Murray: Teď chci být jedničkou

17. 8. 2009, 12:21
Aktuality 61
Jiný cíl v žebříčku ATP už ani mít nemůže. Britský tenista Andy Murray je od dnešního dne novou světovou dvojkou a teď chce jen jedno: vystoupit na tenisový Mount Everest a stát se nejlepším hráčem světa.
Andy Murray

"Dokázal jsem dost, abych byl oprávněně dvojkou, a udělal jsem tím krok k vrcholu. Být jedničkou je mým cílem," prohlásil Murray.

Otázkou je, zda dvaadvacetiletý rodák z Dunblane dokáže ten poslední krok udělat. Před ním se z druhého na první místo nepovedlo dostat jedenácti hráčům. "Jen" druzí byli v kariéře třeba Petr Korda, Argentinec Guillermo Vilas, Chorvat Goran Ivaniševič nebo současný člen Murrayho realizačního týmu Alex Corretja.

"Dřel jsem a bojoval, abych byl první, ale nikdy se mi to nepovedlo," vzpomínal Corretja. "Ale Andy má jednu výhodu: ještě pořád se může zlepšovat, což znamená, že to snad jednou dokáže. A není spěch, musíme jít krok za krokem," řekl Španěl.

Dvojblok Federer - Nadal neodolal
Nyní se čeká, že by se Murray mohl dočkat také grandslamového vítězství. Nejbližší šanci bude mít na US Open v New Yorku, kde loni prohrál ve finále s Rogerem Federerem. "Šanci má jako každý, ale Flushing Meadows, město i kurty miluje," napsal Nick Pitt z londýnských Timesů a dodal: "Když US Open vyhraje, bude to signál, že může být jedničkou."

Dále čtěte:
Sám Murray si momentálně užívá triumf z turnaje série Masters v Montrealu a přesouvá se na další akci do Cincinnati. "Miluji, když vyhrávám, ale to vám řekne každý tenista," uvedl hráč.

Titulů už ovšem letos získal pět, a proto je mnohem více nadšený z toho, že je světovou dvojkou. "Být světovou dvojkou je pro mě něco nového, nepoznaného, takže si tuhle novinku užívám," zářil Murray.

Rozbil tak dvojblok Švýcara Federera se Španělem Rafaelem Nadalem, kteří si "pronajali" první a druhé místo dvouhry na více než čtyři roky. V novém vydání žebříčku má Murray 9205 bodů a na vedoucího Federera ztrácí 1835, ale před třetím Nadalem má náskok 585 bodů.

"Dostat se před Rafu (Nadala) je něco neskutečného. Oby hrají neuvěřitelně vyrovnaně a stabilně, a proto jsem si dlouho myslel, že se mezi ně snad ani nedá dostat. Ale povedlo se," řekl Skot.

Tenisté, kteří byli v žebříčku druzí, ale se nikdy nestali jedničkami:

Orantes (Šp.)
Rosewall (Austr.)
Vilas (Arg.)
Ashe (USA)
Stich (Něm.)
Ivaniševič (Chorv.)
Chang (USA)
Korda (ČR/dvojkou byl poprvé 2. února 1998)
Corretja (Šp.)
Norman (Švéd.)
Haas (Něm.)

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tadZdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
a opět se zde projevuje stupidita elegán fanatik fans...
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že mám moc rád tenis. ALe tuhle obludu ze Skotska nemůžu ani vidět.. Když už někdo má sesadit Rogera, tak hlavně, ať to není tenhle kluk, co se může kdykoliv na kurtu zase pozvracet.. :-( Mnohem raději bych tam viděl Del Potra, nebo třeba i Djokera (taky nepatří k mým největším oblíbencům), ale taky třeba Tsongu. Hlavně ne zubatého, ušatého a neupraveného Murraye :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší tenista na světě je Roger Federer! To mu nikdo nevezme ani ta piča ze Skotska!
Reagovat
no1
ty si chudak
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál, Andy a za chvilku sesadíš toho švýcarskýho saláta.
Reagovat
smazaný uživatel
Moj osobny pohlad na vec- Federer je moj najoblubenejsi tenista lenze som realista vek nezastavime stal sa otec a strata motivacie sa dostavi vyhral vsetko co sa dalo uz moze tuzit snad len po zlate z olympiady, cize Roger bohuzial uz dlhsie ako pol roka maximalne rok jednicka nebude potom si myslim ze bude mozno opat NAdal ale ten vdaka svojej fyzickej hre bude musiet skoncit s karierou a dostane sa tam Murray, ktoreho potom vystrieda Del Potro a potom dalej neviem pretoze mozu dojst novi mladi super hraci.
Reagovat
smazaný uživatel
sklidni hormon andy a nestras nas, pred 2 mesiacmi si sa uz videl vyhravat wimbledon a nic z toho.
Reagovat
smazaný uživatel
I když ho taky moc nemusím, podobné výroky naznačují vysoké sebevědomí. A bez toho to obzvláště ve sportu prostě nejde. Já si tedy aspoň nepamatuju, že by třeba GS vyhrál nějaký zakřiknutý, nadmíru skromný člověk... dokud nebude vykřikovat, že nad něj není, že ten a ten nemá právo být na tom a tom místě apod., pak proti tomu asi nemůžeme nic říct.
Třebaže sympatie svých odpůrců si tím nezíská, ale to mu může být jedno a tak je to správně (chce-li něčeho dosáhnout).
Reagovat
smazaný uživatel
Máš aj pravdu. Ale predsa len jedného skvelého a možno aj dvoch tenistov poznám, vyjadrujúcich sa vždy skromne a robia to dodnes. Ja si myslím, že match sa nevyhráva jazykom, ale hrou. Samozrejme bez sebavedomia to nejde - "zdravého". Ak si v niečom verím, nemusím o tom tláchať na verejnosti. Nakoniec, výsledok je najlepšia reklama a aj úcta k súperom.
Reagovat
smazaný uživatel
no kristová noho no tady musím souhlasit z PSYCHOZOU všem to muže být u řitě bo pokad nato Murray má tak nejsem proti.
Reagovat
smazaný uživatel
pro ballbe a psychozu: No představte si, přátelé, že jste se dostali na veřejnou diskuzi tenisového portálu. A představte si, že zde lidé prezentují své názory i když ví, že tím nijak zásadně nikomu nepomůžou ani neuškodí (určitě ne těm, o nichž se baví). A představte si, že právě k tomu slouží podobná fóra:)
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš vám to může být u prdele všem co se divíte že Andy nemsmí být světovou jedničkou pokad na to má tak poč ne,na vás se Murray může vysrat vždit z vás má howno on má svoje fanoušky!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mu nikdo nebere. A nikdo si určitě nemyslí, že si Andy M. něco dělá z negativních reakcí na svou osobu na tenisportalu.cz:) Nikdo jeho fandům jistě nebere právo kladně se vyjádřit zde, na větším webu nebo snad přímo Andymu do očí. Neber nám proto ty právo se vyjádřit záporně a hoď se do klidu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurnik, to je veta. "Dokázal som toho dosť, aby som bol oprávnene dvojkou, a urobil som prvý krok k vrcholu." Hm, ktovie o akom vrchole sníva.
Reagovat
smazaný uživatel
jo jen ho zas favorizujte,vyhoří jako lini,protože vyhrát grandslam je úplně něco jiného,když ho vidím hrát jek se vzteká po každém neůspěšném míčku,připadá mi jak rozmazlenej fracek s dudlíkem v puse,není špatný hráč ale bůh je jenom jeden ROGER paka
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ty si dobre praštený
Reagovat
smazaný uživatel
murray na to nemá být jedničkou co musel udělat nadal aby se stal jedničkou a murray vyhraje pár turnaů je den dvojkou a myslí že lepší než všichni
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně US Open nevyhraje...a nemůžu si pomoct ale Murray jako světová jednička?to se mi prostě nezdá.a jestli bude tak ho někdo brzo vystřídá...
Reagovat
smazaný uživatel
PARÁDA A TEĎ NA FÉĎU!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ANI NÁHODOU!! -:)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je dobry hrac s potencialom a podobne. Nevravim ze si to nazasluzi, no mal to poriadne ulahcene, podobne ako fedex na nr.1 par tyzdnov dozadu. Velmi ma mrzi, ze rafa musel prist pricinenim zranenia nielen o Nr.1 ale aj o 2. Je jasne ze nebyt zranenia tak skoro ho fedex nedozenie (mozno by ho nedohnal vobec, ale tuto hypoteticku otazku nechcem vobec otvarat,pretoze je to polemika typu ci by superman porazil batmana a pod. )
Kazdopadne dufam ze sa rafa uzdravi a bude plnohodnotne fit. Uznavam, ze som velmi fandil fedexovi, no momentalne najviac prajem rafovi, pretoze si to skutocne zasluzi, je to rodeny sampion, nezasluzi si skoncit kvoli zraneniam :(
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem Nadalovcov, musia trpieť. Ja som tiež trpel, keď padal Fedex. Jeho zivotopis posledné dva roky neveštil nič dobré,a bol tak blízko cieľa, ale nakoniec zasvietilo slnko a pozabíjal niekoľko múch jednou ranou. Pre tenis bude dobré, ak sa Nadal vystrábi, ja mu nefandím, ale mu začnem, ak tu bude mátožiť ten škótsky Dracula.
Reagovat
majjkaa
Ou Ou Ou....len teraz sa stal 2 aj to so stastim, lebo nadal mu doslova uvolnil cestu...ako ja mu prajem nech sa mu dari len pomaly pomaly aby nespadol tam kde bol. Takze Murray bud v klude hej? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray a světová jednička. Jenom to ne...
Reagovat
nagini6
:)
Reagovat
smazaný uživatel
A ja chcem byť snežienkou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem dnesk psal u jiného článku, Murray na to má a podle mě jedničkou bude, Nadal pokud se uzdraví úplně mu může konkurovat, Federer už půjde dolů a djokovic pokud se nezvedne, bude brzo předběhnut Del potrem a Roddickem
Reagovat
smazaný uživatel
To sa ešte uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer už ide do dôchodku najmenej dva roky a opäť je č.1. Nadal mal byť neohrozená č.1 a je č.3. Djokovič mal byť č.2 a aj č.1 a padá ako tlejúca hviezda. Takže brzdi borec. A Máry by mal robiť to isté a nebyť taký nafúkaný. Stále sú v prvej desiatke hráči, čo dokázali viac ako on. Zatiaľ nezvládol ani jeden GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jenom poukazuju na fakta jezisi, ty jsi chytlavy jak moje babka paneboze.To ze Federer pudje dolu je fakt, nikdo si nemuze udrzet takovy vysoky standart jako on tak dlouho, a za to, ze je jednicka, nevdeci jen svemu umu, ale take zraneni nadala, takze bych zas brzdil s vasi Bohovskou teorii roger pan tvorstva, uz me to tu sere jak tu vsichni peji chvalu na pana neomylneho.
Reagovat
smazaný uživatel
abudabi asi chtěl říct, že podobné věštby, jako byla ta tvoje (tomasinho), se více než častokrát ukázaly jako mylné. Ať už díky podcenění/přecenění hráče nebo jednoduše díky mršce osudu (zranění, rodinné důvody atd. atd.). Já v jeho příspěvku čtu jména 3 hráčů, u nichž se skutečně předpovědi málokdy potvrzují, nikoliv nějaké ódy na Fedexovo "božství":)
A že půjde Federer dolů není moc objevná informace a člověk nemusí být génius, aby k tomu došel. Protože jiný směr z pozice, v níž se tak dlouho nacházel, prostě neexistuje. Zásadní otázka je: jak moc klesne? Ztratí pár pozic v žebříčku a kvalitní výkony se dostaví jen občasně? Zůstane n.1 neb n.2, ale bude horkotěžko odolávat mladým puškám? Budou jeho představení na GS stejné jako kdysi, ale jinde to bude stát za prd? Anebo začne pohasínat - protože právě tato varianta se z tvého výčtu hráčů a sudeb zdála nejpravděpodobnější. Prohlásil jsi to s takovou jistotou navzdory tomu, že právě Federer za poslední dobu získává na svůj účet tolik špatných predikcí. Já si ještě pamatuju, jak eurosportu (na netu) dávali po Australian Open 2008 ankety: vyhraje Roger ještě vůbec nějaký GS (to jich měl 12)? Desetitisíce pravily: ne. Pak: vyrovná se Roger Samprasovi? opět: ne.. vyhraje více GS než Sampras? ne.. Není bůh a není dokonalý, na FO měl štěstí, že vyhrál některé zápasy, není to štěstí, že vyhraješ celý GS turnaj (těžko to je jen štěstí vyhrát 7 zápasů v řadě). Ale jak se zdá, již tolikrát se davy rádobyodborníků i odborníků skutečných u tohoto jména sekly, že brát jejich tvrzení vážně může opravdu jen "zaslepenec".:) - nic proti tobě (osobního): ale zkus si přiznat, že spíše než na objektivní fakta, jak říkáš, poukazuješ na své domněnky. Domnívat se a myslet si - to je naprosto v pořádku. Jen to nenazývej fakty:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechajme tak, kazdy vie svoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Je jasné, že každý fandí, většinou dle sympatií nějakému sportovci, to tak je, ale nelíbí se mi, že plno lidí to Andymu nepřeje a dost ho pomlouvaj za jeho hru: přitom je geniální, skvělá, chytrá, promyšlená, líbivá, má velmi rychlé nohy, velkou předvídavost a jak řekl Corretja má se pořád co učit, to znamená jen jedno, je světová dvojka a musí se ještě učit? = jen světová jednička, to nikam jinam nevede, když zdraví vydrží! Djokovič není ten, kdo na to má a souhlasím, že se propadne, myslím, že ještě níž než za Rodika a Del Potra! Oba jsou totiž taky neskutečně vynikající!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vy ste zase moc premúdrení. Hovoríte akoby ste boli nejakí študovaní odborníci a pritom to len sledujete a niektorí si teda občas zahrajú. Ale nemáte šajnu o tom aké to je byť vrcholový športovec a takisto ani ja.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sám nemám rád predpovede. Nielen v tenise, ale aj bežne sa život otočí z večera na ráno. A niekedy s tým nemôžeš nič urobiť. Máryho nemám rád za jeho chovanie a sympatický mi tiež nie je. Jeho obrannú hru nevyznávam. Tým však nechcem povedať, že nemôže vyhrať. So svojou mamkou je taký "Hŕŕŕ" a zdá sa mi prehnane ambiciózny. A to je len na začiatku. To u DELPA, alebo iných hráčov nevidieť. Tiež sú šikovní a majú šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že fandíš Djokovi. Nemysli, že chcem, aby sa mu nedarilo. Popisujem len situáciu. Maart ho troška zatratil, ale to len v zápale diskusie. Djoko ešte má šance. Je ešte "mladý" a Feda už posielajú opäť do domova "pre prestárlych tenistov". -:))
Reagovat
smazaný uživatel
Abudabi, priamo tebe to určite mierené nebolo, lebo ty si tu aspoň trošku pri rozume a aj keď mi niekedy "vynadáš" tak nakoniec zistím, že máš pravdu, alebo aspoň polovičnú :) Ale fakt ako to tu čítam vidím že tu máme toľko študovaných neomylných odborníkov, ktorí sa predbiehajú v tom, kto má väčšiu pravdu, no ešteže mám také šťastie že to tu čítam, čo keby som bola Maďar, oni tam takých odborníkov dozaista nemajú. :P
Reagovat
smazaný uživatel
nicy: nevím na koho narážíš konkrétně, ale řeklas to sama: "Hovoríte akoby ste boli nejakí študovaní odborníci a pritom to len sledujete a niektorí si teda občas zahrajú. Ale nemáte šajnu o tom aké to je byť vrcholový športovec a takisto ani ja."
Proto nemám rád, když někdo vyřkne své domněnky s tím, že "jen konstatuje fakta":) To je vše.
Reagovat
smazaný uživatel
A to nie je fakt, že sa tomu nerozumíte a vediete tu velikú debatu?
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou míru odbornosti potřebuju, abych mohl říci, že nesouhlasím s tím, když někdo napíše: Podle mě/myslím, že/řekl bych, že ten a ten hráč půjde nahoru/dolů... a pak obratem tvrdí, že jen "konstatuje fakta"?:) Vždyť já jsem brojil právě proti tomu, abychom my, lidé se zkušenostmi na hony vzdálenými profi tenistům, vydávali svá přání či domněnky za fakta... Na tom mi nepřijde nic rádoby či skutečně odborného.
Reagovat
smazaný uživatel
Zle sme sa pochopili :) nechcem priamo povedať že s tebou súhlasím úplne, ale ani nesúhlasím úplne. Ja som len chcela povedať vám všetkým, že sa tu hádate jak odborníci a nie len reagovať na jedného človeka a na jednu vetu. Zaplietol si sa do toho ty, akoby som povedala že s týmto a s týmto nesúhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
A já ti znovu říkám, že na nesouhlas s vydáváním domněnek za fakta nepotřebuješ žádnou odbornost, stačí trocha rozumu a nadhledu. Těžko se mohu hádat "jako odborník", když tvrdím, že odborníkem rozhodně nejsem:) Nadto píšu, že odborník není nikdo z nás:)..
Podívej, celá moje reakce je na toto:
1.tomasinho"Jak jsem dnesk psal u jiného článku, Murray na to má a podle mě jedničkou bude, Nadal pokud se uzdraví úplně mu může konkurovat, Federer už půjde dolů a djokovic pokud se nezvedne, bude brzo předběhnut Del potrem a Roddickem"
2.reakce abudabiho
3.tomasinho: "Ja jenom poukazuju na fakta jezisi, ty jsi chytlavy jak moje babka paneboze..."
4:já: pokud ten svůj příspěvek shrnu do dvou vět: nevydávejme své domněnky/přání za fakta! Tím spíše, když naše tenisová odbornost jaksi absentuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Šak ano, Božínku! Lenže si furt kecáš to svoje. Ja som s tým súhlasila, resp. nenapísala že nesúhlasím a ta mi to tu znova napíšeš. Len nechápem prečo si na mňa reagoval, keď ty si písal že nemáš rád veštby atď a ja som to len "podporila".
Reagovat
smazaný uživatel
Reaguju na tebe, protože podle tvého názoru: "se tu hádám jak odborník, vedu velkou debatu atd. (ano, chápu, že tím nemyslíš jen mě)" - a přitom právě říkám, že NEJSEM odborník a tvrdím, že to není nikdo z nás.
Myslím, že základní nedorozumění je v tom, co považuješ za "velkou odbornou diskuzi". Podle mě odborná diskuze na tenisovém portálu zahrnuje debatu o tenise. O tom, kdo jak hraje, proč by měl/neměl být n.1, proč mi vadí/nevadí jeho styl atd. Když zde lidé o těchto věcech hádají, pak bych tomu s klidem říkal odborná debata. A pokud své myšlenky a názory vydávají téměř či úplně za fakta, pak je to debata rádobyodborná (protože nikdo z nás není profi tenista).
Já zde napsal, že mi vadí věštby vydávané za objektivní, pravdivé informace, tím spíše od ne profitenistů... Jak mě díky tomuto příspěvku můžeš házet do pytle s ozačením "odborná diskuze", vážně netuším. Tedy, pokud za účastníka odborné diskuze nepovažuješ i někoho, kdo se vyjádří proti rádobyodborným výrokům a sám sebe označí za neodborníka.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemá cenu, ty to proste nechápeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám z tebe stejný pocit:)
V žádném ze tvým komentů jsi mě nevyňala z množiny rádobyodborníků a já se v ní z důvodů výše uvedených nevidím. Toť vše:)
Reagovat
a.magerova
Hele já vám do toho skočím :-))
Faktem je, že Roger vyhrál 15 GS a je teď světová 1, faktem je, že Murray je 2. a Rafa 3.
Mé přání je, aby zas tu byl "dvojblok Federer - Nadal" :-))
Reagovat
smazaný uživatel
"Ja som len chcela povedať vám všetkým, že sa tu hádate jak odborníci" - za pojmem "všetkým" jsem si představil i sebe. A protože si nemyslím, že se hádám jako odborník (jak jsem řekl, z výše uvedených důvodů:), proto a jedině proto na tebe reaguju. Jednoduché jako facka:)
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: to je přímo vzorný příspěvek bez veškeré radobyodbornosti:)) bravo:). A faktem je, že mám stejné přání:)
Reagovat
a.magerova
Dumec: A faktem je, že by mi splnění tohoto přání udělalo velkou radost :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje ideální Velká čtyřka by byla Federer, Djokovic, Roddick, Nadal.. to by bylo krásné. Murray to poněkud narušuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som len najprv napísala že tu je taká debata. A ty hneď sa ideš obraňovať, že ty si "rozumný" a že ty nemáš rád nepodložené fakty a už ani neviem čo všetko, už ma z toho bolí hlava! Tak dobre, ty si rozumný a máš dobré názory a toto chceš teda počuť? Fájn! Finíto! Hotovo! The End! Final!
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud si přečteš tu diskuzi od začátku, pak ti možná dojde pointa. O to, jestli jsem nebo nejsem rozumný, tady vůbec nešlo. Šlo o to názor na to, co je to "rádobyodborná diskuze" a co je podle mě na ní špatné. Mám spíš pocit, že ti vadí tohle filozofování jako takové a vůbec nezáleží, jestli je jeho předmětem tenis nebo cokoliv jiného, takže ok, finito:)
Pokud už nic, tak snad se shodneme na našem postoji k Djokerovi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja som s tebou na začiatku súhlasila. Tak sorry. Už som z toho unavená a už sa v tom ani poriadne nevyznám. Okay. A aký je teda náš postoj k Djokerovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Více než kladný:) Někde kousek výše jsem psal, že moje ideální Velká čtyřka je Federer - Djokovic - Roddick - Nadal.. teda vím, že ti tam ten Feďouš nevoní, tak teda aspoň částečný úspěch, ne?:) Jo a Verdasco je taky můj oblíbenec (i když na něm určitě oceňuju jiné věci, než ty. Na vlasy se mu moc často nekoukám:))
Reagovat
smazaný uživatel
Á no tak super :) No vlastne ano. Federer mi nie je sympatický a ani tá jeho hra, možno ak budem staršia :) Ale stále lepšie než Guffy. A na Verdascovi oceňujem všetky stránky, ako tie hracie, tak tie charakterové a v neposledom rade aj tie fyzické :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, a já fandím ještě JJ - zrovna taková perzóna, kterou mnoho lidí zde nemusí (za což si, nutno přiznat, může často sama).. díky bohu za včerejšek (i když zase škoda Dináry), snad ji to nakopne k dobrému závěru sezony. Protože jako celek stojí její rok 2009 zatím celkem za prd (oproti 2008).
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jej fandím. Má dobré nechty. Haha, samozrejme nie iba kvôli tomu :) A páči sa mi jej servis. Včera jej to celkom šlo, už sa začína lepšiť, moc by som si priala, aby vyhrala US OPEN. A tiež fandím Azarenke, tiež často konfliktná osoba, ktorú bárkdo nemusí, počula som, že nie je zrovna medzi ostatnými hráčkami oblúbená.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray na to nemá.Světovou jedničkou může bít jen někdo kdo vyhrál alespon dva grandslamy.Jinak jde poznat že je to lama.Na Murrayho se nemůžu dívat ten ejho styl je opravdu jenou o vracení úderů a o dobrém pohybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte len predsa k tým Tvojim úvaham. Čomu vďačí Nadal, že sa stal svetovou jednotkou? Podľa Teba, nielen zásluhou svojho umu, ale predovšetkým mononukleózou Feda, ktorú prekonal a bolestiam chrbta. Máry sa stal č.2 nielen zásluhou umu, ale zranení Nadala. Udržať si formu a výkonnosť dlhodobo je individuálne a záleži na fyzickej dispozícii hráča, jeho talentu a aj schopnosti zaobchádzať so svojim telom rozumne. Sú to profesionáli. Takže to, čo Ty hovoríš nie sú argumenty. Presne to isté môže stretnúť Máryho a bude po vtákoch a jeho pekných cieľoch.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist