Murray smetl Wawrinku, čeká ho "neporazitelný" Del Potro

2. 9. 2008, 08:39
Aktuality 2
US OPEN MUŽI - Světová šestka Andy Murray dal zapomenout na předchozí zápasy a naprosto sebejistým výkonem v osmifinále vyřadil desátého hráče světa Stanislase Wawrinku. Uspěl i Del Potro, který neztratil ani set s Japoncem Nišikorim a vyhrál už 23. zápas v řadě.
Andy Murray

Andy Murray se především ve třetím kole proti Melzerovi na postup hodně nadřel, když musel otáčet napříznivý stav 0-2 na sety. Jenže podobné problémy měl v boji o postup do osmifinále i Švýcar Stanislas Wawrinka proti Cipollovi, a tak na tom byli oba před dnešním duelem se silami podobně.

To už ale nepotvrdil průběh zápasu. Sebevědomý Murray na kurtu jasně dominoval - minimálně chyboval, chvílemi si dovoloval neuvěřitelné údery a během necelých dvou hodin smetl desátého hráče světa 6-1 6-3 6-3. Brit tak Wawrinku letos porazil už počtvrté v pátém vzájemném zápase.

Ve svém druhém grandslamovém čtvrtfinále a premiérovém na US Open si zahraje s Argentincem Juanem Martinem Del Potrem. Ten ve 4. kole porazil Japonce Keie Nišikoriho 6-3 6-4 6-3 a vyhrál už 23. utkání v řadě. Poprvé se na grandslamu dostal mezi nejlepších osm.

Vítězství Jihoameričana se ale nezačalo rodit snadno. Nišikori vyhrál úvodní tři gamy a Del Potro nevypadal, že by měl v prvním setu na zvrat. Jenže teprve devatenáctiletý rodák z Tandilu znovu ukázal, proč v minulých týdnech získal už čtyři tituly v řadě. Z následujících 25 gamů vyhrál 18 a zaslouženě si vybojoval postup do grandslamového čtvrtfinále.

"Ne, pro mě to překvapení není," ví o Del Potrovi Andy Murray, který Argentince v jediném vzájemném zápase porazil. O dva roky mladší Del Potro však letos na antuce v Římě vzdal za stavu 1-1 na sety. "Oba jsme mladí, ale nijak se nepřátelíme. Nepotřebujeme to," slibuje britský tenista velkou čtvrtfinálovou bitvu.

Dlouhému se otevřela cesta k obhajobě finále, favorité končí
Český tenista Lukáš Dlouhý společně s Indem Leandrem Paesem včera s napětím sledovali duel čtyřhry, z něhož jim vzešel čtvrtfinálový soupeř. Podle papírových předpokladů se jimi měli stát nejvýše nasazení Nestor se Zimonjičem, jenže ti překvapivě ve třech setech podlehli švédsko-finskému duu Lindstedt/Nieminen.

Dlouhý, který loni na US Open po boku krajana Víznera prohrál až ve finále, měl v minulých týdnech s Paesem dobře rozehrané turnaje. Jenže na posledních třech je pokaždé zastavil pár Nestor/Zimonjič. Na US Open se tak nestane. V cestě do finále jim už nestojí žádný nasazený pár.

Největšími favority na zisk titulu jsou domácí bratři Bryanové, kteří společně s česko-indickým párem zůstali na turnaji poslední nasazenou dvojicí.

US OPEN - pondělní výsledky mužů:

Dvouhra - osmifinále:
Nadal (1-Šp.) - Querrey (USA) 6-2 5-7 7-6(2) 6-3
Fish (USA) - Monfils (32-Fr.) 7-5 6-2 6-2
doplněno:
A. Murray (6-Brit.) - Wawrinka (10-Švýc.) 6-1 6-3 6-3
Del Potro (17-Arg.) - Nišikori (Jap.) 6-3 6-4 6-3

Čtyřhra - osmifinále:
Lindstedt/Nieminen (Švé./Fin.) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6-4 6-7(11) 6-2
M. Gonzalez/Monaco (Arg.) - Bhupathí/Knowles (4-Ind./Bah.) 2-6 6-4 6-4
Soares/Vemič (Bra./Srb.) - Kunitsyn/Tursunov (Rus.) 7-6(9) 6-7(7) 7-6(3)
F. Lopez/Verdasco (Šp.) - Gicquel/Grosjean (Fr.) 3-6 6-3 6-3
Robredo/Roitman (Šp./Arg.) - Melo/Sa (15-Bra.) 6-2 6-4
Bryan/Bryan (2-USA) - Mertiňák/Žovko (SR/Chor.) 6-3 6-2

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková/Paes (5-Zimb./Indie) - Uhlířová/Damm (ČR) 7-5 6-2
Huberová, J. Murray (USA/Brit.) - Srebotniková, Zimonjič (2-Slovin./Srb.) 7-6(5) 6-7(9) 11-9
Petrovová/Björkman (Rus./Švéd.) - Stubbsová/Lindstedt (Austr./Švéd.) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim komu ted fandit a na koho ted sazet,tyto 2 mi vynesli dost peněz posledni dobou,vic mam rad Murraye,vic to přeju Del Potrovi..... sakra dilema:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist