mu to přejme.
Reagovat
smazaný uživatel
jj "placky", vim co myslíš! To Robin umí skvěle :D. Andy s nim 2x prohrál... tak něco snad vymyslí, každopádně bude to super zápas!
Reagovat
QPR_Draxter14
taky doufám že to bude skvělej match, každopádně mi nebude vadit když vyhraje ten či onen...hlavně ať jeden nedostane od druhého a ať je to vyrovnaná bitva ne jak včera s Murraym či Robredem
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jeto záležitost Söderlinga. Finále vidím na Nadal vs Söderling, kde Rafa neuhraje ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to na titul pro Roddicka
Reagovat
tito
Těžko říci, kromě Ljubičiče si myslím, že ze zbylých tří to může vyhrát kdokoliv.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist